-
Ετήσιο service σήμερα μετά από 3 έτη κτήσης.
Αλλάχθηκαν υγρά φρένων,λάδια (0w-20),φίλτρα αέρος και λαδιού,καμπίνας,ροδέλα,συμπλήρωση πλυστικών υγρών τζαμιών. Σύνολο μαζί με εργατικά 2ώρου (135€) = 326€.
Tο service έγινε στα κεντρικά,στο Θεοχαράκη.Το πολύ θετικό ήταν πως η ανάκληση για έλεγχο πιθανής ελαττωματικής παρτίδας γεννήτριας (στα μοντ. 2022 έως 1ο εξάμηνο 2023) που τρέχει σε ΗΒ και Ευρώπη εδώ και περίπου 20μέρες, ξεκίνησε κι εδώ στον Θεοχαράκη (αν και η επιστολή δεν έφτασε ακόμη σπίτι). Έγινε ο έλεγχος και στο δικό μου και είμαι από τους τυχερούς που δεν χρήζει αλλαγή γεννήτριας.

-
Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και κάθε καλό σε όλους. Μετά από πολλά χρόνια κάνω δημοσίευση στο φόρουμ με αφορμή την επικείμενη παραγγελία ενός νέου Qashqai.
Δεδομένου ότι στην πόλη (είτε Καλαμάτα γενικά είτε στην Αθήνα όπου έρχομαι 1-2 Σαββατοκύριακα κάθε μήνα) χρησιμοποιώ μόνο ποδήλατο ή συγκοινωνίες και πολύ σπάνια αυτοκίνητο ενώ τα περισσότερα χιλιόμετρα θα είναι σε αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακούς δρόμους, αποφάσισα να απορρίψω τη νέα φουλ υβριδική έκδοση αλλά και το χειροκίνητο κιβώτιο. Οπότε πάμε για αυτόματο με ή χωρίς τετρακίνηση. Θέλω την ηλιοροφή, τις επενδύσεις Αλκαντάρα, καλοδεχούμενο το ηχοσύστημα Bose, οπότε είμαι προς την επιλογή της έκδοσης Techna Plus.
Το test drive την περασμένη Δευτέρα στον Μουστάκα στο Χαϊδάρι ήταν αποκαλυπτική εμπειρία, ό,τι πιο ήσυχο και άνετο έχω οδηγήσει. Για να βεβαιωθώ για την επιλογή μου δοκίμασα στη συνέχεια τα μόνα αυτοκίνητα που θα έπαιρνα με παρόμοια χαρακτηριστικά, το Mazda CX-30 και το Suzuki S-Cross. Το πρώτο έχει ολοφάνερα καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά είναι πολύ λιγότερο άνετο και έχει μικρότερους χώρους, το δεύτερο είναι αξιοπρεπές και σε άνεση αλλά μου φάνηκε μία κατηγορία κάτω σαν επιλογή και κάπως ακριβό στις καλές εκδόσεις (αυτόματο τετρακίνητο με ηλιοροφή).
Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι ότι η έκδοση του Qashqai που οδήγησα και με ενθουσίασε ήταν δικίνητη N-Connecta άρα με ημιάκαμπτο και 17ρες ζάντες. Η Techna plus με πολλαπλών συνδέσμων ανάρτηση και 20ρες ζάντες θα είναι το ίδιο άνετη και ήσυχη;
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα λοιπόν θα παραγγείλω το Qashqai Techna Plus σίγουρα αυτόματο και παίζω ανάμεσα σε δικίνητο ή τετρακίνητο. Σκοπεύω να κάνω πολλά ταξίδια, αρκετά από αυτά σε ορεινές διαδρομές, όχι απαραίτητα σε χιόνι αλλά ενδεχομένως σε βρεγμένο οδόστρωμα. Έχετε εμπειρία του τετρακίνητου; Η διαφορά τιμής στην Techna Plus είναι 1500 ευρώ που δε μου φαίνεται υπερβολικό ποσό.
Έχω πάρει προσφορά από το Μουστάκα στο Χαϊδάρι που δίνει δωρεάν πέντε χρόνια σέρβις, οδική βοήθεια και έξτρα των τριών, άλλα δύο χρόνια εγγύηση, φαντάζομαι αν κάνω εκεί τα σέρβις μόνο.
Πήγα και στον Σφακιανάκη στο Μαρούσι, εξαιρετική η πωλήτρια αλλά δεν έγινε κάποια ιδιαίτερα καλή προσφορά (σιωπηρά μου έκοψε τη χρέωση του μεταλλικού).
Το αυτοκίνητο θα έχει έδρα την Καλαμάτα όπου δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπροσωπεία Nissan.
Ένας φίλος στην Καλαμάτα που έχει Qashqai προ φέισλιφτ και είναι πολύ ευχαριστημένος, το αγόρασε από τον Κακούρο στην Σπάρτη και κάνει τα σέρβις στην Toyota της Καλαμάτας που έχει επίσης ο Κακούρος.
Με βάση τα παραπάνω τι προτείνετε, δικίνητο ή τετρακίνητο; Αγορά από Μουστάκα, Σφακιανάκη, Σπάρτη; Άλλη πρόταση αντιπροσωπείας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Εφόσον εισαι άνετος σίγουρα τετρακίνηση!! Ποσο βγαίνει η έκδοση αυτή?
-
@mariolas said in Nissan Qashqai 2021:
Εφόσον εισαι άνετος σίγουρα τετρακίνηση!! Ποσο βγαίνει η έκδοση αυτή?
-
το CVT είναι αξιόπιστο;
-
@thaliarque said in Nissan Qashqai 2021:
Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και κάθε καλό σε όλους. Μετά από πολλά χρόνια κάνω δημοσίευση στο φόρουμ με αφορμή την επικείμενη παραγγελία ενός νέου Qashqai.
Δεδομένου ότι στην πόλη (είτε Καλαμάτα γενικά είτε στην Αθήνα όπου έρχομαι 1-2 Σαββατοκύριακα κάθε μήνα) χρησιμοποιώ μόνο ποδήλατο ή συγκοινωνίες και πολύ σπάνια αυτοκίνητο ενώ τα περισσότερα χιλιόμετρα θα είναι σε αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακούς δρόμους, αποφάσισα να απορρίψω τη νέα φουλ υβριδική έκδοση αλλά και το χειροκίνητο κιβώτιο. Οπότε πάμε για αυτόματο με ή χωρίς τετρακίνηση. Θέλω την ηλιοροφή, τις επενδύσεις Αλκαντάρα, καλοδεχούμενο το ηχοσύστημα Bose, οπότε είμαι προς την επιλογή της έκδοσης Techna Plus.
Το test drive την περασμένη Δευτέρα στον Μουστάκα στο Χαϊδάρι ήταν αποκαλυπτική εμπειρία, ό,τι πιο ήσυχο και άνετο έχω οδηγήσει. Για να βεβαιωθώ για την επιλογή μου δοκίμασα στη συνέχεια τα μόνα αυτοκίνητα που θα έπαιρνα με παρόμοια χαρακτηριστικά, το Mazda CX-30 και το Suzuki S-Cross. Το πρώτο έχει ολοφάνερα καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά είναι πολύ λιγότερο άνετο και έχει μικρότερους χώρους, το δεύτερο είναι αξιοπρεπές και σε άνεση αλλά μου φάνηκε μία κατηγορία κάτω σαν επιλογή και κάπως ακριβό στις καλές εκδόσεις (αυτόματο τετρακίνητο με ηλιοροφή).
Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι ότι η έκδοση του Qashqai που οδήγησα και με ενθουσίασε ήταν δικίνητη N-Connecta άρα με ημιάκαμπτο και 17ρες ζάντες. Η Techna plus με πολλαπλών συνδέσμων ανάρτηση και 20ρες ζάντες θα είναι το ίδιο άνετη και ήσυχη;
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα λοιπόν θα παραγγείλω το Qashqai Techna Plus σίγουρα αυτόματο και παίζω ανάμεσα σε δικίνητο ή τετρακίνητο. Σκοπεύω να κάνω πολλά ταξίδια, αρκετά από αυτά σε ορεινές διαδρομές, όχι απαραίτητα σε χιόνι αλλά ενδεχομένως σε βρεγμένο οδόστρωμα. Έχετε εμπειρία του τετρακίνητου; Η διαφορά τιμής στην Techna Plus είναι 1500 ευρώ που δε μου φαίνεται υπερβολικό ποσό.
Έχω πάρει προσφορά από το Μουστάκα στο Χαϊδάρι που δίνει δωρεάν πέντε χρόνια σέρβις, οδική βοήθεια και έξτρα των τριών, άλλα δύο χρόνια εγγύηση, φαντάζομαι αν κάνω εκεί τα σέρβις μόνο.
Πήγα και στον Σφακιανάκη στο Μαρούσι, εξαιρετική η πωλήτρια αλλά δεν έγινε κάποια ιδιαίτερα καλή προσφορά (σιωπηρά μου έκοψε τη χρέωση του μεταλλικού).
Το αυτοκίνητο θα έχει έδρα την Καλαμάτα όπου δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπροσωπεία Nissan.
Ένας φίλος στην Καλαμάτα που έχει Qashqai προ φέισλιφτ και είναι πολύ ευχαριστημένος, το αγόρασε από τον Κακούρο στην Σπάρτη και κάνει τα σέρβις στην Toyota της Καλαμάτας που έχει επίσης ο Κακούρος.
Με βάση τα παραπάνω τι προτείνετε, δικίνητο ή τετρακίνητο; Αγορά από Μουστάκα, Σφακιανάκη, Σπάρτη; Άλλη πρόταση αντιπροσωπείας;
- Αν ανέβεις tekna plus είναι αμαρτία να το πάρεις 2WD
- Η n-connecta φοράει 18αρες νομίζω
-
Στο Μαρούσι στον Σφακιανάκη, που είχα δοκιμάσει το αμάξι το καλοκαίρι, μου είχαν πει με extra ένα 1 χιλιάρικο επέκταση εγγύησης από 2 στα 5. Τα 2 είναι πολύ λίγα για αμάξι ειδικά αν πρόκειται να του κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα.
Επίσης η άποψή μου είναι να έχεις στο αμάξι ό,τι πραγματικά χρησιμοποιείς. Αν πχ την τετρακίνηση θα την χρησιμοποιείς ελάχιστα θα καις τσάμπα βενζίνη παραπάνω συν την extra συντήρηση. Σίγουρα η τετρακίνηση κάνει πιο σταθερό το αμάξι αλλά δεν είναι και αγωνιστικό το SUV. Αλλά ξαναλέω είναι η άποψή μου, φιλικά.
Με το καλό το αυτοκίνητο εύχομαι 🤩
-
@nikonino said in Nissan Qashqai 2021:
Στο Μαρούσι στον Σφακιανάκη, που είχα δοκιμάσει το αμάξι το καλοκαίρι, μου είχαν πει με extra ένα 1 χιλιάρικο επέκταση εγγύησης από 2 στα 5. Τα 2 είναι πολύ λίγα για αμάξι ειδικά αν πρόκειται να του κάνεις πάρα πολλά χιλιόμετρα.
3 έτη είναι η στάνταρ εγγύηση.
Οχι ότι και πάλι είναι πολλά, απλά για την διευκρίνση..
-
Γιατι τόσα λίγα η nissan? Δεν τους ειχα πάρει χαμπάρι
-
Αν δεν έχει μεγάλη διαφορα το 4κινητο μην το σκέφτεσαι καν. Δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση. Κάτοχος CX-30 AWD.
Η αίσθηση αλλά και η σιγουριά που προσφέρει η 4κινηση ειδικά σε διαδρομές με στροφές αλλά και όταν δεν έχεις και την καλύτερη πρόσφυση είναι ανεκτίμητη.
Συν αν κινηθείς ορεινά όπως λες και με ένα all season ελαστικό θα έχεις πολύ λιγότερα άγχη. -
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
@nikonino said in Nissan Qashqai 2021:
3 έτη είναι η στάνταρ εγγύηση.
Οχι ότι και πάλι είναι πολλά, απλά για την διευκρίνση..
Ανάποδα τότε θα είναι. 3 έτη στάνταρ και η επέκταση αλλά 2.
-
Ευχαριστώ όλους για τις ως τώρα απαντήσεις!
Τετρακίνητο λοιπόν... Μπορώ να αλλάξω μελλοντικά ζαντολάστιχα σε 17 ίντσες για οικονομία, λιγότερο θόρυβο και μεγαλύτερη άνεση;
Επίσης παραμένει το ερώτημα, να το πάρω από Μουστάκα; Έχετε θετική εμπειρία από άλλο έμπορο Νισάν;
-
Ευχαριστώ όλους για τις ως τώρα απαντήσεις!
Τετρακίνητο λοιπόν... Μπορώ να αλλάξω μελλοντικά ζαντολάστιχα σε 17 ίντσες για οικονομία, λιγότερο θόρυβο και μεγαλύτερη άνεση;
Επίσης παραμένει το ερώτημα, να το πάρω από Μουστάκα; Έχετε θετική εμπειρία από άλλο έμπορο Νισάν;
μπορεις να αλλαξεις αρκει να βαλεις μια εργοστασιακη διασταση. το καλυτερο ειναι να το κανεις με την παραλαβη δηλ βαζεις αγγελια μηπως καποιος αλλος με Κασκαι θελει να τα κανει τραμπα.
-
Έχω δοκιμάσει όλες ή σχεδόν όλες τις εκδόσεις του Κασκάι. Στο λινκ της υπογραφής μου μπορείς να τις βρεις. Είναι καλό αυτοκίνητο αλλά με τις νέες αφίξεις έχει πλέον ξεπεραστεί. Ειδικά στα 40+ χιλιάρικα, δεν αξίζει με τίποτα τόσα χρήματα. Δε θα τα έδινα ΠΛΕΟΝ για κανένα λόγο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Να περιμένεις επίσης ότι θα έχει τρομερή απαξίωση ως μεταχειρισμένο σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς.
-
Η χρηση που θα του κανεις "φωναζει" για χειροκινητο κιβωτιο γιατι να μπλεξεις με τα προβληματικα αυτοματα της Nissan?
Ασε που το συγκεκριμενο χειροκινητο ειναι και πολυ καλο.
Πολλα τα 40 για το qashqai ,παρα πολλα ,συμφωνο με τον απο πανω. -
Ποιες νέες αφίξεις έχουν πλέον κάνει το Qashqai ξεπερασμένη επιλογή;
-
Με αυτό το προφίλ χρήσης, ήγουν κίνηση σε αυτοκινητόδρομους και επαρχιακούς πέριξ της Καλαμάτας, δε βλέπω κσνένα σοβαρό λόγο για 4χ4, ούτε για αυτόματο, ούτε για 20''.
Ή ανυπαρξία ντίλερ είναι επίσης μείον ,(βάρεσε κανένα κανόνι;), πιστεύω θα διορθωθεί μελλοντικά.
Υγ1.Αχ, να υπήρχε ακόμα το κασκάι με τον αθάνατο 1.5dci και το 6άρι δια χειρός, ταμάμ θα ήταν...
Υγ2. 40 χήνες είναι πολλά
Υγ3. Πέρνα και από KGM, αλλά και άλλους (cx-5, hiundai), στο κέρδος θα σου βγει. -
Έχασα κάτι; Είναι τα νέα cvt της Nissan προβληματικά;
-
Πιστεύω στις πρώτες εκδόσεις ειναι πολυ δυνατή επιλογή. Οταν ομως φτάνει σε 40 plus εχει καλύτερες επιλογές.
-
@mariolas said in Nissan Qashqai 2021:
Πιστεύω στις πρώτες εκδόσεις ειναι πολυ δυνατή επιλογή. Οταν ομως φτάνει σε 40 plus εχει καλύτερες επιλογές.
Γενικά όσο ανεβαίνει το budget, διευρύνονται οι επιλογές, εξαρτάται από τις προτεραιότητες που θέτει ο αγοραστής.
Σε μη κινέζικο δεν υπάρχουν πολλές επιλογές με τον εξοπλισμό του QQ (δέρμα - Αλκαντάρα, πανοραμική κτλ)
Σε τετρακίνητο δε, μόνο κορεάτικο σκέφτομαι και ίσως το jaecoo 7 AWD EXCLUSIVE , το οποίο πλησιάζει τα 39000€
Nissan Qashqai 2021