Σας ευχαριστώ πολύ, και στα δικά σας αν προγραμματίζετε αγορά! Εννοείται θα σας ενημερώσω. Ελπίζω να το έχω πριν από το Πάσχα.
Μπλε με μαύρη οροφή, Techna+, X-Tronic 4WD
Σας ευχαριστώ πολύ, και στα δικά σας αν προγραμματίζετε αγορά! Εννοείται θα σας ενημερώσω. Ελπίζω να το έχω πριν από το Πάσχα.
Μπλε με μαύρη οροφή, Techna+, X-Tronic 4WD
Έκανα την παραγγελία στον Κακούρο στη Σπάρτη. Μέτρησε πολύ ότι θα το πηγαίνω εδώ (Καλαμάτα) για σέρβις σε συνδυασμό βέβαια με την έκπτωση, το συναγερμό κλπ. Είναι η πιο συμφέρουσα και βολική για το μέλλον επιλογή με βάση τα τωρινά δεδομένα.
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις ευχές!
Σας ευχαριστώ όλους! Σήμερα και Τετάρτη ψάχνω αντιπροσωπεία να δώσω προκαταβολή. Αν έχετε κάποια καλή ή κακή εμπειρία σχετικά, πείτε μου.
@ernest σε ευχαριστώ πολύ! Στείλε πμ να θυμηθούμε τα παλιά!
@zaxosm σίγουρα θα είναι πολύ καλό και το Tucson, ίσως έπρεπε να δοκιμάσω αυτό και το Sportage πριν την τελική απόφαση αλλά τώρα πια αποφάσισα
Ελαφρώς οφτοπικ αλλά θα το σώσω ελπίζω στο τέλος.
Όπως ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα η αγορά ενός αυτοκινήτου έχει πολλές φορές υποκειμενικά και συναισθηματικά κριτήρια.
Είμαι 53 ετών και είναι η πρώτη φορά που αγοράζω καινούργιο αυτοκίνητο. Το τωρινό μου αυτοκίνητο είναι ένα Nissan Sunny 1.3 του 1988, χωρίς ερκοντίσιον, υδραυλικό τιμόνι, τίποτα ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό, το οποίο κοντεύει τα 400.000 χιλιόμετρα. Το έχουμε στην οικογένεια από την πρώτη του μέρα, εταιρικό της ΕΚΟ όπου δούλευε ο πατέρας μου, όταν πήρε σύνταξη το αγόρασε. Παλικάρι ως τώρα, έχει όμως θέμα με το κιβώτιο ταχυτήτων και δεν το εμπιστεύομαι εδώ και μήνες για ταξίδι.
Το μόνο αυτοκίνητο που έχω αγοράσει ως τώρα είναι μια μεταχειρισμένη 520i του 96 που αγοράστηκε το 2005 και την μεταπώλησα εννιά χρόνια μετά. Εξαιρετικά ευχάριστο, άνετο, όμορφο (για μένα) αυτοκίνητο, πολύ οικονομικό για την εποχή του και το μέγεθός του (στα χέρια μου 7 λίτρα στα 100 χλμ), με τον λατρεμένο εξακύλινδρο, μου έκανε συντροφιά στα πολύωρα ταξίδια όταν διορίστηκα στην Ξάνθη. Με γονάτισαν όμως οι βλάβες και τα συνεργεία και με την κρίση δεν άντεξα και το έδωσα. Αν με ρωτήσετε αν μετάνιωσα την τότε αγορά η απάντηση είναι όχι, γιατί παρόλες τις βλάβες έχει κυριαρχήσει στη μνήμη η ευχαρίστηση της αγοράς και οδήγησης αυτού του αυτοκινήτου.
Αναφέρω όλα αυτά για να εξηγήσω ότι η επιλογή του QQ είναι σαφώς υποκειμενική και συναισθηματική αφενός γιατί μου αρέσει πάρα πολύ εξωτερικά και εσωτερικά, αφετέρου γιατί στην οδήγηση ήταν ακόμα καλύτερο από αυτό που περίμενα. Διαβάζω με προσοχή τις προτάσεις σας αλλά δεν αλλάζω απόφαση. Αν είχα οικονομικό πρόβλημα θα έπαιρνα κάποια βασική έκδοση ή χειροκίνητο αλλά θέλω την άνεση και την πολυτέλεια αυτόματου και καλού εξοπλισμού.
Άλλωστε είδα άλλα αυτοκίνητα που μου αρέσουν αλλά δε μου έκαναν κανένα κλικ στο test drive εκτός από την αίσθηση εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής του Μάζντα. Πριν από ένα -δυο χρόνια θα κοίταζα το απερχόμενο CX-5 σε ντίζελ έκδοση αλλά δεν το πρόλαβα ενώ το καινούργιο δεν έχει έρθει ακόμα, δε μπορώ να το περιμένω και δε μου αρέσει που έχει σαν πολλά άλλα τεράστια οθόνη.
Τι χάνω αλλάζοντας τις 20ρες σε 17ρες; 
Από μία σύμπτωση, μία μέρα πριν κάνω την παραγγελία έπεσα στην Καλαμάτα κοντά στο πάρκο Σιδηροδρόμων πάνω σε ένα σταθμευμένο μπλε Qashqai. Βλέπω την πίσω πινακίδα, νοικιάρικο της Avis!
Μη σας τα πολυλογώ σήμερα το νοίκιασα για να κάνω το ταξίδι Καλαμάτα-Αθήνα και έχω εξαιρετική εντύπωση. Είναι βασική έκδοση Unique με χειροκίνητο κιβώτιο, κάνει όμως υπέροχο ταξίδι, ήσυχο, άνετο και ασφαλές. Πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και βέβαια ανυπομονώ να έρθει το δικό μου.
Κατανάλωση 6,1, δεν ξέρω σε ποιο βαθμό και προς ποια κατεύθυνση επηρεάστηκε από την παράκαμψη λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων: μας πέταξαν έξω από την εθνική στον κόμβο Στέρνας και μπήκαμε πάλι στον κόμβο Αγίου Βασιλείου πριν από τα διόδια στο Σπαθοβούνι.
Καλό κιβώτιο ταχυτήτων αλλά στο σταμάτα ξεκίνα στην πόλη δεν είναι τόσο ευχάριστο και σαφώς προτιμώ την ευκολία του αυτόματου. Αρκετά φωτεινό εσωτερικό, φαντάζομαι ακόμα περισσότερο θα είναι με τη γυάλινη οροφή.
Δε νομίζω πως θα απενεργοποιήσω κανένα από τα συστήματα ασφαλείας και προειδοποίησης γιατί μεγαλώνω και δεν έχω τα αντανακλαστικά που είχα.
Μου φαίνεται τεράστιο σε σχέση με το Sunny του 88 και ιδίως στο παρκάρισμα δεν έχω ιδέα που φτάνει μπροστά. Πάλι καλά που η έκδοση που παίρνω έχει και μπροστά κάμερα.
Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι και μπορώ να βοηθήσω, πείτε μου. 
Το S-Cross το οδήγησα μόνο σε στενά γύρω από το Σφακιανάκη της Κηφισίας και δεν έχω άποψη για τη δύναμη ή για τη συμπεριφορά σε μεσαίες ταχύτητες. Μου φάνηκε αρκετά πιο άνετη η ανάρτηση από του CX-30 αλλά λιγότερο από του Qashqai. Θα ήταν πιο δίκαιη η σύγκριση στην ίδια ακριβώς διαδρομή με τις ίδιες ανωμαλίες στο οδόστρωμα και με ποικιλία στις ταχύτητες.
Ο κινητήρας ακούγεται πολύ περισσότερο στο Σουζούκι παρά στα άλλα δύο. Σε αισθητή ποιότητα βρίσκεται ένα σκαλί πιο κάτω επίσης αλλά δίνει την εντύπωση του δεμένου και καλοφτιαγμένου με απόλυτα κριτήρια. Το Μάζντα είναι αλλού σε αισθητή ποιότητα, το QQ σε κερδίζει με την ησυχία, το πολύ ευχάριστο περιβάλλον οδήγησης.
Τέλος έχω την υποψία ότι δε θα φαίνεται διαφορά στην ιπποδύναμη μεταξύ 129 και 110 ίππων στο S-Cross στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη.
Ήμουν έτοιμος να συμφωνήσω με το μήνυμα που όμως μόλις σβήστηκε! Στα χρήματα αυτά που, ναι, ακούγονται υπερβολικά για Νισάν, δεν υπάρχει κάτι με αυτόν τον εξοπλισμό και τις προδιαγραφές.
Ας πούμε το Μάζντα είναι εξαιρετική επιλογή αλλά έρχεται πιο ακριβά έχοντας λιγότερους χώρους, λιγότερο άνετη ανάρτηση και είναι λιγότερο ήσυχο. Επίσης μου φάνηκε πολύ σκοτεινό το εσωτερικό παρόλο που οδήγησα την έκδοση Nagisa με τα πιο ανοιχτόχρωμα καθίσματα.
Δε με ενδιαφέρουν οι πρίμιουμ μάρκες της Γερμανίας ή Λέξους, έχω ταξιδέψει με Τογιότα (και CH-R και κορόλα Κρος) και θα τα συνιστούσα σε όλους αλλά δε μου άρεσαν προσωπικά ούτε σαν χώροι ούτε σαν άνεση.
Στην έκθεση του φθινοπώρου του 24 στο αεροδρόμιο είδα τα κορεάτικα, θα τα έπαιρνα με κλειστά μάτια στις μικρότερες κατηγορίες αλλά δε μου αρέσουν ούτε το Τουσόν ούτε το Σπόρτατζ.
Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και κάθε καλό σε όλους. Μετά από πολλά χρόνια κάνω δημοσίευση στο φόρουμ με αφορμή την επικείμενη παραγγελία ενός νέου Qashqai.
Δεδομένου ότι στην πόλη (είτε Καλαμάτα γενικά είτε στην Αθήνα όπου έρχομαι 1-2 Σαββατοκύριακα κάθε μήνα) χρησιμοποιώ μόνο ποδήλατο ή συγκοινωνίες και πολύ σπάνια αυτοκίνητο ενώ τα περισσότερα χιλιόμετρα θα είναι σε αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακούς δρόμους, αποφάσισα να απορρίψω τη νέα φουλ υβριδική έκδοση αλλά και το χειροκίνητο κιβώτιο. Οπότε πάμε για αυτόματο με ή χωρίς τετρακίνηση. Θέλω την ηλιοροφή, τις επενδύσεις Αλκαντάρα, καλοδεχούμενο το ηχοσύστημα Bose, οπότε είμαι προς την επιλογή της έκδοσης Techna Plus.
Το test drive την περασμένη Δευτέρα στον Μουστάκα στο Χαϊδάρι ήταν αποκαλυπτική εμπειρία, ό,τι πιο ήσυχο και άνετο έχω οδηγήσει. Για να βεβαιωθώ για την επιλογή μου δοκίμασα στη συνέχεια τα μόνα αυτοκίνητα που θα έπαιρνα με παρόμοια χαρακτηριστικά, το Mazda CX-30 και το Suzuki S-Cross. Το πρώτο έχει ολοφάνερα καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά είναι πολύ λιγότερο άνετο και έχει μικρότερους χώρους, το δεύτερο είναι αξιοπρεπές και σε άνεση αλλά μου φάνηκε μία κατηγορία κάτω σαν επιλογή και κάπως ακριβό στις καλές εκδόσεις (αυτόματο τετρακίνητο με ηλιοροφή).
Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι ότι η έκδοση του Qashqai που οδήγησα και με ενθουσίασε ήταν δικίνητη N-Connecta άρα με ημιάκαμπτο και 17ρες ζάντες. Η Techna plus με πολλαπλών συνδέσμων ανάρτηση και 20ρες ζάντες θα είναι το ίδιο άνετη και ήσυχη;
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα λοιπόν θα παραγγείλω το Qashqai Techna Plus σίγουρα αυτόματο και παίζω ανάμεσα σε δικίνητο ή τετρακίνητο. Σκοπεύω να κάνω πολλά ταξίδια, αρκετά από αυτά σε ορεινές διαδρομές, όχι απαραίτητα σε χιόνι αλλά ενδεχομένως σε βρεγμένο οδόστρωμα. Έχετε εμπειρία του τετρακίνητου; Η διαφορά τιμής στην Techna Plus είναι 1500 ευρώ που δε μου φαίνεται υπερβολικό ποσό.
Έχω πάρει προσφορά από το Μουστάκα στο Χαϊδάρι που δίνει δωρεάν πέντε χρόνια σέρβις, οδική βοήθεια και έξτρα των τριών, άλλα δύο χρόνια εγγύηση, φαντάζομαι αν κάνω εκεί τα σέρβις μόνο.
Πήγα και στον Σφακιανάκη στο Μαρούσι, εξαιρετική η πωλήτρια αλλά δεν έγινε κάποια ιδιαίτερα καλή προσφορά (σιωπηρά μου έκοψε τη χρέωση του μεταλλικού).
Το αυτοκίνητο θα έχει έδρα την Καλαμάτα όπου δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπροσωπεία Nissan.
Ένας φίλος στην Καλαμάτα που έχει Qashqai προ φέισλιφτ και είναι πολύ ευχαριστημένος, το αγόρασε από τον Κακούρο στην Σπάρτη και κάνει τα σέρβις στην Toyota της Καλαμάτας που έχει επίσης ο Κακούρος.
Με βάση τα παραπάνω τι προτείνετε, δικίνητο ή τετρακίνητο; Αγορά από Μουστάκα, Σφακιανάκη, Σπάρτη; Άλλη πρόταση αντιπροσωπείας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
@dimsabas δεν είχα ούτε στιγμή δίλημμα για κινέζικο. Όταν άρχισα να σκέφτομαι την πιθανή αγορά πριν από κάποιους μήνες τα υποψήφια ήταν μόνο αυτοκίνητα που μου αρέσουν και μπορώ να με φανταστώ οδηγό και ιδιοκτήτη. Jogger, Duster, Clio, Captur, Symbioz, C5 Aircross, Octavia, Corolla Cross αλλά και το SW, CX-5, CX-30, S-Cross και βέβαια το QQ. Γρήγορα αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους τα ευρωπαϊκά και στην τελική επιλογή πριν τα test drive της περασμένης εβδομάδας είχαν μείνει μόνο τα τελευταία τέσσερα με φαβορί εξαρχής το QQ που με είχε ξετρελάνει στατικά στην έκθεση του 24. Ήταν στην έκδοση Techna Plus...
Εκεί που μένω δεν έχω δυνατότητα φόρτισης ούτε εδώ στην Αθήνα οπότε ο,τιδήποτε με πρίζα είναι άνευ νοήματος. Σε μερικά χρόνια σίγουρα θα είναι αλλιώς τα δεδομένα αλλά εγώ θέλω αυτοκίνητο το Πάσχα...
@dstou ευχαριστώ πολύ!
Από μία σύμπτωση, μία μέρα πριν κάνω την παραγγελία έπεσα στην Καλαμάτα κοντά στο πάρκο Σιδηροδρόμων πάνω σε ένα σταθμευμένο μπλε Qashqai. Βλέπω την πίσω πινακίδα, νοικιάρικο της Avis!
Μη σας τα πολυλογώ σήμερα το νοίκιασα για να κάνω το ταξίδι Καλαμάτα-Αθήνα και έχω εξαιρετική εντύπωση. Είναι βασική έκδοση Unique με χειροκίνητο κιβώτιο, κάνει όμως υπέροχο ταξίδι, ήσυχο, άνετο και ασφαλές. Πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και βέβαια ανυπομονώ να έρθει το δικό μου.
Κατανάλωση 6,1, δεν ξέρω σε ποιο βαθμό και προς ποια κατεύθυνση επηρεάστηκε από την παράκαμψη λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων: μας πέταξαν έξω από την εθνική στον κόμβο Στέρνας και μπήκαμε πάλι στον κόμβο Αγίου Βασιλείου πριν από τα διόδια στο Σπαθοβούνι.
Καλό κιβώτιο ταχυτήτων αλλά στο σταμάτα ξεκίνα στην πόλη δεν είναι τόσο ευχάριστο και σαφώς προτιμώ την ευκολία του αυτόματου. Αρκετά φωτεινό εσωτερικό, φαντάζομαι ακόμα περισσότερο θα είναι με τη γυάλινη οροφή.
Δε νομίζω πως θα απενεργοποιήσω κανένα από τα συστήματα ασφαλείας και προειδοποίησης γιατί μεγαλώνω και δεν έχω τα αντανακλαστικά που είχα.
Μου φαίνεται τεράστιο σε σχέση με το Sunny του 88 και ιδίως στο παρκάρισμα δεν έχω ιδέα που φτάνει μπροστά. Πάλι καλά που η έκδοση που παίρνω έχει και μπροστά κάμερα.
Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι και μπορώ να βοηθήσω, πείτε μου. 
Σας ευχαριστώ πολύ, και στα δικά σας αν προγραμματίζετε αγορά! Εννοείται θα σας ενημερώσω. Ελπίζω να το έχω πριν από το Πάσχα.
Μπλε με μαύρη οροφή, Techna+, X-Tronic 4WD
Έκανα την παραγγελία στον Κακούρο στη Σπάρτη. Μέτρησε πολύ ότι θα το πηγαίνω εδώ (Καλαμάτα) για σέρβις σε συνδυασμό βέβαια με την έκπτωση, το συναγερμό κλπ. Είναι η πιο συμφέρουσα και βολική για το μέλλον επιλογή με βάση τα τωρινά δεδομένα.
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις ευχές!
Ξέχασα να γράψω στα δώρα Σπάρτης την κεραμική επίστρωση
Πρόταση Σπάρτης (Κακούρος): έκπτωση σχεδόν 800, οπότε έρχεται φθηνότερα από την πρόταση Σφακιανάκη ήδη, δώρο 5 χρόνια οδική βοήθεια, φιμέ μεμβράνες, συναγερμός Cobra, δωρεάν το πρώτο σέρβις στην Καλαμάτα, παράδοση αυτοκινήτου στην Καλαμάτα.
Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα όντως για εξουσιοδοτημένο σέρβις στην Τογιότα της Καλαμάτας.
Τέλος αν δεν έχει έρθει το αυτοκίνητο ως το Πάσχα, θα μου δώσουν αυτοκίνητο για το ταξίδι μου στην Αθήνα.
Συγκριτικά ο Μουστάκας έχει μηδενική έκπτωση αλλά δίνει δωρεάν 5 χρόνια οδική βοήθεια, 5 χρόνια σέρβις αν γίνεται εκεί και επέκταση εγγύησης κατά δύο χρόνια, πάλι από τον ίδιο, όχι επίσημα από τη Νισάν.
Τι λέτε;
@sabas_thess ... υποκειμενικό αλλά έτσι κι αλλιώς πρέπει να είναι δεσμευμένη. Το θέμα είναι ότι κάνει εξαιρετικά τη δουλειά της. Θα ήθελα πολύ αυτή να μου παραδώσει το αυτοκίνητο.
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές όλους! Δε νομίζω να προλαβαίνω να ρωτήσω αντιπροσωπείες σε άλλες πόλεις, η Σπάρτη έχει νόημα εφόσον μπορούν να κάνουν έκτακτο σέρβις στην Τογιότα της Καλαμάτας.
Μόλις έφυγα από τον Θεοχαράκη στον Κηφισό. Ούτε καραμέλες από εκεί.
Μίλησα με Κακούρο στη Σπάρτη, θα μου κάνουν πρόταση την Τετάρτη το πρωί και ανάλογα θα κλείσω εκεί ή στο Μουστάκα. Αν και η καρδιά μου λέει Σφακιανάκη στο Μαρούσι, πόσο συμπαθητική η κοπέλα εκεί...
Σας ευχαριστώ όλους! Σήμερα και Τετάρτη ψάχνω αντιπροσωπεία να δώσω προκαταβολή. Αν έχετε κάποια καλή ή κακή εμπειρία σχετικά, πείτε μου.
@ernest σε ευχαριστώ πολύ! Στείλε πμ να θυμηθούμε τα παλιά!
@zaxosm σίγουρα θα είναι πολύ καλό και το Tucson, ίσως έπρεπε να δοκιμάσω αυτό και το Sportage πριν την τελική απόφαση αλλά τώρα πια αποφάσισα
Το S-Cross το οδήγησα μόνο σε στενά γύρω από το Σφακιανάκη της Κηφισίας και δεν έχω άποψη για τη δύναμη ή για τη συμπεριφορά σε μεσαίες ταχύτητες. Μου φάνηκε αρκετά πιο άνετη η ανάρτηση από του CX-30 αλλά λιγότερο από του Qashqai. Θα ήταν πιο δίκαιη η σύγκριση στην ίδια ακριβώς διαδρομή με τις ίδιες ανωμαλίες στο οδόστρωμα και με ποικιλία στις ταχύτητες.
Ο κινητήρας ακούγεται πολύ περισσότερο στο Σουζούκι παρά στα άλλα δύο. Σε αισθητή ποιότητα βρίσκεται ένα σκαλί πιο κάτω επίσης αλλά δίνει την εντύπωση του δεμένου και καλοφτιαγμένου με απόλυτα κριτήρια. Το Μάζντα είναι αλλού σε αισθητή ποιότητα, το QQ σε κερδίζει με την ησυχία, το πολύ ευχάριστο περιβάλλον οδήγησης.
Τέλος έχω την υποψία ότι δε θα φαίνεται διαφορά στην ιπποδύναμη μεταξύ 129 και 110 ίππων στο S-Cross στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη.
@dimsabas δεν είχα ούτε στιγμή δίλημμα για κινέζικο. Όταν άρχισα να σκέφτομαι την πιθανή αγορά πριν από κάποιους μήνες τα υποψήφια ήταν μόνο αυτοκίνητα που μου αρέσουν και μπορώ να με φανταστώ οδηγό και ιδιοκτήτη. Jogger, Duster, Clio, Captur, Symbioz, C5 Aircross, Octavia, Corolla Cross αλλά και το SW, CX-5, CX-30, S-Cross και βέβαια το QQ. Γρήγορα αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους τα ευρωπαϊκά και στην τελική επιλογή πριν τα test drive της περασμένης εβδομάδας είχαν μείνει μόνο τα τελευταία τέσσερα με φαβορί εξαρχής το QQ που με είχε ξετρελάνει στατικά στην έκθεση του 24. Ήταν στην έκδοση Techna Plus...
Εκεί που μένω δεν έχω δυνατότητα φόρτισης ούτε εδώ στην Αθήνα οπότε ο,τιδήποτε με πρίζα είναι άνευ νοήματος. Σε μερικά χρόνια σίγουρα θα είναι αλλιώς τα δεδομένα αλλά εγώ θέλω αυτοκίνητο το Πάσχα...
@dstou ευχαριστώ πολύ!