-
@criuser said in BMW X1 3rd Generation 2022:
@lap said in BMW X1 3rd Generation 2022:
....και καθετε και κλαιει γιατί οι αγοραστές δεν το παίζουνε.
Θέλει χρόνια για να στήσεις νέα μάρκα...
Περιμένετε σε κάνα χρόνο - δύο που θα τα βγάλει σωστά κατευθείαν η Lancia!
Το DS4 είναι απίστευτο κουκλί και το πρώτο DS με προσωπικότητα (πριν από αυτό δεν μου άρεσε κανένα DS και τις άστοχες υπερβολές τους).
Όμως, μόλις τελειώσει η δεκαετία που έχει δώσει ο Tavares, μία από Lancia και DS δεν θα υπάρχει στον όμιλο.. αλλά συναισθηματικά είμαι με τους Ιταλούς.
Το C5 μία χαρά είναι μέσα, το C4 δυστυχώς δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν βγήκε και ένα καινούργιο τέρας πρόσφατα; Μήπως αρέσει στον φίλο..
-
@dublin said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Το DS4 είναι απίστευτο κουκλί και το πρώτο DS με προσωπικότητα (πριν από αυτό δεν μου άρεσε κανένα DS και τις άστοχες υπερβολές τους).
Το DS5 ήταν κατά την άποψη μου ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Και εσωτερικά επίσης είναι καταπληκτικό, προσεγμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.
Νομίζω πως ήταν ένα αυθεντικό Γαλλικό project που σχεδιαστές και μηχανικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Λόγω της τιμής του όμως που έπαιζε βαθιά μέσα στο γήπεδο των καγκουρικων και χυδαίων MB και BMW δεν είχε επιτυχία.
Θεωρώ πως ήταν ένα πολύ υποτιμημένο αυτοκίνητο. -
Όντως, πολύ όμορφο αυτοκίνητο η DS5.
-
@vagkirk said in BMW X1 3rd Generation 2022:
@dublin said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Το DS5 ήταν κατά την άποψη μου ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Και εσωτερικά επίσης είναι καταπληκτικό, προσεγμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια.
Νομίζω πως ήταν ένα αυθεντικό Γαλλικό project που σχεδιαστές και μηχανικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Λόγω της τιμής του όμως που έπαιζε βαθιά μέσα στο γήπεδο των καγκουρικων και χυδαίων MB και BMW δεν είχε επιτυχία.
Θεωρώ πως ήταν ένα πολύ υποτιμημένο αυτοκίνητο.(εδιτ: Νομιζα οτι μιλαγες για το DS7, οχι το DS5. Tο DS5 πραγματι ειχε ενδιαφερον αλλα σχεδιαστικα δε συγκρινεται με τον διαδοχο - και αν το δεις σημερα στο δρομο μοιαζει πολυ ξεπερασμενο).
Συμφωνω απολυτα, ημουν ετοιμος να το παρω και σε εξαιρετικη τιμη (υπηρχαν καποια κομματια ετοιμοπαραδοτα πριν 2 χρονια). Δεν το πηρα για 2 λογους:
- Οι αισθητηρες παρκαρισματος ειναι κακοι. Ή τουλαχιστον εχω συνηθισει με τελειως αλλο sensitivity με το Tiguan. Οταν σε ειδοποιουν εχεις ηδη κανει ζημια - στο test drive που πηρα, πηγα να παρκαρω και στο οπισθεν ουσιαστικα χτυπησα τον πισω! Βεβαια υπαρχει η καμερα, απλα επειδη εγω εχω συνηθισει να παρκαρω με ηχο, καπως εκανε (και βεβαια δεν υπαρχει καμερα μπροστα).
- Ειναι φαρδυ. Πολυ. Εγω που λογω δουλειας μπορει να βρεθω σε κωλοστενα της Κυψελης και των Αμπελοκηπων ας πουμε, θα τα εβρισκα πολυ σκουρα. Ηδη με το Τιγκουαν και ειμαι οριακα.
Κατα τα λοιπα ειναι το πιο ομορφο αυτοκινητο των τελευταιων ετων. Αυτα και παρντον, ειμαστε και σε εκτος εδρας topic της BMW (εντω μεταξυ εχω παραγγειλει Χ1, βρισκομαι στο τοπικ Χ1 και μιλαω για το DS7. Ουτε γκομενα απωθημενο να ταν).
-
Κατα τα λοιπα ειναι το πιο ομορφο αυτοκινητο των τελευταιων ετων. Αυτα και παρντον, ειμαστε και σε εκτος εδρας topic της BMW (εντω μεταξυ εχω παραγγειλει Χ1, βρισκομαι στο τοπικ Χ1 και μιλαω για το DS5. Ουτε γκομενα απωθημενο να ταν).
Καλά! Μην τρελλαίνεσαι! Εδώ σε άλλα νήματα μιλανε για τουότα.
-
.. και εδώ Toyota, ξεκολλάτε..T O Y O T A.. ακόμη και στα θέματα των ηλεκτρικών που δεν καίνε σταγόνα καύσιμο μπαίνουν και λένε για το πόσο οικονομική είναι, στα θέματα DS και BMW πόσο καλύτερη αγορά, στα Suzuki λένε πόσο λιγότερο φθηνιαρικα είναι! Δεν υπάρχει θέμα που να μην χωράει μία Corolla και ένα Yaris!
-
-
Παιδιά γνωρίζει κάποιος αν η X1 X Line διαθέτει blind spot assist (έστω σαν έξτρα), όσο έχω ψάξει δεν έχω βρει καμία πληροφορία στο site της BMW.
-
Μάλλον είναι στο πακέτο Driver assistant που μπαίνει κατά την παραγγελία και όχι αργότερα. Αυτά έχω καταλάβει από διάφορες συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ήδη παραγγείλει.
-
Καλά δεν εχει blind spot?
-
Η παλία Χ1 όπως και η Χ2 νομίζω δεν είχαν Blind Spot.
Έχω την εντύπωση όμως ότι στο καινούργιο μοντέλο έβαλαν. -
Με αυτή τη γενιά της X1, η BMW επιστρέφει στο σχεδιασμό των χειρολαβών στις πόρτες που είχε εγκαταλείψει στα μέσα των 90's..Ίσως το νέο σχήμα να είναι πιο αεροδυναμικό (δεδομένου ότι δεν εξέχει απο την πόρτα) αλλά σε όσα αυτοκίνητα είχα τέτοια χειρολαβή και χαρασόταν πιο εύκολα και γενικά πιο "εύθραυστο"..Περί ορέξεως βέβαια..
-
Η μέχρι τώρα σχεδίαση..
Η νέα....
Και η old school 90's...
-
@fanis75 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
@kostashagi said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Εννοώ για μία τετραμελή οικογένεια ποιο είναι το πιο άνετο από τα δύο. Και πόσο διαφορά μεταξύ τους έχουν;
H X1 και σε χώρους αλλά και συνολικά...αρκετά καλύτερο αυτοκίνητο σε ολους τους τομείς.
Το συγκριτικό των 4Τ έβγαλε την Χ1 ξεκάθαρο νικητή. Ειδικά σε θέμα ανάρτησης, ποιότητας κύλισης, κρατήματος κλπ.
Νικητής μεν αλλά και με λάθη που τα διορθωνει συντομα...
Αρχικά, είχαμε την εντύπωση ότι όλα τα τρέχοντα μοντέλα BMW X1 (γενιάς U11) θα μπορούν να αναβαθμίσουν το iDrive 8 στο πιο πρόσφατο iDrive 9. Αλλά δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβεί. Σε δήλωση που μας εξέδωσε εκπρόσωπος της BMW, μάθαμε ότι για να λάβουν την αναβάθμιση, τα αυτοκίνητα χρειάζονται νέα κεντρική μονάδα. «Αυτό ισχύει μόνο για νέα οχήματα από τη γραμμή παραγωγής,
Έτσι, με απλούς όρους, εάν έχετε ήδη παραλάβει ένα X1 ή 2 Series Active Tourer, τότε δεν θα μπορείτε να λάβετε την αναβάθμιση iDrive 9. Η νέα κεντρική μονάδα φέρεται να είναι διαθέσιμη σε περίπου δύο μήνες.
https://www.bmwblog.com/2023/01/07/bmw-x1-models-with-new-headunit-get-idrive-9/
https://www.bmwblog.com/2023/01/25/bmw-idrive-9-debut-q2-2023/
Προς το παρόν, υπάρχει μόνο ένα αυτοκίνητο στις ΗΠΑ που σχεδιάζεται για το iDrive 9 — η BMW X1. Γίνεται λίγο σύγχυση επειδή η τρέχουσα X1 εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την παλαιότερη μονάδα κεφαλής που βασίζεται σε Linux, επομένως τα μοντέλα X1 που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε iDrive 9. Ωστόσο, η νέα X1 θα λάβει σύντομα αναβάθμιση κεντρικής μονάδας , σε ένα νεότερο που βασίζεται σε Android και αυτό θα του επιτρέψει να τρέξει το ολοκαίνουργιο iDrive 9.
https://www.bmwblog.com/2023/01/10/bmw-models-idrive9-idrive8-5/
BMW iDrive 9 To Debut In The UK On Certain X1 Versions In Q2 2023
https://www.bmwblog.com/2023/01/25/bmw-idrive-9-debut-q2-2023/
-
ερωτηση έχει παραλάβει κανεις αμαξι με τις τιμες τιμοκαταλογου που βλεπουμε? πχ X1 sDrive20i 41.3Κ η xline ή η bmw απλά μαζευει παραγγελίες και στο τέλος.... ξυριζουν τον γαμπρό? οι βιτρινες των λιζιγνκ παντως εχουν γεμισει με το 136 κυριως με παράδοση τον Ιουνιο από οτι βλεπω...προφανως αν αλλαξει η ανοικτη τιμή θα αναπροσαρμοστουν και οι συμβάσεις του λιζιγνκ σωστά ή αυτοι κλειδώνουν τιμες?
-
Καλημέρα. Το δικό μου ήρθε την προηγούμενη και παραλαμβάνω την επόμενη βδομάδα. Με την τιμή που το έκλεισα αρχές Οκτώβρη.
-
@ig said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Καλημέρα. Το δικό μου ήρθε την προηγούμενη και παραλαμβάνω την επόμενη βδομάδα. Με την τιμή που το έκλεισα αρχές Οκτώβρη.
Ωραιος! αν επιτρεπεται τι πήρες?
-
@tkin73 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
20i space silver. Travel & luxury package, mocha σπορ καθίσματα, m τιμόνι και paddles, εσωτερική κάμερα, μεγάλο τεπόζιτο και νίκελ επένδυση ταμπλό. Αγόρασα και πακέτο service για πέντε χρόνια. Πιθανότατα θα διαλέξω και έξτρα τρία χρονια εγγύηση στο εγγύς μέλλον.
Μετάνιωσα που δεν έβαλα το driver assistant γιατί θα ήθελα το blind spot και την πάτησα κι εγώ λόγω ελλειπούς ενημέρωσης. Νόμιζα δηλαδή ότι θα μπαίνει και αργότερα από την εφαρμογή ενώ μάλλον αυτό δεν θα είναι δυνατό τελικά.Πλήρης αναφορά χαχαχα.
-
@tkin73 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
20i space silver. Travel & luxury package, mocha σπορ καθίσματα, m τιμόνι και paddles, εσωτερική κάμερα, μεγάλο τεπόζιτο και νίκελ επένδυση ταμπλό. Αγόρασα και πακέτο service για πέντε χρόνια. Πιθανότατα θα διαλέξω και έξτρα τρία χρονια εγγύηση στο εγγύς μέλλον.
Μετάνιωσα που δεν έβαλα το driver assistant γιατί θα ήθελα το blind spot και την πάτησα κι εγώ λόγω ελλειπούς ενημέρωσης. Νόμιζα δηλαδή ότι θα μπαίνει και αργότερα από την εφαρμογή ενώ μάλλον αυτό δεν θα είναι δυνατό τελικά.Πλήρης αναφορά χαχαχα.
Με το καλό να παραλάβεις. Ωραίο.
*Τι είναι η εσωτερική κάμερα? -
20i
ναι το drive assist ειναι απαραίτητο μην σου πω και το plus. H κανονικη εγγύηση είναι 2 χρόνια? και τα +3 πόσο κοστίζουν? ειναι εργοαστασιακ΄κανονική ή ασφαλιστική κάλυψη?
BMW X1 3rd Generation 2022