-
@jousis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Αφού τελικά σε technicality διαφωνούμε, τί συμφωνεις με τον ντετόλ κ όχι με εμένα;
Απαράδεκτα πράγματα, μην αμφισβητήσει κανείς τον αρχηγό σας, αμέσως. Αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Καλό απόγευμα.Δεν ξέρω αν άξιζε να βάλεις κ τίποτα άλλο, μια χαρά, απλά ναι, περισσότερο για το "μετά" θα είχε νόημα. Αλλά με ένα φορτιστή σίγουρα θα είσαι πολύ καλύτερα.
Το tucson να ξέρεις βγαίνει και σε εξαιρετικό πυραυλάκι PHEV, #έχωπάει (βόλτα).Εμ πασει περιπτωση συμφωνω και με τους δυο χαχα.
Εχω αποφασισει - σχεδον απολυτα - πως δεν μπλεκω με υβρικα και phev. Θα ειχα παρει το υβριδικο tucson αλλα αρχιζω να αισθανομαι πως αυτη η πολυπλοκότητα μακροπροθεσμα δε θα βγει σε καλο.
Συνεπως οταν και αν μπορεσουμε να αλλαξουμε το tucson - τουλαχιστον 5 χρονια μετα, τωρα δεν υπάρχει budget για οχηματα - θα παμε σε πληρως ηλεκτρικο.
-
Τα σημερινά ηλεκτρικά θα είναι τεχνολογικοί δεινόσαυροι σε ένα χρόνο, που θα έχουμε Atto 3 με flash charging στο 5λεπτο.
-
@dimsabas said in SUBARU Forum:
Τα σημερινά ηλεκτρικά θα είναι τεχνολογικοί δεινόσαυροι σε ένα χρόνο, που θα έχουμε Atto 3 με flash charging στο 5λεπτο.
Τόσο γρήγορα;
Ξέρουμε τι μπαταρία θα έχει και πόσους κύκλους φόρτισης θα βγάζει;
Πάντως, όντως μόλις φτάσουμε στο να "φορτώνουμε" 300 χλμ σε 5 λεπτά, με ανταγωνιστικό κόστος αγοράς, οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα (θερμικό/ηλεκτρικό) έχει όντως γίνει δεινόσαυρος (εξαιρούνται παιχνίδια ειδικού σκοπού - τύπου @gatoz - εκδρομων ή πίστας)Μακάρι κιόλας, γιατί το βλέπω να ψάχνω για ηλεκτρικό οικογενειακό σε 1-2 χρόνια.
-
Ναι, το νέο Atto 3 θα το έχει. Προς το παρόν, στην Ελλάδα έχουμε το facelift της πρώτης γενιάς. Λογικά θα έρθει οσονούπω.
Όσο για την BYD, έχει υποσχεθεί χιλιάδες ταχυφορτιστές μέσα σε 12 μήνες (και ο χρόνος τρέχει από την άνοιξη). Άρχισε μάλιστα να τους βάζει και στην Αγγλία.
-
Γκουχ-γκουχ, ένα ριάλιτι τσεκ ποτέ δεν έβλαψε.
Με κόστος επένδυσης 580.000 -1.150.000 ευρώ ανά εγκατάσταση για τους νέους τερατώδεις φορτιστές των Μπιντέδων σύμφωνα με την ίδια, μην περιμένετε να τοποθετηθούν και πολλοί στη μικρή και καχεκτική χώρα μας με το προβληματικό δίκτυο διανομής (και όχι παραγωγής) ρεύματος.
Και με αρχική τιμή-στόχος 50 πένες το κιλοβατώριο στο Ενωμένο Βασίλειο, ήγουν 58 λεπτά του ευρώ, πάει περίπατο η όποια οικονομία.So what’s the budget for the roll-out of 3,000 charging stations across Europe? “It’s a really significant amount of money, the biggest investment in charging infrastructure ever done in Europe,” replied the Italian engineer, who spearheaded charger development at tech company ABB before joining BYD. Bono Ge estimates each charger install will cost from £500,000 to £1-million, depending on the scope of individual projects.
-
@dstou said in SUBARU Forum:
Γκουχ-γκουχ, ένα ριάλιτι τσεκ ποτέ δεν έβλαψε.
Με κόστος επένδυσης 580.000 -1.150.000 ευρώ ανά εγκατάσταση για τους νέους τερατώδεις φορτιστές των Μπιντέδων σύμφωνα με την ίδια, μην περιμένετε να τοποθετηθούν και πολλοί στη μικρή και καχεκτική χώρα μας με το προβληματικό δίκτυο διανομής (και όχι παραγωγής) ρεύματος.
Και με αρχική τιμή-στόχος 50 πένες το κιλοβατώριο στο Ενωμένο Βασίλειο, ήγουν 58 λεπτά του ευρώ, πάει περίπατο η όποια οικονομία.So what’s the budget for the roll-out of 3,000 charging stations across Europe? “It’s a really significant amount of money, the biggest investment in charging infrastructure ever done in Europe,” replied the Italian engineer, who spearheaded charger development at tech company ABB before joining BYD. Bono Ge estimates each charger install will cost from £500,000 to £1-million, depending on the scope of individual projects.
Η εγκατάσταση των υπερ-σταθμών της BYD στην Ελλάδα αναμένεται να κοστίσει περίπου 500.000€ με 580.000€ ανά σταθμό, τιμή αντίστοιχη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παρά το χαμηλότερο εργατικό κόστος στην Ελλάδα, η υψηλή τιμή του τεχνολογικού εξοπλισμού (μπαταρίες 1.500 kW) διατηρεί το συνολικό κόστος υψηλό.
-
Θα κερδίσεις και λίγο σε οικονομία, όσο πιο πολλά τα Α, τόσο μικρότερες οι απώλειες.
9.3kWh consumed --> 9.1kWh stored, 5h charging time (±98%)
16.8kWh consumed --> 15.6kWh stored, 4h charging time (±93%)δεν έχω ιδεα, άρα σε αυτό το αυτοκίνητο με αυτόν τον φορτιστή με αυτό το καλώδιο, οι απώλειες του καλωδίου είναι περισσότερες από τις απώλειες μετατροπής + ηλεκτρονικών;
Άρα ειδικά για εμένα είναι καλύτερα τα λίγα Α ;
Περίεργο...θα ξανακάνω δοκιμή και με 32Α. -
Θα κερδίσεις και λίγο σε οικονομία, όσο πιο πολλά τα Α, τόσο μικρότερες οι απώλειες.
9.3kWh consumed --> 9.1kWh stored, 5h charging time (±98%)
16.8kWh consumed --> 15.6kWh stored, 4h charging time (±93%)δεν έχω ιδεα, άρα σε αυτό το αυτοκίνητο με αυτόν τον φορτιστή με αυτό το καλώδιο, οι απώλειες του καλωδίου είναι περισσότερες από τις απώλειες μετατροπής + ηλεκτρονικών;
Άρα ειδικά για εμένα είναι καλύτερα τα λίγα Α ;
Περίεργο...θα ξανακάνω δοκιμή και με 32Α.οι δυο φορτισεις που αναφερεις, εγιναν με διαφορετικα αμπερ/ισχυ φορτισης;
Επισης, το charging time το μετραει σωστα ο φορτιστης; Δηλ να μετραει μονο τις ωρες που φορτιζες και οχι ολες τις ωρες που ειναι κουμπωμενο το αυτοκινητο. -
Επισης, για να γινει συγκριση, θα πρεπει να ειναι οσο γινεται ιδιες οι συνθηκες. Τουλαχιστον, να ειναι το αυτοκινητο κλειδωμενο/παρκαρισμενο και χωρις να δουλευει το ac. Ιδανικα να γινει η φορτιση οταν το οχημα ειναι ακινητοποιημενο ωρες, ωστε να μην εχει ενεργοποιηθει καποιο κυκλωμα ψυξης της μπαταριας.
-
Η μία φόρτιση ήταν με ελάχιστα Α (8Α) η άλλη στην μέση (νόμιζα οτι έβαλα 16Α αλλά ξεκάθαρα ήταν παραπάνω, δεν βγαίνουν οι πράξεις).
Στις ώρες συμφωνούν όλοι (πρόγραμμα φορτιστή, ώρες φορτιστή, ώρες αυτοκινήτου).
Στην περίπτωση με τα πολλά Α το κούμπωσα και φόρτισε αμέσως και έμεινε πάνω για ακόμα 12 ώρες (χωρίς να φορτίζει).
Στην δεύτερη (λίγα Α ) δεν το έχω ξεκουμπώσει ακόμα... ίσως συνεχίσει τώρα να γράφει kwh που είναι στην αναμονή...θα το τσεκάρω πάλι το βράδυ να δω αν αυξήθηκαν οι 'απώλειες'.
Ενδιαφέρον. -
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
ωστε να μην εχει ενεργοποιηθει καποιο κυκλωμα ψυξης της μπαταριας.
Αυτό είναι πιθανό...με τα πολλά Α ήταν μετά απο ταξίδι που δεν πήγαινα πίσω απο ΚΤΕΛ.
Για αυτό πρέπει να κάνω σήμερα με 32Α που κάθεται.
Ίσως τα 16Α είναι invalid. -
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
ωστε να μην εχει ενεργοποιηθει καποιο κυκλωμα ψυξης της μπαταριας.
Αυτό είναι πιθανό...με τα πολλά Α ήταν μετά απο ταξίδι που δεν πήγαινα πίσω απο ΚΤΕΛ.
Για αυτό πρέπει να κάνω σήμερα με 32Α που κάθεται.
Ίσως τα 16Α είναι invalid.να σου πω την αληθεια παντως δεν τα πολυψαχνω πλεον αυτα. Θεωρω οτι ειναι περιπου στο 90% (αν και παντα ειναι περισσοτερο το efficiency). Οπως και να εχει ειναι της πλακας το κοστο φορτισης στο σπιτι σε σχεση με οποιοδηποτε ορυκτο καυσιμο, επομενως δεν ασχολουμαι. Εχω σταματησει προ πολλου να προσπαθω να πεισω αλλους με νουμερα, οποτε απλα δεν με ενδιαφερει το ολο ζητημα.
Για την δικη σου περιεργεια ομως, κανε αλλη μια δοκιμη, διοτι δεν ειναι λογικο να εχεις καλυτερο efficiency με χαμηλα αμπερ σε σχεση με υψηλα
-
Εγώ μόνιμα 8Α το έχω γιατί δεν βιάζομαι να το γεμίσω και γιατί έχω 1Φ με διάφορα που τραβάνε ρεύμα (servers, τώρα θα μπουν τα AC, PCs,...)
Αλλά επειδή το είπαμε προχθές δοκίμασα και τώρα έχω πιο πολλές απορίες που πρέπει να λύσω

-
Κώλωσα (σταμάτησα για μίνι φόρτιση πριν το σπίτι)... ίσως την επόμενη φορά. Με 9 το πτυχίο.

-
Χαλκιδική πλέον σε φούλ τουριστική σεζόν και δύσκολα βρίσκεις ελεύθερο φορτιστή, σε νορμάλ ώρες. Κατεβαίνουν και αρκετοί Βούλγαροι + λίγοι Ρουμάνοι με ηλεκτρικά + οι εγχώριοι = ζόρικα τα πράματα με το υπάρχον δίκτυο.
Dei Blue και όποια άλλη εφαρμογή επιτρέπει κράτηση, είναι χρήσιμη αυτή τη περίοδο. -
Πρέπει όλα τα ξενοδοχεία που έχουν ένα κάποιο πάρκινγκ να αρχίσουν να δίνουν μία πρίζα.
Ούτε φορτιστή ούτε τπτ.
8Α πρίζα που θα την χρεώνουν XXευρώ την ημέρα (μια ασφάλεια στην ρεσεψιόν ή ένα sonoff).Έχει ένα κόστος να τραβήξουν μια γραμμή, αλλά και 10 την ημέρα να χρεώνουν θα το αποσβέσουν γρήγορα.
Όσοι έχετε ηλεκτρικά, ακόμα κ αν δεν το χρειάζεστε, ας ρωτάτε 'αν έχουν κάποιο τρόπο να φορτίσετε'.
Να ακούνε οτι ζητάμε. -
Πφφ ζήτουλες...

-
@criuser said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Πφφ ζήτουλες...

που εχεις βρει φτηνο πρατηριο σε ολη την αττικη, ωστε να γεμισεις αυτην τη φορα;

-
Τα σημερινά του σχόλια είναι σύντομα, πικρόχολα και χωρίς έμπνευση.
Δε του πάει καλά η μέρα. -
This post is deleted!
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων