-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τι να σας πω, και η δική μου οπτική και εμπειρία αλλά και ο άνωθεν χάρτης διαφωνεί με αυτά που λέτε.
Που διαφωνεί ο χάρτης ?
Στον Πύργο της Ηλείας, ή στην Φλώρινα και στην Εδεσσα που θέλεις λίγα χλμ άδειου δρόμου, ικανοποιητικού πλάτους ?
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μάλλον δεν πολυταξιδευεις.....πες την αλήθεια.
Η ενεργητική ασφάλεια σε ένα οικογενειακό όχημα είναι σημαντική. Αν μπορείς να αγοράσεις με πολλά άλογα οικογενειακό, είναι μια σωστή αγορά.
Μόνο σε αυτοκινητόδρομο. Αν χρειαστεί επαρχιακός απλά πάω χαλαρά.
-
O lap έχει δίκιο. Ακόμα και στην ΠΑΘΕ υπάρχουν οι στροφές του Πλαταμώνα, που πολλές φορές χρειάστηκε να προσπεράσω φορτηγά ή πούλμαν.
-
Δηλαδή προκειμένου να επιχειρηματολογήσουμε (my ass), θα απαξιώσουμε και την αξία της ιπποδύναμης;
Καλά θα πάει κι αυτό... -
Μια χαρα ειναι τα ηλεκτρικα, απλως στην παρουσα φαση χρειαζεσαι και δευτερο αυτοκινητο για καμια εκδρομη. Κατα τα αλλα - και ιδιως με την επιθετικη πολιτικη προωθησης και την μεγαλη επιδοτηση - ειναι σαφως καλυτερα των βενζινοκινητων.
-
@ksenitias said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μια χαρα ειναι τα ηλεκτρικα, απλως στην παρουσα φαση χρειαζεσαι και δευτερο αυτοκινητο για καμια εκδρομη. Κατα τα αλλα - και ιδιως με την επιθετικη πολιτικη προωθησης και την μεγαλη επιδοτηση - ειναι σαφως καλυτερα των βενζινοκινητων.
Καλύτερα σε τι;
-
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Καλύτερα σε τι;
Ανεση οδηγησης, επιταχυνση, ηρεμια/ησυχια. Αρκει να μην πεσεις σε κανα μοντελο με προβλημα στα ηλεκτρονικα και σπασουν τα νευρα σου
-
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Καλύτερα σε τι;
Ανεση οδηγησης, επιταχυνση, ηρεμια/ησυχια. Αρκει να μην πεσεις σε κανα μοντελο με προβλημα στα ηλεκτρονικα και σπασουν τα νευρα σου
Τίποτα από αυτά δεν είναι θέσφατο. Επιτάχυνση, έχουν λίγο μικρότερη από ένα αντίστοιχης ισχύος θερμικό (λόγω παραπάνω βάρους). Τελική δεν έχουν. Αυτονομία δεν έχουν (όπως έγραψες κι εσύ). Ησυχία έχουν, αλλά για αυτό προσπαθούν να αντιγράψουν τον ήχο ενός καλού βενζινοκινητήρα, από τα ηχεία...
-
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν δεν έχεις θέματα με την μικρή αυτονομία μπορείς να επενδύσεις ένα σεβαστό ποσό για να κινήσε τελικά, κυρίως πέριξ της έδρας σου. Συνεπώς κυρίως μόνος για πήγαινε κι έλα στη δουλειά και λοιπές δουλειές σπιτιού. Θα χρειαστείς επιπλέον ένα θερμικό για το κάτι παραπάνω. Με οικονομικοτεχνικα κριτήρια η λύση είναι ΓΤΠ. Απευθύνεται λοιπόν σε αρκουντως οικονομικά επιφανείς πολίτες. Κάποιος έχει στην γειτονιά ένα Τέσλα. Ο ίδιος διαθέτει αλλά δύο οχήματα θερμικά πολλαπλάσιας αξίας από δαυτο. Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάτε κάποιοι? Μαζί σας κι εγώ το λοιπόν.
-
Σπύρο ξέρω και κάτι άλλους γραφικούς βεβεια που έχουν τεσλα για τη μούρη αλλά τελικά κινούνται με το αμάξι της γυναίκας t cross.
Όσον αφορά την ιπποδύναμη που γράφτηκε μαλλον κάτι διαβάζουν λάθος όλοι. Επιτάχυνση έχουν οι τοστιέρες και δη για λίγο αν και εφόσον υπάρχει η αναγκαία φόρτιση. Η ιπποδύναμη τους είναι σαν τις χάντρες στους ιθαγενεις.
Άλλωστε και 700 άλογα να έχεις αν κινείσαι σαν κηδεία για να πας 10 χλμ παραπάνω τι να το κανεις ; -
@manast said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αυτή τη προσέγγιση έχουν τα μισά yaris εδώ και μετά δημιουργούνται ουρές 20-30 αυτοκινήτων από πίσω... μ@λ@κ@ που βγήκε στο δρόμο να κάνει οικονομία...
Μετά απο 4500 χλμ που προσπέρναγα αβέρτα σε επαρχιακό και αρκετούς στην ΕΟ με το υβριδικό ,ανεβάζοντας την κατανάλωση και εισπράττοντας σχόλια τόσο καίνε και τα ντίζελ με 20 λεπτά φθηνότερο καύσιμο αποφασίζω να αλλάξω.
Το παραπάνω ποστ σε συνδυασμό με το βλέμμα των οδηγών των c-hr την ώρα που έτρωγαν την σκόνη μου έδειχναν πόσο βλάκας και εγωιστής ήμουν .
Επειδή καλλίτερα να σε πουν μαλάκα παρα βλάκα, απο εδώ και πέρα acc ακριβώς στο όριο ταχύτητας 70 , 70 και στην ΕΟ 105-115 γιατί η αεροδυναμική αντίσταση είναι νόμος και δεν μπορείς να του πας κόντρα με b-suv ...
Ααα και το lane assist να με κρατάει στο κέντρο της λωρίδας , ουτε εκατοστό παραχώρηση!
-
Όμως δεν έχω καταλάβει το εξής, παρότι φιλομαθής και διαβαστερός: Τελικά θα μπορώ να επιδεικνύω στις παρέες μου τις οικολογικές μου ευαισθησίες και το ανετιλίκι μου όταν σουλατσάρω το βάρους 2.5τόνων και όγκου ισοδύναμου 4 αυτοκίνητων πόλης μονίμως αφόρτιστο πλην όμως προνομιούχο τρέντι πλαγκ ιν υβριδικό μου άνευ περιορισμών εντός δακτυλίου? Ή τσάμπα η ποζεριά και το ξερολίκι?
-
Ο lap σας εχει βάλει κάποια λινκ αλλα δεν τα διαβάζετε...
ελάχιστα παραπάνω καίνε απο τα αντίστοιχα υβριδικά ακόμη και ξεφόρτιστα
αν το φορτίζεις όμως οι καταναλώσεις κάνουν τα 1500 ντίζελ να κρύβονται ενω εχεις επιδόσεις απο V10 tdi -
@monman2 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ο lap σας εχει βάλει κάποια λινκ αλλα δεν τα διαβάζετε...
Ημαρτον...
Απενεργοποίησα και το lane assist...
Δίκαια η τιμωρία μου πια... -
105-115 πάμε στην Ε.Ο. όταν ταυτόχρονα γράφουμε μνμ στο κινητό, ή χαιδεύουμε κανένα γειτονικό μπούτι και ότι άλλο είναι πρόχειρο...
Οσο για το πόσο καίνε τα φεβ όταν τα πας με τα άλογα που έχουν, το έχει γράψει παλιά ο γάτος, τότε που είχε το φεβ με τα 300 άλογα και τα 250+ τελική...
-
@criuser said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
105-115 πάμε στην Ε.Ο. όταν ταυτόχρονα γράφουμε μνμ στο κινητό, ή χαιδεύουμε κανένα γειτονικό μπούτι και ότι άλλο είναι πρόχειρο...
Οσο για το πόσο καίνε τα φεβ όταν τα πας με τα άλογα που έχουν, το έχει γράψει παλιά ο γάτος, τότε που είχε το φεβ με τα 300 άλογα και τα 250+ τελική...
Ο Θεός να σε βοηθήσει από τους πουριτανούς, κάθε είδους του φόρουμ.
Η ιδέα και μόνο ότι κάποιος κάνει διαφορετικές επιλογές από τις δικές τους, σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας, είναι αρκετή για να φέρει τη δίκαια τιμωρία σου...
Ο Θεός πια , ας σε λυπηθεί... -
0-100 σε 3 δευτ. 0-200 σε 6 δευτ. Ακαριαιες επιταχύνσεις και ρεπριζ. Τελικά όλο αυτό τον χρόνο που κερδίζετε τι τον κάνετε. Σε λίγο θα μου πηγαίνετε στις ταβέρνες και θα ζητάτε τα παιδάκια να τα ψήνουν στα μικροκύματα για να προλάβετε ένας θεός ξέρει τι.
-
Να θυμησω οτι 112 χας ειναι το οριο στην Αγγλια ( οκ, αντε να παμε 120 με φοβο καμερας)
ενα ταπεινο και φτηνο leaf e+ εχει 0-100 στα 6.8 δευτερα, πληρη εξοπλισμο και αυτονομια ανετα 300 χιλιομετρα.
το n-connect με την επιδοτηση ειναι στα 32 χιλιαρικα.
Ξερεις κατι σαφως καλυτερο σε ΜΕΚ ;
-
Να θυμησω οτι 112 χας ειναι το οριο στην Αγγλια ( οκ, αντε να παμε 120 με φοβο καμερας)
ενα ταπεινο και φτηνο leaf e+ εχει 0-100 στα 6.8 δευτερα, πληρη εξοπλισμο και αυτονομια ανετα 300 χιλιομετρα.
το n-connect με την επιδοτηση ειναι στα 32 χιλιαρικα.
Ξερεις κατι σαφως καλυτερο σε ΜΕΚ ;
Ασχετο! Καμμία αναφορά στα συστήματα κίνησης!
Αλλο θέλω να πω.
Το έχεις ...δει το leaf, πριν το προτείνεις; -
@racefun1971 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
0-100 σε 3 δευτ. 0-200 σε 6 δευτ. Ακαριαιες επιταχύνσεις και ρεπριζ. Τελικά όλο αυτό τον χρόνο που κερδίζετε τι τον κάνετε. Σε λίγο θα μου πηγαίνετε στις ταβέρνες και θα ζητάτε τα παιδάκια να τα ψήνουν στα μικροκύματα για να προλάβετε ένας θεός ξέρει τι.
Διαβολική ιδέα: αν κάθε 200μ πέφτεις στα φρένα με το ηλεκτρικό, και παρά πολύ ενέργεια ανακτας στη μπαταρία λόγω της μεγάλης μάζας και χρόνο πολύ δεν χάνεις λόγω της ακαριαίας επιτάχυνσης!
200μ κολλημένος στο κάθισμα, 50μ κολλημένος στη ζώνη.
Να δεις και πως εκτοξεύεται η αυτονομία και φχαριστιέσαι επιταχύνσεις...
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση