-
Αν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα για την Corolla, γιατί να τα κάνουμε ακόμα χειρότερα με την καραβάν; Σύνδρομο της κούρσας, ή σύνδρομο της νεκροφόρας; Διαλέγεις και παίρνεις.
-
@realzeus said in SUV ή Sedan?:
Αν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα για την Corolla, γιατί να τα κάνουμε ακόμα χειρότερα με την καραβάν; Σύνδρομο της κούρσας, ή σύνδρομο της νεκροφόρας; Διαλέγεις και παίρνεις.
Το ίδιο σύνδρομο είναι που το πιο πρακτικό και χρήσιμο το βλέπει "νεκροφόρα" και το άλλο "κουστουμάτο", που ενδείκνυται για να πάει κανείς σε γάμους και μπουζούκια.
-
@piliourits said in SUV ή Sedan?:
@realzeus said in SUV ή Sedan?:
Το ίδιο σύνδρομο είναι που το πιο πρακτικό και χρήσιμο το βλέπει "νεκροφόρα" και το άλλο "κουστουμάτο", που ενδείκνυται για να πάει κανείς σε γάμους και μπουζούκια.
Δεν είναι όλοι "εκτελούνται μετακομίσεις-μεταφοραί", άσε που ένα pick up είναι ακόμα πιο πρακτικό τότε.
-
Σαφώς και είναι άκρως πρακτικό το φορτηγάκι, οι μισοί που παίρνουν SUV θα είχαν pickups αν επιτρεπόταν ως επιβατικά.
Αλλά αυτό είναι άσχετο με τους λίγους που επιμένουν να οδηγούν "κούρσα", ενώ οι βάτες στα σακάκια έχουν καταργηθεί εδώ και δεκαετίες...
Τα χρόνια που είχα σεντάν διαπίστωσα πόσο μη πρακτικό είναι ένα τέτοιο όχημα, ακόμη κι όταν έχει όμορφη σχεδίαση, δηλαδή κοντό κομψό πίσω μέρος. Το κακό είναι πως δεν υπάρχουν πλέον Liftback ή αλλες εναλλακτικές διαμορφώσεις των σεντάν, που έσωζαν κάπως την κατάσταση. Οπότε αν το όχημα προορίζεται για οτιδήποτε άλλο εκτός από μόστρα, μένουν τα βάγκον και τα σουβοειδή. Σε περιπτώσεις σαν της τωρινής Κορολα, κάποιων Audi και BMW παλιότερα, βλέπαμε και βάγκον πολύ πιο "δυναμικά" και σπορ απ τα αντίστοιχα σεντάν τους, ενώ πλέον "νεκροφορίζοντα" Station δεν βλέπεις, την προσέχουν πολύ τη σχεδίαση... -
Καλά δεν τα λες και νεκροφόρες.
-
Σίγουρα δεν έχεις μεταφορική; Θα θελα να ξερα τι κουβαλάτε δηλαδή... Η χρησιμότητα των saloons είναι σε σβέλτα ταξίδια. Εκεί με τα δυναμικά και σπορ estate μειδίασα λίγο, εκτός αν εξαιρέσεις κάτι Audi RS, που και πάλι είναι λιγότερο σπορ από τα αντίστοιχα saloons.
-
Τα σεντάν προσφέρουν το πιο άνετο και γρήγορο ταξίδι, είναι πιο αεροδυναμικά και το κυριότερο πιο "δεμένα " γιατί δεν εχουν τα μεγάλα ανοίγματα των πεντάθυρων. Γιαυτό τον λόγο μερικές γρήγορες BMW δεν είχαν αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα αλλα σταθερά για μέγιστη ακαμψία .
Ενα Suv οτι και να κάνεις όσο και να προσπαθείς θα είναι πάντα πιο σκληρό και λιγότερο άνετο απο το αντίστοιχο σπορ σενταν ...ασε που οι 18 αρες ζάντες είναι το μικρότερο μέγεθος για να είναι εύπεπτα στο ματι , μαζί πανε τα γαιδουρολάστιχα των 800+ € η τετράδα, καινε που καινε παραπάνω λογω αεροδυναμικής τα λαστιχα αποτελειώνουν το θέμα κατανάλωσης .
SUV μόνο τετρακίνητα με ικανή απόσταση απο το έδαφος και ντίζελ αλλιώς δεν βλέπω καμμία χρησιμότητα . -
επειδη παντα η συζητηση καταληγει στο τι κουβαλαει ο καθενας, χωρις να ειμαι στο μυαλο κανενος και να ξερω τις ιδιαιτεροτητες του, σε μια σχετικα μικρης διαρκειας εκδρομη μια οικογενεια εχει τα εξης μινιμουμ ασυμπιεστα
2 βαλιτσες, μια σακουλα με μερικα παιχνιδια/αρκουδακια, μια σακουλα με παπουτσια, ενα σακιδιο με λαπτοπ/ταμπλετ/βιβλια/φορτιστες, μια τσαντα μαμας. Νομιζω δεν ειναι και "ολο το βιος"!
απο εκει και περα χτιζεις αναλογα με τις αναγκες σουεαν εχεις προβλημα οπως εγω, ακομη μια βαλιτσουλα με μαξιλαρια και σεντονια. Μια μπαλα και ενα πατινι.
και ολα αυτα χωρις τον καταστροφεα των χωρων, τον δυναστη του χωροχρονου, το παιδικο καροτσιΕαν η εκδρομη ειναι στο χωριο που μπορει να θελεις να φερεις και λιγα προιοντα, χτιζεις κι αλλο. Σε καλοκαιρινη δε εκδρομη, εαν πεις οτι θελεις να εχεις και μια ομπρελα η καρεκλακια, εχεις μπαζωσει ολους τους χωρους
Μπορεις να βελτιωσεις την κατασταση?
Φυσικα, μπορεις να συμπιεσεις, μπορεις να αφησεις.Αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος, ο σκοπος ειναι να μεταβεις απο το μερος Α στο μερος Β με ολη την ανεση του αυτοκινητου σου. Και τελος να τονισουμε το εξης. Εσυ σαν ενηλικας μπορεις να κανεις καποιους συμβιβασμους, μπορεις πχ να ζησεις χωρις τον φορτιστη του smartwatch για μερικες ημερες.
Τα παιδια ομως δεν καταλαβαινουν απο αυτα, ουτε και θα επρεπε. -
Τα τρια σενταν που ειχα κατα καιρούς χώραγαν τα πάντα 500+ λίτρα πορτ μπαγκάζ , επίσης μη ξεχνάτε το θεμα ασφάλειας πιο προστατευμένες οι αποσκευές και απο περίεργα μάτια αλλά και σε περίπτωση ατυχήματος/ απότομου ελιγμού πιο ασφαλής οι βαλίτσες στα σεντάν.
-
@tutuyo said in SUV ή Sedan?:
επειδη παντα η συζητηση καταληγει στο τι κουβαλαει ο καθενας, χωρις να ειμαι στο μυαλο κανενος και να ξερω τις ιδιαιτεροτητες του, σε μια σχετικα μικρης διαρκειας εκδρομη μια οικογενεια εχει τα εξης μινιμουμ ασυμπιεστα
Θα συμφωνήσω, οταν ταν παιδία είναι μέχρι 2-3 ετών. Μετά τα πράγματα είναι πολύ λιγότερα. Εμείς πλέον που ο γιός είναι 7 ετών χωράμε άνετα στην Κορόλα για διακοπές (καλοκαίρι) 2 εβδομάδων.
Επίσης, όπως λέει και ο Στέφανος....στο αυτοκίνητο σακβουαγιαζ, να συμπιέχονται, οι βαλίτσες δεν βολεύουν τόσο.
-
Τα SUV να συμπληρώσω είναι χρήσιμα σε ενα πράγμα στις μεγάλες σκληρές βαλίτσες των αεροπλάνων . Αν και πρέπει να ξυλώσεις τους μηχανισμούς για τις αναδιπλούμενες εταζερες και να βάλεις εκείνο το διαχωριστικό πλέγμα μη τις πάρεις αγκαλιά σε κανα φρενάρισμα.
-
@monman2 said in SUV ή Sedan?:
Τα σεντάν προσφέρουν το πιο άνετο και γρήγορο ταξίδι, είναι πιο αεροδυναμικά και το κυριότερο πιο "δεμένα " γιατί δεν εχουν τα μεγάλα ανοίγματα των πεντάθυρων. Γιαυτό τον λόγο μερικές γρήγορες BMW δεν είχαν αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα αλλα σταθερά για μέγιστη ακαμψία .
Ενα Suv οτι και να κάνεις όσο και να προσπαθείς θα είναι πάντα πιο σκληρό και λιγότερο άνετο απο το αντίστοιχο σπορ σενταν ...ασε που οι 18 αρες ζάντες είναι το μικρότερο μέγεθος για να είναι εύπεπτα στο ματι , μαζί πανε τα γαιδουρολάστιχα των 800+ € η τετράδα, καινε που καινε παραπάνω λογω αεροδυναμικής τα λαστιχα αποτελειώνουν το θέμα κατανάλωσης .
SUV μόνο τετρακίνητα με ικανή απόσταση απο το έδαφος και ντίζελ αλλιώς δεν βλέπω καμμία χρησιμότητα .θεωρω πως εχεις μεινει λιγο πισω στα χαρακτηριστικα που εχεις συνδεσει με SUV στο μυαλο σου.
Ενα συγχρονο SUV, ας παρουμε το Grandland για το οποιο εχω προσωπικη αποψη, εχει 17αρες ζαντες (με λαστιχα περιξ του 500αρικου), πολυ ανετη αναρτηση, υψος απο το εδαφος περιπου 20εκ και καταναλωση σε ανοιχτο δρομο της ταξεως του 6-6,5 με λογικες ταχυτητες εως 140 χλμ. -
@monman2 said in SUV ή Sedan?:
SUV μόνο τετρακίνητα με ικανή απόσταση απο το έδαφος και ντίζελ αλλιώς δεν βλέπω καμμία χρησιμότητα .θεωρω πως εχεις μεινει λιγο πισω στα χαρακτηριστικα που εχεις συνδεσει με SUV στο μυαλο σου.
Ενα συγχρονο SUV, ας παρουμε το Grandland για το οποιο εχω προσωπικη αποψη, εχει 17αρες ζαντες (με λαστιχα περιξ του 500αρικου), πολυ ανετη αναρτηση, υψος απο το εδαφος περιπου 20εκ και καταναλωση σε ανοιχτο δρομο της ταξεως του 6-6,5 με λογικες ταχυτητες εως 140 χλμ.μονο που αντιστοιχο σενταν θα ήταν πιο σπόρ και ταυτόχρονα πιο ανετο με 16αρες και θα εκαιγε 1-1,5 λιτρο λιγοτερα
-
@fanis75 said in SUV ή Sedan?:
Θα συμφωνήσω, οταν ταν παιδία είναι μέχρι 2-3 ετών. Μετά τα πράγματα είναι πολύ λιγότερα. Εμείς πλέον που ο γιός είναι 7 ετών χωράμε άνετα στην Κορόλα για διακοπές (καλοκαίρι) 2 εβδομάδων.
Επίσης, όπως λέει και ο Στέφανος....στο αυτοκίνητο σακβουαγιαζ, να συμπιέχονται, οι βαλίτσες δεν βολεύουν τόσο.
καμια αντιρρηση, ωστοσο μεχρι να φτασεις στο σημειο να απαλλαγεις απο καροτσακια, γιο-γιο και παιχνιδοσακουλες μπορει να χρειαστεις μια 5ετια-6ετια κυλιομενη.
Οποτε το ιδανικο ειναι να εχεις απλετους χωρους αρχικα και σε ενα βαθος 10ετιας να πας στην κορωνιδα της αυτοκινησης, τη υβριδικοτητα της Toyotαρας -
Απόσταση απο το εδαφος ...
205/55/16 λάστιχο ... ενδεικτικά michelin PS4 360€
γκάζια ... 215 άλογα 32 ροπή
ησυχία πολυτέλεια ...
κατανάλωση 8-8,5 με ταχύτητες...
τέλη κυκλοφορίας 630 γιαυτό πουλήθηκε! αν είχε μια ηλιοροφή και CC δεν θα το πούλαγα όμως... -
Μόνο που σήμερα, το αντίστοιχο sedan του SUV, θα έρχεται και αυτό με 17-18αρες ζάντες. Δεν βάζουν 15-16 στα σεντάν και λένε κάτσε να βάλουμε 18αρες στο SUV να τους πάρουμε τα λεφτά.
-
Και εμένα τα Σεντάν μου βγάζουν μια αρρενωπότητα.
Ίσως είμαι μπουρτζόβλαχος....δεν ξέρω.Κατά τα άλλα η λογική λέει σουβ.
Το sw χμμμμ κάτι ανδιαμεσο...
-
@fanis75 said in SUV ή Sedan?:
άνετα στην Κορόλα για διακοπές (καλοκαίρι) 2 εβδομάδων.
Τς Τς Τς ...Έπεσες στα μάτια μου....Σε φανταζόμουν τουλάχιστον 1 μήνα διακοπές με κότερο (που θα είχε γκαράζ για το κορόλα)
-
@tsek said in SUV ή Sedan?:
Τς Τς Τς ...Έπεσες στα μάτια μου....Σε φανταζόμουν τουλάχιστον 1 μήνα διακοπές με κότερο (που θα είχε γκαράζ για το κορόλα)
Αχαχαχαχα!! Και εγώ έτσι με φανταζόμουν αλλά φεύ τα οικονομικά μου!
-
Θα σου δώσω το δικό μου κότερο για να κάνεις διακοπες. Να πάρεις την καταλληλη ομπρέλα μαζί σου.
SUV ή Sedan?