-
Θα ξεκινήσω την κουβέντα μιας και το πρότεινα...σε άλλο θέμα.
Παρακάτω μια από τις ενδιαφέρουσες αγοραπωλησίες πού έχω κάνει... είναι αρκετές...Κάπου στο καλοκαίρι του 2009 και ενώ είχα αγοράσει καινούριο το 2005 ένα Astra GTC δημιουργήθηκε η ανάγκη να αντικατασταθεί το αυτοκίνητο με κάποιο άλλο με μεγαλύτερους χώρους.
Είχα βάλει μια τιμή γύρω στα 11.000 ευρώ στο γνωστό site αγοραπωλησιών που τότε έκανε τα πρώτα βήματα του...
Ένα μεσημέρι με καλεί στο τηλέφωνο ένας υποψήφιος αγοραστής και μου ζήτησε να του περιγράψω το ιστορικό του αυτοκινήτου, δεν είχα κάτι να κρύψω και όταν δίνω κάποιο όχημα μου αρέσει να μην κρύβω τίποτα σοβαρό από τον υποψήφιο αγοραστή.
Αφού του είπα όλη την ιστορία...ο άνθρωπος μου είπε ότι είναι από την Καβάλα... καί εγώ από πόλη της Πελοποννήσου.
Μου πρότεινε να μου καταθέσει άμεσα 500 ευρώ προκαταβολή μέσω ebaking...το οποίο τότε είχα ξεκινήσει να χρησιμοποιώ...με την παράκληση από αυτόν να του πάω στο Ελ. Βενιζέλος την επόμενη ημέρα όπου θα έφτανε αεροπορικώς από Καβάλα και θα το έπαιρνε να φύγει...
Συμφωνήσαμε αν και μου φάνηκε περίεργο όλο το σκηνικό.
Το πρωί όντως τα 500 ευρώ ήταν στο λογαριασμό μου... οπότε μετά την εργασία μου ξεκίνησα για αεροδρόμιο, ο αγοραστής θα έφτανε γύρω στις 18:00...
Όντως ήρθε το είδε έκανε μια βόλτα μου έδωσε τα υπόλοιπα 10.500 € πήγαμε σε ένα κοντινό ΚΕΠ κάναμε τις εξουσιοδότησεις για τη μεταβίβαση και το αυτοκίνητο έφυγε αμέσως για Καβάλα με τον νέο ιδιοκτήτη.
Το πρωί τού έκανα ένα τηλεφώνημα και μου απάντησε ότι είχε φτάσει γύρω στις 02:00 και ότι όλα πήγαν καλά στη διαδρομή.
Από ότι μου είπε είχε ήδη ένα Astra H 5θυρο η σύζυγος του και αυτός ήθελε να πάρει ένα ίδιο 3θυρο για αυτό κατέληξε στο δικό μου.
Αυτή ήταν μία από τις "παράξενες" αγοραπωλησίες πού έχω κάνει...θα ακολουθήσουν και άλλες... περιμένουμε καί τις δικές σας... -
Τι έκδοση ήταν το Gtc ;
Αν ήταν το 1.6 turbo τότε τα 11.000 ήταν απίστευτη τιμή εξού και η...κωλοπιλαλα να το αποκτήσει άμεσα. -
@vagkirk said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
Τι έκδοση ήταν το Gtc ;
Αν ήταν το 1.6 turbo τότε τα 11.000 ήταν απίστευτη τιμή εξού και η...κωλοπιλαλα να το αποκτήσει άμεσα.Το 2005 έβγαινε μόνο το ατμοσφαιρικό...1.6...
Και το συγκεκριμένο επιβιώνει ακόμη με το δεύτερο κινητήρα τού έχει φτάσει στα 380000 χλμ.
Το πέτυχα σε αγγελία στη Βόρεια Ελλάδα το χειμώνα. -
@georgekn said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
Τι έκδοση ήταν το Gtc ;
Αν ήταν το 1.6 turbo τότε τα 11.000 ήταν απίστευτη τιμή εξού και η...κωλοπιλαλα να το αποκτήσει άμεσα.Το 2005 έβγαινε μόνο το ατμοσφαιρικό...1.6...
Και το συγκεκριμένο επιβιώνει ακόμη με το δεύτερο κινητήρα τού έχει φτάσει στα 380000 χλμ.
Το πέτυχα σε αγγελία στη Βόρεια Ελλάδα το χειμώνα.Xρειαστηκε αλλαγη κινητηρα για να φτασει τις 380.000 χλμ δηλαδη ?
-
@driver-m said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
@georgekn said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
Τι έκδοση ήταν το Gtc ;
Το πέτυχα σε αγγελία στη Βόρεια Ελλάδα το χειμώνα.Xρειαστηκε αλλαγη κινητηρα για να φτασει τις 380.000 χλμ δηλαδη ?
Ναι έτσι έμαθα... εγώ μέχρι 100000χλμ το πήγα με το δικό του κινητήρα...
-
Το corsa c που πούλησα το 2014 περασε το καλοκαιρι τις 300.000 και συνεχιζει ακαθεκτο.
1.4 twinport. Αλεξισφαιρα μοτερακια. -
Καλά μην το λες αυτό.
Τα μοτέρ της Opel ήταν ρώσικη ρουλέτα. -
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα από τον δεύτερο ιδιοκτήτη και μετά να έπεσε σε "καγκουρό" χρήστη με την παραπάνω κατάληξη...θα ανεβάσω και καμιά φωτογραφία του αργότερα τιμής ένεκεν...
Επίσης ήταν και το τελευταίο όχημα (3 συνολικά) πού αγόρασα καινούριο...από εκεί και μετά μεταχειρισμένα μόνο....
-
This post is deleted! -
Είναι πάντως το GTC H κατά την άποψη μου ένα πολύ όμορφο τρίπορτο αμαξάκι ακόμη και σήμερα.
Δεν ήταν απλά ένα 5πορτο Η που του έβγαλαν τις πίσω πόρτες, είχε διαφορετική σχεδίαση από τη μέση και πίσω , δεν θυμάμαι άλλες εταιρείες που να ακολουθουσαν αυτή τη φιλοσοφία.
Και με το J έκανε το ίδιο η Opel. Και αυτό σπάνια που το βλέπω στο δρόμο με ωραίες 18-19 αρες ζάντες δείχνει πολύ ξεχωριστό macho σπορ κουπέ ειδικά σήμερα που τα 3πορτα έχουν καταργηθεί ως επιλογές.
Θυμάμαι μέχρι το 19 τα GTC H καθώς είχαν πουληθεί πάρα πολλά από δαυτα είχαν πολύ καλές τιμές ως μτχ και υπήρχαν πάρα πολλά σε καλή κατάσταση και όχι καγκουρεμενα.
Θα το πρότεινα ως πρώτο αμαξάκι αυτά του 2007-2008 για νεαρούς/νεαρές σε σχέση με ένα πολύ μεγαλύτερης αξίας καινούργιο supermini ή mini σήμερα, ειδικά τα 1.6Τ είναι διαμαντακια. Καλύτερα ή στην χειρότερη ισάξια με καποια θα πατάει , στρίβει , ταξιδεύει , έχει και πολύ ποιοτικό εσωτερικό ενώ νομίζω πως παίρνουν και πολύ εύκολα υγραέριο οι συγκεκριμένοι κινητήρες της Opel. -
@vagkirk καλή η πρόταση σου αλλά με 2 € το λίτρο οχι σε βενζίνη γιατί καίνε τα άτιμα. Το 2005 παραλίγο να αγοραστεί τρίθυρο cosmo έκδοση με τον 1.3 ντίζελ ,95 άλογα και εξάρι σασμάν , 17500€ το είχε ο Σφακιανάκης στην Λάρισα ,πολύ όμορφο σε μαύρο .
-
@monman2 said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
@vagkirk καλή η πρόταση σου αλλά με 2 € το λίτρο οχι σε βενζίνη γιατί καίνε τα άτιμα. Το 2005 παραλίγο να αγοραστεί τρίθυρο cosmo έκδοση με τον 1.3 ντίζελ ,95 άλογα και εξάρι σασμάν , 17500€ το είχε ο Σφακιανάκης στην Λάρισα ,πολύ όμορφο σε μαύρο .
Τόσο φτηνό ήταν το diesel τότε?
Για καινούριο μιλάμε?
Πολύ καλή τιμή...
Εμένα ήταν το 1.6 sport του 2005 105ps ατμοσφαιρικά με το κουμπί για επιλογή σκληροτερης ανάρτησης και πιο άμεση απόκριση στο γκάζι...
Τα αμορτισέρ του θυμάμαι στοίχιζαν σαν ανταλλακτικό 300-400 ευρώ το ένα...
Ήταν εκθεσιακό.... είχαν κάτσει ορισμένοι πισινοι παραπάνω μέσα...και είχε έξτρα αυτό το διακριτικό opc body kit όπως το έλεγαν και τους νίκελ καθρέφτες (μπλιαχ αλλά δεν κατάφερα να τους αλλάξω ποτέ).
Μου έκαναν μια καλή έκπτωση -2200 € τότε και σε πέντε εργάσιμες το είχα.
Γύρω στις 20.000 € στοίχισε... -
@vagkirk και εμένα μου αρέσει ακόμη αρκετά σαν σχεδίαση το συγκεκριμένο...
Και ναι θα το προτιμούσα για ένα νέο οδηγό από ένα σύγχρονο κατηγορίας μίνι... ανάλογα βέβαια και τις ανάγκες του καθενός. -
Ομορφο ναι, σπορ οχι . Μετριο στο δρομο . Σορρυ αλλά αυτη ειναι η αληθεια
-
@alexandros-k said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
Όπως τα περισσότερα Opel της εποχής τού...δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο στο στρίψιμο...
Φαντάσου ότι το αυτοκίνητο αυτό αντικατέστησε ένα Leon mk1 1.6 16v που είχα...και από την πρώτη στιγμή είχα την απορία για πιο λόγο το αγόρασα (το GTC).... -
Εχω πολλές ιστορίες!!
Θα αρχίσω με την πιο παλιά, πώληση BMW 325ti, 3 ετών αυτοκίνητο με 25.000χλμ (αν θυμάμαι σωστά). Το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά άψογο και πολύ φορτωμένο.
Έρχεται ένας 60αρης να το δει (έχω φουλ περιγραφή και φωτογραφίες) και μου λέει: "Πολύ ωραίο αλλά στο μαύρο πάνε τα μπέζ δέρματα και όχι τα γκρι, γιατί δεν έβαλες μπεζ"? Του απαντάω ότι όπως γράφω το αγόρασα μεταχειρισμένο και αυτά είχε. Μου λέει "ΟΚ αλλά εγώ ήθελα μπεζ". ...σταμάτησα εκεί, ρε φιλές δεν είδες περιγραφή και φωτό?
Ο άλλος ήρθε να το δει και μου έλεγε ότι ήθελε αυτόματο για την γυναίκα του και εαν μπορώ να το κάνω αυτόματο και να το πάρει μετά (!!!!).
3ο ραντεβού με μέλος τους φόρουμ (τότε) και θέλει να το πάμε σε συνεργείο (λογικό). Του απαντάω φυσικά, αρκεί να το βλέπει σοβαρά γιατί δεν έχω χρόνο να τρέχω άσκοπα. Μου απαντάει "φυσικά, εαν είναι όπως λές θα το πάρω άμεσα!". Ωραία του λέω πάμε όπου θες. Μου λέει που να πάμε και το πρωί πριν το ραντεβού (συναντηθήκαμε στο γραφέιο μου και πήγαμε με το 325) μου αλλάζει συνεργείο (γιατί φοβήθηκε μην έχω πάρει το συνεργείο τηλέφωνο να το βγάλουν καλό). Το βλέπει ο μάστορας και του λέει: "Ρε συ το αμάξι είναι καιονύργιο, ακόμα τα κεριά έχει από κάτω, πάρτο άφοβα...είναι άψογο". Τελικά απλά με ταλαιπώρησε και δεν το πήρε ποτέ.
Ο 4ος (πάλι από το φόρουμ), ένας νεαρός 19 ετών που μόλις είχε πάρει δίπλωμα. Ήρθε από Θεσσαλονίκη, το είδε του άρεσε μου έδωσε τα χρήματα, το φόρτωσε στο τρένο (φοβόταν να το οδηγήσει) και έφυγε. Μέσα σε 1 ημέρα τα κάναμε όλα και ούτε να κάνει παζάρι, εγώ του έκοψα €500 γιατί ήταν άψογος!
Συνέχεια με το επόμενο σε μερικές ημέρες....
-
@fanis75 άξιζε η ταλαιπωρία τουλάχιστον γιατί το πήρε κάποιος που το αγάπησε και θα το χαρεί με την καρδιά τού και εσύ χαίρεσαι όταν πηγαίνει σε σωστά χέρια...
-
Και να φανταστείς το τρίπορτο λόγω -ας το πω απλά- πιο ενιαίου ,συμπαγούς πλαισίου ήταν καλύτερο απο το 5πορτο.
Δεν ξέρω κάτι είχαν κάνει εντελώς λάθος με την γεωμετρία του αμαξιού αυτού οι μηχανικοί της Opel , ξεκινάει απο το τιμόνι που και τις ρυθμίσεις ακόμη που , αλλού για αλλού , αργό σε αντιδράσεις υπο καποια γωνία , πιο γρήγορο μετά απο ένα σημείο , δεν μπορούσες να το οδηγήσεις στο όριο ήταν επικίνδυνο αν το κυνηγούσες. Ειδικά με τον 1.6 Τ να σε παρασέρνει ήθελε πολύ αυτοσυγκράτηση.
Άλλά για το 90% των οδηγών μια χαρά ήταν. -
@fanis75 said in Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.:
Εχω πολλές ιστορίες!!
Θα αρχίσω με την πιο παλιά, πώληση BMW 325ti, 3 ετών αυτοκίνητο με 25.000χλμ (αν θυμάμαι σωστά). Το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά άψογο και πολύ φορτωμένο.
Έρχεται ένας 60αρης να το δει (έχω φουλ περιγραφή και φωτογραφίες) και μου λέει: "Πολύ ωραίο αλλά στο μαύρο πάνε τα μπέζ δέρματα και όχι τα γκρι, γιατί δεν έβαλες μπεζ"? Του απαντάω ότι όπως γράφω το αγόρασα μεταχειρισμένο και αυτά είχε. Μου λέει "ΟΚ αλλά εγώ ήθελα μπεζ". ...σταμάτησα εκεί, ρε φιλές δεν είδες περιγραφή και φωτό?
Ο άλλος ήρθε να το δει και μου έλεγε ότι ήθελε αυτόματο για την γυναίκα του και εαν μπορώ να το κάνω αυτόματο και να το πάρει μετά (!!!!).
3ο ραντεβού με μέλος τους φόρουμ (τότε) και θέλει να το πάμε σε συνεργείο (λογικό). Του απαντάω φυσικά, αρκεί να το βλέπει σοβαρά γιατί δεν έχω χρόνο να τρέχω άσκοπα. Μου απαντάει "φυσικά, εαν είναι όπως λές θα το πάρω άμεσα!". Ωραία του λέω πάμε όπου θες. Μου λέει που να πάμε και το πρωί πριν το ραντεβού (συναντηθήκαμε στο γραφέιο μου και πήγαμε με το 325) μου αλλάζει συνεργείο (γιατί φοβήθηκε μην έχω πάρει το συνεργείο τηλέφωνο να το βγάλουν καλό). Το βλέπει ο μάστορας και του λέει: "Ρε συ το αμάξι είναι καιονύργιο, ακόμα τα κεριά έχει από κάτω, πάρτο άφοβα...είναι άψογο". Τελικά απλά με ταλαιπώρησε και δεν το πήρε ποτέ.
Ο 4ος (πάλι από το φόρουμ), ένας νεαρός 19 ετών που μόλις είχε πάρει δίπλωμα. Ήρθε από Θεσσαλονίκη, το είδε του άρεσε μου έδωσε τα χρήματα, το φόρτωσε στο τρένο (φοβόταν να το οδηγήσει) και έφυγε. Μέσα σε 1 ημέρα τα κάναμε όλα και ούτε να κάνει παζάρι, εγώ του έκοψα €500 γιατί ήταν άψογος!
Συνέχεια με το επόμενο σε μερικές ημέρες....
Απόλυτα αντιπροσωπευτικά προφίλ πιθανών αγοραστών μεταχειρισμένων luxury ΒΜW !!!
Άσχετοι με το Brand που τους τραβάει σαν τις μέλλισες το μέλι η δυνατότητα αγοράς μιας 3ο-4ο χέρι ΒMW σε πολύ χαμηλότερη τιμή σε σχέση με μια καινούργια.
Και κατα 70-80% καταλήγουν χρέπια ή καγκουρεμένα ή και τα 2 μαζί σε λίγα χρόνια. -
Και να φανταστείς το τρίπορτο λόγω -ας το πω απλά- πιο ενιαίου ,συμπαγούς πλαισίου ήταν καλύτερο απο το 5πορτο.
Δεν ξέρω κάτι είχαν κάνει εντελώς λάθος με την γεωμετρία του αμαξιού αυτού οι μηχανικοί της Opel , ξεκινάει απο το τιμόνι που και τις ρυθμίσεις ακόμη που , αλλού για αλλού , αργό σε αντιδράσεις υπο καποια γωνία , πιο γρήγορο μετά απο ένα σημείο , δεν μπορούσες να το οδηγήσεις στο όριο ήταν επικίνδυνο αν το κυνηγούσες. Ειδικά με τον 1.6 Τ να σε παρασέρνει ήθελε πολύ αυτοσυγκράτηση.
Άλλά για το 90% των οδηγών μια χαρά ήταν.Γενικα τα περισσοτερα οpel εδω και πολλα χρονια δεν το εχουν με τη σπορ συμπεριφορα. Απ'τα χειροτερα των κατηγοριων τους ηταν.
Ιστορίες από αγοραπωλησίες οχημάτων μας.