-
Αν λοιπόν κοιτά κάτι σε πιο οικογενειακό, τι λες για το CR-V;
-
Οπως τα περιγραφεις να ξερεις ομως, μονο το τουσον σου κανει, αλλα και το κουγκα.
-
αν δεν σου αρεσει το Tucson που έτσι οπως τα περιγράφεις είναι για σενα
υπάρχουν δύο ακόμα επιλογές
KIA SPORTAGE (είναι ίδιο με tucson αλλά με άλλη εμφάνιση, δεν έχει έρθει ακομα)
FORD KUGA (είναι κομματάκι τεράστιο και αυτο όπως το skoda kodiaq που είπες) -
Το crv , νομίζω δεν το είδα γιατί ξεφεύγει αρκετά σε τιμή, δε θυμάμαι, επίσης τα παλιά χρόνια η honda είχε από τις πιο μέτριες υλοποιήσεις σε τετρακίνηση , οπότε με αποθάρρυνε και αυτό.
Το sportage , θα φανώ ανάποδος, αλλά ούτε αυτό μου αρέσει εμφανισιακά. Μόλις έρθει θα εξεταστεί διεξοδικά
Το kuga , μάλλον το έχει ξεχάσει και η αντιπροσωπεία σε τετρακίνητο, επίσης πόσο δύσκολο διαμορφωτή έχεις ρε ford. Τελος πάντων δεν το έχω δει , παρόλο που την έχω τιμήσει αρκετές φορές την εταιρία, αλλά έχει τιμή διαμορφωτή σε st line στα 39.000 , και με οκτατάχυτο διπλοσύμπλεκτο , σωστά δε τα γράφω; δεν είναι το κλασσικό αυτόματο. -
Τι λες γι' αυτό το Kuga?
https://www.spotawheel.gr/buy/ford/used-2009-ford-kuga/5525
Θα σε ταράξει λίγο στα τέλη, αλλά η τιμή είναι δελεαστική! -
@gatoz said in Μάταιη προσπάθεια αγοράς τετρακίνητου SUV:
@realzeus said in Μάταιη προσπάθεια αγοράς τετρακίνητου SUV:
Το αδικείς το Compass. Ειδικά εκτός δρόμου θα είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα. Αν πας δε στην έκδοση Tailhawk δεν συγκρίνεται παρά μόνον με τα αντίστοιχα Land Rover: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-jeep-compass-4xe-limited
πλεον το εχω 'παει'
και εχω παραγγειλει και ενα.
οχι, δεν ειναι αυτο που νομιζεις.
σκεψου κατι σε 3008 με αλλο καλουπι
το κανανε οι γαλλοι μουτιΔεν έχει σχέση με τα PSA Γάτε. Άλλη πλατφόρμα εντελώς, της FCA. Επιμένω ότι το αδικείς.
-
@civil357 said in Μάταιη προσπάθεια αγοράς τετρακίνητου SUV:
και με οκτατάχυτο διπλοσύμπλεκτο , σωστά δε τα γράφω; δεν είναι το κλασσικό αυτόματο.
Όχι, έχει το ίδιο με το Φόκους, 8αρι πλανητικό με μετατροπέα ροπής. Τα πιο μικρά/φτηνά φοράνε το 7αρι διπλοσύμπλεκτο.
-
@fanis75 said in Μάταιη προσπάθεια αγοράς τετρακίνητου SUV:
και με οκτατάχυτο διπλοσύμπλεκτο , σωστά δε τα γράφω; δεν είναι το κλασσικό αυτόματο.
Όχι, έχει το ίδιο με το Φόκους, 8αρι πλανητικό με μετατροπέα ροπής. Τα πιο μικρά/φτηνά φοράνε το 7αρι διπλοσύμπλεκτο.
Δεν το γνώριζα , ευχαριστώ!
-
Τίποτα σε Μιτσουμπίσι?
-
..Subaru Forester.. και για την οικογενεια και για το βουνο...
Μονιμη τετρακινηση,χωρους,ασφαλεια,πρακτικοτητα,κτλ. -
H subaru , δυστηχώς για εμένα εγκατέλειψε το πετρέλαιο. Το XV θα ήθελα , αλλά ο συνδυασμός κινητήρα - μετάδοσης ( cvt) , είναι μάλλον αποτρεπτικός, από ότι μελετώ γιατί από κοντά δεν το είδα ( μόνο Αθήνα μπορώ να το δω). Αν είχε πετρέλαιο manual, ή κλασσικό αυτόματο , το είχα αγοράσει ήδη.
Η Mitsubishi , νομίζω έχει μόνο το outlander, αλλά τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά. -
H subaru , δυστηχώς για εμένα εγκατέλειψε το πετρέλαιο. Το XV θα ήθελα , αλλά ο συνδυασμός κινητήρα - μετάδοσης ( cvt) , είναι μάλλον αποτρεπτικός, από ότι μελετώ γιατί από κοντά δεν το είδα ( μόνο Αθήνα μπορώ να το δω). Αν είχε πετρέλαιο manual, ή κλασσικό αυτόματο , το είχα αγοράσει ήδη.
Η Mitsubishi , νομίζω έχει μόνο το outlander, αλλά τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά.και το τελευταιο πετρελαιο που εβγαζε δεν ειχε κοντα!
και να σου πω την αληθεια η τετρα των σουμπι ειναι για σαλονια, οχι για αλωνια. δεν ψηλωνουν με τη καμμια και οποιος εβαλε εργατη στραβωσε το αμαξωμα. -
και να σου πω την αληθεια η τετρα των σουμπι ειναι για σαλονια, οχι για αλωνια. δεν ψηλωνουν με τη καμμια και οποιος εβαλε εργατη στραβωσε το αμαξωμα.
- Γιατί να το ψηλώσεις???
- Γιατί να βάλεις εργάτη!?!?!
Για τέτοια χρήση δεν παίρνεις SUV, αλλά καθαρόαιμο 4χ4 με σασί, άκαμπτους και σούστες!
-
@fanis75 said in Μάταιη προσπάθεια αγοράς τετρακίνητου SUV:
και να σου πω την αληθεια η τετρα των σουμπι ειναι για σαλονια, οχι για αλωνια. δεν ψηλωνουν με τη καμμια και οποιος εβαλε εργατη στραβωσε το αμαξωμα.
- Γιατί να το ψηλώσεις???
- Γιατί να βάλεις εργάτη!?!?!
Για τέτοια χρήση δεν παίρνεις SUV, αλλά καθαρόαιμο 4χ4 με σασί, άκαμπτους και σούστες!
ειναι σαυρα για εκτος, παρα πολυ χαμηλο και με μεγαλους προβολους. οποτε θελει αψηλωμα για να μη βρει στο πρωτο πετραδακι. το θεμα εργατη το εβαλα για να δειξω οτι αντιθετα με τη φημη τους δεν ειναι τοσο ακαμπτα οσο ακουγεται αλλα παιρνουν καμποσες στρεβλωσεις, ειναι βασικα ασφαλτινα τετρα που θα πανε και σε λιγο χιονι. για τους χωματοδρομους της ηπειρου ειναι σαν γιαπωνεζα μιλφ, εχει δει μονο μικρους και θα σκιαχτει με μεγαλους. ας πουμε το νιβι αντεχει και δεν στραβωνει, ειναι η ουγγρογιαπωνεζα που κανει πολλα για το μεροκαματο και δεν φοβαται τα 10ιντζα
-
Με 20 πόντους από το έδαφος δεν είναι χαμηλά (εκτός αν λένε ψέμματα στις μετρήσεις). Έχουν όντως μεγάλους προβόλους όμως. Επίσης συμφωνώ ότι η τετρακίνηση τους δεν είναι και τίποτα το φοβερό, αν και θα περάσουν από τα περισσότερα σημεία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα δύσκολα είναι το CVT, με χειροκίνητο παλεύονται.
-
Το αδικείς το Compass. Ειδικά εκτός δρόμου θα είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα. Αν πας δε στην έκδοση Tailhawk δεν συγκρίνεται παρά μόνον με τα αντίστοιχα Land Rover: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-jeep-compass-4xe-limited
πλεον το εχω 'παει'
το κανανε οι γαλλοι μουτιΔεν έχουν καμία εμπλοκή οι Γάλλοι με τις τρέχουσες γενιές -όλων- των Jeep. Η εξαγορά από την PSA έγινε πολύ αργότερα.
-
@theopan said in Μάταιη προσπάθεια αγοράς τετρακίνητου SUV:
πλεον το εχω 'παει'
το κανανε οι γαλλοι μουτιΔεν έχουν καμία εμπλοκή οι Γάλλοι με τις τρέχουσες γενιές -όλων- των Jeep. Η εξαγορά από την PSA έγινε πολύ αργότερα.
Δεν ήταν εξαγορά, συγχώνευση έγινε (50-50 συνιδιοκτησία στο νέο Όμιλο Stellantis) και μάλιστα η FCA είχε μεγαλύτερα μεγέθη.
-
-Υπάρχει κάποιο άλλο σε μεταχειρισμένο;
CRV 1,6 diesel 4x4 160hp αυτόματο.
-
@ataim said in Μάταιη προσπάθεια αγοράς τετρακίνητου SUV:
-Υπάρχει κάποιο άλλο σε μεταχειρισμένο;
CRV 1,6 diesel 4x4 160hp αυτόματο.
τετρακινητο ζηταει ο σιβιλ.
χοντα εχει, αλλα θελει τετρακινητο. και το χοντα δεν ειναι ακριβως τετοιο. -
Λοιπόν , αβλεψία μου και εμένα που δεν ενημέρωσα , αλλά λίγο η δουλειά . λίγο το γεγονός ότι δε θέλω να κουράζω με την αναποφασιστικότητά μου , δεν έγραψα τα νέα επεισόδια αναζήτησης.
Tuscon , δόθηκε δεύτερη ευκαιρία σε εκτενέστερη δοκιμή. Δε τα βρίσκουμε , ιδίως όταν το πετρέλαιο με χρώμα όμορφο στην ακριβή έκδοση χωρίς τίποτα έξτρα , έφτασε 37.700 . Πολλά λεφτά ιδίως όταν δε σε ενθουσιάζει το αυτοκίνητο ( προς επίδοξους άλλους αγοραστές το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό , εμένα δε μου κάνει). Μάλλον με κατάλαβε και ο πωλητής και όταν ζήτησα προσφορά για το υβριδικό , δεν ανταποκρίθηκε και επέμενε ότι μόνο το πετρέλαιο μου ταιριάζει. Παράδοση κάπου το καλοκαίρι του 22.
Tiguan, πολύ τευτονικό για εμένα , απορρίφθηκε και λόγω dsg.
Είδα compass , μόνο την απλή βενζίνη είχε , ο πωλητής διατεθειμένος να μου βρει δοκιμή υβριδικού στην Αθήνα , μου άρεσε ξεφεύγει σε λεφτά, θα το σκεφτώ , που έλεγε και μια ψυχή.
Εισαγωγή, μου προτάθηκαν bmw ή countryman υβριδικά , με κόστος στην επιλέξιμη περιοχή ( το μίνι φθηνότερο) , από γαλλία μεριά , έχουν απορριφθεί λόγω ύψους , δόθηκε γραμμή για πιθανότητα εύρεσης 3008.
Τελευταίο σενάριο που πιθανόν να αρέσει στο υπόλοιπο φόρουμ , θυμίζω υπάρχων στόλος ένα μίκρα πετρέλαιο με 203.000 χλμ ( αγοράστηκε πρωην leasing, πριν 2 χρόνια με 130.000χλμ) , ένα μαβερικ με κάπου 180.000χλμ ένα saxo vts το οποίο πήγε στο χωριό να ξεκουραστεί και δε θα φύγει ποτέ και ένα navara για τα δύσκολα ( αυτό δε το πληρώνω εγώ).
Το σενάριο λέει να φύγουν μίκρα και μάβερικ (καλά δε θα φύγει, να παροπλιστεί και όποτε κινείται...) και στη θέση τους να έρθει ένα duster ή ένα vitara ( καθημερινός χαμάλης της γυναίκας που γράφει πολλά χλμ και εκδρομικό-οικογενειακό αυτοκίνητο) και εγώ με τα ρέστα να πάρω ένα οδηγοκεντρικό (όσο μπορώ, δε μπορώ άλλο βαρέθηκα...) μικρομεσσαίο π.χ. guilieta. Η τράμπα μεταξύ μας θα είναι εύκολη και καθημερινή , τώρα η σύζυγος δεν οδηγάει το μαβερικ, ενώ θα έπρεπε καθώς το χειμώνα βρίσκει σχετικά συχνά χιόνι και πάγο.
Κατά σεναρίου , το duster έφτασε τα 25.000 , είχα πάρει προσφορά κάποτε 19.980, το βιτάρα δεν έχει πετρέλαιο , και τέλος θα ήθελα κάποια στιγμή να αγοράσω ένα ακριβό αυτοκίνητο , τι δουλεύουμε νυχθημερόν ( πείτε με και ψώνιο).
Πάντως οτιδήποτε άνω των 45 με οδηγεί στη stelvio (υπάρχει και μια αγάπη στη μάρκα , είχα 156) , αλλά εκεί με σταματά η σύζυγος ως υπερβολή....
Αυτά τα λίγα , δεν ενημέρωσα λόγω του ότι όπως καταλαβαίνετε μάλλον δεν έχει νόημα να ζαλίζω το υπόλοιπο φόρουμ... Ευχαριστώ για όποιες προτάσεις.
Μάταιη προσπάθεια αγοράς τετρακίνητου SUV