-
Στις 28/01 02:00-06:00 CET (central european time, δλδ, 03:00-07:00 δική μας ώρα) έχουν προγραμματίσει system maintenance για το SuzukiConnect, που συνεπάγεται οι παρεχόμενες υπηρεσίες να τεθούν εκτός. (ας ελπίσουμε μετά το μέιντενανς να μην έχουν σβηστεί τα πάντα, --ιστορικό, ρυθμίσεις κλπ. και να θέλει από την αρχή σετάπ...
) -
@metoikos said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Εχει ενεργοποιηθεί η εγγραφή στην υπηρεσία;
Μπορείς να το ελέγξεις μέσω web browser από pc/laptop. (μερικές φορές τα μηνύματα είναι άσχετα έως παραπλανητικά).
Παρεμφερές θέμα: υπάρχει συνδεσιμότητα τηλεφώνου με το δίκτυο του αυτοκινήτου; Το android auto λειτουργεί; Το google map/navigation λειτουργεί;
Αν όχι, τότε είναι πιθανόν να υπάρχει (καί) πρόβλημα συνδεσιμότητας με το wi-fi.
Αντιμετώπισα παρόμοια "ζητηματάκια" αλλά αποδείχτηκε ότι έφταιγαν οι ρυθμίσεις αλλά και το smartphone!Το android auto και τα google maps λειτουργουν κανονικα, μόνο το suuzki connect δεν συνδεεται σε 2 διαφορετικα κινητα κιολας. Μετά το update που είπες προηγουμένως στις 28/1 αν δεν συνδέεται και πάλι θα επικοινωνήσω με τη αντιπροσωπεία. Ευχαριστώ
-
Ενδιαφέρων σύνδεσμος σχετικά με επιπλέον ρυθμίσεις του Android Auto:
https://www.androidpolice.com/android-auto-settings-to-change/(Παρεμπιπτόντως, όλο και περισσότερο ωριμάζει η ιδέα στο μυαλό μου να απενεργοποιήσω εντελώς το Android auto! Η υπερέκθεση στίς "υπηρεσίες" τής γκούγκλ καταντάει ψυχαναγκασμός (για να μήν πώ καί "ευνουχισμός εγκεφάλου" --enough is enough google!")
Εντωμεταξύ το συγκεκριμένο app παραείναι ενοχλητικό (intrusive) με τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα στην οθόνη ότι "δεν μπορεί να συνδεθεί", σε περίπτωση που δεν επιθυμείς να επιτρέψεις στο κινητό να συνδεθεί...
-
-
@mariolas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
https://www.gocar.gr/news/feed/53075%2CTo_pio_spesial_Suzuki_Vitara_hr8e_Ellada.html?utm_term=Echobox&utm_posttype=imagelink&utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwY2xjawQXnUVleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAwzNTA2ODU1MzE3MjgAAR5kV6bEfDqk89QbrCG-aUuvxtQr4_1018j8y2swIsskefPmHkqvuYCStVhSyA_aem_EiHYX7D5KjfJJG9SzQqDTg
Ναι αλλά glx έκδοση και με 28κ. Πολυ ξεχωριστό χρώμα όμως. -
Ξέρει κανείς αν η αλλαγή 12V μπαταρίας σε mild hybrid πρέπει να δηλωθεί στο διαγνωστικό στην αντιπροσωπεία?
-
@antonakis said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Ξέρει κανείς αν η αλλαγή 12V μπαταρίας σε mild hybrid πρέπει να δηλωθεί στο διαγνωστικό στην αντιπροσωπεία?
Πολύ καλή ερώτηση.
Υπάρχει κόσμος που την αλλάζει σε έναν μπαταριά με το 60% του κόστους της αντιπροσωπείας και δεν την δηλώνει κι άλλοι τόσοι που κάνουν το αντίθετο επιβαρυνόμενοι όμως το ανάλογο κόστος.
Προσωπικά θα τον έπινα και θα πλήρωνα αντιπροσωπεία. -
@famas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Πολύ καλή ερώτηση.
Υπάρχει κόσμος που την αλλάζει σε έναν μπαταριά με το 60% του κόστους της αντιπροσωπείας και δεν την δηλώνει κι άλλοι τόσοι που κάνουν το αντίθετο επιβαρυνόμενοι όμως το ανάλογο κόστος.
Προσωπικά θα τον έπινα και θα πλήρωνα αντιπροσωπεία.Λογικα μια επισκεψη σε καποιον ηλεκτρολογο για να τη δηλωσει.
-
Προσωπικά θα τον έπινα και θα πλήρωνα αντιπροσωπεία.
To κόστος θεωρώ το λιγότερο. Αν θες πχ να βάλεις μια άλλη μάρκα/μεγαλύτερη χωρητικότητα, τι γίνεται?
-
Προσωπικά θα τον έπινα και θα πλήρωνα αντιπροσωπεία.
To κόστος θεωρώ το λιγότερο. Αν θες πχ να βάλεις μια άλλη μάρκα/μεγαλύτερη χωρητικότητα, τι γίνεται?
Χωραει στο κουτι μεγαλυτερη?
-
Αισθάνομαι κάποιες φορές ένα ελαφρύ "γρατζούνισμα" στο κιβώτιο, κατά την αλλαγή ταχύτητας κυρίως από 1η -> 2α
Το είχα παρατηρήσει σχεδόν από την αρχή τής αγοράς του αμαξιού αλλά νόμιζα ότι θα έφευγε με το στρώσιμο.
Ήδη στα ~11,000 km το φαινόμενο συνεχίζει. Δεν "ακούγεται" ανησυχητικό αλλά δεν είμαι καί ειδικός, για να κάνω "διάγνωση".
Πρέπει να ανησυχώ ή είναι γνωστό "feature" τού συγκεκριμένου μοντέλου? (S-CROSS mhev 129hp - month/year 6/2025). -
Αισθάνομαι κάποιες φορές ένα ελαφρύ "γρατζούνισμα" στο κιβώτιο, κατά την αλλαγή ταχύτητας κυρίως από 1η -> 2α
Το είχα παρατηρήσει σχεδόν από την αρχή τής αγοράς του αμαξιού αλλά νόμιζα ότι θα έφευγε με το στρώσιμο.
Ήδη στα ~11,000 km το φαινόμενο συνεχίζει. Δεν "ακούγεται" ανησυχητικό αλλά δεν είμαι καί ειδικός, για να κάνω "διάγνωση".
Πρέπει να ανησυχώ ή είναι γνωστό "feature" τού συγκεκριμένου μοντέλου? (S-CROSS mhev 129hp - month/year 6/2025).Αν πατας σωστα το αμπραγιαζ και δεν ενοχλει τη διαδρομη του πεταλιου το πατακι να πας στην εταιρεια να το δουνε.
-
Πάνε δες το, είχε θέματα το συγκεκριμένο κιβώτιο.
Ρε συ metoike suzuki έχεις; Δεν το θυμόμουν
Καλά λένε οι έρευνες πως οι έξυπνοι άνθρωποι επιλέγουν Suzuki

-
@ilias-a said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αν πατας σωστα το αμπραγιαζ και δεν ενοχλει τη διαδρομη του πεταλιου το πατακι να πας στην εταιρεια να το δουνε.
Για να είμαι ειλικρινής, έχω λίγο "τεμπέλικο" αριστερό και μερικές φορές με συλλαμβάνω να παραμελώ το βαθύ πάτημα τού αμπραγιάζ... Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι στις άλλες αλλαγές π.χ. 3->4 και πολύ περισσότερο 5->6 το φαινόμενο δεν παρατηρείται σχεδόν ποτέ.
Ετσι κι αλλιως πλησιάζει ο χρόνος για το ετήσιο, οπότε μάλλον θα πρέπει να την επισπεύσω την επίσκεψη. -
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:

καί οι μετριόφρονες ...

(suzuki μου φαίνεται ότι έχεις λαπ! κάνω λάθος?) -
'Οι ξύπνιοι παίρνουν Ρενώ' έλεγε η παλιά διαφήμιση
-
@ilias-a said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Αν πατας σωστα το αμπραγιαζ και δεν ενοχλει τη διαδρομη του πεταλιου το πατακι να πας στην εταιρεια να το δουνε.
Για να είμαι ειλικρινής, έχω λίγο "τεμπέλικο" αριστερό και μερικές φορές με συλλαμβάνω να παραμελώ το βαθύ πάτημα τού αμπραγιάζ... Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι ότι στις άλλες αλλαγές π.χ. 3->4 και πολύ περισσότερο 5->6 το φαινόμενο δεν παρατηρείται σχεδόν ποτέ.
Ετσι κι αλλιως πλησιάζει ο χρόνος για το ετήσιο, οπότε μάλλον θα πρέπει να την επισπεύσω την επίσκεψη.Πιο πιθανό είναι να μην πατάς καλά τον συμπλέκτη, ούτε εγώ το κάνω, δεν έχει τίποτα το κιβώτιο

-
Σήμερα αναγκασμένος για αρκετά χλμ να πηγαίνω με ταχύτητα...ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη και μέχρι να στριψω για Ε90 προς Βέροια σε δρόμο δλδ χωρίς κλίσεις καθώς συνόδευα ένα λεωφορείο ...λοιπόν κατανάλωση με 100 χλμ (gps) 107 κοντέρ ...3.9! ...με 1700 στροφές...μαλακωσια...Βρείτε αμάξι 1.58μ ύψος υβριδικό ή άλλο που να έχει τόσο χαμηλή κατανάλωση...
Το ταξίδι τελικά πήγαινε έλα μέχρι Βεργίνα έκλεισε με 4.7λτ...(χωρίς τις ταχύτητες ΚΤΕΛ στην συνέχεια)
https://ibb.co/99ryfWwV -
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:

καί οι μετριόφρονες ...

(suzuki μου φαίνεται ότι έχεις λαπ! κάνω λάθος?) -
Έφτασα στα 30.000 και ή έστρωσε ή το συνήθησα.
Κάποιοι άλλαξαν βαλβολίνες μόνοι τους και είπαν ότι έστρωσε.
Θυμάμαι μια περίπτωση που επέμενε και άνοιξαν το κιβώτιο στην αντιπροσωπεία και βρήκαν σκουπιδάκια? κάτι τέτοιο.
SUZUKI SX4 SCROSS