-
Με αυτά που διαβάζω, σχεδόν έχω μετανιώσει για το ban στον Lap-η μας. Συνήθως επρηζε εμένα, θα ήθελα να δω πως πρήζει τόσο αποτελεσματικά και άλλους ανθρώπους!
-
Πάντως βλέποντας τι γίνεται στην ΕΕ με τα επιτόκια, που μόλις ζητήσει κάτι η Γερμανία γίνεται αμέσως, δεν μπορώ να σκεφτώ, ότι η ΕΕ θα αφήσει τις Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να καταρρεύσουν.
Οι δασμοί και οι φόροι σε όποιον τις απειλήσει, θα είναι αμείλικτοι...
-
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Με αυτά που διαβάζω, σχεδόν έχω μετανιώσει για το ban στον Lap-η μας. Συνήθως επρηζε εμένα, θα ήθελα να δω πως πρήζει τόσο αποτελεσματικά και άλλους ανθρώπους!
Και καλά δεν διαβάζεις, πονηρέ!
Χάνεις πάντως, εγώ το διασκεδάζω, έχει τζερτζελο.
Άντε κάνε ξε ban να σου τα πω όλα μαζεμένα, τυχερακια!
-
@cirus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Καταπληκτικό.. τώρα δεν ξέρω τι είναι όλο αυτό το κόλπο..
"Η προϋπόθεση της ειδικής πλειοψηφίας συνδέεται με την ευνοϊκή ψήφο του 55% των κρατών – μελών (15 από τις 27) που πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού. Οι θέσεις της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Βουλγαρίας δεν θα επηρέαζαν την πλειοψηφία, αλλά το ποσοστό του εκπροσωπούμενου πληθυσμού θα σταματούσε στο 58,15%. "
Οι Mercedes/BMW είναι από τους λίγους που προσφέρουν ακόμη diesel. Λογικό. Η VW προβλέπεται να έχει τρομερά προβλήματα τα επόμενα χρόνια γιατί δεν έχει κινηθεί σωστά και αποτελεσματικά, λογικό και εδώ, οπότε σωστά οι Γερμανοί.
Οι Ιταλοί ουσιαστικά χτίζουν το εργοστάσιο της Tesla στην Γερμανία από τα λεφτά που δίνουν ακόμη και θα δίνουν και τουλάχιστον έως το 2024 για την αγορά ρύπων που έκαναν από την Tesla όλα αυτά τα χρόνια.. λογικό και εκεί.
Πολωνοί φτιάχνουν όπως φαίνεται πολλά εξαρτήματα οπότε μάλλον γι' αυτό τσινανε, και προτιμούν να χωσουν φράγκα για να αμυνθούν επί των Ρώσων, παρά να αγοράζουν Tesla για μόστρα.. θέμα προτεραιοτήτων..
Οι Βούλγαροι τι στο καλό τους νοιάζει;! Ίσα ίσα που αυτοί μέχρι και σε εμάς θα πουλάνε πυρηνική ενέργεια!
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όμως σήμερα που μιλάμε το αυτοκίνητο σου έχει καταλύτη. Δηλαδή το ωραίο του να οδηγείς έναν αυτοκίνητο με ελεύθερη ροή στον κινητήρα μας το εκοψαν οι αλήτες. Μας προσφέρουν ξενερωτα αυτοκίνητα δήθεν για να προστατέψουν το περιβάλλον. Έχεις οδηγήσει παλιό αυτοκίνητο να δεις τι ωραία που ήταν χωρίς καταλύτες; Το πώς άρπαζε το μοτέρ; Μας τα έκοψαν αυτά όσοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Μάλλον εσύ δεν έχεις οδηγήσει παλιό για να δεις τι ωραία που μπούκωνε όταν το καρμπιρατέρ απλά πετούσε λάθος μείγμα μέσα στον κύλινδρο (ειδικά κάτι SU με λάθος ζιγκλέρ). Σαφώς καλύτερη απόκριση έχουν τα σημερινά αυτοκίνητα! Εκτός από κάτι κοιμισμένα ηλεκτρόγκαζα, που είναι έτσι επίτηδες ρυθμισμένα, λόγω των κανονισμών των ρύπων και περισσότερο για να βγάζουν καλή τυποποιημένη κατανάλωση στα χαρτιά.
-
Φαντάσου τώρα να είσαι συνάδελφος με τον Λαπ και να έχεις επαγγελματική διαφωνία μαζί του, ή πελάτης που πήγε να παραπονεθεί για κάτι που δεν του άρεσε, για σπίτια δεν μιλάμε (υπάρχουν κι άγιοι άνθρωποι με υπομονή)...
Εκτός κι αν εκεί είναι σκέτο "μάλιστα" και βγάζει το άχτι του εδώ... -
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Φαντάσου τώρα να είσαι συνάδελφος με τον Λαπ και να έχεις επαγγελματική διαφωνία μαζί του, ή πελάτης που πήγε να παραπονεθεί για κάτι που δεν του άρεσε, για σπίτια δεν μιλάμε (υπάρχουν κι άγιοι άνθρωποι με υπομονή)...
Εκτός κι αν εκεί είναι σκέτο "μάλιστα" και βγάζει το άχτι του εδώ...Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πολλά!
Χαχα! Σου λέω έχανα την μέρα μου να απαντάω αλλεπάλληλα post που δεν κατέληγαν πουθενά!
Έχω γνωρίσει τέτοια άτομα και είναι περίεργη φάση.. όχι απαραίτητα κακή, αλλά ούτε και καλή! Γενικά σε απομυζούν πλήρως όπως και να έχει.. πραγματικά πολύ κουραστικό όλο αυτό..
-
Εγώ δεν αγόρασα. Αν ειναι καλή ή όχι αγορά μπορούμε να κάνουμε απλή αριθμητική του δημοτικού και να ρωτήσουμε και οδούς το έκαναν.
Aν δεν αγορασες πως εισαι τοσο υπερμαχος των ηλεκτρικων; Γιατι δεν κανεις αυτο που λενε στο χωριο μου, to put your money where your mouth is?
Στην τελικη, αν δεν εχεις χωρο σταθμευσης, λεφτα για ηλεκτρικο, γιατι σπας μπαλες; Γιατι εισαι τοσο εριστικος;
Γιατι σου ειχε δυσκολο να δεχθεις την αποψη του αλλου και πρεπει να πρηξεις παπαρι οτι εχεις δικιο;
Εχεις ακουσει το "δεν μου αρεσει", "δεν το θελω το ηλεκτικο, προτιμω τον θορυβο του κινητηρα με ολα τα αρνητικα του, γιατι ετσι" και δεν το δεχεσαι. Ποιος εισαι ρε φιλε που θα πεις τι πρεπει να αρεσει στον κοσμο;
Εισαι μετοχος, πωλητης, εχεις συμφεροντα στην αγορα ηλεκτρικων, στην ενεργεια, καπου τελος παντων για να εισαι τοσο απολυτος;
-
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όμως σήμερα που μιλάμε το αυτοκίνητο σου έχει καταλύτη. Δηλαδή το ωραίο του να οδηγείς έναν αυτοκίνητο με ελεύθερη ροή στον κινητήρα μας το εκοψαν οι αλήτες. Μας προσφέρουν ξενερωτα αυτοκίνητα δήθεν για να προστατέψουν το περιβάλλον. Έχεις οδηγήσει παλιό αυτοκίνητο να δεις τι ωραία που ήταν χωρίς καταλύτες; Το πώς άρπαζε το μοτέρ; Μας τα έκοψαν αυτά όσοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
Μάλλον εσύ δεν έχεις οδηγήσει παλιό για να δεις τι ωραία που μπούκωνε όταν το καρμπιρατέρ απλά πετούσε λάθος μείγμα μέσα στον κύλινδρο (ειδικά κάτι SU με λάθος ζιγκλέρ). Σαφώς καλύτερη απόκριση έχουν τα σημερινά αυτοκίνητα! Εκτός από κάτι κοιμισμένα ηλεκτρόγκαζα, που είναι έτσι επίτηδες ρυθμισμένα, λόγω των κανονισμών των ρύπων και περισσότερο για να βγάζουν καλή τυποποιημένη κατανάλωση στα χαρτιά.
Οχι, δεν μίλησα για τρόπο ψεκασμού, αν έχεις ασχοληθεί με tuning θα καταλαβαινες το τι λέω. Αν οδηγούσες το ίδιο αυτοκίνητο με ελεύθερο και με καταλύτη θα έβλεπες πως άλλαζαν οι επιδόσεις του. Το ίδιο και στα diesel, στα diesel δε η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ας μας πουν και πόσο ασχολούνται με αγώνες.
-
@panick-0 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγώ δεν αγόρασα. Αν ειναι καλή ή όχι αγορά μπορούμε να κάνουμε απλή αριθμητική του δημοτικού και να ρωτήσουμε και οδούς το έκαναν.
Aν δεν αγορασες πως εισαι τοσο υπερμαχος των ηλεκτρικων; Γιατι δεν κανεις αυτο που λενε στο χωριο μου, to put your money where your mouth is?
Στην τελικη, αν δεν εχεις χωρο σταθμευσης, λεφτα για ηλεκτρικο, γιατι σπας μπαλες; Γιατι εισαι τοσο εριστικος;
Γιατι σου ειχε δυσκολο να δεχθεις την αποψη του αλλου και πρεπει να πρηξεις παπαρι οτι εχεις δικιο;
Εχεις ακουσει το "δεν μου αρεσει", "δεν το θελω το ηλεκτικο, προτιμω τον θορυβο του κινητηρα με ολα τα αρνητικα του, γιατι ετσι" και δεν το δεχεσαι. Ποιος εισαι ρε φιλε που θα πεις τι πρεπει να αρεσει στον κοσμο;
Εισαι μετοχος, πωλητης, εχεις συμφεροντα στην αγορα ηλεκτρικων, στην ενεργεια, καπου τελος παντων για να εισαι τοσο απολυτος;
Όχι συζήτηση κάνουμε. Δέχομαι τα επιχειρήματα όταν έχουν λογική και απαντώ σε όσα κατά την γνώμη μου δεν έχουν λογική. Δεν μου το απαγόρευσε κάποιος, ούτε σας το απαγόρευσε.
Εάν δεν σου αρέσουν αυτά που λεω μπορείς να απαντήσεις με επιχειρήματα σε αυτά που λέω.
Εάν είναι ισχυρά επιχειρήματα τότε θα τα δεχτώ. Εάν είναι κοινώς βλακείες όχι δεν θα τα δεχτώ.
Επειδή είσαι άσχετος στο φόρουμ. Είμαι από τους πρώτος που έλεγε πως τα καλώδια που θα κρέμονται από τα διαμερίσματα είναι ότι πιο αισχρό. Είμαι ο πρώτος που έλεγε ότι για ηλεκτρικό χρειάζεσαι απαραίτητα δικό σου χώρο πάρκινγκ.
Τώρα είμαι από τους πρώτους που απαντάει σε βλακείες του στυλ "εγώ αν μας πασάρουν τα ηλεκτρικά θα κάνω επανάσταση"
Εσύ ας πούμε τωρα τι έχεις να προσφέρεις στη συζήτηση πέρα από το να μας αναφέρεις το χωριό σου; -
Οχι, δεν μίλησα για τρόπο ψεκασμού, αν έχεις ασχοληθεί με tuning θα καταλαβαινες το τι λέω. Αν οδηγούσες το ίδιο αυτοκίνητο με ελεύθερο και με καταλύτη θα έβλεπες πως άλλαζαν οι επιδόσεις του. Το ίδιο και στα diesel, στα diesel δε η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ας μας πουν και πόσο ασχολούνται με αγώνες.
Θεωρητικά οτιδήποτε μπλοκάρει την εκπνοή, περιορίζει την ισχύ. Αυτό ισχύει για σιλανσιέ, καταλύτες και για τα νέα PPF πλέον. Σε αυτό δεν έχεις άδικο. Όμως η πρόοδος της τεχνολογίας έχει καταφέρει να υπερνικήσει αυτούς τους περιορισμούς. Θα ήταν ακόμα πιο δυνατά τα αυτοκίνητα χωρίς τους περιορισμούς αυτούς; Ναι, φυσικά. Αλλά δεν ισχύει ότι ένα παλιό μη καταλυτικό είναι καλύτερο από ένα σημερινό καταλυτικό, σε θέμα απόκρισης. Δεν λέω ισχύος, γιατί είναι άδικο από μεριάς μου να βάλω μέσα τον παράγοντα αυτόν. Αναφέρω απλά την απόκριση.
-
Ναι οκ, βγάλε το καρμπυρατέρ από την συζήτηση. Ακόμα και τα μονοφυσικα ιντζεξιον χωρίς καταλύτες ήταν σαν να κέρδιζαν κυβικά. Αν μάλιστα είχαν ντιζα στο πεντάλ έλεγες πως ήταν ηλεκτρικό με το πώς άρπαζαν.
Τη μεγαλύτερη διαφορά τη βλέπεις στα diesel αλλά από πίσω το ντουμανι πάει σύννεφο.
Έτσι λοιπόν χρησιμοποίησα αυτό το παράδειγμα που είναι τόσο συχνό γύρω μας στους δρομους για να καταδείξω την αναλογία της φράσης "αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και πάμε σε εποχές ξενερωτες"
-
Καταλαβαίνω τι θες να πεις, και δεν διαφωνώ στην ουσία. Για μένα καλώς υπάρχουν αυτοί οι κανονισμοί. Δεν θα ήθελα να ζούσαμε με αυτοκίνητα εποχής 1970 και βενζίνη με μόλυβδο. Όμως, όπως λέει και η Τογιότα (και ο Τογιόντα), είναι πρόωρη η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, χωρίς να δούμε καν τις εναλλακτικές.
-
@panick-0 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όχι συζήτηση κάνουμε. Δέχομαι τα επιχειρήματα όταν έχουν λογική και απαντώ σε όσα κατά την γνώμη μου δεν έχουν λογική. Δεν μου το απαγόρευσε κάποιος, ούτε σας το απαγόρευσε.
Εάν δεν σου αρέσουν αυτά που λεω μπορείς να απαντήσεις με επιχειρήματα σε αυτά που λέω.
Εάν είναι ισχυρά επιχειρήματα τότε θα τα δεχτώ. Εάν είναι κοινώς βλακείες όχι δεν θα τα δεχτώ.
Επειδή είσαι άσχετος στο φόρουμ. Είμαι από τους πρώτος που έλεγε πως τα καλώδια που θα κρέμονται από τα διαμερίσματα είναι ότι πιο αισχρό. Είμαι ο πρώτος που έλεγε ότι για ηλεκτρικό χρειάζεσαι απαραίτητα δικό σου χώρο πάρκινγκ.
Τώρα είμαι από τους πρώτους που απαντάει σε βλακείες του στυλ "εγώ αν μας πασάρουν τα ηλεκτρικά θα κάνω επανάσταση από το παιδικό μου δωμάτιο"
Εσύ ας πούμε τωρα τι έχεις να προσφέρεις στη συζήτηση πέρα από το να μας αναφέρεις το χωριό σου;
Την αποψη μου την εγραψα πιο πισω. Εν ολιγης δεν εχω καμια απεχθεια για την ηλεκτροκινηση αλλα θεωρω ολον αυτον τον χαμο πρωιμο.
Επιδοτουνται ανθρωποι εχοντες να αγορασουν ενα προιον που πασχει σε αρκετους τομεις σε μια χωρα που υστερει τρομακτικα σε ΜΜΜ. Οι εχοντες δεν θα ειχαν κανενα θεμα να πληρωσουν ολο το ποσο χωρις επιδοτησεις και κινητρα διοτι ετσι κανουν παντα. Αγοραζουν γιατι υπαρχει και μπορουν.
Δεν ξερω αν θα γινουν τα ηλεκτρικα τοσο προσιτα στο μελλον ωστε να αγορασω ενα, αλλα σημερα και λεφτα να ειχα θερμικο απλο ή υβριδικο θα αγοραζα. Γιατι σημερα οι υποχωρησεις που πρεπει να κανεις ειναι περισσοτερες απο τα οφελη.
Α και επειδη μενω κοντα στο Golden Hall μου προξενει θυμηδια καθε φορα που βλεπω γεματους τους φορτιστες με οχηματα πανακριβα που τα πηγαν εκει για να φορτισουν τσαμπα και θυμηθηκα καποιον σοφο που ειπε οτι οι ανθρωποι μπορουν να χαλασουν πολλα χρηματα για να κανουν οικονομια.
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εκτός κι αν εκεί είναι σκέτο "μάλιστα" και βγάζει το άχτι του εδώ...Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πολλά!
Χαχα! Σου λέω έχανα την μέρα μου να απαντάω αλλεπάλληλα post που δεν κατέληγαν πουθενά!
Έχω γνωρίσει τέτοια άτομα και είναι περίεργη φάση.. όχι απαραίτητα κακή, αλλά ούτε και καλή! Γενικά σε απομυζούν πλήρως όπως και να έχει.. πραγματικά πολύ κουραστικό όλο αυτό..
Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!!!
Πρώτα από όλα οι δηλώσεις σας είναι εκτός πραγματικότητας. Περνάτε σε επίπεδο ύβρης για τα κοντινά μου άτομα, που πιστέψτε με θα αηδιαζαν με την συμπεριφορά σας. Είπαμε να κοντραρετε εμένα, αλλά η αγενής κουτοπονηρια σας αναφέρεται σε κοντινά μου άτομα με σκοπό να πάρετε μια ψυχική ρεβάνς όταν δεν μπορείτε να μιλήσετε με επιχειρήματα.
Ο δε ντουμπλινς όλη μέρα ασχολείται με εμένα, ενώ υποτίθεται έχει κάνει block και κατά δήλωση του έχει ηρεμήσει από εμένα. Είναι εμφανέστατη η σύγχυση που τον διακατέχει και η αγωνία του να πάρει ρεβάνς σε έναν άτυπο αγώνα που έχει στο μυαλό του.
Το ίδιο κάνει και σε άλλους και όταν του απαντάνε στο ύφος που έμαθε να επικοινωνεί, πατάει σαν μοτεράκι τα κουμπάκια του report το ένα μετά το άλλο.
Αλλά αυτοί είστε. Σε κάθε συζήτηση ξεπερνάτε τα όρια και αναφέρεστε σε πράγματα που δεν ξέρετε..
Υ.γ είναι πολύ ενδιαφέρον πως με αυτά που γράφετε κατηγορείτε εμένα για τοξικότητα.
-
Καταλαβαίνω τι θες να πεις, και δεν διαφωνώ στην ουσία. Για μένα καλώς υπάρχουν αυτοί οι κανονισμοί. Δεν θα ήθελα να ζούσαμε με αυτοκίνητα εποχής 1970 και βενζίνη με μόλυβδο. Όμως, όπως λέει και η Τογιότα (και ο Τογιόντα), είναι πρόωρη η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, χωρίς να δούμε καν τις εναλλακτικές.
Έχουμε δύο τινά.
Το ένα είναι ότι όλοι συμφωνούμε πως κάποια πράγματα που αποφασίστηκαν χωρίς να μας ρωτήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος και κατ' επέκταση και ημών, τελικά είναι καλυτερα από την προγενέστερη κατάσταση.
Εγώ αυτο εθιξα και χρησιμοποίησα ως επιχείρημα στις δηλώσεις συμφορουμιτων πως αυτοί όταν έρθει η ώρα να μας επιβάλουν περιβαλλοντικούς περιορισμούς θα αρνηθούν τη νέα πραγματικότητα. Εφόσον έχουν τέτοια πρόθεση λοιπόν, ας ξεκινήσουν από σήμερα με τους καταλύτες και ιδιαίτερα αυτούς των diesel. Εκεί πήγαινε το επιχείρημα με τους καταλύτες και τα φίλτρα. Μετά όμως συμφώνησαν ότι καλά τους κάνουν αυτούς που καταργούν τα φίλτρα και τους κόβουν τον κωλο. Οπότε από εκεί ξεκινά και ο παραλογισμός και τα ναι μεν αλλά.
Το άλλο είναι οι εναλλακτικές του ηλεκτρισμού. Μακάρι να υπάρχουν, όσο όμως κάποιος ασχολείται και διαβάζει για τα θέματα αυτά διαπιστώνει πως τα πολύ αυστηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος δεν αφήνουν άλλους δρόμους παρά τον ηλεκτρισμό.
Οπότε ξαναλέω απλά και σταρατα. Εφόσον έχει παρθεί η απόφαση, οι κατασκευαστές επενδύουν δις. (Τις προάλλες ανακοίνωσε η ford επενδύσεις ύψους 50 δις για τα ηλεκτρικά) δεν έχει νόημα να καθόμαστε και να κάνουμε επαναστάσεις του πληκτρολογίου. Περνάμε σε μια νέα εποχή, θέλοντας και μη, και το μόνο ίσως που θα μας ηρεμήσει είναι η ανάπτυξη των μπαταριών.
-
Έχουμε δύο τινά.
Το ένα είναι ότι όλοι συμφωνούμε πως κάποια πράγματα που αποφασίστηκαν χωρίς να μας ρωτήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος και κατ' επέκταση και ημών, τελικά είναι καλυτερα από την προγενέστερη κατάσταση.
Εγώ αυτο εθιξα και χρησιμοποίησα ως επιχείρημα στις δηλώσεις συμφορουμιτων πως αυτοί όταν έρθει η ώρα να μας επιβάλουν περιβαλλοντικούς περιορισμούς θα αρνηθούν τη νέα πραγματικότητα. Εφόσον έχουν τέτοια πρόθεση λοιπόν, ας ξεκινήσουν από σήμερα με τους καταλύτες και ιδιαίτερα στα diesel. Εκεί πήγαινε το επιχείρημα με τους καταλύτες και τα φίλτρα.
Το άλλο είναι οι εναλλακτικές του ηλεκτρισμού. Μακάρι να υπάρχουν, όσο όμως κάποιος ασχολείται και διαβάζει για τα θέματα αυτά διαπιστώνει πως τα πολύ αυστηρά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος δεν αφήνουν άλλους δρόμους παρά τον ηλεκτρισμό.
Οπότε ξαναλέω απλά και σταρατα. Εφόσον έχει παρθεί η απόφαση, οι κατασκευαστές επενδύουν δις. (Τις προάλλες ανακοίνωσε η ford επενδύσεις ύψους 50 δις για τα ηλεκτρικά) δεν έχει νόημα να καθόμαστε και να κάνουμε επαναστάσεις του πληκτρολογίου. Περνάμε σε μια νέα εποχή, θέλοντας και μη, και το μόνο ίσως που θα μας ηρεμήσει είναι η ανάπτυξη των μπαταριών.
Δεν είμαι ειδικός, αλλά πως θα βγάζει ένα φορτηγό 1000 χλμ την μέρα στην Ευρώπη, με μπαταρίες; Επίσης ένας εμπορικός αντιπρόσωπος με ΙΧ; Τα ηλεκτρικά είναι πολύ καλά για μέσα στην πόλη και περιαστικά. Θυμάσαι την 1η ταινία Jurassic Park όμως; Στα δύσκολα, πήρανε τα βενζινοκίνητα Jeeps... Προσωπικά θα έχω πάντα και ένα θερμικό, για ώρα ανάγκης.
-
Δεν είμαι ειδικός, αλλά πως θα βγάζει ένα φορτηγό 1000 χλμ την μέρα στην Ευρώπη, με μπαταρίες;
Στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες για το πόσες ώρες μπορεί να οδηγεί ένας οδηγός συνεχόμενα. Έχει αναλυθεί ότι θα φορτίζουν στο διάλειμμά τους.
Από εκεί και πέρα... ναι κάποιοι που έκαναν αυθημερών δουλειές με πολλά χλμ ενδιάμεσα, θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το πλάνο τους. Δεν βγαίνει εύκολα.
-
Δεν το ξέρω.
Για αυτό διαβάζω για τις μπαταρίες και προτείνω να το κάνουν και άλλοι, από το να κάνουν εξάσκηση στην αγριότητα τους στο πληκτρολόγιο.Ίσως για τα φορτηγά, αεροπλάνα, πλοία παραμείνουν τα e fuels. Διότι όπως λένε οι ποσότητες που μπορούν να παραχθούν δεν φτάνει για όλα τα οχήματα.
Όσον αφορά τις μπαταρίες ανακοίνωσαν πρόσφατα στην έκθεση της Γενεύης μπαταρία με 1,5 εκ χιλιόμετρα κύκλο ζωής που φορτίζει από το 0-80% σε 4-5 λεπτά χωρίς να ανεβάζει και θερμοκρασία!!!
Οπότε δεν χρειάζεται σύστημα ψύξης της μπαταρίας, το οποίο παραμένει αερόψυκτο, οπότε μειώνεται και το κόστος κατασκευής του οχήματος.Φυσικά, αυτό απαιτεί φοβερά δυνατούς φορτιστές.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση