Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
    • 1
    • 2
    • 525
    • 526
    • 527
    • 528
    • 529
    • 527 / 529
    Αντίλογος
    90
    10580
    179268
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • bekiaris
      bekiaris @red_monster last edited by

@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Απάντησες μόνος σου και στις δύο ερωτήσεις.
      Όσα γράφεις έχουν ελάχιστη σχέση με το πραγματικό επίπεδο των παροχών υγείας, εκτός αν θεωρείς ότι το δημόσιο νοσοκομείο οφείλει να λειτουργεί ως ξενοδοχείο πολλών αστέρων.
      Όσον αφορά τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, δεν διατυπώνεις κάποιο ουσιαστικό αντεπιχείρημα· απλώς αναμασάς όσα ακούγονται δεξιά κι αριστερά από ανθρώπους που ούτε καν έχουν περάσει απ’ έξω από ένα καλό δημόσιο πανεπιστήμιο.

σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συγκρίνω ένα ιδιωτικό με ένα δημόσιο, αλλά δνε μπορει ένας νοσηλευόμενος να κάνει εμετό και να έρχεται η καθαρίστρια μετά απο 30 λεπτά και να κάνει και μισή δουλειά... το θέμα των εγκαταστάσεων πραγματικά ειναι πολύ σοβαρό, δεν ειπα να πάμε στην πολυτέλεια, αλλά δεν μπορεί σε ένα νοσοκομείο, να σιχέναισε να πάς στην τουαλέτα.

ως προς το σχόλιο σου για τα δημόσια πανεπιστήμια, θα σε απογοητεύσω, ήμουν φοιτητης σε πανεπιστήμιο της Αθήνας που πέρασα με πανελλήνιες, και έχω κάνει και 2 μεταπτυχιακά σε διαφορετικά πανεπιστήμια στην Αθήνα, οποτε και μόνο απο τα 7 χρόνια που έφαγα σε πανεπιστήμια της ΑΘήνας συνολικά, κάποια άποψη θα (προσωπική) θα σχημάτισα. δεν το λες οτι πέρασα πάντως και απέξω...

R 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • R
        red_monster @bekiaris last edited by

@bekiaris said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Όσα γράφεις έχουν ελάχιστη σχέση με το πραγματικό επίπεδο των παροχών υγείας, εκτός αν θεωρείς ότι το δημόσιο νοσοκομείο οφείλει να λειτουργεί ως ξενοδοχείο πολλών αστέρων.
        Όσον αφορά τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, δεν διατυπώνεις κάποιο ουσιαστικό αντεπιχείρημα· απλώς αναμασάς όσα ακούγονται δεξιά κι αριστερά από ανθρώπους που ούτε καν έχουν περάσει απ’ έξω από ένα καλό δημόσιο πανεπιστήμιο.

σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συγκρίνω ένα ιδιωτικό με ένα δημόσιο, αλλά δνε μπορει ένας νοσηλευόμενος να κάνει εμετό και να έρχεται η καθαρίστρια μετά απο 30 λεπτά και να κάνει και μισή δουλειά... το θέμα των εγκαταστάσεων πραγματικά ειναι πολύ σοβαρό, δεν ειπα να πάμε στην πολυτέλεια, αλλά δεν μπορεί σε ένα νοσοκομείο, να σιχέναισε να πάς στην τουαλέτα.

ως προς το σχόλιο σου για τα δημόσια πανεπιστήμια, θα σε απογοητεύσω, ήμουν φοιτητης σε πανεπιστήμιο της Αθήνας που πέρασα με πανελλήνιες, και έχω κάνει και 2 μεταπτυχιακά σε διαφορετικά πανεπιστήμια στην Αθήνα, οποτε και μόνο απο τα 7 χρόνια που έφαγα σε πανεπιστήμια της ΑΘήνας συνολικά, κάποια άποψη θα (προσωπική) θα σχημάτισα. δεν το λες οτι πέρασα πάντως και απέξω...

Το είδες και μόνος σου: όταν έσφιξαν τα πράγματα, το ιδιωτικό τον έστειλε σούμπιτο στο δημόσιο, ακόμη κι αν οι τουαλέτες δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Ποιο ακριβώς ήταν, λοιπόν, το πρόβλημα με το δωρεάν δημόσιο πανεπιστήμιο;
        Και όταν λέμε πανεπιστήμιο, εννοούμε πανεπιστήμιο, έτσι; Ελπίζω να μη μιλάμε για κανένα ΤΕΙ.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • bekiaris
          bekiaris @red_monster last edited by

Το είδες και μόνος σου: όταν έσφιξαν τα πράγματα, το ιδιωτικό τον έστειλε σούμπιτο στο δημόσιο, ακόμη κι αν οι τουαλέτες δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Και όταν λέμε πανεπιστήμιο, εννοούμε πανεπιστήμιο, έτσι; Ελπίζω να μη μιλάμε για κανένα ΤΕΙ.

εβγαλες το συμπέρασμα μόνος σου ως γνήσιος έλληνας παντογνώστης, αλλά θα σε αφήσω στο σκοτάδι που μάλλον σου αρέσει να κινείσαι ως προς τους λόγους της μεταφοράς, και πολλά σου ανέφερα ήδη.

ναι, δεν ειπα για ΑΤΕΙ ή οπως τα ονομάζουν πλέον, ειπα για ΑΣΟΕΕ, Παπει, καποδιστριακό, αλλά αν ο σκοπός που γράφεςι σε ένα φορουμ ειναι να την λές στους άλλους, ειναι λογικό να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο.

R 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • J
            Johnny 0 last edited by

https://www.kathimerini.gr/economy/563986978/panakriva-ta-oikodomika-ylika-dyseyretoi-oi-technites/

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • xenos
              xenos @bekiaris last edited by

πχ πρόσφατα λόγων αύξησης των κλοπών στην γειτονια μου τέθηκε το θέμα αλλαγής κεντρικής πόρτας για λόγους ασφαλείας και καλοπισμού, μιλάμε για τρία διαμερίσματα, και ενώ συμφωνούσαμε οι δύο απο τους τρεις και στην τελική θα μπορούσε να γίνει, ο ένας ειπε απλά οτι δεν πρόκειται να πληρώσει γιατί δεν τον ενδιααφέρει. Κάναμε και οι δύο πίσω στον κίνδυνο να τα βάλουμε όλα απο την τσέπη μας. Στην ταράτσα που θα χρειαστεί σύντομα μόνωση, μου είπαν ορθά και κοφτά οτι επειδή εγώ ειμαι ρετιρέ, οτι θέλω κάνω και πληρώνω τα πάντα εγώ, και θα πληρώσω ακόμα και τα υδραυλικά για τους ηλιακούς που θα χρειαστούν για μικρή μετακίνηση...

Αυτό με την μόνωση ταράτσας δεν ισχύει, είναι κοινόχρηστο (είχαμε και εμείς το ίδιο θέμα). Εάν υπάρχει πρόβλημα και δεν συνεργάζονται να πας σε ένα δικηγόρο.

Φληναφήματα και πομφόλυγες...

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • R

εβγαλες το συμπέρασμα μόνος σου ως γνήσιος έλληνας παντογνώστης, αλλά θα σε αφήσω στο σκοτάδι που μάλλον σου αρέσει να κινείσαι ως προς τους λόγους της μεταφοράς, και πολλά σου ανέφερα ήδη.

ναι, δεν ειπα για ΑΤΕΙ ή οπως τα ονομάζουν πλέον, ειπα για ΑΣΟΕΕ, Παπει, καποδιστριακό, αλλά αν ο σκοπός που γράφεςι σε ένα φορουμ ειναι να την λές στους άλλους, ειναι λογικό να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο.

Είναι γνωστό ότι όταν σφίξουν τα γάλατα όλα τα ιδιωτικά σε στέλνουν σε δημόσιο, αλλά ξέχασα, εκεί δεν έχει καθαρές τουαλέτες !!

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • bekiaris
                  bekiaris @red_monster last edited by bekiaris

Είναι γνωστό ότι όταν σφίξουν τα γάλατα όλα τα ιδιωτικά σε στέλνουν σε δημόσιο, αλλά ξέχασα, εκεί δεν έχει καθαρές τουαλέτες !!

σου εξήγησα ήδη οτι δεν ειναι ο λόγος που αναφέρεις αλλά δυστυχώς θέλεις να εμμένεις στην δική σου άποψη για πράγματα που δεν ξέρεις

@xenos said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Αυτό με την μόνωση ταράτσας δεν ισχύει, είναι κοινόχρηστο (είχαμε και εμείς το ίδιο θέμα). Εάν υπάρχει πρόβλημα και δεν συνεργάζονται να πας σε ένα δικηγόρο.

αξίζει να μπλέξεις? θα το ψάξω και άλλο έτσι και αλλιως απο Μάιο και μετά με βλέπω να προχωράω.

Στο θέμα μας, η Ευρώπη συνολικά έχει τεραστια δομικά προβλήματα, πριν λίγες ημέρες ο Βαρουφάκης έβγαλε ένα βίντεο collapse no longer avoidable - europe has crossed the point of now return. Εξηγούσε με πολύ όμορφο τρόπο όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην ευρώπη και γιατί σύντομα θα αντιμετωπίσουμε τρομερά προβλήματα. το βίντεο μετά απο λίγες ώρες εξαφανίστηκε. Η Ολλανδία έχει αρχίσει ήδη και μεταφέρει χρήματα σε άλλα νομίσματα, το ίδιο κάνει σταδιακά και η Γερμανία. Κάποιοι αναλυτές λένει για το Q3-Q4 του 27, θα ειναι το σημείο μηδέν της κατάστασης. Εξού και ο κυριος λόγους που η Oursoula επιμένει στον πόλεμο, θέλουν με κάθε τρόπο να κρύψουν αυτό που έρχεται και το γνωρίζουν. Οσοι έχετε χρήματα, μην αγοράσετε ακίνητα σε αυτές τις τιμές, θα αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πιθανόν και χειρότερες του 10 και αυτή την φορά, δεν θα ειναι στην μπανανία των βαλκανίων, αλλά σε όλη την Ευρώπη που πιθανόν να μην συνεχίσει να υπάρχει, ειδικά στη μορφή που την ξέρουμε σήμερα, το ίδιο και για το ίδιο το ευρω.

xenos 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • C
                    criuser @bekiaris last edited by

@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Όπως εσύ θέλεις να δώσεις τα Χ χρήματα για κάποια μονοκατοικία, υπάρχουν άλλοι που θέλουν να δώσουν τα ίδια χρήματα για διαμέρισμα για πολλούς και διάφορους λόγους.

τα προβλήματα με τους γείτονες πχ απο φασαρία, οι διαφορές με τις αποφάσεις στα κοινόχρηστα, και η σταδιακή έλλειψη ενδιαφέροντος συντήρησης μιας πολυκατοικίας ειναι παράγοντες που προσθέτουν αρκετούς έξτρα πονοκεφάλους, θεωρώ οτι όλοι μας έχουμε πολλά προβλήματα και κάθε ένα παραπάνω κάνει μια κατάσταση πιο δύσκολη. Αντιλαμβάνομαι κάποιους από τους λόγους, οπως πχ και η συντήρηση μιας μονοκατοικίας ειναι αρκετά ακριβή, ή ενδεχομένως κάποαι διαμερίσματα να βρίσκονται σε μια προνομιακή θέση με ιδιαίτερη θέα, αλλά η προσωπικη μου ηρεμία δεν συγκρίνεται με κανένα από αυτα. πχ πρόσφατα λόγων αύξησης των κλοπών στην γειτονια μου τέθηκε το θέμα αλλαγής κεντρικής πόρτας για λόγους ασφαλείας και καλοπισμού, μιλάμε για τρία διαμερίσματα, και ενώ συμφωνούσαμε οι δύο απο τους τρεις και στην τελική θα μπορούσε να γίνει, ο ένας ειπε απλά οτι δεν πρόκειται να πληρώσει γιατί δεν τον ενδιααφέρει. Κάναμε και οι δύο πίσω στον κίνδυνο να τα βάλουμε όλα απο την τσέπη μας. Στην ταράτσα που θα χρειαστεί σύντομα μόνωση, μου είπαν ορθά και κοφτά οτι επειδή εγώ ειμαι ρετιρέ, οτι θέλω κάνω και πληρώνω τα πάντα εγώ, και θα πληρώσω ακόμα και τα υδραυλικά για τους ηλιακούς που θα χρειαστούν για μικρή μετακίνηση...

Κοίταξε να δεις. Η μονοκατοικία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, το ίδιο και το διαμέρισμα, ειδικά αν είναι σε ψηλό όροφο με θέα και με μεγάλα μπαλκόνια.

Οτι μπορούν να βρεθούν συνιδιοκτήτες προβληματικοί είναι πιθανό, αλλά και στην μονοκατοικία μπορείς να έχεις κακούς γείτονες.

Οσο για τους δικούς σου, πες τους ότι αφού δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους για συμμετοχή στα κοινόχρηστα, αποφάσισες να αγοράσεις άλλο σπίτι και για να πληρώνεται το δάνειο, θα νοικιάσεις το διαμέρισμα σου σε εταιρεία για 15 χρόνια και αυτή θα το νοικιάζει σε airbnb, ή ό,τι άλλο θέλει για να σου δώσει καλό ενοίκιο και ενοίκια μπροστά.

Εννοείται πες τους ότι θα εκχωρήσεις όλα τα δικαιώματα σου απέναντι τους στην εταιρεία, αφού αυτή έχει τους δικηγόρους με μισθό και να κάνουν μαγκιές σε αυτούς.

Εχε και την φωτογραφική μηχανή έτοιμη για να τους βγάλεις βίντεο με τα χρώματα που θα αλλάζουν...😊

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                    πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
                    Εμαθα...

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                    • gatoz
                      gatoz @red_monster last edited by gatoz

Γιατί είναι χαμηλή η παιδεία σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια;
                      Γιατί είναι χαμηλό το επίπεδο στην υγεία;

έχεις πάει σε δημόσιο νοσοκομείο πρόσφατα? ο πατέρας μου έκανε πριν ένα μήνα χειρουργείο στην καρδιά, στο Ιατρικό. στις 5 ημέρες νοσηλείας, η εξυπηρέτηση ήταν επιπέδου ξενοδοχείου, η καθαριότητα, η οργάνωση. Λόγω προβλήμάτων στα πνευμόνια, άσχετο με το χειρουργείο, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για 2 εβδομάδες ακόμα. Καταπληκτικοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, άνθρωποι ευγενικότατοι και επαγγελματίες, η συνεργασία και επικοινωνία μαζί τους ήταν φοβέρη και ΜΠΡΑΒΟ για αυτό σε όλους. Πάμε ομως στην ουσία, το νοσοκομείο ήταν πραγματικά χάλια, κουρτίνες μιας 20ετίας, δωμάτια που έχουν να ανακαινιστούν απο τις εποχές της Χούντας όπου φτιάχτηκα (η κάπου εκεί, δεν γνωρίζω ακριβώς ημερομηνία). Οι εγκαταστάσεις τριτοκοσμικές, πολύ κρίμα για τον χώρο εργασίας για τόσο αξιόλογους ανθρώπους, τους αδικεί.

Πάμε στην παιδεία, αρχικά το επίπεδο των καθηγητών σε πανεπιστήμια, σε ένα ποσοστό 50-60% ειναι πολύ καλό, αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό, κομματικά στελέχη κτλ τα οποία ούτε μπορούν να σταθούν στην αίθουσα σαν καθηγητές, ούτε να τραβήξουν το ενδιαφέρον των φοιτητών. Η σαπίλα του πασοκ και της νδ που έχει ποτήσει ολο το δημόσιο. Ως προς τα σχολία, σε πολλές περιπτώσεις πλέον εχω ακούσει οτι κάνουν με το ζόρι μάθημα (αφου δεν τους ελέγχει κανένας), τα τυπικά, κάποιοι έχουν το θράσσος να λένε κιόλας οτι αφου θα τα μάθετε στο φροντιστήριο, γιατί να σας τα πω και εγω? ΑΝ είσαι τυχερός και πέσεις σε καλούς δασκάλους-καθηγητές, μια χαρά, διαφορετικά, αστα βράστα. Η αδερφή μου που έχει και κάποια μικρή οικονομική άνεση, έχει αποφασίσει απο τώρα οτι θα τα πάει σε ιδιωτικό τα παιδιά της, έτσι και αλλιώς ο Κούλης σκόπιμα ρίχνει το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης για να ενισχύσει την ιδιωτική. Για να μην παρεξηγηθώ, η δημόσια παιδεία οπως και τα ελληνικα πανεπιστήμια, θα μπορούσαν να ειναι πολύ ανώτερα, αν δεν μείωναν συνέχεια τα κονδύλια για την εκπαίδευση και οι μισθοί των δασκάλων-καθηγητών ήταν τόσο χαμηλοί (12 μισθοί λίγο πάνω απο τα 1000 ευρώ). Είναι δυνατόν σήμερα να ζήσει ένας άνθρωπος με οικογένεια με αυτά τα λεφτα? αρχικά κρίμα για τα χρόνια που αφιέρωσε να σπουδάσει. Μην πούμε για τις υποχρεωτικές παραμεθόριες -μετατάξεις σε κάτι νησιά που το ενοίκιο ειναι οσο ο μισθός. Κατάσταση για γέλια και για κλάμματα.

Όσον αφορά τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, δεν διατυπώνεις κάποιο ουσιαστικό αντεπιχείρημα, απλώς αναμασάς όσα ακούγονται δεξιά κι αριστερά από ανθρώπους που ούτε καν έχουν περάσει απ’ έξω από ένα καλό δημόσιο πανεπιστήμιο.

απλα διατυπωμενα, τα ιδιωτικα δινουν ξενοδοχειο και καποια ευκολοτερη προσβαση εφοσον εχεις το χρημα, τα δημοσια χειροτερο και τριτοκοσμικο ξενοδοχειο αλλα καλυτερο επιπεδο ιατρικου προσωπικου. ατυχως τα δημοσια ειναι επικεντρο επικινδυνης κερδοσκοπιας σε καθε πλαισιο προμηθειας με αποτελεσμα μεσαιωνικες καταστασεις αλλα και τα ιδιωτικα ειναι δημιουργοι αναλογης επικινδυνης κερδοσκοπιας με εξαιρετικα αναποτελεσματικες νοσηλευτικες υπηρεσιες και καλυψη μονο συγκεκριμενων αναγκων, εξου και το 'δυσκολα περιστατικα πανε σε δημοσιο'

#milf-a-man

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                      • bekiaris
                        bekiaris @criuser last edited by

@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Οσο για τους δικούς σου, πες τους ότι αφού δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους για συμμετοχή στα κοινόχρηστα, αποφάσισες να αγοράσεις άλλο σπίτι και για να πληρώνεται το δάνειο, θα νοικιάσεις το διαμέρισμα σου σε εταιρεία για 15 χρόνια και αυτή θα το νοικιάζει σε airbnb, ή ό,τι άλλο θέλει για να σου δώσει καλό ενοίκιο και ενοίκια μπροστά.

Εννοείται πες τους ότι θα εκχωρήσεις όλα τα δικαιώματα σου απέναντι τους στην εταιρεία, αφού αυτή έχει τους δικηγόρους με μισθό και να κάνουν μαγκιές σε αυτούς.

πολύ καλό!!!! αν φτάσουν τα πράγματα στο όριο, δεν ειναι καθόλου κακή ιδέα.

W 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                        • xenos
                          xenos @bekiaris last edited by xenos

αξίζει να μπλέξεις? θα το ψάξω και άλλο έτσι και αλλιως απο Μάιο και μετά με βλέπω να προχωράω.

Εμάς ήταν 8000 τα έξοδα, γιατί να τα πληρώσουν οι 2 από τους 8 ιδιοκτήτες; Και οι 2 που δεν πλήρωναν, έστειλε ένα εξώδικο η εταιρία που είχε τα κοινόχρηστα και πλήρωσαν σε δόσεις χωρίς μα και μου.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                          • bekiaris
                            bekiaris @xenos last edited by

Εμάς ήταν 8000 τα έξοδα, γιατί να τα πληρώσουν οι 2 από τους 8 ιδιοκτήτες; Και οι 2 που δεν πλήρωναν, έστειλε ένα εξώδικο η εταιρία που είχε τα κοινόχρηστα και πλήρωσαν σε δόσεις χωρίς μα και μου.

ένας μάστορας γείτονας, τον οποίο εμπιστεύομαι, αλλά βαράει στις τιμές ( και μεταξύ μας καλά κάνει αφού πάντα έχει δουλειά και από την ζωή που κάνει φαίνεται οτι βγάζει καλά λεφτά) μου ειπε 13.500 όλα μαζί τελική τιμή. Θα χρειαστεί βέβαια και η μεταλική βάση στήριξης για τους δυο ηλιακούς, οπότε συνολικά θα πάει παραπάνω. Επίσης, έχω σκεφτεί να βάλω περγκολα για να βάλω φ/β, κάτι που φαίνεται να δεχονται οι άλλοι δύο γείτονες. Θα το ψάξω, σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου, σε κάθε περίπτωση θεωρώ οτι απειλες με εξωδικα κτλ ειναι η τελευταία λύση, οπως και να το κάνεις άνθρωποι που είσαι στην ίδια πολυκατοικία πρέπει να υπάρχει μια τυπική σχέση, ας μην πάνε τα πράγματα στα άκρα. Κ ευτυχώς ειναι μόνο δυο, μεγάλο πλεονέκτημα.

xenos R 3 Replies Last reply Reply Quote 1
                            • xenos
                              xenos @bekiaris last edited by

ένας μάστορας γείτονας, τον οποίο εμπιστεύομαι, αλλά βαράει στις τιμές ( και μεταξύ μας καλά κάνει αφού πάντα έχει δουλειά και από την ζωή που κάνει φαίνεται οτι βγάζει καλά λεφτά) μου ειπε 13.500 όλα μαζί τελική τιμή. Θα χρειαστεί βέβαια και η μεταλική βάση στήριξης για τους δυο ηλιακούς, οπότε συνολικά θα πάει παραπάνω. Επίσης, έχω σκεφτεί να βάλω περγκολα για να βάλω φ/β, κάτι που φαίνεται να δεχονται οι άλλοι δύο γείτονες. Θα το ψάξω, σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου, σε κάθε περίπτωση θεωρώ οτι απειλες με εξωδικα κτλ ειναι η τελευταία λύση, οπως και να το κάνεις άνθρωποι που είσαι στην ίδια πολυκατοικία πρέπει να υπάρχει μια τυπική σχέση, ας μην πάνε τα πράγματα στα άκρα. Κ ευτυχώς ειναι μόνο δυο, μεγάλο πλεονέκτημα.

Τι να σου πω; Στη διπλανή μου όταν έβρεχε έτρεχαν νερά μέσα στον ηλ/κό πίνακα. Είναι δυνατόν να μένει έτσι; Και πάλι καλά που ήταν ηλικιωμένη κυριούλα και δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα.

Αυτό για τα Φ/Β πάλι δεν μου ακούγεται οκ. Έχεις αποκλειστική χρήση ταράτσας;

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                              • D
                                dg79 last edited by

Ναι στα φωτοβολταϊκά στις ταράτσες πολυκατοικιών με πλειοψηφία 51%
                                https://www.forin.gr/articles/article/85599/pomida-nai-sta-fwtoboltaika-stis-taratses-polukatoikiwn-me-pleiopshfia-51

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • bekiaris
                                  bekiaris @xenos last edited by

ειναι απολύτως νόμιμο, παλαιότερα χρειαζόταν το 100%, πλέον ειναι στο 51%, εφόσον υπάρχει συγκατάθεση των ιδιοκτητών μπορείς να βάλεις κανονικά χωρίς να έχεις την αποκλειστική χρήση. Για αυτό θα βάλω πέργκολα για να μην καλύψω μεγάλο ποσοστό της ταράτσας γιατι θέλω να βάλω το max, 10.8kwh για τα οικιακά και να βάλω και μπαταρία.

O 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • O
                                    otso @bekiaris last edited by

ειναι απολύτως νόμιμο, παλαιότερα χρειαζόταν το 100%, πλέον ειναι στο 51%, εφόσον υπάρχει συγκατάθεση των ιδιοκτητών μπορείς να βάλεις κανονικά χωρίς να έχεις την αποκλειστική χρήση. Για αυτό θα βάλω πέργκολα για να μην καλύψω μεγάλο ποσοστό της ταράτσας γιατι θέλω να βάλω το max, 10.8kwh για τα οικιακά και να βάλω και μπαταρία.

Kai αν θελησει εχει την οικονομικη δυνατοτητα η καλυτερα επιδοτουμενα προγραμματα , ενας ιδιοκτητης μετα 2 χρονια τι γινεται ;
                                    Παλι ειναι ευνοουμενος ο ενας απο μια συγκυρια ;
                                    Εφοσον ολοι εχουν υποχρεωσεις ως προς την ταρατσα δεν θα επρεπε να εχουν και τα τυχον οφελη ; Ας πουμε τετραγωνικα δεσμευμενα και για τους αλλους ; Η δεν θα επρεπε να ειναι κοινο για ολους ;

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • W
                                      wantone @bekiaris last edited by

@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

πολύ καλό!!!! αν φτάσουν τα πράγματα στο όριο, δεν ειναι καθόλου κακή ιδέα.

αν βάλεις έναν δικηγόρο να τους στείλει ένα γράμμα θυμίζοντας τις υποχρεώσεις τους θα αλλάξουν στάση.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • bekiaris
                                        bekiaris @otso last edited by

@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Kai αν θελησει εχει την οικονομικη δυνατοτητα η καλυτερα επιδοτουμενα προγραμματα , ενας ιδιοκτητης μετα 2 χρονια τι γινεται ;
                                        Παλι ειναι ευνοουμενος ο ενας απο μια συγκυρια ;
                                        Εφοσον ολοι εχουν υποχρεωσεις ως προς την ταρατσα δεν θα επρεπε να εχουν και τα τυχον οφελη ; Ας πουμε τετραγωνικα δεσμευμενα και για τους αλλους ; Η δεν θα επρεπε να ειναι κοινο για ολους ;

σωστή ερώτηση, αλλά δέχονται να υπογράψουν δεσμευτικό έγγραφο για την τοποθέτηση και έχω την σύμφωνη γνώμη του 100%. Και να θέλει να βάλει κάποιος στο μέλλον, θα βάλει στον χώρο που απομένει, δεν θα μπορούν να μου τα ξυλώσουν εφόσον τοποθετήθηκαν νόμιμα.

bekiaris 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • bekiaris
                                          bekiaris @bekiaris last edited by

Ταμείο Ανάκαμψης: Στον αέρα έως 800 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα στέγης

Όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές, το βασικό πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο ενδιαφέρον των δικαιούχων αλλά στη χαμηλή προσφορά κατοικιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος. Πολλοί ενδιαφερόμενοι, παρότι εξασφαλίζουν προέγκριση χρηματοδότησης, αδυνατούν να βρουν κατάλληλο ακίνητο ή έρχονται αντιμέτωποι με τιμές που ξεπερνούν τα όρια βιωσιμότητας.

• R

This post is deleted!
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 525
                                            • 526
                                            • 527
                                            • 528
                                            • 529
                                            • 527 / 529