-
Καλημέρα παιδιά. Για τους κατόχους του 1.5 tsi : Ο έλεγχος της στάθμης λαδιού είναι μόνο ηλεκτρονικός και δεν υπάρχει βέργα;
-
Στην κατηγορία του, είναι η χρυσή τομή. Με βάση την λογική εύκολα το προτιμά κάποιος σε σχέση με 3008,X1 και τον γιαπωνέζικο ανταγωνισμό RAV4, CRV.
Το CRV είναι καλύτερο αυτοκίνητο αλλά ξεκινάει στα 50+ και σε καμία περίπτωση δεν αξίζει τα 10+ σε σχέση με το tiguan εκτός και εαν προκείται να κρατήσεις το αυτοκίνητο 20 χρόνια (ακόμη και να θες , μαλλον θα έχουν απαγορευτεί τα θερμικά).
Το RAV4 θα μπορούσε να είναι η επιλογή ειδικά εαν καταργήθει πρακτικά ο φόρος πολυτελείας, δεν ξέρω πως θα είναι το νεο αλλά το παλιο υστέρουσε πολύ σε ηχομόνωση.Το lexus ΝΧ είναι πλεον απλησίαστο σε τιμή.
Ειχα ενα 2.0TDI στην Ιταλία και πραγματικά είναι άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με το 1.5. Η επιπλεον ροπή καλύπτει και την τεμπελιά του κιβωτίου και είναι ιδανικό highway car, πολύ καλύτερο από τις υβριδικές υλοποιήσεις honda, toyota σε ταχύτητες 120+. Από την άλλη επένδυση σε diesel το 2026 έχει αρκετά ρισκα.
-

#fresco
του συνεταιρου
αλλα εχω βουνο αυριο, καποια στιγμη μεσα στο μηνα θα το τεσταρω...
Tiguan R-Line More 204 Phev + Μπλε Nightshade + discover pro max και αν θυμαμαι καλα matrix κατιαληθεια ψηνεται κανεις για ενα v60 phev σε αψογη κατασταση 60k km σε γαματη τιμη?
ΑρΕς
μην με αρχισετε με τις φωτο, τις εχω κανει 30 σμικρυνσεις για να μπαινουν εδω -
Καλοταξιδο!
-
@gatoz said in VW Tiguan 2024:
αληθεια ψηνεται κανεις για ενα v60 phev σε αψογη κατασταση 60k km σε γαματη τιμη?
Πόσο γαμάτη;
-
Δεν πήγαινε στα βουνά ο συνέταιρος άρα καλή είναι.
Καλορίζικο πες του γάτε.
-
Η r line είναι υπερβολικά όμορφη για τα γούστα μου. Έχω 3 στη γειτονιά μαύρο, αυτό το μπλε και σήμερα είδα και άσπρο. Εξαιρετικά και τα 3.
-
Καλημέρα,Για πείτε ρε παιδιά,τι βενζίνη βάζετε εσείς;Εγώ από τότε που πήρα το αμάξι βάζω 98αρα.
-
@iancurtis said in VW Tiguan 2024:
Καλημέρα,Για πείτε ρε παιδιά,τι βενζίνη βάζετε εσείς;Εγώ από τότε που πήρα το αμάξι βάζω 98αρα.
Πιθανόν καλή επιλογή για το αυτοκίνητο αλλά κακή για την τσέπη σου. Στο T-Roc βάζω 95άρα.
Περιστασιακά βάζω και 98άρα αλλά μάλλον για ψυχολογικούς λόγους.
Δεν έχω διαπιστώσει διαφορά, ούτε στη λειτουργία του μοτέρ, ούτε σε μειωμένη κατανάλωση, ούτε σε αυξημένη αυτονομία. -
98 v-power Shell Τρίτες σε προσφορά. Μονίμως και από σταθερό βενζινάδικο. Και στο Tig και στο 308.
-
98αρα. Με προσφορες αλλα και εκτος αν δεν εχει κατσει το προγραμμα.
Ουτως η αλλως στα ταξιδια η διαφορα των 5ε ειναι αμελητεα.
Ξερω που βαζω και δεν αλλαζω. Στην χειροτερη εχουμε το fuelGR να βλεπουμε τι και πως... -
Καλησπέρα.Ετυχε σε κανέναν να μην άνοιγει το πορτμπαγκάζ.Αρχικα δεν άνοιγε ούτε με το χερούλι ούτε με το κλειδί.Μετα από 15 λεπτά που ξανά δοκίμασα μόνο με το κλειδί.
-
Καλησπέρα.Ετυχε σε κανέναν να μην άνοιγει το πορτμπαγκάζ.Αρχικα δεν άνοιγε ούτε με το χερούλι ούτε με το κλειδί.Μετα από 15 λεπτά που ξανά δοκίμασα μόνο με το κλειδί.
Εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα. Έχω περάσει δύο τρεις φορές "πολύ κοντά" χωρίς πρόθεση να το ανοίξω και άνοιξε μόνο του. Μάλλον ο αισθητήρας έχει έντονη κλίση προς τα έξω για να εξυπηρετεί. Αυτό που λες ούτε μου έχει τύχει, ούτε έχω διαβάσει κάτι ανάλογο στις αντίστοιχες ομάδες του fb.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα. Έχω περάσει δύο τρεις φορές "πολύ κοντά" χωρίς πρόθεση να το ανοίξω και άνοιξε μόνο του. Μάλλον ο αισθητήρας έχει έντονη κλίση προς τα έξω για να εξυπηρετεί. Αυτό που λες ούτε μου έχει τύχει, ούτε έχω διαβάσει κάτι ανάλογο στις αντίστοιχες ομάδες του fb.
Άκυρος συναγερμός,Σήμερα άνοιξε κανονικά,πιθανόν η υγρασία έκανε την δουλειά της.
-
@gatoz said in VW Tiguan 2024:
#fresco
του συνεταιρου
αλλα εχω βουνο αυριο, καποια στιγμη μεσα στο μηνα θα το τεσταρω...
Tiguan R-Line More 204 Phev + Μπλε Nightshade + discover pro max και αν θυμαμαι καλα matrix κατιαληθεια ψηνεται κανεις για ενα v60 phev σε αψογη κατασταση 60k km σε γαματη τιμη?
ΑρΕς
μην με αρχισετε με τις φωτο, τις εχω κανει 30 σμικρυνσεις για να μπαινουν εδωΕντυπώσεις?
-
Καλημέρα χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους.
Είχα αγοράσει πριν καιρό το upgrade του ambiente lighting σε 30 colour πριν κάτι μήνες αν θυμάστε. Όταν έγινε το update δεν είχα καμία αλλαγή, έστειλα αίτημα στο support και έλαβα οδηγίες για upgrade με διαδικασία στην αντιπροσωπεία. Ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα οπότε είχα ζητήσει refund το οποίο μου είχαν πει ότι θα καθυστερήσει. Σόρυ κιόλας χέστηκα για τα 65€. Έδινα και άλλα τόσα για να πάρω το 30αρι του R-line, κυρίως γιατί τρελάνεται ο γιος μου!
Σήμερα αφού προσφάτως πήρε update το app μπήκα να δω τι παίζει και αφού μου ζήτησε login, χωρίς να έχω κάνει logout, μου βγάζει το ambiente upgrade "σε εκκρεμότητα". Τους έστειλα νέο mail να μάθω επιτέλους τι γίνεται.
-
Καλησπέρα κι από εμένα, χρόνια πολλά σε όλους/ες
Κοντεύει ένας χρόνος που έχω το αυτοκίνητο στα χέρια μου και σημειώνω τι μου αρέσει και τι όχι.
Θετικά
- Ποιότητα κύλισης
-Μεγάλη αυτονομία υβριδικού συστήματος (~80km
️ / 100km
) εντός πόλης.
-Απλετοι χώροι εμπρός και πίσω
-Χώροι αποθήκευσης μικροαντικείμενων
-Βολικη η μετακίνηση των πίσω καθισμάτων κάποια εκατοστά μπροστά. Μου χρησιμευσε σε μια δυο περιπτώσεις
-Στιβαρο αμάξωμα
-Πολυ ωραίο κράτημα και γενικά οδηγική συμπεριφορά.
-Εύκολο μενού στο infotainment με απροβληματιστη συνδεσιμότητα
-Φωτα - κανουν την νύχτα μερα
Προς βελτίωση
-Μηνύματα για αποδοχή ρυθμίσεων σε κάθε εκκίνηση - Θέλει επίσκεψη στο συνεργείο για να σταματήσει.
-Αναφορα πίεσης ελαστικών ανά τροχό - δεν υπάρχει θα το ήθελα γιατί θέλει έλεγχο για να εισαι σίγουρος ότι είσαι εντος σωστών ρυθμίσεων.
-Πολυ ευαίσθητο proximity με αποτέλεσμα πολύ απότομα φρεναρίσματα (έχει την αίσθηση τρακαρισματος με λίγα χιλιόμετρα - αν υπάρχουν προβλήματα με μέση θα το νιώσετε καλά) κυρίως στην διαδικασία της στάθμευσης.
-Parking assistant πιο αργό και από χελώνα και αφήνει το αυτοκίνητο κάπως μακρυά από το πεζοδρόμιο.
-Το χειρότερο μου τώρα είναι ότι αρκετές φορές μόλις ξεκινήσω και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κι ενώ είναι σε ηλεκτρική κίνηση με πολύ χαμηλή ταχύτητα κάνει ένα απότομο κόψιμο σαν στιγμιαίο φρενάρισμα αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι φρενάρισμα πραγματικό αλλά από τον ηλεκτροκινητηρα το οποίο επειδή είναι αναπάντεχο τρομάζει.
-Εχει 2 μέρες τώρα όταν πλησιάζω μαζί με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου ανοίγει και το πορτμπαγκάζ. - Ποιότητα κύλισης
-
@friday said in VW Tiguan 2024:
Προς βελτίωση
-Μηνύματα για αποδοχή ρυθμίσεων σε κάθε εκκίνηση - Θέλει επίσκεψη στο συνεργείο για να σταματήσει.
-Αναφορα πίεσης ελαστικών ανά τροχό - δεν υπάρχει θα το ήθελα γιατί θέλει έλεγχο για να εισαι σίγουρος ότι είσαι εντος σωστών ρυθμίσεων.
-Πολυ ευαίσθητο proximity με αποτέλεσμα πολύ απότομα φρεναρίσματα (έχει την αίσθηση τρακαρισματος με λίγα χιλιόμετρα - αν υπάρχουν προβλήματα με μέση θα το νιώσετε καλά) κυρίως στην διαδικασία της στάθμευσης.
-Parking assistant πιο αργό και από χελώνα και αφήνει το αυτοκίνητο κάπως μακρυά από το πεζοδρόμιο.
-Το χειρότερο μου τώρα είναι ότι αρκετές φορές μόλις ξεκινήσω και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κι ενώ είναι σε ηλεκτρική κίνηση με πολύ χαμηλή ταχύτητα κάνει ένα απότομο κόψιμο σαν στιγμιαίο φρενάρισμα αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν είναι φρενάρισμα πραγματικό αλλά από τον ηλεκτροκινητηρα το οποίο επειδή είναι αναπάντεχο τρομάζει.
-Εχει 2 μέρες τώρα όταν πλησιάζω μαζί με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου ανοίγει και το πορτμπαγκάζ.Καλημέρα καλές γιορτές.
-
το πρώτο θέμα που αναφέρεις έχει επίλυση. Ψάξε πιο πάνω τα σχετικά post για το "personalization" ή απλά καλέσε το support κάνε αναφορά και θα στείλουν την τεχνική λύση στην αντιπροσωπεία που σε βολεύει. Λύνεται οριστικά.
-
TPMS, προφανώς έχεις την More ή κατώτερη έκδοση. Νομίζω από R-line και επάνω έχει ακριβή ένδειξη πίεσης. Εμείς έχουμε μόνο απλή ένδειξη απώλειας.
-
η ευαισθησία του proximity είναι πράγματι το χειρότερο χαρακτηριστικό του καθώς εκτός του ότι τρομάζει λιγότερο τον οδηγό αλλά πολύ περισσότερο τους επιβαίνοντες είναι και τεράστια καταπόνηση για μέση αυχένα. Θα συμφωνήσω απόλυτα.
-
park assistant δεν χρησιμοποιώ ποτέ ούτε έχω ηλεκτροκινητήρα (mh), οπότε δεν έχω άποψη για τα επόμενα δύο.
-
το τελευταίο έχει συμβεί και σε εμένα δύο φορές ενώ τις τελευταίες 2-3 ημέρες μου έκανε και κάτι καινούργιο. Ανάβει μόνο του το φως συνοδηγού της πλαφονιέρας! Την καθάρισα σήμερα με το microfiber που έχω για τις οθόνες να δω μήπως και είχε μείνει καμία περίεργη δακτυλιά και διαβάζει άγγιγμα από μόνο του.
ΥΓ1: Σήμερα θα κλείσω ραντεβού για 1ο ετήσιο σέρβις στις 07/01, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Θα αναφέρω τα δύο τελευταία ζητήματα και αν έχω κάποιου είδους απάντηση (όπως με το τρίξιμο των καθρεπτών που υπήρχε ένα τέλη σχετική τεχνική οδηγία) θα σας ενημερώσω σχετικά.
ΥΓ2: Δικό μου 1st year report δεν θα γράψω γιατί με έχουν κουράσει οι στρατιές των hatters. Μην αρχίσουν πάλι τις μαλακίες σαν να τα παίρνουμε κλπ αηδιες μέρες που είναι.
-
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Προς βελτίωση
-Εχει 2 μέρες τώρα όταν πλησιάζω μαζί με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου ανοίγει και το πορτμπαγκάζ.Καλημέρα καλές γιορτές.
-
το πρώτο θέμα που αναφέρεις έχει επίλυση. Ψάξε πιο πάνω τα σχετικά post για το "personalization" ή απλά καλέσε το support κάνε αναφορά και θα στείλουν την τεχνική λύση στην αντιπροσωπεία που σε βολεύει. Λύνεται οριστικά.
-
TPMS, προφανώς έχεις την More ή κατώτερη έκδοση. Νομίζω από R-line και επάνω έχει ακριβή ένδειξη πίεσης. Εμείς έχουμε μόνο απλή ένδειξη απώλειας.
-
η ευαισθησία του proximity είναι πράγματι το χειρότερο χαρακτηριστικό του καθώς εκτός του ότι τρομάζει λιγότερο τον οδηγό αλλά πολύ περισσότερο τους επιβαίνοντες είναι και τεράστια καταπόνηση για μέση αυχένα. Θα συμφωνήσω απόλυτα.
-
park assistant δεν χρησιμοποιώ ποτέ ούτε έχω ηλεκτροκινητήρα (mh), οπότε δεν έχω άποψη για τα επόμενα δύο.
-
το τελευταίο έχει συμβεί και σε εμένα δύο φορές ενώ τις τελευταίες 2-3 ημέρες μου έκανε και κάτι καινούργιο. Ανάβει μόνο του το φως συνοδηγού της πλαφονιέρας! Την καθάρισα σήμερα με το microfiber που έχω για τις οθόνες να δω μήπως και είχε μείνει καμία περίεργη δακτυλιά και διαβάζει άγγιγμα από μόνο του.
ΥΓ1: Σήμερα θα κλείσω ραντεβού για 1ο ετήσιο σέρβις στις 07/01, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Θα αναφέρω τα δύο τελευταία ζητήματα και αν έχω κάποιου είδους απάντηση (όπως με το τρίξιμο των καθρεπτών που υπήρχε ένα τέλη σχετική τεχνική οδηγία) θα σας ενημερώσω σχετικά.
ΥΓ2: Δικό μου 1st year report δεν θα γράψω γιατί με έχουν κουράσει οι στρατιές των hatters. Μην αρχίσουν πάλι τις μαλακίες σαν να τα παίρνουμε κλπ αηδιες μέρες που είναι.
-
-
θα μπορουσες να γραψεις λιγα λογακια για αυτο; Μου κανει φοβερη εντυπωση και δεν εχω καταλαβει ακριβως ποτε και τι συμβαινει.
VW Tiguan 2024