-
Ειδα σημερα το chely tiggo 7 . Πιο ιδανικο σε μηκος στα 4,55. 35000 ευρω φουλ εξοπλισμο.
-
Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω δεν θα πήγαινα με τίποτα σε kuga. Πόσο μάλλον όταν η οδική του συμπεριφορά που κάποτε χαρακτήριζε τα Φορντ δεν είναι κορυφαία. Σύνολο σαν τα κινέζικα δύσκολο να βρεις.. Επίσης ντρέπομαι που το λέω σαν πρώην κάτοχος Φορντ αλλά μεταξύ των δύο θα πήγαινα χαλαρά σε corolla cross
-
@nascar1 said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Επίσης ντρέπομαι που το λέω σαν πρώην κάτοχος Φορντ αλλά μεταξύ των δύο θα πήγαινα χαλαρά σε corolla cross
Και εγώ (εγώ αυτό έκανα κιόλας), αλλά όχι την εισαγωγική έκδοση και όχι 1.8L.
Θα μου πεις μετά θες 36k χωρίς τους τόκους.Μετά μόνο κινέζος.
-
@nascar1 said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω δεν θα πήγαινα με τίποτα σε kuga. Πόσο μάλλον όταν η οδική του συμπεριφορά που κάποτε χαρακτήριζε τα Φορντ δεν είναι κορυφαία. Σύνολο σαν τα κινέζικα δύσκολο να βρεις.. Επίσης ντρέπομαι που το λέω σαν πρώην κάτοχος Φορντ αλλά μεταξύ των δύο θα πήγαινα χαλαρά σε corolla cross
Το corolla μου αρεσε στην οδηγηση εκτος του θορυβου. Το βρηκα πολύ θορυβώδες και ειναι ο λογος που δεν το διαλεγω.
-
@a-ctive said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
kuga
Θόρυβος από έξω; Σε ένα βίντεο που έβλεπα για το Chr ο δοκιμαστής έλεγε για την κακή του ηχομόνωση.
-
Θεωρητικά το Corolla Cross βελτιώθηκε στο θέμα της ηχομόνωσης με τη αναβάθμιση του. Έχω επίσης την εντύπωση ότι οι ακριβότερες εκδόσεις έχουν και καλύτερη ηχομόνωση από την βασική.
Γνωρίζεις μήπως ποια έκδοση έκανες test drive; -
@axel12p said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Θεωρητικά το Corolla Cross βελτιώθηκε στο θέμα της ηχομόνωσης με τη αναβάθμιση του. Έχω επίσης την εντύπωση ότι οι ακριβότερες εκδόσεις έχουν και καλύτερη ηχομόνωση από την βασική.
Γνωρίζεις μήπως ποια έκδοση έκανες test drive;Την πλουσια με πανοραμικη προ facelift. Δεν ξερω αν εφταιγε αυτη αλλα ωρες ωρες νομιζα ηταν ανοιχτο το πσραθυρο.
-
@stefan147 said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
@stefan147 said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Εν τάχει...Kuga vs CC
-
Kuga μεγάλο πλεονέκτημα σε: χώρους, ησυχία, υλικά και εμφάνιση εσωτερικού (όχι μεγάλο αλλά υπερτερεί)
-
CC: καλύτερη οδική συμπεριφορά, καλύτερη ανάρτηση, καλύτερη συναρμογή αλλά με τραγικά μίζερη ποιότητα υλικών και εμφάνιση εσωτερικού
Ως κάτοχος Kuga ST-Line X PHEV και CC 2lt AWD Lounge έχω εστιάσει σε χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα δύο οχήματα ανεξαρτήτως έκδοσης. Αλλιώς υπάρχουν κι άλλες επιμέρους διαφορές.
Μεταξύ των δύο προς συζήτηση εκδόσεων θα επέλεγα το Kuga μόνο και μόνο για την ησυχία στο ταξίδι και της σημαντικά μεγαλύτερης δυναμης.
Με εχεις ανησυχήσει με το θεμα αναρτησης στο kuga. Ειναι τοσο χαλια που θα με κουρασει στις λακουβες; Μου φαινεται θα ξαναπαω για τεστ μεγαλύτερης διάρκειας. Απο την αλλη δεν θελω και τον θορυβο απο το cc.
Κοίτα να δεις...η ανάρτηση ενός οχήματος είναι και λίγο υποκειμενικό θέμα. Αυτό που μπορώ να πω για το Kuga είναι οτι μου έχουν εκφράσει σχετικά σχόλια και επιβάτες που κατά βάση είναι αδαείς. Λόγω του μωρού η γυναίκα μου έχει κάτσει αρκετά στο πίσω κάθισμα τον τελευταίο χρόνο και δεν το προτιμά. Απ' την άλλη ξαναλέω ότι μιλάω για αυτοκίνητο του 2023 με 35.000χλμ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αν ανατρέξει κανείς 2.5 χρόνια πίσω στο νήμα του αυτοκινήτου νομίζω θα βρει τα τότε γραπτά μου που το αμάξι ήταν ακόμα καινούριο.
Όπως και να χει στα χρήματα που ζητάει δύσκολα να βρεθεί κάτι πολύ καλύτερο. Ίσως κάνα κινέζικο μόνο που προς τιμήν τους σε όλα βάζουν ανεξάρτητη πίσω και όχι τη γυφτιά τον ημιάκαμπτο.
Κατι τελευταιο αν μπορεις να με βοηθησεις. Ο θορυβος απο τον δρομο οταν ειναι τραχυς περναει μεσα στην καμπινα;
-
-
Σε γενικές γραμμές ειναι αξιοπρεπές σ αυτο το θεμα αλλα παίζουν μεγαλο ρόλο τα ελαστικα. Πχ όταν αλλαξα τα θλιβερά Continental πρώτης τοποθέτησης, βελτιώθηκε αυτομάτως σε οτι εχει σχεση με την επαφή με το δρομο. Ειτε αυτο λέγεται άνεση, ειτε θόρυβος, είτε πρόσφυση.
Σε τραχύ δρομο πιο πιθανό να σε ενοχλήσουν τριγμοί παρα ο θορυβος κύλισης.
-
Λοιπον μετα απο τεστ του corolla σημερα διαγραφετε απο την επιλογη. Πραγματικα φιανετε ο φτωχος συγγενης των υπολοιπων στην κατηγορια. Μπορει να εχει αξιοπιστια αλλα και θορυβο απιστευτο και φθηνια πολυ. Δεν παιζονται στην τογιοτα, βαζουν μαλακο υλικο στο ταμπ[λο του yaris cross και οχι στην corolla.
Ακομη μου φανηκε και "μικρο" στην οδηγηση μετα τα kuga chery και geely. -
Τόσο χάλια ;
-
Δυστυχως, και απορω που λενε οτι το βελτιωσανε.
Ουτε φωτισμο στους διακοπτες δεν βαλανε.
Τεσπα παμε παλι για kuga βλεποντας με το πλαι του ματιου τα κινεζικα.
Θα ξανακανω τεστ το kuga σε πιο δυσκολους δρομους να βγαλω αποφαση -
Δες οπωσδήποτε τα κινέζικα και ειδικά όποιο δείχνει να έχει την καλύτερη αντιπροσωπεία για after sales support
-
.....βλεποντας με το πλαι του ματιου τα κινεζικα.....
Αν εχεις πριζα να δεις το starray της geely.
-
@axel12p said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Γνωρίζεις μήπως ποια έκδοση έκανες test drive;Την πλουσια με πανοραμικη προ facelift. Δεν ξερω αν εφταιγε αυτη αλλα ωρες ωρες νομιζα ηταν ανοιχτο το πσραθυρο.
Δεν παλεύεται αυτό με το θόρυβο όσο και καλό να είναι το αμάξι. Βέβαια άλλοι που προέρχονται από παλιότερο αμαξι μπορει να μην τους ενοχλεί ενδεχομένως ούτε να το καταλαβαίνουν. Εγώ που τα αλλάζω κάθε 6-7 χρόνια η ησυχία στην καμπίνα είναι από τα πρώτα που που κοιτάζω. Από την άλλη και ο πίσω ημιάκαμπτος αν δεν έχει καλή υλοποίηση είναι και αυτός δράμα (ειδικά αν δίνεις 35.000+)
-
@ataim said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Το ειδα και το οδηγησα για λιγο. Εκανε και ενα μπαμ μεσα στην καμπινα μαλλον απο τα ηχεια , νομιζαμε επεσε καποιος πανω μας
.
Τα geely μαλλον εχουν την χειρότερη υποστήριξη, μονο ενα συνεργειο στον αγιο στεφανο!
Τα chery μαλλον ειναι καλυτερα σαν υποστηριξη εχεις επιλογεςΟμως τα κινεζικα ολα εχουν τελικο κοστος 5000 περιπου παραπανω απο kuga.
Θα πεω και για το byd sealion 5 σημερα -
@ataim said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Το ειδα και το οδηγησα για λιγο. Εκανε και ενα μπαμ μεσα στην καμπινα μαλλον απο τα ηχεια , νομιζαμε επεσε καποιος πανω μας
.
Τα geely μαλλον εχουν την χειρότερη υποστήριξη, μονο ενα συνεργειο στον αγιο στεφανο!
Τα chery μαλλον ειναι καλυτερα σαν υποστηριξη εχεις επιλογεςΟμως τα κινεζικα ολα εχουν τελικο κοστος 5000 περιπου παραπανω απο kuga.
Θα πεω και για το byd sealion 5 σημεραΣε ενδιαφέρει μόνο hev ή phev?
-
.Σε βλέπω για Kuga!

-
Το καλό με το Kuga είναι ότι δε με έχει απασχολήσει ποτέ με θέμα αξιοπιστίας, πέραν της γνωστής ανάκλησης που τρέχει και που αδιαφορώ λόγω του ότι είναι leasing. To θεωρώ βασικό πλεονέκτημα του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με την πολυετή εγγύηση.
Το ίδιο ισχύει και με άλλα 3 ίδια που έχουμε στη δουλειά.
-
Στην τιμή που έχει το KUGA τώρα είναι μια καλή και τίμια περίπτωση. Αντίστοιχα στην κατηγορία έχει εξαιρετική σχέση τιμής αξίας το C5 aircross.
Σε οτι αφορά το Corolla Cross όποιος μπαίνει καταλαβαίνει το πρόβλημα. Δε λέω καλά τα CVT , καλα και τα αχαστα μοτόρια αλλά η αίσθηση είναι κατώτερη από κάθε άλλο Ευρωπαίο της κατηγορίας. Και τα λεφτά που ζητάνε παρόμοια - αν όχι παραπάνω πλέον.
Ford kuga FHEV vs corolla cross