-
Τα κινέζικα είναι επιλογή όταν είσαι με λήζινγκ και δεν σε νοιάζει η μεταπώληση.
Βέβαια με την έννοια ότι δεν πληρώνεις την κακή μεταπώληση σε ακριβό μίσθωμα.
Μπορείτε όσοι ενδιαφέρεστε να κάνετε συγκρίσεις στα σάιτ των εταιρειών λήζινγκ για το μίσθωμα ευρωπαικών έναντι κινέζικων σε σχέση με την τιμή αγοράς και την υπολλειπόμενη αξία.
Ως προς τις τιμές αυτές δεν θα ανέβουν ιδιαίτερα. Κάποια κατοστάρικα ίσως.
Η Σιτροέν τοποθετείται τιμολογιακά πάνω από την Φίατ και την Ντάτσια, αλλά κάτω από την Πεζώ και λίγο κάτω από την Οπελ και θα διαφοροποιείται με την ικανότητα της στην άνεση και σε καλό εξοπλισμό.
Αναμένω να δω αν και πότε θα βάλουν τα 8 χρόνια / 160000 χλμ εγγύηση και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, πέραν αυτών του πυρήνα.
-
@criuser said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Η Σιτροέν τοποθετείται τιμολογιακά πάνω από την Φίατ και την Ντάτσια,
Αυτό από πού προκύπτει (ειλικρινής απορία) ;
Το πάντα μοιάζει να έχει σχεδόν ίδιες τιμές με το c3 , ενώ το 600 είναι ακριβό και μάλλον δεν υπάρχει αντίστοιχο του στη σιτροέν καθώς νομίζω το c3 air δεν πατάει στην παλιά πλατφόρμα του 2008. Παρόλο που το c3air "φοράει" πιο σύγχρονη πλατφόρμα, με τον ίδιο κινητήρα είναι πιο ακριβό το 600.
Εξοπλιστικά δε ξέρω , αναλυτικά τι γίνεται.Παρόμοια το ντάτσια , αν συγκριθούν παρόμοιες εκδόσεις εξοπλιστικά με το c3air , μάλλον είναι πιο ακριβό.
-
-
@vagkirk said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Σκέφτομαι τώρα που τις προάλλες είδα το Chery 7 και εντυπωσιάστηκα από το εσωτερικό του, τον κορυφαίο εξοπλισμό, 290 άλογα μου λέγανε, μεγάλη εγγύηση, οικονομία λόγω plug in κλπ κλπ , δεν υπάρχει στα 36.000€ τίποτα αντίστοιχο...
Δεν πας όμως ταμείο ρε γμτ όταν υπάρχουν επιλογές όπως το C5 Aircross στην τιμή που το παράγγειλε ο φίλος και ας μην έχει ούτε κατά προσέγγιση την ίδια ιπποδύναμη ή τα μπλιμπλικια σε εξοπλισμό που μόλις κατακάθεται η σκόνη βλέπεις πως δεν είναι απαραίτητα τελικά.
Άλλο επίπεδο ότι και να λέμε, σε σχεδίαση και εντύπωση που σου αφήνει ως προϊόν που έχει μεγάλη ιστορία πίσω του το Citroen, σου δημιουργεί μια οικειότητα και μια σιγουριά όσο και να υπάρχουν παράπονα για την αξιοπιστία της μάρκας.
Ερχόμαστε δηλαδή συνέχεια στα λόγια του Criuser , δεν πας ταμείο για τα Κινέζικα, είναι τελικά εξαιρετικά λίγες οι περιπτώσεις που θα μπούνε σοβαρά στην λίστα των υποψηφίων Ευρωπαίων αγοραστών.
συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Εγώ έχω μάθει απο μικρός σε Citroen και πολύ δύσκολα να πάω αλλού, ειδικά σε Κορεάτικα --Ιαπωνικά (που είναι εξαιρετικά αξιόπιστα αυτοκίνητα), πόσο μάλλον σε Κινέζικα τα οποία μου φαίνονται τουλάχιστον στο εσωτερικό όλα ίδια. Σίγουρα η Citroen δεν είναι αυτή που ήταν τις δεκαετίες 70-80 και 90, αλλά ευτυχώς υπάρχει ακόμα αρκετό dna.
-
Σκέφτομαι τώρα που τις προάλλες είδα το Chery 7 και εντυπωσιάστηκα από το εσωτερικό του, τον κορυφαίο εξοπλισμό, 290 άλογα μου λέγανε, μεγάλη εγγύηση, οικονομία λόγω plug in κλπ κλπ , δεν υπάρχει στα 36.000€ τίποτα αντίστοιχο...
Δεν πας όμως ταμείο ρε γμτ όταν υπάρχουν επιλογές όπως το C5 Aircross στην τιμή που το παράγγειλε ο φίλος και ας μην έχει ούτε κατά προσέγγιση την ίδια ιπποδύναμη ή τα μπλιμπλικια σε εξοπλισμό που μόλις κατακάθεται η σκόνη βλέπεις πως δεν είναι απαραίτητα τελικά.
Άλλο επίπεδο ότι και να λέμε, σε σχεδίαση και εντύπωση που σου αφήνει ως προϊόν που έχει μεγάλη ιστορία πίσω του το Citroen, σου δημιουργεί μια οικειότητα και μια σιγουριά όσο και να υπάρχουν παράπονα για την αξιοπιστία της μάρκας.
Ερχόμαστε δηλαδή συνέχεια στα λόγια του Criuser , δεν πας ταμείο για τα Κινέζικα, είναι τελικά εξαιρετικά λίγες οι περιπτώσεις που θα μπούνε σοβαρά στην λίστα των υποψηφίων Ευρωπαίων αγοραστών.
ενταξει αν αφησεις στην ακρη τα σαπια μηχανολογικα, τα ηλεκτρολογικα που στανταρ θα τα βρεις μπροστα σου , τον 1.2 , τον εξοπλισμο με το σταγονομετρο , τα μετρια πλαστικα, τον αμφιλεγομενο σχεδιασμο δεν υπαρχει θεμα πας καρφι για σιτροεν δεν βλεπεις κανενα άλλο!!!
Το προβλημα αρχιζει οταν πας και βλεπεις και αλλου... -
Καλοτάξιδο @panos-pure-clio ! Με το καλό η παραλαβή! Σαν εσένα την "πατησα" κι εγώ.. Επαθα πλάκα μόλις το έκανα test drive και το είδα από κοντά! Αναμένω το δικό μου Launch edition λογικά την Δευτέρα 5/1!
-
@koskala said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Καλοτάξιδο @panos-pure-clio ! Με το καλό η παραλαβή! Σαν εσένα την "πατησα" κι εγώ.. Επαθα πλάκα μόλις το έκανα test drive και το είδα από κοντά! Αναμένω το δικό μου Launch edition λογικά την Δευτέρα 5/1!
με το καλό να παραλάβεις! Περιμένουμε φωτογραφίες και φυσικά εντυπώσεις! Τι χρώμα το πήρες?
-
@panos-pure-clio said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
με το καλό να παραλάβεις! Περιμένουμε φωτογραφίες και φυσικά εντυπώσεις! Τι χρώμα το πήρες?
Noir Perla (total black συνόλο δλδ μαζί με την ζάντα) + Μπλε σαλόνι εσωτερικά. !
-
@tkin73 said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
ενταξει αν αφησεις στην ακρη τα σαπια μηχανολογικα, τα ηλεκτρολογικα που στανταρ θα τα βρεις μπροστα σου , τον 1.2 , τον εξοπλισμο με το σταγονομετρο , τα μετρια πλαστικα, τον αμφιλεγομενο σχεδιασμο δεν υπαρχει θεμα πας καρφι για σιτροεν δεν βλεπεις κανενα άλλο!!!
Το προβλημα αρχιζει οταν πας και βλεπεις και αλλου...Εντάξει έλεος με την παραπληροφόρηση. Εχω μια ΧΑΝΤΙΑ του 1998 χωρίς κανένα πρόβλημα και την πούλησα και την παίρνει ένας που έχει μία του 1996 με ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ - 700000 χλμ και είναι απόλυτα ευχαριστημένος.
Να μην μιλήσω για την ανάρτηση της, αμάξι του 1990, τότε που οι κινέζοι έφτιαχναν αυτοκινητάκια για το τζάμπο μόνο, όπως και οι κορεάτες, ενώ οι γιαπωνέζοι είχανε άκαμπτους άξονες και ημιελλειπτικά φύλλα σούστας.
Εγώ με 11 σιτροέν και 1 πεζό τώρα και δεν έχω προβλήματα πέραν των γνωστών του τελευταίου δηλαδή της καδένας, ενώ και το βενζίνης αιρκρος που το πούλησα με 55000 χλμ μια χαρά ήταν.
Τώρα για εξοπλισμό, αυτόν που είχα στην C5 του 2008, οι Κινέζοι δεν τον έχουν ακόμα. Ενώ η ποιότητα κατασκευής της ήταν 10 κατηγορίες πάνω από τα κινέζικα και ισάξια γερμανικών διπλάσιας αξίας.
11 χρόνια και 175000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
Αρα σαν άνθρωπος που τα είχα, μπορώ να έχω ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ και ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΜΗ από τον όποιο χέητερ που έχει ένα μέτριο και συνήθως άσχημο αυτοκίνητο και προσπαθεί να επιβεβαιωθεί κράζοντας τα άλλα.
Οσο για τον σχεδιασμό, δεν είναι αμφιλεγόμενος, δείχνει ξεκάθαρα τι αυτοκίνητο είναι, δεν μοιάζει με τα άλλα και ειδικά τα κινέζικα που είναι κόπιες από το τεμού.
-
Να μην μιλήσω για την ανάρτηση της, ενώ οι γιαπωνέζοι είχανε άκαμπτους άξονες και ημιελλειπτικά φύλλα σούστας.
Και έκτοτε οι γιαπωνέζοι (που το '90 είχαν ανεξάρτητη ανάρτηση, αλλα άντε να στο χαρίσω αυτό) έβαλαν διπλά ψαλίδια και πολλαπλούς και οι Γάλλοι ημιάκαμπτο! Μεγάλη εξέλιξη....
-
Εντάξει κάποια γιαπωνέζικα είχαν ακόμα τις σούστες το 1990.
Να θυμίσω την ανάρτηση της gs του 1969 ?
Οχι της ds του 1955.
Η ακόμα του 2CV, Ami, dyane, pony.
Της ΒΧ , του ΖΧ ?
Ο ημιάκαμπτος άρχισε το 2000 και μετά, προφανώς γιατί η αγορά δεν τους έδινε σημασία στις αναρτήσεις και αγόραζε τα γκολφ με τα 50-55 άλογα.
Να θυμίσω και τα έσκορτ με τις σούστες ?
Προφανώς η αγορά και το μάρκετινγκ έχουν την δύναμη να επιβάλλουν οικονομικές λύσεις σε κάποια πράγματα ανά εποχές, αλλά θα πρέπει και σήμερα να είμαστε αντικειμενικοί.
Για παράδειγμα τα διπλά αμορτισέρ είναι εξαιρετική ανάρτηση, ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με μεγάλο μεταξόνιο και μετατρόχια.
-
Το προβλημα αρχιζει οταν πας και βλεπεις και αλλου...Εντάξει έλεος με την παραπληροφόρηση. Εχω μια ΧΑΝΤΙΑ του 1998 χωρίς κανένα πρόβλημα και την πούλησα και την παίρνει ένας που έχει μία του 1996 με ΕΠΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ - 700000 χλμ και είναι απόλυτα ευχαριστημένος.
Να μην μιλήσω για την ανάρτηση της, αμάξι του 1990, τότε που οι κινέζοι έφτιαχναν αυτοκινητάκια για το τζάμπο μόνο, όπως και οι κορεάτες, ενώ οι γιαπωνέζοι είχανε άκαμπτους άξονες και ημιελλειπτικά φύλλα σούστας.
Εγώ με 11 σιτροέν και 1 πεζό τώρα και δεν έχω προβλήματα πέραν των γνωστών του τελευταίου δηλαδή της καδένας, ενώ και το βενζίνης αιρκρος που το πούλησα με 55000 χλμ μια χαρά ήταν.
Τώρα για εξοπλισμό, αυτόν που είχα στην C5 του 2008, οι Κινέζοι δεν τον έχουν ακόμα. Ενώ η ποιότητα κατασκευής της ήταν 10 κατηγορίες πάνω από τα κινέζικα και ισάξια γερμανικών διπλάσιας αξίας.
11 χρόνια και 175000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.
Αρα σαν άνθρωπος που τα είχα, μπορώ να έχω ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ και ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΜΗ από τον όποιο χέητερ που έχει ένα μέτριο και συνήθως άσχημο αυτοκίνητο και προσπαθεί να επιβεβαιωθεί κράζοντας τα άλλα.
Οσο για τον σχεδιασμό, δεν είναι αμφιλεγόμενος, δείχνει ξεκάθαρα τι αυτοκίνητο είναι, δεν μοιάζει με τα άλλα και ειδικά τα κινέζικα που είναι κόπιες από το τεμού.
εγω παλι εχω προσωπικη εμπειρια μονο απο ενα γαλλικο το 307. Καθε εξαμηνο εκαιγε την ιδια λαμπα πισω φαναρι , 2 ευρω κοστος αλλα διαρκως στα βενζιναδικα να αγοραζω λαμπες... και στα 4 χρονια καηκε το αιρ κοντισιον... μηχανολογικα δεν ειχα θεματα ή αλλα ηλεκτρικα ...
-
Τσάμπα σάλιο χαλάτε. Εφόσον δεν μπορούμε (ή τέλος πάντων δεν μας αφήνει το κράτος) να πάρουμε 2l+ τα ίδια σκατά είναι όλα. Λίγο πάνω λίγο κάτω. Φάτε το μουστάκια σας τώρα ελεύθερα.
-
@panos-pure-clio Χρώμα που το πήρες?
-
Την τετραδιευθυνση την εχεις ξεχασει εντελως
-
@panos-pure-clio Χρώμα που το πήρες?
κόκκινο με μαύρη οροφή ήθελα όπως το c4 που έχω τώρα αλλά δυστυχώς δεν υπαρχει σε ετοιμοπαράδοτο, μόνο παραγγελία και παράδοση Μάρτιο...Κατέληξα σε λευκό με μαύρη οροφή.
-
Αυτό είναι ο ορισμός του 'loyal customer' δηλαδή αυτόν στον οποίο ΔΕΝ πρέπει να βασίζεσαι για συμβουλές αγοράς, mujahideen Citroenενας! Στατιστική με μερικά data points δεν είναι στατιστική, σας ακούμε όλους όμως, haters & loyals.
εγω παλι εχω προσωπικη εμπειρια μονο απο ενα γαλλικο το 307. Καθε εξαμηνο εκαιγε την ιδια λαμπα πισω φαναρι , 2 ευρω κοστος αλλα διαρκως στα βενζιναδικα να αγοραζω λαμπες... και στα 4 χρονια καηκε το αιρ κοντισιον... μηχανολογικα δεν ειχα θεματα ή αλλα ηλεκτρικα ...
Για μένα το 307 ήταν αμαξάρα, άνετο και ευχάριστο στο οδήγημα, τα λαμπάκια αν και ενόχληση είναι πταισμα..
-
Ενημερωσαν τους Γάλλους οτι η τεχνολογια εχει προχωρησει και η αναρτησεις πισω εχουν πολλαπλους συνδεσμους η ακομα?
-
@saywer44 said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Ενημερωσαν τους Γάλλους οτι η τεχνολογια εχει προχωρησει και η αναρτησεις πισω εχουν πολλαπλους συνδεσμους η ακομα?
Οχι γιατί αυτοί που θα τους ενημέρωναν, ήταν μαθητές στους Γάλλους για τις αναρτήσεις εδώ και 50 χρόνια.
Οπότε τι θα γίνει ? Η αλεπού 100 χρονών και τα αλεπουδάκια 110 ?

-
@sabas_thess said in CITROEN C5 AIRCROSS 2025:
Τσάμπα σάλιο χαλάτε. Εφόσον δεν μπορούμε (ή τέλος πάντων δεν μας αφήνει το κράτος) να πάρουμε 2l+ τα ίδια σκατά είναι όλα. Λίγο πάνω λίγο κάτω. Φάτε το μουστάκια σας τώρα ελεύθερα.
Αλλάξανε από φετος τα τεκμήρια για τα 2λιτρα
CITROEN C5 AIRCROSS 2025