-
Παραδοσιακό sedan για μένα στο δίλημμα: Καλύτερη αίσθηση οδήγησης, κλασσικές γραμμές σχεδιασμού αυτοκίνησης. Χώρους προσφέρουν και με το παραπάνω.
-
C-SUV απο εμενα
Απλετοι χωροι, ψηλη θεση οδηγησης, ευκολοτερη φορτωση των παιδιων στα καθισματακια τους, ανεση πανω απο τους βομβαρδισμενους αστικους δρομους. Και ολα αυτα σε μαζεμενο μηκος ωστε να μην χρειαζεσαι 2 θεσεις παρκινγκ
Στα επιπλεον συν, ενα mild off road που μπορει να κανει η μεση οικογενεια, ενας χωματοδρομος με ηπιες νεροφαγιες/μεγαλουτσικες κροκαλες, οπου με ενα χαμηλοτερο αυτοκινητο μπορει να εβρισκες.Επισης ποτε δεν καταλαβα την πεποιθηση οτι με ενα SUV θα εχεις χειροτερη εμπειρια σε συνεχη στροφιλικια. Οταν εχεις παιδια πισω παντα οδηγεις συντηρητικα και ειδικα σε στροφες διοτι ειναι ευκολο να ζαλιστουν. Τουλαχιστον αυτην ειναι η προσωπικη μου προσεγγιση. Οποτε ειτε με το C5 μπω στην στροφη, ειτε με το Civic ενα και το αυτο
-
Κάθε σενάριο χρήσης έχει και «ιδανικό» όχημα.
Για χρήση πόλης με συχνά μπες-βγες στο όχημα και με κακοτεχνίες οδοστρώματος, ψηφίζω SUV για την εύκολη πρόσβαση, την απόσβεση ανάρτησης και την περιφερειακή ορατότητα. Αυτόματο ασυζητητί.
Για ταξίδι σε ανοιχτό δρόμο (έστω και επαρχιακό), ψηφίζω sedan για την οδηγική απολαυση στις στροφές και την αεροδυναμική του ως παράγοντα ηχομόνωσης και απόδοσης. Εδώ θα συζητούσα και χειροκίνητο.
Βλέπεις που θα περνάς τον περισσότερο χρόνο σου και αποφασίζεις.
-
Οι χώροι είναι top προτεραιότητα αλλά τελικά αγοράστηκε σεντάν... Οκ...
Δεν καταλαβαίνω καν γιατί μπήκε στη σύγκριση το SUV ούτε το νόημα για τη σύγκριση.
Ως "φιλοσοφικό" ερώτημα ίσως για χαβαλέ συζήτηση. Οκ. -
Χρυσή τομή φυσικά και υπάρχει. Μια stelvio είναι Χρυσή τομή όπως και να το κάνουμε αν και δε συμπαθώ καθόλου τα suv. Αλλα και από την άλλη sedan, ως οικογενειακό εγώ δεν θα βολευομουν καθολου ως χώρους φόρτωσης.
-
Γιατί είναι χρυσή τομή μια Stelvio? Ούτε σαν Giulia πάει και στρίβει, ούτε σαν Land Rover πάει εκτός. Αν με την "χρυσή τομή" εννοούμε ικανό παντού, αλλά πουθενά πραγματικά καλό, τότε ναι. Αυτό όμως δεν είναι χρυσή τομή για μένα.
-
@katafractos17 said in SUV ή Sedan?:
Δεν καταλαβαίνω καν γιατί μπήκε στη σύγκριση το SUV ούτε το νόημα για τη σύγκριση.
Ως "φιλοσοφικό" ερώτημα ίσως για χαβαλέ συζήτηση. Οκ.Top προτεραιότητα οι χώροι συγκεκριμένα για εμένα και την οικογένειά μου, δηλαδή 2 ενήλικες και 1 μωρό...... Οπότε μην μπερδεύεσαι..........
Το συγκεκριμένο sedan που αγόρασα με υπερκαλύπτει άνετα στο θέμα χώρων....Συν του ότι τα λειτουργικά έξοδα του υβριδικού και αυτόματου corolla (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, πραγματική κατανάλωση εντός πόλης 5λίτρα/100χλμ, και για τα επόμενα 20 χρόνια δεν ξέρω τι σημαίνει βλάβη και συνεργείο) είναι αρκετά πιο λίγα σε σχέση με ένα SUV... Συν του ότι στα 25.500 το πήρα καινούργιο του κουτιού στην 2η πιο πλούσια έκδοση από τις 5 συνολικά που βγαίνει!! Ενώ το SUV που είχα στο μυαλό μου (Peugeot 3008, αυτόματο, πετρέλαιο, από το 2018 και μετά) το έπερνα μεταχειρισμένο στη καλύτερη των περιπτώσεων όχι κάτω από 25.000 αν και εφόσον και και και..... Συν του ότι το αμάξι έχει αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων πίσω (ενώ το Peugeot έχει ημιάκαμπτο άξονα), υβριδικό, αυτόματο, 1800 κυβικά και μπορώ να σου λέω άλλα και άλλα τόσα.... που στις υπόλοιπες μάρκες καινούργιο κάτω από 30.000 δε βρίσκεις κάτι ανάλογο ούτε για ζήτω... Και όλα αυτά μετά από έρευνα σε πολύ μεγάλο βάθος τους τελευταίους 11 μήνες.....
Νομίζω πλέον πρέπει να λύθηκε η απορία σου........
Τέλος, εφόσον έτσι κι αλλιώς εγώ την αγορά μου την έχω κάνει (και είμαι απόλυτα χαρούμενος με αυτή) είπα να ανοίξω ένα όμορφο θέμα συζήτησης. -
@realzeus said in SUV ή Sedan?:
Γιατί είναι χρυσή τομή μια Stelvio? Ούτε σαν Giulia πάει και στρίβει, ούτε σαν Land Rover πάει εκτός. Αν με την "χρυσή τομή" εννοούμε ικανό παντού, αλλά πουθενά πραγματικά καλό, τότε ναι. Αυτό όμως δεν είναι χρυσή τομή για μένα.
Διαφωνείς ότι είναι το πιο οδηγοκεντρικο αλλά και στριφτερο suv;
-
@otokomae said in SUV ή Sedan?:
@realzeus said in SUV ή Sedan?:
Διαφωνείς ότι είναι το πιο οδηγοκεντρικο αλλά και στριφτερο suv;
Έξυπνος είσαι, σίγουρα κατάλαβες τι έγραψα.
-
Δεν ξέρω, είμαι; Ίσως.
-
@leonidas26 said in SUV ή Sedan?:
Ως "φιλοσοφικό" ερώτημα ίσως για χαβαλέ συζήτηση. Οκ.Top προτεραιότητα οι χώροι συγκεκριμένα για εμένα και την οικογένειά μου, δηλαδή 2 ενήλικες και 1 μωρό...... Οπότε μην μπερδεύεσαι..........
Το συγκεκριμένο sedan που αγόρασα με υπερκαλύπτει άνετα στο θέμα χώρων....Συν του ότι τα λειτουργικά έξοδα του υβριδικού και αυτόματου corolla (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, πραγματική κατανάλωση εντός πόλης 5λίτρα/100χλμ, και για τα επόμενα 20 χρόνια δεν ξέρω τι σημαίνει βλάβη και συνεργείο) είναι αρκετά πιο λίγα σε σχέση με ένα SUV... Συν του ότι στα 25.500 το πήρα καινούργιο του κουτιού στην 2η πιο πλούσια έκδοση από τις 5 συνολικά που βγαίνει!! Ενώ το SUV που είχα στο μυαλό μου (Peugeot 3008, αυτόματο, πετρέλαιο, από το 2018 και μετά) το έπερνα μεταχειρισμένο στη καλύτερη των περιπτώσεων όχι κάτω από 25.000 αν και εφόσον και και και..... Συν του ότι το αμάξι έχει αναρτήσεις πολλαπλών συνδέσμων πίσω (ενώ το Peugeot έχει ημιάκαμπτο άξονα), υβριδικό, αυτόματο, 1800 κυβικά και μπορώ να σου λέω άλλα και άλλα τόσα.... που στις υπόλοιπες μάρκες καινούργιο κάτω από 30.000 δε βρίσκεις κάτι ανάλογο ούτε για ζήτω... Και όλα αυτά μετά από έρευνα σε πολύ μεγάλο βάθος τους τελευταίους 11 μήνες.....
Τέλος, εφόσον έτσι κι αλλιώς εγώ την αγορά μου την έχω κάνει (και είμαι απόλυτα χαρούμενος με αυτή) είπα να ανοίξω ένα όμορφο θέμα συζήτησης.Κοίταξε να δεις. Το δίλλημα που έθεσες δεν ήταν καινούργια corolla sedan υβριδική εναντίον μεταχειρισμένου 3008 πετρέλαιο, ούτε έβαλες μέσα χρηματικό ταβάνι.
Έβαλες γενικά το δίλλημα SUV ή sedan, δίνοντας σχεδόν από την πρώτη πρόταση την αίσθηση ότι δεν τίθεται κάποιο δίλλημα στο δικό σου μυαλό, έχοντας ήδη κατασταλάξει στο sedan. Όλα αυτά στο γενικό και όχι στο συγκεκριμένο δίλλημα το οποίο διευκρινήσες σε 2ο χρόνο.
Άλλο δίλλημα είναι το SUV ή sedan και τελείως διαφορετικό το καινούργια corolla sedan υβριδική εναντίων μεταχειρισμένου 3008 πετρέλαιο.Τέλος, γράφεις ότι πρώτη προτεραιότητα είναι οι χώροι αλλά παρόλα αυτά πήρες sedan.
Δε γράφεις ότι αφού γούσταρα sedan και με καλύπτουν οι χώροι του, πήγα σε αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη.Πάνω σε όλα αυτά λοιπόν απάντησα ότι δεν είδα πουθενά το λόγο σύγκρισης με SUV.
Να το χαρείς με την οικογένεια σου το corolla και με όμορφα και ασφαλή χλμ.
-
@leonidas26 said in SUV ή Sedan?:
Τέλος, εφόσον έτσι κι αλλιώς εγώ την αγορά μου την έχω κάνει (και είμαι απόλυτα χαρούμενος με αυτή) είπα να ανοίξω ένα όμορφο θέμα συζήτησης.Κοίταξε να δεις. Το δίλλημα που έθεσες δεν ήταν καινούργια corolla sedan υβριδική εναντίον μεταχειρισμένου 3008 πετρέλαιο, ούτε έβαλες μέσα χρηματικό ταβάνι.
Έβαλες γενικά το δίλλημα SUV ή sedan, δίνοντας σχεδόν από την πρώτη πρόταση την αίσθηση ότι δεν τίθεται κάποιο δίλλημα στο δικό σου μυαλό, έχοντας ήδη κατασταλάξει στο sedan. Όλα αυτά στο γενικό και όχι στο συγκεκριμένο δίλλημα το οποίο διευκρινήσες σε 2ο χρόνο.
Άλλο δίλλημα είναι το SUV ή sedan και τελείως διαφορετικό το καινούργια corolla sedan υβριδική εναντίων μεταχειρισμένου 3008 πετρέλαιο.Τέλος, γράφεις ότι πρώτη προτεραιότητα είναι οι χώροι αλλά παρόλα αυτά πήρες sedan.
Δε γράφεις ότι αφού γούσταρα sedan και με καλύπτουν οι χώροι του, πήγα σε αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη.Πάνω σε όλα αυτά λοιπόν απάντησα ότι δεν είδα πουθενά το λόγο σύγκρισης με SUV.
Να το χαρείς με την οικογένεια σου το corolla και με όμορφα και ασφαλή χλμ.
Να σαι καλά φίλε μου σ΄ ευχαριστώ πολύ!!
-
Αρα ανοιξες ενα θεμα για να μας εκθεσεις το τι καλη και σωστη αγορα εκανες και πως ταιριαζει τελεια στα δικα σου θελω. Ουτε φιλοσοφικα ερωτηματα ουτε τιποτα. Μια εντελως ατοπη συγκριση μηλα με πορτοκαλια
Μεταξυ 2 εντελως διαφορετικων αμαξιων επελεξες το φτηνοτερο, πολυ περιεργο, γουαου
-
Φυσικά Sedan. Συνήθως έχουν και καλύτερους χώρους απ' τα SUV.
-
Κανένα σεντάν δεν έχει καλύτερους χώρους από το αντίστοιχο suv.
-
Tο δίλημμα έχει απαντηθεί ήδη από την αγορά. 50% πωλήσεις είναι SUV, για κάθε Λεωνίδα υπάρχουν τουλάχιστον 5 άλλοι που αγοράζουν SUV αυτή τη στιγμή.
Τους χώρους αυτούς και τις αποσκευές τους παίρνεις με τουλάχιστον 15-20cm μικρότερο μέγεθος σε SUV οπότε είναι no brainer για πόλεις ή περιοχές με δυσκολία στο παρκάρισμα.
Π.χ το Karoq με σχεδόν 25cm λιγότερα έχει τουλάχιστον παρόμοιους χώρους μέσα, και περίπου 50λιτρα μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.
Όσο για οικογένεια με ένα παιδί, και με ένα Stonic 17.000 ή Bayon μία χαρά χωράνε.
Επίσης το ότι τα suv χαλάνε και τα άλλα όχι, δεν το σχολιάζω καν, είναι από τις ατυχεστερες δηλώσεις που έχουν γίνει στο φόρουμ τελευταία!
-
Επίσης, με τα SUV, οι επιβάτες νοιώθουν ανώτεροι από την πλέμπα που επιβαίνει σε hatch/sedan.
Ένας δήμαρχος στο Παρίσι πολύ παλιά, τα είχε αποκαλέσει «αυτοκίνητα-καρικατούρες». -
Θα ήταν κανένας κοντός σαν τον Σαρκοζί και τον Ολαντ και δεν θα μπορούσε να ανέβει...
-
Μάλλον δεν θα ήταν κανένα ραμολιμέντο και έτσι θα μπορούσε να μπει και να βγει σε χαμηλό αυτοκίνητο...
-
Επιχειρηματολογεί υπέρ του πόσο στριφτερα, ζυγισμένα και αεροδυναμικά είναι τα σεντάν ο Ζέους, με αφορμή κι αντικείμενο συζήτησηςτην υβριδική Κορόλα, με επιτάχυνση λίγο χειρότερη από ατμοσφαιρικά 1400άρια... ενώ αν είχε ο αγοραστής τα επιπλέον χρήματα για την TS, θα το μετάνιωνε γιατί θα έχανε το ζύγισμα... το γιατί υπάρχουν ακόμη κάποια σεντάν, είναι επειδή ακόμη λίγοι κι εδώ έχουν το σύνδρομο της "κούρσας" και την επαρχιωτικη αισθητική που μοιραζόμαστε με τους υπόλοιπους μεσανατολίτες...
SUV ή Sedan?