-
Και το Αηόνικ θα έχει 25 χιλιάρικα στη Γιουεσεη και 50αρικο στη Γκρις;
Πάντως δεν έχω δει κάτι που να με δελεάζει περισσότερο από Τέσλα για όταν αποκτήσω ηλεΧτρικό.
Αν ήταν και 2 πόντους καλύτερη η απόσταση απ' το έδαφος και έλειπαν οι εργονομικές χαζομάρες που έχω περιγράψει, μπορεί και να προχωρουσα συντομότερα στη μετάβαση.
Αλλά όπως πάνε τα πράγματα, μας βλέπω με τον Κρουζερ να ανταλλάξουμε τα ερκρος με βασικά ηλεκτρικά Σε3, με ένα 15αρι € να έχουμε φτηνό πρακτικό ηλεκτρικό για περιαστική χρήση... -
@bekiaris said in TESLA FORUM:
@nascar1 said in TESLA FORUM:
@bekiaris Γιατί συμμετέχεις σε ένα topic μιας μάρκας που μάλλον αγαπάς να μισείς;;;
ήμουν φανατικός υποστηρικτής της Tesla, μέχρι το 22-23, αλλά όπως έχω ξαναπει, δεν μπορώ να βαφτίσω το κρέας ψάρι και εχω φύγει απο την τρυφερή ηλίκία που όλα γύριζαν γύρω απο την Apple, για μενα πρώτα σημασία έχει να αγοράζω κατι που θεωρώ οτι αξίζει τα χρήματα του
Τι περιμένεις να διαβάσεις εδώ μέσα από ανθρώπους που έχουν δώσει περί τα 40κ για ένα αμάξι;; Θες να πάρεις hyundai; Με το καλό. Τρομερό αμάξι αν και εξαιρετικά περίπλοκο.. Θα έχεις δει σχετικά βίντεο. Θες rivian;; Κορυφαίο.
Rivian πουλιέται στην Ελλάδα? δεν νομιζω οτι υπάρχει μοντέλο στις διαστάσεις του Υ
Προσωπικά νομίζω ότι δεν είσαι επουδενι έτοιμος για ηλεκτρικό και δη τέσλα. Απλά καλοπροαιρετα το γράφω δεν βλέπω τον λόγο να γράφεις για ένα αμαξι που δεν θα αποκτήσεις σύντομα.
εχω 4+ χρόνια ηλεκτρικό Kona (leasing) 64 kwh και έχω κάνει με αυτό πάνω απο 20 ταξίδια. Το πιο πιθανό πάντως από ότι φαίνεται ειναι να αγοράσω Tesla, καινούργιο η μεταχειρισμένο δεν εχω αποφασίσει ακόμα (σίγουρα ομως AWD εκδοση). Οπότε μάλλον δεν με εχεις κόψει καλα...
Το αν σε έχω κόψει καλά ή όχι θα φανεί αν τελικά το αγοράσεις ή όχι στο μέλλον. Αν και για να είμαι ειλικρινής το να το έχει leasing δεν το θεωρώ αγορά γιατί προφανώς σου κοστίζει πολύ λιγότερα σε χρήματα αν περνάς έξοδα, δεν έχεις το άγχος της μεταπώλησης και δεν μπαίνεις στην διαδικασία να δώσεις ζεστά χρήματα... Αλλά ακόμα και έτσι αν το πάρεις εν τέλει δεν θα σε έχω κόψει καλά...

-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Προσωπικά δεν αποτελώ «παραπληροφορημένο κοινό», ως «κρυφές» λέω τις "flush" χειρολαβές (ανάθεμα την ορολογία, αλλά δεν έχουμε και μεγάλες απαιτήσεις από την αμερικανική γλώσσα) να τις λέμε «πτυσσόμενες» ή κάπως αλλιώς να συνεννοούμαστε, με τα εσωτερικά πλήκτρα ανοίγματος αντί μοχλών, που στη πράξη είναι το ίδιο μ@λακία ιδέα, είτε σε Τέσλα, είτε σε Αηονικ είτε σε ντίζελ Μερσεντές με τις όποιες μικροδιαφορές και είναι απίστευτο ότι σχεδόν καθιερώθηκε γενικά μια τόσο ηλίθια πολύπλοκη ακριβή και μειωμένης ευκολίας μέθοδος εντυπωσιασμού αγοραστών, χαρακτηριστικό για τα στραβά της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση (γλιτώνεις από δεκάδες μηχανολογικούς μπελάδες των θερμικών αυτοκινήτων, και βρίσκεις νέους χώρους λόγο ύπαρξης μπελάδες).
Τουλάχιστον επανέφεραν τα φλας, άντε με το καλό σιγά σιγά και τον διακόπτη «ταχυτήτων».
Μην είμαστε πλεονέκτες και τα θέλουμε όλα μαζί...Οι χειρολαβές αυτές όμως βοηθούν στον αεροδυναμικό συντελεστή. Όπως επίσης ότι ανοίγουν με κουμπί μπορεί να σε γλιτώσει από το να ανοίξουν την ώρα που περνάει δίπλα μια μηχανή ή ένα αμάξι. Ή πλέον το κλείδωμα να μην ταλαιπωρεί καμία κλειδαριά απλά να μην δίνει σήμα.. Γιαυτό ίσως κλεβονται λιγότερο εύκολα...
Με όλα αυτά θέλω να πω ότι σε όλα υπάρχουν θετικά και αρνητικά.. Κάποιος μπορεί να στέκεται στα μεν, άλλος στα δε... Αλλά τίποτα δεν είναι μόνο μαύρο ή άσπρο. Εν τέλει μόνο αν κάποιος συμβιώσει με ένα τέσλα καιρό θα μπορέσει να εκτιμήσει (ή να σιχαθεί..) το αμάξι...
Η τεσλα δίνει ίδιες τιμές σε εταιρίες λιζινγκ και ιδιώτες πελάτες. Το σενάριο της μακροχρόνιας μίσθωσης είναι μόνο κασφλοικο, σε σχέση με αγορά είσαι κατάφορα χαμένος
-
Το αν σε έχω κόψει καλά ή όχι θα φανεί αν τελικά το αγοράσεις ή όχι στο μέλλον. Αν και για να είμαι ειλικρινής το να το έχει leasing δεν το θεωρώ αγορά γιατί προφανώς σου κοστίζει πολύ λιγότερα σε χρήματα αν περνάς έξοδα, δεν έχεις το άγχος της μεταπώλησης και δεν μπαίνεις στην διαδικασία να δώσεις ζεστά χρήματα... Αλλά ακόμα και έτσι αν το πάρεις εν τέλει δεν θα σε έχω κόψει καλά...

επειδή μάλλον δεν έχεις καλή εικόνα των leasing, πλέον στα ηλεκτρικά οι τιμές κινούνται στο >=80% της αξίας του οχήματος χωρίς να σου μένει τίποτα στο τέλος, οπότε μην το θεωρείς ότι είναι και τόσο φθηνό. δεν το επέλεξα τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο για να έχω το χρόνο να διαπιστώσω αν μου ταιριάζει οδηγικά και γενικά ένα ηλεκτρικό. Μετά από 4 χρόνια, με αρκετά χιλιόμετρα και ταξίδια (+εγκατάσταση ανεξάρτητης παροχής στο σπίτι δηλωμένη στο ΔΕΔΔΗΕ με 3φασικό και wallbox), έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου, και έχω ήδη αποφασίσει να αγοράσω ηλεκτρικό, το πιο πιθανό Tesla, δεν αποκλείω όμως και ένα από τα καινούργιο Toyota, θα δούμε, οπως σου ανέφερα ήδη, έχω μάθει να μην πορώνομαι με τις εταιρίες, αλλά με το τι κάνει σε μένα, είτε αυτό είναι tesla, είτε toyota ειτε Hyundai, θα δω, και θα επιλέξω. Αν ψήνεσαι πάντως βάζω και στοίχημα ένα χιλιάρικο για την αγορά ηλεκτρικού εντός τους έτους, θα σου στείλω την άδεια στο όνομα μου, αλλά να τηρήσεις την υπόσχεση σου (για να μειώσω και τα έξοδα της ασφάλειας γιατι είδα οτι ειναι και ψηλά-πάντα έβαζα μικτή).
-
Βάζω στοίχημα πως τώρα φορτίζεις σε κάποια Εθνική οδό και έχεις άπλετο χρόνο να γράφεις μεγάλα ποστ.
-
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:

επειδή μάλλον δεν έχεις καλή εικόνα των leasing, πλέον στα ηλεκτρικά οι τιμές κινούνται στο >=80% της αξίας του οχήματος χωρίς να σου μένει τίποτα στο τέλος, οπότε μην το θεωρείς ότι είναι και τόσο φθηνό. δεν το επέλεξα τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο για να έχω το χρόνο να διαπιστώσω αν μου ταιριάζει οδηγικά και γενικά ένα ηλεκτρικό. Μετά από 4 χρόνια, με αρκετά χιλιόμετρα και ταξίδια (+εγκατάσταση ανεξάρτητης παροχής στο σπίτι δηλωμένη στο ΔΕΔΔΗΕ με 3φασικό και wallbox), έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου, και έχω ήδη αποφασίσει να αγοράσω ηλεκτρικό, το πιο πιθανό Tesla, δεν αποκλείω όμως και ένα από τα καινούργιο Toyota, θα δούμε, οπως σου ανέφερα ήδη, έχω μάθει να μην πορώνομαι με τις εταιρίες, αλλά με το τι κάνει σε μένα, είτε αυτό είναι tesla, είτε toyota ειτε Hyundai, θα δω, και θα επιλέξω. Αν ψήνεσαι πάντως βάζω και στοίχημα ένα χιλιάρικο για την αγορά ηλεκτρικού εντός τους έτους, θα σου στείλω την άδεια στο όνομα μου, αλλά να τηρήσεις την υπόσχεση σου (για να μειώσω και τα έξοδα της ασφάλειας γιατι είδα οτι ειναι και ψηλά-πάντα έβαζα μικτή).
Μπορεί να κάνω λάθος για το leasing. Δεν το έχω ψάξει, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε καθώς προσωπικά δεν μου ταιριάζει. Από εκεί και πέρα τα περί στοιχημάτων τα θεωρώ ελαφρώς παιδικά και τα προσπερνάω. Άλλωστε δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν...
-
Μπορεί να κάνω λάθος για το leasing. Δεν το έχω ψάξει, δεν με ενδιαφέρει άλλωστε καθώς προσωπικά δεν μου ταιριάζει. Από εκεί και πέρα τα περί στοιχημάτων τα θεωρώ ελαφρώς παιδικά και τα προσπερνάω. Άλλωστε δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν...
το ίδιο όμως παιδικό θεωρώ και εγώ να κρίνεις με τόση ελαφρότητα κάποιον που έχει γράψει αρκετά χιλιόμετρα με ηλεκτρικό για χρόνια, και έχει πληρη εικόνα για τα υπέρ και τα κατά, έχει δώσει αρκετά χρήματα στο σύνολο για υποδομές, έστω και για "ενοικίαση", και είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. οπότε, ιδου η ροδοσ ιδου και το πηδημα... κάνε ένα check στις τιμές του leasing και αν θες το συζητάμε, μοναδική εξαίρεση (στην Ελλάδα) ειναι να πετύχεις κάποιο μοντέλο σε αλλαγή ή που έχει πολύ χαμηλές πωλήσεις και αναγκάζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες να το σπρώξουν στις εταιρίες leasing με μεγάλο σκόντο, για να μειώσουν τo απόθεμα.
-
Το Tesla Semi μπαίνει στην παραγωγή-Δείτε πόσο κοστίζει
Με τον Elon Musk να ανακοινώνει τις προηγούμενες μέρες ότι η μαζική παραγωγή του Semi προγραμματίζεται για αργότερα φέτος, η Tesla άρχισε να προχωρά στις ανάλογες προετοιμασίες.
-
Φορτηγά θα βγάλει κάνα αμάξι κάτω από 4.70μ έχουν στο πλάνο να βγάλουν; Ζοριζονται για την πτώση πωλήσεων αλλά αμάξια μόνο από d και πάνω...
Το καταλαβαίνω όταν ξεκινάς να πηγαίνεις στα πιο άρτια μεγέθη για να εκπληρώσει το όραμα για καλύτερο πάτημα ευστάθεια ευθυβολια.
Αλλά όταν καθιερώνεσαι στην αγορά πρέπει να ανοίξεις την γκάμα σου.
Φτιάξε τουλάχιστον 4.50μ αρχικά και ας μην έχουν το τέλειο πάτημα στον δρόμο...
Καιρός είναι 6 χρόνια χωρίς νέο μοντέλο είναι ...και τον τροχό να είχε ανακαλύψει μια εξέλιξη θα την έκανε... -
Ακολουθει το επιχειρηματικό μοντελο της suzuki.
Δες το βιταρα,10+ χρονια εχει στην αγορα και ακομα ιδιο ειναι.

-
Η Σουζούκι έχει όμως και το Σουίφτ και ιγκνις και το Ες κρος και το άκρος και άλλα αμάξια που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
Εγώ δεν λέω ότι δεν εξελίσσουν τα αμαξια τους όπως εννοείς για την Σουζούκι, μια χαρά εξελίσσονται το θέμα είναι ότι έχει κολλήσει σε δύο μοντέλα της ίδια κατηγορίας.
Βγάλε ένα σουβ και μια μπερλινα 4.50μ... -
Μήπως θέλουν να κλείσει και να γίνουν τα παλιά συλλεκτικά;
-
@tkin73 said in TESLA FORUM:
Η Σουζούκι έχει όμως και το Σουίφτ και ιγκνις και το Ες κρος και το άκρος και άλλα αμάξια που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα.
η διοικηση θεωρει (καλως ή κακως δεν θα το εξετασω εγω) οτι η αναπτυξη θα προελθει απο την αυτονομη οδηγηση και τα robotaxis, οχι απο την πωληση οχηματων. Επομενως δεν εχουν κανεναν λογο να ασχοληθουν με αναπτυξη νεων οχηματων. Θα συνεχισουν incremental βελτιωσεις στα υπαρχοντα.
Δεν λεω οτι ειναι σωστη επιλογη, απλα εξηγω ποιο φαινεται να ειναι το σκεπτικο τους. Βεβαιως, τετοιες επιλογες αλλαζουν στην πορεια, αν και το robotaxi δεν βλεπω να το εγκαταλειπουν. -
@dettol said in TESLA FORUM:
η διοικηση θεωρει (καλως ή κακως δεν θα το εξετασω εγω) οτι η αναπτυξη θα προελθει απο την αυτονομη οδηγηση και τα robotaxis, οχι απο την πωληση οχηματων. Επομενως δεν εχουν κανεναν λογο να ασχοληθουν με αναπτυξη νεων οχηματων. Θα συνεχισουν incremental βελτιωσεις στα υπαρχοντα.
Δεν λεω οτι ειναι σωστη επιλογη, απλα εξηγω ποιο φαινεται να ειναι το σκεπτικο τους. Βεβαιως, τετοιες επιλογες αλλαζουν στην πορεια, αν και το robotaxi δεν βλεπω να το εγκαταλειπουν.Δλδ η Τέσλα ασχολείται μόνο με την εξέλιξη και όχι την εμπορία; Στο σάιτ της πάντως κάνεις ον λαιν αγορές με 50000 κόστος...
-
Δεν λεω οτι ειναι σωστη επιλογη, απλα εξηγω ποιο φαινεται να ειναι το σκεπτικο τους. Βεβαιως, τετοιες επιλογες αλλαζουν στην πορεια, αν και το robotaxi δεν βλεπω να το εγκαταλειπουν.Δλδ η Τέσλα ασχολείται μόνο με την εξέλιξη και όχι την εμπορία; Στο σάιτ της πάντως κάνεις ον λαιν αγορές με 50000 κόστος...
η ζωη δεν ειναι ασπρο ή μαυρο, αλλα και οι αποχρωσεις του γκρι. Δεν πιστευω οτι θα σταματησει να πουλαει οχηματα (τουλαχιστον οχι αμεσα), αλλα υπαρχει στο πισω μερος αρκετων στην αυτοκινητοβιομηχανια οτι το μελλον της αυτοκινησης ειναι τα αυτονομα οχηματα (πες τα ταξι ή οτιδηποτε αλλο θες) που δουλευουν με χρονομισθωση. Θες να πας στη δουλεια σου; Ενω πινεις τον καφε σου, πατας κουμπακι στο αππ του κινητου και ειδοποιεις να ερθει να σε παρει σε 5' μπροστα απο το σπιτι σου.
Ετσι και αλλιως, τα μεγαλα περιθωρια κερδους βρισκονται παντα στις υπηρεσιες και οχι στην πωληση αγαθων, για αυτο και εκει προσπαθουν να βρισκονται οι περισσοτεροι (πχ apple με το app store και τις συνδρομητικες υπηρεσιες).Το αν αυτην τη στιγμη η τεσλα εξακολουθει να πουλαει αυτοκινητα 30-40-50-100χιλιαδων, δεν εχει καμμια σημασια για το απωτερο μελλον
-
Τα υπάρχοντα μοντέλα παίρνουν συνέχεια νέες αναβαθμίσεις software. Και αν δεν λανθανω τα model 3/y είναι πλέον μοντέλα 2024 και 2025 αντίστοιχα !
-
Δεν νομίζω ότι θα περάσει στην συνείδηση του κοινού το κοινόχρηστο αυτοκίνητο ως υπηρεσία. Σε μια καπιταλιστική κοινωνία όπου ο καθένας παλεύει να αποκτήσει υλικά αγαθά το μοντέλο του κοινόχρηστου δεν θα έχει την καθολική αποδοχή, όσο high tech και αν είναι.
Ίσως πιάσει σε κάποια ποσοστά και εκεί θα μείνει.
Είναι άλλη η συνείδηση των καταναλωτών και σίγουρα όχι αυτήν μιας κοινόχρηστης ιδιοκτησίας.
Και τώρα υπάρχει το μοντέλο της ενοικίασης αυτοκινήτων αντί για ιδιοκτησίας, αλλά στην πράξη πολλοί θέλουν να αποκτήσουν τον προϊόν αυτό.Δηλαδή δεν είδα κάπου να το ζητά η αγορά, δεν υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως δεν θέλουν να αποκτήσουν το αυτοκίνητο τους.
Βλέπω να το πουσαρουν ως ιδέα όσοι θέλουν να το πουσαρουν
Πολλά σχέδια του μάρκετινγκ έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι όταν πρόκειται να εφαρμοστουν στην πράξη. -
@lap said in TESLA FORUM:
Δεν νομίζω ότι θα περάσει στην συνείδηση του κοινού το κοινόχρηστο αυτοκίνητο ως υπηρεσία. Σε μια καπιταλιστική κοινωνία όπου ο καθένας παλεύει να αποκτήσει υλικά αγαθά το μοντέλο του κοινόχρηστου δεν θα έχει την καθολική αποδοχή, όσο high tech και αν είναι.
Ίσως πιάσει σε κάποια ποσοστά και εκεί θα μείνει.
Είναι άλλη η συνείδηση των καταναλωτών και σίγουρα όχι αυτήν μιας κοινόχρηστης ιδιοκτησίας.
Και τώρα υπάρχει το μοντέλο της ενοικίασης αυτοκινήτων αντί για ιδιοκτησίας, αλλά στην πράξη πολλοί θέλουν να αποκτήσουν τον προϊόν αυτό.Πολλά σχέδια του μάρκετινγκ έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι όταν πρόκειται να εφαρμοστουν στην πράξη.
Παρ ολα αυτα μια χαρα εχουν αποδεχτει οτι το λογισμικο ανηκει στην εταιρεια και δεν ειναι κτημα σουαν και το αγορασες .
-
Δεν είναι κτήμα σου ώστε να του αλλάξεις τα φώτα και να του κλέψεις τον κώδικα. Πνευματικά δικαιώματα δηλαδή
Ως προιον, ας πούμε κινητό ή τάμπλετ που το αγόρασες, εάν θες το βάζεις φωτιά και το καις.
Αυτό είναι το αίσθημα ιδιοκτησίας που γυρίζει τον μύλο του καπιταλισμού
TESLA FORUM