-
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@johanndelta said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τι φάση;! Εντομεταξυ, λογικό να παίρνουν πολύ έξυπνοι άνθρωποι, εν το μεταξύ λογικό να παίρνουν οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι Skoda (η μόνη που συμπαθώ από τον όμιλο), Suzuki (κλασσική) και Peugeot (τα σπάει..), αλλά Mini στην 4η θέση τι ρόλο βαράει;! Πρέπει να είσαι ματσωμενος/νεόπλουτος χιπστερας ή η εργατική τάξη που βρίσκει τσάμπα τα πρώτα μεταχειρισμένα σε τιμή (και κατάσταση) χώμα, και στις 2 περιπτώσεις δεν είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει!
Ότι να'ναι..
Οταν βγαζεις αρκετα χρήματα για να ζεις άνετα ή έχεις απλά πολλά χρήματα εξυπνο είναι να ζήσεις την ζωή σου ξοδεύονας τα σε ότι γουσταρεις (ενα απο αυτά είναι να αγοράζεις πανακριβα αυτοκίνητα που δεν χρειαζεσαι, σε αυτό το παράδειγμα βάζω το Range Rover)
Οταν εχεις λίγα χρήματα εξυπνο είναι να κάνεις οικονομία σε ότι μπορείς και να ξοδεύεις συνετα σε μετρημένα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο (η οικογένεια σου συμπεριλαμβανεται)
Οταν είσαι δημοσιογράφος δημοσιεύεις και ηλίθια αθρα από ηλίθιες ερευνες μαζι με τα υπόλοιπα αθρα σου. Οι έξυπνοι αναγνώστες σου θα αναγνωρίσουν τα σκουπίδια, Οι υπόλοιποι θα μασήσουν και θα σχολιάσουν οτι αν εχεις Range Rover ή Ferrari ξέρω γω είσαι ηλίθιος. οκ
Αν ήταν σωστή η ερευνα μπορούσε να διευκρινησει οτι αφορά target group που δεν τους περισσεύουν χρήματα και μιλάει για οικονομία, χώρους και αξιοπιστία που πέρνεις για τα χρήματα που ξοδεύεις και από δείγμα που πήραν από αυτό το target group. Αντί για αυτό έχουμε το παρακάτω:
παίρνεις SKODA? είσαι εξυπνος με μεγάλο IQ και αν πέρνεις LAND ROVER είσαι πανηλίθιος με IQ ραδικιού.
-
@cirus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τι φάση;! Εντομεταξυ, λογικό να παίρνουν πολύ έξυπνοι άνθρωποι, εν το μεταξύ λογικό να παίρνουν οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι Skoda (η μόνη που συμπαθώ από τον όμιλο), Suzuki (κλασσική) και Peugeot (τα σπάει..), αλλά Mini στην 4η θέση τι ρόλο βαράει;! Πρέπει να είσαι ματσωμενος/νεόπλουτος χιπστερας ή η εργατική τάξη που βρίσκει τσάμπα τα πρώτα μεταχειρισμένα σε τιμή (και κατάσταση) χώμα, και στις 2 περιπτώσεις δεν είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι που έχω γνωρίσει!
Ότι να'ναι..
Οταν βγαζεις αρκετα χρήματα για να ζεις άνετα ή έχεις απλά πολλά χρήματα εξυπνο είναι να ζήσεις την ζωή σου ξοδεύονας τα σε ότι γουσταρεις (ενα απο αυτά είναι να αγοράζεις πανακριβα αυτοκίνητα που δεν χρειαζεσαι, σε αυτό το παράδειγμα βάζω το Range Rover)
Οταν εχεις λίγα χρήματα εξυπνο είναι να κάνεις οικονομία σε ότι μπορείς και να ξοδεύεις συνετα σε μετρημένα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο (η οικογένεια σου συμπεριλαμβανεται)
Οταν είσαι δημοσιογράφος δημοσιεύεις και ηλίθια αθρα από ηλίθιες ερευνες μαζι με τα υπόλοιπα αθρα σου. Οι έξυπνοι αναγνώστες σου θα αναγνωρίσουν τα σκουπίδια, Οι υπόλοιποι θα μασήσουν και θα σχολιάσουν οτι αν εχεις Range Rover ή Ferrari ξέρω γω είσαι ηλίθιος. οκ
Αν ήταν σωστή η ερευνα μπορούσε να διευκρινησει οτι αφορά target group που δεν τους περισσεύουν χρήματα και μιλάει για οικονομία, χώρους και αξιοπιστία που πέρνεις για τα χρήματα που ξοδεύεις και από δείγμα που πήραν από αυτό το target group. Αντί για αυτό έχουμε το παρακάτω:
παίρνεις SKODA? είσαι εξυπνος με μεγάλο IQ και αν πέρνεις LAND ROVER είσαι πανηλίθιος με IQ ραδικιού.
Είναι εντελώς μπερδεμένη η έρευνα, δεν βγάζω pattern, γιατί βλέπεις ότι και η Peugeot είναι ψηλά που δεν είναι budget, η Mini 4η και έχει τρελές ανακολουθίες.. βασικά θα υπάρχουν σίγουρα μεγαλύτερες έρευνες για αγοραστές με μεγαλύτερο credibility.
Βαριέμαι να ψάξω!
-
Τη Γκρετα γιατί τη βρίζετε;
Και μεις έχουμε ζηλωτές, κι εδώ, η κοπέλα με καλό σκοπό κάνει ό,τι κάνει...Την παραδέχομαι όμως, κύριο αυτοκίνητο προφανώς το Υβριδικό Camry... φτηνιάρικο μέσα στις βασικές εκδόσεις αλλά αμαξάρα!
Μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς να είχαμε ένα με 30 χιλιάρικα...
-
Η έρευνα μας δείχνει πόσοι ηλίθιοι δημοσιογράφοι και ερευνητές υπάρχουν.
Γιατί ένας που μπορεί να πάρει λαντ ρόβερ, μάλλον βλάκας δεν θα είναι.
Ακόμα και αν είναι απλά κληρονόμος.
Για να τα έχει και να μην του τα έχουν φάει, ένα μυαλουδάκι θα το έχει...
Πίσσα και πούπουλα για τον συντάκτη της έρευνας και το σάιτ...
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Και μεις έχουμε ζηλωτές, κι εδώ, η κοπέλα με καλό σκοπό κάνει ό,τι κάνει...Την παραδέχομαι όμως, κύριο αυτοκίνητο προφανώς το Υβριδικό Camry... φτηνιάρικο μέσα στις βασικές εκδόσεις αλλά αμαξάρα!
Εγώ εβρισα αλλά αμα σου πω ότι νόμιζα οτι η αντιστοιχία ήταν για την γρετελ στο παραμύθι θα με πιστέψεις? Οτι να ναι καταλαβα, ειλικρινα. Το έσβησα το σχόλιο γιατι ειλικρίνα δεν αναφερόμουν στο κοριτσάκι και απλά ήταν ένα αστειο για την γκρέτελ του παραμυθιού.
-
Η Γκρέτα είναι ένα παιδί, πλέον νέα κοπέλα με όνειρα, που δηλώνει παρούσα στο σήμερα και στις πολιτικές που σχεδιάζονται και απαιτεί αλλαγές για το μέλλον της. Είναι ένα σύμβολο πολλών νέων που θέλουν έναν άλλο κόσμο, για αυτούς και τα παιδιά τους. Έναν κόσμο που σέβεται όσο γίνεται το περιβάλλον που θα ζήσουν οι επόμενες γενιές. Το τι θα γίνει στο τέλος, κανείς δεν το γνωρίζει. Ανεξάρτητα από την απόδοση και τους τρόπους επίτευξης των σκοπών της και κατά το πόσο συμφωνεί κανείς με τις απόψεις της, ένας υγιής εγκέφαλος θα την σεβόταν για την προσπάθεια της.
-
Σήμερα κατέβαλα €20 για βενζινη στα συμφέροντα που συμπαθούν οι συμφορουμιτες. Όχι σε αυτά των μεγιστανων της οικολογίας, αλλά στους άλλους. Αν είχα ev θα πλήρωνα €6. Στα παραπροϊόντα της δραστηριότητας μου, σας μοίρασα τους ρύπους μου. Σας κακομαθαινω....το ξέρω!
-
@cirus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγώ εβρισα αλλά αμα σου πω ότι νόμιζα οτι η αντιστοιχία ήταν για την γρετελ στο παραμύθι θα με πιστέψεις? Οτι να ναι καταλαβα, ειλικρινα. Το έσβησα το σχόλιο γιατι ειλικρίνα δεν αναφερόμουν στο κοριτσάκι και απλά ήταν ένα αστειο για την γκρέτελ του παραμυθιού.
Χαχα! Εγώ πάντως και έτσι γέλασα, αλλά ήταν πολύ αρρωστημένο για καθημερινή απόγευμα!
-
Η Γκρέτα είναι μια hyped μονολιθική persona, και οι συναισθηματικά φορτισμένες ομιλίες της, η ξινίλα που βγάζει και το ύφος “τα ξέρω εγώ όλα”, προσωπικά μου σπάει τα νεύρα. Τα οικολογικά θέματα θα είχαν εξυπηρετηθεί πολύ καλύτερα από κάποιον τεχνοκράτη που θα υποστήριζε θέσεις βάσει της επιστήμης και θα ήταν ευρύτερα αποδεκτός,
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Σήμερα κατέβαλα €20 για βενζινη στα συμφέροντα που συμπαθούν οι συμφορουμιτες. Όχι σε αυτά των μεγιστανων της οικολογίας, αλλά στους άλλους. Αν είχα ev θα πλήρωνα €6. Στα παραπροϊόντα της δραστηριότητας μου, σας μοίρασα τους ρύπους μου. Σας κακομαθαινω....το ξέρω!
Όπως γνωρίζεις Γυρε μου κάνω commuting Αθηνα-Χαλκιδα. Πίστεψέ με, δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να το έκανα με "ημιαυτοκινητο" τύπου ami αν είχε τελική πέριξ των 100km/h και αυτονομία 200km αρκεί να μην κόστιζε όσο ένα καινούργιο αξιοπρεπές θερμικό, δλδ ~25000€. Πριν 3-4 χρόνια θυμάμαι να μου λέει o αγαπητός Σαμπας να πάρω ηλεκτρικο citigo για να μην πληρώνω βενζίνες, το οποίο citigo για να έβγαζε το πανω-κατω φορτίζοντας όση ώρα έκανα μάθημα θα έπρεπε να είναι στο eco mode ήτοι τελική 85km/h δίχως αρκουδισιο και ραδιοκλαρινοφωνο και όλα αυτά με τα ίδια νομιζω χρήματα που κάνει τώρα η υπερχιλιολατρεμενη σου Swiftαρα η καλή.
Καποτε θα τα καταφέρουν θα μου πεις και θα συμφωνήσω. Αει να δούμε το πότε, γιατί όταν μπαίνει κάτω όλο το πακέτο δλδ αρχική τιμή αγοράς+κόστος χρήσης+πρακτικότητα...δεν.Γι'αυτο και πολύ σωστα η συντριπτικοτατη πλειοψηφία είναι χρήστες (leasing) και όχι ιδιοκτήτες ακόμα και για το μόνο αξιόλογο, ναι ντε, το model 3.
-
20€ σε 3 λεπτά της ώρας για περίπου 250 χιλιόμετρα μετακίνησης με αμάξι 15.000€ δεν είναι κι άσχημα! Πολλοί σε ζηλεύουν.
Αλλιώς θα ήθελες 50 λεπτά φόρτισης με 11€ σε αντίστοιχο με το Σουίφτ ηλεκτρικό των 30.000€ για τα ίδια περίπου χιλιόμετρα.
Εκτός κι αν εννοείς πως αν είχες δώσει 300.000€ για μονοκατοικία με γκαράζ κι άλλα 9.999€ για φωτοβολταϊκά, τότε με το 30.000€ ηλεκτρικό PSA ή το 45.000€ Τέσλα που θα φόρτιζε όλη νύχτα, θα χες γλυτώσει τα 5€ απ τα 11€ που έχει ο δημόσιος φορτιστής.
Οπότε φτιάξε καφέ και σάντουιτς σπίτι, αντί να τα πληρώσεις κάνα 5ευρο στον Γρηγόρη, θα σου έρθει μία η άλλη με τη μεζονέτα, και δεν χρειάζεται να σταματάς με αλαρμ μέσα στον δρόμο σαν τους Βαλκάνιους. -
@antonakis said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Άραγε η Γκρέτα ζει στο παιδικό της δωμάτιο στα 20 κάτι της; Δεν έχει τα κοτσια μη πω τίποτα αλλο να ζήσει μόνη της, ενώ αγοράζει και παιχνίδια των 30Κ ευρώ;
Κάνει περισσότερα από εσένα για την ηλεκτροκίνηση...
What kind of car does Greta Thunberg drive?
In Sweden, where Thunberg has lived her entire life, the age to get a driver license is 18 — and as of publication in December 2022, Thunberg is 19, about to turn 20 on Jan. 3, 2023. That said, there is no evidence that the activist owns her own car.A 2019 profile of Thunberg by GQ notes that Scenes from the Heart, a memoir written by Thunberg's mother Malena Ernman, mentions that the family had an electric car. In the scene, she described the Ernman-Thunberg family driving back to Stockholm from London after a family vacation.
https://www.greenmatters.com/environmental-leaders/greta-thunberg-car
ενταξει ουτε εγω την παω αλλά δεν παω και τα τερατωδη ψεματα . Στην Σουηδια που και πρωθυπουργοι πανε με τα μεσα μαζικης μεταφορας ενα νεο κοριτσι θα ειχε τρια αυτοκινητα , να τα κανει τι;
Ακομα και τερμα υποκριτρια να ηταν και να τα κονομαει , το να εχει τρια αμαξια θα ηταν σαν να αυτοπυροβολήθηκε. -
Όπως γνωρίζεις Γυρε μου κάνω commuting Αθηνα-Χαλκιδα. Πίστεψέ με, δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να το έκανα με "ημιαυτοκινητο" τύπου ami αν είχε τελική πέριξ των 100km/h και αυτονομία 200km αρκεί να μην κόστιζε όσο ένα καινούργιο αξιοπρεπές θερμικό, δλδ ~25000€. Πριν 3-4 χρόνια θυμάμαι να μου λέει o αγαπητός Σαμπας να πάρω ηλεκτρικο citigo για να μην πληρώνω βενζίνες, το οποίο citigo για να έβγαζε το πανω-κατω φορτίζοντας όση ώρα έκανα μάθημα θα έπρεπε να είναι στο eco mode ήτοι τελική 85km/h δίχως αρκουδισιο και ραδιοκλαρινοφωνο και όλα αυτά με τα ίδια νομιζω χρήματα που κάνει τώρα η υπερχιλιολατρεμενη σου Swiftαρα η καλή.
Καποτε θα τα καταφέρουν θα μου πεις και θα συμφωνήσω. Αει να δούμε το πότε, γιατί όταν μπαίνει κάτω όλο το πακέτο δλδ αρχική τιμή αγοράς+κόστος χρήσης+πρακτικότητα...δεν.Γι'αυτο και πολύ σωστα η συντριπτικοτατη πλειοψηφία είναι χρήστες (leasing) και όχι ιδιοκτήτες ακόμα και για το μόνο αξιόλογο, ναι ντε, το model 3.
Ακριβώς, αλλά για να πέσει η τιμής τους κανείς σας δεν μπορεί να καταλάβει το εξής απλό. Πρέπει να γίνει απόσβεση της εξέλιξης της τεχνολογίας. Η οποία για να προσφερθεί έχουν επενδυθεί άπειρα δισεκατομμύρια. Συνεπώς πρέπει να χαίρονται που αγοράζουν κάποιοι σήμερα ηλεκτρικά, διότι η τεχνολογια που αυτά προσφέρουν με €30Κ, θα πέσει λόγω των πωλήσεων και των αποσβέσεων στα €20Κ.
Είναι δύσκολο για το μέσο Έλληνα να το αντιληφθεί αυτό. Βλέπει συνωμοσίες παντού γύρω του
Δεν γίνεται μια υψηλή τεχνολογία να προσφερθεί σε χαμηλές τιμές άμεσα όταν ακόμα εξελίσεται.
-
Ακριβώς, αλλά για να πέσει η τιμής τους κανείς σας δεν μπορεί να καταλάβει το εξής απλό. Πρέπει να γίνει απόσβεση της εξέλιξης της τεχνολογίας. Η οποία για να προσφερθεί έχουν επενδυθεί άπειρα δισεκατομμύρια. Συνεπώς πρέπει να χαίρονται που αγοράζουν κάποιοι σήμερα ηλεκτρικά, διότι η τεχνολογια που αυτά προσφέρουν με €30Κ, θα πέσει λόγω των πωλήσεων και των αποσβέσεων στα €20Κ.
Είναι δύσκολο για το μέσο Έλληνα να το αντιληφθεί αυτό. Βλέπει συνωμοσίες παντού γύρω του
Δεν γίνεται μια υψηλή τεχνολογία να προσφερθεί σε χαμηλές τιμές άμεσα όταν ακόμα εξελίσεται.
Σωστα , αρκει να μην σε επιδοτουσα εγω , οπως θα με πειραζε αν επιδοτουσα τον λατση να αγορασει φεραρι .
Οι πλουσιοι και τα προβληματα τους (δηθεν οικολογικες ανησυχιες ) καποιους δεν μας αφορουν , οπως δεν αφορουν αυτους τα δικα μας προβληματα (τιμη πετρελαιου θερμανσης πχ)
Οπως δεν μας αφορουν και οι βλακειες οτι καποτε η τεχνολογια και ολα αυτα τα επιτευματα θα φτασουν και σε σας καποτε στο μελλον , οταν δεν μπορεις να αγορασεις σουβλακια για ολη την οικογενεια πια αλλα πρεπει να επιδοτεις τον φουκαρα πλουσιο να αγορασει τεσλα .
Και μαλιστα να μας κουνανε το δαχτυλο οτι αυτη πρεπει να ειναι η βασικη προτεραιοτητα μας. -
Συμφωνούμε πως στα πολύ ακριβά μοντέλα δεν έχει νόημα η επιδότηση.
Αλλά σε αυτοκίνητα όπως ας πούμε το fiat 500, ή το Renault zoe, έχει νόημα. Διότι ενισχύει το εισόδημα των υποψηφίων αγοραστών ώστε να τα επιλέξει και δημιουργεί κίνητρα σε όποιον καλύπτει τις προϋποθέσεις χρήσης τους.
Το επιχείρημα του να μην πληρώνεις εσύ, που στην πράξη μιλάμε για χιλιοστά στον φόρο σου, δεν είναι πρακτικό. Διότι με την ίδια λογική γιατί να πληρώσω εγώ φόρο για τις άγονες πλευρες της χώρας μου, γιατί να πληρώσω φόρο για κοινωνικές ομάδες που δεν ανήκω; Κτλ
Διότι η κοινωνία που φτιάξαμε ως άνθρωποι έχει έξοδα και υποχρεώσεις.
Συνεπώς το όφελος του να επιδοτήσεις ένα ηλεκτρικό για να κινείται στις πόλεις με μηδενική ρύπανση αλλά και ταυτοχρόνως η αγορά του να συμβάλει στην απόσβεση του υψηλού κόστους της τεχνολογίας αυτής είναι μεγαλύτερο σε βάθος χρόνου από το κόστος σε χρήματα στο σήμερα.
Όπως ακριβώς δηλαδή είχε γίνει και την εποχή της απόσυρσης των μη καταλυτικών αυτοκινήτων και την επιδότηση απο το κράτος για την αγορά νέου καταλυτικού. Υπήρξε ένα ανώτερο κοινωνικό όφελος. Το όφελος εκεινης της πολιτικής είναι ότι σήμερα εσείς και τα παιδιά σας αναπνέετε έναν καθαρότερο αέρα. Και τότε υπήρχαν τα ίδια επιχειρήματα με αυτά που αναφέρετε εσείς σήμερα. Ακριβώς τα ίδια, με την ίδια ρητορική και τον ίδιο τρόπο σκέψης.
Εάν είχαν επικρατήσει θα είχαμε μια πολύ χειρότερη ατμοσφαιρικη ρύπανση στις πόλεις μας, αλλά και κάποια λεφτά στα ταμεία μας, τα οποία σε βάθος χρόνου δεν έχουν καμία αξία, ενώ η ατμόσφαιρα που ζούμε και αναπνέουμε έχει.
-
Αλλά σε αυτοκίνητα όπως ας πούμε το fiat 500, ή το Renault zoe, έχει νόημα. Διότι ενισχύει το εισόδημα των υποψηφίων αγοραστών ώστε να τα επιλέξει και δημιουργεί κίνητρα σε όποιον καλύπτει τις προϋποθέσεις χρήσης τους.
Το επιχείρημα του να μην πληρώνεις εσύ, που στην πράξη μιλάμε για χιλιοστά στον φόρο σου, δεν είναι πρακτικό. Διότι με την ίδια λογική γιατί να πληρώσω εγώ φόρο για τις άγονες πλευρες της χώρας μου, γιατί να πληρώσω φόρο για κοινωνικές ομάδες που δεν ανήκω; Κτλ
Συνεπώς το όφελος του να επιδοτήσεις ένα ηλεκτρικό για να κινείται στις πόλεις και να συμβάλει στην απόσβεση της τεχνολογίας αυτής είναι μεγαλύτερο σε βάθος χρόνου από το κόστος σε χρήματα στο σήμερα.
Όπως ακριβώς δηλαδή είχε γίνει και την εποχή της απόσυρσηςτων μη καταλυτικών αυτοκινήτων και την επιδότηση απο το κράτος για την αγορά νέου καταλυτικού. Υπήρξε ένα ανώτερο κοινωνικό όφελος. Το όφελος αυτής της πολιτικής είναι εσείς και τα παιδιά σας να αναπνέουν έναν καθαρότερο αέρα. Και τότε υπήρχαν τα ίδια επιχειρήματα με αυτά που αναφέρετε εσείς σήμερα. Ακριβώς τα ίδια, με την ίδια ρητορική και τον ίδιο τρόπο σκέψης.
Εάν είχαν επικρατήσει θα είχαμε μια πολύ χειρότερη ατμοσφαιρικη ρύπανση στις πόλεις μας, αλλά και κάποια λεφτά στα ταμεία μας. Τι έχει μεγαλύτερη αξία για μια κοινωνία;
κανεις μεγαλο λαθος . αν εισαι αρκετα μεγαλος θα θυμασαι οτι ολη η ελλαδα γονατισε για να γινουν τα ολυμπιακα εργα και οτι αλλο χρειαζοταν μετρο αττικη οδος και τοσα αλλα , σαν τωρα θυμαμαι που ελεγαν θα ερθει και η εποχη της επαρχιας μετα τους ολυμπιακους . πεη μπλε ηρθε ,γεφυρια του προπερασμενου αιωνα και κανενα εργο υποδομης . Η επαρχια ερημωσε γιατι κανεις δεν νοιαζεται και οτι χρηματα πεφτουν πεφτουν στις αστικες περιοχες και ειδικα πρωτευουσα . Σε λιγο θα μας πεις οτι ειναι προνομιουχοι στην κυρτωνη σε σχεση με πρωτευουσιανους.
και κατι αλλο με επιδοτηση , εστω οτι η prada και η louboutin αποφασιζουν να φτιαξουν τσαντες και παπουτσια απο δεμα πεους νεκρων (ανθρωπων) . θα ακολουθουσαν κι αλλες εταιριες και θα σταματουσε η αναιτια σφαγη ζωων . πιστευεις οτι θα επρεπε να επιδοτηση η γιαγια στο κατσικοχωρι την κα Αγγελοπουλου να αγορασει prada? -
Εξοδα και υποχρεωσεις εχει για να φροντισει τους αδυναμους, τους ανημπορους, αυτους που ζουν στα ορεινα, στην μεθοριο, να υπαρχουν οι ιδιες υποδομες για ολους τους πολιτες, υγεια, εκπαιδευση, ασφαλεια.
Οχι για να αλλαζει ευκολοτερα ο εχων το ΙΧ του, ακομα κι αν ειναι e-500.
Γιατι την ιδια στιγμη που δινει επιδοτησεις σε αυτους, αυτος που ζει στα παραπανω δεν μπορει να κανει χρηση τους αφου ειτε δεν τον βολευει το ηλεκτρικο, ειτε δεν υπαρχουν οι υποδομες.
-
Δυστυχώς Γυρε μου παρόλο το ορθό του σκεπτικού σου έχουμε πολύ πιο επείγουσες ανάγκες σαν χώρα. Τότε (στην απόσυρση) δεν είχαμε οικονομική και δημογραφική κρίση. Μακάρι να ήταν το θέμα μας μια επικαιροποιηση του στόλου αυτοκινήτων...
-
@otso said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Συνεπώς το όφελος του να επιδοτήσεις ένα ηλεκτρικό για να κινείται στις πόλεις και να συμβάλει στην απόσβεση της τεχνολογίας αυτής είναι μεγαλύτερο σε βάθος χρόνου από το κόστος σε χρήματα στο σήμερα.
Όπως ακριβώς δηλαδή είχε γίνει και την εποχή της απόσυρσηςτων μη καταλυτικών αυτοκινήτων και την επιδότηση απο το κράτος για την αγορά νέου καταλυτικού. Υπήρξε ένα ανώτερο κοινωνικό όφελος. Το όφελος αυτής της πολιτικής είναι εσείς και τα παιδιά σας να αναπνέουν έναν καθαρότερο αέρα. Και τότε υπήρχαν τα ίδια επιχειρήματα με αυτά που αναφέρετε εσείς σήμερα. Ακριβώς τα ίδια, με την ίδια ρητορική και τον ίδιο τρόπο σκέψης.
Εάν είχαν επικρατήσει θα είχαμε μια πολύ χειρότερη ατμοσφαιρικη ρύπανση στις πόλεις μας, αλλά και κάποια λεφτά στα ταμεία μας. Τι έχει μεγαλύτερη αξία για μια κοινωνία;
κανεις μεγαλο λαθος . αν εισαι αρκετα μεγαλος θα θυμασαι οτι ολη η ελλαδα γονατισε για να γινουν τα ολυμπιακα εργα και οτι αλλο χρειαζοταν μετρο αττικη οδος και τοσα αλλα , σαν τωρα θυμαμαι που ελεγαν θα ερθει και η εποχη της επαρχιας μετα τους ολυμπιακους . πεη μπλε ηρθε ,γεφυρια του προπερασμενου αιωνα και κανενα εργο υποδομης . Η επαρχια ερημωσε γιατι κανεις δεν νοιαζεται και οτι χρηματα πεφτουν πεφτουν στις αστικες περιοχες και ειδικα πρωτευουσα . Σε λιγο θα μας πεις οτι ειναι προνομιουχοι στην κυρτωνη σε σχεση με πρωτευουσιανους.
και κατι αλλο με επιδοτηση , εστω οτι η prada και η louboutin αποφασιζουν να φτιαξουν τσαντες και παπουτσια απο δεμα πεους νεκρων (ανθρωπων) . θα ακολουθουσαν κι αλλες εταιριες και θα σταματουσε η αναιτια σφαγη ζωων . πιστευεις οτι θα επρεπε να επιδοτηση η γιαγια στο κατσικοχωρι την κα Αγγελοπουλου να αγορασει prada?Συγχώρα με άλλα διάβασε ξανά το τι λες. Το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν τα ολυμπιακά έργα είναι λόγω της κακης πολιτικής και σχεδιασμού για αυτά. Δεν σημαίνει ότι το να αναβαθμίσεις τις υποδομές της χώρας σου είναι κάτι αρνητικό εξ ορισμού. Σημαίνει ότι έκανες κακή χρήση των εν δυνάμει δυνατοτήτων τους. Άρα, όταν τεθεί επί τάπητος το ερώτημα του αν αξίζει να κάνουμε υποδομές και μεγάλα έργα ή όχι φυσικά η απάντηση είναι ότι αξίζει.
Είναι σαν να επικαλείσαι το παράδειγμα ενός παιδιού που "γονατίζει" διαβάζοντας και περνάει αριστούχος αλλά τελικά καταλήγει σε μια θέση εργασίας που δε χρειάζεται υψηλή κατάρτιση. Αυτό συνέβη λόγω πολλών παραγόντων και στρεβλώσεων. Έχοντας αυτά ως δεδομένα δεν είναι λογικό επιχείρημα το να προτρέπεις αλλά παιδιά να μη αριστεύουν ως μαθητές. Ενώ όντως είναι λογικό το να ζητάς να μην υπάρχουν στρεβλώσεις για να βρουν εργασία σύμφωνα με την προσπάθεια που έκαναν. Είναι δυο διαφορετικές λογικές.
Το θέμα της αστικοποίησης είναι ένα άλλο θέμα, δεν έχουν όλα σχέση με τα ηλεκτρικά. Αλλα τα κονδύλια που αφορούν τη μετάβαση στην ηλεκτορκινηση. Αλλα τα κονδύλια για την στήριξη της επαρχίας και για τα έργα σε αυτήν. Σαφέστατα η Ελλάδα έχει λάθος πολιτική στο θέμα αυτό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επειδή έχει λάθος πολιτική σε ένα θέμα απαραιτήτως πρέπει να σταματήσει άλλες πολιτικές που έχουν ένα κοινωνικό όφελος έστω και σε βάθος χρόνου.
Εάν τα βάλουμε όλα χύμα τότε ο καθένας θα βρίσκει ένα θέμα που του αρέσει και θα το υπερθεματίζει. Έτσι όμως καταλήγουμε σε μια ζούγκλα και λαϊκισμούς.
Στα άλλα επιχειρήματα σου δεν βγάζω νόημα, είναι φαντασιακού επιπέδου και κάπως ακραία και χυδαία.
Το παράδειγμα της απόσυρσης είναι το χαρακτηριστικότερο και το πιο ταιριαστό.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση