-
@tkin73 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Tελος πάντων για να μιλά κάποιος με τόση βεβαιότητα θα πρέπει να έχει ζήσει και με τα δύο αμάξια που να είναι της ίδιας κατηγορίας (τιμής του βασικού μοντέλου) κάτι που πόσοι έχουν τέτοια εμπειρία; Δλδ να έχουν την ίδια περίοδο μια Μερσεντές και μια bmw ίδιας περίπου χρονολογίας και ίδιου τύπου;...
Σε εμενα ετυχε. Ειναι και τα 2 καταπληκτικα οχηματα. Απλα η Gla ειναι αλλο αυτοκινητο. Λιγοτερο φανταχτερο, με μικροτερο χωρο αποσκευων λιγοτερο εξυπνο αυτοματο κιβωτιο στις μικρες ταχυτητες. Απο εκει και μετα η συνολικη αισθηση μετα απο αρκετα χλμ ειναι hi end.
Ναι υπαρχει αμεσα καποιος στην οικογενεια που θεωρει την Χ1 καλυτερη μα δικαιολογημενα... Στα παιδια αρεσουν πολυ οι λεντ πορτοκαλί φωτισμοι στις πορτες το σημα της Χ1 στο δαπεδο απο το φως του καθρεπτη και τα φωτακια στα εξωτερικα πομολα τη νυχτα. Η ολη εικονα του αυτοκινητου ενθουσιαζει οπως και η προσλαμβανουσα οδηγικη ευχαριστηση αλλα μερκ δεν ειναι. -
@spi_duster said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Το συμπέρασμα είναι πολύ πιο vfm αυτή την στιγμή η χ1 σε σχέση με gla και τελείως φρέσκια και με καλύτερους χώρους παντού (αν και 9εκ μακρύτερη λογικό δλδ ως ένα σημείο)
Καμία σχέση τα δύο αυτοκίνητα. Μεταξύ μας όποιος οδηγήσει merc εάν δεν τίθενται οικονομικοί περιορισμοί δύσκολα πάει σε άλλο αυτοκίνητο. Η Χ1 είναι εξαιρετικά στημένο αυτοκίνητο και με όρους οδηγικής ευχαρίστησης και ότι άλλο μπορεί να προσθέσει ο καθένας. Η Gla είναι ένα μαγικό χαλί που θα σε πάει παντού σε ότι μοντ οδήγησης επιλέξεις με έναν τρόπο που μόνο αν το ζήσεις μπορείς να το καταλάβεις. Δεν υποστρέφει, δεν υπερστρέφει, δεν ακούς ήχο μηχανής, δεν κομπιάζει δεν γέρνει δεν κουράζει, δεν , δεν , δεν.... Μπαίνεις μέσα και κλείνει αεροστεγώς. Καταλαβαίνεις αν έχει έξω αέρα μόνο παρακολουθώντας κλαδιά των δέντρων. Το αμάξι είναι ακλόνητο. Ναι, με μικρότερο πορτ μπαγκαζ από το Χ1 και το ντάστερ . Άλλο? Μην αρχίσω να αναφέρω για την ποιότητα. Στην ταυτότητα του οχήματος αναφέρεται ακόμη και το όνομα αυτού που ηταν υπεύθυνος από το εργοστάσιο για το χτήσιμό του.
Οι Μερκ είναι βολτάδικες Σπύρο. Οι BMW είναι οδηγοκεντρικές. Αν σου αρέσει η σπορ οδήγηση, οι BMW είναι σαφώς ανώτερα αυτοκίνητα. Δεν μιλάω προφανώς για AMG GT τώρα, καθότι δεν έχει η BMW αντίστοιχο μοντέλο, αλλά μέχρι και 5άρα και 7άρα ισχύει αυτό που γράφω.
ΥΓ: Spoiler Alert. θα έρθει μάλλον στους επόμενους μήνες στα χέρια μου μια Merc CLK convertible, με περίπου 180 άλογα. Δεν περιμένω φυσικά να είναι στον δρόμο σαν την BMW Ε92, με τα 272 άλογα που είχα, αλλά άλλο σκοπό έχει και δεν θα είναι δικό μου, αλλά προορίζεται για τον πατέρα, ετών 73. Επειδή όμως ο daddy ήταν πολύ γκαζιάρης στα νιάτα του, έτρεξε και σε αρκετά rallies (και 3 Ακρόπολις), και βαστάνε καλά και τα χέρια και τα πόδια του, φοβάμαι μην μου πει ότι δεν του φτάνουν τα άλογα. Χαχα.
-
Δεν θα διαφωνήσουμε τώρα. Άλλωστε όπως προείπα με την ΜΕΡΚ πας είτε γρήγορα ή αργά ή σε στροφές ή σε ευθείες, ανηφόρες ή κατηφόρες, με τον ίδιο θαυμάσιο τρόπο ενός μαγικού χαλιού. Η σφιχτή ανάρτηση, και το πλούσιο σε πληροφορία κοφτερό τιμόνι της bmw σε συνάρτηση με μια υπέροχη θέση οδήγησης προδιαθέτουν τους ενθουσιώδεις της σπορ οδήγησης.
Αυτό που απορώ γιατί δεν λέγεται συχνά είναι πως δεδομένου του βάρους του οχήματος και τις αχαλίνωτης διάθεσης για σπορ ρυθμούς οδήγησης, παίζει να είναι ο πιο τσιγγούνης κινητήρας που έχω δει σε βενζίνη. Επίσης το αυτόματο κιβώτιο της είναι τόσο μα τόσο έξυπνο που καθιστά αυτό της GLA να φαίνεται αργόστροφο. Τα παντλς στην GLA υπάρχουν στιγμές που τα χρειάζομαι πραγματικά. Στην X! not. -
https://m.youtube.com/watch?v=2C52WSKwNeA
Εξαιρετικά τα πήγε , στο παρμπρίζ στην μετωπική έβγαλε βέβαια ρωγμές η πόρτα όμως ακλόνητη.
Πολύ έγκαιρες ακινητοποιήσεις λίγο τον ποδηλάτη μόλις που δεν τον βρήκε... -
Γενικά μιλώντας και βλέποντας πόσο καλή παθητική ασφάλεια έχει ένα τέτοιο SUV , είναι τα μαμημένα επένδυση για την ασφάλεια της οικογένειας σου.
Ακόμη και το κορυφαίο hatch Golf https://www.youtube.com/watch?v=Fpas_TFv2pg που οριακά είναι καλύτερο απο την Χ1 για τους επιβάτες δεν σου βγάζει ρε γμτ την ίδια αίσθηση ασφάλειας , άσε που επειδή τα περισσότερα πλέον οχήματα είναι SUV, δεν ξέρω κατα πόσο τα πρωτόκολλα αυτά του Euroncap αντικατροπτίζουν την πραγματικότητα καθως βλέπω στις συγκρούσεις μετωπικά και πλάγια να προσωμοιώνουν χαμηλά εμποδια αν δεν κάνω λάθος.
Αλλιώς δεν θα συμπεριφερθεί ένα SUV τελικά σε σύγκρουση με ένα άλλο SUV ή ακόμη και με ένα λίγο ακόμη μεγαλύτερο όχημα σε σχέση με τα χαμηλά;
Και τώρα που γράφω τα παραπάνω , τα μπαταριοκίνητα τανκ των 2τόνων + , που να τα βάλει και με αυτά ένα ταπεινό Golfάκι;Καλά για τα συστήματα drive assist που η X1 έσκισε σε αυτό το τεστ πόσο πολύ έχουν εξελιχθεί!
Πόσες ζωές να έχουν σωθεί και βαρείς τραυματισμοι να έχουν αποφευχθεί άραγε;
Ειδικά το βράδυ είναι τεράστια η σημασία τους σε σκοτεινούς δρόμους και στενά.
Το σενάριο που πετάγεται παιδάκι που δεν φαίνεται λόγω ύψους ή ποδήλατο απο τυφλό σημείο συμβαίνει τόσο συχνα και με τόσο τραγικά αποτελέσματα συνήθως , 1/1.000.000 να σου χρειαστεί αποτελεί απαραίτητο εξοπλισμό.
Έπρεπε να επιδοτείται απο την ΕΕ και η εξέλιξη τους και η τοποθέτηση τους στα νέα αυτοκίνητα εδώ και κάμποσα χρόνια.
Το όφελος απο την εξοικονόμηση σε ιατρικές δαπάνες ,αποζημιώσεις και υλικές ζημιές θεωρώ πως ξεπερνάει κατα πολύ το κόστος επιδότησης τους.Θυμήθηκα τώρα τον Ιαβέρη που λέει πως το 80% των νεκρών έρχεται σε ατυχήματα με ταχύτητες <40kmh και για τα δις που κοστίζουν οι θάνατοι και οι τραυματισμοί απο τροχαία.
«Ο Έλληνας τρίβλακας οδηγός με κινητό, τσιγάρο και καφέ!»
https://www.diaforetiko.gr/iaveris-o-ellinas-trivlakas-odigos-me-kinito-tsigaro-kai-kafe/ -
Δεν θα διαφωνήσουμε τώρα. Άλλωστε όπως προείπα με την ΜΕΡΚ πας είτε γρήγορα ή αργά ή σε στροφές ή σε ευθείες, ανηφόρες ή κατηφόρες, με τον ίδιο θαυμάσιο τρόπο ενός μαγικού χαλιού. Η σφιχτή ανάρτηση, και το πλούσιο σε πληροφορία κοφτερό τιμόνι της bmw σε συνάρτηση με μια υπέροχη θέση οδήγησης προδιαθέτουν τους ενθουσιώδεις της σπορ οδήγησης.
Αυτό που απορώ γιατί δεν λέγεται συχνά είναι πως δεδομένου του βάρους του οχήματος και τις αχαλίνωτης διάθεσης για σπορ ρυθμούς οδήγησης, παίζει να είναι ο πιο τσιγγούνης κινητήρας που έχω δει σε βενζίνη. Επίσης το αυτόματο κιβώτιο της είναι τόσο μα τόσο έξυπνο που καθιστά αυτό της GLA να φαίνεται αργόστροφο. Τα παντλς στην GLA υπάρχουν στιγμές που τα χρειάζομαι πραγματικά. Στην X! not.σε σενταν θα προτιμούσα μια πισωκίνητη BMW, σε SUV όμως συμφωνω και γω την Mersedes θα διάλεγα, πιστεύω ότι είναι τρομερη στο να φτιάχνει ενα τελειως απομονωμένο περιβάλλον χαλαρής οδήγησης και ταξιδίου.
Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο μου καλό αμάξι θα είναι μια ηλεκτρικη Merc. Αν μπορώ να την αντέξω οικονομικα βέβαια, αλλιώς θα βολευτούμε με κάτι αλλο χαχαχαχαχ
-
Η GLA πάντως δεν έβγαλε τέτοια αίσθηση. Και σκληρή ανάρτηση είχε και θόρυβο κύλισης έκανε και το μοτέρ ακουγόταν.
Αναφέρομαι σε αυτή που δοκίμασα πρόσφατα. -
@dimsabas said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Η GLA πάντως δεν έβγαλε τέτοια αίσθηση. Και σκληρή ανάρτηση είχε και θόρυβο κύλισης έκανε και το μοτέρ ακουγόταν.
Αναφέρομαι σε αυτή που δοκίμασα πρόσφατα.ωραίο αθρο. Ακουγόταν ε?
σε πιο μεγάλο πάντως που εχω μπει και με έχουν πάει βόλτα ενιωθα αυτά που είπε ο spi_duster
περίμενα όμως σε ένα βαθμό να είναι έτσι και η GLA, εκπλήσομαι που δεν είναι.
-
Αναφέρομαι σε αυτή που δοκίμασα πρόσφατα.Αντε πάλι... Το συγκεκριμένο είναι με look AMG: Ποιο σκληρή ανάρτηση. Εμένα για την ιστορία οι ζάντες είναι 18άρες και είναι GLA 200 δίχως τα AMG παπατζιλίκια. Παμ παρακάτω?
-
Καλά δεν το λες και χαμηλοπροφιλο το 235/50/19 για να πεις πως κάνει θόρυβο και πως κοπαναει
-
@cirus said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Αναφέρομαι σε αυτή που δοκίμασα πρόσφατα.ωραίο αθρο. Ακουγόταν ε?
σε πιο μεγάλο πάντως που εχω μπει και με έχουν πάει βόλτα ενιωθα αυτά που είπε ο spi_duster
περίμενα όμως σε ένα βαθμό να είναι έτσι και η GLA, εκπλήσομαι που δεν είναι.
Και είναι. Η αλήθεια είναι πως δεν την δοκίμασα σε νταμάρια και πως το στήσιμο της δικής μου δεν είναι AMG με ψεύτικες απολήξεις εξάτμισης και ανευ λόγου επιλεγμένη σκληρή ανάρτηση.
Επιπλέον για να βοηθήσω να καταλάβεις τη διαφορά, τα ελαστικά αυτά τα φορά με 330 kpa όταν στην ... απλή GLA είναι στα 290 Kpa.
To AMG για να δείχνει πιο σπορ έχει υπέρμετρα σκληρότερο σύνολο ανάρτησης. Είναι σα να συγκρίνεις ένα απλό φιέστα με ένα st stage +.
Καμία σχέση. Αυτά φίλε μου. -
Αναφέρομαι σε αυτή που δοκίμασα πρόσφατα.Ωραίο άρθρο. Την Χ1 θα την δοκιμάσεις σύντομα;
-
@lap said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Καλά δεν το λες και χαμηλοπροφιλο το 235/50/19 για να πεις πως κάνει θόρυβο και πως κοπαναει
Τώρα σε διάβασα εσένα. Στη γωνία περίμενες?
-
@lap said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Τώρα σε διάβασα εσένα. Στη γωνία περίμενες?
Ποια γωνία; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς
-
Αναφέρομαι σε αυτή που δοκίμασα πρόσφατα.Ωραίο άρθρο. Την Χ1 θα την δοκιμάσεις σύντομα;
Σε ευχαριστώ πολύ! Πολύ θα το ήθελα αλλά δε νομίζω.
-
Πέρασα από αντιπροσωπεία σήμερα κοντά στο δαχτυλίδι και έκανα μια στάση.... Είχε μια γκρι εκθεσιακή.
Το αμάξι απλά τα σπάει. Δεν υπάρχει. Δεν ξέρω αν θα βγει σκυλί σε βάθος χρόνου από τη χρήση (συγκρινόμενο με japan qashqai που έχω 220 χιλ χλμ) αλλά η αισθηση premium που βγαζει ειναι από άλλο πλανήτη. Καλύτερη σαφώς από GLA. -
-
-
@panormus772 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Τάσεις υπερστροφής και σε στεγνό και βρεγμένο.
Όπως το βλέπω εγώ είναι αρχικά υποστροφικη και τα ηλεκτρονικά την πλασάρουν πολύ ωραία για να μην πάει ευθεία. Φαίνεται περισσότερο στο βρεγμένο που πάει καρφί ευθεία και παλεύουν τα πίσω φρένα να την γυρίσουν.
Η Tonale και με απλό μάτι φαίνεται καλύτερη σε πατημα-κρατημα με καλύτερο ζύγισμα του πίσω μέρους (όταν ξεπερνά τα όρια στην πρώτη δοκιμή αλλά και στο βρεγμένο)
Youtube VideoΌμως...ένα Toyota Aygo X είναι καλύτερο και από τα 2 χαχαχαχαχα !!!!
Youtube VideoΚορυφαίο πάντως από όσα πρόλαβα να δω με 108km/h στην πρώτη δοκιμή και 84km/h στο βρεγμένο είναι το ταπεινό i30.
Youtube VideoΚαι γενικά νομίζω πως η πρώτη δοκιμή έχει μια κάποια αξία ως προς την συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου, μια μεσαία προς κλειστή στροφή που ίσως σε δρόμο που δεν τον γνωρίζεις να την προσεγγίσεις με πάνω από 100 km/h είναι ένα ενδεικτικό σενάριο και έχει ενδιαφέρον να βλέπουμε πως αντιδρούν τα σύγχρονα αυτοκίνητα με τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά τους.
-
Το aygo φαινεται να έχει εξαιρετική συμπεριφορά με περισσότερα χλμ από την x1 και δεν γέρνει πολύ και τα 104χλμ/ώρα είναι μια ταχύτητα που θα κινείται κατά μέσον όρο στις στροφές ένα τέτοιο όχημα. Οπότε υπό το πρίσμα αυτό είναι όχι απλά καλό αλλά εξαιρετικό μιας και για τον κινητήρα που διαθέτει το πλαίσιο και οι αναρτήσεις του είναι άψογα και παράγουν ένα ομοιογενές συνόλο.
BMW X1 3rd Generation 2022