-
@bekiaris said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@johnny-0 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
- Το καινουριο σπιτι των 400k θελει 100k καβατζα και μετα 1500€ δοση το μηνα για 30 χρονια. Πριν απο 15 χρονια ηθελε τα μισα συνολικα και χωρις τετοια καβατζα, ενω οι μισθοι ειναι στασιμοι απο τοτε.
θεωρω πολυ μικρό το ποσό των 100k για ένα τέτοιο σπίτι, ειμαι της άποψης οτι θες το λιγότερο το 50% του κεφαλαίου για να αγοράσεις ένα ακίνητο. Είχα βέβαια και μία δύσκολη οικογενειακή εμπειρία, που το 10 μας έμεινε δάνειο και για να το εξυπηρετήσουν οι γονείς μου πέρασαν πολλές δυσκολίες, βοήθησα και εγώ όσο μπορούσα με έμμεσο τρόπο, και ευτυχώς πλέον ειναι παρελθόν. Επειδή έζησα τις εποχές του μνημονίου ως νέος εργαζόμενος, πολύ δύσκολα θα έκανα ένα τόσο μεγάλο άνοιγμα, ακόμα και σήμερα που θεωρητικά ειμαι σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση και ασφάλεια.
ε, προφανως
τετοιες δοσεις δεν πληρωνονται, κατι, το παραμικρο, να συμβει τον πινεις
ειναι ευκολα, ειδικα απο τον εργολαβο και οποιον αλλο βρηκε κατι ετοιμο, να λεγονται ποσα στον αερα καθως οι ιδιοι δεν χρειαστηκε να ανοιχτουν -
@johnny-0 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το καινουριο σπιτι των 400k θελει 100k καβατζα και μετα 1500€ δοση το μηνα για 30 χρονια. Πριν απο 15 χρονια ηθελε τα μισα συνολικα και χωρις τετοια καβατζα, ενω οι μισθοι ειναι στασιμοι απο τοτε.
Πατησια, Κυψελη ειναι πλεον συνοικιες αλλοδαπων. Πλην καποιων σημειων που αναβαθμιζονται λογω μετρο, αυτο δεν προκειται να αλλαξει γιατι δεν εχουν που να πανε (αρκετοι απο αυτους δεν ειναι πλεον ενοικιαστες, αγορασαν μπιρ παρα στην κριση ιδιως οι αλβανοι).
Το σπίτι των 400000, δηλαδή αν είναι 4000 το τμ, πριν 15 χρόνια δεν κόστιζε λιγότερο από 3000 το τμ.
Ουσιαστικά είναι η διαφορά του κόστους κατασκευής.
Από τους Ευρωπαίους μετανάστες του 90 και τους απογόνους τους, δεν είχαμε σημαντικές διαφορές στην κουλτούρα και με τους απογόνους τους καμία.
Από άλλες ηπείρους, είναι θέμα ανθρώπων.
Πάντως υπάρχουν αρκετοί που τους αρέσει να είναι κοντά στο κέντρο και θα είχαν ζήτηση τέτοια σπίτια, μια και θα ήταν σε χαμηλές τιμές περί τα 1500-2000, ανάλογα με την κατάσταση τους.
Για την προκαταβολή, όταν οι τράπεζες ήταν σοβαρές, δηλαδή πριν το 2000, απαιτούσαν να είχες το 35 % του ποσού της αγοράς του ακινήτου, ή της εμπορικής αξίας του.
Δηλαδή στα 400000, ήθελες τουλάχιστον 150000 δικά σου λεφτά, οπότε και το δάνειο έπεφτε σε επίπεδα κοντά στο ενοίκιο.
-
Και τώρα, αν εξαιρέσεις τα ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ I/II, ζητούν κατ ελάχιστο 30%. Τουλάχιστον αυτό είχα πληροφορηθεί. Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά όχι για κάτω από 20%.
-
Η Eurostat κατατάσσει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της ΕΕ στον δείκτη στεγαστικής επιβάρυνσης, δηλαδή στο ποσοστό των πολιτών που δαπανούν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για στέγη. Ταυτόχρονα, το 43% των ελληνικών νοικοκυριών εκφράζει αδυναμία να καλύψει εγκαίρως ενοίκια, στεγαστικά δάνεια ή βασικούς λογαριασμούς, ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
επίσημα στοιχεία της Eurostat...θεωρείτε οτι αυτό το πράγμα μπορεί να διατηρηθεί, πόσο μάλλον να αυξάνει το κόστος της κατοικιας?
-
Η Eurostat κατατάσσει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της ΕΕ στον δείκτη στεγαστικής επιβάρυνσης, δηλαδή στο ποσοστό των πολιτών που δαπανούν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για στέγη. Ταυτόχρονα, το 43% των ελληνικών νοικοκυριών εκφράζει αδυναμία να καλύψει εγκαίρως ενοίκια, στεγαστικά δάνεια ή βασικούς λογαριασμούς, ποσοστό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
επίσημα στοιχεία της Eurostat...θεωρείτε οτι αυτό το πράγμα μπορεί να διατηρηθεί, πόσο μάλλον να αυξάνει το κόστος της κατοικιας?
Ναι , δεν βλεπω τον λογο να ανακοψουν ρυθμο οι βουλευτες της νδ
-
Μια γνώμη θα ήθελα. 160.000 ειναι καλά για διαμέρισμα 50τμ του 1990 στο Μαρουσι με θεση σταθμευσης που θέλει μια ελαφρια ανακαινιση; Ο γιος μου ψαχνεται για σπίτι και θελει να το χτυπησει με δάνειο επειδη ειναι κοντα στην δουλειά του αλλα μου φαίνονται πολλά εμενα για τοσο μικρό διαμέρισμα που θελει και μαζέματα.
-
@azmo said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μια γνώμη θα ήθελα. 160.000 ειναι καλά για διαμέρισμα 50τμ του 1990 στο Μαρουσι με θεση σταθμευσης που θέλει μια ελαφρια ανακαινιση; Ο γιος μου ψαχνεται για σπίτι και θελει να το χτυπησει με δάνειο επειδη ειναι κοντα στην δουλειά του αλλα μου φαίνονται πολλά εμενα για τοσο μικρό διαμέρισμα που θελει και μαζέματα.
το Μαρούσι είναι μεγάλο. είναι κοντά στον σταθμό; μόνο αν είναι πολύ κοντά στο τραινο και στα μαγαζιά θα άξιζε πιστεύω.
το 2014 ένα δυάρι στην Κηφισιά κοντά στον σταθμό σίγουρα παλαιοτερου του 1990 πουλήθηκε 60000. Όποτε κάνε την αναλογία και σκέψου αν μπορείς να δικαιολογήσεις αυτές τις τιμές.
γενικά πάντως εξαρτάται από την θέση την πολυκατοικία την διαρρύθμιση/κατάσταση κλπ αν μπορεί να ενοικιαστεί σε κάποιον που δουλεύει στις ξένες εταιρείες επιπλωμένο...
-
Η θέση στάθμευσης είναι υπόγεια η πιλοτή;
Το 1990 είναι ένα όριο. Μιλάς για δεκαετία του 90 η είναι ακριβώς του 1990 ;
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Η θέση στάθμευσης είναι υπόγεια η πιλοτή;
Το 1990 είναι ένα όριο. Μιλάς για δεκαετία του 90 η είναι ακριβώς του 1990 ;
Πιλοτής αλλά φαινεται στο συμβολαιο (του ειπαν). Του 90 ακριβως υποτιθεται οτι ειναι αλλα μονο στον ελεγχο της αδειας θα φανει, γιατι απο την εμπειρια μου ο καθενας λεει οτι θελει και βαζουν την αποπερατωση ως χρονολογια κατασκευης κατι που ειναι λαθος. Κατα τα αλλα θέλει ανακαινιση σε κουζινα, μπανιο και κουφώματα γιατί εχει εκεινα τα αλουμινιου με μονο τζαμι που εβαζαν κάποτε. Παντως αλλα σπιτια που ειδε ηταν σε χειροτερη κατασταση και τα ιδια χρηματα περιπου χωρίς θεση σταθμευσης. Πολυ ακριβο το Μαρουσι και χωρίς ιδιαιτερο λογο...
-
είναι από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας. έχει γήπεδα εμπορικά κέντρα καζίνο έδρες πολλών εταιρειών σε υπερμοντερνα κτήρια γραφεία. αυτοκινητοδρόμους τραινα πάρκα.
-
35 ετων και 3200τμ με την ανακαινιση 3500-3700, ποσο εχει το τετραγωνικο στα νεοδμητα?
-
@ilias-a said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
35 ετων και 3200τμ με την ανακαινιση 3500-3700, ποσο εχει το τετραγωνικο στα νεοδμητα?
πριν 2-3 χρόνια από 4500 και πάνω δεν ξέρω τώρα
-
@wantone said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
είναι από τις καλύτερες περιοχές της Αθήνας. έχει γήπεδα εμπορικά κέντρα καζίνο έδρες πολλών εταιρειών σε υπερμοντερνα κτήρια γραφεία. αυτοκινητοδρόμους τραινα πάρκα.
Μαλακία περιοχή ειναι βασικά, απλα ειναι συγκεντρωμένες εκει πολλές εταιρίες, υπουργεία κλπ με αποτελεσμα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κατοικιες και να μπορεί να ζητά οτι θέλει ο καθενας για το χρέπι του. Για να καταλάβεις 800 δίνει ενοικιο για ενα μικρό τώρα σαν αυτό που θελει να αγοράσει.
Απο 5000 και δεν βρίσκεις καν. Πουλημένα απο τα σχεδια οσα ρωτησα.
-
Μαλακία περιοχή ειναι βασικά, απλα ειναι συγκεντρωμένες εκει πολλές εταιρίες, υπουργεία κλπ με αποτελεσμα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κατοικιες και να μπορεί να ζητά οτι θέλει ο καθενας για το χρέπι του. Για να καταλάβεις 800 δίνει ενοικιο για ενα μικρό τώρα σαν αυτό που θελει να αγοράσει.
είναι φοβερή περιοχή αλλά έχει πολύ κίνηση από επισκέπτες λόγω των εταιρειών και ο δήμαρχος δεν είναι καλός.
-
είναι φοβερή περιοχή αλλά έχει πολύ κίνηση από επισκέπτες λόγω των εταιρειών και ο δήμαρχος δεν είναι καλός.
Μωρε ο δήμαρχος είναι μια χαρά, είναι και φίλος μου, απλά το Μαρουσι απο την κατασκευή του ειναι πολύ επιβαρυμενο απο υπερτοπικες χρήσεις λογω των εταιριων, των νοσοκομειων, του ΟΑΚΑ, των εκθεσιακων κεντρων κλπ, και για αυτό δεν υπάρχει λύση. Σε καποιους αρεσει αυτός ο συνωστισμός, εγω παλι την Πεντέλη δεν την αλλαζω με τιποτα.
-
Μωρε ο δήμαρχος είναι μια χαρά, είναι και φίλος μου, απλά το Μαρουσι απο την κατασκευή του ειναι πολύ επιβαρυμενο απο υπερτοπικες χρήσεις λογω των εταιριων, των νοσοκομειων, του ΟΑΚΑ, των εκθεσιακων κεντρων κλπ, και για αυτό δεν υπάρχει λύση. Σε καποιους αρεσει αυτός ο συνωστισμός, εγω παλι την Πεντέλη δεν την αλλαζω με τιποτα.
δεν του λες να έρθει να μαζέψει τα σκουπίδια; τέτοιο πρόβλημα μόνο σε περιόδους απεργειων υπήρχε.
εγώ δεν μπορώ ποιο βόρεια λόγω κρύου.
-
Σε καποιους αρεσει αυτός ο συνωστισμός, εγω παλι την Πεντέλη δεν την αλλαζω με τιποτα.
πρέπει να έχεις όμως για τα πάντα αμάξι
-
το Μαρούσι είναι μεγάλο. είναι κοντά στον σταθμό; μόνο αν είναι πολύ κοντά στο τραινο και στα μαγαζιά θα άξιζε πιστεύω.
το 2014 ένα δυάρι στην Κηφισιά κοντά στον σταθμό σίγουρα παλαιοτερου του 1990 πουλήθηκε 60000. Όποτε κάνε την αναλογία και σκέψου αν μπορείς να δικαιολογήσεις αυτές τις τιμές.
Το 2012-16 συμφωνα με την AI η χωρα ειχε αποπληθωρισμο που ειχε να εμφανιστει απο το 1960. Τα ακινητα ειχαν πληγει περισσοτερο. Οι τιμες αγορας και ενοικιασης αυτης της περιοδου ηταν ανωμαλια, οχι κριτηριο.
@criuser παραεξω πριν την κριση ειχε και πιο φτηνα ακινητα (μαλλον λογω φτηνοτερων οικοπεδων). Π.χ. Παλληνη φιλος ειχε παρει 90κατι τμ σε 2ο οροφο νεοδμητο 180k
-
δεν του λες να έρθει να μαζέψει τα σκουπίδια; τέτοιο πρόβλημα μόνο σε περιόδους απεργειων υπήρχε.
εγώ δεν μπορώ ποιο βόρεια λόγω κρύου.
Εντυπωση μου κάνει αυτό που λες, γιατί το Μαρουσι γενικά εχει μια οργανωση και τα παει καλά σε αυτο το θεμα σε σχεση με αλλους δημους. Ειναι βεβαια κατι μεγαλα κτηρια εταιριων και καταστηματα που βγαζουν τονους σκουπιδιων με αποτελεσμα να μην ειναι ευκολα διαχειρισιμη η φαση. Το κρυο ειναι θεμα συνηθειας. Καποτε ζουσα στον Αλιμο και οταν μετακομισα Πεντελη ελεγα δεν θα την παλεψω, ημουν με 2 μπουφαν σαν αλπινιστης αλλα μετα απο λιγο καιρο το συνηθιζεις και ειναι και υγιεινο. Βγαινω κανω το τζογκινκ μου το πρωι και νιωθω αλλος ανθρωπος. Οταν πηγαινω στο κεντρο με πιανει δυσποια τωρα, μου βρωμανε ολα.
Σε καποιους αρεσει αυτός ο συνωστισμός, εγω παλι την Πεντέλη δεν την αλλαζω με τιποτα.
πρέπει να έχεις όμως για τα πάντα αμάξι
Απλα θελει λιγη οργανωση. Το ενα αμαξι δεν φτανει, και καλο ειναι να υπαρχει ενα 4χ4
-
Το Μαρούσι ειναι απροσπέλαστο λόγω πολλών εταιριών, μωλ, κλπ.
Τα πεζοδρόμια ειναι γεμάτα απο παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Εχει τύχει να ψάχνω πρωί πάνω από 40' για να βρω θέση.
Τα ενοίκια είναι ακριβά και τα σπίτια δίνονται σε γνωστούς. Φίλος πλήρωνε 2αρι ψιλονεο με πάρκινγκ 550ε και θεωρείται και ευκαιρία.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ