-
-
-
Τι γινεται αν θες κατι πιο οδηγικα ενδιαφερον;
Παιρνεις bmw ή Tesla. Aλλα δυστυχως ελαχιστοι ασχολουνται με τετοια πραγματα, η πλειοψηφια κοιταει υψος, εξοπλισμο, καταναλωση, οθονες και τιμη.
πανακριβα και μεγαλα!
με εξαιρεση την 120 που μου αρεσει και εχει σωστο μεγεθος για μενα. -
-
Aν είδα καλά το καλεντάρι του bjorn, αυτή τη βδομάδα θα τεστάρει το byd atto 3, λογικά το evo.
-
Έχουμε κ λέμε BYD dolphin 60 άρα μπαταρία
.Φτάσαμε 30450 km k ήρθε η ώρα του service.
Θυμίζω 2 χρόνια ή 30000 km. Είμαι ακριβώς στους 18 μήνες.
Μια ώρα η εργασία περίπου, με κόστος περίπου 230€.
Εγώ δεν πλήρωσα καθώς με αγορά Οκτώβριος 2024 έχω δωρεάν service 3 χρόνια, κ μου ήρθε κουτί καθώς δεν το θυμόμουν. Αλλάξανε υγρά φρένων κ φίλτρο κλιματισμού. Στα 2 χρόνια ή στα 48000 km ( μάλλον τον Οκτώβριο), θα γίνει κ η αλλαγή λαδιού μετάδοσης κίνησης, η οποία γίνεται κ ορίζεται στα 48000 km ή κάθε 2 χρόνια. Ευχάριστη έκπληξη η όλη συμπεριφορά κ διαχείριση στην αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης. Άλλη μια φορά που είχα σχισμένο λάστιχο κ η δωρεάν οδική της αντιπροσωπείας μπορούσε να το μεταφέρει μόνο στην αντιπροσωπεία, ξενέρωσα, ενώ η αντιπροσωπεία προσπάθησε να με εξυπηρετήσει (θα μου έβγαζαν το λάστιχο να το επισκευάσω αλλάξω κ μετά τοποθέτηση πάλι αυτοί).Μου δώσανε κ βιβλίο service που δεν είχα . Βάλανε μια σφραγίδα. Δεν δώσανε χαρτί εργασιών ή κάτι άλλο. Χωρίς χαρτί κ στον άλλο δωρεάν χειμερινό έλεγχο που είχα κάνει, πριν το χειμώνα.
Ζήτησα να ενημερωθώ για την κατάσταση της μπαταρίας η οποία βγήκε στο 97%. Εγώ περίμενα 98%
. Πολύ καλή κ η υγεία της μικρής μπαταρίας που συσχετίζεται με τις σωστές φορτίσεις κατά τα λεγόμενα του τεχνικού συμβούλου.Να πω εδώ πως δεν είμαι dettol....Έχω κάνει μερικά ταξίδια (είναι δεύτερο) αυτοκίνητο με φόρτιση dc, ....αλλά έχω φορτίσει κ καμμία 700 km δωρεάν στο lidl...
ΥΓ πέτυχα κ TAXI Θεσσαλονίκης atto 3, 6 μηνών με 30000 km. , Ευχαριστημένος ο ιδιοκτήτης το δουλεύει μόνος κ φορτίζει σπίτι
σε τριφασικό.
Εγώ έχω κατανάλωση 16,2 κ αυτός περίπου. 13 🫢 -
ωραίος!
Ιούνιο μάλλον θα πάω κι εγώ, στα 28Κ είμαι (κι εγώ Οκτώβριος 2024 ΕΣΣΟ
)ΥΓ Ορίστε, 18 μήνες 30Κ χλμ 3% degradation, αυτό είναι νορμάλ. Όχι σαν κάτι άλλους

-
ωραίος!
Ιούνιο μάλλον θα πάω κι εγώ, στα 28Κ είμαι (κι εγώ Οκτώβριος 2024 ΕΣΣΟ
)ΥΓ Ορίστε, 18 μήνες 30Κ χλμ 3% degradation, αυτό είναι νορμάλ. Όχι σαν κάτι άλλους

είπα να μην σχολιάσω διπλανά νήματα ...ΧΑ ΧΑ
Απλά να πω πως φυσικά δεν έπεσε η αυτονομία χιλιομέτρων σε 100% φορτιση που δείχνει το αυτοκίνητο. ίσα ίσα δείχνει κ παραπάνω όταν κινούμαι περισσότερο στην πόλη με χαμηλές καταναλώσεις. -
Κ λίγο φωτορεπορτάζ evo

-
3% degradation, αυτό είναι νορμάλ.
(dekouk μην ακους εσύ, βλακείες θα πω, δεν ισχύουν, δεν ξέρω πως μετράει η BYD)
60.5*3% = 1.8kWh χαμένες φαινομενικά.ΑΛΛΑ έχουμε και 1.5kWh buffer που έφερε ο BMS μέσα στο usable για να μην χάσει εμβέλεια.
Στην ουσία δλδ, έχασε 2.3kWh , ήτοι , 5.5% του συνόλου (62kWh).

-
60.5*3% = 1.8kWh χαμένες φαινομενικά.ΑΛΛΑ έχουμε και 1.5kWh buffer που έφερε ο BMS μέσα στο usable για να μην χάσει εμβέλεια.

πιθανό σενάριο κ αυτό , αλλά δεν γνωρίζω το 97% σε τι αναφέρεται...το 60,4 ή το συνολικό με το buffer...
Δεν με αγχώνουν ούτε οι συζητήσεις αυτές , αφού το περιμένω...Δηλαδή αφού βγάζω ακόμα τα αρχικά χιλιόμετρα όταν είμαι φορτισμένος στο 100%, άρα "έφαγα μέρος ή ολο το buffer" αλλά ακόμη το 60,4 υπάρχει...

-

κατσε ρε συ, απο που προκυπτει οτι εφαγε το buffer; Ο καθε κατασκευαστης εχει ρυθμισει τα αυτοκινητα του να συμπεριφερονται με διαφορετικο τροπο. Δεν σημαινει οτι επειδη επεσε απο το 100%, εχει φαει το buffer.
Εχω δει βιντεο με τεσλα, με μπολικα χιλιομετρα και αρκετα μεγαλο degradation (πχ 10%), τα οποια συνεχιζουν να εχουν κανονικα buffer περιπου 5% (τοσο νομιζω το εχει ρυθμισει η τεσλα).
Τα hyundai ΝΟΜΙΖΩ οτι συμπεριφερονται οπως λες για αυτο και εχουμε ακουσει για ioniq 2 ετιας (με nmc) να εχουν health 100%. Ειτε λεει ψεμματα ο bms, ειτε τρωει το buffer απο την αρχη. -
Πλαδαρα suv για τον οικογενειαρχη που θελει να σερνεται στην αριστερη με την γυναικα και τα παιδια να γκαριζουν.
Το Seal ίσως να είναι το πιο ενδιαφέρον οδηγικά από τα μοντέλα της εταιρείας που είναι διαθεσιμα στην Ελλάδα.
Το έχεις οδηγήσει ? Δεν έχει καμία σχέση με σπορ ή σπορτίβ κατασκευή πέρα από την ατελείωτη επιτάχυνση
-
Έχουμε κ λέμε BYD dolphin 60 άρα μπαταρία
.Φτάσαμε 30450 km k ήρθε η ώρα του service.
Θυμίζω 2 χρόνια ή 30000 km. Είμαι ακριβώς στους 18 μήνες.
Μια ώρα η εργασία περίπου, με κόστος περίπου 230€.
Εγώ δεν πλήρωσα καθώς με αγορά Οκτώβριος 2024 έχω δωρεάν service 3 χρόνια, κ μου ήρθε κουτί καθώς δεν το θυμόμουν. Αλλάξανε υγρά φρένων κ φίλτρο κλιματισμού. Στα 2 χρόνια ή στα 48000 km ( μάλλον τον Οκτώβριο), θα γίνει κ η αλλαγή λαδιού μετάδοσης κίνησης, η οποία γίνεται κ ορίζεται στα 48000 km ή κάθε 2 χρόνια. Ευχάριστη έκπληξη η όλη συμπεριφορά κ διαχείριση στην αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκης. Άλλη μια φορά που είχα σχισμένο λάστιχο κ η δωρεάν οδική της αντιπροσωπείας μπορούσε να το μεταφέρει μόνο στην αντιπροσωπεία, ξενέρωσα, ενώ η αντιπροσωπεία προσπάθησε να με εξυπηρετήσει (θα μου έβγαζαν το λάστιχο να το επισκευάσω αλλάξω κ μετά τοποθέτηση πάλι αυτοί).Μου δώσανε κ βιβλίο service που δεν είχα . Βάλανε μια σφραγίδα. Δεν δώσανε χαρτί εργασιών ή κάτι άλλο. Χωρίς χαρτί κ στον άλλο δωρεάν χειμερινό έλεγχο που είχα κάνει, πριν το χειμώνα.
Ζήτησα να ενημερωθώ για την κατάσταση της μπαταρίας η οποία βγήκε στο 97%. Εγώ περίμενα 98%
. Πολύ καλή κ η υγεία της μικρής μπαταρίας που συσχετίζεται με τις σωστές φορτίσεις κατά τα λεγόμενα του τεχνικού συμβούλου.Να πω εδώ πως δεν είμαι dettol....Έχω κάνει μερικά ταξίδια (είναι δεύτερο) αυτοκίνητο με φόρτιση dc, ....αλλά έχω φορτίσει κ καμμία 700 km δωρεάν στο lidl...
ΥΓ πέτυχα κ TAXI Θεσσαλονίκης atto 3, 6 μηνών με 30000 km. , Ευχαριστημένος ο ιδιοκτήτης το δουλεύει μόνος κ φορτίζει σπίτι
σε τριφασικό.
Εγώ έχω κατανάλωση 16,2 κ αυτός περίπου. 13 🫢ευχαριστα νεα ολα!
Το δικο μας δελφινι εχει κανει μολις 12.000 χλμ σε 1.5 χρονο και, το συζητουσαμε με τη συζυγο τις προαλλες, εχει φορτισει σε dc μολις μια φορα
το 16.2 το δικο σου ειναι απολυτως φυσιολογικο, ο ταξιτζης πως στο διαολο εκανε 13 με το βαρυτερο atto3;;;; Εμεις ειμαστε στα 14.4, αλλα με πραγματικα ελαχιστα χλμ σε τριψηφιες ταχυτητες. Ουτε καν 500χλμ δεν εχει κανει σε εθνικη οδο.
-
@red_monster said in BYD forum:
Πλαδαρα suv για τον οικογενειαρχη που θελει να σερνεται στην αριστερη με την γυναικα και τα παιδια να γκαριζουν.
Το Seal ίσως να είναι το πιο ενδιαφέρον οδηγικά από τα μοντέλα της εταιρείας που είναι διαθεσιμα στην Ελλάδα.
Το έχεις οδηγήσει ? Δεν έχει καμία σχέση με σπορ ή σπορτίβ κατασκευή πέρα από την ατελείωτη επιτάχυνση
οχι δεν το εχω οδηγησει, αλλα ειμαι σιγουρος οτι σε σχεση με τις αλλες βαρκες της byd, θα ειναι το πιο ενδιαφερον. Οχι οτι θα ειναι "καλο", αλλα καλυτερο σε σχεση με τα υπολοιπα μοντελα της εταιρειας.
-
κατσε ρε συ, απο που προκυπτει οτι εφαγε το buffer;
Δεν προκύπτει απο πουθενά. Σιγά μην ξέρω.
Δυστυχώς (ή ευτυχώς) εμείς σαν τρίτοι δεν ξέρουμε τίποτα για αυτά.
Μπορεί ο κινέζος (κ ο καθένας) να λέει μέχρι και ψέμματα για τα πάντα (αν και θα φανεί κάποια στιγμή στην εμβέλεια). -
Το 13αρι είναι απολύτως ρεαλιστικό, αν κινείται κυρίως αστικά, ας πούμε 80%-20%, και αν το προηγούμενο ταξί του ήταν κορολλα

Εμένα είναι στο 14.2 με ανάμικτη χρήση.Καλά, το 16αρι του dekouk πρέπει να είναι σε ανοιχτό δρόμο ή έχει πολύ βαρύ πόδι

-
-
Εμένα είναι στο 14.2 με ανάμικτη χρήση.
πω πω φωλια παπουδων hypermilers εδώ.
Εσεις βγάζετε κακό όνομα στην ηλεκτροκίνηση.να ρωτήσω κάτι, πήγα να προτείνω το δελφίνι αλλά δεν υπάρχει στην σελίδα.
το κατήργησε στην Ελλάδα; περιμένουν νέο;μάλλον περιμένουν την επόμενη γενιά..
Γερμανία
https://www.byd.com/de/konfiguration/dolphin19999€
με επιδότηση κράτους 6000€ κ byd 8000
Ιταλία 32290€μάλλον τελείωσαν αυτά που αναλογούσαν στην Ελλάδα?
BYD forum