-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Γενικά αναφέρομαι ρε συ.
Είναι δυνατόν να μου αναφέρεις τον ΕΝΦΙΑ και ότι αν σε κάποιον του παρέχεται δωρεαν σπίτι και μάλιστα σε μερικούς πολυτελείας, είναι στην ίδια θέση με όσους παλεύουν να γίνουν ανεξάρτητοι από μικρή ηλικία και το χειρότερο ότι η προσπάθεια τους να αποκτήσουν στέγη τους προκαλεί σύμπλεγμα;
Μόνο όποιος είναι προνομιούχος θα έλεγε σε κάποιον ότι είναι συμπλεγματικος που θέλει μια στέγη για την οικογένεια του.
Το αντίθετο συμβαίνει, τα παιδιά αυτά που δεν ανοίγουν τα φτερά τους, δεν ξέρουν από τη ζωή, τι σημαίνει να δημιουργείς και αναπτύσουν συμπλεγματα ανωτερότητας διότι υποσυνείδητα νιώθουν μικροί και αδύναμοι, ακριβώς λόγω του ότι δεν ανεξαρτοποηθηκαν ποτέ τους.
Πολλά παιδιά δεν φταίνε ακριβώς λόγω του κοστους ζωής. Υπάρχουν και οι μπέμπηδες που δεν θέλουν, εγώ στους μπέμπηδες αναφέρομαι. Όχι στα παιδιά που δυσκολεύονται.
Δυστυχώς εκεί που είναι οι μισθοί σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατον να αγοράσεις σπίτι, αν δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει. Το ενοίκιο επίσης δύσκολο. Η ένστασή μου στην προηγούμενη αναφορά σου είχε να κάνει με την αγάπη του Έλληνα στο κεραμίδι. Πλέον δεν αξίζει να προσπαθείς μια ζωή για να αποπληρώνεις ένα δάνειο σπιτιού. Για αυτό στο εξωτερικό (εννοώ Ευρώπη πάντα) οι περισσότεροι μένουν στο νοίκι.
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Φυσικά και δεν υπάρχει ιδιοκατοίκηση για τους νέους αλλά μόνο για τους (πλέον) γέρους και πως να είναι διαφορετικά; Σπίτι δεν χτίζεις και δεν αγοράζεις. Όταν ακούς ενοίκια 500-600 ευρώ με μισθό 700-800; Να δουλεύεις για να πληρώνεις ενοίκιο; Να πας να μείνεις μόνος; Να κάνεις οικογένεια; E ας καθίσουν λοιπόν σε ένα έθνος γερόντων οπου θα πέσει ο πληθυσμός μελλοντικά στα 7-8Μ γιατί είναι επιλογή πολιτική όλα αυτά. Και απόλυτα λογικό οι 35ρηδες να μένουν με γονείς, έχω και γνωστό γιατρό που στα 35 κατάφερε να φύγει από το σπίτι. Θες το λιγότερο 1200 για να μείνεις σχετικά αξιοπρεπώς μόνος και να συντηρείς και ένα χρέπι αμάξι το οποίο θα στο δώσει φυσικά ο μπαμπάς/μαμά, εκεί καταντήσαμε. Για να χτίσεις ΠΟΤΕ όμως, δεν έχουμε δεκαετία 80 'η 90.
Ακριβώς! Για αυτό και το θιγω το θεμα αυτό.
Πάντως ξέρω και πολλούς που δεν θέλουν να φύγουν από το σπίτι τους. Αλλά οι περισσότεροι όπως λες, απλα δεν μπορούν.
Και εδώ κολλάει το μέλλον των ηλεκτρικών, όχι τα παρόν. Εάν για παράδειγμα μπορείς να αγοράσεις ένα ev σε τιμή θερμικού στα επόμενα έτη, χωρίς τον φόβο των κύκλων φορτιστής της μπαταρίας και τα φορτίζεις σε μια πυλωτη ( έστω ανθρώπινη) με κοστος €2,5/100 χλμ τότε μπορείς να βάλεις δύο δεκάρες στην άκρη. Σήμερα εγώ δίνω πάνω από 300-400 ευρώ ανάλογα την εποχή μόνο για βενιζνη!!! Άραγε ποια συμφέροντα χρηματοδοτω; Εάν το πάω στα €50-80/μήνα ξεκινώ δειλά δειλά να μαζεύω μια σχετική προκαταβολή, μέσα στα επόμενα 8-10 έτη έχω μαζεψει κάτι για να πάω να ζητήσω δάνειο ίσο με το ενοίκιο μου.
-
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Η ιδιοκατοικηση είναι στους μεγάλης ηλικίας. Οι νέοι ΔΕΝ έχουν σπίτι. Και ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 40+++.
Δεν αναπτύσουν σωστή προσωπικότητα και ζουν με χιλιάδες συμπλεγματα.
Είναι εμφανέστατα γύρω μας τέτοια φαινόμενα από πολλούς νέους που ζουν σαν μπέμπηδες σε τέτοια ηλικία.
Πάντως η ιδιοκατοίκηση (η κατοχή σπιτιού δηλαδή) είναι σύμπλεγμα των Ελλήνων. Στο εξωτερικό (Ευρώπη τουλάχιστον) δεν υπάρχει αυτή η πρεμούρα. Αυτή η ψυχαναγκαστική ανάγκη για αγορά σπιτιού οδηγεί σε συμπλέγματα. Και μετά έρχεται ο ΕΝΦΙΑ...
Τα ίδια λένε φίλοι μου στην Σουηδία και ένας θείος μου που συνταξιοδοτήθηκε, εργαζόμενος στην Στοκχόλμη. Πολύ πρεμουρα για σπίτι. Φυσικά εκεί το παίρνουν από τον δήμο ανάλογα τις ανάγκες τους, τους κρατάνε το ενοίκιο από το μισθό και πολύ παλαιότερα μέσα στην τιμή ήταν ρεύμα και θέρμανση. Το ρεύμα αργότερα το έβαλαν με χρέωση. Κάθε 10 χρόνια βάψιμο και καινούριες ηλεκτρικές συσκευές. Μιλάμε για κράτος πρόνοιας , με βοήθεια στον άνθρωπο που θα χάσει τη δουλειά του, τα παιδιά έτοιμα από το σχολείο,. Κράτος που σε παίρνει βρέφος και σε πάει μέχρι τον τάφο, χωρίς να σε τρώει το άγχος τι θα κάνω με παιδιά, την δουλειά. Ο θείος μου φυσικά όταν επαναπατρίστηκε έφτιαξε δικό του σπίτι. Οι θεωρίες πήγαν περίπατο. Διαφορετικά 500 ευρώ για το ημιυπόγειο με θέα τα πόδια των περαστικών. Η στέγη στις μέρες μας δεν παλεύεται και αυτό αφορά όλες τις μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη όχι μόνο την Αθήνα.
-
Όσοι έχουν εξασφαλισμένο κεραμύδι και δη δώρο, προίκα ή παροχή δεν καταλαβαίνουν το υποσυνείδητο άγχος του να εξασφαλίσεις μια στέγη, μια φωλιά ασφαλείας, για την οικογένειάς σου.
Σαν να μιλάμε εμείς εδώ για το πόσο πρέπει να χρεώνουμε το νερό ( που πάνε να το κάνουν μπίζνα και αυτό με την αλόγιστη σπατάλη του στην βιομηχανία) σε ανθρώπους της Αφρικής, και να τους λέμε και συμπλεγματικους που έχουν μονίμως το άγχος της παροχής νερού.
-
Να κάνω δυο ερωτήσεις:
-
Με απλό μονοφασικό ρολόι σε σπίτι χωριού με τις αρχαίες καλωδιώσεις, ακόμη κι αν έχουν μπει καινούριοι ασφαλειοδιακόπτες, δηλαδή από μια δεκάρα ασφάλεια για θερμοσίφωνα και κουζίνα και κανα δυο εξάρες για το υπόλοιπο σπίτι, μπορείς με μια μπαλατέζα από σούκο να φορτίσεις ηλεκτρικό και με τι ρυθμό, χωρίς να καεί τίποτα;
-
Το 2,5€ στα 100χλμ που γράφει ο Λαπ πως προκύπτει από ποιον υπολογισμό; Δεν λέω πως είναι λάθος, πως υπολογίζεται όμως;
-
-
Εδώ κινδυνεύεις να βρεθείς από την μια στιγμή στην άλλη σαν τον Κούρκουλο σε μια ταινία που του έκαναν έξωση και έβαλε φωτιά τα πράματα στην αυλή.
-
@panick-0 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγώ δεν αγόρασα. Αν ειναι καλή ή όχι αγορά μπορούμε να κάνουμε απλή αριθμητική του δημοτικού και να ρωτήσουμε και οδούς το έκαναν.
Aν δεν αγορασες πως εισαι τοσο υπερμαχος των ηλεκτρικων; Γιατι δεν κανεις αυτο που λενε στο χωριο μου, to put your money where your mouth is?
Εισαι μετοχος, πωλητης, εχεις συμφεροντα στην αγορα ηλεκτρικων, στην ενεργεια, καπου τελος παντων για να εισαι τοσο απολυτος;
Δηλαδή, όποιος δεν έχει αγοράσει ηλεκτρικό, δε δικαιούται να ομιλεί θετικά γι' αυτά. Ακόμη κι αν απλώς τα έχει δοκιμάσει. Λες και μιλάμε για κανά βιβλίο των 10-20 Ευρώ, που μπορούν να αγοράσουν όλοι πριν το κρίνουν. Και βεβαίως όσοι απορρίπτουν τα ηλεκτρικά, δικαιούνται απόλυτα να έχουν αρνητική άποψη, ακόμη κι αν δεν τα έχουν δοκιμάσει καν...
Και για να το πάμε παραπέρα, σύμφωνα με τη λογική σου, κανείς μας δεν δικαιούται να έχει άποψη για κανένα αυτοκίνητο πλην αυτών που έχει αγοράσει, επειδή he didn't put his money where his mouth is!
Επίσης, με εντυπωσιάζει η πεποίθηση σου ότι αν κάποιος έχει θετική άποψη για τα ηλεκτρικά, πρέπει να έχει κάποια διαπλεκόμενα συμφέροντα. Κι εμείς λέμε "μετόχους" κάποιους φανατικούς υποστηρικτές εταιριών, αλλά για πλάκα ή δηκτικά. Δεν το πιστεύουμε όμως!
Παιδιάστικα επιχειρήματα...
Υ.Γ.: Θα καταλάβαινα το επιχείρημα σου, απέναντι σε κάποιον που ενώ ποστάριζε συνεχώς πόσο καλό είναι π.χ. ένα Model 3 LR, πήγαινε και αγόραζε με τα ίδια λεφτά μια 316d. Σε καμιά άλλη περίπτωση! Εγώ έχω ένα αυτοκίνητο 6ετίας που έκανε καινούριο 23 χιλιάρικα και τώρα κάνει σα μεταχειρισμένο 14-15 χιλιάρικα. Πρέπει να δικαιολογήσω γιατί δε δίνω άλλα 20-30-40 χιλιάρικα να αγοράσω καινούριο ηλεκτρικό;
-
I put my money where my mouth is!
4 diesel-αρες! Σκοπεύω να μείνω τουλάχιστον με 1 μέχρι το τέλος, και θα δούμε για τα άλλα..και manual έτσι, μην βγει κανας Γάτος και μας πει τα δικά του, ότι δεν τα τιμάμε και τα λοιπά!
Εγώ το έχω πει, η μεγαλύτερη πλάκα θα είναι όταν θα πάρουμε εγώ ή ο Piliou ή ο Cru κανά μικρό ηλεκτρικό να γυρνάμε γύρω γύρω από τα σπίτια μας τσάμπα, και οι υπόλοιποι θα μαζεύουν για το καινούργιο model 3 ακόμη για να καταφέρουν να πάνε στα χωριά τους το Πάσχα χωρίς να ξεμένουν από μπαταρία στις ΛΕΑ..
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Να κάνω δυο ερωτήσεις:
- Με απλό μονοφασικό ρολόι σε σπίτι χωριού με τις αρχαίες καλωδιώσεις, ακόμη κι αν έχουν μπει καινούριοι ασφαλειοδιακόπτες, δηλαδή από μια δεκάρα ασφάλεια για θερμοσίφωνα και κουζίνα και κανα δυο εξάρες για το υπόλοιπο σπίτι, μπορείς με μια μπαλατέζα από σούκο να φορτίσεις ηλεκτρικό και με τι ρυθμό, χωρίς να καεί τίποτα;
Ναι υπάρχουν, γύρω στα 500-700 ευρώ έχουν και φορτίζουν έως 7,4KW. Λογικά όταν ανάβεις κάτι ταυτόχρονα θα έχεις αυτοματισμό να πέφτει η φόρτιση.
Αν και όταν πάρεις ηλεκτιρκο καλό είναι να ζητήσεις και δεύτερη φάση, και ας πληρώσεις κάτι για την εγκατάσταση. Θα κάνεις γρήγορα απόσβεση και θα έχεις σταθερό ρεύμα.
- Το 2,5€ στα 100χλμ που γράφει ο Λαπ πως προκύπτει από ποιον υπολογισμό; Δεν λέω πως είναι λάθος, πως υπολογίζεται όμως;
Ναι υπάρχουν προγράμματα από παρόχους που σήμερα που μιλάμε έχουν τέτοιο κόστος χοντρικά.
Οπότε ιδιαιτερα μέσα στην πόλη όπου τα καλύτερα θερμικά γράφουν €10/100 χλμ ξεκινά η απόσβεση. Εάν μάλιστα είναι όπως προσδοκούμε σε παρόμοια τιμή με ένα θερμικό τότε, ξεκινά το κέρδος.Το θέμα είναι πως ακόμα απέχουμε από αυτήν την εποχή αλλά όχι και παρα πολύ.
Εάν μάλιστα αυξήσουν και άλλο τις τιμες των καυσίμων με τίποτα περιβαλλοντικά τέλη ανά τόνο, για να προωθήσουν τα ev, τότε θα είναι μονόδρομος.
-
φυσικά θα έχουν e-fuels ή οτιδήποτε παρόμοιο αλλά δεν είναι ανάγκη να υπάρχει γενική χρήση, για τα σπορ αμάξια θέλουμε και τα hot hatch. Ας είναι πιο ακριβή από τη σημερινή (η τιμή της οποίας όμως ανεβαίνει τόσο λόγω φόρων). Το θεμα δεν είναι να μην πάμε στην ηλεκτροκίνηση, είναι να μην πάμε ΜΟΝΟ εκεί γιατί και από ένα enthusiast point of view, θα χάσουμε πολλά
Εδώ είναι η διαφωνία μας και φαίνεται πως είσαι λίγο "μπέμπης". Όταν γίνεις ανεξάρτητος άντρας, οικογενειάρχης κτλ και έχεις τόσα έξοδα στο κεφάλι σου, από την στέγαση μέχρι τη διατροφή και θέρμανση, θα τα διαβάζεις αυτά και θα λες τι μ@@@ς έγραφα. Ποια e fuels με ακριβή τιμή και ποια enthusiast points... Πίστεψέ με , θα έρθεις στα λόγια μου.
Θα δεχτείς τη νέα πραγματικότητα, λογικά των ev, και θα προσαρμόζεσαι σε αυτήν.
-
Μού αρέσει που βλέπω να πέφτουν οι τόνοι και να γίνεται μια όμορφή συζήτηση ...
-
Τα "μπέμπης" αρχικά στους κολλητούς σου. Εχω ξεκαθαρίσει 100 φορές οτι για εμένα το αυτοκίνητο είναι hobby και πάθος και εφόσον είναι έτσι θα συνεχίσω να ψάχνω θερμικό και όχι κάτι ανέραστο για να κάνω "οικονομία", δλδ μετά από χυδαία στρέβλωση της αγοράς, να πληρώνει το κράτος στον κάθε πλούσιο για να κόβει βόλτες με το νέο αστραφτερό του παιχνίδι. Και ταυτόχρονα να πολεμά τον κάθε χρήστη θερμικού με δυσβάσταχτους φόρους στη βενζίνη και ΕΤΤ στην αγορά ενός αυτοκινήτου. Δεν ακούγεται ούτε δίκαιο ούτε λογικό αυτό. Αν βγουν e-fuels κέρδος θα είναι για όλη την αυτοκίνηση, δε θα χαθούν από τους δρόμους όμορφα, ιστορικά και συναισθηματικά κομμάτια.
Στα λόγια σου δε θα έρθω ποτέ από ό,τι κατάλαβες, όταν παραιτηθώ από τη χαρά της οδήγησης ίσως ψάξω και εγώ κάτι τέτοιο και να αρχίσω να μιλάω για καθισματάκια, κατανάλωση, ποσες βαλίτσες χωράει και charging points.
Επίσης παιδιά δε σκοπεύω να κάνω, προτιμώ να ζήσω για τον εαυτό μου, οπότε ούτε αυτό με αφορά. Μαγκιά τους όσοι έκαναν, να τα χαίρονται με υγεία, αλλά δε θέλω να ακολουθήσω αυτά τα μονοπάτια. Αρα μείον και αυτά τα έξοδα τα οποία μπορώ να τα ρίξω σε όποια "ρόδα" μου καπνίσει.
-
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τα "μπέμπης" αρχικά στους κολλητούς σου.
-
Πώς επικαλείσαι στρέβλωση της αγοράς; Έχεις κάνει ανάλυση κοστους/φέλους σε βάθος 30ετιας;
Χαχαχα, κρατιέται ένα επίπεδο.....με νύχια και με δόντια!.
Συγχώρα με @diego1960 αλλά εχουμε κάτι κορίτσια στην παρέα μας και τύπους με ένα συγκεκριμένο στυλακι και απόψεις, τους λένε μπέμπηδες και μου το κόλλησαν. Δεν είσαι μπέμπης, συγχώρα με, λάθος μου.
Κατά τα άλλα, για όλους μας είναι hobby τα αυτοκίνητα. Δεν είσαι ο μόνος.
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Να κάνω δυο ερωτήσεις:
-
Με απλό μονοφασικό ρολόι σε σπίτι χωριού με τις αρχαίες καλωδιώσεις, ακόμη κι αν έχουν μπει καινούριοι ασφαλειοδιακόπτες, δηλαδή από μια δεκάρα ασφάλεια για θερμοσίφωνα και κουζίνα και κανα δυο εξάρες για το υπόλοιπο σπίτι, μπορείς με μια μπαλατέζα από σούκο να φορτίσεις ηλεκτρικό και με τι ρυθμό, χωρίς να καεί τίποτα;
-
Το 2,5€ στα 100χλμ που γράφει ο Λαπ πως προκύπτει από ποιον υπολογισμό; Δεν λέω πως είναι λάθος, πως υπολογίζεται όμως;
Βάζω τα πραγματικά που πληρώσαμε φέτος στο εξοχικό απ τον εκκαθαριστικό λογαριασμό:
Από το οποίο προκύπτει κόστος 0,3235€ η κιλοβατώρα στο σπίτι.
Φαντάζομαι πως αν είχαμε πολλές παραπάνω κιλοβατώρες δεν θα ήταν όλες επιδοτούμενες, και άρα θα ήταν ακριβότερες, αλλά ας πούμε πως δεν θα τις φτάναμε τόσο ψηλά με μερικές φορτίσεις.Πόσα KW τρώει ένα ηλεκτρικό ανά 100χλμ να κινηθεί τον Αύγουστο από το Βόλο στα Τρίκαλα για 200 χλμ, με τα τελευταία 50χλμ ανάβαση στα 900μ υψόμετρο;
(βέβαια θα υπάρχει το αντίστοιχο όφελος καθόδου, οπότε ας πούμε 200χλμ καθαρά)
Πόσο θα κόστιζε με αυτές τις τιμές οικιακής φόρτισης το ταξίδι;Το έβαλα στο https://evnavigation.com/ με πιθανό αμάξι το ηλεκτρικό C4 που το γλυκοκοίταζα στην αντιπροσωπεία όταν έκανα σέρβις (το δίνανε το 2021 τελική τιμή με το όφελος και τον μικρό φορτιστή 32,5 χιλιάρικα, έχει την 50αρα μπαταρία, θεωρητικά αν άφηνα το ερκρος κι ένα 10χίλιαρο το έπαιρνα κι έφευγα, ήταν πινακιδωμένο)
Μου βγάζει 38KW μέχρι το χωριό, κι αν φύγω με 90% μπαταρία και 2 άτομα, φτάνω σπίτι με 16% υπόλοιπο μπαταρίας με όριο τα 110χαω χωρίς ενδιάμεση στάση. Δεν ξέρω αν υπολογίζει και κλιματισμό...
(αν βάλω παραπάνω βάρος λέει θέλω και μισή ώρα φόρτιση ενδιάμεσα, αλλά τότε θα πρέπει να πληρώσω και 4€ διόδια για να μπω στα ΣΕΑ, που η τιμή φόρτισης θα είναι ~0,55€ για όσο τραβήξει)Θα το ρισκάρω και θα πάω λάου λάου με 1 συνεπιβάτη και 2 σακίδια με 100χαω απ την παλιά εθνική να γλιτώσω τα διόδια κι ας είναι και 5-10χλμ παραπάνω συνολικά.
Ας πούμε θα φάω 45kw στο ρολόι της ΔΕΗ μαζί με τις θερμικές απώλειες για να φορτίσω με τη μπαλατέζα στο σπίτι, στον ίσκιο της πελώριας καρυδιάς μας ή περισσότερα;
45 x 0,3235€ η κιλοβατώρα = χοντρικα 14,5€Δηλαδή σε πραγματικές περσινές τιμές, με καλή προσέγγιση, γύρω στα 7€ τα 100χλμ θα μου κόστιζε να πάω στο εξοχικό ΑΝ έφτανα με το ηλεχτρικό C4 (που θα έφτανα γιατί δεν είμαι ζεμενφου τύπος).
Όντως είναι 2€ λιγότερα από το ντίζελ που πλήρωσα φέτος το καλοκαίρι με το ερκρος όταν πήγαινα στο χωριό φουλ φορτωμένος με 100χαω στην παλιά εθνική και 130+ στις ευθείες των Τρικάλων κι είχα 400χλμ υπόλοιπο στο ρεζερβουάρ όταν έφτανα.Πως γίνεται και πληρώνει 2μιση ευρώ ανά 100χλμ ο Αθηναίος μπαταριοκίνητος να πάει στο Λουτράκι για καφέ και μπανάκι ανάμεσα στα γυαλισμένα κορμιά που μυρίζουν καρύδα, κι εγώ 7€ ανά 100χλμ να πάω να παίξω τάβλι και να φάω σουφλάκ'ι κάτω απ' τον πλάτανο;
-
-
Στρέβλωση της αγοράς είναι όταν επιδοτείς ένα προιόν (ηλεκτρικό αυτοκίνητο) με εως 8 χιλιάδες ευρώ στον υποφήψιο ιδιώτη αγοραστή ενώ ένα άλλο δεν παίρνει ούτε cent.
Στρέβλωση είναι όταν τα ηλεκτρικά δεν πληρώνουν τέλος ταξινόμησης ενώ τα θερμικά επιβαρύνονται. Αν θυμάμαι τα plug-in βρίσκονται στο 50% που αντιστοιχα στρέβλωση είναι.
Στρέβλωση είναι οτι υπάρχει φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα δίλιτρα θερμικά ακόμα και αν κάνουν 30 χιλιάρικα ενώ μια Taycan (για να μην κρίνουμε αρνητικά και τα αγαπημένα στου Τέσλα), των 100+ χιλιάδων δεν πληρώνει cent.
Στρέβλωση είναι να πληρώνεις τόσο φόρο στη βενζίνη που έχει φτάσει να γεμίζει το smart με 50 ευρώ και ποτέ από τελείως άδειο.
Στρέβλωση είναι να μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας με ένα ηλεκτρικό τέρας 2 τόνων.Αυτά με μια πρόχειρη αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλα "προνόμια" που να μου ξέφυγαν. Ετσι για να μιλάμε και σοβαρά που και που.
-
Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν προγράμματα για οικιακές φορτίσεις με συγκεκριμένο κόστος κιλοβατώρας. Είχε βάλει κάποια και ο Χάρης. Δεν έχει το ίδιο κόστος όπως αν κάψεις τα συγκεκριμένα kw χωρίς πρόγραμμα.
Κάτι σαν τα πακέτα του ίντερνετ με τις άπειρες κλήσεις σε σταθερα και κινητά.Μάλιστα κάποια προγράμματα αναφέρουν πως ένα μέρος του ρεύματος είναι κλειδωμένο από ΑΠΕ για να δώσουν και μια πράσινη εικόνα του προγράμματος. Όσο περνάν ο μήνες τόσο γίνονται επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.
Όμως όπως συμβαίνει πάντα και παντού διαβάζεις τα μισά από όσα γράφω, και αρχίζεις τα λάθος συμπεράσματα. Τα ίδια κάνεις σε κάθε θέμα. Μετά σαν γνήσιος επαρχιώτης ( με την κακή έννοια διότι όντως υπάρχει και καλή έννοια που προσωπικά μου είναι συμπαθεατατη και την επιδιώκω στις παρέες μου) ανεβαίνεις στο κρεβάτι του άλλου και ξεκινάς την προσβολή σε άτομα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος. Και άντε να μας ανέβεις, αλλά αν είσαι και σαν αρκούδα θα σπάσει ρε συ. Κάνε κράτει λιγάκι.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον κόσμο, αυτό έχω να σχολιάσω για το προηγούμενο παράπτωμα σου.
Εγώ λοιπόν αναφέρθηκα στις νέες παρουσιάσεις των μπαταριών που έγιναν στην Γενεύη και όχι μόνο. Και είπα πως όταν αυτες φτάσουν στην αγορά θα ξεκινήσει η εποχή των γρήγορων φορτιστών που ακόμα και αν κάνεις κάποιο ταξίδι κάποιες φορές το χρόνο θα μπορέσεις να φορτίσεις γρήγορα σαν ένα θερμικό. Αλλά έπειτα που θα φτάσεις στο χωριό σου να το φορτιζεις σε χαμηλό κόστος.
Σήμερα που μιλάμε διάβασα πως υπάρχει κάπου στην Ασία αν θυμάμαι καλά ένας τέτοιος δοκιμαστικός σταθμός που φορτίζει κατά μέσο όρο τα ev στα 8 λεπτα
-
@i-hasu said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τα "μπέμπης" αρχικά στους κολλητούς σου.
-
διάβασα πως υπάρχει κάπου στην Ασία αν θυμάμαι καλά ένας τέτοιος δοκιμαστικός σταθμός που φορτίζει κατά μέσο όρο τα ev στα 8 λεπτα
Δεν αμφιβάλω πως υπάρχει τέτοιος σταθμός κάπου στην Ασία, αλλά ΠΩΣ γίνεται να κάνετε οι πρωτευουσιάνοι 100χλμ με 2μισι ευρώ και μεις οι χωριάτες με ηλεχτρικό να πληρώνουμε 7 !!1!?
Σε αυτό δεν πήρα απάντηση...(τα αρκουδάκια στο κρεβάτι, είναι για αγκαλίτσες, μην τα βλέπεις όλα αρνητικά. Τα κορίτσια, όσο μεγαλύτερο το αρκούδι, τόσο πιο πολύ το χαίρονται)
-
Μπα αυτά τα λενε οι γυναίκες που τους έλαχε αρκούδα, μεταξύ τους αλλά λένε. Άκου που σου λέω, έχω κάνεις συζητήσεις με πολλές.
Τεσπα, εγώ για παράδειγμα δεν έχω πρόγραμμα για κλήσεις σε τηλεφωνα στο σπίτι. Έχω μονάχα για ίντερνετ. Αν πάρω τηλέφωνο που ξεχάστηκα και το έκανα μου είχε έρθει λογαριασμός πάνω από 100 ευρώ!!!! Αν είχα πρόγραμμα θα είχα φιξ τιμή.
Μπορείς να το κατανοησεις;
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση