-
@cirus said in CarTalk.gr:
@realzeus said in CarTalk.gr:
@red_monster said in CarTalk.gr:
Τα άλογα είναι μονάδα ισχύος, τα km/h μονάδα ταχύτητας δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Καταλαβαίνω ότι σε μερικούς το έχω πολλά άλογα μεταφράζεται σε πηγαίνω συνέχεια τάπα, αλλά μετά απο μερικά χρόνια με πολλά άλογα τα συνηθίζεις και δεν σου κάνουν αίσθηση
Χωρίς να διαφωνώ με το νόημα της δημοσίευσής σου, συνήθως όταν έχεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο (που έχει και το αντίστοιχο στήσιμο φυσικά), πηγαίνεις ασυναίσθητα ταχύτερα, γιατί το ίδιο το αυτοκίνητο επιτρέπει κάτι τέτοιο, χωρίς να ζορίζεται και να ζορίζει και τον οδηγό. Αν πρέπει επίτηδες να χαμηλώνεις ταχύτητα, γίνεται κουραστικό.
Αυτό ακριβώς. Δεν θέλω να πάω ταπα συνέχεια (ούτε με το δικό μου το κάνω αυτό) αλλά όταν το αμάξι ξέρεις ότι μπορεί να πάει σταθερά με 150-160 στον αυτοκινητόδρομο με πολύ μεγάλη ασφάλεια είναι βασανιστήριο να πρέπει να πηγαίνεις με 100. ( Με το δικό μου πάω με 150 με cruise control στο χαλαρο)
Σωστά και όχι μόνον στον αυτοκινητόδρομο. Πηγαίνεις σε μια ορεινή διαδρομή, με ανηφόρες, στροφές κλπ. Το σβέλτο αυτοκίνητο σου επιτρέπει να κρατάς έναν καλό ρυθμό, χωρίς καν να προσπαθείς. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι όταν πετυχαίνεις μπροστά σου ένα αυτοκίνητο με τα μισά άλογα και ξαφνικά νομίζεις ότι πας σε slow motion.
-
Αναγνώστης μας (δεν τον ξέρετε, είναι από το χουριό) δοκιμάζει το MG3+ των σχεδόν 200 ίππων κι αναφέρει την πάσα αλήθεια.
-
Μα αν έχω μάνα μου 500 άλογα και πρέπει να πάω με 100 τι είναι ? Εμπειρία ή βασανιστήριο?
Δεν ειναι υποχρεωτικό να πηγαίνει κάποιος με 100, μπορεί εαν θέλει να πηγαίνει με 150 ή 180 (ή και παραπάνω εαν έχει Τέσλα). Απλά θα χρειαστεί να σταματήσει νωρίτερα για φόρτιση, εαν είναι μακριά ο προορισμός. Εαν πας π.χ. Χαλκίδα, μπορείς να πας τάπα και να επιστρέψει τάπα χωρίς καμια στάση για φόρτιση.
-
Πόση ώρα μπορεί να πάει κάποιος τάπα ?
20 ' ?
35 ' ?
40 ' ? -
20 ' ?
35 ' ?
40 ' ?ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑΠΑ
μονο εσεις το γράφετε αυτό!!!!
μιλάμε για 150-160. Εγώ τόσο πάω στο μεγαλύτερο μέρος των ταξιδιών!!!!!
ταπά είναι παραπάνω
-
@fanis75 said in CarTalk.gr:
Μα αν έχω μάνα μου 500 άλογα και πρέπει να πάω με 100 τι είναι ? Εμπειρία ή βασανιστήριο?
Δεν ειναι υποχρεωτικό να πηγαίνει κάποιος με 100, μπορεί εαν θέλει να πηγαίνει με 150 ή 180 (ή και παραπάνω εαν έχει Τέσλα). Απλά θα χρειαστεί να σταματήσει νωρίτερα για φόρτιση, εαν είναι μακριά ο προορισμός. Εαν πας π.χ. Χαλκίδα, μπορείς να πας τάπα και να επιστρέψει τάπα χωρίς καμια στάση για φόρτιση.
ΑΝ εχει φορτιστή και αν εχεις φύγει με full και καλό θα είναι να έχεις κάνει προγραμματισμό
Για κοντινα ταξιδάκια δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα με ενα ηλεκτρικό.
Προβλήματα υπάρχουν σε μακρινα και σε έκτακτο κάτι που μπορέι να προκύψει τελευταία στιγμή και να μην είναι fully charged
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑΠΑ σταματήστε να το γράφετε αυτό
-
20 ' ?
35 ' ?
ταπά είναι παραπάνω
Μια χαρά ταξιδεύουν τα καλά ηλεκτρικά και έτσι
-
20 ' ?
35 ' ?
ταπά είναι παραπάνω
βρε ταξιδεύουν τα εχω δει και εχω ταξιδέψει στην μισή κίνα έτσι (120 που είναι το όριο και δεν το ξεπερνανε γιατι υπάρχουν κάμερες παντού) αλλα η διαφορά με εκεί είναι ότι εκεί υπάρχουν απειροι φορτιστές καθε λίγο και λιγάκι στις εθνικές τους
Εδώ ΟΤΙ και να γράφετε ΔΕΝ εχουμε φτάσει σε καμία περίπτωση ούτε κοντα σε κάτι τέτοιο πράγμα που απευθείας βάζει περιορισμούς στην χρήση και θέλει προγραμματισμό σε κάποιες περιπτώσεις που πάλι δεν λέτε να το καταλάβετε για κάποιο λόγο.
ΟΧΙ δεν έχουμε τόσο καλό δίκτυο οσο σε ανεπτυγμένες χώρες οτι και να λέτε. Και τα λέω εγώ που είμαι υπερ της ηλεκτροκίνησης (συντομα μεσα στην βδομάδα θα παραλάβω το δικό μου ελπίζω).
-
Προβλήματα υπάρχουν σε μακρινα και σε έκτακτο κάτι που μπορέι να προκύψει τελευταία στιγμή και να μην είναι fully charged
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑΠΑ σταματήστε να το γράφετε αυτό
Καταρχάς δεν έγραψα τάπα πουθένα....μην βαράς!!
Ναι σε έκτακτο και σε μαρκινά, θέλει έναν προγραμματισμό. Το ξέρω από φίλο που έδωσε την 335 του (με 400+ άλογα) για Μοντελ 3 performance, εδώ και 3 χρόνια περίπου και δεν το έχει μετανειώσει ούτε στιγμή. Μου είπε ότι πάει παντού κανονικά, όπως πήγαινε και πριν.
-
20 ' ?
35 ' ?
ταπά είναι παραπάνω
βρε ταξιδεύουν τα εχω δει και εχω ταξιδέψει στην μισή κίνα έτσι (120 που είναι το όριο και δεν το ξεπερνανε γιατι υπάρχουν κάμερες παντού) αλλα η διαφορά με εκεί είναι ότι εκεί υπάρχουν απειροι φορτιστές καθε λίγο και λιγάκι στις εθνικές τους
Εδώ ΟΤΙ και να γράφετε ΔΕΝ εχουμε φτάσει σε καμία περίπτωση ούτε κοντα σε κάτι τέτοιο πράγμα που απευθείας βάζει περιορισμούς στην χρήση και θέλει προγραμματισμό σε κάποιες περιπτώσεις που πάλι δεν λέτε να το καταλάβετε για κάποιο λόγο.
ΟΧΙ δεν έχουμε τόσο καλό δίκτυο οσο σε ανεπτυγμένες χώρες οτι και να λέτε. Και τα λέω εγώ που είμαι υπερ της ηλεκτροκίνησης (συντομα μεσα στην βδομάδα θα παραλάβω το δικό μου ελπίζω).
Δεν είμαι ούτε υπερ της ηλεκτροκίνησης, ούτε κατά ούτε στη μέση. Με ένα υποτυπώδη προγραμματισμό, τα καλά ηλεκτρικά ταξιδεύουν άνετα χωρίς άγχος. Εφοδιάζονται τόσο γρήγορα όσο τα ΜΕΚ ? Σίγουρα όχι. Είναι αυτό αποτρεπτικό για μερικούς συμπολίτες μας ? Ας μην τα επιλέξουν ακόμα.
Εμείς πάμε παντού όπως πριν χωρίς να το σκεφτόμαστε.
-
20 ' ?
35 ' ?
ταπά είναι παραπάνω
Δεν είμαι ούτε υπερ της ηλεκτροκίνησης, ούτε κατά ούτε στη μέση. Με ένα υποτυπώδη προγραμματισμό, τα καλά ηλεκτρικά ταξιδεύουν άνετα χωρίς άγχος. Εφοδιάζονται τόσο γρήγορα όσο τα ΜΕΚ ? Σίγουρα όχι. Είναι αυτό αποτρεπτικό για μερικούς συμπολίτες μας ? Ας μην τα επιλέξουν ακόμα.
Εμείς πάμε παντού όπως πριν χωρίς να το σκεφτόμαστε.
Αρα συμφωνείς ότι θέλει προγραμματισμό έστω και υποτυπώδη (για σενα)
και βεβαια είναι αποτρεπτικό για κάποιους γιατι οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές από την δική σου και άλλων.
Εσείς που το κάνετε αυτό καλά κάνετε και μπράβο σας αλλα δεν ειναι για ολους το ίδιο. Επίσης ολοι σας έχετε πάρκινγκ να το βάλετε με φορτιστή.
Εγώ το ΜΟΝΟ που λέω είναι ότι ακόμα δεν είναι για όλους και ότι εχουν περιορισμούς
Απλά οι περιορισμοί αυτοί για κάποιους δεν ιφιστανται για πολλούς λόγους (καποιοι δεν τους νοιαζει ο προγραμματισμός, κάποιοι κάνουν μόνο μικρά ταξίδια, αλλοι ετσι και αλλιώς πάνε με 100 κτλ κτλ κτλ) Αυτο ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι δεν υφιστανται οι περιορισμοί για κάποιους άλλους
-
Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το "με ηλεκτρικό δεν μπορείς να ταξιδεύσεις σβέλτα και πρέπει να είσαι στη ΛΕΑ με 100 km/h".
-
Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το "με ηλεκτρικό δεν μπορείς να ταξιδεύσεις σβέλτα και πρέπει να είσαι στη ΛΕΑ με 100 km/h".
Δεν είναι διαφορετικο για ΜΕΝΑ που θέλω να πάω με 150-160 το λιγότερο σε ταξίδι και προφανώς ενα ηλεκτρικό ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ γιατι δεν έχω καμια όρεξη για παραπάνω από μια σταση. (Για Λεα δεν εγραψα)
Είναι διαφορετικό γιατι εγραψα κάτι γενικό για ολους ΟΧΙ για μενα
-
α τι ωραια! επιστρεψαμε στα greatest hits
-
Να συνεισφέρω και όσα είδα επιστρέφοντας από Πόρο Κυριακή κατά τις 20:00. Στη εθνική Αθηνών - Κορίνθου από τα διυλιστήρια Κορίνθου μέχρι τα τούνελ της κακιάς σκάλας, πηγαίναμε σημειωτόν για μια ώρα περίπου. Δίπλα μου προχωρούσε παράλληλα ένα tesla (m3), μονίμως με ανοιχτά παράθυρα.
Υπόθεση 1η: ήθελε να φρεσκάρει τον αέρα της καμπίνας (με τους ρύπους των χιλιάδων ακινητοποημένων αυτοκινήτων),
Υπόθεση 2η: οδηγούσε υπό τον φόβο της αυτονομίας. Υποσημείωση: στα ΣΕΑ επικρατούσε το αδιαχώρητο, οπότε εάν υπάρχει φορτιστής λογικά θα υπήρχε μεγάλη αναμονή.
Άγνωστη η απάντηση για τα ανωτέρω. -
@nmsm2 said in CarTalk.gr:
Να συνεισφέρω και όσα είδα επιστρέφοντας από Πόρο Κυριακή κατά τις 20:00. Στη εθνική Αθηνών - Κορίνθου από τα διυλιστήρια Κορίνθου μέχρι τα τούνελ της κακιάς σκάλας, πηγαίναμε σημειωτόν για μια ώρα περίπου. Δίπλα μου προχωρούσε παράλληλα ένα tesla (m3), μονίμως με ανοιχτά παράθυρα.
Υπόθεση 1η: ήθελε να φρεσκάρει τον αέρα της καμπίνας (με τους ρύπους των χιλιάδων ακινητοποημένων αυτοκινήτων),
Υπόθεση 2η: οδηγούσε υπό τον φόβο της αυτονομίας. Υποσημείωση: στα ΣΕΑ επικρατούσε το αδιαχώρητο, οπότε εάν υπάρχει φορτιστής λογικά θα υπήρχε μεγάλη αναμονή.
Άγνωστη η απάντηση για τα ανωτέρω.κανεις το λαθος να υποθετεις οτι για ολες τις ερωτησεις υπαρχουν λογικες απαντησεις
Παρολες τα ποστ και τις γκρινιες, το ac στα τεσλα (και πιθανοτατα και στα αλλα ηλεκτρικα) αυξανει την καταναλωση ελαχιστα. Επισης, σε αντιθεση με τα θερμικα, στα ηλεκτρικα η καταναλωση στο ρελαντι ειναι μηδαμινη.
Μονο αν ηταν τοσο οριακα (πχ να ειχε μπαταρια 5%) ΙΣΩΣ να μπορει να δικαιολογηθει τετοια συμπεριφορα. -
@dettol said in CarTalk.gr:
Δεν το έκανα για να αντικαταστήσω επιφανή μέλη petrolhead που σιχαινονται τα μπαταριοκινητα οπως τα λενε
However πρέπει να αναφέρουμε και τα μειονεκτήματα χρήσης ενός ηλεκτρικού και να λέμε την αλήθεια, οτι δηλαδή ακόμα η χρήση δεν είναι για όλλους και υπάρχουν περιορισμοί για κάποιους αναλόγως την χρήση που θέλουν να κάνουν κτλ
-
επισης, εχουν αγορασει τοσοι πολλοι τεσλα πλεον, που δεν ειναι πολλοι αυτοι που το εχουν ψαξει ιδιαιτερα το θεμα και ξερουν τι αγοραζουν, τι περιορισμους και τι δυνατοτητες εχει. Αν εχετε ορεξη, ελατε καμμια βολτα στο tesla fans greece, να σας πεσουν τα μαλλια με τις ερωτησεις. Μαλιστα, κατ'εμε δεν ειναι προβλημα το τι ρωτανε, αλλα το ΠΟΤΕ το ρωτουν. Εχουν παραγγειλει, το αυτοκινητο ειναι καθοδον και ρωτουν τελειως βασικα πραγματα...
-
Αν εχετε ορεξη, ελατε καμμια βολτα στο tesla fans greece, να σας πεσουν τα μαλλια με τις ερωτησεις.
ηρθαμε ήρθαμε, μήνες τώρα....ευτυχώς δεν έχω μαλλιά!! Χαχαχα. Αλλά αυτό συμβαίνει παντού, άσχετοι παντελώς, αγοράζουν κάτι και μετά ρωτάνε ό,τι βλακεία μπορουν να σκεφτούν. Πλέον τους απαντάω τις περισσότερες φορές σατυρικά ή τρολάροντας, δεν έχει νόημα να λάβουν σοβαρή απάντηση!
-
Δεν το έκανα για να αντικαταστήσω επιφανή μέλη petrolhead που σιχαινονται τα μπαταριοκινητα οπως τα λενε
However πρέπει να αναφέρουμε και τα μειονεκτήματα χρήσης ενός ηλεκτρικού και να λέμε την αλήθεια, οτι δηλαδή ακόμα η χρήση δεν είναι για όλλους και υπάρχουν περιορισμοί για κάποιους αναλόγως την χρήση που θέλουν να κάνουν κτλ
ναι βρε, απλα αυτα εχουν χιλιοειπωθει (οχι οτι εχεις αδικο σε αυτο που λες).
Να προσθεσω κατι ομως. Οσοι επισημαινετε τους περιορισμους, αναλωνεστε στην ταχυτητα ταξιδιου και ποσο επηρεαζει/μειωνει την καταναλωση/αυτονομια, αλλα δεν λετε κατι αλλο πολυ βασικο. Αντε και εφτασες στον προορισμο σου, τι κανεις εκει; Αν εισαι σε "μεγαλη" πολη, θα βρεις κανενα βενζιναδικο με φορτιστη. Αν ομως εισαι σε κανενα νησι; Θα εξαρτασαι απο τον ΑΒ και θα παρακαλας να μην εχει γινει καταληψη στην AC (το τονιζω αυτο) θεση φορτισης ή το ιδιο πραγμα στο λιμανι (οπου εκει συνηθως εχει AC θεσεις φορτισης).
Αν εισαι σε κανενα ορεινο χωριο; Μονο αν εχεις εξασφαλισει ξενοδοχειο με φορτιστη ή εστω με δυνατοτητα να σου δωσει σουκο, εισαι ανετος.Για εμενα, αυτα ειναι τα βασικα, δηλαδη το destination charging, και οχι αν θα παω στην εθνικη με 120-140-150
CarTalk.gr