-
-
@sargus said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
@georgemit said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Ρωτησα πριν λιγο τον πωλητή, τα 5 χρονια δωρεαν ελεγχου περιλαμβάνουν οπτικο ελεγχο πριν απο μεγαλο ταξίδι ή κτεο, αναμεσα στα σερβις. Π@π@ριες δλδ.
αχαχαχαχαχαχα είναι θεοί ρεεε!!
Πρώτη φορά το ακούω αυτό το "δώρο"!
Ρε τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι....χαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα ένα καλό δώρο θα ήταν ξεμάτιασμα πριν απο ταξίδι πες τους
-
καλοταξιδο να είναι! καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
-
-
@k-m said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
@cirus said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Τους βάζεις μια μπυρα στη μέση και ενα θεμα συζήτησης που αρέσει και στους 2 (πχ αμαξια)
ή ξυδι και καφε
χαχαχα
Χαχαχαχαχαααα
-
Καλοτάξιδο συνονόματε. Καλές διαδρομές και ασφαλή ταξίδια.
-
@jntaras said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Ρωτησα πριν λιγο τον πωλητή, τα 5 χρονια δωρεαν ελεγχου περιλαμβάνουν οπτικο ελεγχο πριν απο μεγαλο ταξίδι ή κτεο, αναμεσα στα σερβις. Π@π@ριες δλδ.
Ρε τι σκέφτηκαν οι άνθρωποι....χαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα ένα καλό δώρο θα ήταν ξεμάτιασμα πριν απο ταξίδι πες τους
Υπάρχει περίπτωση ποτέ να μπει μέσα η αντιπροσωπεία; Η απάντηση είναι ποτέ. Vw Troc καινούργιο με δωρεάν σέρβις για 4 ετη. Το οποίο θεωρούσα ότι είναι 4 σέρβις αλλά εν κατακλείδι είναι 2 σέρβις δωρεάν ανά 30.000 km ή ανά 2 ετη. Προσωπικά δεν το ρίσκαρα ζήτησα να αλλαχθεί ανά 15.000 ή ανά έτος. Που καταλήξαμε; Να πληρώσω στα 15.000 το πρώτο σέρβις μόνος μου, με κόστος 170 ευρώ μαζί με την κάρτα καυσαερίων και το επόμενο στα 30.000 με ενημέρωσαν πως θα είναι δωρεάν. Στα 45.000 θα το πληρώσω εγώ και στα 60.000 αυτοί.
-
Αν θέλεις πάντως να κάνεις μια προληπτική αλλαγή λαδιων και φίλτρων ανάμεσα στα διαστήματα που προβλέπει το επίσημο πρόγραμμα συντήρησης, δεν έχεις λόγο να το κάνεις στην αντιπροσωπεία.
Έξω θα πλήρωνες τα μισά ή λιγότερα. -
@vastil said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Υπάρχει περίπτωση ποτέ να μπει μέσα η αντιπροσωπεία; Η απάντηση είναι ποτέ. Vw Troc καινούργιο με δωρεάν σέρβις για 4 ετη. Το οποίο θεωρούσα ότι είναι 4 σέρβις αλλά εν κατακλείδι είναι 2 σέρβις δωρεάν ανά 30.000 km ή ανά 2 ετη. Προσωπικά δεν το ρίσκαρα ζήτησα να αλλαχθεί ανά 15.000 ή ανά έτος. Που καταλήξαμε; Να πληρώσω στα 15.000 το πρώτο σέρβις μόνος μου, με κόστος 170 ευρώ μαζί με την κάρτα καυσαερίων και το επόμενο στα 30.000 με ενημέρωσαν πως θα είναι δωρεάν. Στα 45.000 θα το πληρώσω εγώ και στα 60.000 αυτοί.
Μα δε σου λενε 30.000 ή χρόνος?
Έτσι ήταν στην opel.
Ακόμα και με 0 χλμ στο χρόνο πρέπει να βγουν τα λαδια
-
@k-m said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
@vastil said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Μα δε σου λενε 30.000 ή χρόνος?
Έτσι ήταν στην opel.
Ακόμα και με 0 χλμ στο χρόνο πρέπει να βγουν τα λαδια
Τα λάδια απ την ώρα που θα πιάσουν θερμοκρασία αρχίζει η οξείδωση τους, μαζεύουν και υγρασία σιγά σιγά, δεν θα κολλήσει ο κινητήρας αλλά χάνουν τις ιδιότητες τους σιγά σιγά ακόμη και σε ακινησία, οπότε γι αυτό τα αλλάζουμε προληπτικά στον χρόνο.
Αν όμως το πρόγραμμα συντήρησης προβλέπει αλλαγή στα 2 χρόνια κατ ελάχιστον, εγώ θα έκανα ενδιάμεσες αλλαγές εκτός αντιπροσωπείας. Άλλο αν προβλέπει κάθε 12 μήνες. -
Το ίδιο πράγμα στη bmw και το πήγαινα κάθε ενδιάμεση χρόνια με λαδια δικά μου και έκαναν την αλλαγή.
-
Καλοτάξιδο! Πολύ ωραίο αμάξι, και ωραίος κινητήρας. Αυτό που με χάλασε στα trim της Hyundai είναι ότι παίρνεις το θεωρητικά πιο εξοπλισμένο trim (N Line) και δεν έχει: ασύρματη φόρτιση, την ωραία 10.25 οθόνη με Navi (που πλέον στα καλύτερα trim της ΚΙΑ έρχεται standard), αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, smart key, ηλεκτρικό χειρόφρενο, ambient light, lane follow, και έχεις επίσης το πρόβλημα με τις αποσυνδέσεις του android auto και apple car play... Συν αυτό, έχεις εντελώς outdated cockpit μισό digital μισό analog... Το καλό είναι ότι έχεις το iMT και είσαι υβριδικός... Ωραίο αμάξι κατά τα άλλα, τρομερή μούρη! Θα το έπαιρνα (N Line σε shadow grey) αλλά διαβάζω ότι σκέφτονται οι μλκες να το κάνουν κι αυτό μπανιέρα σαν το XCeed... Δύσκολοι καιροί για όσους αγαπάν τα αυτοκίνητα
-
Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι κάλα, από όσα είπες μόνο τη 10άρα θα ήθελα μόνο και μόνο επειδή αλλάζει η εικόνα του εσωτερικού..
Αυτό με τις αποσυνδέσεις δε το ήξερα, δε λύνεται σαν πρόβλημα με κάποια ενημέρωση;
Αν έφερνε το ceed θα το έβλεπα κι εγώ σίγουρα, αν η διαφορά τιμής ήταν μέχρι 2.000.
Το shadow grey μου άρεσε κι εμένα και μπορούσα να το έχω και πιο νωρίς από το dark teal που επέλεξα, τώρα τον Νοέμβρη.
Δε το έκανα γιατί αν και θεωρείται αποκλειστικό χρώμα της Ν line έκδοσης 8/10 shadow grey είναι, συν τοις άλλοις το scala που είχα ήταν στο ίδιο χρώμα και ήθελα αλλαγή. -
Το shadow grey μου άρεσε κι εμένα και μπορούσα να το έχω και πιο νωρίς από το dark teal που επέλεξα, τώρα τον Νοέμβρη.
Δε το έκανα γιατί αν και θεωρείται αποκλειστικό χρώμα της Ν line έκδοσης 8/10 shadow grey είναι, συν τοις άλλοις το scala που είχα ήταν στο ίδιο χρώμα και ήθελα αλλαγή.Πήρες μεγάλο ρίσκο, να αφήσεις το σχεδόν ετοιμοπαράδοτο χρώμα για κάποιο που ΘΑ έρθει αργότερα, γιατί η Hyundai είναι τελείως αναξιόπιστη ως προς τις παραδόσεις της.
Ο κουμπάρος μου έχει παραγγείλει από το Μάιο ένα υβριδικό Kona, το οποίο θα ήταν στα χέρια του τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτέμβρη. Βεβαίως όχι απλά ΔΕΝ το έχει παραλάβει ακόμη, αλλά κανείς δεν ξέρει αν έχει κατασκευαστεί καν. -
Δε θα επαιρνα ποτε κατι που δε μου αρεσει μονο για να το εχω 2 - 3 μηνες νωρίτερα.
Οι 3 μηνες περνανε γρήγορα και εχεις το αμαξι σου οπως το θέλεις. -
Σε ευχαριστώ πολύ να είσαι κάλα, από όσα είπες μόνο τη 10άρα θα ήθελα μόνο και μόνο επειδή αλλάζει η εικόνα του εσωτερικού..
Αυτό με τις αποσυνδέσεις δε το ήξερα, δε λύνεται σαν πρόβλημα με κάποια ενημέρωση;
Αν έφερνε το ceed θα το έβλεπα κι εγώ σίγουρα, αν η διαφορά τιμής ήταν μέχρι 2.000.
Δε το έκανα γιατί αν και θεωρείται αποκλειστικό χρώμα της Ν line έκδοσης 8/10 shadow grey είναι, συν τοις άλλοις το scala που είχα ήταν στο ίδιο χρώμα και ήθελα αλλαγή.Ναι, πανέμορφο και το dark teal, γενικά ωραία χρώματα έχουν. Και το dark knight θα έπαιρνα, να το έχω σε χρώμα batman! Περι ορέξεως είναι αυτά. Κοίτα αν το πήρες 24600 κλειδί τότε αν φέρναν το ceed στο GT Line θα ήσουν γύρω στα 3κ πάνω πιστεύω.
Δε θα επαιρνα ποτε κατι που δε μου αρεσει μονο για να το εχω 2 - 3 μηνες νωρίτερα.
Οι 3 μηνες περνανε γρήγορα και εχεις το αμαξι σου οπως το θέλεις.Σοφά λόγια!
-
@disturbed said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Σοφά λόγια, εφόσον οι 3 μήνες τηρηθούν.
Επειδή όμως ζούμε σε περίεργες εποχές, οι 3 μήνες μπορούν να γίνουν 6 ή 9 εύκολα, ειδικά σε Hyundai - KIA, όπως μπορείτε να δείτε από την εμπειρία του κουμπάρου. Γι' αυτό και μόνο το λόγο, εγώ θα πήγαινα σε ένα χρώμα που θα μου άρεσε λίγο λιγότερο (χωρίς να με απωθεί βεβαίως) εφόσον θα είχε πολύ συντομότερη και πιο σίγουρη παράδοση. -
@harisma23 said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Επειδή όμως ζούμε σε περίεργες εποχές, οι 3 μήνες μπορούν να γίνουν 6 ή 9 εύκολα, ειδικά σε Hyundai - KIA, όπως μπορείτε να δείτε από την εμπειρία του κουμπάρου. Γι' αυτό και μόνο το λόγο, εγώ θα πήγαινα σε ένα χρώμα που θα μου άρεσε λίγο λιγότερο (χωρίς να με απωθεί βεβαίως) εφόσον θα είχε πολύ συντομότερη και πιο σίγουρη παράδοση.Όλοι οι άλλοι είναι γκαραντι!!!!!!
-
@harisma23 said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Επειδή όμως ζούμε σε περίεργες εποχές, οι 3 μήνες μπορούν να γίνουν 6 ή 9 εύκολα, ειδικά σε Hyundai - KIA, όπως μπορείτε να δείτε από την εμπειρία του κουμπάρου. Γι' αυτό και μόνο το λόγο, εγώ θα πήγαινα σε ένα χρώμα που θα μου άρεσε λίγο λιγότερο (χωρίς να με απωθεί βεβαίως) εφόσον θα είχε πολύ συντομότερη και πιο σίγουρη παράδοση.Ο κουμπάρος σου δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο το εργοστάσιο στη Τσεχία δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.
Εγω αντιθέτως θα περιμένω όσο χρειαστεί για να το πάρω όπως το θέλω. -
Ο κουμπάρος σου δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα.
Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο το εργοστάσιο στη Τσεχία δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες.
Εγω αντιθέτως θα περιμένω όσο χρειαστεί για να το πάρω όπως το θέλω.Εννοείται ότι ο κουμπάρος μου δεν είναι παρά μόνο μια περίπτωση και δεν μπορείς να βγάλεις γενικά συμπεράσματα από αυτό.
Όμως η "πιάτσα" λέει ότι γενικά οι αντιπρόσωποι Hyundai και KIA φαίνεται να "τα κόβουν χοντρά" και να είναι υπεραισιόδοξοι στους χρόνους παράδοσης.
Επιπλέον, αν κάτι λέει η περίπτωση του κουμπάρου μου ως γενικό συμπέρασμα, είναι ότι υπάρχει μια αδιαφορία για τον πελάτη, καθώς δεν έχει πλέον (2,5 μήνες μετά την αρχική ημερομηνία παράδοσης) καμία πληροφόρηση από τον αντιπρόσωπο.Τέλος πάντων, εύχομαι να παραλάβετε το συντομότερο δυνατόν.
Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).