-
@alexandros-k said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
@criuser said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Οταν αγόρασες το αμάξι , η βενζίνη είχε 70 λεπτά , τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 500 ευρώ, τεκμήρια και φόροι πολυτελείας δεν υπήρχαν , η χρηματοδότηση ήταν εύκολη και εσύ είχες καλοπληρωμένη δουλειά.
Το γεγονός ότι 2 χρόνια μετά η βενζίνη πήγε 1,80 , τα τέλη κυκλοφορίας 900 και έφαγες και ένα φόρο πολυτελείας κοντά στο 1000άρικο , ήρθαν και τα τεκμήρια και οι δουλειές χάθηκαν , όλο αυτό το σύνολο, λέγεται κρίση.
Τα τεκμηρια προϋπήρχαν πολυ πριν το 2009 . Οπως και η βενζινη ειχε γυρω στο 1€ τοτε .
Τα τεκμήρια είχαν ανασταλεί τότε στην ετήσια φορολόγηση και τα έλεγχαν μόνο στο πόθεν έσχες για ακίνητα , σκάφη κλπ .
Η βενζίνη έπαιζε από 0,70 - 1,20 , αλλά τον περισσότερο καιρό ήταν κάτω από 0,80 , μιλώντας για όλη την δεκαετία του 2000.
-
@kkostask said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Θυμάστε τότε που τα τέλη ταξινόμησης έπεσαν στο μισό και πλάκωσαν όλοι και πήραν μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα και μετά έκλαιγαν? Ο μπούσουλας είναι ένας...σε αυτό το κράτος διαχρονικά απατεώνας δεν κάνεις πολύ μεγάλα βήματα, πας συντηρητικά για να μην πονέσεις μετά. Εκείνη την εποχή άλλαξα και εγώ αυτοκίνητο αλλά 1600 κυβικά γιατί έβλεπα την φάκα. Το αφεντικό μου που με είχε ζαλίζει τι αμάξι να πάρει πήγε και πήρε τότε ένα Honda Accord δίλιτρο παρότι του έλεγα να πάρει οποιοδήποτε αμάξι αρκεί να είναι κάτω από 2000 κυβικά. Δεν είχε πάρει ακόμα πινακίδες όταν ήρθε το πρώτο έκτακτο 150άρι. Και 5 χρόνια μετά είχε κάνει μόλις 20κ χλμ.
Εγώ το έφαγα το δίλιτρο , αλλά το ευχαριστήθηκα.
150000 σε 11 χρόνια κρίσης. Από την άλλη τότε από 33000 που είχε , το είχα πάρει 26900, με την μείωση κατά 50 % των φόρων. Με αυτή την λογική , 10 χρόνια φόρος πολυτελείας ήταν 2200+1540 ήτοι 3740 και 250 Χ 10 επιπλέον τέλη άλλα 2500 , πάμε στα 6240 . Δηλαδή ήλθε μία η άλλη και μόνο η βενζίνα πόνεσε.Για αυτό τώρα το ντιζελάκι που αν δεν έχω ταξίδι βάζω κάθε 15 μέρες 35-40 ευρώ είναι μια χαρά....
-
εφόσον λέμε και προσωπικές εμπειριες να πω μια προσφατη δικιή μου.
Το 2012 που ανοιξε η πετρελαιοκινηση στην Αθήνα και παράλληλα ήθελα ενα καινουργιο αμαξι και ειχα καλη δουλεια για μέσα στη κρίση και έμενα με τους δικους μου ακόμη και δεν είχα προοπτικη να μεινω μονος τα επομενα 2-3 χρόνια (αν και ξεκινησα να δουλευω το 2010), αποφασισα να παρω ενα renault megane coupe diesel 1.5 κοντα στα 16-17κ.
μια χαρα το ευχαριστηθηκα και ολοι τοτε λεγανε, 3θυρο? πως θα το δωσεις μετα κτλ... δε με ενδιεφερε η γνωμη τους γιατι μου αρεσε και το ηθελα πολυ.
Περασαν 10 χρονια και πλεον οντας οικογενειαρχης με 2 παιδακια και ως δευτερο αμαξι εχουμε ενα opela astra 5θυρο 1400 βεβαρυμενο δευτερο χερι, χρειαζόμασταν κατι μεγαλυτερο πιο ασφαλες κτλ
Το να βρω αμαξι δε δυσκολευτηκα, κατεληξα με τα πολλά σε toyota corolla hybrid sedan ΑΛΛΑ το πρόβλημα ήταν το renault που επρεπε να πουληθει για να μπορω να αγοράσω με μεγαλυτερη ανεση το νεο. Ελα ομως που ηταν 3θυρο και γνωστοι δε το θελανε και ο συνεργατης της αντιπροσωπειας το απερριψε!
Το εδωσα εν τελη σε αλλη μαντρα αλλα με χαμηλο τιμημα. (βεβαια ναι δεν το εβαλα στο car.gr για δικους μου προσωπικους λογους) αλλα το συμπερασμα πιο ειναι για εμενα?καλο ειναι να κοιταμε και τη μεταπωλητικη αξια ενος αγαθου γιατι θα το βρουμε μπροστα μας. εγω τοτε δε το κοιταζα, δε με ενδιεφερε αλλα τωρα ομως με ενοχλησε.
Δε μετανιωνω για την τοτε επιλογη, το μονο που μετανιωσα ειναι που δεν εδωσα κατι παραπανω για καποια εξτραδακια. Ομως εχω σαν γνωμονα οσα φτανει η τσεπη και λιγο παρακατω γιατι η ζωη ειναι περιεργη (κρατησε η κρηση πολλα χρονια και ηρθε και η οικογενεια και επιπλεον βαρη αλλα δοξα τω Θεω ολα καλα μεχρι στιγμης)Θα ελεγα στο φιλο που ψαχνεται να παρει αν το θελει οποιο του αρεσει αλλα να θυμαται μεταπωλητικη αξια, εφοσον ειναι κοντα σε οικογενεια να ειναι ευρυχωρο και να δωσει οσα μπορει αρκει να εχει υπολογισει να του μεινει κατι στην ακρη για μια ωρα αναγκης
-
Οταν αγόρασες το αμάξι , η βενζίνη είχε 70 λεπτά , τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 500 ευρώ, τεκμήρια και φόροι πολυτελείας δεν υπήρχαν , η χρηματοδότηση ήταν εύκολη και εσύ είχες καλοπληρωμένη δουλειά.
Το γεγονός ότι 2 χρόνια μετά η βενζίνη πήγε 1,80 , τα τέλη κυκλοφορίας 900 και έφαγες και ένα φόρο πολυτελείας κοντά στο 1000άρικο , ήρθαν και τα τεκμήρια και οι δουλειές χάθηκαν , όλο αυτό το σύνολο, λέγεται κρίση.
Τα τεκμηρια προϋπήρχαν πολυ πριν το 2009 . Οπως και η βενζινη ειχε γυρω στο 1€ τοτε .
Τα τεκμήρια είχαν ανασταλεί τότε στην ετήσια φορολόγηση και τα έλεγχαν μόνο στο πόθεν έσχες για ακίνητα , σκάφη κλπ .
Η βενζίνη έπαιζε από 0,70 - 1,20 , αλλά τον περισσότερο καιρό ήταν κάτω από 0,80 , μιλώντας για όλη την δεκαετία του 2000.
Πότε ειχαν ανασταλει τα τεκμηρια στα αυτοκινητα? Δεν το θυμαμαι
Οσο για την βενζινη, οσο περνουσαν τα χρονια ανεβαινε και λιγο . Θυμαμαι συγκεκριμενα οτι αρχες του 2009 ειχε 1€/λτ . Το ειπα γιατι πριν εγραψες οτι ειχε 0,70 οταν αγορασε ο φιλος το τζιπ . Δεν ειχε κατω απο 1€ εκεινη την εποχη ( απο αρχες του 2009 και μετα) -
@fanis75 said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
@lap said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Μη ξεχνάτε ότι η δικιά σας γενιά έζησε σε εποχές ΠΑΣΟΚ και με απολαβές αλλά και λογική δίχως αύριο γιατί πολύ απλά είτε κάποιος γονιός θα σας κάλυπτε τα πάγια σας έξοδα (σπίτια, ενοίκια,καύσιμα) είτε η εποχή έδειχνε να έχει άπειρο χρήμα για πάντα και πολλές δουλειές
Εαν λες για εμένα, ήμουν δημοτικό στην εποχή ΠΑΤΣΟΚ....οπότε καμία σχέση! Μετά την φούσκα Σημίτη άρχισα να εργάζομαι κανονικά. Όμως άλλο τα €1.200 μόνος σου και άλλο με οικογένεια....επίσης βοηθάει εαν δεν πληρώνεις ενοίκιο, όλα τα λεφτά είναι για καυλάντα!
Ακριβώς αυτό λέω. Όταν είσαι 30-35 και όχι 18-22 είναι κάπως "αρρωστο" το να ζεις με τους γονείς σου. Έλεος δηλαδή. Μαντραχαλος 1/3 του αιώνα σε ηλικια και σου παρέχουν στέγη οι γονείς σου και ζεις στο παιδικό δωμάτιο που ζούσες 12-15 ετών;
Όλα αυτό είναι κάπως....να το πω ευγενικά.Αργά ή γρήγορα είτε μόνος είτε η σχέση σου θα σε ωθήσει να κάνεις το επόμενο βήμα ανεξαρτητοποίησης, σεβασμού προς τον εαυτό σου, πραγματικής ενηλικίωσης κτλ.
Άρα το να είσαι στο μεταίχμιο αυτής της αλλαγής στα 30-35 έτη αλλά παράλληλα να έχεις ακόμα τα νιάτα σου και να αγοράζεις κάτι που είναι στα όρια σου είναι λάθος επιλογή. Είναι ενθουσιασμός που απλά έχεις κάποια εισοδήματα, δεν είσαι όμως πραγματικά στην κατάλληλη στιγμή για αυτά που ονειρεύεσαι. Θα έρθει και αυτή η στιγμή, δεν θα αργήσει. Εφόσον έχεις στα 30 καλά εισοδήματα τότε είσαι περιζήτητος υπάλληλος άρα και το μέλλον θα είναι δικό σου.
Πρέπει πρώτα να βρεις το πάτημα της ζωής σου και μετά όταν ξεκαθαρίσεις την πορεία που θα έχεις, ναι να κάνεις ένα καλο δώρο στον εαυτό σου και καλύτερο από αυτό που έχεις στις αρχές των 30 για να νιώσεις την ανάπτυξη
-
Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Ο καθένας καθορίζει την ζωή του ανάλογα με τα οικονομικά του και τις επιθυμίες/προτεραιότητές του. Οτιδήποτε άλλο είναι προσωπικά κόμπλεξ του καθενός που προσπαθεί να τα επιβάλει και στους άλλους
-
@georpapa said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Το 2012 που ανοιξε η πετρελαιοκινηση στην Αθήνα και παράλληλα ήθελα ενα καινουργιο αμαξι και ειχα καλη δουλεια για μέσα στη κρίση και έμενα με τους δικους μου ακόμη και δεν είχα προοπτικη να μεινω μονος τα επομενα 2-3 χρόνια (αν και ξεκινησα να δουλευω το 2010), αποφασισα να παρω ενα renault megane coupe diesel 1.5 κοντα στα 16-17κ.
Δε μετανιωνω για την τοτε επιλογη, το μονο που μετανιωσα ειναι που δεν εδωσα κατι παραπανω για καποια εξτραδακια.
Καινουριο ειχε τοσο λιγο τοτε? Ή μεταχειρισμενο ?
-
Δε μετανιωνω για την τοτε επιλογη, το μονο που μετανιωσα ειναι που δεν εδωσα κατι παραπανω για καποια εξτραδακια.
καινουργιο, ειχε προσφορα αν θυμαμαι καλά εκεινη τη περιοδο γιατι πετυχα και το facelift
-
Εαν λες για εμένα, ήμουν δημοτικό στην εποχή ΠΑΤΣΟΚ....οπότε καμία σχέση! Μετά την φούσκα Σημίτη άρχισα να εργάζομαι κανονικά. Όμως άλλο τα €1.200 μόνος σου και άλλο με οικογένεια....επίσης βοηθάει εαν δεν πληρώνεις ενοίκιο, όλα τα λεφτά είναι για καυλάντα!
Ακριβώς αυτό λέω. Όταν είσαι 30-35 και όχι 18-22 είναι κάπως "αρρωστο" το να ζεις με τους γονείς σου. Έλεος δηλαδή. Μαντραχαλος 1/3 του αιώνα σε ηλικια και σου παρέχουν στέγη οι γονείς σου και ζεις στο παιδικό δωμάτιο που ζούσες 12-15 ετών;
Μα δεν είναι ανάγκη να ζεις με τους γονείς σου (προσωπικά ζούσα μόνο μου από τα 19 μου)...απλά ήμουν τυχερός και είχα σπίτι οπότε δεν πλήρωνα ενοίκιο.
-
καινουργιο, ειχε προσφορα αν θυμαμαι καλά εκεινη τη περιοδο γιατι πετυχα και το facelift
Μια χαρα τιμη το πηρες τοτε.
-
Μα δεν είναι ανάγκη να ζεις με τους γονείς σου (προσωπικά ζούσα μόνο μου από τα 19 μου)...απλά ήμουν τυχερός και είχα σπίτι οπότε δεν πλήρωνα ενοίκιο.
μεγαλη υποθεση να εχεις σπιτι. γιατι αν δεν, τοτε το ενοικιο πχ στην εποχη μας ειναι 350+ αν θες να ειναι αξιοπρεπες, και αν δεις μισθους τοτε δυστυχως για καποιους δεν ειναι ευκολο να μενουν μονοι τους οταν εχεις και αλλα εξοδα ρευμα, τηλεφωνο, κοινοχρηστα.
-
Φυσικά ο καθένας κάνει ότι θέλει. Καμία αντίρρηση σε αυτό. Συμφωνώ.
Εγώ σχολιάζω τις συνθήκες που βλέπω γύρω μου. Κανένα κόμπλεξ, παρατήρηση της πραγματικότητας είναι.
Κόμπλεξ είναι να μην βλέπουμε το προφανές για την ψυχική ανάπτυξη του ατόμου.
Όλοι οι ψυχολόγοι αναφέρουν πως σε μια τέτοια ηλικία το να ζεις με τους γονείς σου σε κάνει ένα μαλθακό, ανεύθυνο άτομο με δυσκολίες κοινωνικοποίησης και προσωπικής ανάπτυξης.
Εάν είναι κάτ ανάγκη η συγκατοίκηση αυτή, οκ το ρίχνουμε στην κακή οικονομία, στις κακές πολιτικές για τους νέους κτλ.
Αν όμως είναι κάτ επιλογή, με σκοπό να ζεις μια πλασματική ζωή αγοράζοντας ακριβά υλικά αγαθά χωρίς να έχεις ανεξαρτοποιηθει ως άτομο στα 30-35 είναι μια κουλτούρα που επιφέρει την κοινωνία σε τέλμα.
Το αποτέλεσμα το βλέπουμε γύρω μας. Ανεύθυνοι άνθρωποι, χωρίς κριτική σκέψη, μείωση του πληθυσμού, πρόβλημα στην οικονομία της χώρας.κτλ
Δεν απέχει πολύ η εποχή των καταναλωτικών δανείων για κάθε βλακεία.
Το να τα διαπιστώνει κανείς αυτά δεν είναι κομπλεξισμος. Το να μη θέλει να τα διαβάζει μάλλον είναι.
-
Δεν μιλάμε για εσένα ρε Φάνη. Για το μέσο όρο των νέων. Το βλέπω παντού γύρω μου. Τα ακούω και από τους παλιότερους.
Και εγώ από 18-19 μόνος ζω δηλαδή μακρυά από το παιδικό μου δωμάτιο αλλά πλέον και με τον έτερον ήμισυ. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο βράδυ που έμεινα σε ένα άδειο σπίτι μόνος μου. Μου έλειπε το σπίτι μου, αλλά αυτό το πέρασα στα 18....όχι στα 30-35-40!!!!Και τώρα πάω στο σπίτι μου αλλά μένω μια δυο ημέρες για να τους δω.
-
Δεν μιλάμε για εσένα ρε Φάνη. Για το μέσο όρο των νέων. Το βλέπω παντού γύρω μου. Τα ακούω και από τους παλιότερους.
Μα δεν είπα για εμένα, απλά το ανέφερα. Εγώ όσοι συνάδλεφοι έχω και είναι πέριξ των 30, μόνοι τους μένουν με ελάχιστες εξαιρέσεις.
-
Μα δεν είπα για εμένα, απλά το ανέφερα. Εγώ όσοι συνάδλεφοι έχω και είναι πέριξ των 30, μόνοι τους μένουν με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Εγώ γνωρίζω αρκετούς που μένουν με τους γονείς τους. Κάποιοι επί Ζαιων έκαναν το βήμα ανεξαρτοποιησης με τα επιδόματα ενοικίου αλλά ξεφεύγει η κουβέντα.
Έχω πολλούς γνωστούς που ζουν στο παιδικό δωμάτιο και ειναι άνω των 30 έως και τα 40 και παρουσιάζουν τη ζωή σε επίπεδο αγορών και γουστων που θα έκανε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας στα 45-55 του με μεγάλα εισοδήματα. Οκ έχουν καλά αυτοκίνητα και γούστα, αλλά πολλές φορές το θέμα συζήτησης στην παρέα πίσω από την πλάτη τους είναι αυτοί, και το χειρότερο από τις γυναικες της παρέας..Δηλαδή αιωρείται στην ατμόσφαιρα όποτε το φέρει η κουβέντα μια φράση του τύπου: "έλεος....γίνε άντρας ανεξάρτητος και άσε τα ψεύτικα μεγαλεία "
Αυτοί νομίζουν και έχουν μια ψευδαίσθηση πως είναι περιζήτητοι γαμπροί επειδή μοστραρουν υλικά αγαθά που αντιστοιχούν σε βαριά πορτοφόλια θαμπωνοντας κοπέλες αφήνοντας υπονοούμενα για την μεγάλη οικονομική τους επιφάνεια, ενώ στην ουσία όλος ο μισθός τους πάει σε αυτά. Αυτό είναι κομπλεξισμος!
Οι γυναίκες όμως τους καταλαβαίνουν και μένουν ξανά μόνοι τους και αρχίζουν αλλά προβλήματα.
Είναι δυνατόν να κυκλοφορείς ως νεος 35αρης 40αρης, ακριβό αυτοκίνητο που θα ζήλευαν και σοβαροί επιχειρηματίες, και να φέρνεις το βράδυ το ταίρι σου στο παιδικό δωμάτιο και δίπλα να κοιμούνται οι γονείς;
Λίγη αξιοπρέπεια ρε γαμωτο!Δηλαδή έχουν κάποιες ιεραρχήσεις που στην ζυγαριά των επιλογών τους ποντάρουν όλα τα λεφτά τους σε μια πλευρά (διασκέδασης, φαίνεσθαι) και στα υπόλοιπα είναι σε επίπεδο 15 ετών εφήβου.
Είναι ενα λάθος πρότυπο που διαπερνά πολλούς 30 δες και μάλιστα τους δημιουργεί κόμπλεξ ανωτερότητας, επιπλέον ο ένας επηρεάζει τον άλλον και πάει λέγοντας η ιστορία.
Τεσπά το κάναμε το θέμα καλοκαιρινό. Αλλά ήταν ενδιαφέρον έναυσμα η εξαιρετική ερώτηση του νηματοθετη.
Υ.γ Εξαιρω τους πραγματικά πετρολχεντς. Αυτό είναι αρρώστια και την καταλαβαίνω. Μιλώ για τον μέσο ......νεανίαν
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36943945-seat-leon
Αυτό γιατί είναι τόσο φθηνό;
Καλή περίπτωση φιανεται. Νορμάλ!
-
Πωλείται στο car το φοκους που τεστάριζε ο Στέφου. Με αλλαγμένες τις ζάντες σε 17άρες.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/318955643-ford-focus
-
...
...Το 2010 πάντως, (...Πριν 12 χρόνια σε ηλικία 30 ετών αγόρασα το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο...) η βενζίνη είχε γύρω στο 1-1,1 € το λίτρο.
-
@georgemit said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Πωλείται στο car το φοκους που τεστάριζε ο Στέφου. Με αλλαγμένες τις ζάντες σε 17άρες.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/318955643-ford-focus
Τι υπέροχο αμάξι.....πρέπει να έχω δει το βίντεο 20-30 φορές....
-
Διαβάζω όλα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής και σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις και τις προτάσεις.
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος άποψη. Ίσα ίσα που από τα μέχρι τώρα βιώματά μου, πιο πολύ έχω μετανιώσει για τις επιλογές που δεν πήρα παρά γι' αυτές που πήρα. Πριν από περίπου 2 χρόνια ήμουν μια ανάσα από το να κλείσω το 208. Ωστόσο τελικά έκανα πίσω, ίσως γιατί δεν είχα ξανακάνει ποτέ τόσο μεγάλη αγορά και μου φαινόταν "κάπως". 2-3 μήνες αργότερα, λόγω covid, έχασα την δουλειά που είχα τότε και το 1ο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, "πάλι καλά που δεν πήρα το αυτοκίνητο", παρόλο που οικονομικά δεν θα με είχε γονατίσει, ίσα ίσα όπως είπα, πάντα φρόντιζα ώστε οικονομικά να βάζω στην άκρη κομπόδεμα για ώρα ανάγκης. Ωστόσο όταν είσαι στον ιδιωτικό τομέα, μαθαίνεις να κοιμάσαι και να ξυπνάς με την αίσθηση στο πίσω μέρος του μυαλού ότι σήμερα είσαι και αύριο όχι, οπότε μου βγήκε εκείνη η αντίδραση. Λίγους μήνες αργότερα βρήκα άλλη δουλειά, αλλά πάλι λόγω covid δεν προχώρησα σε αγορά, καθώς λόγω lockdown δεν θεώρησα σωστή κίνηση να πάρω αυτοκίνητο (χρονικά ωστόσο όπως αποδείχτηκε ήταν η σωστή λόγω τιμών-προσφορών τότε με σήμερα). Με τα πολλά και τα λίγα η κίνηση δεν έγινε γιατί πάντα υπήρχαν ή έβρισκα προφάσεις ότι οι συγκυρίες δεν ήταν καλές, ωστόσο μέχρι σήμερα, κάθε φορά που θα το δω στο δρόμο θα γυρίσω κεφάλι (σα την καψούρα που είχες παλιά και δεν βρήκες ποτέ το θάρρος να της το πεις ένα πράγμα και τώρα έμεινες με το τι θα γινόταν αν...). Ο καθένας μαθαίνει από τα βιώματα του και αποκτά τις εμπειρίες του, για μένα απλά είναι η 1η φορά στην συγκεκριμένη εμπειρία και ακόμα ψάχνομαι. Αν ήμασταν 10-20 χρόνια πίσω, το πιο πιθανό είναι να μη το σκεφτόμουν τόσο, τα πράγματα ίσως ήταν πιο απλά τότε (δεν ήταν τόσο διαδεδομένα τα forum υποθέτω ). Πλέον για ένα φαγητό βγαίνεις και αν δεν διαβάσεις 100 κριτικές δεν κάθεσαι.
Στο δια ταύτα, το οικονομικό κριτήριο είναι σίγουρα υπολογισμένο έτσι ώστε να μη με γονατίσει οικονομικά ούτε να στερηθώ βασικά πράγματα, θα μπορούσα να πάω και πιο πάνω, ωστόσο δεν πιστεύω ότι αξίζει, κάπου πρέπει να μπαίνει και ένα stop. Επίσης όπως είπα, το ότι βάζω ένα ανώτατο όριο δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το εξαντλήσω, γι' αυτό ζήτησα και τις απόψεις άλλων, ώστε να μου προτείνουν μοντέλα που πιθανώς εγώ να μην έχω σκεφτεί, μεγάλη γυάλα και πολλά τα ψάρια (ναι @lap θα πάω να δω και το Dacia ). Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ακόμα ότι γέρνω προς τα κάπου ή όχι, ωστόσο για το μόνο που είμαι σίγουρος πλέον είναι πως αν πάρω, θα πάρω κάτι που να μου αρέσει και όχι να πάρω κάτι απλά για να πάρω. Παλιότερα που ήμουν με μισθούς 400-500 ευρώ ναι έκανα πολλούς συμβιβασμούς, ωστόσο είμαι της άποψης ότι στη ζωή πρέπει να προοδεύεις (ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα, ακόμα και αν είναι καταναλωτική πρόοδος). Ειδάλλως θα έμενα ακόμα και στο ίδιο σπίτι 15τμ που έμενα και τότε, απλά και μόνο επειδή οκ μωρέ έχω μια στέγη. Οπότε, το κομμάτι εμφάνιση (για τα δικά μου γούστα, όχι για να κάνω απλά μόστρα), είναι κάτι στο οποίο δεν θέλω να κάνω συμβιβασμό. Γι' αυτό και ανέφερα τα παραπάνω μοντέλα, καθότι είναι μοντέλα που και μου αρέσουν και κάνω συμβιβασμούς πχ σε τιμές, εκδόσεις, κόστη σέρβις, εγγυήσεις, ασφάλεια, καύσιμο κλπ., ειδάλλως θα μπορούσα σε αυτά τα λεφτά να πάρω και τον άσο. Πιστέψτε με, αν δεν πατούσα στη γη και δεν έκανα συμβιβασμούς, θα είχα ήδη κλείσει ένα Ματσουντα 3αρι σε κόκκινο χρώμα
Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!