-
@sarantism said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@driver-m said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα ps5 ειναι ουτε 4 χρονια στην αγορα. Και απ'τους πρωτους να τα'βαλε, δηλαδη στα 4 χρονια τι επαθαν? Μου κανει φοβερη εντυπωση να μην αντεξαν 4 χρονια ελαστικα, ιδιως τα συγκεκριμενα.
Δεν εχουν το κρατημα που ειχαν στις αρχες λεει. Εχουν "πεσει" .Τα PS4 δεν ειχαν τετοιο θεμα
Πριν πεταξω τα ps4 τα πισω ειχαν σχεδον λιωσει, το γιατι δεν το ξερω. Μιλαμε για αμαξι 150 αλογων, πισωκινητο μεν αλλα χωρις παντιλικια κλπ, απλα ταξιδι πολλες φορες με σχετικα μεγαλες ταχυτητες για ωρα. Κανα 2 χιλιαδες χλμ πριν τα αλλαξω, οχι απλα ειχαν πεσει αλλα σε μετριο οδοστρωμα με ψιλοβροχο το esp εμπαινε για πλακα. Οποτε οχι απλα ειχαν πεσει, ηταν εως και επικινδυνα. Και ολα αυτα σε ουτε 35.000 χλμ. Τα ps5 που τα φοραω γυρω στα 2 χρονια, ειναι σαν καινουρια και οπτικα και σε αποδοση. Σε κανα 2 χρονια βλεπουμε, παντως χειροτερα απ'τα ps4 δυσκολο το βλεπω να γινουν.
Γιατί όταν υπήρχε στη φόρμουλα 1 η michelin και η bridgestone στη Mclaren καθόταν τα Michelin εξαιρετικά. Στη Ferrari δεν απέδιδαν. Πήγε η Ferrari στα Bridgestone και πετούσε. Πετούσε και λόγω πακέτου μοτέρ, στήσιμο.
Στο Golf τα Potenza δεν με ευχαρίστησαν. Σε Civic του 91 μιλάμε χρόνια πριν, δεκαετίες, μπήκα μέσα και απορούσα πως κρατούσαν τόσο καλά.
Δεν είναι σε όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο. Άλλο ζύγισμα, αναρτήσεις.
Για αυτό που βλέπω έναν να δοκιμάζει ελαστικά σε ένα Golf και να λέει τη γνώμη του, δεν τον εμπιστεύομαι.
Σε γενικές γραμμές θα σχηματίσεις μία άποψη. Είναι καλά. Πόσο καλά όμως είναι, εξαρτάται από το αυτοκίνητο.Η w202 χθες με χειμερινά και ήλιο 25-27 βαθμοί έστριβε. Με οτιδήποτε στρίβει. Η w203 είναι επιλεκτική.....
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@sarantism said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Στη Ferrari δεν απέδιδαν. Πήγε η Ferrari στα Bridgestone και πετούσε.
Δεν φορούσε η Ferrari Michelin εκείνη την εποχή. Πέρασε από τα Goodyear στα Bridgestone.
Νόμιζα πως είχε μείνει μια χρονιά στα Michelin.
Η BMW E34 σε εμένα ήταν ιδιότροπη. Με Pirelli πήγαινε καλά.
-
Bridgestone potenza sport.....
Ημουν επιφυλακτικός και πήρα ένα ζευγάρι από αυτά και ένα ζευγάρι continental pc7. Διάσταση 225 45 17. Ζάντα 8άρα στη w203 sportcoupe.
Δεν θα σταθώ σε μικροδιαφορές που δεν ενδιαφέρουν το 95% αλλά σε δύο σημεία.
Καινούργιο το bridgestone ΔΕΝ είχε καλύτερη πρόσφυση. Σε λεία άσφαλτο το conti εκθέτει σοβαρά το bridgestone. Σε τραχιά η ψαλίδα κλείνει και μπαίνουν οι μικροδιαφορές που δεν πολύενδιαφέρουν.
Σήμερα μετά από 1 χρόνο το bridgestone υψηλότερη φθορά η συμπεριφορά τους ίδια αλλά η ψαλίδα άνοιξε αρκετά. Δεν υπάρχει επικινδυνότητα αλλά πέρασαν προς τη μετριότητα τα bridgestone. Τα κόντι βελτιώθηκαν και στην τραχιά άσφαλτο, λίγοτερο πέλμα και πιο ψημένο λάστιχο πλέον(πάντα συμβαίνει αυτό στα κόντι).
Εντύπωση!!! προκαλεί η εικόνα του πέλματος των bridgestone , στο σημείο επαφής μια γόμα σαν να την πίεζαν 2 τόνοι και αρχή μικρών ρηγματώσεων σε ωμους-αυλάκια.
Προφανέστατα ισχύει ότι χρησιμοποιούν διαφορετική γόμα εξωτερικά.......Σκάνδαλο.... -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ημουν επιφυλακτικός και πήρα ένα ζευγάρι από αυτά και ένα ζευγάρι continental pc7. Διάσταση 225 45 17. Ζάντα 8άρα στη w203 sportcoupe.
Καινούργιο το bridgestone ΔΕΝ είχε καλύτερη πρόσφυση. Σε λεία άσφαλτο το conti εκθέτει σοβαρά το bridgestone. Σε τραχιά η ψαλίδα κλείνει και μπαίνουν οι μικροδιαφορές που δεν πολύενδιαφέρουν.
Σήμερα μετά από 1 χρόνο το bridgestone υψηλότερη φθορά η συμπεριφορά τους ίδια αλλά η ψαλίδα άνοιξε αρκετά. Δεν υπάρχει επικινδυνότητα αλλά πέρασαν προς τη μετριότητα τα bridgestone. Τα κόντι βελτιώθηκαν και στην τραχιά άσφαλτο, λίγοτερο πέλμα και πιο ψημένο λάστιχο πλέον(πάντα συμβαίνει αυτό στα κόντι).
Εντύπωση!!! προκαλεί η εικόνα του πέλματος των bridgestone , στο σημείο επαφής μια γόμα σαν να την πίεζαν 2 τόνοι και αρχή μικρών ρηγματώσεων σε ωμους-αυλάκια.
Προφανέστατα ισχύει ότι χρησιμοποιούν διαφορετική γόμα εξωτερικά.......Σκάνδαλο....Θα συμφωνήσω 100% με τη γνώμη σου για τις 2 εταιρείες.
Όσον αφορά τα Conti PC7, τα έχω σε 215/50/17 σε "ψόφιο" SUV με βάρος 1300 κιλά και μετά από 10.000χλμ, έχω να πω τα καλύτερα. Πίεση ποτέ κάτω από 30psi (αρχίζουν να γίνονται ασαφή και γλιστράνε) και μέχρι 36-38psi που έρχονται στα καλύτερά τους.Σε προηγούμενη δική σου ερώτηση για το Audi 2 τόνων, θα πρέπει να βρείς ελαστικά με τους κατάλληλους δείκτες φορτίου και ταχύτητας + αρκετό περιθώριο. Είμαι σίγουρος πως το ξέρεις, αλλά βαρύ και ισχυρό αυτοκίνητο δεν συγχωρούν. Επίσης πίεση θες σίγουρα πάνω από 40psi.
Για να δώσω ένα παράδειγμα, στη δική μου μοτό 200 κιλών και 100 ίππων, ο κατασκευαστής δίνει για σπορ οδήγηση 42psi πίσω και 36psi μπροστά. Ολα αυτά με το σκεπτικό να μείνει στιβαρός ο σκελετός του ελαστικού και να κρατάει μόνο με τη γόμα.
Και έχει δίκιο. Με 6 psi λιγότερο στον Αι γιάννη το Ρώσο, σε περνάνε τα παπάκια. -
@johnny1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Προφανέστατα ισχύει ότι χρησιμοποιούν διαφορετική γόμα εξωτερικά.......Σκάνδαλο....Θα συμφωνήσω 100% με τη γνώμη σου για τις 2 εταιρείες.
Όσον αφορά τα Conti PC7, τα έχω σε 215/50/17 σε "ψόφιο" SUV με βάρος 1300 κιλά και μετά από 10.000χλμ, έχω να πω τα καλύτερα. Πίεση ποτέ κάτω από 30psi (αρχίζουν να γίνονται ασαφή και γλιστράνε) και μέχρι 36-38psi που έρχονται στα καλύτερά τους.Σε προηγούμενη δική σου ερώτηση για το Audi 2 τόνων, θα πρέπει να βρείς ελαστικά με τους κατάλληλους δείκτες φορτίου και ταχύτητας + αρκετό περιθώριο. Είμαι σίγουρος πως το ξέρεις, αλλά βαρύ και ισχυρό αυτοκίνητο δεν συγχωρούν. Επίσης πίεση θες σίγουρα πάνω από 40psi.
Για να δώσω ένα παράδειγμα, στη δική μου μοτό 200 κιλών και 100 ίππων, ο κατασκευαστής δίνει για σπορ οδήγηση 42psi πίσω και 36psi μπροστά. Ολα αυτά με το σκεπτικό να μείνει στιβαρός ο σκελετός του ελαστικού και να κρατάει μόνο με τη γόμα.
Και έχει δίκιο. Με 6 psi λιγότερο στον Αι γιάννη το Ρώσο, σε περνάνε τα παπάκια.36-42 βάζεις μόνο αν πρέπει να κάνεις ταξίδι ΕΟ με ταχύτητες άνω των 150-160χλμ για να μην φυτιλιασεις τα ελαστικά.
Αν θες να στρίψεις Αγιάννη το 30-34/36 (αναλόγως ελαστικού) είναι το σωστό. Τα παπάκια μπορεί να σε περνάνε για άλλο λόγο…όχι λόγω 6 psi. -
Το ψάξιμο με τις πιέσεις των ελαστικών και συνδυασμού ζάντας-γεωμετρίας-ελαστικού και βάρους + κατανομής και θερμοκρασίας περιβάλλοντος είναι επιστήμη αλλά τους περισσότερους δεν τους απασχολεί. Επίσης το στήσιμο πάνω σε όλο αυτό στηρίζεται πολύ στην αίσθηση που πολλοί οδηγούν μεν γρήγορα αλλά δεν έχουν ικανότητα να νιώσουν δε.
Το allroad θέλει κρύο καιρό, βράδυ ή νωρίς το πρωί και μια πίεση γύρω στο 2,7bar. Πίσω 0,05 λιγότερο.
Η w202 λόγω solid δίσκων την έχω στο 2,3-2,5(Μ-Π).Στο 10λεπτο το αμάξι δίνει ρέστα αφού με +40-50 βαθμούς οι πιέσεις έχουν εκτοξευθεί.
Fun fact δοκιμάζοντας είχα 2,5+ μετρημένη στο γκαράζ κρύο. Κατακαλόκαιρο μεσημέρι κατέβαινα τον Μπάρο χωρίς να φρενάρω με κινητήρα απλά πολύ δυνατά φρεναρίσματα. Οι δίσκοι ξεκίνησαν να κοκκινίζουν ,από φρένα δεν έμεινα ποτέ αλλά στο τέλος είχα υποστροφή .Η πίεση στα μπροστινά είχε ξεπεράσει επικίνδυνα τα 3+bar.
Η αύξηση της πίεσης σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία εφόσον ληφθεί υπόψιν είναι εξαιρετική για καθημερινό αμάξι. Απορώ κάποτε για την τρέλα με το άζωτο.
Επίσης ο κανονικός αέρας σου δίνει τη δυνατότητα σε ήρεμη οδήγηση για περισσότερη άνεση και μετά από λίγο τρέξιμο για καλύτερα κρατήματα. -
@chrisk6 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@johnny1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
36-42 βάζεις μόνο αν πρέπει να κάνεις ταξίδι ΕΟ με ταχύτητες άνω των 150-160χλμ για να μην φυτιλιασεις τα ελαστικά.
Αν θες να στρίψεις Αγιάννη το 30-34/36 (αναλόγως ελαστικού) είναι το σωστό. Τα παπάκια μπορεί να σε περνάνε για άλλο λόγο…όχι λόγω 6 psi.Καταλαβαίνεις φυσικά ότι αυτό με τα παπάκια ήταν υπερβολή για να δείξει τη διαφορά.

Τώρα όσον αφορά τον Αγιάννη, τον έχω δοκιμάσει και με 36psi πίσω- δεν ήταν χάλια - αλλά έστριβα καλύτερα με 42psi.
Το ίδιο συνέβαινε και με pilot sport και με Conti sport attack, με τα conti να συγχωρούν περισσότερο μάλλον προοδευτικότητα της κορώνας. -
Από τη στιγμή που ήμουν ευχαριστημένος με τα Falken Ziex 310 στο Focus, και διαβάζοντας πολύ καλές κριτικές στις δοκιμές του Falken Ziex 320, του αντικαταστάτη δηλαδή, προχώρησα στην τοποθέτηση Falken και στο 9-3. Αρκετά βαρύτερο αυτοκίνητο με διπλάσια ισχύ, να δούμε ποιες θα είναι οι εντυπώσεις μετά το στρώσιμο των 500 χλμ. Το μόνο που έχω να πω προς το παρόν είναι ότι είναι πολύ ήσυχα, αλλά ήσυχα ήταν και τα πολύ φαγωμένα Hankook Ventus Prime 3 K125, που αντικατέστησαν, και μάλλον έχει να κάνει με την ηχομόνωση του αυτοκινήτου σε μεγάλο βαθμό.
Το πρόβλημα ήταν ότι η διάσταση του Saab είναι περίεργη, 215-55-16, και δεν βρίσκεις πολλά λάστιχα. Για παράδειγμα η Pirelli (που ήθελα να προτιμήσω) έχει μόνο τα Powergy 2 σε θερινά, που είναι λάστιχο οικονομίας και άρα δεν με ενδιέφερε, ενω το Bridgestone Turanza 6 ήταν σχεδόν 30% ακριβότερο, χωρίς αξιοπρόσεκτες διαφορές απόδοσης στις δοκιμές που διάβασα. Οπότε Falken Ziex 320, στα 480 Ευρώ.

-
Ποιες επιλογές θα μου προτείνατε σε : 175-70/R14 ?
Hyundai i20, 1200cc - ήρεμη οδήγηση - δρόμοι με λακούβες - Οδηγός η σύζυγος. -
@geobal said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ποιες επιλογές θα μου προτείνατε σε : 175-70/R14 ?
Hyundai i20, 1200cc - ήρεμη οδήγηση - δρόμοι με λακούβες - Οδηγός η σύζυγος.
Χιουμορ ειναι αυτες.
Γραψε ποιες επιλογες εχεις στη διασταση. -
Καλή η πρότασή σου!!!
Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Τώρα έχει επάνω Kleber allseason, και φεύγουν κομμάτια... Οπότε, πρέπει να αλλαχθούν και σύντομα μάλιστα.
Είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση. Διαβάζω για hankook kinergy eco2, Falken. Οπως και απο τις γνωστές εταιρίες, Michelin, Goodyear, Continental κτλ... Συνήθως οι διαδρομές είναι μικρές και σύντομες. Ψάχνομαι για VFM.... -
Falken Sincera SN110. Ζεσταίνονται γρήγορα, έχουν πολύ χαμηλό θόρυβο κύλισης, καλή πρόσφυση και φρένο. Άντεξαν τις κακοτεχνίες των δρόμων. Τα ξαναέβαλα πρόσφατα μετά από 5 ετη / 50.000 χλμ (τα προηγούμενα είχαν ακόμη πέλμα και δεν ήταν ιδιαιτέρως ξεραμένα), αλλά δεν ήθελα να περιμενω για αλλαγή το Σεπτέμβριο, παρόλο που δεν είχα διαπιστώσει ζητήματα στη συμπεριφορά τους (αλλά σε μια εκτακτη περίσταση στην καλοκαιρινή άσφαλτο δε θα ηθελα να ρισκάρω, θεωρώ είχε έρθει η ώρα).
Θερινά ομως ή 4 εποχών παλι ψάχνεις; -
Για Θερινά προσανατολίζομαι. Τα 4 εποχών είχαν μπει το 2022 και τότε είμασταν στο εξωτερικό, μόνο καλοκαίρι και διακοπές Χριστουγέννων εδώ... Τώρα, μόνιμα Ελλάδα. Στο άλλο αμάξι που έχω , ειμαι με allseason και δεν έχω κάποιο θέμα....
-
Τα Falken sincera που γράφουν παραπάνω είναι εξαιρετικά τα έχω στο Panda της γυναίκας μου και έχει κάνει 25000 χλμ σε λιγότερο από 2 χρόνια μόνο θετικές εντυπώσεις έχουμε και από φθορά είναι σαν καινούργια..
-
Στο τέλος όλοι Falken θα βάλετε...

-
@ realzeus και το 320 στην Τουρκία κατασκευάζετε;
-
@dragonslayer said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@ realzeus και το 320 στην Τουρκία κατασκευάζετε;
Ναι
Fun fact: Τα λάστιχα της Pirelli για την Formula 1 κατασκευάζονται στο Τουρκικό της εργοστάσιο.
-

Εγώ που έβαλα της θυγατρικής Sumitomo στο όχημα χαμάλη...μετράει?

-
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Βασικά μητρική είναι η Sumitomo, όχι θυγατρική.

-
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:

Βασικά μητρική είναι η Sumitomo, όχι θυγατρική.

Σωστά! Λάθος δικό μου.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]