-
@manast said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@ksenitias said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Να θυμησω οτι 112 χας ειναι το οριο στην Αγγλια ( οκ, αντε να παμε 120 με φοβο καμερας)
ενα ταπεινο και φτηνο leaf e+ εχει 0-100 στα 6.8 δευτερα, πληρη εξοπλισμο και αυτονομια ανετα 300 χιλιομετρα.
το n-connect με την επιδοτηση ειναι στα 32 χιλιαρικα.
Ξερεις κατι σαφως καλυτερο σε ΜΕΚ ;
Ασχετο! Καμμία αναφορά στα συστήματα κίνησης!
Αλλο θέλω να πω.
Το έχεις ...δει το leaf, πριν το προτείνεις;το εχω εδω και εναμιση χρονο, εγω και η συζυγος εχουμε κανει πανω απο 50 χιλιαδες χιλιομετρα με αυτο
-
Να θυμησω οτι 112 χας ειναι το οριο στην Αγγλια ( οκ, αντε να παμε 120 με φοβο καμερας)
ενα ταπεινο και φτηνο leaf e+ εχει 0-100 στα 6.8 δευτερα, πληρη εξοπλισμο και αυτονομια ανετα 300 χιλιομετρα.
Αλλο θέλω να πω.
Το έχεις ...δει το leaf, πριν το προτείνεις;το εχω εδω και εναμιση χρονο, εγω και η συζυγος εχουμε κανει πανω απο 50 χιλιαδες χιλιομετρα με αυτο
Ουουουπς!!! Καλή δύναμη. Μην το πάρεις προσωπικά...
-
Αλλο θέλω να πω.
Καλή δύναμη. Μην το πάρεις προσωπικά...
ευχαριστω, το αυτοκινητο ειναι εξαιρετικο και ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι,Το συνιστω ανεπιφυλακτα για οποιον θελει να δωσει 30χιλιαρικα για ενα καλα εξοπλισμενο, ιδιαιτερα σβελτο και οικονομικο αυτοκινητο ( αρκει φυσικα να μπορει να το φορτισει / εχει ευκολη προσβαση σε φορτιστη)
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@racefun1971 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
0-100 σε 3 δευτ. 0-200 σε 6 δευτ. Ακαριαιες επιταχύνσεις και ρεπριζ. Τελικά όλο αυτό τον χρόνο που κερδίζετε τι τον κάνετε. Σε λίγο θα μου πηγαίνετε στις ταβέρνες και θα ζητάτε τα παιδάκια να τα ψήνουν στα μικροκύματα για να προλάβετε ένας θεός ξέρει τι.
Διαβολική ιδέα: αν κάθε 200μ πέφτεις στα φρένα με το ηλεκτρικό, και παρά πολύ ενέργεια ανακτας στη μπαταρία λόγω της μεγάλης μάζας και χρόνο πολύ δεν χάνεις λόγω της ακαριαίας επιτάχυνσης!
200μ κολλημένος στο κάθισμα, 50μ κολλημένος στη ζώνη.
Να δεις και πως εκτοξεύεται η αυτονομία και φχαριστιέσαι επιταχύνσεις..Ακριβώς!
-
Fiesta ST, i20N.
Οκ καίνε προφανώς και δεν εχουν επιδότηση αλλά εχουν πλήρη εξοπλισμο και ειναι fun to drive.
To i20N που πήρα προσφορά πριν κάνα 3μηνο έβγαινε 29μιση αν θυμάμαι καλά. To Fiesta ST πρέπει να είναι πιο ακριβό γιατί δε βλέπω καθόλου εκδόσεις ST2 όπως παλιά.
-
Αλλο θέλω να πω.
Χαχα! Πέσαμε στην περίπτωση, ευτυχώς που δεν πρόλαβα να γράψω!
-
@dublin said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αλλο θέλω να πω.το εχω εδω και εναμιση χρονο, εγω και η συζυγος εχουμε κανει πανω απο 50 χιλιαδες χιλιομετρα με αυτο
Χαχα! Πέσαμε στην περίπτωση, ευτυχώς που δεν πρόλαβα
Ενας πρέπει νάναι!
Παρ´ όλα αυτά, μ@λ@κί@ μου...
Φάινεται να έχει χιούμορ τουλάχιστον -
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Τίποτα από αυτά δεν είναι θέσφατο. Επιτάχυνση, έχουν λίγο μικρότερη από ένα αντίστοιχης ισχύος θερμικό (λόγω παραπάνω βάρους). Τελική δεν έχουν. Αυτονομία δεν έχουν (όπως έγραψες κι εσύ). Ησυχία έχουν, αλλά για αυτό προσπαθούν να αντιγράψουν τον ήχο ενός καλού βενζινοκινητήρα, από τα ηχεία...
Έλα ρε Αλέξανδρε, ας μιλήσουμε σοβαρά. Πολλά μπορεί κανείς να προσάψει στα ηλεκτρικά, αλλά όχι έλλειψη επιδόσεων ή συγκρίσιμες επιδόσεις με το θερμικό ανταγωνισμό. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει!
Επειδή όλοι αγοράζουμε αυτοκίνητο με βάση τα λεφτά που μπορούμε ή θέλουμε να δώσουμε, οι επιδόσεις που προσφέρει στα λεφτά του π.χ. ένα Tesla Model 3 δεν πλησιάζονται καν από θερμικά ή υβριδικά sedan της κατηγορίας D!
Και τα σχόλια που γράφονται ότι όλα τα ηλεκτρικά στην εθνική πάνε σαν κότες είναι απλώς χαζομάρες! Και Evo και STi έχω δει στην εθνική να σέρνονται με 100 στη μεσαία (ακριβή γαρ η βενζινούλα και αυτά την πίνουν σα νεράκι). Ε και;
Στο 99% των μετακινήσεων σου δεν έχεις θέμα αυτονομίας και μπορείς να πατήσεις το ηλεκτρικό όσο θες, αφήνοντας πρακτικά τους πάντες πίσω σου. Τη μια φορά το χρόνο που θα κάνεις μεγάλο ταξίδι, ας πας συντηρητικά ή ας νοικιάσεις θερμικό (με κλάσμα των χρημάτων που θα έχεις γλιτώσει από καύσιμα όλο τον χρόνο). -
Γατάκια.
Model s plaid.
Άντε γεια!
Δείτε αυτοκίνητο...
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Fiesta ST, i20N.
Οκ καίνε προφανώς και δεν εχουν επιδότηση αλλά εχουν πλήρη εξοπλισμο και ειναι fun to drive.
To i20N που πήρα προσφορά πριν κάνα 3μηνο έβγαινε 29μιση αν θυμάμαι καλά. To Fiesta ST πρέπει να είναι πιο ακριβό γιατί δε βλέπω καθόλου εκδόσεις ST2 όπως παλιά.
το Leaf ειναι σχεδον μισο μετρο μεγαλυτερο αυτοκινητο
Leaf 4,490 mm L x 1,788 mm W x 1,530-1,545 mm Hi20 4,040-4,075 mm L x 1,775 mm W x 1,440-1,450 mm H
-
Σίγουρα αλλα είπες στα 32 χιλιάρικα τι καλύτερο βρίσκεις σε θερμικό. Βρήκα 2.
Το αν δεν αρκούν τα 32 χιλιάρικα για θερμικό αντίστοιχων επιδόσεων με το ηλεκτρικό ειναι άλλο θέμα, δεν είναι πρόβλημα της τεχνολογίας αλλά της χυδαίας στρέβλωσης της αγοράς μέσω επιδοτήσεων και τέλους ταξινόμησης.
-
10.6μ διάμετρο κύκλου στροφής έχει το leaf
-
Συγγνωμη, δεν θεωρω το i20καλυτερο απο το Leaf, αλλα αυτα ειναι γουστα. Για οικογενεια νομιζω το Leaf ειναι σαφως καλυτερο. Το αυτο ισχυει και για το fiesta.
Προτεινω να οδηγησετε για ικανο χρονικο διαστημα ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο. Ιδιως για μεσα στη πολη δεν θα θελετε να ξαναδειτε ΚΕΚ
-
Προτεινω να οδηγησετε για ικανο χρονικο διαστημα ενα ηλεκτρικο αυτοκινητο. Ιδιως για μεσα στη πολη δεν θα θελετε να ξαναδειτε ΚΕΚ
Του ΠΑΣΟΚ τα ΚΕΚ; Τεμπέληδες όλοι εκεί μέσα;
-
Δεν είναι το i20 καλύτερο αυτοκίνητο από το Leaf; Μόνο το Ami παίζει να είναι χειρότερο.
-
Μα δε με ενδιαφέρει ούτε ο κύκλος στροφής ούτε να χωρέσω οικογένεια! Η ερώτηση ήταν αν υπάρχει ένα καλύτερο θερμικό στα 32 χιλιάρικα με αντίστοιχες επιδόσεις. Ε υπάρχουν 2! Με τα δικά μου θέλω δλδ το fun to drive σε πρώτο πλάνο και όλα τα άλλα ως υποσημείωση. Εσύ έχεις άλλα κριτήρια και είναι σεβαστό.
Σε πόλη σε σταμάτα-ξεκινα δε θέλω ούτε ηλεκτρικό ούτε θερμικό ούτε αυτόματο, ούτε χειροκίνητο ούτε τίποτα. Θέλω να μην οδηγώ. Οι δρόμοι πλέον έχουν γίνει αφόρητοι, ειδικά αν υπάρχει και βροχόπτωση ή καύσωνας που δε μπορείς να ανοίξεις και κάνα παράθυρο. Η οδήγηση για μένα είναι ευχαρίστηση πάνω από όλα και μετά ανάγκη και για αυτό προτιμώ να την κάνω βράδυ που η κίνηση είναι σαφώς λιγότερη και μπορείς να απολαύσεις το αυτοκίνητό σου.
-
150 miles (=240 km) λέει ο Watson εδώ στο 09:03 : https://www.youtube.com/watch?v=bnIg-aEHD-Y
-
@i-hasu said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
150 miles (=240 km) λέει ο Watson εδώ στο 09:03 : https://www.youtube.com/watch?v=bnIg-aEHD-Y
ειναι το μοντελο με τη μικρη μπαταρια
εδω το δικο μου οταν το πρωτοπηρα. ΟΚ, υπερβολικη η εκτιμηση για 286 μιλια, μονο με eco μεσα στη πολη συνεχεια κλπ
-
Το αν δεν αρκούν τα 32 χιλιάρικα για θερμικό αντίστοιχων επιδόσεων με το ηλεκτρικό ειναι άλλο θέμα, δεν είναι πρόβλημα της τεχνολογίας αλλά της χυδαίας στρέβλωσης της αγοράς μέσω επιδοτήσεων και τέλους ταξινόμησης.
α) Κι εγώ θα προτιμούσα ένα Fiesta ST ή ένα hyundai i20N αντί ενός Leaf, αλλά για να έχει νόημα οποιαδήποτε σύγκριση (και όχι μόνο μεταξύ θερμικού και ηλεκτρικού) πρέπει να αφορά αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας αμαξώματος.
β) Κι όμως οι επιδόσεις των ηλεκτρικών είναι θέμα τεχνολογίας! Τα άλογα βγαίνουν φθηνότερα από έναν ηλεκτροκινητήρα από ότι από ένα θερμικό. Για να φέρω το κλασικό παράδειγμα, ένα Model 3 LR κοστίζει 46 χιλιάρικα. Χωρίς την επιδότηση θα κόστιζε 54. Ακόμη κι αν είχε τέλος ταξινόμησης, πόσο θα κόστιζε; Σίγουρα πολύ λιγότερο από τα 100 χιλιάρικα που θα κόστιζε ένα θερμικό αντίστοιχων επιδόσεων και εξοπλισμού. Και βεβαίως στο επιχείρημα των επιδοτούμενων τιμών, θα μπορούσε κανείς να αναφέρει το αντεπιχείρημα ότι ακόμη τα κοστολόγια της ηλεκτροκίνησης είναι αρκετά ψηλά, λόγω νέας τεχνολογίας και χαμηλών όγκων πωλήσεων σε σχέση με τα θερμικά. Και ότι οι επιδοτήσεις γίνονται για να καλυφθεί το παραπάνω μειονέκτημα και να μπορέσει να "ξεκινήσει το τραίνο" της ηλεκτροκίνησης. -
Συγγνωμη, δεν θεωρω το i20καλυτερο απο το Leaf, αλλα αυτα ειναι γουστα. Για οικογενεια νομιζω το Leaf ειναι σαφως καλυτερο. Το αυτο ισχυει και για το fiesta.
Που μένεις; Ην. Βασίλειο είδα στο background;?!
Μένεις καιρό έξω; Γιατί εδώ τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, και ειδικά με το Νησί (και δεν αναφέρομαι στην Κρήτη!).
Εγώ μένα Αθήνα και έχω 2 μηχανάκια, 100κυβικα και 350, πριν μερικές μέρες είχα δουλειές κέντρο, με το μικρό έκανα τα πάντα, πάρκαρα απ' έξω από όπου ήθελα να πάω, όλα σούπερ! Να καταλάβεις έφυγα και 51 πρώτα λεπτά από Νομισματοκοπείο, και 59 έμπαινα (δυστυχώς) στον Ευαγγελισμό (πραγματικά αναρωτιέμαι αν υπήρχαν πολλά οχήματα πιο γρήγορα εκείνο το πρωί Αθήνα!). Μετά κατέβηκα Φιλολάου (πέρασα απέναντι από Ευαγγελισμό στο Παγκράτι από το Πολεμικό Μουσείο), έπειτα Νέο Κόσμο, και μετά επέστρεψα από Καλλιμάρμαρο..
Με το μεγάλο προχθές πήγα Ραφήνα στο χαλαρό σε 20 λεπτακια, ούτε καν αγχώθηκα αν αργήσω, αν έχει κίνηση, ή αν έβγαινα από Αττική οδό (συνήθως πάω από εκεί, αλλά πληρώνω διπλό διόδιο, με το scooter ούτε την αξία του ενός διοδίου δεν έκαψα!).
Ο καθένας το βλέπει από την οπτική του, αλλά πίστεψέ με, κάθε οπτική διαφέρει. Εσύ εκεί έπρεπε να το είχες καταλάβει πολύ καλά αυτό.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση