-
This post is deleted! -
Σοβαρό βίντεο
από σοβαρό κανάλι 
-
Εμένα μου αρέσει το «πόστερ» πάντως! Μπράβο στο ai που το έφτιαξε!
-
Ενώ οι Ευρωπαϊκές, οι Ιαπωνικές και οι Αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αγγελικά πλασμένες και έχουν ακολουθήσει πρακτικές αθώες, αμόλυντες και άσπιλες.

Κλάιν.
Καλώς ήρθατε στον καπιταλισμό.
-
@katafractos17 said in Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα:
Ενώ οι Ευρωπαϊκές, οι Ιαπωνικές και οι Αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αγγελικά πλασμένες και έχουν ακολουθήσει πρακτικές αθώες, αμόλυντες και άσπιλες.

Κλάιν.
Καλώς ήρθατε στον καπιταλισμό.
Ρε μη λες τέτοια!!!
Θα νομίζουν ότι είσαι κανένα παλιοκομμούνι σαν και εμένα!!! -
Ενδιαφέρον άρθρο.
Τελικά όπως έλεγε ο φίλος μου ο τραπεζικός, θα οδηγηθούμε σε συνεργασίες ή και συγχωνεύσεις.
Σημαντικός παράγων όμως θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΕ, στα περιβαλλοντικά ζητήματα.
-

-
@criuser said in Απέχθεια για τα Κινέζικα Αυτοκίνητα:
Ενδιαφέρον άρθρο.
Τελικά όπως έλεγε ο φίλος μου ο τραπεζικός, θα οδηγηθούμε σε συνεργασίες ή και συγχωνεύσεις.
ΣΩΠΑΑΑΑΑΑ
οταν στα εγραφα οτι οι ευρωπαικες θα πρεπει να διαλέξουν η να φαλιρίσουν ή να συνεργαστουν/συγχωνευτουν με τις κινεζιες που τοσο κοροιδευεις .............................................................................
-
Πάντως πήγα σήμερα στην kia-changan -leapmotor που άνοιξε πριν 2 μήνες Λάρισα ( η Κία υπήρχε).και μου έλεγε ο πωλητής ότι βλέπουν το kiaev2 π.χ. , μόλις μπουν και στα deepal συνήθως πάνε για deepal..
-
@cirus said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Ενδιαφέρον άρθρο.
ΣΩΠΑΑΑΑΑΑ
οταν στα εγραφα οτι οι ευρωπαικες θα πρεπει να διαλέξουν η να φαλιρίσουν ή να συνεργαστουν/συγχωνευτουν με τις κινεζιες που τοσο κοροιδευεις .............................................................................
Μα και πριν συνεργάζονταν στην Κίνα.
Το θέμα είναι οι όροι συνεργασίας.
Μέχρι τώρα οι Κινέζοι έπαιζαν την λογική της εφόδου.
-
@criuser said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
@cirus said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Ενδιαφέρον άρθρο.
ΣΩΠΑΑΑΑΑΑ
Μα και πριν συνεργάζονταν στην Κίνα.
Το θέμα είναι οι όροι συνεργασίας.
Μέχρι τώρα οι Κινέζοι έπαιζαν την λογική της εφόδου.
και μια χαρα τους βγαινει γιατι οι οροι συνεργασιας θα ειναι ευνοικοτεροι για αυτούς από το να μην εκαναν εφοδο
-
-
Από άρθρο του drive για το leapmotor b05
"Γνωρίζουμε ότι στην Ιταλία κοστίζει από €26.900 έως €30.900, χωρίς να προσμετρώνται οι τοπικές επιδοτήσεις. Μέχρι να μάθουμε την τιμή στην ελληνική αγορά, ας δούμε πώς τοποθετείται τιμολογιακά στη γείτονα.
Η βασική του έκδοση ξεκινά €9.600 χαμηλότερα από το ανανεωμένο VW ID.3 Neo, €11.450 ευρώ κάτω από το Renault Mégane E-Tech και €13.080 φθηνότερα από το Peugeot E-308.
Το Leapmotor B05 ευρωπαϊκών προδιαγραφών συναρμολογείται αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο του Ομίλου Stellantis στο Figueruelas στη Σαραγόσα
Η ευρωπαϊκή παραγωγή του αυτοκινήτου επιτρέπει στην εταιρεία να αποφύγει τους υψηλούς δασμούς της ΕΕ στα ηλεκτρικά κινεζικής κατασκευής. "
Αυτό για όσους πίστευαν ότι οι τιμές των κινέζικων αυτοκινήτων σε ευρωπαϊκά εργοστάσια θα εξισώνονταν με των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.
-
-
-
Το βίντεο μιλάει για την Geely, αλλά στην πράξη αφορά την Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολο της.
-
Με δεδομένο ότι είχαν εισαχθεί κάποια Nissan Leaf MK1 από Αμερική, ναι την USA εννοώ, έχω μια απορία:
Μπορούν να εισαχθούν ηλεκτρικά μετάχειρα από Κίνα? Είναι πάμφθηνα εκεί, έχουν μηδενικούς ρύπους, άρα εξαιρούνται κάποιων διαπιστεύσεων και κάποιων δασμών.
Βλέπεις ένα ηλεκτρικό αμάξι και κάνει π.χ. 15 καφετιά στην Κίνα, ενώ εδώ έρχεται 25. Αυτό μετάχειρο αν το πάρεις π.χ. 8-10 χιλιάρικα, εδώ θα 'τσακίσεις' την αγορά.
Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει? Κάποια απαγόρευση εισαγωγής? Κάποιος ειδικός φόρος που να τα κάνει απλησίαστα άμα διαβούν τα σύνορα? -
@dstou said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:
Με δεδομένο ότι είχαν εισαχθεί κάποια Nissan Leaf MK1 από Αμερική, ναι την USA εννοώ, έχω μια απορία:
Μπορούν να εισαχθούν ηλεκτρικά μετάχειρα από Κίνα? Είναι πάμφθηνα εκεί, έχουν μηδενικούς ρύπους, άρα εξαιρούνται κάποιων διαπιστεύσεων και κάποιων δασμών.
Βλέπεις ένα ηλεκτρικό αμάξι και κάνει π.χ. 15 καφετιά στην Κίνα, ενώ εδώ έρχεται 25. Αυτό μετάχειρο αν το πάρεις π.χ. 8-10 χιλιάρικα, εδώ θα 'τσακίσεις' την αγορά.
Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει? Κάποια απαγόρευση εισαγωγής? Κάποιος ειδικός φόρος που να τα κάνει απλησίαστα άμα διαβούν τα σύνορα?Θα πρέπει να του βγάλεις δελτίο τυπου, να πληρώσεις ΦΠΑ και να αγοράσεις adapter για την κινέζικη πρίζα προς την ευρωπαϊκή. Τα κινέζικα έχουν gbt. Επίσης θα πρέπει να πληρώσεις κοντέινερ για να το μεταφέρεις και στο τέλος δεν θα έχεις την παραμικρή εγγύηση από την εδώ αντιπροσωπεία.
Αν σου φαίνεται ότι αξίζει, προχώρα! -
Εδώ πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις εισαγωγή Ευρωπαικού αυτοκινήτου, επειδή ο αντιπρόσωπος δεν δίνει το CoC. Ποιος θα μπλέξει με εισαγωγή αυτοκινήτου από Κίνα;;;
-
Ο ελ αλητάμπουρας επιχειρηματίας. Ο οποίος αν μυριστεί κέρδος κινεί γη και ουρανό. Ίσως να υπάρχει κάποια ασφαλιστική δικλείδα...
ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]