-
Το ντήζελ έχει ακριβύνει περισσότερο από τη βενζίνη. Αλλά επίσης στον Βόλο η τιμή σήμερα είναι χαμηλότερη από αυτή που έβαλα χθες στην Αθήνα.
-
Στα ύψη η τιμή του ντίζελ στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει η βενζίνη
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ellada/timi-petrelaioy-kinisis-ellada-timi-venzinis/
-
Όταν γράφτηκε ιστορία: Η εποχή που η βενζίνη κόστιζε σχεδόν 2,5 ευρώ/λίτρο
-
αύριο θα πέσει η τιμή της βενζίνης αλλά όχι του ντίζελ μήπως αναγκαστεί και ο κριουζερ να πάρει ηλεκτρικό επιτέλους...
-
Είπαμε μέχρι να τελειώσει το 50άρικο που έβαλα πριν 9 μέρες, θα έχει τελειώσει ο πόλεμος. Δείχνει ακόμα 450 χλμ.
Εκτός αν κάνω κανένα ταξιδάκι.
-
@criuser said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
Είπαμε μέχρι να τελειώσει το 50άρικο που έβαλα πριν 9 μέρες, θα έχει τελειώσει ο πόλεμος. Δείχνει ακόμα 450 χλμ.
Εκτός αν κάνω κανένα ταξιδάκι.
α ξερεις και ποτε θα τελιωσει ο πολεμος! ωραια αρα θα ειναι συντομα!!!
-
@wantone said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
αύριο θα πέσει η τιμή της βενζίνης αλλά όχι του ντίζελ μήπως αναγκαστεί και ο κριουζερ να πάρει ηλεκτρικό επιτέλους...
Ποσο επεσε?
-
@alexandros-k said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
Ποσο επεσε?
Καθόλου !

-
εγω παντως για ολο τον μηνα Φεβρουαριο με το ηλεκτρικο ξόδεψα 265 KWh για φορτιση συμφωνα με τον μετρητη που εβαλα στον πινακα του wallbox

αρα αν βαλουμε χοντρικα την Kwh με 0,1 ευρω (εγω πληρωνω με συμβολαιο 0,088 ευρώ αλλα βαζω κατι μεσες ακρες για ολους, εχει πιο φτηνα και πιο ακριβα)
βγαινει 26,5 Ευρώ για αποσταση ολο τον μηνα περιπου στα 1600 χιλιόμετρα που εκανα αρα περιπου 0,016ευρω το χιλιόμετρο
αυτα με δεδομενο οτι φορτιζω παντα ΜΟΝΟ στο σπιτι αφου το αμαξι αυτο το εχω μονο για Αττικη
ενα πετρελαιο για τα ιδια χιλιόμετρα με 1,5 ευρώ το λίτρο πριν τον πολεμο και σε πολυ φτηνο βενζιναδικο και με δεδομένο οτι θα εκανε τα ιδια 1600 χιλιόμετρα μεσα στην πολη με μεση καταναλωση 5λίτρα στα 100 χιλιομετρα (μεσα στην πολη ειναι παραπανω αλλα ας πουμε 5, το octavia μου ειχε 6) θα ειχε ουσιαστικα ξοδέψει για αυτά τα 1600χλμ 80ευρώ
βεβαια με το diesel θα μπορουσες να πας παντου χωρις ταλαιπωρια φορτισεων κτλ αλλα εδω κάνω συγκεκριμενο σεναριο καταναλωσης για την πόλη δεν παω να βγαλω γενικα οτι τα ηλεκτρικα ειναι οτι καλύτερο για ολα τα σεναρια χρήσης. και δεν λαμβανω υποψιν τον πολεμο που θα ανεβουν τα καυσιμα. Εβαλα επισης στους υπολογισμους ρευματος ακριβοτερα από οτι το πληρώνω και στο diesel φτηνοτερα από οτι ειχε στα περισσότερα βενζιναδικα
-
@bathan said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
Ποσο επεσε?
Καθόλου !

Ανεβηκε κιολας η τιμη διυλιστηρίου κατα 3,5 cents . Ενω χθες βραδυ το μπρεντ επεσε στα 90$
Θα βαλουν πλαφον λεει κτλ παντου, ΕΚΤΟΣ απο τα διυλιστηρια. Αυτα κανουν οτι θελουν -
Εσύ ξέχασες και μερικά δεκαχίλιαρα επένδυση κεφαλαίου για φωτοβολταϊκά και φορτιστές και την αγορά του ηλεκτρικού πατινιού, στη σύγκριση με το οκταβια αξίας 10 χιλιάδων ευρώ που χωράει δύο τέτοια LEGO cars στο πορτμπαγκάζ του

(Μην ανησυχείς, κάνω κι εγώ κάτι τέτοιες τρελές σκέψεις ώρες ώρες, να δώσω το ερκρος για ηλεΧτρικό καρούλι, επειδή «θα αρχίσει να ζητάει» 12βολτη μπαταρία & ιμάντα χρονισμού στην 6ετια, παρά τα 40Κ χλμ που δεν έχει φτάσει ακόμη)
-
@cirus said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
εγω παντως για ολο τον μηνα Φεβρουαριο με το ηλεκτρικο ξόδεψα 265 KWh για φορτιση συμφωνα με τον μετρητη που εβαλα στον πινακα του wallbox
αρα αν βαλουμε χοντρικα την Kwh με 0,1 ευρω (εγω πληρωνω με συμβολαιο 0,088 ευρώ αλλα βαζω κατι μεσες ακρες για ολους, εχει πιο φτηνα και πιο ακριβα)
βγαινει 26,5 Ευρώ για αποσταση ολο τον μηνα περιπου στα 1600 χιλιόμετρα που εκανα αρα περιπου 0,016ευρω το χιλιόμετρο
αυτα με δεδομενο οτι φορτιζω παντα ΜΟΝΟ στο σπιτι αφου το αμαξι αυτο το εχω μονο για Αττικη
ενα πετρελαιο για τα ιδια χιλιόμετρα με 1,5 ευρώ το λίτρο πριν τον πολεμο και σε πολυ φτηνο βενζιναδικο και με δεδομένο οτι θα εκανε τα ιδια 1600 χιλιόμετρα μεσα στην πολη με μεση καταναλωση 5λίτρα στα 100 χιλιομετρα (μεσα στην πολη ειναι παραπανω αλλα ας πουμε 5, το octavia μου ειχε 6) θα ειχε ουσιαστικα ξοδέψει για αυτά τα 1600χλμ 80ευρώ
βεβαια με το diesel θα μπορουσες να πας παντου χωρις ταλαιπωρια φορτισεων κτλ αλλα εδω κάνω συγκεκριμενο σεναριο καταναλωσης για την πόλη δεν παω να βγαλω γενικα οτι τα ηλεκτρικα ειναι οτι καλύτερο για ολα τα σεναρια χρήσης. και δεν λαμβανω υποψιν τον πολεμο που θα ανεβουν τα καυσιμα. Εβαλα επισης στους υπολογισμους ρευματος ακριβοτερα από οτι το πληρώνω και στο diesel φτηνοτερα από οτι ειχε στα περισσότερα βενζιναδικα
δεν εχεις υπολογισει τις χρεωσεις του δεδδηε (πες χοντρικα αλλα 5 σεντς ανα κβω), αλλα και παλι προφανως βγαινει πολυ φτηνοτερα απο οποιοδηποτε αλλο καυσιμο.
-
@piliourits said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
(Μην ανησυχείς, κάνω κι εγώ κάτι τέτοιες τρελές σκέψεις ώρες ώρες, να δώσω το ερκρος για ηλεΧτρικό καρούλι, επειδή «θα αρχίσει να ζητάει» 12βολτη μπαταρία & ιμάντα χρονισμού στην 6ετια, παρά τα 40Κ χλμ που δεν έχει φτάσει ακόμη)
Ποιον ιμαντα χρονισμου? Αφου εχεις αλλαξει καδενα στα πλαισια της ανακλησης
Μην αρχιζετε για τα ηλεκτρικα κι εδω.
-
@piliourits said in TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων):
Εσύ ξέχασες και μερικά δεκαχίλιαρα επένδυση κεφαλαίου για φωτοβολταϊκά και φορτιστές και την αγορά του ηλεκτρικού πατινιού, στη σύγκριση με το οκταβια των 10 χιλιάδων ευρώ που χωράει δύο τέτοια LEGO cars στο πορτμπαγκάζ του

οχι γιατι πρωτον δεν εχω πια φβ (χωρισα και μετακόμισα σε αλλο σπιτι)
ο φορτιστης wallbox οπως και ο φορητος φορτιστης ηταν δώρο με την αγορα του αυτοκινητου, εεε του πατινιου lol
το octavia το ανεφερα γιατι αυτό ειχα τι να κανω. εβαλα πολυ καλα νουμερα για το diesel στους υπολογισμους οποτε δεν εχει σχεση το μεγεθος, κανονικα και ενα μικροτερο του octavia καιει παραπανω μεσα στην πολη από τους υπολογισμους μου. ουτε adblue εβαλα, ουτε πολεμους , αστο μια χαρα ευνοικα τα εβαλα για το diesel.
το ηλεκτρικο καρουλι για μεσα στην πολη ειναι μακραν οτι οικονομικοτερο υπαρχει οπως και να τους κανεις τους υπολογισμους. Απλα εβαλα ενα ρεαλιστικο σεναριο για να δει καποιος πανω κάτω τι συμβαινει. Αν βαλεις διαφορετικα σεναρια θα ειναι και διαφορετικα τα αποτελεσματα. Αν βαλεις ταξιδια ολο τον μηνα πχ εννοειται οτι το diesel θα βγει καλύτερο . Το εγραψα εξαρχης οτι ειναι συγκεκριμενο σεναριο
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Ποιον ιμαντα χρονισμου? Αφου εχεις αλλαξει καδενα στα πλαισια της ανακλησης
50 χρόνια πίσω είστε οι γιαπωνεζάκηδες...
Η καδένα βρίσκεται μεταξύ πρώτου και δεύτερου εκκεντροφόρου, μέσα στο ψευτοκάπακο.
Κίνηση παίρνουν και οι δύο απ' τον συνήθη στεγνό εξωτερικό ελαστικό ιμάντα (νομίζω σε όλα τα ντίζελ αυτοκίνητα) ο οποίος κάποια στιγμήν αλλάζει και λόγω ηλικίας, όχι μόνο χιλιομέτρων...
TI ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΑΣ? (Περί υγρών καυσίμων)