-
@bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
Μη μπλέξεις καθόλου. Αυτά τα μαγαζιά είναι κυρίως για αυτοαπασχόληση και είναι ανοιχτά πολλές ώρες, 7 μέρες απ' το πρωί μέχρι το βράδυ. Μόνο αν έχεις δικό σου άτομο που είναι άνεργο και θες να κρατάει το μαγαζί για λογαριασμό σου κι εσύ ν' ασκείς μια εποπτεία στα οικονομικά.
Ασχολήσου με τη Μαρία καλύτερα. Δεν έχει τίποτα να σου προσφέρει, αλλά τουλάχιστον δεν θα χάσεις τα λεφτά σου και τον ύπνο σου όπως με το Cafe

ε εντάξει, έχω εμπειρία από το να χάνω λεφτά, πήρα και κάτι crypto το 21 στο peak και χάνω κανά 20αρικο... δεν μιλάμε για μεγάλο κεφάλαιο, μιλάμε για πολύ λογικά χρήματα, και θα το δουλεύουμε εγώ και η Κωνσταντίνα. Επειδή έχω πολλούς γνωστούς και φίλους κα συγγενείς στην γειτονιά, θα έχω σίγουρα στήριξη απο όλους, ο παράγοντας που αναφέρεις με τις ώρες ειναι σίγουρα θέμα αλλά νομιζω μπορούμε να το διαχειριστούμε, πιο πολύ με φοβίζει το θέμα με την φορολογία, δεν θέλω να πληρώνω έξτρα εισφορές σε εκφα κτλ, αλλά θα ρωτήσω λογιστή, γιατί δεν ειναι ξεκάθαρο, διαφορετικά μπορει να μου βγάζει με τρέχουσες τιμές ένα καλό εξτραδάκι και να κάνω απόσβεση τα λεφτά μου σε δυομιση χρόνια- με αγκάθι τον έφκα σε παράλληλη εργασία
Τι θα δουλεύεις εσύ? Θα πηγαίνεις στη δουλειά σου το πρωί και το απόγευμα στο μαγαζί? Με εξτρα τα ΣΚ? Άμα είσαι 20 χρονών μπορεί να μπορέσεις για μερικούς μήνες. Υπάλληλο ή υπαλλήλους δύσκολα θα βγαίνει να πληρώνεις.
Δεν είναι καλή ιδέα , ούτε καλή επένδυση, ούτε το πλάνο σου είναι ρεαλιστικό. Σου εύχομαι πάντως καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.
-
Aπο την στιγμή που είναι στην γειτονιά του είτε είναι στο σπίτι είτε στο μαγαζί το ίδιο είναι. Σε κάποια στιγμή κλείνει και θα πηγαίνει για ύπνο.
-
@wantone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
Aπο την στιγμή που είναι στην γειτονιά του είτε είναι στο σπίτι είτε στο μαγαζί το ίδιο είναι. Σε κάποια στιγμή κλείνει και θα πηγαίνει για ύπνο.
Σιγα μην τον αφηνει η Κωνσταντίνα να πηγαινει για υπνο.
-
Το 12% που εμφανίζει η Καρυστιανού είναι ουσιαστικά το ποσοστό που εμφανίζεται την τελευταία διετία να εκφράζεται με δυσαρέσκεια, θυμό, αντισυστημισμό. Απλή λογική και αριθμοί Γουάτσον.
Και μία σημείωση που πρέπει να μελετήσουν καλά όλα τα κομματικά επιτελεία, πριν επιδοθούν στη θεωρία περί «γρήγορου ξεφουσκώματος» της Μαρίας Καρυστιανού – τουλάχιστον να αναθεωρήσουν το «γρήγορο»: Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία έχει μεγαλύτερη δυνητική ψήφο και επιπλέον κερδίζει δυσαρεστημένους και από ΝΔ και από Κέντρο/Κεντροαριστερά.
Και επιπλέον κρατάει δυνάμεις και μετά την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, προφανώς επειδή ο κόσμος δεν είδε εκεί κάποια «γκάφα».
Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να τη θεωρεί κανείς υπολογίσιμη δύναμη. Η Καρυστιανού λοιπόν είναι ένας λόγος για να πάει ο Μητσοτάκης τις εκλογές την άνοιξη του 2027, με την ελπίδα ότι η «Ελπίδα» θα αποδυναμωθεί… -
Το λίμπεραλ ζορίστηκε σήμερα πάντως από τις δημοσκοπήσεις...
Η Οπίνιον διαφέρει από τις άλλες 3 σε κάποια πράγματα, άρα λόγω πλειοψηφίας, θα πρέπει να μην την μετρήσουμε σοβαρά.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
Το λίμπεραλ ζορίστηκε σήμερα πάντως από τις δημοσκοπήσεις...
πιστεύω οτι ο Σαμαράς, δεν θα κάνει στο τέλος κόμμα, μου δείχνει οτι και αυτός απειλεί "εκ του ασφαλούς". Και οι δύο πλευρές, θα βγουν χαμένες απο έναν νέο φορέα, αφού και ο πρώην πρωθυπουργός, δεν έχει μεγάλο ρεύμα για να διεκδικήσει υψηλά ποσοστά. Θεωρώ αρκετά πιθανόν στο τέλος, να βρεθεί η χρυσή τομή με κάποιες παραχωρήσεις απο την μεριά του Μητσοτάκη, η οποία πιέζεται, και δεν θυμίζει την άλλοτε πανίσχυρη ΝΔ. Η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε 0.5%. Η ελπίδα της ΝΔ ειναι οτι θα ξεφουσκώσει η Καρυστιανού, και σίγουρα προς αυτή την κατεύθυνση θα αμολύσουν τα bulldog. Ο Τσίπρας, δεν νομιζω να τους κάνει τόσο μεγάλη ζημιά, καθώς απευθύνεται σε διαφορετικές δεξαμενές. Το πρόβλημα τους επίσης, ειναι το αδύναμο Πασόκ, ποντάρουν σε ένα πιο ισχυρό Ανδρουλάκη, όσο αυτός χάνει ποσοστά και δείχνει πόσο αδύναμος ειναι, τόσο θα δημιουργηθούν εσωκομματικά θέματα (Πασοκ) και δεν θα έχουν ένα στάνταρ ελεγχόμενο συνεργατη σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
-
Greece general government debt-to-GDP (IMF/Trading Economics data):
1970: ~20%
1975: ~22%
1980: 22.6%
1985: ~50% (rising fast)
1990: ~80%
1995: ~100%
2000: 103%
2005: ~100%
2010: 148%
2015: 177%
2020: 209%
2025: 146%Low for decades, climbed in the 1980s, stabilized near 100% pre-crisis, spiked during the debt crisis, then declined with reforms and growth. Nominal debt figures align with this trajectory when paired with GDP expansion.
-
Estimated Net Worth Needed to Be in the Richest 1% in Greece
2000 ➜ €650,000
2001 ➜ €690,000
2002 ➜ €730,000
2003 ➜ €780,000
2004 ➜ €850,000
2005 ➜ €930,000
2006 ➜ €1.05 million
2007 ➜ €1.18 million
2008 ➜ €1.12 million
2009 ➜ €1.00 million
2010 ➜ €900,000
2011 ➜ €820,000
2012 ➜ €760,000
2013 ➜ €720,000
2014 ➜ €740,000
2015 ➜ €780,000
2016 ➜ €820,000
2017 ➜ €870,000
2018 ➜ €930,000
2019 ➜ €1.00 million
2020 ➜ €1.08 million
2021 ➜ €1.20 million
2022 ➜ €1.28 million
2023 ➜ €1.36 million
2024 ➜ €1.45 million
2025 ➜ €1.55 million
2026 ➜ €1.65 millionSource: UBS, World Inequality Lab estimates and national wealth-distribution trends.
Δλδ με 10 διαμερίσματα στο Κορδελιό, μπαίνεις στο 1% των πλουσιότερων Ελλήνων

-
Kολοκυθια , εχει 2 αναγνωσεις
Ειμαστε ρωσια με καμμια 15αρια ολιγαρχες και οι υπολοιποι πλουσιοι οπως και ολιγαρχες αλωστε ειναι επιχειρηματιες απο τα temu ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ .
H
η επιθεση που εχει εξαπολυθει σε καθε μαγαζακι ειναι για να κρυψουν τις δικες τους αφανεις τεραστιες περιουσιες , εξ αλλου χαθηκε η λιστα Λαγκαρντ ασε τα παναμα πειπερσ .
στην ελλαδα μπορεις να εισαι πολιτικος να εχεις το μεγαλυτερο δυιληστηριο γειτονικης χωρας και να δηλωνεις 50000 χιλ βουλευτικη αποζημιωση .
Και βεβαια εχουμε και με νομο οτι οι οικογενειες τους μπορουν να εχουν οφ σορ και επιχειρησεις ανα την υφηλιο και να μην εμφανιζεται τιποτα εδω .
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ . -
Mαξίμου: Επιδιώκει την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας δια της συνταγματικής αναθεώρησης
Να αλλάξει την ατζέντα προσπαθεί το Μαξίμου, μέσω των προτάσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή η «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα. Το πρωθυπουργικό επιτελείο θέλει να «φύγει» ο φακός της αντιπαράθεσης από την ακρίβεια, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και από τις υποκλοπές, τη στιγμή μάλιστα που ο ιδρυτής της Intellexa Ταλ Ντίλιαν επανήλθε και δήλωσε πως το Predator το «πουλάμε σε κρατικές υπηρεσίας, δεν είμαστε μισθοφόροι».
-
Στις μερες μας και ο Χατζηδακης ντελιβερας θα ηταν , η μαλλον ουτε ντελιβερας γιατι μαλλον θα ηταν αργος και θα του ετρωγε την θεση κανας πακιστανος πιο ευελικτος και με λιγοτερα λεφτα απο εταιρεια ενοικιασεως ανθρωπων .
-
Σβιννννννννννννννννννννννννννννν
-
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
2025: 146%Low for decades, climbed in the 1980s, stabilized near 100% pre-crisis, spiked during the debt crisis, then declined with reforms and growth. Nominal debt figures align with this trajectory when paired with GDP expansion.
Δηλαδή το δώσαμε στο ΠΑΣΟΚ το χρέος στο 22,6 του μικρού ΑΕΠ πριν την ΕΟΚ και τα πακέτα Ντελόρ, το πήραμε στο 80 % του νέου ΑΕΠ μετά από 2 πακέτα Ντελόρ και βέβαια με το κόστος εξυπηρέτησης του στα ύψη, το ξαναδώσαμε ελάχιστα αυξημένο 3 χρόνια μετά , αλλά στην συνέχεια έπρεπε να πληρώνουμε τους τόκους και τα ελλείμματα που μας οδήγησαν στην κρίση.
Για να μην ξεχνάμε...
-
Δηλαδή το δώσαμε στο ΠΑΣΟΚ το χρέος στο 22,6 του μικρού ΑΕΠ πριν την ΕΟΚ και τα πακέτα Ντελόρ, το πήραμε στο 80 % του νέου ΑΕΠ μετά από 2 πακέτα Ντελόρ και βέβαια με το κόστος εξυπηρέτησης του στα ύψη, το ξαναδώσαμε ελάχιστα αυξημένο 3 χρόνια μετά , αλλά στην συνέχεια έπρεπε να πληρώνουμε τους τόκους και τα ελλείμματα που μας οδήγησαν στην κρίση.
Για να μην ξεχνάμε...
Για τη διακυβέρνηση Σημίτη, κουβέντα βλέπω

Ο playstationακιας έβαλε ένα 50% βλέπω
, μετά από εκεί έπεσε και το ΑΕΠ και γμθ η κατάσταση -

, μετά από εκεί έπεσε και το ΑΕΠ και γμθ η κατάστασηθεωρώ οτι ο Καραμανλής εχει πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που ζήσαμε απο το 10 και μετά, ωστόσο πλήρωσε και τις αμαρτίες των προηγούμενων, οπως πχ την Ολυμπιάδα, την είσοδο στο ευρώ με τα swaps, ενώ η κρίση του 2008 έδωσε την χαριστική βολή. Παρόλο που ο "Κωστάκης" μου ειναί ιδιαίτερα συμπαθής ως άνθρωπος, δεν έπρεπε να αναλάβει ποτέ να γινει πρωθυπουργός αφού στην τελική προτιμούσε τα τσίπουρα και την καλοπέραση.
-

Αναρτημένο απ'τον βενζίνα μου εδώ και καιρό...
ΑΝ αποποιούνταν το δημόσιο το επιπλέον ποσοστό φόρων/τελων που προκύπτει από την αύξηση τιμών παραγωγής και είχε βάλει πλαφόν στα διυλιστήρια, όχι στα πρατήρια, θα είχε συγκρατήσει το κύμα ακρίβειας, αλλά 1ον έχουμε ΝΔ και 2ον Καπιταλισμό
Δεν πειράζει όμως, χειροκροτούσαν τα γίδια επειδή πήραν φιουελ παςς.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:
!
Αναρτημένο απ'τον βενζίνα μου εδώ και καιρό...
ΑΝ αποποιούνταν το δημόσιο το επιπλέον ποσοστό φόρων/τελων που προκύπτει από την αύξηση τιμών παραγωγής και είχε βάλει πλαφόν στα διυλιστήρια, όχι στα πρατήρια, θα είχε συγκρατήσει το κύμα ακρίβειας, αλλά 1ον έχουμε ΝΔ και 2ον Καπιταλισμό
Δεν πειράζει όμως, χειροκροτούσαν τα γίδια επειδή πήραν φιουελ παςς.
Η βενζίνη όμως δεν ανέβηκε λόγω των φόρων. Δεδομένης της ληστρικής κρατικής φορολογίας οι Αμερικάνοι κάνανε τη ζημιά.
Αυτή τη φορά τίναξαν την παγκόσμια οικονομία.
Πολλού χειροκροτούν που σύντομα με δελτίο θα αγοράζουμε τρόφιμα. Αν έχουμε χρήματα.
Δλδ πως σκέφτονται.
Αν το ξύλο μας το ρίξει ο νεοφιλελεύθερος Τραμπ δεν πονάει.
Αν μας το ρίξει σοσιαλιστής πονάει.
Αυτό μας λένε. Πως το ξύλο που τρώμε στις τιμές εξαιτίας του Τραμπ, δεν πονάει. Παρακαλάνε για ακόμη περισσότερο!!
Παράνοια. -
Για να μην ξεχνάμε...
Για τη διακυβέρνηση Σημίτη, κουβέντα βλέπω

, μετά από εκεί έπεσε και το ΑΕΠ και γμθ η κατάστασηΘα σου απαντήσω περιφραστικά...
Εχω 1000 περιουσία. Χρωστάω 220 σε δάνεια. Εισπράττω 50 πληρώνω 10 για τοκοχρεωλύσια και μου μένουν τα 40 για τα υπόλοιπα έξοδα και αποταμίευση.
Εχω 1500 περιουσία. Χρωστάω 1200. Εισπράττω 150 πληρώνω τα 120 για τόκους, μου μένουν 30 και τα υπόλοιπα έξοδα είναι 80. Αρα θέλω να δανειστώ άλλα 50.
Τον επόμενο χρόνο θα αυξηθούν τα τοκοχρεωλύσια και θα χρειαστώ νέο μικρό δανεισμό.
Μετά ο δανεισμός θα γίνεται μεγαλύτερος.
Τα προβλήματα για Σημίτη και ΚΚ ΙΙ, θα ήταν πολύ λιγότερα όπως και για τον Μητσοτάκη πατέρα, αν απλά ο Ανδρέας είχε δώσει το χρέος στο 50 % αντί για το 80 % του νέου με 2 πακέτα Ντελόρ στην τσέπη ΑΕΠ.
-
@bekiaris said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:

, μετά από εκεί έπεσε και το ΑΕΠ και γμθ η κατάστασηθεωρώ οτι ο Καραμανλής εχει πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που ζήσαμε απο το 10 και μετά, ωστόσο πλήρωσε και τις αμαρτίες των προηγούμενων, οπως πχ την Ολυμπιάδα, την είσοδο στο ευρώ με τα swaps, ενώ η κρίση του 2008 έδωσε την χαριστική βολή. Παρόλο που ο "Κωστάκης" μου ειναί ιδιαίτερα συμπαθής ως άνθρωπος, δεν έπρεπε να αναλάβει ποτέ να γινει πρωθυπουργός αφού στην τελική προτιμούσε τα τσίπουρα και την καλοπέραση.
Είναι όμως ο μόνος που όχι μόνο δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του, αλλά και τα στημένα Βατοπέδια αποδείχτηκαν επί πασοκ μούφες για να τον ρίξουν οι νταβατζήδες.
-
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4