-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Πολλοί επιστήμονες προσπαθούν να μεταπείσουν το κοινό απ αυτό το "δόγμα" που έχουν ασπαστεί με θρησκευτική πίστη, περί "φυσικής ζωής" που ξεκινάει απ τα "organic" προϊόντα (η ίδια η λέξη και οι μεταφράσεις της στερούνται νοήματος) και φτάνει στην άρνηση εμβολιασμών ή ακόμη παραπέρα, δείτε τον συγχωρεμένο Jobs που η φήμες λένε ότι αρνούνταν τις θεραπείες, και ξέρω κι εγώ περιπτώσεις που αρνούνται θεραπείες για αυτοάνοσα κλπ.
Δείτε πως είναι σήμερα ένας 50αρης και θυμηθείτε πως ήταν οι 50αρηδες στην παιδική σας ηλικία, αυτό αρκεί.Η εικόνα του 50αρη, και ακόμα πιο πολύ της 50αρα, έχει να κάνει και με τις συνθήκες διαβίωσης που συνεχώς βελτιώνονται. Τουλάχιστον στις χώρες εκτός Αφρικής. Οι άνθρωποι έχουν τις πληροφορίες για το τι είναι καλό για τον εαυτό τους. Από εκεί και πέρα κάποιοι τα ακολουθούν και κάποιοι όχι. Οποίος πχ συνεχίζει και καπνίζει ένα πακέτο την ημέρα δεν έχει το άλλοθι «δεν ήξερα».
Υπήρχαν εποχές που όντως δεν γνώριζαν ότι το κάπνισμα κάνει κακό.
Γνωρίζουμε ότι το να είσαι υπέρβαρος κάνει κακό (είμαι υπέρβαρος), γνωρίζουμε τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις και ποια φάρμακα να πάρεις, ώστε να προλάβεις άσχημες καταστάσεις. -
https://en.wikipedia.org/wiki/Neil_deGrasse_Tyson
βεβαια ειχαμε ξεκινησει απο τον
https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Sagan
πολυ καλος και ο δικος μας
-
Το ερώτημα είναι το εξης
Πόσοι από εμάς εδώ μέσα που γράφουμε όντως παράγουμε επιστήμη;; Ακόμα και για τους φαρμακοποιούς και ιατρούς της παρέας. Πόσοι από εσάς έχετε παράξει (έχετε οδηγηθεί σε μια σειρά πραγματικών μελετών και όχι ερωτηματολόγια ασθενών για να τσίμπαγε δωράκια) κάποιο φάρμακο πέρα από το να το πουλάτε-προτείνετε;;;Έχετε κάνει ποτέ εργαστηριακές μελέτες, όχι σε επίπεδο σπουδών αλλά στον πραγματικό κόσμο;
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το ερώτημα είναι το εξης
Πόσοι από εμάς εδώ μέσα που γράφουμε όντως παράγουμε επιστήμη;; Ακόμα και για τους φαρμακοποιούς και ιατρούς της παρέας. Πόσοι από εσάς έχετε παράξει (έχετε οδηγηθεί σε μια σειρά πραγματικών μελετών και όχι ερωτηματολόγια ασθενών για να τσίμπαγε δωράκια) κάποιο φάρμακο πέρα από το να το πουλάτε-προτείνετε;;;Έχετε κάνει ποτέ εργαστηριακές μελέτες, όχι σε επίπεδο σπουδών αλλά στον πραγματικό κόσμο;
Τι δουλειά έχει ρε συ Λαπ, το σημείο λιανικής εμπορικής διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων, με την έρευνα και τις μελέτες, είναι δυνατόν;
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το ερώτημα είναι το εξης
Lap οργανική χημεία δεν ξέρει πραγματικά ούτε το 1% των φαρμακοποιών και ιατρών εκεί έξω μεταξύ αυτών κι εγώ. Δεν βγαίνουν έτσι πλέον τα νέα φάρμακα και όχι δεν παράγει κανείς μας επιστήμη, άλλωστε δεν πήγαμε για αυτό σ αυτές τις σχολές. Κάποιοι κληρονόμοι συμφοιτητές μου με 3-4 γενεών φαρμακεία είχαν σημαία ότι θα ασχοληθούν με την έρευνα!!! Καθόμουν και γελούσα διακριτικά καθότι εγώ πήγα μόνο για βιοποριστικούς λόγους και όλοι αυτοί ήταν......ανεπαρκεστατοι για οτιδήποτε. Φυσικά άλλο το θέλω, άλλο το μπορώ .
Anyway εγώ πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να σου ρίχνει μια σφαλιάρα και να σου λέει "όχι δεν κάνεις για αυτό" σε κάποιες περιπτώσεις.
Δεν κάνουν όλοι οι γιατροί για χειρουργοί, ούτε όλοι οι φαρμακοποιοί μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κομμάτι της έρευνας ( πρώτος πρώτος εγώ που 3-4ωρα πειράματα σε εργαστήρια παραγωγής τα έκανα 1,5 ώρα για να φύγω άσχετα αν ήταν οκ το αποτέλεσμα φαινομενικά και μη γνωρίζοντας οργανική χημεία) κοκ.Υ.γ. αστείο αλλά κακό.... τότε είχα πάει για αγωνίσματα εξετάσεις για στρατιωτικές σχολές..... Αθήνα περνούσαμε εν τέλη από επιτροπή..... Ήταν ένας ψηλός ασπρομαλλης ..... από σωματότυπο φάτσες έκοβε αβερτα, άδικα αναρωτήθηκα? ΚΑΘΟΛΟΥ κάθε Χ μεγάλο που τραβούσε με το στυλό στους φακέλους ήταν απόλυτα δικαιολογημένο.
-
Δικογραφία σε βάρος δύο γιατρών – Συνταγογραφούσαν παράνομα αντιδιαβητικά φάρμακα
-
@a-d-p said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Δικογραφία σε βάρος δύο γιατρών – Συνταγογραφούσαν παράνομα αντιδιαβητικά φάρμακα
Βρε τους χάκερ!!! Το εντυπωσιακό του συγκεκριμένου περιστατικού είναι ότι τσίμπησαν τους κωδικούς συναδέλφων τους! Διαφορετικά, συνταγογράφηση ozempic και μετά πώληση του λιανική έχει ξαναγίνει (και είμαι σίγουρος ότι γίνεται και τώρα από επιτήδειους)
-
Δεν θυμαμαι αλλά οι κωδικοι παίζει να έχουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο. Το ίδιο κάνουν κάποιες αποθήκες και οι μη έχοντες ζωή μπαίνουν στους συναδέλφους τους και χαζεύουν τις αγορές.........
-
Από το 29:00 και μετά, απαντά για το υποχρεωτικό των εμβολίων.
Απάντηση στην «καταιγίδα» ανοησίας που δυστυχώς, υπάρχει και σε αυτό το νήμα.
Youtube Video -
@bassstarlet said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Καλώς επανήλθες

-
@antoniokon said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@bassstarlet said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Καλώς επανήλθες

Γραψε λιγα περισσοτερα για το νοσοκομειο και την ασθενεια
-
Συνάντησα κάτι εργαζόμενους σε δημόσιο νοσοκομείο της επαρχίας από σπόντα σε μια παρέα.
Τους ρώτησα εάν γίνει το τάδε και το άλλο, στην ουσία παρά το μεγάλο κτήριο και τις εγκαταστάσεις τους στέλνουν στα μεγάλα νοσοκομεία γειτονικού νομού.
Ρωτώ εάν γίνονται επενδύσεις όπως αναφέρει ο Αδωνις, είπε ένας πως έχουν συνεχόμενη έλλειψη προσωπικού αλλά και γενικότερα δεν έχουν ειδικότητες για βαριές περιπτώσεις.
Αυτό που κάνουν είναι λένε κάτι κτιριακές αναβαθμίσεις, όπως θερμομονώσεις και γυψοσανίδες και μέσα από εκεί φαίνονται οι αυξημένες δαπάνες. Προσωπικό δεν έχουν.
Θυμήθηκα εκείνη την ώρα τις καταγγελίες του Πολάκη για τις αναβαθμίσεις σε νοσοκομεία με κόστη 2.000 ευρώ το τμ και άλλα τέτοια.
-
Ποιος/ έμπειρος και καλός γιατρός, θα πάει να μείνει σε επαρχιακή πόλη και να δουλέψει σε δημόσιο νοσοκομείο για 2-2.500€???

. Αυτά είναι χρήματα που βγάζει σε μισή μέρα ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη.Και άντε και βρέθηκε αυτός ο γιατρός,
ποια σύζυγος/σύντροφος θα τον ακολουθήσει.... γεροντοπαλικαρο θα μείνειΚαι φυσικά ο λόγος που μιλάω μόνο για άντρα γιατρό ΔΕΝ είναι σεξιστικος, αλλά επειδή δεν πρόκειται να πάει σε επαρχιακή πόλη γυναίκα (γιατρός ή μη

) και αυτές που μεγάλωσαν σε χωριό, κοιτάνε να πάνε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη να σπουδάσουν και να εργαστούν. -
Ποιος/ έμπειρος και καλός γιατρός, θα πάει να μείνει σε επαρχιακή πόλη και να δουλέψει σε δημόσιο νοσοκομείο για 2-2.500€???

. Αυτά είναι χρήματα που βγάζει σε μισή μέρα ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη.Και άντε και βρέθηκε αυτός ο γιατρός,
ποια σύζυγος/σύντροφος θα τον ακολουθήσει.... γεροντοπαλικαρο θα μείνειΚαι φυσικά ο λόγος που μιλάω μόνο για άντρα γιατρό ΔΕΝ είναι σεξιστικος, αλλά επειδή δεν πρόκειται να πάει σε επαρχιακή πόλη γυναίκα (γιατρός ή μη

) και αυτές που μεγάλωσαν σε χωριό, κοιτάνε να πάνε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη να σπουδάσουν και να εργαστούν.Και σε αυτό το επάγγελμα η κατάσταση δυσκολεύει για να γίνουν ΕΕ.
Καρδιολόγος μου λέγε 200-300κ για καινούργια μηχανήματα -ιατρειο έξω. Δερματολόγος μια τύπισσα που... Είχε και το πακέτο εμφάνισης ήθελε 200+....
Χρήμα κόβουν οι καθηγητές που έχουν ιατρείο έξω με ένα γραφείο ή ένα υπέρηχο.....
Θα το ξαναπώ πλέον η κατάσταση ξεφεύγει,ο ανταγωνισμός σε κάθε επάγγελμα φθάνει στα ύψη και είναι δύσκολο να σταθείς απέναντι στον άλλον. Όλοι βλέπουμε πρώτα αυτόν που πάει @@@@ και προσπερναμε τον άλλον που κυνηγάει κόσμο. Άσε που οι γιατροί εδώ επαρχία έχουν ένα μπαμ μόλις ανοίγουν και μετά ξεφουσκώνουν,ο κόσμος αλλάζει απλά για να αλλάζει ή αν του χαλάνε το αφήγημα..... Φυσικά χάνεται και η υπομονή μετά από ένα σημείο οπότε αμοιβαία λύεται η σχέση γιατρού ασθενή κοκ. -

. Αυτά είναι χρήματα που βγάζει σε μισή μέρα ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη.Μου είσαι πολύ συμπαθής Α-d-p, αλλά ώπα με τις υπερβολές..
Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι γιατροί που βγάζουν 5.000/day ήτοι 100.000 το μήνα, δηλ. 1.200.000 ετησίως μόνο από το ιδιωτ. ιατρείο;
Εκτός αν μιλάμε για χειρουργούς σε ιδιωτ.κλινικές και ιατρείο ή καθηγητάδες παθολογ.ειδικοτήτων επίσης με ιδιωτ.κλινική και ιατρείο.
Οι υπόλοιποι βγάζουν περίπου ετησίως,αυτά που βγάζουν αυτοί σε 15-20 μέρες όπως λες.Μην τσουβαλιάζουμε άπαντες.
Μακάρι να ήταν 100.000/μήνα, θα άλλαζα αμάξι κάθε 3μηνο..
-
@w202-amg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Και σε αυτό το επάγγελμα η κατάσταση δυσκολεύει για να γίνουν ΕΕ.
Καρδιολόγος μου λέγε 200-300κ για καινούργια μηχανήματα -ιατρειο έξω. Δερματολόγος μια τύπισσα που... Είχε και το πακέτο εμφάνισης ήθελε 200+....
Χρήμα κόβουν οι καθηγητές που έχουν ιατρείο έξω με ένα γραφείο ή ένα υπέρηχο.....
Θα το ξαναπώ πλέον η κατάσταση ξεφεύγει,ο ανταγωνισμός σε κάθε επάγγελμα φθάνει στα ύψη και είναι δύσκολο να σταθείς απέναντι στον άλλον. Όλοι βλέπουμε πρώτα αυτόν που πάει @@@@ και προσπερναμε τον άλλον που κυνηγάει κόσμο. Άσε που οι γιατροί εδώ επαρχία έχουν ένα μπαμ μόλις ανοίγουν και μετά ξεφουσκώνουν,ο κόσμος αλλάζει απλά για να αλλάζει ή αν του χαλάνε το αφήγημα..... Φυσικά χάνεται και η υπομονή μετά από ένα σημείο οπότε αμοιβαία λύεται η σχέση γιατρού ασθενή κοκ.+1 και ειδικά για τα bold
-
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:

. Αυτά είναι χρήματα που βγάζει σε μισή μέρα ένας γιατρός στη Θεσσαλονίκη.Μου είσαι πολύ συμπαθής Α-d-p, αλλά ώπα με τις υπερβολές..
Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι γιατροί που βγάζουν 5.000/day ήτοι 100.000 το μήνα, δηλ. 1.200.000 ετησίως μόνο από το ιδιωτ. ιατρείο;
Εκτός αν μιλάμε για χειρουργούς σε ιδιωτ.κλινικές και ιατρείο ή καθηγητάδες παθολογ.ειδικοτήτων επίσης με ιδιωτ.κλινική και ιατρείο.
Οι υπόλοιποι βγάζουν περίπου ετησίως,αυτά που βγάζουν αυτοί σε 15-20 μέρες όπως λες.Μην τσουβαλιάζουμε άπαντες.
Εννοείται ότι έβαλα ακραίο σενάριο... επειδή μίλησε για βαρύ περιστατικό ο @lap

Αλλά θα με ενδιέφερε και η δική σου άποψη για τα επαρχιακά νοσοκομεία κτλ -
@w202-amg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Άσε που οι γιατροί εδώ επαρχία έχουν ένα μπαμ μόλις ανοίγουν και μετά ξεφουσκώνουν,ο κόσμος αλλάζει απλά για να αλλάζει ή αν του χαλάνε το αφήγημα.....
πολυ ενδιαφερον αυτο που λες και το ακουω με προσοχη επειδη ξερεις και τον χωρο λογω επαγγελματος αλλα και την επαρχια.
Ειχα καταλαβει οτι κατι τετοιο γινεται με μεγαζια διασκεδασης πχ καφετεριες,ταβερνες κτλπ, οπου ενα μαγαζι ειναι τιγκα γεματο και τα αλλα βαρανε μυγες. Μαλιστα, απο οτι εχω ακουσει, διαφορετικο μαγαζι ειναι το cool καθε χρονο και μαζευει τον πολυ κοσμο.
Μου κανει φοβερη εντυπωση ομως οτι το ιδιο συμβαινει και με πιο σοβαρα πραγματα, οπως πχ οι ιατροι. -

Αλλά θα με ενδιέφερε και η δική σου άποψη για τα επαρχιακά νοσοκομεία κτλO.κ.
Η αποψή μου ότι πολλοί γιατροί δεν προτιμούν τα δημόσια νοσοκομεία (και γενικά τα νοσοκομεία,γιατί και σε αρκετές ιδιωτικές κλινικές ζητάνε προσωπικό,χωρίς όμως μεγάλη ανταπόκριση),εκτός από το οικονομικό, ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και οι συνθήκες εργασίας (συνεχείς εφημερίες,τρέξιμο-ξενύχτια,διαξιφισμοί με ασθενείς και συναδέλφους,"συναδελφικές" ίντριγκες κ.λ.π.)
Ειδικά οι άνω των 45-50 που τα΄χουν ζήσει σχεδόν 2 δεκαετίες, προτιμούν ακόμη και με παρόμοιες αποδοχές να μείνουν στο προσωπικό τους ιατρείο σε πιο ήρεμους,ανθρώπινους ρυθμούς.Άλλωστε, η εργασία 15-20 έτη σε τέτοιους ρυθμούς, αφήνει ψυχική και σωματική καταπόνηση που ελάχιστοι μπορούν να ακολουθήσουν για άλλα 15-20έτη.Επιπλέον στην επαρχία,προστίθονται και οι λόγοι που αναφέρθηκαν από σένα και τον w202-amg.
Y.Γ. Μιλάμε βασικά για τις παθολογικές ειδικότητες (καρδιολογία,παθολογία,πνευμονολογία κ.ά.). Οι χειρουργικές έχουν άλλα δεδομένα.
-
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:

Αλλά θα με ενδιέφερε και η δική σου άποψη για τα επαρχιακά νοσοκομεία κτλ
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες