-
@cirus Χαχα, κάτι σαν το
"Στο διάολο και συ και ο γρύλος σου"
@otso Θα τα διαβάσω αυτά που έβαλες μόλις έχω λίγο χρόνο. Πολύ ενδιαφέροντα.
Φυσικά και συμφωνώ πως οι σπόροι και γενικότερα όλες οι νέες ανακαλύψεις της τεχνολογίας πρέπει να είναι διαθέσιμα προς το συμφέρον της ανθρωπότητας και εύκολα προσβάσιμα από όλους, όχι μονάχα τους λίγους. Για αυτό και τονίζω πως σε ένα τέτοιο μέλλον πρέπει να δούμε ξανά τη νομοθεσία που περιβάλει όλα αυτά για τα οποία συζητούμε και μάλλον είναι τελείως εκτός θέματος αλλά πολύ ενδιαφέροντακατ εμέ. Αλλά γενικότερα αφορμή ήταν τα ηλεκτρικά για να βγει στην επιφάνεια η σύγκρουση δύο οπτικών για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Edit,το βρήκα αυτό το βίντεο. Πάνε έτη που το είχα δει αλλά καλά το θυμόμουν, μόνο που δεν είναι λαχανικό, όπως έγραψα πιο πάνω, αλλά ρύζι σε αυτό που αναφέρεται περί λιπάσματα φωσφόρου.
-
Ηλεκτρικά πατίνια δημόσιας χρήσης στην Κηφισιά.
Κοιτούσα το βίντεο και αναρωτήθηκα. Παίρνει κάποιος (όπως το παλικάρι στο βίντεο) ένα πατίνι και αρχίζει και οργώνει μέσα στους δρόμους στην Κηφισιά ανάμεσα στα αυτοκίνητα, στο μποτιλιάρισμα, σε δρόμους πολύ υψηλής κυκλοφορίας.Αν κάποιος οδηγός αυτοκινήτου, φορτηγού, λεωφορείου δεν προσέξει ότι κάποιος με πατίνι κάνει ελιγμούς και τον χτυπήσει, ποιος θα φταίει;;;;
Έχουν ασφάλεια τα πατίνια; Ποιος πληρώνει τα σπασμένα; Και η ζωή του αναβάτη πατινιού πως προστατεύεται; -
Δεν προστατεύται. Δεν είναι υποχρεωμένος να έχει κράνος. Δεν είναι υποχρεωμένος να έχει ασφάλεια.
Σήμερα τη γλύτωσε από τύχη ένας όταν αποφάσισε να με προσπεράσει από δεξιά τρία δευτερόλεπτα πριν στρίψω. -
Μικροκινητικότητα, μικροεγκληματικότητα, αντικοινωνικότητα. Συναφή!
-
Ο υπουργός μεταφορών το έχει κλείσει το μαγαζί του.
Και ταυτόχρονα ο δήμος (δηλ. το κράτος) προωθεί αυτό το τρόπο μετακινήσεων μέσα στους αστικούς δρόμους.Κάτι δεν πάει καλά... Έχει μουρλαθεί ο κόσμος.
Μου φαίνεται ότι θα πάω να πάρω ένα γάιδαρο και θα ξεκινήσω να πηγαίνω με αυτόν στη δουλειά. Ότι του καπνίσει του καθένα σε αυτή τη χώρα.
-
Η αποθέωση είναι η στάση σώματος και το ύφος πάνω στο ...πατίνι.
Οι καρδινάλιοι, ωχριούν μπροστά τους! -
χα!χα!χα! Καρδινάλιοι!!!! Κορυφαίο!!!
Τα παγώνια...!!!!!χα!χα!χα!
-
Αλλάζουν οι εποχές κύριοι!!!
Πλέον και με πατίνι θα βγάζεις γκόμενα... -
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μου φαίνεται ότι θα πάω να πάρω ένα γάιδαρο και θα ξεκινήσω να πηγαίνω με αυτόν στη δουλειά. Ότι του καπνίσει του καθένα σε αυτή τη χώρα.
Τη δεκαετία του ΄90 υπήρχε ένας μουρλός, που κυκλοφορούσε με άλογο στη Μεσογείων.
-
Ναι, ντυμένος σαν ιππότης.
-
-
Ηλεκτρικά πατίνια δημόσιας χρήσης στην Κηφισιά.
Κοιτούσα το βίντεο και αναρωτήθηκα. Παίρνει κάποιος (όπως το παλικάρι στο βίντεο) ένα πατίνι και αρχίζει και οργώνει μέσα στους δρόμους στην Κηφισιά ανάμεσα στα αυτοκίνητα, στο μποτιλιάρισμα, σε δρόμους πολύ υψηλής κυκλοφορίας.Γινόμαστε Ευρώπη!! Πρόσφατα είχα παει Μιλάνο για δουλειά, 3 μέρες μόνο με τέτοια κυκλοφορούσα, εξαιρετικά βολικά!
Τώρα για τα άλλα ερωτήματα που θέτεις, ατομική ευθύνη...εαν πάθει κάτι ο αναβάτης από απροσεξία του, δικό του πρόβλημα όπως ακριβώς και ένας πεζός. Το αυτοκίνητο έχει την ευθύνη που του αναλογεί.
-
Υπάρχει δικηγόρος στο φόρουμ, γράφει στο θέμα, ας απαντήσει.
Εγώ ενημερώθηκα για το νομικό πλαίσιο και έχω βγάλει συμπεράσματα.Αν ήμουν Υπουργός Μεταφορών θα είχα απαγορεύσει να κυκλοφορούν μέσα στους δρόμους της χώρας.
Αυτά.
-
Τα ηλεκτρικά πατίνια κάνουν χειρότερα ατυχήματα από τα ποδήλατα, γιατί τρέχουν παραπάνω. Έχει γίνει μελέτη στις ΗΠΑ.
-
Ότι κυκλοφορεί στο δρόμο δηλαδή και τα πατίνια και τα ποδήλατα πρέπει να είναι ασφαλισμένα για την έναντι τρίτων ευθύνη.
Αν πέσει πάνω μου ποδήλατο εμένα ποιος θα με πληρώσει; Ποιον θα κυνηγάω; -
Τα ηλεκτρικά πατίνια που μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι 25Km/h. Το μέγιστο όριο όμως στους δρόμους που μπορούν να κυκλοφορήσουν είναι τα 50km/h.
Και φυσικά χωρίς να είναι υποχρεωτική η ασφάλιση.
Μόνο εγώ βλέπω έναν παραλογισμό σε αυτό το σημείο του νόμου;
Είναι ένας άνθρωπος σε μία ηλεκτροκίνητη σανίδα χωρίς καμιά προστασία, με το σώμα του εντελώς εκτεθειμένο, που ανεβάζει ταχύτητα μέχρι 25km/h, την στιγμή που οι υπόλοιποι μπορούν να πηγαίνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα;
5Α. Για τα Ε.Π.Η.Ο. το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 25 χλμ./ώρα. Τα Ε.Π.Η.Ο. απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε οδούς όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκίνητων οχημάτων υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα.
(Νόμος 4784/2021-
https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/nomos-4784-2021-phek-40a-16-3-2021.html) -
5Α. Για τα Ε.Π.Η.Ο. το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας ορίζεται σε 25 χλμ./ώρα. Τα Ε.Π.Η.Ο. απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε οδούς όπου το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας των αυτοκίνητων οχημάτων υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα.
(Νόμος 4784/2021-
https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/nomos-4784-2021-phek-40a-16-3-2021.html)Θυμίζω ότι σύντομα το όριο στις πόλεις θα είναι 30. Οπότε το πρόβλημα αυτό θα λυθεί από την ανάποδη.
Το ότι δεν έχουν ασφάλιση και δεν φοράνε κράνος όμως πώς θα διορθωθεί; Και χειρότερα από τα πατίνια είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ που έχει γεμίσει ο τόπος ότι δήθεν είναι ποδήλατα. Τα σκούτερ όμως απαιτούν και άδεια κυκλοφορίας και άδεια οδήγησης και ασφάλιση. -
Γενικά τα πατίνια είναι ο ορισμός του παραλογισμού από νομοθεσία. Σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις πέτυχε, σε άλλες τα πετούσαν στα ποτάμια ή τα απαγόρευσαν τελείως.
Στην μπανανία ο καθένας κάνει ότι θέλει.
-
@tgd said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Θυμίζω ότι σύντομα το όριο στις πόλεις θα είναι 30.
Μην είσαι σίγουρος για αυτό. Πάντως όπως και να έχει, είναι τρελό να έχεις πατίνια και ποδήλατα στους ίδιους δρόμους με αυτοκίνητα και φορτηγά.
-
@tgd said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
(Νόμος 4784/2021-
https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/nomos-4784-2021-phek-40a-16-3-2021.html)Θυμίζω ότι σύντομα το όριο στις πόλεις θα είναι 30. Οπότε το πρόβλημα αυτό θα λυθεί από την ανάποδη.
Το ότι δεν έχουν ασφάλιση και δεν φοράνε κράνος όμως πώς θα διορθωθεί; Και χειρότερα από τα πατίνια είναι τα ηλεκτρικά σκούτερ που έχει γεμίσει ο τόπος ότι δήθεν είναι ποδήλατα. Τα σκούτερ όμως απαιτούν και άδεια κυκλοφορίας και άδεια οδήγησης και ασφάλιση.Υπάρχει κάποια έγκυρη πηγή για αυτό; Μου φαίνεται αδιανόητο σε κάποιες οδούς να υπάρχει τέτοιο όριο. Για τελείως κεντρικά σημεία με στενούς δρόμους ίσως θα είχε λογική.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση