Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.
    • 1
    • 2
    • 438
    • 439
    • 440
    • 441
    • 442
    • 442 / 442
    Περί αυτοκίνησης
    124
    8834
    351164
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      terryp117 @A d P last edited by terryp117

@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@eltonjohn said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Ο κάθε άσχετος θέλει να γίνει το μάθημα που "του αρέσει" ή το μάθημα που "τον συμφέρει" βασικό μάθημα.
      Ευτυχώς δε χαράσσεται έτσι η εκπαιδευτική πολιτική, γιατί θα τα σχολάγατε τα παιδιά σας οκτώ το βράδυ από το δημοτικό.
      Επίσης, όπως είναι από λίγοι έως ελάχιστοι όσοι μαθαίνουν μαθηματικά, γλώσσα, φυσική, ιστορία κ.λπ. στο σχολείο, άλλοι τόσοι θα ήταν και όσοι θα μάθαιναν "κυκλοφοριακή αγωγή".
      Οτιδήποτε υποχρεωτικό καθίσταται μη ελκυστικό για τα παιδιά και επομένως δεν το μαθαίνουν σωστά.

Εν τω μεταξύ,
      οι μαθητές διδάσκονται πλέον συστηματικά κυκλοφοριακή αγωγή στα ελληνικά σχολεία, καθώς το μάθημα έχει ενταχθεί επίσημα στο υποχρεωτικό ωράριο. Η διδασκαλία δεν γίνεται ως ξεχωριστό, παραδοσιακό μάθημα με βαθμολογία, αλλά με σύγχρονες, βιωματικές μεθόδους.

Η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία έγινε σταδιακά, περνώντας από προαιρετικές δράσεις σε πλήρως υποχρεωτική διδασκαλία:

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 (Καθολική & Υποχρεωτική εφαρμογή):

Η οδική ασφάλεια εντάχθηκε επίσημα σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας.
      Αυτό έγινε μέσω του νέου υποχρεωτικού μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

2018 – 2020 (Πρώτη υποχρεωτική εγκύκλιος στο Δημοτικό): Το μάθημα εισήχθη ως υποχρεωτική θεματική ενότητα αποκλειστικά για τις έξι τάξεις του Δημοτικού σχολείου, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, έπειτα από κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας και Μεταφορών.

2010 – 2011 (Πιλοτική φάση):
      Η πρώτη επίσημη απόπειρα έγινε το σχολικό έτος 2010-11. Το μάθημα εφαρμόστηκε πιλοτικά σε περίπου 800 δημοτικά σχολεία της χώρας, μόνο για τους μαθητές της Γ' Δημοτικού.

Πριν το 2010 (Προαιρετικές δράσεις): Η κυκλοφοριακή αγωγή δεν είχε σταθερή θέση στο πρόγραμμα. Διδασκόταν μόνο εθελοντικά, αν κάποιος δάσκαλος επέλεγε να υλοποιήσει ένα προαιρετικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.

Σήμερα, η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται αδιάκοπα. Μάλιστα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) εξέδωσε έναν ολοκληρωμένο, επικαιροποιημένο ⁠Οδηγό Κυκλοφοριακής Αγωγής για να υποστηρίξει ακόμα καλύτερα τους δασκάλους και τους καθηγητές στην τάξη.

Η σχολική παιδεία όμως προετοιμάζει τους σημερινούς πεζούς και ποδηλάτες και τους αυριανους οδηγούς.....στους σημερινούς απαίδευτους οδηγούς τι μπορεί να προσφέρει;
      🤔

Αν είμαστε σοβαροί τα αποτελέσματα θα φανούν σε 15-20 χρόνια από τη μέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι αυτά τα παιδιά θα πιάσουν τιμόνι σε 10-15 χρόνια από τότε που ξεκίνησαν να διδάσκονται , θαύματα από τη μία στιγμή στην άλλη ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ..!!

Αυτό ακριβώς γράφω...
      οπότε τι προτείνεις μέχρι τότε, με τους ήδη υπάρχοντες οδηγούς, που δεν έχουν λάβει οδηγική παιδεία από το σχολείο; 🤔
      Για να σε προλάβω, συμφωνούμε ότι τα υψηλά πρόστιμα δεν είναι λύση....
      Ακούω προτάσεις....

ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ, η σωστή και εποικοδομητική ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, χωρίς να είναι η αστυνομία ο φοροεισπράκτορας, αλλά αυτός που θα μας βοηθήσει να μην εμπλακούμε σε τροχαίο, να βρίσκεται εκεί που ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να βρίσκεται για να αποφευχθούν τα τροχαία και όχι να βρίσκεται εκεί που θα πιάσει παραβάτες για να εισπραχθούν χρήματα...!!
      ΄΄Ολοι ξέρουμε πόσο μικρό είναι το ποσοστό της αστυνομίας σε σχέση με τους πολίτες αναλογικά, ίσως κάτω και από το 1% , πολλοί δε βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις και αλλού ,οπότε το ποσοστό αυτών που βγαίνουν στο δρόμο είναι δραματικό, αλλά ας κάνει αυτό που της αναλογεί σωστά..!!
      Αυτό θα βοηθούσε τους πάντες, να σταματήσουν να αισθάνονται και παράνομοι οι οδηγοί , με την υποχρέωση μόλις βρούνε ευκαιρία να το σπάσουν το αυτοκίνητο..!!
      ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΝΑΙ, εκεί που πρέπει όμως, στη μέθη, στα 200+ όταν έχει όριο 90-120, στο κόκκινο φανάρι που τους βλέπω και ΘΥΜΩΝΩ ΠΟΛΥ, στις θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ , όχι όμως στα κράνη και τις ζώνες, με αστείες δικαιολογίες...!!!
      ΕΠΙΣΗΣ ,πολύ καλύτερος τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων και μοτό, π.χ. όχι ελαστικά που φαίνονται τα λινά, τακτικοί έλεγχοι από συνεργεία με υπογραφή, στα φρένα ,στη μηχανή , κ.λπ....!!!
      ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΚΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ, δε γίνεται να πιάνουμε κάθε μέρα για αυτόφωρο πιτσιρικάδες και να κυκλοφορούν πάνω από μισό μύριο ανασφάλιστα..!!! Βρείτε τρόπο να τα ακινητοποιήσετε επιτέλους..
      Θα μπορούσα να γράφω μέχρι το πρωί, δυστυχώς όμως όλα θα ήταν στη σφαίρα του ιδεατού, ΔΙΟΤΙ μία πολιτεία η οποία λειτουργεί ΩΣ ΜΠΑΧΑΛΟ, ( ΟΠΕΚΕΠΕ, ΜΑΡΦΙΝ κ.λπ..), δεν θα μπορούσε ποτέ να δείξει το σωστό δρόμο στους πολίτες της, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζει η ίδια σωστά πράγματα σε άλλους τομείς..!!!
      Πως να απαιτήσει δηλαδή από τον πολίτη ΣΥΝΕΠΕΙΑ, όταν η ίδια είναι πλήρως ΑΣΥΝΕΠΗΣ..??!!
      Οπότε υπομονή, αν υπάρχει μία ελπίδα είναι από τη γενιά που έρχεται, αν κι αυτή την κάνει για έξω όπως αυτή που αγανάχτησε και την κοπάνησε, τότε λυπάμαι, αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ...!!!
      Προσωπικά , αν ήμουν σήμερα 30 χρονών, θα είχα γίνει μάλλον ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ λόγω του νέου ΚΟΚ...!!!
      **Τώρα στα 70 , βολεύομαι και με τη Γερμανία, όπου υπάρχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΟΧΗ και οδηγική αλληλεγγύη στους δρόμους. Οι πολύ πρόσφατες βόλτες μας στις Άλπεις με μοτό, αλλά και στην Εθνική τους στο Μόναχο με αυτοκίνητο το αποδεικνύουν περίτρανα.... **
      Ποιος το περίμενε, στη Γερμανία χαλαροί και στην Ελλάδα με τα μπλόκα να θυμίζουν την Γερμανία του 40...!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • J
        jousis @A d P last edited by

για υπέρβαση ορίου +20-30 χαω, ήταν οπισθοδρόμηση.

το 70 σε ζώνη 30 (υποθέτω πόλη και όχι στρούγκα στην μέση του πουθενά) είναι έγκλημα αλλά το 160 σε 120 εθνική πταίσμα.

Να εξορθολογιστούν άμεσα τα όρια εκεί που δεν υπάρχει θέμα και μετά ούτε 10 χλμ παραπάνω να τελειώνουμε.

Ή έστω να πουν +10 στην πολη και μετα αφαίρεση διπλώματος αλλά στην εθνική +30 (δεν ξέρω αν στέκει νομικά). Αλλά και αυτό το παζάρεμα μου ακούγεται αστείο, ή έχουμε όρια ή όχι. Καραγκιοζιλίκια.

A d P 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • E
          EltonJohn last edited by EltonJohn

Αγαπητέ κύριε @sarantism με τις ωραίες σας γατούλες, φυσικά και θα τους μιλήσουμε, γιατί δεν αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί τι θα πουν στα παιδιά, αλλά αυτοί που χαράσσουν την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας μέσα από τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών (δηλαδή το ΥΠΑΙΘΑ και το ΙΕΠ).
          Εγώ έγραψα για το πόσο ΥΠΕΡΕΧΕΙ η βιωματική μάθηση, απ' όπου και αν προέρχεται, ειδικά από την οικογένεια.
          Στα παιδιά όμως πρέπει να μιλάς ειλικρινά, να διαμορφώνεις θετική στάση απέναντι στα θέματα και να ΣΥΝΕΡΓΑΣΕΣΑΙ με την οικογένεια.
          Αν οι γονεις ΔΕΝ επιθυμούν να συνεργαστούν, θα κάνεις ότι προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και το ωρολόγιο πρόγραμμα και μέχρι εκεί. Δεν είναι δουλειά σου να πας στο σπίτι και να τους κάνεις μάθημα.
          Την αξία της βιωματικής προσέγγισης στα διδακτικά αντικείμενα την επιβεβαίωσα και φέτος, όταν μας επισκέφτηκε για να μιλήσει στα παιδιά ο κος Δημήτρης Αντωνίου, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ευαισθητοποίηση των νέων πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας, όντας ο ίδιος καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω τροχαίου που προκάλεσε ασυνείδητος οδηγός, μια μερα έξω από το σχολείο του.
          Όσα τους μετέδωσε μέσω των προσωπικών του βιωμάτων και των καθημερινών δυσκολιών που έχει στη διαβίωσή του, συνέπεια μιας στιγμιαίας βλακείας ενός οδηγού, δεν μπορούμε να τους μεταδώσουμε εμείς ούτε με χίλιες ώρες μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής...

sarantism T 2 Replies Last reply Reply Quote 1
          • sarantism
            sarantism last edited by

Ξέχασα. Για να καταλάβετε πόσο πάνε τα πράγμα για το ανάθεμα. Είμαι σε δρόμο με όριο 30. Με την πάπια. Πάω με κοντά στα 40 προς τα κάτω.
            Βλέπω τη σχολή οδηγών να με προσπερνάει. Τον ξέρω αυτόν που την έχει.
            Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
            Τι 30 τι 40;; Καλά τον μαθαίνει τον υποψήφιο να οδηγάει.

Εγώ τα σπάω, εγώ πληρώνω
            δε δίνω λόγο σε κανένα
            για τη ζωή μου λυπάμαι μόνο
            που τη χαράμισα για σένα
            Πέγκυ Ζήνα

SCANIA Sarantis Holland

I 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • sarantism
              sarantism @EltonJohn last edited by

Αγαπητέ κύριε @sarantism με τις ωραίες σας γατούλες, φυσικά και θα τους μιλήσουμε, γιατί δεν αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί τι θα πουν στα παιδιά, αλλά αυτοί που χαράσσουν την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας μέσα από τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών (δηλαδή το ΥΠΑΙΘΑ και το ΙΕΠ).
              Εγώ έγραψα για το πόσο ΥΠΕΡΕΧΕΙ η βιωματική μάθηση, απ' όπου και αν προέρχεται, ειδικά από την οικογένεια.
              Στα παιδιά όμως πρέπει να μιλάς ειλικρινά, να διαμορφώνεις θετική στάση απέναντι στα θέματα και να ΣΥΝΕΡΓΑΣΕΣΑΙ με την οικογένεια.
              Αν οι γονεις ΔΕΝ επιθυμούν να συνεργαστούν, θα κάνεις ότι προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και το ωρολόγιο πρόγραμμα και μέχρι εκεί. Δεν είναι δουλειά σου να πας στο σπίτι και να τους κάνεις μάθημα.
              Την αξία της βιωματικής προσέγγισης στα διδακτικά αντικείμενα την επιβεβαίωσα και φέτος, όταν μας επισκέφτηκε για να μιλήσει στα παιδιά ο κος Δημήτρης Αντωνίου, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ευαισθητοποίηση των νέων πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας, όντας ο ίδιος καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, λόγω τροχαίου που προκάλεσε ασυνείδητος οδηγός, μια μερα έξω από το σχολείο του.
              Όσα τους μετέδωσε μέσω των προσωπικών του βιωμάτων και των προσωπικών του δυσκολιών, συνέπεια μιας στιγμιαίας βλακείας ενός οδηγού, δεν μπορούμε να τους μεταδώσουμε εμείς ούτε με χίλιες ώρες μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής...

Οι γάτες....Είναι μια παλιά ιστορία. Κοιτάνε με τρόπο κατασκοπικό. Είναι πολύ γάτες.
              Το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν καπνίζουν που μπορεί να οφείλεται; Στο ότι μπορεί οι γονείς να μην καπνίζουν ή στο ότι μαθαίνουν στο σχολείο για τα ότι το τσιγάρο είναι κακό;
              Βέβαια ξέρω πολλές περιπτώσεις, τρελό πράγμα, να μην καπνίζουν κανονικό τσιγάρο και να κάνουν χασίς. Τεσπα.
              Μεγάλη η αγάπη για τον Έλτον Τζον;
              Μου άρεσε όταν μετά τον θάνατο του Φρέντυ Μέρκιουρι ερμήνευσε
              Elton John - The Show Must Go On - Freddie Mercury Tribute Concert - BBC1 - Monday 20th April 1992
              Tραγουδάρα!! Ο Elton και μπράβο του το τραγούδησε χωρίς να φοβηθεί μην τον σακατέψει το τραγούδι. Εξαιρετική η ερμηνεία του.
              Δεν ήταν βέβαια Έντυ γιατί τις ψηλές του Έντυ μόνον ο Έντυ τις έπιανε. Όμως ήταν ο Έλτον ο κατάλληλος για να το τραγουδήσει. Με πάθος!!!

Εγώ τα σπάω, εγώ πληρώνω
              δε δίνω λόγο σε κανένα
              που τη χαράμισα για σένα
              Πέγκυ Ζήνα

SCANIA Sarantis Holland

1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • I
                ilias-a @sarantism last edited by

@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Ξέχασα. Για να καταλάβετε πόσο πάνε τα πράγμα για το ανάθεμα. Είμαι σε δρόμο με όριο 30. Με την πάπια. Πάω με κοντά στα 40 προς τα κάτω.

Ο μαθητης πρεπει να βαλει και την 3η ταχυτητα Σαραντη.

sarantism 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • .SPIROS. 0
                  .SPIROS. 0 last edited by

Στο μεταξύ, όλοι όσοι τους παίρνουν το δίπλωμα οδηγούν κανονικά

T 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                  • A d P
                    A d P moderator @jousis last edited by

@jousis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

το 70 σε ζώνη 30 (υποθέτω πόλη και όχι στρούγκα στην μέση του πουθενά) είναι έγκλημα αλλά το 160 σε 120 εθνική πταίσμα

Κι όμως ο ΚΟΚ (παλιός και νέος) θεωρούν το δεύτερο (160 σε 120) πιο επικίνδυνο από το πρώτο και πιο συγκεκριμένα,
                    αν κάποιος πάει με 151 σε αυτοκινητόδρομο με όριο 130, (υπέρβαση 21 χαω) τιμωρείται με το ίδιο πρόστιμο με κάποιον που πηγαίνει με 70 σε ζώνη 30. (350€ και 30 μέρες δίπλωμα)

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

J 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                    • sarantism
                      sarantism @ilias-a last edited by sarantism

@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Ο μαθητης πρεπει να βαλει και την 3η ταχυτητα Σαραντη.

Ηλία αυτό δεν χρειάζεται να μου το πεις.
                      Εδώ στις Σχολές Οδηγών να τα πεις.
                      Αυτοί χειροκροτούσαν και έβγαζαν ανακοινώσεις συγχαρητηρίων που μπήκε το όριο των 30 χλμ στην πόλη.
                      Εγώ ήμουν εναντίον αυτού του μέτρου.
                      Αν οι ίδιοι άλλα γράφουν και άλλα κάνουν, τότε με αυτούς δεν πάει κάτι καλά.
                      Εγώ ξέρω τι θέλω. 40χλμ στην πόλη.
                      Οι Σχολές Οδηγών ξέρουν τι θέλουν;
                      Σθεναρά υποστηρίζουν αυτό που δεν τηρούν.
                      Μήπως πρέπει να πάνε σε κανέναν ψυχίατρο;
                      Οι άνθρωποι είναι Ψυχανώμαλοι.

Επισκόπηση AI
                      Οι θεσμικές ενώσεις και ομοσπονδίες σχολών οδηγών, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης (Π.Σ.Ε.Ο.) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (Π.Ο.Ε.Ο.), υποστηρίζουν σθεναρά τη θέσπιση του γενικού ορίου ταχύτητας των 30 km/h εντός των κατοικημένων περιοχών.

Εγώ τα σπάω, εγώ πληρώνω
                      δε δίνω λόγο σε κανένα
                      που τη χαράμισα για σένα
                      Πέγκυ Ζήνα

SCANIA Sarantis Holland

I 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • I
                        ilias-a @sarantism last edited by

Οι Σχολές Οδηγών ξέρουν τι θέλουν

Και βεβαια ξερουν, το λαδακι για να περασει ο υποψηφιος.

sarantism 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • sarantism
                          sarantism @ilias-a last edited by

@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Οι Σχολές Οδηγών ξέρουν τι θέλουν

Και βεβαια ξερουν, το λαδακι για να περασει ο υποψηφιος.

Τα γραπτά μένουν.
                          Να πάνε στον ψυχίατρο. Δε θα στείλουν εμένα με την ανοησία τους.
                          Τι λένε;

Θέμα: Το όριο των 30 km/h στις πόλεις: Μια θεσμική κατάκτηση και αναγκαίος πυλώνας οδικής ασφάλειας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Σ.Ε.Ο.) χαιρετίζει τη θεσμοθέτηση του ορίου ταχύτητας των 30 km/h σε αστικές περιοχές. Πρόκειται για μια κομβική εξέλιξη στην κατεύθυνση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της αναβάθμισης του οδικού πολιτισμού στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας και της επιστημονικής κοινότητας για περισσότερο από μία δεκαετία. Σήμερα, η συζήτηση δεν μπορεί να διεξάγεται με όρους εντυπώσεων, το ζήτημα είναι αμιγώς επιστημονικό, τεχνικό και βαθιά κοινωνικό.
                          https://zografos.com/nea/index.php?id=3

Εγώ τα σπάω, εγώ πληρώνω
                          δε δίνω λόγο σε κανένα
                          που τη χαράμισα για σένα
                          Πέγκυ Ζήνα

SCANIA Sarantis Holland

• sarantism
                            sarantism last edited by sarantism

Jousis πως το βλέπεις το θέμα;
                            Ακόμη και οι Σχολές Οδηγών το 30 το έχουν γραμμένο στα παπούτσια των μαθητών τους φίλε.

Να πω και που πήγαινε η Σχολή Οδηγών με 40.
                            Στην Ευθεία μετά το Τεχνικό Λύκειο, προς ΟΑΕΔ. Μόνον με 30 είναι εκεί το όριο.

Eδω στην ευθεία. Το όριο δεν είναι 50. Είναι 30 ολοστρόγγυλα χλμ. Με τόσα πήγαινα.

https://showmystreet.com/#odku3_ejkcm_1t.e_1c23

Από εδώ οριοθετούνται τα 30 χλμ και ισχύουν μέχρι το Cambing Ειρήνη για να γίνουν 50χλμ και για 6 χλμ μόνον με 50χλμ μέχρι την Ν.Καρβάλη.
                            https://showmystreet.com/#odim9_ejgcn_9f.j_-3c19
                            Ό,τι λέει ο νόμος και για όλους. Ειδικά για εκείνους που τον πανηγυρίζουν με Ανακοινώσεις.
                            Όχι μόνον λόγια.

Τώρα το είδα. Άλλα μαύρα χάλια. Η πινακίδα της Καβάλας στα χόρτα.
                            https://showmystreet.com/#odny0_ejxbm_3j.j_-7c19

Εγώ τα σπάω, εγώ πληρώνω
                            δε δίνω λόγο σε κανένα
                            που τη χαράμισα για σένα
                            Πέγκυ Ζήνα

SCANIA Sarantis Holland

• T
                              terryp117 @EltonJohn last edited by

Όσα τους μετέδωσε μέσω των προσωπικών του βιωμάτων και των καθημερινών δυσκολιών που έχει στη διαβίωσή του, συνέπεια μιας στιγμιαίας βλακείας ενός οδηγού, δεν μπορούμε να τους μεταδώσουμε εμείς ούτε με χίλιες ώρες μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, κατάλαβα ότι, ή θα σηκωθώ να φύγω αν γλυτώσω από τον απέραντη μιζέρια των προγραμμάτων που ανέφερες, ή θα ΡΙΣΚΑΡΩ προσφέροντας αυτά που πίστευα εγώ , κόντρα στα προγράμματα των υπουργείων.
                              Και αποφάσισα να μείνω με το όποιο ρίσκο, ξέρεις φυσικά ότι τον πρώτο χρόνο τότε, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ...!!
                              Δεν έμεινα στην εκπαιδευτική πολιτική όπως είπες, διότι αισθανόμουν πολύ άχρηστος αν θα το έκανα, λέγοντας στον εαυτό μου πως αποκλείεται να μείνω 35 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα υιοθετώντας το πετάει ο γάϊδαρος..!!
                              Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα, αν μαλώσεις το παιδί θα φας μήνυση από τον γονιό του..!!
                              Συμφωνούμε εν μέρει στο ότι ο καθρέφτης του παιδιού είναι η οικογένεια, ΑΛΛΑ έχουμε δει και από κατεστραμμένα σπίτια να βγαίνουν παιδιά μάλαμα, οπότε ναι μεν είναι τα πρώτα βιώματα, αλλά και το σχολείο μπορεί, μην πετάμε το μπαλάκι μόνο αλλού..!!!
                              Οπότε μη σου φανεί περίεργο αν κάποια στιγμή δούμε ένα παιδί να λέει στο γονιό του, ΜΠΑΜΠΑ ΒΑΛΕ ΖΩΝΗ Ή ΚΡΑΝΟΣ, επειδή το διδάχθηκε...!!!
                              Με τη δική σου λογική από μία ρημάδι οικογένεια , θα έπρεπε να βγαίνουν μόνο εγκληματίες, αλλά δεν είναι έτσι, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                              • T
                                terryp117 @.SPIROS. 0 last edited by

@spiros-0 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Στο μεταξύ, όλοι όσοι τους παίρνουν το δίπλωμα οδηγούν κανονικά

**ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ, λέμε ότι **σε όσους παίρνουν το δίπλωμα, δεν είναι όλοι για να τους το παίρνουν, ο νέος ΚΟΚ είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ σε πολλές περιπτώσεις σε ότι αφορά το δίπλωμα και αυτό μόνο κακό κάνει, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ, εντάσεις, κυνηγητά ,κ.λπ......!!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • J
                                  jousis @A d P last edited by

αν κάποιος πάει με 151 σε αυτοκινητόδρομο με όριο 130, (υπέρβαση 21 χαω) τιμωρείται με το ίδιο πρόστιμο με κάποιον που πηγαίνει με 70 σε ζώνη 30. (350€ και 30 μέρες δίπλωμα)

Ενταξει, δεν ειμαι ούτε εγκληματολόγος ούτε αστυνομολόγος ούτε ταχυτητολόγος ατυχηματολόγος, ίσως κάτι να ξέρουν.
                                  Αλλά μου φαίνεται ηλίθιο.

Το δίπλωμα πάντως είναι ότι πιο αξιοκρατικό σε 'ποινή', δεν καταλαβαίνω τί γκρινιάζουν τα φτωχαδάκια. Τα 300 ευρώ είναι ψίχουλα για το audi Q4. Θα τα δίνει σαν εξτραδάκι για να πηγαίνει σίφουνας.

@sarantism οκ, αλλά τί μπορώ να κάνω εγώ που τα γράφουν όλοι (το 40 στο 30 δεν είναι έγκλημα, λέμε);
                                  Σου έχω εξηγήσει δεκάδες φορές οτι το όριο 30 είναι για να προστατέψει τα παιδιά σου που παίζουν εκεί δίπλα και όχι για να προστατέψει εσένα να μην τρακάρεις. Δεν θέλεις να το καταλάβεις.
                                  Νομίζεις οτι επειδή ο δρόμος 'σηκώνει' 50, πρέπει να μπει όριο 50.

Στην δεύτερη φωτό που μου έβαλες απο την μία δεν έχει πεζοδρόμιο, απο την άλλη που έχει, έχει κολώνες, πινακίδες, τα πάντα όλα. Η μαμά με το καροτσάκι πρέπει να βγει στο δρόμο.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • First post
                                    Last post
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 438
                                  • 439
                                  • 440
                                  • 441
                                  • 442
                                  • 442 / 442
                                  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ