-
@otso said in Περί υγρών καυσίμων:
@a-d-p said in Περί υγρών καυσίμων:
@w202-amg said in Περί υγρών καυσίμων:
@ilias-a said in Περί υγρών καυσίμων:
Να δω με τι θα ζεστάνω σπίτι με 5 μέτρα ταβάνι.........
Αν δε σε ενοχλουν τα παραθυρα με γυψοσανιδα φερε το υψος στο 3.20.
Νοικιάζουμε , η γυναίκα και δίκιο έχει ότι πρέπει να βρούμε άλλο και ελπίζουμε να μας δώσουν το από πάνω ( η θέρμανση σε εκείνο και αν είναι κλάμα)
Δεν καταλαβαινω , τα σπιτια στην επαρχια ειναι παμφτηνα κατα καπιταλ και κατα Κρουζερ , παρτε ενα σπιτι μου 3 απο τον κομμουνιστοκουλη και αγοραστε ενα . Γεματη πρεπει να ειναι η περιοχη απο παλια πλιθινα σπιτια με καλαμια .
Το μάθαμε από πρώτο χέρι.,

Η ανιψιά μου πέρασε στα Ιωάννινα και νοίκιασε με 550€ ένα ανακαινισμένο και ολίγον επιπλωμένοεχει και εστιες στα γιαννενα
;; Για τα παιδιά με "φτωχούς" γονείς υποθέτω

-
Νοικιάζουμε , η γυναίκα και δίκιο έχει ότι πρέπει να βρούμε άλλο και ελπίζουμε να μας δώσουν το από πάνω ( η θέρμανση σε εκείνο και αν είναι κλάμα)
Δεν καταλαβαινω , τα σπιτια στην επαρχια ειναι παμφτηνα κατα καπιταλ και κατα Κρουζερ , παρτε ενα σπιτι μου 3 απο τον κομμουνιστοκουλη και αγοραστε ενα . Γεματη πρεπει να ειναι η περιοχη απο παλια πλιθινα σπιτια με καλαμια .

Η ανιψιά μου πέρασε στα Ιωάννινα και νοίκιασε με 550€ ένα ανακαινισμένο και ολίγον επιπλωμένοεχει και εστιες στα γιαννενα

Δεν ειστε φτωχοι ;
για τους πλουσιους και τους κομματικους υπαρχουν οι μετεγγραφες -

Δεν ειστε φτωχοι ;
για τους πλουσιους και τους κομματικους υπαρχουν οι μετεγγραφεςΟ μπαμπάς της Πέρυσι πλήρωσε 25000€ φόρο εισοδήματος και φέτος μόνο 11000€ , επειδή έκανε εταιρεία και μόνο που δεν μας κέρασε απ'τη χαρά του.
ΚΚΕ ψηφίζει οπότε δεν έχει κάποιο κομματικό βύσμα.
-
Στα πανεπιστήμια οι μισοί καθηγητές είναι ΚΚ
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Στα πανεπιστήμια οι μισοί καθηγητές είναι ΚΚ
Όταν σπούδαζα εγώ ήταν πασοκτσηδες και παοκτσηδες

-
Τι σπούδασες; Παίζει ρόλο….
-
-
Για να λες δεύτερο πτυχίο οικονομικά μάλλον στρατιωτική σχολή.
Κλασικό μοτίβο και πολλοι πασοκοι

-
@a-d-p said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Η ανιψιά μου πέρασε στα Ιωάννινα και νοίκιασε με 550€ ένα ανακαινισμένο και ολίγον επιπλωμένοΠολλά είναι, ένας γνωστός μου 3αρι στα 370 νοίκιαζε για πολλά χρόνια. Επηδη είναι επιπλωμένο και θα βιάζονταν.
-
Πώς να καταργήσετε με ένα άρθρο όλους τους περιορισμούς δόμησης για αλλαγή χρήσης βασικά τεράστιων κτιρίων εκτός σχεδίου : άρθρο 56 Παρ. 3α ν.5322/26. Φαίνεται πάμε για εκλογές σύντομα. Όσοι σας περισσεύει κανένα παλιό βιομηχανικό τρέξτε... Οι λοιποί δεν χτίζουμε εκτός σχεδίου...
-
Το ρουσφέτι στον νόμο από είδα σε ένα σάιτ, δεν τον διάβασα, είναι που επιτρέπει την αλλαγή χρήσης ακόμα και σε καινούργια κτίρια εκτός σχεδίου με πρόσφατη άδεια.
Σαν νόμος όμως έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.
Εχουμε πολλά κουφάρια παρατημένα για χρόνια, δεν θα ήταν κακό να αποκτήσουν μία νέα ζωή.
Για τα εντός σχεδίου, δεν το συζητάμε ήταν απαραίτητο να μπορούν να μετατραπούν σε κατοικίες τέτοια κτίρια, ή ακόμα και οριζόντιες ιδιοκτησίες και βέβαια χωρίς να χρειάζεται συναίνεση των συνιδιοκτητών, γιατί γενικά στο παρελθόν ο κόσμος δεν ασχολείτο πολύ με τις συστάσεις και τους κανονισμούς αφού τα πράγματα ήταν πολύ πιο χαλαρά, χωρίς τις σημερινές τυπολατρείες.
Ετσι μαγαζιά σε συνοικίες, ή γραφεία, ή αίθουσες που δεν έχουν ζήτηση είναι καλό να μπορούν να μετατραπούν σε κατοικίες.
-
Eκτος σχεδίου κτίζουν ακόμα αλλά ίσως σε μικρότερο βαθμό.
-
Εκτός σχεδίου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις αρτιότητες και τις οικοδομησιμότητες των γηπέδων και πρακτικά δεν τολμάς να χτίσεις σήμερα.
Αλλά οι όροι δόμησης εκτός σχεδίου, ενώ για κατοικία έδιναν λίγα τμ, όταν έχτιζες ειδικό κτίριο, καταστήματα, ξενοδοχείο, βιομηχανία κλπ η δόμηση ήταν 15 φορές μεγαλύτερη.
Αμα αυτές οι επιχειρήσεις έπεφταν έξω, τα κτίρια αυτά έμεναν κουφάρια.
Συχνά αυτά πέρναγαν στις τράπεζες που είχαν δώσει δάνεια στις επιχειρήσεις και προσπαθούσαν μέσω πλειστηριασμού να τα πάρει κάποια άλλη επιχείρηση που δεν ήταν εύκολο.
Τώρα θα είναι πιο εύκολο να γίνουν κατοικίες.
Ο νόμος απαγορεύει να μπουν στην βραχυχρόνια για 5 χρόνια, άρα δύσκολα θα μπουν μετά.
-
Kτιζουν εκτός σχεδίου ακόμα και αυτή την στιγμή, αν βγάλεις άδεια γιατί να μην το κτίσεις; Αν δεν μπορεί να βγει άδεια εννοείται δεν κτίζεις παράνομο.
-
Γιατί μπορεί να σου ακυρώσουν την άδεια στο ΣτΕ και να μείνεις με το αυθαίρετο στο χέρι και να πρέπει μετά να πληρώσεις είτε να στο κατεδαφίσουν ή να πληρώνεις πρόστιμο διατήρησης για πάντα.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Γιατί μπορεί να σου ακυρώσουν την άδεια στο ΣτΕ και να μείνεις με το αυθαίρετο στο χέρι και να πρέπει μετά να πληρώσεις είτε να στο κατεδαφίσουν ή να πληρώνεις πρόστιμο διατήρησης για πάντα.
Πρέπει να προσφύγει γείτονας;
-
Νομίζω ναι. Αλλά δεν είμαι σίγουρος, γιατί μπορεί και ένας άσχετος να επικαλεστεί επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Νομίζω ναι. Αλλά δεν είμαι σίγουρος, γιατί μπορεί και ένας άσχετος να επικαλεστεί επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Δεν μπορώ να καταλάβω, η προσφυγή θα γίνει κατα την διάρκεια της κατασκευής ή μπορεί να γίνει και μετά από 5 χρόνια;
-
Δεν ξέρω, ισχύουν περίεργα πράγματα γενικά.
-
@polo2002 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πώς να καταργήσετε με ένα άρθρο όλους τους περιορισμούς δόμησης για αλλαγή χρήσης βασικά τεράστιων κτιρίων εκτός σχεδίου : άρθρο 56 Παρ. 3α ν.5322/26. Φαίνεται πάμε για εκλογές σύντομα. Όσοι σας περισσεύει κανένα παλιό βιομηχανικό τρέξτε... Οι λοιποί δεν χτίζουμε εκτός σχεδίου...
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αν και κλασσικά προχειρογραμμενη διάταξη στο πόδι, ξαφνικά κάποιοι εκτός σχεδίου θα βρεθούν με κατοικίες με τριπλάσια δόμηση ( 600 τμ) από το κοροιδο το νόμιμο γείτονα τους των 200 τμ αμιγούς κατοικίας.
Σχεδόν όλες οι είσοδοι της ελληνικής επαρχίας είναι χτισμένες με 600αρια ειδικά κτίρια που παρανόμως ο όροφος είναι κατοικία και το ισόγειο είναι βιοτεχνικό, κατάστημα κλπ. Αυτά μέχρι σήμερα δεν νομιμοποιουνταν καν ως κατηγορία 5 πλέον.
Ελλαδαρα!!!!
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ