-
@babisstinson said in Mazda CX-30:
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
Προς αποφυγη παρεξηγησης ο @ilias-a σχολιασε το συνεργειο της Autoone.
Για τον Νομικο θα σας πω και γω την αποψη μου οταν παω.
@jeronimo-g Τα λαδια 65ε που? Supra-X? Στα επισημα ειναι απο 95 εως 120 αναλογως αν παρεις καποια εκπτωση.
@babisstinson Εγω δεν θα ηθελα αυτες που πιανουν στο σασι. Θα προτιμουσα αυτες που κουμπωνουν στη ραγα πανω.
Εχουμε βαλει Thule σε ενα Mazdoyaris με το αγκιστρο αλλα ειδα πως οσο και να το προσεξεις αφηνει ενα σημαδακι οταν σφιγγεις.Κι εγώ αυτές θα προτιμούσα, αλλά δεν έχω τις ράγες. Και σε ερώτησή μου στην αντιπροσωπεία μου είπαν κόστος για τις ράγες ~800 ευρώ. Ναι δεν είναι τυπογραφικό λάθος.
Χμ. εσείς λέτε άλλες, τώρα τις είδα καλύτερα. αυτές πιάνουν στο αμάξι όπως είναι, αλλά αλλάζουν τα λάστιχα;
Υπάρχει κωδικός ανταλλακτικού για να αλλάξεις την ράγα την μαύρη απάνω ώστε να κουμπώσεις τις σχάρες κάθετα χωρίς να βάλεις την μπάρα.
Σωστός ο @gtsartsal
-
Σας ευχαριστώ παιδιά, πήρα τώρα πάλι τηλέφωνο στην Autoone και μου είπαν 288 οι μπάρες και 45 ευρώ η κάθε μπάρα που χρειάζεται, σύνολο 378 ευρώ χωρίς εργατικά τοποθέτησης.
-
Καλησπέρα σε όλους τους κατόχους! Η ερώτησή μου είναι απλή: με την εμπειρία της κατοχής και χρήσης του, θα το αγοράζατε τώρα ως μεταχειρισμένο πενταετίας; Εκπλήρωσε τις προσδοκίες σας ή σας απογοήτευσε; Θα επιλέγατε αυτόματο ή χειροκίνητο;
Ενδιαφέρομαι για αγορά, όπως καταλάβατε, οπότε οι γνώμες σας πολύτιμες και ευπρόσδεκτες. -
Δε το έχω, αλλά με βάση αυτά που διαβάζω στο θέμα, οι γνώμες είναι πολύ θετικές για το CX-30.
-
@ig said in Mazda CX-30:
Καλησπέρα σε όλους τους κατόχους! Η ερώτησή μου είναι απλή: με την εμπειρία της κατοχής και χρήσης του, θα το αγοράζατε τώρα ως μεταχειρισμένο πενταετίας; Εκπλήρωσε τις προσδοκίες σας ή σας απογοήτευσε; Θα επιλέγατε αυτόματο ή χειροκίνητο;
Ενδιαφέρομαι για αγορά, όπως καταλάβατε, οπότε οι γνώμες σας πολύτιμες και ευπρόσδεκτες.Καλημέρα, εξαρτάται από τις προσδοκίες σου. Εγώ έπελεξα το καλύτερο χειροκίνητο που υπάρχει και δεν το έχω μετανιώσει. Αν μετανιώνω για κάτι είναι που δεν επέλεξα την τετρακίνηση, πιο πολύ για το μέλλον, με κοτσαδόρο/τρέιλερ/σκάφος.
Η ιπποδύναμη είναι υπεραρκετή, αλλά αν έχεις συνηθίσει τουρμπάτο μοτέρ στην αρχή μπορεί να σου κακοφανεί γιατί θέλει στροφάρισμα. Ποιοτικά φαίνεται εξαιρετικό.
Τα μόνα αρνητικά που βρίσκω είναι χώροι για τους πίσω (υπάρχουν πολύ πιο άνετα suv στον συγκεκριμένο τομέα) και το πολύ μικρό δίκτυο αντιπροσωπειών/συνεργείων στην Ελλάδα. Αν σε βολεύει δλδ ή αν πρέπει να κάνεις ταξίδια ακόμα για ένα απλό σέρβις. Επίσης, ότι από ανταλλακτικά δεν υπάρχει τίποτε στοκ. Παραγγελία και αναμονή 15-20 μέρες (αυτό βέβαια τείνω να καταλάβω ότι συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες πλέον).
Αν το βρίσκεις σε καλή τιμή και σε καλύπτει εννοείται να το προτιμήσεις. -
Είμαι ανάμεσα σε δύο που εχω βρει στο car, χειροκίνητο του ΄21 με 180ps(αρχική έκδοση Χ) με 86k χιλ και ένα αυτόματο του '22 με 52k χιλ. Το πρώτο είναι φουλ έξτρα, το δεύτερο με λιγότερα αλλά πλήρες. Στα ίδια περίπου χρήματα και τα δύο και προσθιοκίνητα.
Με απασχολεί η παρουσία τριξιμάτων με την πάροδο του χρόνου και η συμβατότητα με Apple car play στα μοντέλα εκείνων των χρόνων. Γνωρίζω ότι είναι σχετικά αξιόπιστο και ότι έχει απολαυστικό χειροκίνητο σαζμάν. Έχει κάποιος αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα; -
Να το πάρεις είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο. Τωρα αν η επιλογή σου είναι ανάμεσα στα δύο τότε θα πήγαινα στο αυτόματο κυρίως λόγω χιλιομέτρων.
-
Του 22 είναι με 186 άλογα λογικά.
Έχει λιγότερα χλμ και το αυτόματο δεν είναι κακό.
Οπότε εκεί θα πήγαινα και εγώ. Ποια έκδοση είναι;
Συμβατότητα με car play έχει κανονικά.
Μήπως εννοείς ασύρματα;
Το δικό μου του 23 δεν είναι ασύρματο αλλά με ένα ottocast το έλυσα το θέμα.Επίσης με του 22 μοντέλο θα έχεις ακόμα 2 χρόνια…
Χωρίς να ξέρουμε αν μιλάμε για 01/22 ή 12/22.
Απλά υπολόγισε στα 60Κ αλλαγή μπουζί. Είναι ένα κόστος 240€ η τετράδα συν το σέρβις. -
@ig said in Mazda CX-30:
Είμαι ανάμεσα σε δύο που εχω βρει στο car, χειροκίνητο του ΄21 με 180ps(αρχική έκδοση Χ) με 86k χιλ και ένα αυτόματο του '22 με 52k χιλ. Το πρώτο είναι φουλ έξτρα, το δεύτερο με λιγότερα αλλά πλήρες. Στα ίδια περίπου χρήματα και τα δύο και προσθιοκίνητα.
Με απασχολεί η παρουσία τριξιμάτων με την πάροδο του χρόνου και η συμβατότητα με Apple car play στα μοντέλα εκείνων των χρόνων. Γνωρίζω ότι είναι σχετικά αξιόπιστο και ότι έχει απολαυστικό χειροκίνητο σαζμάν. Έχει κάποιος αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα;οποίο βρεις σε καλύτερη κατάσταση,τα χλμ δεν παίζουν σημαντικό ρόλο
το χειροκίνητο δεν είναι πρόβλημα στα Mazda
καλύτερα να αλλάξεις κινητό παρά να μη πάρεις mazda -
Μήπως εννοείς ασύρματα;
Το δικό μου του 23 δεν είναι ασύρματο αλλά με ένα ottocast το έλυσα το θέμα.Επίσης με του 22 μοντέλο θα έχεις ακόμα 2 χρόνια…
Απλά υπολόγισε στα 60Κ αλλαγή μπουζί. Είναι ένα κόστος 240€ η τετράδα συν το σέρβις.GT plus 1/2022 απλή έκδοση , αλλά σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με τις φωτογραφίες.
Το άλλο είναι edition 100 full extra 2/2021 και η εταιρεία που το πουλάει βρίσκεται απέναντι από το σπίτι μου
και φαίνεται σε χειρότερη κατάσταση το εσωτερικό του.Αμφότερα είναι πρόσφατες δημοσιεύσεις
-
@a-d-p said in Mazda CX-30:
Μήπως εννοείς ασύρματα;
Απλά υπολόγισε στα 60Κ αλλαγή μπουζί. Είναι ένα κόστος 240€ η τετράδα συν το σέρβις.GT plus 1/2022 απλή έκδοση , αλλά σε άριστη κατάσταση, σύμφωνα με τις φωτογραφίες.
Το άλλο είναι edition 100 full extra 2/2021 και η εταιρεία που το πουλάει βρίσκεται απέναντι από το σπίτι μου
και φαίνεται σε χειρότερη κατάσταση το εσωτερικό του.Αμφότερα είναι πρόσφατες δημοσιεύσεις
Χαχαχα σωστός!!! Τι θα έπαιρνες εσύ αγαπητέ μοδεράτορα; Το επετειακό το είδα και μου φάνηκε καλό από μέσα, κάτι ελάχιστα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού είχε. Αλλά οι χρωματισμοί του δεν συνηθίζονται εύκολα. Επίσης, τα τελευταία τρία χρόνια είχα για πρώτη φορά αυτόματο και με βόλεψε. Όσο καλό και να είναι το χειροκίνητο είναι ένα πισωγύρισμα κάπως.
Η γυναίκα πάντως προτιμά το γκρι... -
Μήπως εννοείς ασύρματα;
Απλά υπολόγισε στα 60Κ αλλαγή μπουζί. Είναι ένα κόστος 240€ η τετράδα συν το σέρβις.Ευχαριστώ για την απάντηση! Τα είπε καλά ο μοδεράτορας, το χειροκίνητο είναι 2/21. Σε ασύρματο αναφερόμουν, τι είναι το ottocast;
-
@ig said in Mazda CX-30:
Μήπως εννοείς ασύρματα;
Χαχαχα σωστός!!! Τι θα έπαιρνες εσύ αγαπητέ μοδεράτορα; Το επετειακό το είδα και μου φάνηκε καλό από μέσα, κάτι ελάχιστα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού είχε. Αλλά οι χρωματισμοί του δεν συνηθίζονται εύκολα. Επίσης, τα τελευταία τρία χρόνια είχα για πρώτη φορά αυτόματο και με βόλεψε. Όσο καλό και να είναι το χειροκίνητο είναι ένα πισωγύρισμα κάπως.
Η γυναίκα πάντως προτιμά το γκρι...Ότι προτιμά η σύζυγός για να μην έχεις γκρίνια

-
@ig said in Mazda CX-30:
Μήπως εννοείς ασύρματα;
Η γυναίκα πάντως προτιμά το γκρι...Ότι προτιμά η σύζυγός για να μην έχεις γκρίνια

Εννοείται αυτό αλλά ας κάνουμε ότι αποφασίζω εγώ και λαμβάνω σοβαρά τις γνώμες σας...:)
-
Για λάδια δείτε αυτά της total

Σχετικά με τις μπάρες

-
@ig said in Mazda CX-30:
Μήπως εννοείς ασύρματα;
Απλά υπολόγισε στα 60Κ αλλαγή μπουζί. Είναι ένα κόστος 240€ η τετράδα συν το σέρβις.Ευχαριστώ για την απάντηση! Τα είπε καλά ο μοδεράτορας, το χειροκίνητο είναι 2/21. Σε ασύρματο αναφερόμουν, τι είναι το ottocast;
Αυτο ειναι το ottocast. Προφανως εχει και αλλα μοντελα οχι μονο αυτο. Εγω απλα αυτο χρησιμοποιω.
Κανει την συνδεση ασυρματη αν δεν εχεις απο το εργοστασιο.
Ουτως ή αλλως και η Mazda ενα παραπλησιο dongle πουλαει.Google is your friend...
-
Εγώ πήρα ένα φτηνό των 20 Ευρώ από Aliexpress και παίζει μια χαρά στο Juke. Απλά προσεξε να είναι συμβατό Android Auto ή CarPlay, καθώς ορισμένα είναι μόνο για το ένα από το δύο.
-
Τελικά έγινε το σέρβις 3ετιας στον Νομικό.
Από τιμές πέρα της κλασικής εργατοώρας 65€+ΦΠΑ που λογικά παίζει σε όλα τα επίσημα συνεργεία είδα μια μικρή διαφορά στις τιμές στα ανταλλακτικά. Πχ στα λάδια autoone χρέωνε 97+ΦΠΑ ενώ Νομικός 82+ΦΠΑ.
Στα υπόλοιπα κάνα 2-3 ευρώ χαμηλότερα.
Άλλαξα και φίλτρο καμπίνας παρότι αλλάζετε ανά 2 έτος από τον κατασκευαστή. Μου το έδειξε ο υπεύθυνος του συνεργείου και με ρώτησε αν θέλω να το κάνω παρότι δεν περιλαμβάνεται στο ετήσιο (3 έτος). Δεν ήταν σε καλά η κατάσταση και προχώρησα.
Στα φίλτρα η Mazda βαράει από 41&45 σε αέρος/καμπινας.
Τα τακάκια ήταν οριακά οπότε έγιναν αλλαγή και αυτά.
Εκεί ήταν αστεία η τιμή και στη κουβέντα του είπα την επόμενη θα βάλουμε κάτι άλλο αν είμαι ακόμα εντός εγγύησης ή θα φέρω εγώ. 150κατι για τα ΑΤΕ που έξω τα βρίσκεις στη μισή τιμή;; Να σημειώσω είχε ξεχωριστή χρέωση για τα τακάκια 35+ΦΠΑ.
Νταξει δεν περίμενα κάτι τρομερό στις τιμές, αλλά μου άρεσε που είδα όλη την διαδικασία του σέρβις και παρατηρούσα πως δούλευε ο μηχανικός που το ανέλαβε. Από τα σφιξιματα παντού (και κάτω από το σασί) και τον έλεγχο.
Του είπα να τσεκάρει και τις πίσω αναρτήσεις μην δει τίποτα διαρροές όπως είχα διαβάσει αλλά όλα οκ.
Από την κουβέντα με τον υπεύθυνο ενημερώθηκα ότι στα 60Κ να αλλαχθούν τα μπουζί και όχι 64Κ(αν ταιριάξει με ετήσιο σέρβις αλλιώς ξεχωριστά. Είπε ότι είχε έρθει οδηγία αλλά δεν το έψαξα παραπάνω εκείνη την ώρα τι και πως ) και προτείνουν αλλαγή στα λάδια κιβωτίου επίσης στις 60Κ. Το συνιστούν όταν αλλάζουν τα μπουζί. Βέβαια ο καθένας κάνει ότι θέλει.
Αλλά εγώ προσωπικά θα τα άλλαζα παρότι λέει η Mazda 180K (αν θυμάμαι καλά).
Όσο είμαι εντός εγγύησης θα ακολουθήσω τον κατασκευαστή στα σέρβις. Μετά βλέπουμε από θέμα ανταλλακτικών τι θα κάνουμε.
Τελευταίο για τα λάδια…Στα 10Κ μου είπε η χρόνο.
Αν κάνω πάνω από 10Κ και μέχρι 20Κ (πχ) να γίνεται ενδιάμεση. Δεν είναι για τόσα χλμ ασχέτως αν λέει η Mazda 20K.
Είπαμε μήπως μια ενδιάμεση αλλαγή στο 6 μηνο και γύρω στα 8-10Κ να παίξει μια μικρή χρέωση στην εργατοώρα και όχι το 65+ΦΠΑ.
Αυτά…προχωράμε δυνατά και αγγίζουμε τα 39Κ σε 32 μήνες.Βγήκε σεντόνι…sorry.

-
Τα 10K είναι υπερβολή. Άλλωστε στο μενού της οθόνης βλέπεις το διάστημα αλλαγής λαδιών όπου μεταβάλλεται βάσει τις συνθήκες οδήγησης.
-
Βγήκε σεντόνι…sorry.

Το σεντόνι μια χαρά είναι!
Το κουστούμι στο σύνολο δεν μας είπες πόσο βγήκε.....
Mazda CX-30