-
@katafractos17 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
@vagkirk said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Πραγματικό style και life statement αυτή η X1 , χρειαζόταν για να ξεχωρίσει από την πλεμπα 3008 που προσπάθησε να μπει στα χωράφια του.
Η "Πλέμπα" έχει βάλει κάτω πολλά από τα σημερινά μοντέλα της κατηγορίας.
Κι όχι μόνο τα έχει βάλει κάτω, αλλά τα πατάει και δεν τα βλέπει καν.Ναι, οκ, με τους αστείους κινητήρες βενζίνης με 1200 κυβικά και 130 αλογα, φούμαρα πουλάνε και lifestyle, κανένας που ξέρει από αυτοκίνηση δε θα έπαιρνε την πλεμπα
-
Πραγματικό style και life statement αυτή η X1 , χρειαζόταν για να ξεχωρίσει από την πλεμπα 3008 που προσπάθησε να μπει στα χωράφια του.
Κι όχι μόνο τα έχει βάλει κάτω, αλλά τα πατάει και δεν τα βλέπει καν.Καλά εννοείται ότι και εγώ πολύ περισσότερο συμπαθώ τα νέα Peugeot , 3008 και ειδικά για εμένα το 508 θα ήταν οι κορυφαίες επιλογές στα ίδια χρήματα με πολύ καλύτερο εξοπλισμό και νομίζω και hybrid στα 50000€ με 225 έως 300 άλογα κιόλας.
Αλλιώς AR Tonale που κυκλοφόρησε τώρα ή stelvio / Giulia αν φτάνουν τα κουκιά που είναι πολύ ανώτερα αυτοκίνητα από την X1.
Σιχαίνομαι εκ βαθέων ότι εκπροσωπεί η μάρκα αυτή ειδικά στην χώρα μας , αλλά επίσης ειδικά στην ψωροκωσταινα δεν υπάρχει καλύτερος εκφραστής και εκπρόσωπος του συγκεκριμένου lifestyle /εικόνας που πολλοί κυνηγούν μέσω της αγοράς ενός premium SUV.
Με το υπάρχον X1 αυτό το ζητούμενο ήταν λίγο θολό με την έλευση του 3008 για όσους γνωρίζουν 2-3 πραγματακια περί αυτοκίνησης που έμοιαζε μια ευφυέστατη εναλλακτική , τώρα με το νέο Χ1 κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά κατά την άποψη μου σχεδιαστικά μέσα - έξω για να ξεχωρίσει ως ο βασιλιάς των premium στην κατηγορία αυτή. GLA , Q3 , Xc40 δεν μπορούν πλέον να σταθούν δίπλα του , (εξαιρω ίσως το Q3 sportback που είναι εξαιρετικό σχεδιαστικά και βγάζει μια σοφιστικέ εναλλακτική όπως το 3008 ) .
Α και κλείνοντας την παρένθεση θυμήθηκα που πέτυχα το πρωί ένα formentor λίγο μετά την Τρίπολη προς Καλαμάτα , ξετρελαθηκα , πανέμορφο , δυναμικές σπορ γραμμές , και πήγαινε και ωραία ο οδηγός του , 160-180 παντού και στις στροφές της ΕΟ μένοντας στην εξωτερική στις δεξιές χωρίς να κλείνει όπως οι περισσότεροι που σημαίνει πως του έδινε αυτοπεποίθηση να στρίψει άνετα. Δεν ξέρω τι formentor παίρνεις με 37-40κ που έχει η αρχική έκδοση της Χ1 αλλά για μένα τώρα θα ήταν η απόλυτη επιλογή , ούτε χαμηλό αλλά ούτε και περίπτερο. -
@strom said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Κι όχι μόνο τα έχει βάλει κάτω, αλλά τα πατάει και δεν τα βλέπει καν.Ναι, οκ, με τους αστείους κινητήρες βενζίνης με 1200 κυβικά και 130 αλογα, φούμαρα πουλάνε και lifestyle, κανένας που ξέρει από αυτοκίνηση δε θα έπαιρνε την πλεμπα
Ε εσείς που ξέρετε από αυτοκίνηση θα πάρετε τα σωστά αυτοκίνητα οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
-
Α και κλείνοντας την παρένθεση θυμήθηκα που πέτυχα το πρωί ένα formentor λίγο μετά την Τρίπολη προς Καλαμάτα , ξετρελαθηκα , πανέμορφο , δυναμικές σπορ γραμμές , και πήγαινε και ωραία ο οδηγός του , 160-180 παντού και στις στροφές της ΕΟ μένοντας στην εξωτερική στις δεξιές χωρίς να κλείνει όπως οι περισσότεροι που σημαίνει πως του έδινε αυτοπεποίθηση να στρίψει άνετα.
Δεν υπάρχει λόγος να μην παίρνει σωστές γραμμές εκμεταλλευόμενος το πλάτος του δρόμου, κάποιος που οδηγεί σβέλτα εφόσον δεν έχει όχημα κοντά του ή πίσω του να τον ακολουθεί.
-
@mastoras78 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Α και κλείνοντας την παρένθεση θυμήθηκα που πέτυχα το πρωί ένα formentor λίγο μετά την Τρίπολη προς Καλαμάτα , ξετρελαθηκα , πανέμορφο , δυναμικές σπορ γραμμές , και πήγαινε και ωραία ο οδηγός του , 160-180 παντού και στις στροφές της ΕΟ μένοντας στην εξωτερική στις δεξιές χωρίς να κλείνει όπως οι περισσότεροι που σημαίνει πως του έδινε αυτοπεποίθηση να στρίψει άνετα.
Δεν υπάρχει λόγος να μην παίρνει σωστές γραμμές εκμεταλευόμενος το πλάτος του δρόμου, κάποιος που οδηγεί σβέλτα εφόσον δεν έχει όχημα πίσω του και κοντά του να τον ακολουθεί.
Έχεις δίκιο όταν ο δρόμος είναι άδειος δεν υπάρχει λόγος να πιέζεις λάστιχα και αναρτήσεις για να κινηθείς γρήγορα μένοντας στην εξωτερική πλευρά.
Αναφέρομαι σε περιπτώσεις μέτριας κίνησης σε ΕΟ που το σωστό είναι να μένεις στην γραμμή σου ανάλογα το ποσό ικανός νιώθεις σαν οδηγός αλλά και πόσο ασφάλεια σου εμπνέει μέσα στη στροφή το αυτοκίνητο σου.
Πχ πηγαίνεις με 160-180 παντού και έχεις κάποιον να σε περνάει με 200+ στην ευθεία και στην επόμενη στροφή να πέφτει στα 130-140 , εσύ να αναγκάζεσαι να περνάς εξωτερικά με 160+ , που στις αριστερές σημαίνει προσπέρασμα από δεξιά του , αν μετά είναι κάποιος στην δεξιά λωρίδα να του μπαίνεις μπροστά του και ξεκινά ένα γαϊτανάκι λες και κάνουμε κόντρες , με την κατάληξη να είναι συνήθως ομορφιές του τύπου brakecheck σε αριστερές ή απότομη αλλαγή λωριδας όταν σε βλέπει επίσης σε αριστερές να έρχεσαι από δεξιά του. -
Όσο ανεβαίνουν τα χαω και ο χρόνος αντίδρασης μειώνεται σε περίπτωση στραβής, ο έμπειρος οδηγός θα υιοθετήσει πιο συντηρητική προσέγγιση. Ειδικά στην ΕΟ με υψηλές ταχύτητες.
Καλό είναι που αναφέρεις συγκεκριμένο σενάριο ώστε να μπορεί να γίνει συζήτηση. Στο παράδειγμα που αναφέρεις λοιπόν σε κάθε περίπτωση όταν θα πιάσεις στην στροφή τον γρήγορο που σε προσπέρασε στην ευθεία το σωστό είναι να κάτσεις στην αριστερή λωρίδα ανεξάρτητα της φοράς της στροφής και να του κάνεις σινιάλο να κάνει εκείνος δεξιά ώστε να τον προσπεράσεις. Αν κάνει δεξιά καλώς, αν όχι μένεις πίσω του. Οτιδήποτε άλλο ενέχει κινδύνους και ρίσκα. Αυτό είναι το "σωστό" και προσπαθώ να το τηρώ άσχετα αν δε το καταφέρνω πάντα.
-
Δεν υπάρχει λόγος να μην παίρνει σωστές γραμμές εκμεταλευόμενος το πλάτος του δρόμου, κάποιος που οδηγεί σβέλτα εφόσον δεν έχει όχημα πίσω του και κοντά του να τον ακολουθεί.
Έχεις δίκιο όταν ο δρόμος είναι άδειος δεν υπάρχει λόγος να πιέζεις λάστιχα και αναρτήσεις για να κινηθείς γρήγορα μένοντας στην εξωτερική πλευρά.
Αναφέρομαι σε περιπτώσεις μέτριας κίνησης σε ΕΟ που το σωστό είναι να μένεις στην γραμμή σου ανάλογα το ποσό ικανός νιώθεις σαν οδηγός αλλά και πόσο ασφάλεια σου εμπνέει μέσα στη στροφή το αυτοκίνητο σου.
Πχ πηγαίνεις με 160-180 παντού και έχεις κάποιον να σε περνάει με 200+ στην ευθεία και στην επόμενη στροφή να πέφτει στα 130-140 , εσύ να αναγκάζεσαι να περνάς εξωτερικά με 160+ , που στις αριστερές σημαίνει προσπέρασμα από δεξιά του , αν μετά είναι κάποιος στην δεξιά λωρίδα να του μπαίνεις μπροστά του και ξεκινά ένα γαϊτανάκι λες και κάνουμε κόντρες , με την κατάληξη να είναι συνήθως ομορφιές του τύπου brakecheck σε αριστερές ή απότομη αλλαγή λωριδας όταν σε βλέπει επίσης σε αριστερές να έρχεσαι από δεξιά του.Πάλι ξεχνάτε ότι υπάρχουν ορια ταχύτητος. Οπότε είσαι παράνομος με το καλημέρα και καλύτερα να μην ενοχλεις απο πάνω αυτόν που δε παρανομεί. Εγώ όσο και να τρέχω πάνω από το όριο δε πιέζω κανέναν πλέον και φυσικά δε προσπερνώ απο τα δεξιά..Περιμένω υπομονετικά για την ασφάλεια όλων.
-
Από την άλλη όποιος είναι στην αριστερή χωρίς να προσπερνάει, επίσης παρανομεί. Κοινή λογική θέλει, κάνεις δεξιά και περνάει ο πιο γρήγορος, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς.
-
@kostis20 δε λέμε περί νομιμότητας η μη όμως. Κατά τα άλλα συμφωνούμε
-
Σωστό θα έλεγε κάποιος δημόσια ότι είναι να πηγαίνεις με ή κάτω από το όριο βέβαια.
-
Από την πρωτη παρουσίαση το ΣΚ που μας πέρασε!
Θα σαρώσει πάλι και ειδικά με την τιμολόγηση που της κάνει η BMW Hellas!
Και που να έρθει και με το mild hybrid ! -
Εκπληκτικό χρώμα.
Από μέσα δεν μου αρέσει αυτή η μαυρίλα. Θέλω μπέμπα με πολυτέλεια.
-
Σα κοτέτσι είναι μέσα η συγκεκριμένη..
-
Σα κοτέτσι είναι μέσα η συγκεκριμένη..
Μπήκε και βγήκε τοσος κόσμος και την είχαν στο γρασίδι.
Και εγώ έφριξα όπως την είδα. -
Καλημέρα σε όλους.
Έχοντας δει την καινούργια X1 πριν κάποιες βδομάδες και έχοντας γυρίσει όλες σχεδόν τις αντιπροσωπείες τον προηγούμενο χρόνο είμαι έτοιμος να την παραγγείλω μέσα στην ερχόμενη βδομάδα. Οι άλλες επιλογές που έφτασαν μέχρι το τέλος ήταν η gla και τα Mazda cx30 και cx5.
Νομίζω πως στα περίπου 40χιλ ευρώ το αυτοκίνητο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο χώρων και εξοπλισμού. Επειδή όμως μέχρι να δώσω την προκαταβολή έχω ακόμα στο νου μου τα άλλα τρία αυτοκίνητα που προανέφερα θα ήθελα και τη γνώμη των φιλων του φόρουμ. Υπάρχει ίσως κάτι που μου διαφεύγει; Κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζω και να λάβω υπόψιν μου πριν την τελική επιλογή; Το αυτοκίνητο θα είναι το μοναδικό μιας τριμελους οικογένειας ( παιδί 1,5 ετους) που δεν αναμένεται να μεγαλώσει και θα χρησιμοποιείται κυρίως σε ταξίδια εκτός πόλης για 10 με 15 χιλ. χιλιόμετρα το χρόνο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις γνώμες σας. -
@ig said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Και τα 4 αυτοκίνητα που ανέφερες είναι εξαιρετικά.
Τα οδηγησες και τα 4;
Αν ναι ποιο σου άρεσε περισσότερο;
Από εξοπλισμό και τιμές, τι κερδίζεις και τι χάνεις; -
Δαγκωτό X1.
Αν και στα 40K μπορείς να δεις και το Honda civic, χα,χα. Μη λάβεις υπόψη σου το σχόλιο, αφορά "άλλα αυτιά" στο forum...
-
@andya3 said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Δαγκωτό X1.
Αν και στα 40K μπορείς να δεις και το Honda civic, χα,χα. Μη λάβεις υπόψη σου το σχόλιο, αφορά "άλλα αυτιά" στο forum...
Για suv ενδιαφέρεται ο φίλος...
Αλλά μπορεί να κοιτάξει και το id3 τώρα που το θυμήθηκα -
@gtsartsal said in BMW X1 3rd Generation 2022:
@ig said in BMW X1 3rd Generation 2022:
Και τα 4 αυτοκίνητα που ανέφερες είναι εξαιρετικά.
Τα οδηγησες και τα 4;
Αν ναι ποιο σου άρεσε περισσότερο;
Από εξοπλισμό και τιμές, τι κερδίζεις και τι χάνεις;Το καινούριο Χ1 δεν υπήρχε για test drive. Το παλιό μια χαρά μου φάνηκε, δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις βέβαια. Έρχομαι από Alfa 159 που είναι εξαιρετική σε όλα της αλλά δεν την έχω ζορίσει ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνω και με το καινούριο.
Το gla σε αυτά τα χρήματα είναι πιο φτωχό σε εξοπλισμό αλλά και το εσωτερικό του δεν μου φάνηκε τόσο ποιοτικό.
Τα Mazda, ιδιαίτερα το cx30 είναι πλήρως εξοπλισμένα αλλά με δίλιτρο ατμοσφαιρική μηχανή. Αυτό έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που όλοι γνωρίζουμε. Έχουν μάλλον και χειρότερη μεταπώληση, αν και αυτή πιθανότατα θα με απασχολήσει σε 8 με 10 χρονιά. -
Δεν είναι suv το id3. Είναι ας πούμε το ηλεκτρικό golf.
Εκτός αυτού αφού θέλει το αυτοκίνητο για ταξίδια εκτός πόλης, δε βλέπω κάποιο πλεονέκτημα σε ηλεκτρικό ή plug-in.
Δεν έχει ανταγωνισμό η X1 στην κατηγορία της. Όσο κι αν συμπαθώ την audi, το Q3 δεν είναι X1 και το GLA δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
BMW X1 3rd Generation 2022