-
@gatoz said in FORD FORUM:
@spi_duster said in FORD FORUM:
Έχω μπει σε διάφορα αυτοκίνητα c suv. Το μόνο που με έκανε να δω ένα κλικ κάτω την gla ήταν το Kuga phev. Εξαιρετική δουλειά και πριμιουμ εικόνα. Για πολλά χλμ λέμε. Ούτε η Χ1 ούτε η gla , glb , qq, 3008 δεν το φτάνουν στο δέσιμο, την ανάρτηση, την ουδετερότητα και την άνεση . Πολύ καλή υλοποίηση.
φαινεται η αδυναμια πολιτικης θεσης
Σε καταλαβαίνω. Είναι ωραία η ζωη με αυτοκίνητα 70000 ευρώ περασμένα στα εξοδα της εταιρείας μα με διαθεση αγωνιστική. Πες μου τώρα πως στο ταπεινό των 300 ιππων έχεις πάντα ένα ριζοσπάστη να περνά η ωρα όταν για καποιο λογο είσαι σταματημενος. Τα λεχω διαβάσει όλα εδώ μεσα . Τπτ περιεργο να δω και αυτό σύντροφε με ισχυρη πολιτική αποψη μα και επιχειρηματα βεβαίως βεβαίως.
-
Γενικά, συγνώμη που θα το εκφράσω δημόσια (καθώς το σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα), οι κάτοχοι οχημάτων leasing εδώ μέσα είναι ότι αυτοί που παίζουν συστηματικά στοίχημα στα ομαδικά αθλήματα.
Ήτοι έχουν μια εντελώς δική τους φιλοσοφία η οποία "χαλάει" το παιχνίδι για τους υπόλοιπους....
-
Έχω μπει σε διάφορα αυτοκίνητα c suv. Το μόνο που με έκανε να δω ένα κλικ κάτω την gla ήταν το Kuga phev. Εξαιρετική δουλειά και πριμιουμ εικόνα. Για πολλά χλμ λέμε. Ούτε η Χ1 ούτε η gla , glb , qq, 3008 δεν το φτάνουν στο δέσιμο, την ανάρτηση, την ουδετερότητα και την άνεση . Πολύ καλή υλοποίηση.
Σε καταλαβαίνω. Είναι ωραία η ζωη με αυτοκίνητα 70000 ευρώ περασμένα στα εξοδα της εταιρείας μα με διαθεση αγωνιστική. Πες μου τώρα πως στο ταπεινό των 300 ιππων έχεις πάντα ένα ριζοσπάστη να περνά η ωρα όταν για καποιο λογο είσαι σταματημενος. Τα λεχω διαβάσει όλα εδώ μεσα . Τπτ περιεργο να δω και αυτό σύντροφε με ισχυρη πολιτική αποψη μα και επιχειρηματα βεβαίως βεβαίως.
Φυσικά και εχουμε καταλληλα εντυπα και κουπονια. Θα παρεις?
-
Φαίνεται ότι η ford φτιάχνει καλά αυτοκίνητα,όταν το λέει κάτοχος merc
-
@dimitrioskosmas said in FORD FORUM:
Αχαχαχαχα
Ηθελε παντα η μαμα να σε δει? -
@sabas_thess said in FORD FORUM:
Γενικά, συγνώμη που θα το εκφράσω δημόσια (καθώς το σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα), οι κάτοχοι οχημάτων leasing εδώ μέσα είναι ότι αυτοί που παίζουν συστηματικά στοίχημα στα ομαδικά αθλήματα.
Ήτοι έχουν μια εντελώς δική τους φιλοσοφία η οποία "χαλάει" το παιχνίδι για τους υπόλοιπους....
Δηλαδή ποια είναι αυτή η φιλοσοφία? Απο περιέργεια ρωτάω γιατί διακρινώ ότι πάει να δημιουργηθεί ένα κλίμα γύρω από τα leasing λες και κάποιος τα χαρίζει αριστερά δεξία αλλά τα χαίρονται λίγοι και εκλεκτοί.
Έτσι για την ιστορία και χωρίς καμία διάθεση να αλλάξω την οπτική κανενός (δεν με ενδιαφέρει καθόλου να το κάνω) απλά να αναφέρω ότι:
- όσοι έχουν leasing δε γεννήθηκαν και ούτε θα πεθάνουν με αυτό
- όσοι έχουν leasing κατά 90% έχουν και το ιδιόκτητο παράλληλα γιατί σήμερα είναι, αύριο δεν είναι και λίγοι ρισκάρουν να μείνουν χωρίς αμάξι
- το leasing δε διαφοροποιεί τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης ενός αυτοκινήτου για τους στοιχειωδώς σοβαρούς καθώς και πάλι τον ίδιο χρόνο θα περνάς μέσα και τις ίδιες ανάγκες έχεις να καλύψεις
Στα αυτονόητα περί κόστους του leasing που κάποιος το αναλαμβάνει και δεν είναι τζάμπα δε νομίζω ότι έχει αξία να αναφερθούμε καν.
-
@dimitrioskosmas said in FORD FORUM:
Αχαχαχαχα
Ηθελε παντα η μαμα να σε δει?η ελληνιδα μανα σε merc θελει να καμαρωσει τον γιο, οχι σε σουτζουκι, αυτα ειναι για τις ινδοπακιστανες
-
@stefan147 said in FORD FORUM:
- όσοι έχουν leasing κατά 90% έχουν και το ιδιόκτητο παράλληλα γιατί σήμερα είναι, αύριο δεν είναι και λίγοι ρισκάρουν να μείνουν χωρίς αμάξι
- το leasing δε διαφοροποιεί τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης ενός αυτοκινήτου για τους στοιχειωδώς σοβαρούς καθώς και πάλι τον ίδιο χρόνο θα περνάς μέσα και τις ίδιες ανάγκες έχεις να καλύψεις
Γενικά συμφωνώ, αλλά για να κάνουμε συζήτηση, δεν συμφωνώ με το Νο. 3.
Τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο θα έπαιρνα σε leasing από ότι σε αγορά, τόσο λόγω κόστους (αγοράς, συντήρησης) όσο και λόγω βλαβών. Αλλιώς ειναι σε μια βλάβη να πρέπει να πληρώσω από την τσέπη μου (ή εαν εγγύηση να μείνω χωρίς αμάξι για 10-20 μέρες) και αλλιώς να πληρώνει άλλος και να έχω και αμάξι αντικατάστασης. Επίσης, στο λήζινγκ ειναι και θέμα διαθεσιμότητας - έχω φίλο που πήρε αμάξι που δεν θα το αγόραζε ποτέ, μόνο και μόνο επειδή αυτό ήταν διαθέσιμο άμεσα που το χρειαζόταν. Άλλος φίλος μου πήρε XC40 PHEV, αλλά ιδιωτικά δεν θα το έπαιρνε ποτέ γιατί ήταν εκτός μπάτζετ αλλά ως εταιρικό ήταν στην κατηγορία του Γκόλφ και του Άσσου!
Με το leasing θα διάλεγα κάτι που θα κάνω και το κέφι μου, ενώ όταν πληρώνω από την τσέπη μου έχω και διαφορετικά κριτήρια ως προτεραιότητα. Επίσης, π.χ. τα 2 ή 2.5λίτρα στο λήζινγκ δεν με νοιάζουν, σε ιδιωτική χρήση ειναι ανασταλτικός παράγοντας. Στο λήζινκγ θα έπαιρνα ηλεκτρικό άνετα (άλλος θα φάει ενδεχόμενα μεγάλη απαξίωση), σαν ιδιώτης θα το σκεφτόμουν πολύ σόβαρα.
Οπότε δεν ειναι μόνο θέμα χρόνου οδήγησης και αναγκών αλλά και άλλων παραμέτρων.
-
Συμφωνώ. Με τελειως διαφορετικά κριτήρια θα διαλεγα αμάξι σε leasing από ότι σε ιδιόκτητο
Οσον αφορά το Kuga και ολα τα FORD βασικά ισχύει αυτό που λέει ο Stefan οτι κάποια στιγμή θα βγάλουν τριγμούς. Ειχαμε πολλα Ford στην οικογένεια. Ειναι απλά θέμα χρόνου. Κάποια δεν είχαν και εβγαλαν αργότερα τριξίματα. Στο puma είχα αρκετά μεχρι που έκανα ηχομόνωση και εβαλε και λαστιχάκια οπου ακούμπαγαν πλαστικα μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μην έχω τριγμούς στις πορτες και ο ήχος από μουσικη να αλλάξει τελείως
Τωρα οσον αφορά την αναρτηση και στρίψιμο το Kuga το βρίσκω από τα καλύτερα και δεν συμφωνω με τον stefan αλλά και είναι ενα μεγάλο αλλα δεν εχω ιδέα για το PHEV που είναι πολύ πιο βαρυ με τις μπαταρίες οπότε δεν ξέρω μηπως αυτό αλλάζει όλο το στησιμο και έχει δικιο.
-
Σωστά όλα αυτά αλλά αφορούν τη μία καθ' αυτή επιλογή του αυτοκινήτου που θα αποκτηθεί ως leasing. Δεν αλλάζει κάτι γενικότερα ως προς τα κριτήρια που θέτει ο καθένας μας για το αμάξι του. Προφανώς και υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις. Κι εγώ δε θα έπαιρνα ποτέ μου Ford πληρώνοντας από την τσέπη μου αλλά να που πήρα. Αυτό δεν άλλαξε σε κάτι όμως το πως αξιολογώ ένα αυτοκίνητο γενικότερα γιατί αυτό καταλαβαίνω οτι αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί για τους κατοχους, ότι έχουν αλλάξει κριτήριο.
Επίσης διαφωνώ ότι το leasing είναι για γούστα. Το ακριβώς αντίθετο. Αυτός που έχει ως γούστο το αμάξι, το πληρώνει από την τσέπη του και αφήνει το leasing για την κάλυψη των βασικών αναγκών. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο όφελος. Ούτε το φορολογικό ούτε τίποτα άλλο.
-
Επίσης διαφωνώ ότι το leasing είναι για γούστα. Το ακριβώς αντίθετο. Αυτός που έχει ως γούστο το αμάξι, το πληρώνει από την τσέπη του και αφήνει το leasing για την κάλυψη των βασικών αναγκών. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο όφελος. Ούτε το φορολογικό ούτε τίποτα άλλο.
Συμφωνώ, εφόσον υπάρχει η επιλογή του λήζινγκ - δεν το έγραψα ίσως καθαρά. Σε λήζινκγκ δεν θα έπαιρνα Κορόλα, θα έπαιρνα κάτι που δεν θα μπορούσα να αγοράσω (καινούργιο) και δεν θα με ένοιαζαν οι βλάβες, αυτό εννοώ ότι μπορώ να βγάλω "γούστα". Για παράδειγμα θα έπαιρνα ένα Τέσλα ή ένα PHEV, κάτι που ιδιωτικά δεν μπορώ να το κάνω. Και για προσωπικό θα αγόραζα ένα weekend car να κάνω ό,τι θέλω. Αλλά όταν δεν έχω επιλογή για ληζινγκ, αναγκαστικά πρέπει να χωρέσω πολλά αυγά σε ενα καλάθι: να μπορώ να το αγοράσω, να μου αρέσει, να με εξυπηρετεί κλπ. κριτήρια.
-
Στην επιλογή εταιρικού leasing και του ιδιόκτητου αλλάζουν τελείως τα κριτήρια. Το μοναδικό που σε απασχολεί στο leasing (εταιρικό) είναι η φορολογική επιβάρυνση. Φιλικό πρόσωπο είχε ως εταιρική παροχή το volvo Χ60, έφυγε από την εταιρεία και αγόρασε το jeep compass, διότι δεν διαθέτει εταιρικό και είχε πουλήσει το ιδιόκτητο. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι χαοτική.
-
Λέμε δύο διαφορετικά πράγματα. Εγώ μιλάω για κριτήρια αξιολόγησης και όχι για κριτήρια επιλογής. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Τα κριτήρια αξιολόγησης μένουν ίδια είτε προκειται για leasing είτε για ΙΧ.
-
Λέμε δύο διαφορετικά πράγματα. Εγώ μιλάω για κριτήρια αξιολόγησης και όχι για κριτήρια επιλογής. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Και τα κριτήρια αξιολόγησης είναι διαφορετικά.
Δεν θα με χαλούσε ιδιαίτερα αν σε leasing αυτοκίνητο στράβωναν οι δισκοπλακες ή έλιωναν τα τακακια κάθε χρόνο. Θα είχα αμάξι αντικατάστασης και μηδέν έξοδα.
Αν όμως ήταν ιδιόκτητο , το μπινελίκι θα πήγαινε σύννεφο.Η εμπειρία χρήσης στην καθημερινότητα αλλάζει εντελώς με διαφορετικά αποτελέσματα στην αξιολόγηση!
-
Δεν πάει καθόλου έτσι γιατι η αξιοπιστία είναι θέμα ταλαίπας/ασφάλειας και όχι κόστους εφόσον μιλάμε για καινούρια εντός εγγύησης. Δεν είναι εύκολο να παρατάς κάθε λίγο τη δουλειά σου για να τρέχεις να φτιάχνεις το εταιρικό.
Επίσης το αυτοκίνητο αντικατάστασης είναι συνήθως μία κατηγορία κάτω και μπορεί να καταλήξεις με κάνα σαπάκι CHR για καιρό. Οπότε δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
-
Δεν πάει καθόλου έτσι γιατι η αξιοπιστία είναι θέμα ταλαίπας/ασφάλειας και όχι κόστους εφόσον μιλάμε για καινούρια εντός εγγύησης. Δεν είναι εύκολο να παρατάς κάθε λίγο τη δουλειά σου για να τρέχεις να φτιάχνεις το εταιρικό.
Επίσης το αυτοκίνητο αντικατάστασης είναι συνήθως μία κατηγορία κάτω και μπορεί να καταλήξεις με κάνα σαπάκι CHR για καιρό. Οπότε δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Φαντάσου να το πλήρωνες και να μην είχες αυτοκίνητο αντικατάστασης
-
Παίζει κι αυτό. Αν και έχω πάρει αρκετές φορές αμάξι αντικατάστασης από αντιπροσωπεία ως ιδιώτης.
-
@gtsartsal said in FORD FORUM:
Και τα κριτήρια αξιολόγησης είναι διαφορετικά.
Δεν θα με χαλούσε ιδιαίτερα αν σ
ε leasing αυτοκίνητο στράβωναν οι δισκοπλακες ή έλιωναν τα τακακια κάθε χρόνο. Θα είχα αμάξι αντικατάστασης και μηδέν έξοδα.
Αν όμως ήταν ιδιόκτητο , το μπινελίκι θα πήγαινε σύννεφο.Η εμπειρία χρήσης στην καθημερινότητα αλλάζει εντελώς με διαφορετικά αποτελέσματα στην αξιολόγηση!
Εννοείται, σε leasing δε θα κοιτούσα ποτέ γιαπωνεζικο....bmw,alfa κι άγιος ο Θεός
-
Leasing επιλεγεις απο λιστα που σου παρεχουν ποιο σου αρεσει και μπορεις να πληρωσεις φορολογικα (γιατι μερικα εχουν μια επιβαρυνση). Ο λογικος ανθρωπος θα παρει το καλυτερο για αυτον στην λιστα που μπορει να πληρωσει ή αν εχει προτεραιοτητα να μην πληρωσει οποιο δεν εχει επιβαρυνση για αυτον αλλα το καλυτερο απο αυτα.
Δεν επιλεγεις βασει αξιοπιστιας η μεταπωλησης ειναι βασικα ενω σαν ιδιωτης αυτα τα κριτηρια για πολλουν ειναι ψηλα.
-
Δηλαδή ποια είναι αυτή η φιλοσοφία? Απο περιέργεια ρωτάω γιατί διακρινώ ότι πάει να δημιουργηθεί ένα κλίμα γύρω από τα leasing λες και κάποιος τα χαρίζει αριστερά δεξία αλλά τα χαίρονται λίγοι και εκλεκτοί.
Έτσι για την ιστορία και χωρίς καμία διάθεση να αλλάξω την οπτική κανενός (δεν με ενδιαφέρει καθόλου να το κάνω) απλά να αναφέρω ότι:
Στα αυτονόητα περί κόστους του leasing που κάποιος το αναλαμβάνει και δεν είναι τζάμπα δε νομίζω ότι έχει αξία να αναφερθούμε καν.
Ακριβώς όσα είπαν οι προλαλήσαντες. Δεν σας νοιάζουν οι συνέπειες των επιλογών σας όπως όλους εμάς τους υπόλοιπους που ψωνίζουμε τετελεσμένα. Κράζετε τις ίδιες τις επιλογές σας χαρακτηρίζοντας την μισή κατηγορία χρεπια, γιατί ουσιαστικά νιώθετε λίγο Mansa Musa και υπεράνω (στο μυαλό σας). Όλα σας φταίνε. Σπαμάρετε μαυρίλα σε κάθε νήμα.
Καθιστάτε αδύνατη την επιλογή για ανθρώπους που μπαίνουν εδώ να διαβάσουν 5-10 απόψεις ανθρώπων με γνώσεις και το βασικό που εισπράττουν στο τέλος είναι η ως άνω αναφερόμενη μαυρίλα απο ενα γκρουπ/κλίκα με οχήματα μέσω leasing. Όλη αυτή η σοφία σας γιατί δεν βρήκε εφαρμογή όταν επιλέγατε τα leasing σας; Ειλικρινά απορώ...
Στην τελική όπως ακριβώς εσάς δεν σας νοιάζει να αλλάξετε την άποψη του οποιουδήποτε τι σας κάνει να πιστεύετε ότι νοιάζει τους πολλούς η συστηματική σας οριζόντια απαξίωση; Δώστε τα πίσω τα "χρεπια" σας, πάρτε αυτά που θεωρείτε καλά αυτοκίνητα για εσάς να ηρεμήσουμε...
Προσπάθησα πολύ να είναι κόσμιος αλλά τα κρατούσα καιρό, έπρεπε να τα βγάλω από μέσα μου. Δεν ξέρω, ειλικρινά θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου τύπου ειδική σήμανση να ξεχωρίζει ο γράφων όταν αναφέρεται σε όχημά του το οποίο κατέχει με leasing. Έχει καταντήσει κουραστική αυτή η μόνιμη μίρλα. Εκτός αν είμαι μόνο εγώ που έχω κουραστεί από όλο αυτό....
FORD FORUM