-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
αυτο στο αποθεμα τι φαση ειναι ?
βασικο Υ με μεγαλη μπαταρια αλλα μονο 3000 φθηνοτερο απο το premium LR...
σε ποιον απαυθύνεται? σε αυτον που θελει σε μια βδομαδα αμαξι και θα πάρει την μεγάλη μπαταρια με τον βασικο εξοπλισμο επειδή το πριμιουμ θα κάνει πχ δυο μηνες να του το φέρουν?...δλδ ρε παιδια θελετε να σπρωξετε το αποθεμα ?! καλα κανετε αλλά σπρωχτε το και με την τιμη !!!
Αφου πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια γιατί να κάνουν εκπτώσεις ?
μα δεν μιλαμε για εκπτωση ! το βασικο με το πριμιουμ εχουν υποτιθεται 10Κ διαφορα. ΚΑι αυτοί δίνουν ετοιμοπαραδοτο βασικο με μεγαλη μπαταρια μονο 3Κ κάτω! δλδ βαζουν απλα την μεγαλη μπαταρια που δινει ας πουμε 100 επιπλεον χλμ και το χρεώνουν 7 χιλιαρικά!!! οχι εκπτωση δεν κάνουν αυξηση κάνουν !!!
αμα ειναι ετσι γιατι δεν βγάζουν και το πριμιουμ με την μικρη μπαταρια ( που ειναι και Lfp) 3Κ πανω απο το βασικό! τόσο δεν κοστολογουν την διαφορά εξοπλισμού?! δωσε πριμιουμ με lfp στα 43000 τόσο αντιστοιχει με τον παραπανω υπολογισμο!
Τα έχεις μπερδέψει
-
@sargus said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
αυτο στο αποθεμα τι φαση ειναι ?
βασικο Υ με μεγαλη μπαταρια αλλα μονο 3000 φθηνοτερο απο το premium LR...
σε ποιον απαυθύνεται? σε αυτον που θελει σε μια βδομαδα αμαξι και θα πάρει την μεγάλη μπαταρια με τον βασικο εξοπλισμο επειδή το πριμιουμ θα κάνει πχ δυο μηνες να του το φέρουν?...δλδ ρε παιδια θελετε να σπρωξετε το αποθεμα ?! καλα κανετε αλλά σπρωχτε το και με την τιμη !!!
Αφου πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια γιατί να κάνουν εκπτώσεις ?
μα δεν μιλαμε για εκπτωση ! το βασικο με το πριμιουμ εχουν υποτιθεται 10Κ διαφορα. ΚΑι αυτοί δίνουν ετοιμοπαραδοτο βασικο με μεγαλη μπαταρια μονο 3Κ κάτω! δλδ βαζουν απλα την μεγαλη μπαταρια που δινει ας πουμε 100 επιπλεον χλμ και το χρεώνουν 7 χιλιαρικά!!! οχι εκπτωση δεν κάνουν αυξηση κάνουν !!!
αμα ειναι ετσι γιατι δεν βγάζουν και το πριμιουμ με την μικρη μπαταρια ( που ειναι και Lfp) 3Κ πανω απο το βασικό! τόσο δεν κοστολογουν την διαφορά εξοπλισμού?! δωσε πριμιουμ με lfp στα 43000 τόσο αντιστοιχει με τον παραπανω υπολογισμο!
Έχεις μπερδευτεί. Μάλλον δεν τα παρακολουθείς καλά. Δεν το περίμενα από εσένα...Εξηγούμαι:
Μέχρι πριν από λίγο καιρό, είχε στον διαμορφωτή το Y το απλό (standard) με τη μικρή μπαταρία στα 39.990 (χωρίς τα έξοδα προετοιμασίας) και το Y το απλό με τη μεγάλη μπαταρία στα 46.990. (Τα premium ξεκινούσαν όπως και τώρα από τα 49.990.) Τώρα αυτό δε φαίνεται στον διαμορφωτή, και δεν ξέρω αν το κατήργησαν. Το αμάξι για το οποίο ρωτάς είναι ακριβώς αυτό!- Ναι, προφανώς η Tesla κοστολογεί τη διαφορά μεταξύ standard και premium μόλις στα 3 χιλιάρικα! Είναι εντυπωσιακά λίγα λεφτά για τόσο παραπάνω εξοπλισμό!
- Ναι, συμφωνώ και εγώ μαζί σου, ας έβγαζαν ένα premium με τη μικρή μπαταρία στα 42.990.
Υπόψιν ότι οι τιμές του διαμορφωτή είναι +980 για έξοδα προετοιμασίας, ενώ οι τιμές των προδιαμορφωμένων δεν έχουν αυτό το έξτρα κόστος.
Το συγκεκριμένο τα έχει τα +980.
Άλλα προδιαμορφωμένα δεν ξέρω.Ισχύει. Τα περιλαμβάνει τα έξοδα προετοιμασίας το γράφει.
-
Τσίμπησε αύξηση 1000 ευρώ το Υ πισωκίνητη έκδοση. Ενώ γράφει από 37000 όταν μπεις μέσα έχει αύξηση 1000...
Από την μια δίνουν έκπτωση 3000 από την άλλη αύξηση 1000...τελικά είτε μπακάλικο είσαι είτε παγκόσμιος κολοσσός τις γυφτιες σου της κανεις... -
Τσίμπησε αύξηση 1000 ευρώ το Υ πισωκίνητη έκδοση. Ενώ γράφει από 37000 όταν μπεις μέσα έχει αύξηση 1000...
Από την μια δίνουν έκπτωση 3000 από την άλλη αύξηση 1000...τελικά είτε μπακάλικο είσαι είτε παγκόσμιος κολοσσός τις γυφτιες σου της κανεις...οταν κανουν μειωσεις, ειναι γυφτοι, παγκοσμιος κολοσσος ή τους βριζουμε επειδη απομειωνουν την αξια της περιουσιας μας (αυτοι που ειναι ηδη κατοχοι);

-
Από την μια δίνουν έκπτωση 3000 από την άλλη αύξηση 1000...τελικά είτε μπακάλικο είσαι είτε παγκόσμιος κολοσσός τις γυφτιες σου της κανεις...οταν κανουν μειωσεις, ειναι γυφτοι, παγκοσμιος κολοσσος ή τους βριζουμε επειδη απομειωνουν την αξια της περιουσιας μας (αυτοι που ειναι ηδη κατοχοι);

δλδ θα πρεπει οι καταναλωτες να χαιρονται που αυξανουν οι τιμες για το ιδιο προιον?
ποιος ακριβως τους ειπε γυφτους οταν κανουν μειωσεις? -
ποιος ακριβως τους ειπε γυφτους οταν κανουν μειωσεις?
κανεις! Αυτος ακριβως θελω να πω.
Εχουμε πει παρα πολλες φορες οτι αλλαζουν τις τιμες (προς τα πανω ή προς τα κατω) κατα βουληση. Δεν ξερω την λογικη τους και δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα. Απλα ειναι κατι που πρεπει να εχει ο ενδεχομενος αγοραστης στο μυαλο του.
Οταν τις ριχνουν, βολευομαστε, οταν τις ανεβαζουν, γκρινιαζουμε.Οι υπολοιποι κατασκευαστες τουλαχιστον τις αυξανουν συνεχεια, οποτε υπαρχει μια συνεχεια στις πραξεις τους

-
Τσίμπησε αύξηση 1000 ευρώ το Υ πισωκίνητη έκδοση.
Νομίζω ότι όλα (εκτός του περφ.) πήραν ένα χιλιάρικο πάνω ή ιδέα μου είναι;
-
σωστά το λες, και μένα το τετρακίνητο που παράγγειλα την Δευτέρα είχε 53,970 στην σύμβαση παραγγελίας, και τώρα έχει 54,970. Ειναι δεσμευμένοι ως προς την τιμή η θα με χρεώσουν το έξτρα χιλιάρικο?
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
σωστά το λες, και μένα το τετρακίνητο που παράγγειλα την Δευτέρα είχε 53,970 στην σύμβαση παραγγελίας, και τώρα έχει 54,970. Ειναι δεσμευμένοι ως προς την τιμή η θα με χρεώσουν το έξτρα χιλιάρικο?
Πληρώνεις ό,τι γράφει στη Σύμβαση Παραγγελίας Αυτοκινήτου.
-
Μια χαρά για τους κατόχους και όσους τα έχουν προς πώληση!
-
Α τα κατάφερες και άλλαξες τελικά την παραγγελία ;
Μην ανησυχείς δεν θα σε χρεώσουν παραπάνω.
Αντίθετα αν είχε γίνει μείωση θα τη λάμβανες κανονικά -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Αντίθετα αν είχε γίνει μείωση θα τη λάμβανες κανονικάη Αρετή με κάλεσε και την ενημέρωσα για ακύρωση και νέα παραγγελία αρχές Μαίου, και ήταν κάθετη να μην την ακυρώσω γιατί θα έχω καθυστέρηση στην παραλαβή, το τετρακίνητο μοντέλο το βγάζει για Αύγουστο - Σεπτέμβριο ενώ το πισωκίνητο για Ιούλιο. Μου έδειξε μέσα απο το site πως να κάνω το upgrade στην ίδια παραγγελία, και δεν μετάνιωσα καθόλου να ειμαι ειλικρινής που το έκανα έτσι, γιατί από όσο φαίνεται γλίτωσα και ένα χιλιαρικάκι, αλλά με τον Elon, ολα ειανι ανοιχτά, αύριο μπορεί να το ρίξει 2 χιλιάρικα..
Πάντως το προσωπικό της Tesla ειναι ευγενικότατο, πολύ διακριτικό και φαίνονται επαγγελματίες, σε ποιο φρέσκες ηλικίες. Επιβεβαιώνεται επίσης αυτο που μου ειπε, οτι το Σάββατο έγινε χαμός με τα 3 χιλιάρικα, μάλλον μόλις τσίμπησαν οι παραγγελίες...Βγήκε και το μπόνους της δουλειάς φέτος, και θα πάρω περισσότερα χρήματα από όσο υπολόγιζα, μέταλα θα γινουν όλα... καλά μου κάθισε πάντως και αυτό, την κατάλληλη στιγμή.
-
Μια χαρά για τους κατόχους και όσους τα έχουν προς πώληση!
Τι θα αλλάξει δηλαδή για τους κατόχους ;
Θα καίει λιγότερο ; -
Αντίθετα αν είχε γίνει μείωση θα τη λάμβανες κανονικάη Αρετή με κάλεσε και την ενημέρωσα για ακύρωση και νέα παραγγελία αρχές Μαίου, και ήταν κάθετη να μην την ακυρώσω γιατί θα έχω καθυστέρηση στην παραλαβή, το τετρακίνητο μοντέλο το βγάζει για Αύγουστο - Σεπτέμβριο ενώ το πισωκίνητο για Ιούλιο. Μου έδειξε μέσα απο το site πως να κάνω το upgrade στην ίδια παραγγελία, και δεν μετάνιωσα καθόλου να ειμαι ειλικρινής που το έκανα έτσι, γιατί από όσο φαίνεται γλίτωσα και ένα χιλιαρικάκι, αλλά με τον Elon, ολα ειανι ανοιχτά, αύριο μπορεί να το ρίξει 2 χιλιάρικα..
Πάντως το προσωπικό της Tesla ειναι ευγενικότατο, πολύ διακριτικό και φαίνονται επαγγελματίες, σε ποιο φρέσκες ηλικίες. Επιβεβαιώνεται επίσης αυτο που μου ειπε, οτι το Σάββατο έγινε χαμός με τα 3 χιλιάρικα, μάλλον μόλις τσίμπησαν οι παραγγελίες...Βγήκε και το μπόνους της δουλειάς φέτος, και θα πάρω περισσότερα χρήματα από όσο υπολόγιζα, μέταλα θα γινουν όλα... καλά μου κάθισε πάντως και αυτό, την κατάλληλη στιγμή.
Με το καλό να το ευχαριστηθείς
-
Με το καλό !
Αυτό με το upgrade δεν το κατάλαβα.
Εχεις παραγγείλει rwd long range και το άλλαξες σε τετρακίνητο ; Πως το έκανες αυτό μόνος σου ;
Προφανώς το bonus δεν ίσχυε παρά μόνο για τα rwd sr, σωστά ; -
Μιας και είχε γίνει πριν λίγες μέρες η συζήτηση για κατανάλωση έως το όχημα είναι ακίνητο, να προσθέσω αυτό.

Τελευταία φορά που οδήγησα το αμάξι ήταν την Κυριακή 19/4 στις 11:00. Επομένως κατανάλωσε 1% σε 4 μέρες. Sentry απενεργοποιημένο και σε sleep mode από τον οποίο, το ξύπνησα μια φορά μόνο.
Η μπαταρία είναι η 75kwh περίπου επομένως, ως ποσοστό, θα ήταν μεγαλύτερο σε τεσλα με την μικρή μπαταρία, αφού έχουν τα ίδια συστήματα. -
Με το καλό !
Αυτό με το upgrade δεν το κατάλαβα.
Εχεις παραγγείλει rwd long range και το άλλαξες σε τετρακίνητο ; Πως το έκανες αυτό μόνος σου ;
Προφανώς το bonus δεν ίσχυε παρά μόνο για τα rwd sr, σωστά ;ακριβώς, η αρχική μου παραγγελία ήταν για το premium RWD, στο οποίο τελικά δεν ισχύει η έκπτωση των 3000 ευρώ παρά μόνο για την standard έκδοση. Το ξανασκέφτηκα και λέω αφού ξεπέρασα το ψυχολογικό όριο των 45K, ήθελα πολύ περισσότερο το 4κινητο για διάφορους λόγους, οπότε αποφάσισα να κάνω την υπέρβαση. Μέσα στην παραγγελία (νομιζω και στην εφαρμογή) έχει ένα κουμπί που λέει επεξερτασία, και σε βγάζει ουσιαστικά πάλι στο μενου της παραγγελίας και μπορείς να αλλάξεις τα στοιχεία που επιθυμείς. Η Αρετή μου ειπε βέβαια οτι αυτό ισχύει μόνο σε Upgrade της παραγγελίας σε ακριβότερο μοντέλο.
-
ας αφησω αυτο εδω
Τα standard μοντελα απο οτι φαινεται εδωσαν μεγαλη ωθηση στις πωλησεις."Tesla’s Model Y Went From 42nd In January To Europe’s Best-Seller In March"
-
Θεωρώ τα standard μοντέλα εξαιρετικά και πλέον αυτό φαίνεται και στις πωλήσεις. Μπορεί τα 38 να φαίνονται πολλά για αμάξι στην Ελλάδα με τους μισθούς πείνας αλλά αν σκεφτούμε ότι όλα τα αμάξια έχουν ακριβύνει και πόσο πολύ αμάξι παίρνεις για τα χρήματα ουσιαστικά αν σε βολεύει το ηλεκτρικό δεν υπάρχει αντίπαλος. Τα ίδια και σε μεγαλύτερο βαθμό για το standard model 3 που έχει και λιγότερες ελλείψεις στον εξοπλισμό.
Νομίζω φέτος θα είναι η χρονιά της τέσλα στην Ελλάδα. Βέβαια θα πρέπει και αυτή να το δει λίγο πιο σοβαρά. Διαβάζω παράπονα για φορτιστές Αθήνα, καθυστέρηση στο σέρβις, έλλειψη σέρβις εκτός των δύο μεγάλων πόλεων. Μια εταιρία που θέλει ανάπτυξη και καινοτομία και σέβεται τους πελάτες της νομίζω οφείλει να κάνει κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε πλέον κυκλοφορούν πολλά τέσλα στους δρόμους (Πάτρα πλέον βλέπω κάθε μέρα νέα αυτοκίνητα) οπότε είναι δεδομένο ότι οι υπάρχουσες υποδομές της δεν επαρκούν..
-
ας αφησω αυτο εδω
Τα standard μοντελα απο οτι φαινεται εδωσαν μεγαλη ωθηση στις πωλησεις."Tesla’s Model Y Went From 42nd In January To Europe’s Best-Seller In March"
Το βασικό μοντελ Υ μου αρέσει περισσότερο εξωτερικά από το πριμιουμ !
Κατά τα άλλα ότι λέει ο @nascar1 , θέλει λίγο μεγαλύτερη σοβαρότητά από μεριάς της εταιρείας !
TESLA FORUM