-
@axel12p said in Οδήγησα....:
Δεν έχω δει πολλά ηλεκτρικά να κυκλοφορούν στα μέρη που ο skg1958 απολαμβάνει το Mazda του!

Τώρα τι θες να πεις ;
Τα ηλεκτρικά μοτέρ και οι μπαταρίες ασφαλίζουν έναντι νερού, οι εισαγωγές των ΜΕΚ ; -
@red_monster said in Οδήγησα....:
@axel12p said in Οδήγησα....:
Δεν έχω δει πολλά ηλεκτρικά να κυκλοφορούν στα μέρη που ο skg1958 απολαμβάνει το Mazda του!

Τώρα τι θες να πεις ;
Τα ηλεκτρικά μοτέρ και οι μπαταρίες ασφαλίζουν έναντι νερού, οι εισαγωγές των ΜΕΚ ;αυτο που ειπε ειναι σαφες....
δεν εχει δει κανενα ηλεκτρικο σε κατι πχιο ομορφο απο ασφαλτος
και σιγουρα δεν εχω δει κανενα σε βουνο
αντε, λιγο του απολυμαντικου στο κατεβασμα απο σαρανταπηχο για ταρσο λενε καποιες φημες -
Οι χαρτογιακάδες της πόλης πήγαν το ΣΚ μετά το μπραντς με αβοκάντο να παίξουν με τα νεράκια ;
Ζακέτα να πάρετε ! -
Οι χαρτογιακάδες της πόλης πήγαν το ΣΚ μετά το μπραντς με αβοκάντο να παίξουν με τα νεράκια ;
Ζακέτα να πάρετε !μπορεις καλυτερα... πιστευω σε σενα
-
@panos2171 said in Οδήγησα....:
Μετά εγώ είμαι ο ανόητος…
Είπε ο ένας του άρεσαν τα ηλεκτρικά τέλος , είπε ο άλλος δε τον ενθουσίασαν ολόκληρη ανάλυση της ανάλυσης στο γιατί δε του άρεσαν και θα έπρεπε να του αρέσουν…
Αλλά όχι δεν υπάρχουν κολλημένοι….
Τεσπα το tesla έχει προ πολλού λύσει τις παιδικές του ασθένειες και είναι εξαιρετικό, μονόδρομος για μένα σε ηλεκτρικό.
Τα ηλεκτρικά είναι πολύ ωραία για τον αστικό κύκλο, κίνησε σχεδόν τζάμπα και ήσυχα και θα έπρεπε να αντικατασταθούν όλα τα βρωμοντιζελ ταξι μπας και αναπνεύσουμε καπωσ καλύτερα. Οταν η φόρτιση περιοριστεί στο 5λεπτο θα είναι άψογα και για χρήση εκτός αστικό κύκλου χωρίς κάποιον προγραμματισμό.
Οταν δε βγουν και τα powerbanks θα είναι ονειρο, δε πάει να κοπεί το ρεύμα δε πάει να βρεθείς σε κανένα μέρος που δεν υπάρχει στο χάρτη θα έχεις ανεφοδιασμό που με ένα ΜΕΚ θα ήθελες μπετονι καυσίμου.
Προσωπικά για τα δικά μου δεδομένα το καλύτερο θα ήταν το υβριδικό που άλλωστε αυτή η τεχνολογία θα επικρατήσει λόγω αδυναμίας ύπαρξης φορτιστών στα αστικά κέντρα.
Τα περί ήχου κινητήρα, οδηγικής συμπεριφοράς στην καθημερινότητα δε με συγκινούν, θέλω ηρεμία και σαν δεύτερο μια σπορ κατασκευή με αληθινό ήχο —όχι ηχεία γιατί γράφτηκε και η βλακεία περί ηλεκτρικών που βγάζουν ήχο βενζινοκινητήρα (ήμαρτον) — για χαλάρωση
**Καλώς ή κακώς για κάποιον που του αρέσει η οδήγηση και όχι η μετακίνηση ο ήχος, η συμμετοχή και η παιχνιδιάρικη συμπεριφορά μετράν πολύ.https://forum.4troxoi.gr/topic/61644/node-61644/10601?_=1781353669377# Το να πατάς μόνο ένα πεντάλ όσο και να σε κολλάει πίσω η ιπποδύναμη είναι ανούσιαΠοιος σου είπε βρε γιαβρί μου ότι τα προσεγμένα ηλεκτρικά δεν έχουν και παιχνιδιάρικη συμπεριφορά ? Με τα μοτέρ χαμηλά και τις μπαταρίες χαμηλότερα λες να είναι απολαυστικότερο ένα γκολφ ή ένα σιβικ ?
Γιατί το ένα να αναιρεί το άλλο ?Δεν είπα αυτό, μπορεί να έχει παιχνιδιάρικη/σπορ συμπεριφορά αλλά για τα δικά μου και σίγουρα όχι μόνο θέλω ένα αυτοκίνητο που σου δίνει ήχο, και γενικά να είναι πιο μηχανικό και να προσφέρει καλύτερη αίσθηση. Τώρα αν κάποιος τη βρίσκει με το να πατάει ένα ηλεκτρικό γκάζι για να επιταχύνει και αφήνοντας το να φρενάρει μόνο του περί ορέξεως αλλά εγώ μιλάω καθαρά για την αίσθηση .
Ένα hatch όχι δεν είναι απολαυστικότερο και θα προτιμούσα ένα tesla παρ όλα αυτά δε θα ήθελα να δώσω τόσα λεφτά και να έχω περιορισμούς.
Στην αναφορά του CX60 θα το προτιμούσα χίλιες φορές από ένα ηλεκτρικό. Ποιότητα έχει, ήσυχο είναι, πάει εκτός δρόμου, έχει χαμηλή κατανάλωση. Μόνο στα service θεωρώ ότι χάνει, υποθέτω είναι κατά πολύ ακριβότερα. -
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να μιλάμε για "μηχανική αίσθηση και ήχο" και ως παράδειγμα να φέρνουμε ένα μεγάλο SUV 3.3 λίτρων πετρέλαιο. Ο ήχος του εξακύλινδρου ντίζελ, όσο πολιτισμένος κι αν είναι, παραμένει ήχος εργοταξίου.
Επίσης, το να αγοράζεις 3.300 κυβικά diesel εν έτει 2026 και να ανησυχείς μόνο για το κόστος του service, είναι μάλλον υπερβολικά αισιόδοξο. Αντικειμενικά, το CX-60 είναι ένα πολύ ποιοτικό αυτοκίνητο για ταξίδια, αλλά η σύγκρισή του με το Model Y σε θέμα κόστους/περιορισμών είναι εντελώς άστοχη. Το Tesla σου δίνει ακαριαία απόκριση χωρίς το lag του αυτόματου κιβωτίου και των τούρμπο, μηδενικά πάγια έξοδα, και συνολικό κόστος ιδιοκτησίας που το Mazda ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν μπορεί να πλησιάσει. Όταν βάλεις κάτω τα τεκμήρια, τους φόρους πολυτελείας, τα τέλη, την τιμή του καυσίμου και την τραγική μεταπωλητική αξία που θα έχει ένα τέτοιο μοτέρ σε λίγα χρόνια, η "οικονομική αιμορραγία" κάνει τους υποτιθέμενους περιορισμούς του Tesla να μοιάζουν με ευλογία. Περί ορέξεως προφανώς κολοκυθόπιτα.
-
Στα υπόλοιπα δε θα διαφωνήσω ωστόσο έχεις ακούσει τον συγκεκριμένο diesel και είναι σαν ήχος εργοταξίου;
Γιατί αν ναι πρέπει άμεσα να επισκεφτώ ΩΡΛ -
Μετά εγώ είμαι ο ανόητος…
Είπε ο ένας του άρεσαν τα ηλεκτρικά τέλος , είπε ο άλλος δε τον ενθουσίασαν ολόκληρη ανάλυση της ανάλυσης στο γιατί δε του άρεσαν και θα έπρεπε να του αρέσουν…
Αλλά όχι δεν υπάρχουν κολλημένοι….
Τεσπα το tesla έχει προ πολλού λύσει τις παιδικές του ασθένειες και είναι εξαιρετικό, μονόδρομος για μένα σε ηλεκτρικό.
Τα ηλεκτρικά είναι πολύ ωραία για τον αστικό κύκλο, κίνησε σχεδόν τζάμπα και ήσυχα και θα έπρεπε να αντικατασταθούν όλα τα βρωμοντιζελ ταξι μπας και αναπνεύσουμε καπωσ καλύτερα. Οταν η φόρτιση περιοριστεί στο 5λεπτο θα είναι άψογα και για χρήση εκτός αστικό κύκλου χωρίς κάποιον προγραμματισμό.
Οταν δε βγουν και τα powerbanks θα είναι ονειρο, δε πάει να κοπεί το ρεύμα δε πάει να βρεθείς σε κανένα μέρος που δεν υπάρχει στο χάρτη θα έχεις ανεφοδιασμό που με ένα ΜΕΚ θα ήθελες μπετονι καυσίμου.
Προσωπικά για τα δικά μου δεδομένα το καλύτερο θα ήταν το υβριδικό που άλλωστε αυτή η τεχνολογία θα επικρατήσει λόγω αδυναμίας ύπαρξης φορτιστών στα αστικά κέντρα.
Τα περί ήχου κινητήρα, οδηγικής συμπεριφοράς στην καθημερινότητα δε με συγκινούν, θέλω ηρεμία και σαν δεύτερο μια σπορ κατασκευή με αληθινό ήχο —όχι ηχεία γιατί γράφτηκε και η βλακεία περί ηλεκτρικών που βγάζουν ήχο βενζινοκινητήρα (ήμαρτον) — για χαλάρωση
**Καλώς ή κακώς για κάποιον που του αρέσει η οδήγηση και όχι η μετακίνηση ο ήχος, η συμμετοχή και η παιχνιδιάρικη συμπεριφορά μετράν πολύ.https://forum.4troxoi.gr/topic/61644/node-61644/10601?_=1781353669377# Το να πατάς μόνο ένα πεντάλ όσο και να σε κολλάει πίσω η ιπποδύναμη είναι ανούσιαΠοιος σου είπε βρε γιαβρί μου ότι τα προσεγμένα ηλεκτρικά δεν έχουν και παιχνιδιάρικη συμπεριφορά ? Με τα μοτέρ χαμηλά και τις μπαταρίες χαμηλότερα λες να είναι απολαυστικότερο ένα γκολφ ή ένα σιβικ ?
Γιατί το ένα να αναιρεί το άλλο ?Δεν είπα αυτό, μπορεί να έχει παιχνιδιάρικη/σπορ συμπεριφορά αλλά για τα δικά μου και σίγουρα όχι μόνο θέλω ένα αυτοκίνητο που σου δίνει ήχο, και γενικά να είναι πιο μηχανικό και να προσφέρει καλύτερη αίσθηση. Τώρα αν κάποιος τη βρίσκει με το να πατάει ένα ηλεκτρικό γκάζι για να επιταχύνει και αφήνοντας το να φρενάρει μόνο του περί ορέξεως αλλά εγώ μιλάω καθαρά για την αίσθηση .
Ένα hatch όχι δεν είναι απολαυστικότερο και θα προτιμούσα ένα tesla παρ όλα αυτά δε θα ήθελα να δώσω τόσα λεφτά και να έχω περιορισμούς.
Στην αναφορά του CX60 θα το προτιμούσα χίλιες φορές από ένα ηλεκτρικό. Ποιότητα έχει, ήσυχο είναι, πάει εκτός δρόμου, έχει χαμηλή κατανάλωση. Μόνο στα service θεωρώ ότι χάνει, υποθέτω είναι κατά πολύ ακριβότερα.Από τη μια μιλάς για σπορτιβ συμπεριφορά και από την άλλη προτάσεις ένα διτονο πλας σουβ με κινητήρα πετρελαίου και κέντρο βάρος όμοιο με πολυκατοικίας με πισίνα στο δώμα ! Δεν στέκουν αυτά που λέτε ! Εκεί επικεντρώνομαι όχι στα περί γούστου ! Τα οποία είναι προφανώς υποκειμενικά !
-
Στα υπόλοιπα δε θα διαφωνήσω ωστόσο έχεις ακούσει τον συγκεκριμένο diesel και είναι σαν ήχος εργοταξίου;
Γιατί αν ναι πρέπει άμεσα να επισκεφτώ ΩΡΛΤι έχουν τα εργοτάξια ρε μπρο; Ήρεμα ρωτάω !
-
@scotch said in Οδήγησα....:
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να μιλάμε για "μηχανική αίσθηση και ήχο" και ως παράδειγμα να φέρνουμε ένα μεγάλο SUV 3.3 λίτρων πετρέλαιο. Ο ήχος του εξακύλινδρου ντίζελ, όσο πολιτισμένος κι αν είναι, παραμένει ήχος εργοταξίου.
Επίσης, το να αγοράζεις 3.300 κυβικά diesel εν έτει 2026 και να ανησυχείς μόνο για το κόστος του service, είναι μάλλον υπερβολικά αισιόδοξο. Αντικειμενικά, το CX-60 είναι ένα πολύ ποιοτικό αυτοκίνητο για ταξίδια, αλλά η σύγκρισή του με το Model Y σε θέμα κόστους/περιορισμών είναι εντελώς άστοχη. Το Tesla σου δίνει ακαριαία απόκριση χωρίς το lag του αυτόματου κιβωτίου και των τούρμπο, μηδενικά πάγια έξοδα, και συνολικό κόστος ιδιοκτησίας που το Mazda ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν μπορεί να πλησιάσει. Όταν βάλεις κάτω τα τεκμήρια, τους φόρους πολυτελείας, τα τέλη, την τιμή του καυσίμου και την τραγική μεταπωλητική αξία που θα έχει ένα τέτοιο μοτέρ σε λίγα χρόνια, η "οικονομική αιμορραγία" κάνει τους υποτιθέμενους περιορισμούς του Tesla να μοιάζουν με ευλογία. Περί ορέξεως προφανώς κολοκυθόπιτα.
Τεκμήριο 2.900 ευρώ και φόρος πολυτελείας το 13% των 2900 ήτοι μόνο 377 ευρώ . Τέλη κυκλοφορίας 99 ευρώ .Το αυτόματο κιβώτιο δεν έχει μετατροπέα , lag δεν μπορείς να αντιληφθείς ίσως λόγω και του ηλεκτροκινητήρα . Δεν δίνει την αίσθηση ότι έχει μόνο 254 ίππους αλλά πολύ περισσότερους . Ίσως η ροπή των 550nm στις 1750 και τα 153nm του ηλεκτοκινητήρα σου δίνουν αυτήν την εντύπωση . Το δε κόστος καυσίμου είναι αδιάφορο αφού και Tesla να είχα πάρει αφού δεν μπορώ να φορτίσω σπίτι μου η διαφορά θα ήταν 4-5 ευρώ τα 100 χλμ ;
Δοκίμασα και Tesla αλλά αυτό μου άρεσε περισσότερο.
Και ένα πράγμα που απεχθάνομαι στο Tesla και στα περισσότερα ηλεκτρικά. Ο λόγος που απέρριψα αμέσως το νέο Tiguan και άρχισα να κοιτάω αλλού. Θέλω φυσικούς διακόπτες για τα πάντα. Δεν θέλω να μπαίνω σε οθόνη αφής και να ψάχνω . Την οθόνη στο CX-60 ή θα την έχω κλειστή ή θα παίζει κάποιο ιντερνετικό ραδιόφωνο
Και εν τελεί το CX-60 στην πλουσιότερη έκδοση ήταν 1000 ευρώ μόνο ακριβότερο από το Tiguan 2.0 TDi που είναι 4κύλινδρο με αντίστοιχο εξοπλισμό , μεγαλύτερο τεκμήριο και υυψηλότερα τέλη κυκλοφορίας -
Εξαιρετική επιλογή.
Μην ακούς κανένα.
-
Αν είσαι ενήλικας και ακούς αγνώστους σε φόρουμ είσαι άξιος της μοίρας σου!
Το δεν θέλω να μπλέκω με φόρτιση το ακούω, το είναι σπορτιβ ένα σουβ 2 τόνων όχι !Πάμε παρακάτω !
-
Mε ενοχλει που πλεον δεν βγαινουν τετοια προσιτα αυτοκινητα χωρις ηλεκτρονικα που πνιγουν ολες τις προσπαθειες να παιξεις.
-
Για να μην παρεξηγηθώ, καταλαβαίνω απόλυτα κάποιον που δεν γουστάρει να φορτίζει με τα δεκάδες απλικεσιον ! Επειδή κατά κανονα φορτίζω σπίτι/σε οικιακα & Tesla μπήκα σήμερα να δω τις εφαρμογές nrg και ΔΕΗ. Η nrg ήθελε αναβάθμιση και η αναβάθμιση αφαίρεσε την χρεωστική κάρτα που είχα εισάγει ! Είναι αυτό τόσο σημαντικό ; Αν το καταλάβεις πριν ξεκινήσεις την φόρτιση κάτω από τον ήλιο πιθανό να σου δημιουργήσει εκνευρισμό ! Το δέχομαι ! Θέλει δηλαδη έξτρα προγραμματισμό !
Αλήθεια, γιατί δεν βλέπω την rfid card μέσω του απλικασιον της nrg ? -
Το δεν θέλω να μπλέκω με φόρτιση το ακούω, το είναι σπορτιβ ένα σουβ 2 τόνων όχι !Πάμε παρακάτω !
Για SUV είναι πολύ σπορτίβ αντίστοιχο με ένα Cayenne ( περάσανε τρία απο τα χέρια μου )
¨Εχει ένα σύστημα δεν θυμάμαι πως λέγεται και ενώ περιμένεις να πετάξει κώλο ( είναι κυρίως πισωκίνητο ) φρενάρει τον πίσω εσωτερικό τροχό και μένει βιδωμένο -
Διαβασα την στοιχομυθία. Καλες και σεβαστες οι αποψεις μα περα απο την οικονομια που σαφεστατα σε σχεση με ενα ηλεκτρικο οπως το Υ υστερεί, οπουδηποτε αλλου το αμαξι τα σπαει. Καλος ο ηλεκτρισμος μα οχι και η ηλεκτροπληξία. Το cx 60 απευθυνεται σε ενα κοινό που δεν συμβιβαζεται. Ο ιδιοκτητης δεν το παιρνει για το γκαραζ (που σιγουρα θα το βαζει εκει οταν κοιμαται), μα ουτε και για την ημερα που θα το σπρωξει. Το παιρνει για να ζησει μαζι του στιγμες και διαδρομες που δεν αφορουν το "Πλατεία Κολλιατσου - Σϋνταγμα".
-
Δίπλα του είναι, μη νομίζεις ότι κάνει τίποτα τεράστιες αποστάσεις.
-
Για κοντινές αποστάσεις υπάρχουν και τα ποδήλατα. Τα ηλεκτρικά βέβαια που έχουν μια σχετική αυτονομία.Με 2000 ευρώ . Δε χρειάζεται 20πλασιο νούμερο.
-
@spi_duster said in Οδήγησα....:
Για κοντινές αποστάσεις υπάρχουν και τα ποδήλατα. Τα ηλεκτρικά βέβαια που έχουν μια σχετική αυτονομία.Με 2000 ευρώ . Δε χρειάζεται 20πλασιο νούμερο.
¨Έχω καταπληκτικό ηλεκτρικό ποδήλατο με range 60-110χλμ ανάλογα με το πρόγραμμα υποβοήθησης
-
@skg1958 said in Οδήγησα....:
Για SUV είναι πολύ σπορτίβ αντίστοιχο με ένα Cayenne ( περάσανε τρία απο τα χέρια μου )
¨Εχει ένα σύστημα δεν θυμάμαι πως λέγεται και ενώ περιμένεις να πετάξει κώλο ( είναι κυρίως πισωκίνητο ) φρενάρει τον πίσω εσωτερικό τροχό και μένει βιδωμένοGVC plus εννοεις.
Κάνει τρομερή δουλειά στο στρίψιμο και ειδικά σε φρένα πάνω στη στροφή.
Οδήγησα....