-
-
Στην Ιαπωνία περνούν τις εξαντλημένες μπαταρίες από τα Leaf και τις βάζουν με δύο φωτοβολταϊκά να ηλεκτροδοτουν της μπάρες στις διαβάσεις των τρένων. Και υπολογίζουν ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια σε αυτή τη χρήση. Πριν να αντικατασταθουν.
Επίσης έχω διαβάσει για ερασιτέχνες που χρησιμοποιούν αντίστοιχες "εξαντλημένες" μπαταρίες αυτοκινήτων για ups για ολόκληρο το σπίτι.
Υπάρχει περιθώριο για επανάχρηση πολύ πριν την ανακύκλωση. -
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το περιβάλλον, σε πολλά σημεία.
Και οι μπαταρίες πετάγονται και τα κινητά μας, και και και και.Δεν λέμε οτι η ηλεκτροκίνηση είναι η λύση όλων των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος.
Λέμε οτι είναι καλύτερα απο τα ορυκτά και για το περιβάλλον και για άλλους λόγους.Δεν ξέρω γιατί ψάχνουμε τα άκρα, δεν χρειάζεται.
Έτσι κι αλλιώς νομίζω όλοι εδώ είμαστε αρκετά μετρημένοι, δεν παίρνουμε μπογιές να πετάμε στα βενζινοκίνητα. -
-
-
-
Τελικά όλο και κάποια προοπτική έχει κι ηλεκτροκίνηση...
-
Οταν βλέπω κατι τέτοια μου θυμίζουν το και τι να πάρω evo;
-
Θεσσαλονίκη: 100 ηλεκτρικά λεωφορεία έξι μήνες… παρκαρισμένα – Ήρθαν τα οχήματα, ξέχασαν τους φορτιστές!
-
Μιλάει κι ο Τέρενς, που στη βάρδια του δεν έκανε το Κράτος Επιτελικό, να το γεμίσει Αρίστους, να μην έχουμε ανάγκη τον Κούλη!
Αλήθεια, αν 100 λεωφορεία 12μετρα, μείνουν ξεφόρτιστα κάνα δυο 6μηνα ή περισσότερο, μετά πως θα τα μετακινήσουν;
-
Τόσο καιρό δεν τα βάζουν στην πρίζα για συντήρηση;
-
Λογικά δε θέλουν συντήρηση. Αν η μπαταρία είναι στο ποσοστό που υποδεικνύει ο κατασκευαστής, ούτε πολύ άδεια, ούτε πολύ γεμάτη, μπορεί να κάτσει έτσι μεγάλο διάστημα.
Μεγαλύτερο θέμα θα έχει πχ η 12v μπαταρία ή τα λάστιχα.
Άλλωστε οι περισσότεροι που παραλάβαμε Κινέζο, κατευθείαν από την γραμμή παραγωγής ήρθαν; -
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
(το άρθρο αλήθεια το διάβασες; ή νομίζεις οτι τα απαγόρεψαν γενικά;
) -
@jousis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]:
(το άρθρο αλήθεια το διάβασες; ή νομίζεις οτι τα απαγόρεψαν γενικά;
)Δεν διαβάζει λέμε....δεν έχει χρόνο!
-
Οξω ρεεεεεεεε.....
... Έχει πει η Ευρώπη και οι κατασκευαστές στα diesel.

-
To άρθρο τα στρογγυλεύει στο τέλος για να μην χάσουν πελάτες, αλλά η ουσία είναι ότι το μεγαλύτερο βάρος και ο κίνδυνος πυρκαγιάς, είναι υπαρκτά θέματα, τα οποία θα αρχίσουν να αναδεικνύονται περισσότερο όταν γεμίσουμε ηλεκτρικά και στατιστικά πλέον θα υπάρχουν προβλήματα.
Για παράδειγμα πιλοτές που σχεδιάστηκαν για αμάξια των 1000-1500 κιλών, θα είναι ζόρικα αν γεμίσουν με αμάξια πάνω από 2 τόνους βάρους.
Η φωτιές σε κλειστά πάρκινγκ, επίσης θα δημιουργήσουν θέματα.
Είναι όλα θέματα επικαιρότητας.
Οταν συμβαίνει η στραβή, όλοι θυμούνται τα αυτονόητα.
-
Η φωτιές σε κλειστά πάρκινγκ, επίσης θα δημιουργήσουν θέματα.
Το άρθρο αναφέρει οτι ΑΝ συμβει φωτιά, στα πάρκινγκ στις ταράτσες ειναι δύσκολο να φτάσουν τα τέρατα τα πυροσβεστικά και ΑΝ συμβεί φωτιά θέλει παραπάνω δουλειά (σ.σ. ίσως και 2+ πυρ. οχήματα).
Προληπτική κίνηση είναι για να μην υπάρξει θέμα και ας πούμε συμφωνώ.Το βάρος είναι δυστυχώς γενικό πρόβλημα, εμένα είναι 1.45Τ ενώ το clio hybrid 1.27T η διαφορα είναι τίποτα.
Μια θερμική μετσεντάρα σουβ μπορεί να είναι 2.5Τ.
Αλλά για το βάρος γκρινιάζω κ εγώ, γενικά να μπει οριζόντια φορολογία ανά βάρος, έχει παραγίνει. -
Ακόμα για φωτιές σε ηλεκτρικά συζητάμε;
-
"Η απόφαση αυτή δικαιολογείται από το σημαντικό βάρος αυτών των μοντέλων"
Νομιζω οτι σε αυτο σταθηκε περισσοτερο ο ταξιδευτης, ειναι σοβαρο προβλημα αυτο που ναι μεν εχει λυση αλλα με περιορισμο των θεσεων σταθμευσης.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης [#2]