-
@dimitrioskosmas said in CITROËN FORUM:
Ψάχνω για μεταχειρισμένο για έναν φίλο , citroen c4 2005-2010 1600 120hp. Πέρα από τα κλασσικά (ιστορικό σερβις, χλμ ) πρέπει να προσέξω ή να κοιτάξω κάτι το ιδιαιτερο?
Εγώ θα κοίταζα αν ο εγκέφαλος είναι SAGEM ή BOSCH. Συνιστώ BOSCH. Επίσης ελέγξτε καλά όλα τα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια γιατί αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, θα ταλαιπωρηθείτε να βρείτε γρήγορα κάποιο ανταλλακτικό.
Επειδή πάνω/κάτω είναι πανομοιότυπα με τα Peugeot της εποχής εκείνης ελέγξτε μοχλοδιακόπτες (ειδικά τα φλας).
Βασικά μην εστιάσετε μόνο στα χοντρά (μηχανικά/σασί/πέδηση/ανάρτηση) αλλά και στα περιφερειακά, κυρίως στα ηλεκτρονικά.
-
Αν δεν κάνω λάθος... αυτό το μοντέλο είναι που καίει τις ασφαλειοθηκες...με το συγκεκριμένο ανταλλακτικό να είναι σε έλλειψη.
Βρήκα και το παρακάτω από κατόχους... καλή ανάγνωση...
http://www.greekcitroenclub.gr/viewtopic.php?f=54&t=36&sid=5eda32e1c5fa009177c406ea8b02806b
-
Καλή ανάγνωση ή καλό κουράγιο;
Μάλλον καλό κουράγιο...Όπου να'ναι θα έρθει ο @criuser και θα τα αποδομήσει όλα...
Εγώ πάντως θα προτιμούσα να αγοράσω ένα Honda Civic εκείνης της εποχής.
-
-
@dimitrioskosmas said in CITROËN FORUM:
Ψάχνω για μεταχειρισμένο για έναν φίλο , citroen c4 2005-2010 1600 120hp. Πέρα από τα κλασσικά (ιστορικό σερβις, χλμ ) πρέπει να προσέξω ή να κοιτάξω κάτι το ιδιαιτερο?
Εγώ έχω ένα τέτοιο του 2005 με τον 1.6 τον παλιότερο με τα 110 άλογα, όχι τον ΤΗΡ με τα 120.
Τα πρώτα 12 χρόνια δεν μου έβγαλε τίποτα.
Το αυτοκίνητο έχει 110000 χλμ και έχει κάνει το 95 % μέσα στην πόλη σε μικρές διαδρομές, αφού το οδηγεί η σύζυγος.Μετά τα 12 χρόνια, άλλαξα ασφαλειοθήκη μτχ 300 ευρώ + 20 τοποθέτηση, ρουλεμάν συμπλέκτη, οπότε το σετ πήγε στα 280 και ψυγείο καλοριφέρ στα 230. Πριν 2 μήνες άλλαξα τα πίσω αμορτισέρ 160 ευρώ.
Αυτά. Λάδια δεν καίει, είναι άσπαστο.
Εχει ένα κατασκευαστικό θεματάκι, ο εσωτερικός ηλεκτροχρωμικός καθρέπτης η στήριξη του είναι περίεργη και το καλοκαίρι αν το αφήσεις στον ήλιο, χάνει την θέση του, μέχρι να ξεκινήσεις και να πέσει λίγο η θερμοκρασία της καμπίνας σε 3-4 λεπτά.Επίσης ο ημιάκαμπτος είναι από τις πρώτες υλοποιήσεις και είναι λίγο σκληρό και ψιλοκοπανάει στις μεγάλες λακκούβες των δρόμων και εδώ χαλάει την παράδοση της σιτροέν.
-
@storm said in CITROËN FORUM:
Καλή ανάγνωση ή καλό κουράγιο;
Μάλλον καλό κουράγιο...Όπου να'ναι θα έρθει ο @criuser και θα τα αποδομήσει όλα...
Εγώ πάντως θα προτιμούσα να αγοράσω ένα Honda Civic εκείνης της εποχής.
Χόντα σιβίκ εκείνης της εποχής θα έμενε από το πιο αστείο ανταλλακτικό γιατί θα έκανε 3 χρόνια να το φέρει ο Σ.
-
Πώς γίνεται να χαλάσει μια ασφαλειοθήκη ;
-
@teo-mak said in CITROËN FORUM:
Πώς γίνεται να χαλάσει μια ασφαλειοθήκη ;
γαλλοχρεπον aka κιντερ εκπληξη
-
για οποιον κοιταει ....γαλλικα
<αντιγραφη απο το 3008 group>
Ενημέρωση
Πολλοί φίλοι μας στέλνουν μήνυμα για το πως μπορώ να καταλάβω αν ο ιμάντας μου 1.2 PureTech έχει κάποιο θέμα.
Η απάντηση είναι η εξής: ΒΑΣΙΚΟ, δεν μας πιάνει πανικός.
Ναι όντως υπάρχει πρόβλημα στον βραβευμένο 3κυλίνδρου κινητήρα βενζίνης 1.2 PureTech ο οποίος έχει τον ιμάντα μέσα στο λάδι.
Ο τακτικός έλεγχος στο προγραμματισμένο ετήσιο Service (ζητάμε από το service την μέτρηση του) αλλά και ο δικός μας απλός οπτικός έλεγχος ανά τακτά διαστήματα μπορούν να αποτρέψουν μια πιθανή σοβαρή βλάβη του κινητήρα.
Το πρόβλημα με τον ιμάντα εντοπίστηκε το 2017 από την PSA και άμεσα βγήκε ανάκληση με έναν καλύτερο και πιο ενισχυμένο ιμάντα.
Η αντικατάσταση του ιμάντα στα μοντέλα 2017 - 2018 αλλά και στην συνέχεια της παραγωγής του 1,2 puretech έλυσε σε ένα επίπεδο το πρόβλημα αλλά δεν το εξάλειψε.
Βλέποντας ότι το πρόβλημα συνεχίζεται άμεσα ο όμιλος PSA - Stellantis αποφάσισε και την αντικατάστασης του ιμάντα στο πλάνο συντήρησης από τις 180.000 χιλ. Χιλιόμετρα στις 100.000 χιλ. χιλιόμετρα αλλά και την αντικατάσταση του λαδιού από 0-30 σε 0-20.
Και πάλι όμως ούτε αυτές οι λύσεις ήταν αρκετές για να μην συναντήσουν οι κάτοχοι βενζίνης 1.2 PureTech το πρόβλημα της φθοράς του ιμάντα.
Μέσα από αναφορές των μελών μας στατιστικά το πρόβλημα το συναντάμε περίπου στις 50.000 με 60.000 χιλ. χιλιόμετρα που σημαίνει ότι στις 100.000 χιλ χιλιόμετρα δεν θα φτάσουμε ποτέ, βάση του πλάνου συντήρησης του ομίλου Stellantis για την αντικατάσταση του.
Το κακό της υπόθεσης είναι ότι με την φθορά του ο ιμάντας παρασύρει και άλλα ανταλλακτικά ζωτικής σημασίας του κινητήρα όπως είναι η αντλία λαδιού, το turbo, (ναι υπάρχει αναφορά ότι τα τρίμματα έχουν φτάσει και εκεί βλέπε εικόνα) το φίλτρο λαδιού σιτα σποστράγγισης κ.α με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του safe mode του κινητήρα για την προστασία του.
Ερώτημα: Αν φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση σώζεται τίποτα?
Απάντηση: Δυστυχώς όχι, η ζημιά έχει γίνει και για να επαναφέρουμε τον κινητήρα στην σωστή λειτουργία του πρέπει να αντικατασταθεί ένα σετ ανταλλακτικών με ένα αρκετά μεγάλο κόστος όταν το αυτοκίνητο μας είναι εκτός εγγύησης.
Στην Γαλλία μια ιδιωτική νομική εταιρεία έχει αναλάβει την συγκέντρωση υπογραφών από κατόχους οι οποίοι έχουν αντιμετώπισει το πρόβλημα του ιμάντα για να κινηθούν νομικά ομαδικά (έχουμε ανεβάσει σχετική ανάρτηση για αυτήν την κίνηση).
Στην Ελλάδα απλά περιμένουμε.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον φθαρμένο ιμάντα και τον σωστό ιμάντα.
Φίλτρο λαδιού βουλωμένο και φίλτρο καθαρό.
Φωτογραφία από τα υπολείμματα των τριμματών μέσα στην τουρμπίνα.
Μέτρηση ιμάντα με το ειδικό εργαλείο μέτρησης πλάτους σε φθαρμένο και καινούργιο ιμάντα.
Βίντεο τρόπου ελέγχου ιμάντα (στα γερμανικά)
https://youtu.be/JtHMkpN9-kk?si=QauSgKnGdWPxzUDU
Βίντεο αντικατάστασης ιμάντα:
https://youtu.be/uKqVPD13u98?si=zlfT6lT_CscVLSdC
Εργαλείο ελέγχου ιμάντα για όποιον θέλει να έχει ένα στην κατοχή του για μια γρήγορη μέτρηση.
TIMING BELT CHECK TOOL 1643190080
https://a.aliexpress.com/_EJA5mMh
Η ανάρτηση έχει σκοπό την ενημέρωση και όχι να τρομοκρατήσουμε τα μέλη μας.
Εκ της διαχείρισης
-
Ισχύει και είναι γνωστό έχει βουήξει το σύμπαν.
Γιαυτό και παρέλαβα πριν 5 μέρες το δικό μου C3 Aircross και είμαι και πολύ χαρούμενος και όσα και να έχω διαβάσει πριν την αγορά και εδώ αλλά και αλλού πάλι το ίδιο θα αγόραζα.
Και ουχί μόνον αυτό, αλλά το είδαν και άλλοι και τους άρεσε και καλό θα είναι να τρέξουν τώρα που προλαβαίνουν.
-
@gatoz said in CITROËN FORUM:
για οποιον κοιταει ....γαλλικα
<αντιγραφη απο το 3008 group>
Εντο με ταξι...προχθες σε κουβεντα με τον κουμπαρο μου που εχει Grandland 1.2 του 19 (45Κ) μου ελεγε πως του αναψε η ενδειξη για συμπληρωμα λαδιου. Και εχει διαπιστωσει πως λειπει τουλαχιστον 400-500 ml. Και δεν ειναι οτι τα εχει μεσα 15Κ ας πουμε που να δικαιολογηθει μια Α καταναλωση.
Τους το ειπε μια φορα στο συνεργειο (Πλεον αλλαξε ιδιοκτησια, εκει που ηταν οι Δρομων...) και ειπανε ολα οκ φυσιολογικα... -
@tenebrus said in CITROËN FORUM:
Γιαυτό και παρέλαβα πριν 5 μέρες το δικό μου C3 Aircross και είμαι και πολύ χαρούμενος και όσα και να έχω διαβάσει πριν την αγορά και εδώ αλλά και αλλού πάλι το ίδιο θα αγόραζα.
Και ουχί μόνον αυτό, αλλά το είδαν και άλλοι και τους άρεσε και καλό θα είναι να τρέξουν τώρα που προλαβαίνουν.
κριου εσυ με μεσαιωνικο ονομα αντι για βλαχικο?
-
Όχι μέλαν γαλή,
εγώ είμαι εγώ και έκανα λογαριασμό μόνο και μόνο για απαντήσω καθώς αφού διάβασα ότι υπήρχε για το vitara και οτι (λίγα) υπήρχαν για το aircross γύρω στις 400 σελίδες σύνολο και βάλε και άλλα τόσο για το duster (οιμέ) και κάμποσες ακόμα στο (κορυφαίο) vitara club όντως παρέλαβα το δικό μου Aircross.
Δηλαδή δεν χαμπάριασα τίποτα, τσάμπα χόρευαν οι λέξεις πέρα δώθε.
Ως πρωην ιαπωνόπληκτος λοιπόν και για όσους το διαβάζουν, αλλά και για αυτούς που είναι εδώ πριν απο εμένα ένα έχω να πω: κάτω οι γάτες απο τις γαλλίδες μας.
Ένας κουβάς νερό είναι η απάντηση στην ιαχή #mono_vitara.
Πάω τώρα χαρούμενος να δω που θα αγοράσω το εργαλειάκι να μετράω τον ιμάντα κάθε πρωι πριν πάω για δουλεία.
-
Καλά.....
Όταν θα καταλάβεις τι αγόρασες ( αν έχει το ιμάντα) ξανά γράψε μας.....
Λουί ντε φινε, εσύ ή ο ταξιδευτής;
Υ.γ Αν έχεις με καδένα, την γλύτωσες και θα μας πρίζεις.
-
@lap said in CITROËN FORUM:
Καλά.....
Όταν θα καταλάβεις τι αγόρασες ( αν έχει το ιμάντα) ξανά γράψε μας.....
Λουί ντε φινε
Υ.γ Αν έχεις με καδένα, την γλύτωσες και θα μας πρίζεις.
οπως γλυτωσαν αυτοι που πηρανε πετρελαιο της στελαντι με καδενα?
αχαχαχαχαχα -
Αυτοί έχουν ροπή
-
Και εντωμετξυ με εκνευρίζουν οι Γάλλοι. Το υπόλοιπο κομμάτι των αυτοκινήτων τους είναι καλό.
Στους κινητήρες γιατί το γ@@@@@ν το θέμα;
-
@lap said in CITROËN FORUM:
Στους κινητήρες γιατί το γ@@@@@ν το θέμα;
Γιατί ειναι καλοί στην σχεδίαση και τα μπλιμπλίκια, αλλά άσχετοι από μηχανικά, απλό ειναι.
-
Όχι μέλαν γαλή,
εγώ είμαι εγώ και έκανα λογαριασμό μόνο και μόνο για απαντήσω καθώς αφού διάβασα ότι υπήρχε για το vitara και οτι (λίγα) υπήρχαν για το aircross γύρω στις 400 σελίδες σύνολο και βάλε και άλλα τόσο για το duster (οιμέ) και κάμποσες ακόμα στο (κορυφαίο) vitara club όντως παρέλαβα το δικό μου Aircross.
Δηλαδή δεν χαμπάριασα τίποτα, τσάμπα χόρευαν οι λέξεις πέρα δώθε.
Ως πρωην ιαπωνόπληκτος λοιπόν και για όσους το διαβάζουν, αλλά και για αυτούς που είναι εδώ πριν απο εμένα ένα έχω να πω: κάτω οι γάτες απο τις γαλλίδες μας.
Ένας κουβάς νερό είναι η απάντηση στην ιαχή #mono_vitara.
Πάω τώρα χαρούμενος να δω που θα αγοράσω το εργαλειάκι να μετράω τον ιμάντα κάθε πρωι πριν πάω για δουλεία.
-
Μην τρελαίνεστε...συμβαίνει κατά καιρούς σε κάθε κατασκευαστή. Πριν καμιά 15ετία ήταν τα 2.0lt vag, λίγο πιο πίσω σκορπάγανε μαζικά τα V10 και τα S54 της BMW, αντίστοιχα τα Μ96/Μ97 της Porsche βγάζουν δε βγάζουν 150.000χλμ και πάει λέγοντας.
CITROËN FORUM