-
Μετά την επιδιόρθωση και πριν την επιδιόρθωση.

-
@famas said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μετά την επιδιόρθωση και πριν την επιδιόρθωση.
Που έγινε η επιδιόρθωση;
Πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτιαχτεί; -
@famas Είχα κάνει την πρώτη εβδομάδα ένα σημαδακι, πρέπει να ήταν το 1/10 του δικού σου και πολύ λέω, δε μπορούσα να το βλέπω και το επισκευασα.

-
#gtsartsal,
στο πιο κοντινό(σχετικά) στο σπίτι μου, στη Γιαννιτσών πριν τα ΚΤΕΛ, δίπλα στη μάντρα του Γιαννίρη. Ο τύπος τα φτιάχνει και σε μια μέρα, αλλά δεν είχα χρόνο κι επειδή φόρεσα τη ρεζέρβα, το πήρα την επομένη.
#georgemit, εμένα έφτασε κοντά τους 40 μήνες και δεν ήθελα να το αφήσω. -
Εγώ προσπαθούσα για κάνα τρίμηνο να κοροϊδέψω τον εαυτό μου ότι δε φαίνεται
αλλά πάντα το κοιτούσα όταν κατέβαινα από το αμάξι οπότε το έφτιαξα να μη με τρώει. -
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Εγώ προσπαθούσα για κάνα τρίμηνο να κοροϊδέψω τον εαυτό μου ότι δε φαίνεται
αλλά πάντα το κοιτούσα όταν κατέβαινα από το αμάξι οπότε το έφτιαξα να μη με τρώει.Εάν σε τρώει ΠΡΕΠΕΙ να το φτιάξεις, ΝΟΜΟΣ.
-
Να ενημερώσω οτι τελικά έβαλα τα michelin primacy 5 στην διάσταση 205/60/16 92V εβδομάδα 4225 και made in Germany.
Σε μια γρήγορη ανάβαση στην Αράχωβα σε στεγνό δρόμο ένιωθες οτι κολλούσαν κάτω τα λάστιχα. Βέβαια είναι καινούργια και αυτό πρέπει να είναι το λογικό...θα περιμένουμε λοιπόν να τα δούμε και σε άλλες συνθήκες αλλά και πόσο θα κρατήσουν.
Ευχαριστώ του συμμετέχοντες! -
Ερώτηση:
Στο αμάξι της γυναίκας μου, το αμέλησα και φοράει τα λάστιχα 3 χρόνια χωρίς να αλλάξω μπρος-πίσω. Παρατήρησα λοιπόν ότι τα μπροστά είναι εμφανώς πιο φθαρμένα από τα πίσω. Έχει νόημα να τα αλλάξω τώρα; -
@sargus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ερώτηση:
Στο αμάξι της γυναίκας μου, το αμέλησα και φοράει τα λάστιχα 3 χρόνια χωρίς να αλλάξω μπρος-πίσω. Παρατήρησα λοιπόν ότι τα μπροστά είναι εμφανώς πιο φθαρμένα από τα πίσω. Έχει νόημα να τα αλλάξω τώρα;Όχι, εκτός αν αρέσει στην γυναίκα σου το ανάποδο τιμόνι...
-
Ερώτηση:
Στο αμάξι της γυναίκας μου, το αμέλησα και φοράει τα λάστιχα 3 χρόνια χωρίς να αλλάξω μπρος-πίσω. Παρατήρησα λοιπόν ότι τα μπροστά είναι εμφανώς πιο φθαρμένα από τα πίσω. Έχει νόημα να τα αλλάξω τώρα;Εξαρτάται πόσο φθαρμένα είναι. Είναι για αλλαγή; Αν ναι τότε το μπρος-πίσω δεν έχει νόημα.
-
Θα τα κρατήσω 1-2 χρόνια ακόμα. Το αμάξι κάνει 12-13.000 το χρόνο και φυλάσσεται σε σκιά.
Δεν είναι φθαρμένα “per se”, είναι πιο φθαρμένα από τα πίσω που είναι σαν καινούργια. -
Θα τα κρατήσω 1-2 χρόνια ακόμα. Το αμάξι κάνει 12-13.000 το χρόνο και φυλάσσεται σε σκιά.
Δεν είναι φθαρμένα “per se”, είναι πιο φθαρμένα από τα πίσω που είναι σαν καινούργια.Γενικά τα πίσω πρέπει να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα μπροστά.
Αν είναι μικρή η διαφορά, άλλαξε τα για να έχουν ομοιόμορφη φθορά. -
Κάνω τα μπρος - πίσω τον 1ο και 3ο χρόνο, στο σέρβις. Αν τα μπροστινά πάρουν δρόμο δεν έχει νόημα να κάνεις την τράμπα.
-
Δεν είναι φθαρμένα “per se”, είναι πιο φθαρμένα από τα πίσω που είναι σαν καινούργια.Εγω θα τα εκανα μπρος πισω . Δε νομιζω να "τρεχει" η γυναικα σου , ουτε οτι ειναι χαλια τα μπροστα. Απλά ειναι πιο φθαρμενα (και ειναι λογικο)
-
Και εγω ειμαι της αποψης τα μπροστα ας εχουν λιγοτερο ψωμι απο τα πισω.
Αν φυγει το πισω δυσκολα μαζευεται...και ειδικα αν δεν το περιμενεις. -
Γιατί να φύγει το πίσω; Φεύγει τώρα η μούρη; Δεν μιλάμε για σλικ καταστάσεις.
-
@xenos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Γιατί να φύγει το πίσω; Φεύγει τώρα η μούρη; Δεν μιλάμε για σλικ καταστάσεις.
Ο μέσος οδηγός δεν ξέρει πως να διορθώσει την υπερστροφή. Αντιθέτως η υποστροφή είναι πιο εύκολα ελέγξιμη, είτε με άφημα του γκαζιού ή και με φρενάρισμα. Βέβαια το ESP βοηθάει πολύ, αλλά καλό είναι να υπάρχει η πρόσφυση εξ' αρχής. Οπότε τα καλά λάστιχα πίσω, σε προσθιοκίνητο και μπροστόβαρο αυτοκίνητο. Μπρος-πίσω μπορείς να κάνεις όταν είναι μικρή η διαφορά φθοράς, όχι στα τελειώματα τους.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
όχι στα τελειώματα τους.
Δεν ειπε οτι ειναι τελειωμενα . Του πατερα μου εχει καινουρια λαστιχα μπροστα και πισω παλιοτερα . Δεν εφυγε ποτε
-
Ποιο λαστιχο με 30-35000κμ στον μπροστινο αξονα δεν εχει σημαντικη φθορα?
Το αμεσως καλυτερο μετα το ιδανικο για το φιλο, ειναι να βαλει τωρα 2 καινουρια λαστιχα εμπρος και σε ενα χρονο αλλα 2. -
@ilias-a said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ποιο λαστιχο με 30-35000κμ στον μπροστινο αξονα δεν εχει σημαντικη φθορα?
Το αμεσως καλυτερο μετα το ιδανικο για το φιλο, ειναι να βαλει τωρα 2 καινουρια λαστιχα εμπρος και σε ενα χρονο αλλα 2.Μωρε το ιδανικο ειναι να τα αλλαζεις ολα καθε 2 χρονια ή 20κ χλμ, αλλά δεν το κανει κανεις , για ευνόητους λογους . Ποση φθορα εχουν τα συγκεκριμενα , το ξερει μονο ο φιλος που ρωτησε αν θα τα κανει μπρος πισω.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]