-
@realzeus said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Πω ρε Λαπ μιζέρια... Αυτό που θεωρείς ότι όλοι ΠΡΕΠΕΙ να σκλαβωθούν και να κάνουν παιδιά, είναι πολύ διασκεδαστικό πάντως.
Πάντως σύντροφε Δία, πρέπει να διαβάσεις το "η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους" του Ένγκελς.
Δεν είναι σκλαβιά η δημιουργία οικογένειας!!!
Η οικογένεια παίζει ξεκάθαρο ρόλο στην ανάπτυξη της κοινωνίας!!! -
@lap said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Είτε μην πάρεις αυτοκίνητινο αυτην την περίοδο διότι η συγκεκριμένη αγορά είναι σε μεταβατικό στάδιο είτε πάρε ένα αρκετά φθηνότερο από αυτά που σκέφτεσαι γιατί εσυ προσωπικά εισαι σε μεταβατικό στάδιο.
Στην ηλικία σου χωρίς τίποτα σταθερο, από άποψη σπιτιού και προοπτικής (φυσικά ευχόμαστε τα καλύτερα με γάμους και παιδιά) το να αγοράσεις αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ανθρώπους που τα έχουν ψηλό λυμένα όλα αυτά είναι λάθος κινηση.
Η συμβουλή μου είναι να πατήσεις στην γη, περισσότερο και από αυτό που πιστεύεις, και αν είναι να αγοράσεις κάτι, τοτε να αγοράσεις κάτι στα μέτρα του μισθού σου και των προοπτικών σου.
Να έχεις υγεία και θα έρθει και η στιγμή στα 40+++ να αγοράσεις ένα καλό αυτοκίνητο επιπέδου civic turbo κτλΣκέψου και το εξής. Αν σήμερα αγοράσεις με χίλια ζόρια κάτι καλό στα 40+++ που θα πέσεις σε dacia λόγω των υποχρεώσεων θα πάθεις ένα μικρό σοκ.
Οπότε κρατά τα λεφτά σου και αν θέλεις κάτι για να μετακινησε φθηνά αγόρασε το κλιο σε lpg βασική έκδοση ή το dacia sandero lpg
Μην ακούς τους περισσότερους....είναι μπάρμπες και μεγαλοαγορια, δεν σε πολυκαταλαβαινουν
Σωστές οι παρατηρήσεις και η σύσταση του Ζήκου, μάστορα κτλ για εγκράτεια
Το κατατρόπωσες το παιδί αγαπητέ lap. Είμαι τελείως αντίθετος σ' αυτά που λες.
Η αγορά δεν είναι σε κανένα μεταβατικό στάδιο, είναι αυτή που είναι και όχι μόνο θα συνεχίσει έτσι αλλά θα ακριβύνουν τα αυτοκίνητα κι άλλο. Όσο πλησιάζουμε προς τα ηλεκτρικά, τόσο ακριβότερη θα γίνεται.
Την κίνηση για καλύτερο αυτοκίνητο θα την κάνει τώρα που είναι νέος και δεν έχει υποχρεώσεις. Τώρα θα πιάσει τη ζωή απ' τα μαλλιά και θα ξεκινήσει με θάρρος και θράσος αν θες, ακόμα και στο οικονομικό.
Όταν κάνει οικογένεια θα έχει άλλες ευθύνες, αυξημένα έξοδα και άλλες προτεραιότητες για το που θα δίνει τα λεφτά του, το τελευταίο που θα τον ενδιαφέρει θα είναι να πάρει ένα καλύτερο αυτοκίνητο.
Χρήστο, διαβάζεις φαντάζομαι όλες τις απόψεις, σου εύχομαι να πάρεις την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό σου. -
Βρε μην το αργείς, τώρα είσαι στα καλύτερα σου χωρίς υποχρεώσεις σοβαρές ,να ευχαριστηθείς ταξιδακια και βόλτες με το έτερον ήμισυ και να σου μείνει η εμπειρία από ένα πολύ καλό αυτοκίνητο πριν την ολοκληρωτική επικράτηση των ηλεκτρικών.
Οπότε...
Αν θες να είσαι safe και λίγο future proof corolla hybrid ( όχι το cross μην ψαρωνεις γενικα με τα b suv ,πολύ ανώτερο το corolla)
Αν θέλεις το καλύτερο SUV της αγοράς σε τιμή που μοιάζει πλέον λάθος #Vitara_mono_awd, θα ευχαριστηθείς μέρη που δεν έχεις φανταστεί πως θα ταξιδευες , αρκετά οικονομικό σε καύσιμο , συλλεκτικό σε 10 χρόνια από τώρα , βάζω στοίχημα πως θα πωλείται ακριβότερα από όσο κοστίζει τώρα , όπως και κάποια σπορτ αμαξάκια πέριξ των 200 αλόγων που στο μέλλον θα είναι περιζήτητα.
Και τέλος το Leon που ήδη σκέπτεσαι αφού περιμένεις λίγο ακόμη το Astra μήπως είναι καλύτερο πακέτο . Αλλά μην το αργήσεις περισσότερο γιατί βλέπω και το Leon να τσιμπάει και αυτό σε κόστος. -
Πάλι έγραψα την άποψη μου και ξεκίνησαν φιλοσοφικές αναζητήσεις από ανθρώπους που κατά δήλωση τους και αγόρασαν αυτοκίνητα άνω των 20 χιλιάδων ευρώ όντας κάπως ώριμοι πια (σε μια χώρα και κοινωνία που κοιτά τα υλικά αγαθά και ζει στην κατάθλιψη) και δεν ξέρω και εγώ τι άλλες αγορές κάνουν, κουνώντας το δάχτυλο στους υπόλοιπους.
Φυσικά ο υπέρτατος καταναλωτισμός επιφέρει ψυχική αστάθεια, μη πούμε πως προκαλείται από μια ψυχικά αστάθεια, και γενικότερα αυτοτροφοδοτείται σε ένα σπιράλ καταναλωτισμού.
Στο post μου όμως δεν αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο.
Ο νηματοθετης μας έχει βάλει κάποια δεδομένα για την ζωή του και σύμφωνα με αυτά η άποψη μου είναι αυτή που έγραψα.
Αν δεν θέλει να παντρευτεί η να τεκνοποιήσει είναι δικό του θέμα. Στην περίπτωση αυτή θα έχει άλλη προοπτική από αυτήν της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων. Τίποτα το κατακριτέο σε αυτό.
Το να ξεκινήσει με ένα ταπεινό αυτοκίνητο και να ανεβαίνει σταδιακά όποτε βρίσκεται στην αγορά για νέο αυτοκίνητο θα έρθει σε τέλεια αρμονία με την απώλεια των νιάτων και την απόκτηση σκοτουρων. Έτσι η αγορά ενός καλύτερου αυτοκινήτου θα είναι πραγματικό δώρο για τον εαυτό του.
Για παράδειγμα αν ξεκινήσει από ένα καλό και ταπεινο b seg, το επόμενο θα είναι ένα καλό c seg ή ένα suv. Θα νιώθει μια εξέλιξη όσον αφορά τον αυτοκινητιστικό τομέα.
Αν αντίθετα ξεκινήσει από κάτι εξαιρετικό, όντας υπάλληλος και όχι ιδιοκτήτης εταιρίας με μεγάλα εισοδήματα η κληρονόμος και χαραμοφάης, τότε όποια μελλοντική αγορά και αν κάνει θα του φανεί πισωγύρισμα και σε συνδυασμό με τη μέση ηλικία και την κρίση που την ακολουθεί θα νιώσει απογοήτευση.
Σήμερα έχει τα νιάτα του, την κοπέλα του, την ανεμελιά του. Δεν χρειάζεται και κάτι το ιδιαίτερο. Ας αφήσει κάτι και για μετά 10-15 έτη.Μπορεί να μην τον ενδιαφέρει η άποψη μου όποτε πάω πάσο…
Απλά μια συμβουλή δίνω τίποτα παραπάνω.ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι καθόλα σεβαστές.
Υ.γ η κατάθλιψη έρχεται όταν δεν υπαρχει μια προοπτική στον ορίζοντα. Ο άνθρωπος εκ φύσεως προοδεύει, είτε οικονομικά είτε πνευματικά είτε όπως θέλει ο καθένας. Η στασιμότητα διαλύει την ψυχή του.
-
Πάντως νηματοθέτη, αν νιώθεις αρκετά γειωμένος με τις παραινέσεις που διαβάζεις, ιδιαίτερα με το 'κάτσε χάμω με το εικοσαετίας βέκτρα', μπορώ να σου στείλω με π.μ. την διεύθυνση ενός άλλου αυτοκινητιστικού φόρουμ . Θα βάλεις την ίδια ερώτηση, και για πότε θα διαβάζεις περισπούδαστες συμβουλές για αγορά Λεόν κούπρα, Καγιέν υγραέριο, έβο 10 δεκαπενταετίας, πεμβέ 320 , άλφα τζουλιέττα, Τέσλα 3 περφόρμανς,
Φιέστα st, ( κ.ο.κ. άσχετα με αυτό που ζητάς και 20-30% ακριβότερα), δεν περιγράφεται. Ψήνεσαι; -
-
Σε γενικές γραμμές σωστά τα λέει ο @lap αλλά ειδικότερα στο θέμα μας ο ενδιαφερόμενος δεν είναι ανάμεσα σε επιλογές που έχουν διαφορά 15-20 χιλιάδες μεταξύ τους για να ισχύουν όσα περιέγραψε ο Lap.
Ο προβληματισμός έγκειται ανάμεσα σε ένα φθηνό BSUV , και καλά φθηνό δηλαδή , 21-22k έχουν μόνο τα cross , kona , taigo ίσως , και κάποιο καλό c hatchback όπως το Leon μέχρι 26-27κ που θα αξίζει πολύ περισσότερο.
Μόνο αν μιλάμε για κάποιο καλό μτχ μέχρι 15κ θα μπορούσε να ισχύσει στην περίπτωση μας το σκεπτικό του Lap.
Επιστρέφοντας στην συζήτηση μας ξεχνάμε σίγουρα puma , 2008 και αποδελοιπα B στα 26-27κ , θέλω να πιστεύω πως ο θεματοθετης σέβεται τον κόπο που βγάζει τα χρήματα του.
Εκεί το είπαμε , υπάρχει το Vitara_mono.2-3 καλές επιλογές επίσης ίσως να είναι τα Arkana , Xceed , focus active εκεί γύρω στα 25-26κ.
-
@lap said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Πάλι έγραψα την άποψη μου και ξεκίνησαν φιλοσοφικές αναζητήσεις από ανθρώπους που κατά δήλωση τους και αγόρασαν αυτοκίνητα άνω των 20 χιλιάδων ευρώ όντας κάπως ώριμοι πια (σε μια χώρα και κοινωνία που κοιτά τα υλικά αγαθά και ζει στην κατάθλιψη) και δεν ξέρω και εγώ τι άλλες αγορές κάνουν, κουνώντας το δάχτυλο στους υπόλοιπους.
Φυσικά ο υπέρτατος καταναλωτισμός επιφέρει ψυχική αστάθεια, μη πούμε πως προκαλείται από μια ψυχικά αστάθεια, και γενικότερα αυτοτροφοδοτείται σε ένα σπιράλ καταναλωτισμού.
Στο post μου όμως δεν αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο.
Ο νηματοθετης μας έχει βάλει κάποια δεδομένα για την ζωή του και σύμφωνα με αυτά η άποψη μου είναι αυτή που έγραψα.
Αν δεν θέλει να παντρευτεί η να τεκνοποιήσει είναι δικό του θέμα. Στην περίπτωση αυτή θα έχει άλλη προοπτική από αυτήν της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων. Τίποτα το κατακριτέο σε αυτό.
Το να ξεκινήσει με ένα ταπεινό αυτοκίνητο και να ανεβαίνει σταδιακά όποτε βρίσκεται στην αγορά για νέο αυτοκίνητο θα έρθει σε τέλεια αρμονία με την απώλεια των νιάτων και την απόκτηση σκοτουρων. Έτσι η αγορά ενός καλύτερου αυτοκινήτου θα είναι πραγματικό δώρο για τον εαυτό του.
Για παράδειγμα αν ξεκινήσει από ένα καλό και ταπεινο b seg, το επόμενο θα είναι ένα καλό c seg ή ένα suv. Θα νιώθει μια εξέλιξη όσον αφορά τον αυτοκινητιστικό τομέα.
Αν αντίθετα ξεκινήσει από κάτι εξαιρετικό, όντας υπάλληλος και όχι ιδιοκτήτης εταιρίας με μεγάλα εισοδήματα η κληρονόμος και χαραμοφάης, τότε όποια μελλοντική αγορά και αν κάνει θα του φανεί πισωγύρισμα και σε συνδυασμό με τη μέση ηλικία και την κρίση που την ακολουθεί θα νιώσει απογοήτευση.
Σήμερα έχει τα νιάτα του, την κοπέλα του, την ανεμελιά του. Δεν χρειάζεται και κάτι το ιδιαίτερο. Ας αφήσει κάτι και για μετά 10-15 έτη.Μπορεί να μην τον ενδιαφέρει η άποψη μου όποτε πάω πάσο…
Απλά μια συμβουλή δίνω τίποτα παραπάνω.ο καθένας έχει τις απόψεις του και είναι καθόλα σεβαστές.
Υ.γ η κατάθλιψη έρχεται όταν δεν υπαρχει μια προοπτική στον ορίζοντα. Ο άνθρωπος εκ φύσεως προοδεύει, είτε οικονομικά είτε πνευματικά είτε όπως θέλει ο καθένας. Η στασιμότητα διαλύει την ψυχή του.
Σε απλά Ελληνικά αγαπητέ lap: Απλώς διαφωνώ με την παραδοχή σου ότι όσο μεγαλώνει κάποιος θα μπορεί οικονομικά να παίρνει καλύτερο αυτοκίνητο. Πιστεύω το τελείως αντίθετο. Πιθανότατα να μεγαλώνουν τα εισοδήματά σου, αλλά μεγαλώνουν δυσανάλογα και οι υποχρεώσεις του και στο τέλος λιγότερα σου μένουν.
Η προτροπή μου προς το νηματοθέτη δεν είναι σε καμία περίπτωση να υπερβεί κατά πολύ τις οικονομικές του δυνατότητες και να πάρει αυτοκίνητο πολύ υπεράνω των δυνάμεων του. Αλλά να κάνει πέρα τις απόλυτα κατανοητές και ανθρώπινες ανασφάλειές του όσον αφορά την ανάγκη συνεχούς αποταμίευσης μήπως συμβεί κάτι απρόοπτο και να προχωρήσει στην ικανοποίηση των ναι, καταναλωτικών αναγκών του, που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράζονται από ένα νέο αυτοκίνητο.
Είναι και μία άσκηση αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας που νομίζω οι περισσότεροι την έχουμε περάσει σ΄ αυτή την ηλικία.
Και για να το πάω και λίγο πιο μακριά, κι αν "ζοριστεί" και λίγο οικονομικά για μερικούς μήνες και αναγκαστεί να κόψει κάποια πράγματα παροδικά, ακόμα κι αν κάνει μια 2η part time δουλειά για λίγους μήνες για να πραγματοποιήσει το στόχο ενός καλύτερου άρα ακριβότερου αυτοκίνητου, άσκηση ζωής είναι κι αυτό. Κι θα βγει και νικητής στο τέλος και θα πατήσει και καλύτερα στα πόδια του και θα το θυμάται και για μια ζωή και δε θα μασάει.
Και για να μην κατηγορηθώ ότι λέω μπαρούφες και θεωρητικολογίες, κι εγώ με παρόμοια προσέγγιση το πήρα το audi. Δυο δουλειές και πολύ κούραση. Και δε θα ξεχάσω ποτέ την αίσθηση που ένοιωσα όταν το πήρα. Άλλαξε όλη η εικόνα μου για τη ζωή και τις ικανότητές μου. Αν πήγαινα με φοβικές διαθέσεις, polo και πολύ μου ήταν.
Γενικά τα νέα παιδιά να μη φοβούνται, είναι η καλύτερη ηλικία, δεν υπάρχουν ευθύνες, οι σωματικές αντοχές στο έπακρο, όρεξη για δουλειά να υπάρχει και όλα γίνονται. Εδώ οι γονείς (μου και άλλων) πέρασαν τη μεταπολεμική Ελλάδα, ο πατέρας μου έβαζε γραμμάτια για να πάρει ψυγείο, τόσο ακριβό ήταν, να κολώνουν τώρα οι νέοι που έχουν και του πουλιού το γάλα και έχουν και όλη τη ζωή μπροστά τους. Ήμαρτον... μη φοβάστε ρε νέοι, κάθε ηλικία και κάθε εποχή έχει τα ζόρια της και τελικά όλα γίνονται, υγεία να 'χουμε. -
Η συζήτηση θα εξελιχθεί σε φιλοσοφική εν τέλη.
Εγώ πάλι αυτό που λες το θεωρώ υπερβολή. Δηλαδή εγινες υποχείριο ενός Audi σε μια νεαρή ηλικία που θα μπορούσες να αναπτύξεις άλλες δεξιότητες κτλ.
Στη μέση ηλικία που θα φτάσεις θα μπορείς να αγοράσεις ένα Peugeot 301 η ένα μεταχειρισμένο Citroen c4 όταν θα Προέρχεσαι από Audi ;Αυτά που γράφω τα έχω καταγράψει ως φιλοσοφία μου παρατηρώντας τους μεγαλύτερους. Βλέπω την ευτυχία ενός 50αρη που αγοράζει τη νέα c4 και ευχαριστιέται κάθε ευρώ που έδωσε. Πετάει από τη χαρά του ενώ πριν είχε κάτι πολύ πιο ταπεινό και παλιό.
Αντίθετα ξέρω νέους που είχαν γερμανικά αυτοκίνητα με πολλά άλογα. Σαν εσένα έκαναν δυο δουλειές και όχι καλές , δουλειά που υπόλοιποι δεν θα τις κάναμε εύκολα, και έχουν εδώ και μια 15 εστία το ίδιο παλιό καλό γερμνανικο. Το ίδιο γερμανικο αυτοκινητο είχαν και οι γόνοι πλουσίων οικογενειών μόνο που εκείνοι στη τριετία το έδωσαν. Ενώ οι πρώτοι το διατηρούν ακόμα και μοιάζουν κάπως ταλαιπωρημένοι και εγκλωβισμένοι διότι δεν μπορούν να αγοράσουν κάτι καλύτερο οδηγικά. -
Υπαρχει και το ενδεχόμενο να μεγαλωσεις , να εχεις λεφτα για καλο αμαξι, αλλά να σου εχει φυγει η κ@υλ@ .....
Το καλο και δυνατο αμαξι ποτε θα το ευχαριστηθεις καλυτερα? Οταν εισαι νεος ή οταν θα σε σηκωνεσαι για κατουρημα 3 φορες καθε βραδυ ?
Καθε πραγμα στο καιρο του -
Το καλό και δυνατό αμάξι το ευχαριστιέσαι όταν στο πάρει ο μπαμπάς.
Έστω ο πεθερός.
Στις άλλες περιπτώσεις, το φχαριστιέσαι μεν, αλλά τσούζει κιόλας...Πάλι καλά που μπήκε σε εξειδικευμένο φόρουμ ο άνθρωπος, να του δώσουμε τις τεχνικές συμβουλές μας.
-
@piliourits said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Το καλό και δυνατό αμάξι το ευχαριστιέσαι όταν στο πάρει ο μπαμπάς.
Έστω ο πεθερός.
Στις άλλες περιπτώσεις, το φχαριστιέσαι μεν, αλλά τσούζει κιόλας...Το ευχαριστιεσαι οταν το χεις και εισαι νεος. Οι τροποι αποκτησης διαφερουν, αλλά η ουσια παραμενει η ιδια . Βεβαια πρεπει και να μην εχεις καβουρια στις τσεπες ή στο μυαλο. Ηξερα και νεους που ειχαν λεφτα , αλλά η τσιγουνια ηταν ποτισμενη μεχρι το κοκκαλο
-
Α βρε lap. Το αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό δεν έχει καμία σημασία. Ένας στόχος είναι για να μετρήσεις τις δυνάμεις σου μεγαλώνοντας. Εγώ πεθυμούσα ένα audi, άλλος μπορεί να θέλει ένα σκάφος, άλλος να πάει να δουλέψει στο εξωτερικό.
Τι πιο φυσιολογικό όμως για ένα νέο παιδί να πεθυμάει ένα καλό αυτοκίνητο? Πρέπει να προσπαθήσει να τον πετύχει τώρα που είναι νέος, το χρωστάει στον εαυτό του και τη ζωή του.
Και τέρμα η φιλοσοφία για σήμερα! -
Μην υπολογίζετε τον πετρολχεντ στο σκεπτικό σας.
Περα από κάποιους συντηρητικούς πετρολχεντς σαν και του λόγου μου, ο απλός αγοραστής δεν θα φτάσει τα όρια ενός Leon όποτε δεν θα ευχαριστηθεί πολλά.Σε μια γραμμή του κειμένου του ο μάστορας έγραψε τη μεγαλύτερη αλήθεια για το λιανικό εμπόριο.
Τον ενθουσιασμό και μετά την απομυθοποίηση. Όλο το εμπόριο σε αυτό στηρίζεται. Αν μπορείς να το μετριάσεις τότε είσαι σε εξαιρετική κατεύθυνση ως καταναλωτης.
-
Κάθε ηλικία έχει τις «καύ*ες της πιστεύω, ο καταναλωτισμός πάντα προνοεί. Έτσι, όταν είσαι 25 μπορεί να θέλεις μια Porsche ενώ όταν είσαι 65 θέλεις π.χ. μια Mercedes που να μπαινοβγαίνεις άνετα χωρίς να πονάει η μέση και να μην κάνει και θόρυβο (το παράδειγμα ενδεικτικό, μπορεί και το αντίστροφο, ότι έχει στερηθεί/επιθυμεί κανείς). Μην πω ότι οι μεγάλοι χαίρονται περισσότερο, κάτι σαν γερόντοέρωτας που επικεντρώνεται στην αγορά τους μήπως αισθανθούν κάπως (ο νέος ανανεώνεται πιο εύκολα)
-
Τι λετε ...
εγω εχω όνειρο στα 65-70 να εχω μεταχειρισμένο Tesla LR (κατά προτίμηση του dimsaba που τον ξέρουμε τον άνθρωπο) με μπαταρία ανακατασκευασμένη με στοιχεία εισαγωγή Ιαπωνία (αυτά που θα μπαίνουν στο ηλεκτρικό Hypercar της Toyota , κονε via alexandro) και μοτερ απο model s plaid να τρέχουν σε "πειραγμένο" ουκρανικό λογισμικό 1240 άλογα για 130 sec (χρήση πίστα ) και 2700 για 25 (dragster).
Σε χρήση δημόσιου δρόμου θα δουλεύει το ενα μοτερ μόνο (οι Ουκρανοί είναι μανούλες σε αυτά ) και εμβέλεια 2000 χλμ στα 135 ακριβώς (λόγω ηλεκτρονικών διοδίων).
Αυτά ..συνεχίστε
-
@andya3 said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Α βρε lap. Το αυτοκίνητο αυτό καθεαυτό δεν έχει καμία σημασία. Ένας στόχος είναι για να μετρήσεις τις δυνάμεις σου μεγαλώνοντας. Εγώ πεθυμούσα ένα audi, άλλος μπορεί να θέλει ένα σκάφος, άλλος να πάει να δουλέψει στο εξωτερικό.
Τι πιο φυσιολογικό όμως για ένα νέο παιδί να πεθυμάει ένα καλό αυτοκίνητο? Πρέπει να προσπαθήσει να τον πετύχει τώρα που είναι νέος, το χρωστάει στον εαυτό του και τη ζωή του.
Και τέρμα η φιλοσοφία για σήμερα!Μα δεν είπα να μην επιθυμεί, απλά είπα να είναι προσγειωμένος και να μην φτάσει στα προσωπικά
ανώτατα όρια τώρα στα 30.Όταν θα έχει φαλάκρα, πολλά κιλά και μεγάλη κοιλιά, ρυτίδες και δεν θα του δίνει καμία σημασία παρά η γυναίκα του, ας αγοράσει τότε κάτι που θα τον κάνει να νιώσει νέος και παιδί χαχαχαχα
-
@jamesd said in Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!:
Κάθε ηλικία έχει τις «καύ*ες της πιστεύω, ο καταναλωτισμός πάντα προνοεί. Έτσι, όταν είσαι 25 μπορεί να θέλεις μια Porsche ενώ όταν είσαι 65 θέλεις π.χ. μια Mercedes που να μπαινοβγαίνεις άνετα χωρίς να πονάει η μέση και να μην κάνει και θόρυβο (το παράδειγμα ενδεικτικό, μπορεί και το αντίστροφο, ότι έχει στερηθεί/επιθυμεί κανείς). Μην πω ότι οι μεγάλοι χαίρονται περισσότερο, κάτι σαν γερόντοέρωτας που επικεντρώνεται στην αγορά τους μήπως αισθανθούν κάπως (ο νέος ανανεώνεται πιο εύκολα)
Διαφωνω καθετα . Ο παππους μια χαρα την κανει την δουλεια του και με ενα "ψόφιο" Σουβ.
-
Μάλλον δεν ξέρεις τους παππούδες που ξέρω.
Στα 50 μια bmwδαρα και τώρα στα 60 ένα καλό σούπερ suv.
Και τα δυο τα έλιωναν.
Ο συγκεκριμένος είχε ξεκινήσει με μικρό αυτοκίνητο πόλης φυσικά μεταχειρισμένο. Σε κάθε αγορά ένιωθε άρχοντας αφού ανέβαινε συνεχώς.
-
Για να ξεφύγουμε απ τη πλάκα και τη φιλοσοφία, στον πραγματικό κόσμο καλό θα είναι να αγοράσει ένας νέος τόσο "καλό" αμάξι, όσο αντέχει και να το κυκλοφορεί για να το φχαριστιεται.
Γιατί έχω δει αρκετούς, έως πολλούς, που έκαναν το ντου χωρίς να έχουν μπαμπά ή πεθερό από πίσω, και μετά το είχαν να το βλέπουν να το πλένουν και να πηγαίνουμε να τους δίνουμε ρεύμα οπότε έπεφτε η μπαταρία απ την ακινησία, εμείς με τα φιατάκια και τα σουζουκια που γράφαμε 35Κ χλμ το χρόνο στις αμμουδιές και τα πεύκα, χειμώνα καλοκαίρι...
Περί αγοράς 1ου καινούργιου αυτοκινήτου!