-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@piliourits said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
@alexandros-k said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
Ποιον ιμαντα χρονισμου? Αφου εχεις αλλαξει καδενα στα πλαισια της ανακλησης
50 χρόνια πίσω είστε οι γιαπωνεζάκηδες...
Η καδένα βρίσκεται μεταξύ πρώτου και δεύτερου εκκεντροφόρου, μέσα στο ψευτοκάπακο.
Κίνηση παίρνουν και οι δύο απ' τον συνήθη στεγνό εξωτερικό ελαστικό ιμάντα (νομίζω σε όλα τα ντίζελ αυτοκίνητα) ο οποίος κάποια στιγμήν αλλάζει και λόγω ηλικίας, όχι μόνο χιλιομέτρων...Σωστα. Ξεχαστηκα που ολοι την αναφερουν ως καδενα και καδενα
-
(Μην ανησυχείς, κάνω κι εγώ κάτι τέτοιες τρελές σκέψεις ώρες ώρες, να δώσω το ερκρος για ηλεΧτρικό καρούλι, επειδή «θα αρχίσει να ζητάει» 12βολτη μπαταρία & ιμάντα χρονισμού στην 6ετια, παρά τα 40Κ χλμ που δεν έχει φτάσει ακόμη)
Μην αρχιζετε για τα ηλεκτρικα κι εδω. Ειναι γαμάτα τα καλυτερα και οι αλλοι ειναι μαλακες που δεν εχουν
απο τη στιγμη που το νημα εχει παρει τροπη προς την αυξηση της τιμης λογω των γεγονοτων, ειναι αδυνατο να μην γινει συγκριση και με τα ηλεκτρικα οχηματα. Αλλωστε στα νηματα των ηλεκτρικων συνεχως διαβαζουμε σχολια για ακατουρητους που πανε αθηνα - αλεξανδρουπολη

Επομενως, μια συγκριση θα την υποστειτε. -
@dettol said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
(Μην ανησυχείς, κάνω κι εγώ κάτι τέτοιες τρελές σκέψεις ώρες ώρες, να δώσω το ερκρος για ηλεΧτρικό καρούλι, επειδή «θα αρχίσει να ζητάει» 12βολτη μπαταρία & ιμάντα χρονισμού στην 6ετια, παρά τα 40Κ χλμ που δεν έχει φτάσει ακόμη)
Μην αρχιζετε για τα ηλεκτρικα κι εδω. Ειναι γαμάτα τα καλυτερα και οι αλλοι ειναι μαλακες που δεν εχουν
απο τη στιγμη που το νημα εχει παρει τροπη προς την αυξηση της τιμης λογω των γεγονοτων, ειναι αδυνατο να μην γινει συγκριση και με τα ηλεκτρικα οχηματα. Αλλωστε στα νηματα των ηλεκτρικων συνεχως διαβαζουμε σχολια για ακατουρητους που πανε αθηνα - αλεξανδρουπολη

Επομενως, μια συγκριση θα την υποστειτε.Αλλα και παλι ακατουρητοι παμε.

-
Επομενως, μια συγκριση θα την υποστειτε.
Αυτο ειναι το θεμα. Νομιζουν μερικοι οτι ειμαστε σε διαφορετικα στρατοπεδα και υπαρχει αντιπαλοτητα . Εμεις κι εσεις....
Προσωπικα δεν μπηκα σε κανενα θεμα ηλεκτρικου να γραψω που υπερτερουν τα θερμικα. Εχουν γραφτει απειρες φορες . Αν θελετε να τα γραφετε κι εδω ....οκ , αναπαραγονται τα ιδια και τα ιδια -
Αυτο ειναι το θεμα. Νομιζουν μερικοι οτι ειμαστε σε διαφορετικα στρατοπεδα και υπαρχει αντιπαλοτητα . Εμεις κι εσεις....
Προσωπικα δεν μπηκα σε κανενα θεμα ηλεκτρικου να γραψω που υπερτερουν τα θερμικα. Εχουν γραφτει απειρες φορες . Αν θελετε να τα γραφετε κι εδω ....οκ , αναπαραγονται τα ιδια και τα ιδιαειναι αντιπαλοτητα να γραφεται το κοστος μετακινησης με συγκεκριμενα νουμερα;
Αν θεωρεις οτι ειναι, πασο. -
Προσωπικα δεν μπηκα σε κανενα θεμα ηλεκτρικου να γραψω που υπερτερουν τα θερμικα. Εχουν γραφτει απειρες φορες . Αν θελετε να τα γραφετε κι εδω ....οκ , αναπαραγονται τα ιδια και τα ιδιαειναι αντιπαλοτητα να γραφεται το κοστος μετακινησης με συγκεκριμενα νουμερα;
Αν θεωρεις οτι ειναι, πασο.Ελα καταλαβες τι θελω να πω .
-
Θελω να πω προς ολους δεν υπάρχει καμια αντιπαλότητα και απλα εκφερουμε αποψεις
Προσωπικά εχω και βενζινη και εχω πει πολλες φορες οτι σκετο ηλεκτρικο ακομα στην Ελλαδα ειναι ταλαιπωρια για ταξιδια. Δεν ειμαι απο αυτούς που πιστευουν οτι με ενα ηλεκτρικο εχεις λυσει ολα τα θεματα. Εγω εχω πει οτι ειναι φανταστικα τα ηλεκτρικα μονο για δευτερα μικρα αυτοκινητα και μονο για αυτους που εχουν δικο τους parking
Απλα λόγω του πολεμου που παιρνουν την ανιουσα τα υγρα καυσιμα εβαλα ενα μικρο συγκριτικο για ποσα μπορει να γλιτωσει καποιος σαν εμενα ΜΗΝΙΑΙΩΣ εχοντας ενα δευτερο μικρο ηλεκτρικο για κινηση μεσα στην πόλη σε σχεση με ενα με φτηνο υγρο καυσιμο (εξου και το diesel) για ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ να παρει ενα στο μελλον να αντικαταστησει το δευτερο αμαξι που πιθανως να εχει μιας και πάρα πολλοι χρησιμοποιουμε 2 και οχι ενα αυτοκινητο. Τιποτα παραπάνω , τιποτα λιγοτερο
-
Cirus, βγάλαμε είδηση σήμερα, κι ακόμα δεν έχεις μετακομίσει μόνιμα Ασία, να χουμε και μεις κάποιον να επισκεφτούμε για ...μπίζνες τριπ;

Βλέπω στο φεησμπουκ κάτι κινεζο-ινφλουεσονίτσες που ψάχνουνσπονσγαμπρό...Πάντα θα είναι οικονομικότερη, και μέσα/γύρω από τις πόλεις, απείρως πιο άνετη κι εύκολη η μετακίνηση με ηλεΧτρικό.
Αλλά παίζουν κι άλλα ρόλο, όπως έχουμε επαναξαναματαπεί.
Τα ηλεκτρικά LEGO cars π.χ. πρέπει να συγκρίνονται με κάτι μικρό σαν τα (παρτάλια) ντιζελοSmart ή τα ακριβότερα Στελαντοηλεκρικα και τα κινεζοκορεάτικα πχ. να συγκριθούν στην κατανάλωση με υβριδικό Τογιότα Αυγό, όπου η φόρτιση σε δημόσιους φορτιστές μπορεί να βγαίνει μία η άλλη, αν όχι ακριβότερα το χιλιόμετρο με τη μπενζίνα (και με «απειρη» εμβέλεια).Η συζήτηση εδώ αφορά καύσιμα. mod.
-
Πάντα θα είναι οικονομικότερη, και μέσα/γύρω από τις πόλεις, απείρως πιο άνετη κι εύκολη η μετακίνηση με ηλεΧτρικό.
Αλλά παίζουν κι άλλα ρόλο, όπως έχουμε επαναξαναματαπεί.
Τα ηλεκτρικά LEGO cars π.χ. πρέπει να συγκρίνονται με κάτι μικρό σαν τα (παρτάλια) ντιζελοSmart ή τα ακριβότερα Στελαντοηλεκρικα και τα κινεζοκορεάτικα πχ. να συγκριθούν στην κατανάλωση με υβριδικό Τογιότα Αυγό, όπου η φόρτιση σε δημόσιους φορτιστές μπορεί να βγαίνει μία η άλλη, αν όχι ακριβότερα το χιλιόμετρο με τη μπενζίνα (και με «απειρη» εμβέλεια).Η συζήτηση εδώ αφορά καύσιμα. mod.
συμφωνουμε αλλα και εκει ακόμα σε συγκριση με τα dieselοsmart και hybrid-aygo (το καινουργιο που ειναι οικονομικοτατο) ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
γενικα ειναι πολύ πιο οικονομικα από οποιωδηποτε καυσιμο μεσα στην πόλη ακομα και απο το αυγο
στην συγκριση απλά αλλαζεις τα νουμερα και βαζεις πιο ακριβα την βενζινη από το diesel και πιο χαμηλη την καταναλωση από 5λ/100 στα 3λ/100. Ομως και παλι τα νουμερα ειναι συντριπτικα καλυτερα υπερ των ηλεκτρικων
μιλαω παντα και ΜΟΝΟ αν εχεις να φορτιζεις σπίτι. Αν δεν εχεις να φορτιζεις σπιτι (για μενα παντα) ειναι ακυρο να παρεις ηλεκτρικο. Δεν θα παρκαρα σε εξωτερικο φορτιστη ποτε 5-10 τετραγωνα από το σπιτι μου να το αφησω να φορτισει μερικες ωρες και να παω να το παρω μετα ακομα και αν ηταν τσαμπα. Θελω την ευκολια μου να το βαζω να φορτιζει οσο κοιμαμαι και το πρωι να ειναι ετοιμο για χρηση. Αλλιως προτιμω αυγο και γω
ανεφερα γιατι εκανα αυτη την συγκεκριμενη συγκριση που αφορα συγκεκριμενο σεναριο, μην τα επαναλαμβανω
-
Κάτσε να μην μαλώνουν οι μοντ, βενζίνη εγώ βάζω Ελιν όπως και πετρέλαιο, εκτός από το ότι έχω βρει υποτίθεται πρατήρια εμπιστοσύνης, η Ελιν έχει αξιόλογο σύστημα επιβράβευσης, που κάθε μερικά γεμίσματα οι πόντοι δίνουν κουπόνι μετρητά που εξαργυρώνεται στην πληρωμή στο πρατήριο και με κρυσταλ σχεδόν διπλασιάζονται οι πόντοι, που σε άλλες μάρκες είναι πρακτικά άχρηστοι.
-
Κάτσε να μην μαλώνουν οι μοντ, βενζίνη εγώ βάζω Ελιν όπως και πετρέλαιο, εκτός από το ότι έχω βρει υποτίθεται πρατήρια εμπιστοσύνης, η Ελιν έχει αξιόλογο σύστημα επιβράβευσης, που κάθε μερικά γεμίσματα οι πόντοι δίνουν κουπόνι μετρητά που εξαργυρώνεται στην πληρωμή στο πρατήριο και με κρυσταλ σχεδόν διπλασιάζονται οι πόντοι, που σε άλλες μάρκες είναι πρακτικά άχρηστοι.
Και η AVIN δινει ποντους που γινονται 3€ κουπονια για τα πρατηρια της
-
Τώρα το ΣΚΑΙ λέει οτι το βαρέλι έπεσε κάτω απο τα 80$

-
$90 το Brent, $85 το WTI αυτή την στιγμή.
-
Τι σημασια εχει. Τα διυλιστηρια παλι πανω θα πουλανε αυριο
Και 60$ να πηγαινε παλι , τις προηγουμενες τιμες θα τις ξαναβλεπαμε σε 3 μηνες . Η αυξηση ειναι αμεση . Η μειωση με το σταγονομετρο
-
Άνοδος τιμών στα καύσιμα: Τι λέει η Μαρία Ζάγκα για βενζίνη, ντίζελ και Fuel Pass
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/times-kaysima-maria-zagka-venzini-ntizel-fuel-pass/
-
Και 60$ να πηγαινε παλι , τις προηγουμενες τιμες θα τις ξαναβλεπαμε σε 3 μηνες . Η αυξηση ειναι αμεση . Η μειωση με το σταγονομετρο
Λογικό, γιατί όταν γίνεται κάτι και ο κόσμος φοβάται πως θα ανέβουν οι τιμές, τρέχουν όλοι να γεμίσουνε και τελειώνουν γρήγορα την φτηνή βενζίνη, και οι τιμές ανεβαίνουν μετά επειδή έρχεται το ακριβό φορτίο.
Μετά από 2 βδομάδες που έχει πέσει, τα αυτοκίνητα έχουν ακόμα μέσα βενζίνη, και όταν φτάσει η ακριβή, δεν υπάρχει τόση ζήτηση ώστε να καταναλωθεί και να ξαναγεμίσουν οι δεξαμενές πάλι με φτηνή. -
@ntinaras said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
Λογικό, γιατί όταν γίνεται κάτι και ο κόσμος φοβάται πως θα ανέβουν οι τιμές, τρέχουν όλοι να γεμίσουνε και τελειώνουν γρήγορα την φτηνή βενζίνη, και οι τιμές ανεβαίνουν μετά επειδή έρχεται το ακριβό φορτίο.
Μετά από 2 βδομάδες που έχει πέσει, τα αυτοκίνητα έχουν ακόμα μέσα βενζίνη, και όταν φτάσει η ακριβή, δεν υπάρχει τόση ζήτηση ώστε να καταναλωθεί και να ξαναγεμίσουν οι δεξαμενές πάλι με φτηνή.Δεν ειναι μονο τα ΙΧ . Ειναι και οι μεταφορες που δεν σταματανε ποτέ . Δλδ η καταναλωση καυσιμων δεν σταματα . Απλα υπαρχει κερδοσκοπια , ειδικα απο τα διυλιστηρια
Το ειπε κι απο πανω η προεδρος στο αρθρο
«Δεν έχω εξήγηση, δεν είναι λογικό. Τα διυλιστήρια κάνουν συμφωνίες 2-3 μηνών, δεν γίνεται να αλλάζουν τις τιμές κάθε μέρα. Θεωρώ ότι αυξάνουν τα τιμολόγια όταν θεωρούν ότι θα έρθει κάποια κρίση». -
Δεν έχω εξήγηση, δεν είναι λογικό. Τα διυλιστήρια κάνουν συμφωνίες 2-3 μηνών, δεν γίνεται να αλλάζουν τις τιμές κάθε μέρα. Θεωρώ ότι αυξάνουν τα τιμολόγια όταν θεωρούν ότι θα έρθει κάποια κρίση».
Μην σου πω και χρονων , ειναι συμβολαια δεν βγαινει στην γυρα το δυιληστηριο καθε μερα στα μπακαλικα .
Εχετε ακουσει δυιληστηριο που επεσε εξω ; σε πτωχευση ;
Ειναι ενα ωραιο τρικ για αεναα κερδη .
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων)