-
Για αυτό έγινα εθνικό κεφάλαιο, γιατί με την σύνταξη που μας άφησε ο Κατρούγκαλος και οι επόμενοι, απλά δεν έβγαινε...

-
@panormus772 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ποιο 50αρικο σε τραυματιοφορέα; Με το πέρας της βάρδιας του παρανομούντα πλήρης σωματικός έλεγχος και τέλος.
Τώρα αν θέλουμε να βρούμε πάντα μια δικαιολογία για να μην εφαρμόζεται καμία ποινή σε κανένα παραβάτη,βρίσκουμε.
Αλλιώς,ας προτείνει κάποιος κάτι άλλο πιο ουσιαστικό και να το συζητήσουμε.
Το να κρίνουμε και να επικρίνουμε το κάνουμε εύκολα όλοι σ'αυτή τη χώρα,από πολιτικούς έως ταξιτζήδες.
Λύση εφαρμόσιμη δε δίνουμε σχεδόν ποτέ.την γνωστη κοινωνικη ομαδα θα την ελενξουν στο συστημα που προτεινεις η θα τους εξαιρεσουν;
-
Εκστρατεία κατά των παράνομα σταθμευμένων πολυτελών οχημάτων στο Λονδίνο

-
Ο Sifu George περιγράφει ένα περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας ηλικιωμένος οδηγός κατέβηκε για ξύλο. Γιατί είναι σημαντικό να βγαίνεις κι εσύ από το αμάξι (για κάλυψη) και γιατί ΔΕΝ πρέπει να απαντάς στη βία σε τέτοιες περιπτώσεις
-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αυτός δεν πάει με βραχιολάκια κατευθείαν @A-d-P ?
Μέχρι τον εισαγγελέα, μετά ελεύθερος.
Καταρχήν και καταρχάς
, πρόκειται για καθαρή περίπτωση αστυνομικής βίας 

, αν δεν υπήρχε κάμερα
και τραυματίζονταν ο 28χρονος μέχρι και αποζημίωση θα τους έπαιρνε 🤭
Σοβαρή παράλειψη και απειρία (?) του οργάνου που δεν πήρε τα κλειδιά από το διακόπτη,
Βρε να τον σαπισουν στο ξυλο επρεπε.
Άμα το έκανε σε τίποτα Ζηταδες ή ΔΙ.ΑΣ. θα είχε "πέσει από τις σκάλες και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη" 🤭

Εντάξει, βρήκε ένα παράθυρο ευκαιρίας και είπε να το ρισκάρει, αλλά δεν του βγήκε. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να οδηγήσει ξανά, με δίπλωμα,

, ας είναι καλά το opel Rocks 

Είναι γνωστόν αυτό άλλωστε από την εποχή της ζαρντινιέρας όπου εσκόνταψεν ο νέος...!!!

Άσε που για να λέμε και το σωστό, εκτός από το ότι θα έπρεπε να τον μαυρίσουν στο ξύλο, θα έπρεπε να του κόψουν και τα δύο χέρια για σιγουριά, για να μην ξαναοδηγήσει...!!!Εσύ τι προτείνεις;
Σίγουρα πάντως όχι τη ζαρντινιέρα...!!!
Ούτε βέβαια κατάσχεση διπλωμάτων για ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ,
διότι δημιουργούμε παράνομους...!!!Συ μίλησες για ζαρντινιέρα, όχι εγώ.
Εσύ και ο @otso, που κάνει λαικ, ας μας πείτε τις προτάσεις σας (για την συγκεκριμένη περίπτωση), οι αφορισμοί και τα τσιτατα είναι εύκολα.
Ενώ εσύ μίλησες για αυτούς που πέφτουν από τις σκάλες, ΠΡΩΤΟΣ....!!!
Και μου ζητάς την άποψη μου στην περίπτωση τη συγκεκριμένη, το τι προτείνω..??!!
Να φοράμε αλεξίπτωτο για να μην τραυματιζόμαστε όταν πέφτουμε από τις σκάλες...!!!
SCRIPTA MANENT...!!! -
Καταρχήν και καταρχάς

, αν δεν υπήρχε κάμερα
Σοβαρή παράλειψη και απειρία (?) του οργάνου που δεν πήρε τα κλειδιά από το διακόπτη,
Άμα το έκανε σε τίποτα Ζηταδες ή ΔΙ.ΑΣ. θα είχε "πέσει από τις σκάλες και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη" 🤭

Εντάξει, βρήκε ένα παράθυρο ευκαιρίας και είπε να το ρισκάρει, αλλά δεν του βγήκε. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να οδηγήσει ξανά, με δίπλωμα,

Είναι γνωστόν αυτό άλλωστε από την εποχή της ζαρντινιέρας όπου εσκόνταψεν ο νέος...!!!

Άσε που για να λέμε και το σωστό, εκτός από το ότι θα έπρεπε να τον μαυρίσουν στο ξύλο, θα έπρεπε να του κόψουν και τα δύο χέρια για σιγουριά, για να μην ξαναοδηγήσει...!!!Εσύ τι προτείνεις;
Εσύ και ο @otso, που κάνει λαικ, ας μας πείτε τις προτάσεις σας (για την συγκεκριμένη περίπτωση), οι αφορισμοί και τα τσιτατα είναι εύκολα.
Και μου ζητάς την άποψη μου στην περίπτωση τη συγκεκριμένη, το τι προτείνω..??!!
Να φοράμε αλεξίπτωτο για να μην τραυματιζόμαστε όταν πέφτουμε από τις ακάλες...!!!
SCRIPTA MANENT...!!!Κλασικά η μπάλα
στην εξέδρα..... -
NewsIt:
"Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν αστυνομικοί για κλήσεις που δεν έκοβαν – Κατηγορούνται για «φακελάκια» 120.000 ευρώ"
-
@ektoras said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
NewsIt:
"Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν αστυνομικοί για κλήσεις που δεν έκοβαν – Κατηγορούνται για «φακελάκια» 120.000 ευρώ"
Οι αθηνέζοι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν ότι τα Ν. Μουδανιά βρίσκονται στη Χαλκιδική

-
Οι δικοί μου χθες είχαν πάει για κυνήγι

https://www.in.gr/2025/12/14/greece/thessaloniki-astynomikoi-kynigane-agriogourouno-se-geitonia-ston-eyosmo-apisteytes-eikones/ -
@ektoras said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
NewsIt:
Οι αθηνέζοι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν ότι τα Ν. Μουδανιά βρίσκονται στη Χαλκιδική

Τα Μουδανιά, είναι λίγο στον δικό τους κόσμο ιδιαίτερη περίπτωση...
Fun fact... Υπάρχει σελίδα στο fb 'βγάλτε το δα από τα Μουδανιά'... -
Και εδώ θα διαβάσετε την ίδια είδηση, αλλά γραμμένη από το Τμήμα μας

https://www.ereportaz.gr/evosmos-kynigito-agriogourounou-apo-andres-tis-el-as-ston-astiko-isto/
-
Καταρχήν και καταρχάς

, αν δεν υπήρχε κάμερα

Να φοράμε αλεξίπτωτο για να μην τραυματιζόμαστε όταν πέφτουμε από τις ακάλες...!!!
στην εξέδρα.....Είμαι ένας βαθιά δημοκρατικός πολίτης που απεχθάνομαι οποιαδήποτε μορφή βίας και αυτοδικίας από όπου και αν προέρχεται..!!
Ακόμα και όταν βρέθηκα όπως ο τύπος στο βίντεο που ξέρω ότι είναι δάσκαλος πολεμικών τεχνών, με κάποιους πολύ πιο αδύναμους από εμένα , έκανα κι εγώ μεταβολή και έφυγα, δεν ήθελα να συγκρουσθώ, διότι όσα φέρνει η ώρα.......... δεν αξίζει για τη ζωή σου, αλλά και για τη ζωή του άλλου...!!!
Όσο για το τι έχω να προτείνω, για αυτόν που με το μηχανάκι του έπεσε επάνω στο όργανο, αποτέλεσμα για μένα ΚΑΙ κάποιων άρθρων αυτού του νόμου, όχι απλά αυστηρών, αλλά εξωφρενικά εξοντωτικών προς τον πολίτη, χωρίς να ανταποκρίνεται αυτή η αυστηρότητα στη σοβαρότητα της παράβασης, π.χ. γιατί 350 ευρώ το κράνος και η ζώνη, όταν όλη η Ευρώπη το έχει κάτω από το μισό και γιατί ένα μήνα το δίπλωμα που το έχουν ελάχιστες χώρες, προτείνω λοιπόν ΠΡΟΛΗΨΗ και στον νόμο και στις παραβάσεις και στην αστυνόμευση...!!!
Όποιος έχει μυαλό αντιλαμβάνεται, παράδειγμα όταν ο πολίτης ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΤΑΙ με τέτοιον τρόπο, ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ...!!!!
Ο ρόλος δε της πολιτείας στην περίπτωση μας ,δεν είναι να αυτοδικήσει, αλλά αφού είναι ΑΝΙΚΑΝΗ ή δεν ενδιαφέρεται να προλάβει, τότε ας τιμωρήσει, εφαρμόζοντας όμως τον νόμο, κι όχι τον άγραφο του Φαρ Ουέστ..!!
Παρατράγουδα όμως θα υπάρχουν, ως αποτέλεσμα κάποιων πολύ αυστηρών άρθρων αυτού του νόμου...!!!
Η πρόταση μου λοιπόν για όποιον δεν το κατάλαβε, είναι πριν να έχουμε κοινωνικές συγκρούσεις, να αναδιαρθρώσει η πολιτεία ΚΑΠΟΙΑ άρθρα του νέου ΚΟΚ, τα οποία έχουν να κάνουν με το ύψος των ποινών, διότι είναι δυσανάλογα αυστηρά σε σχέση με όλη την Ευρώπη ...!!!
Ποινές οι οποίες έχουν να κάνουν με το χρηματικό ύψος, αλλά και πιο πολύ με την κατάσχεση των διπλωμάτων για το παραμικρό και όχι βέβαια για υπερβολική ταχύτητα, ερυθρούς σηματοδότες, μέθη και παρόμοια σοβαρά παραπτώματα...!!!
Όχι π.χ. αφαίρεση διπλώματος γιατί πάρκαρες χωρίς να προσέξεις στο σημείο που παρκάρει το ηλεκτρικό για να φορτίσει τις μπαταρίες του στο Λίντλ, σε ιδιωτικό πάρκινγκ δηλαδή ...!!!
Ίσως έτσι προλάβουμε και τέτοιου είδους συμπεριφορές από τους οδηγούς , αλλά και τα όποια πεσίματα από τις σκάλες...!!!
Η Ελλάδα 7 χρόνια άντεξε στον γύψο, μόνο 7...!!!
Τουλάχιστον μεταπολεμικά...!!!
Εννοείται ΚΑΜΜΙΑ ΜΠΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΕΔΡΑ, αυτή η απάντηση με απογοήτευσε...!!!
Έχω γίνει γραφικός από τις πολλές φορές που έχω γράψει για τις ατέλειες αυτού του νόμου...!!!
Και για να το κλείσω με κάποιο ερώτημα, αν οδηγάει κάποιος μπάρμπας σαν εμένα ΠΛΗΡΩΣ νομότυπα και πέσει επάνω του κάποιος που του έχουν πάρει το δίπλωμα, γιατί αυτοί θα αρχίσουν να πληθαίνουν και οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο να αυξάνονται πολύ, η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ..??!!
Και αν ναι για πόσο ακόμα...??!!
Η πρέπει να έχεις κάνει μικτή ασφάλεια...???!!
Μήπως θα πληρώνει το επικουρικό το 2050 ..??!! -
Μια χαρά το λες ότι έχεις γίνει γραφικός.
Κάνεις συγκρίσεις με χώρες που η οδηγική παιδεία είναι εδώ και δεκαετίες από το νηπιαγωγείο και συγκρίνεις με το εδώ μπ...λο, που όλοι πάνε χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη, με το κινητό να στέλνουν μνμ ή να μιλάνε και να τσακώνονται με την γκόμενα/γκόμενο, που μπαίνουν δεύτερη λωρίδα στις αριστερές στροφές και κλείνουν την κυκλοφορία, που οι νταλίκες μπαίνουν στις γειτονιές και κάνουν διανομή κλείνοντας τους δρόμους, με αποτέλεσμα ή να χάνεις την δουλειά σου, ή να προσπαθείς να περάσεις από την μύτη της βελόνας και να γδέρνεις το αυτοκίνητο σου ή και τα άλλα τα παρκαρισμένα.
Που έρχεται ο καθένας και σου κλείνει το πάρκινγκ, ή που έρχονται μαγαζιά κλπ και κλείνουν όλη την πρόσοψη τους για να έχουν αυτοί πάρκινγκ και στα @@ τους οι άλλοι.
Να μιλήσουμε για τα μηχανάκια/μηχανές που χώνονται ανάμεσα στα αμάξια με 80-100 χλμ και αν τύχει να βγάλεις φλας να αλλάξεις λωρίδα ενώ είσαι 20 μέτρα μπροστά τους και αναγκαστούν να μειώσουν την ταχύτητα, θα σε κοιτάξουν, θα σου την πουν και όλα τα υπόλοιπα.
Την περασμένη εβδομάδα 8 παρά 20 το πρωί πήγαινα για δουλειά και ένας ταρίφας σταμάτησε έξω από το ΑΤ στο Χαλάνδρι, άφησε ένα τύπο και μετά περίμενε στην λωρίδα κυκλοφορίας, δεν το έβαλε αριστερά που είχε χώρο να παρκάρει, για να φτιάξει τα ψιλά και ότι άλλο. Του άναψα τα φώτα, είπα να μην κορνάρω με 2-3 αστυνομικούς δίπλα, τελικά στο 5ο άναμα φώτων πήγε και πάρκαρε. Σταμάτησα και τον ρώτησα το απλό. 7.30 το πρωί νομίζεις ότι μόνο εσύ δουλεύεις..
Ζούμε σε μια χώρα που ο κάθε μλκς νομίζει ότι ο δημόσιος χώρος είναι δικός του και εμείς οι υπόλοιποι είμαστε οι υπήκοοι του.
Μια φορά πηγαίνοντας για Καλαμάτα, ένας ηλίθιος με τζίπ 20ετίας όπου είχε ανηφόρα πήγαινε σιγά 90-100 για να μην καίει και όπου είχε κατηφόρα, συμπεριλαμβανομένων των τούνελ πήγαινε με 140. Τα όρια δεν υπήρχαν για αυτόν.
Για το δίπλωμα από την στιγμή που υπάρχιει η εφαρμογή είναι βλακεία το πρόστιμο.
Ομως μπορεί να ήταν μικρότερο και να του έλεγε να πάει στο τμήμα να πάρει την άδεια του αυτοκινήτου δείχνοντας το δίπλωμα.
Οπως έπρεπε να ήταν μικρότερο το παράβολο της ανανέωσης για τους άνω των 65 κάθε 3 χρόνια. Και να πήγαινε κάθε 5 χρόνια.
Αλλά η πολιτικοποίηση του θέματος και τα περί χούντας, όντως σε κάνουν απόλυτα γραφικό.
Και οι συγκρίσεις με προηγμένες οδηγικά χώρες δεν αποτελούν επιχείρημα για αυτά που λες. Το αντίθετο ακριβώς.
-
Καταρχήν και καταρχάς

, αν δεν υπήρχε κάμερα

στην εξέδρα.....Είμαι ένας βαθιά δημοκρατικός πολίτης που απεχθάνομαι οποιαδήποτε μορφή βίας και αυτοδικίας από όπου και αν
..!!δηλαδή εμένα με θεωρείς βίαιο και αντιδημοκρατικό;

-
@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μια χαρά το λες ότι έχεις γίνει γραφικός.
Κάνεις συγκρίσεις με χώρες που η οδηγική παιδεία είναι εδώ και δεκαετίες από το νηπιαγωγείο και συγκρίνεις με το εδώ μπ...λο, που όλοι πάνε χωρίς κράνος, χωρίς ζώνη, με το κινητό να στέλνουν μνμ ή να μιλάνε και να τσακώνονται με την γκόμενα/γκόμενο, που μπαίνουν δεύτερη λωρίδα στις αριστερές στροφές και κλείνουν την κυκλοφορία, που οι νταλίκες μπαίνουν στις γειτονιές και κάνουν διανομή κλείνοντας τους δρόμους, με αποτέλεσμα ή να χάνεις την δουλειά σου, ή να προσπαθείς να περάσεις από την μύτη της βελόνας και να γδέρνεις το αυτοκίνητο σου ή και τα άλλα τα παρκαρισμένα.
Που έρχεται ο καθένας και σου κλείνει το πάρκινγκ, ή που έρχονται μαγαζιά κλπ και κλείνουν όλη την πρόσοψη τους για να έχουν αυτοί πάρκινγκ και στα @@ τους οι άλλοι.
Να μιλήσουμε για τα μηχανάκια/μηχανές που χώνονται ανάμεσα στα αμάξια με 80-100 χλμ και αν τύχει να βγάλεις φλας να αλλάξεις λωρίδα ενώ είσαι 20 μέτρα μπροστά τους και αναγκαστούν να μειώσουν την ταχύτητα, θα σε κοιτάξουν, θα σου την πουν και όλα τα υπόλοιπα.
Την περασμένη εβδομάδα 8 παρά 20 το πρωί πήγαινα για δουλειά και ένας ταρίφας σταμάτησε έξω από το ΑΤ στο Χαλάνδρι, άφησε ένα τύπο και μετά περίμενε στην λωρίδα κυκλοφορίας, δεν το έβαλε αριστερά που είχε χώρο να παρκάρει, για να φτιάξει τα ψιλά και ότι άλλο. Του άναψα τα φώτα, είπα να μην κορνάρω με 2-3 αστυνομικούς δίπλα, τελικά στο 5ο άναμα φώτων πήγε και πάρκαρε. Σταμάτησα και τον ρώτησα το απλό. 7.30 το πρωί νομίζεις ότι μόνο εσύ δουλεύεις..
Ζούμε σε μια χώρα που ο κάθε μλκς νομίζει ότι ο δημόσιος χώρος είναι δικός του και εμείς οι υπόλοιποι είμαστε οι υπήκοοι του.
Μια φορά πηγαίνοντας για Καλαμάτα, ένας ηλίθιος με τζίπ 20ετίας όπου είχε ανηφόρα πήγαινε σιγά 90-100 για να μην καίει και όπου είχε κατηφόρα, συμπεριλαμβανομένων των τούνελ πήγαινε με 140. Τα όρια δεν υπήρχαν για αυτόν.
Για το δίπλωμα από την στιγμή που υπάρχιει η εφαρμογή είναι βλακεία το πρόστιμο.
Ομως μπορεί να ήταν μικρότερο και να του έλεγε να πάει στο τμήμα να πάρει την άδεια του αυτοκινήτου δείχνοντας το δίπλωμα.
Οπως έπρεπε να ήταν μικρότερο το παράβολο της ανανέωσης για τους άνω των 65 κάθε 3 χρόνια. Και να πήγαινε κάθε 5 χρόνια.
Αλλά η πολιτικοποίηση του θέματος και τα περί χούντας, όντως σε κάνουν απόλυτα γραφικό.
Και οι συγκρίσεις με προηγμένες οδηγικά χώρες δεν αποτελούν επιχείρημα για αυτά που λες. Το αντίθετο ακριβώς.
Εγώ παραδέχομαι το γραφικός, αλλά κι εσύ θα έπρεπε να είσαι πιο προσεκτικός, διότι έγραψα ΑΠΕΙΡΕΣ Ευρωπαικές χώρες που έχουν πολύ χειρότερη οδηγική παιδεία από εμάς αλλά και πολύ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ πρόστιμα, το οποίο δεν θέλεις να δεις...!!!
Σλοβακία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία και βάλε...!!!
Αυτοί είναι καλύτεροι από εμάς και έχουν πρόστιμα πολύ μικρότερα για τη ζώνη π.χ. που τα ΕΧΩ ΗΔΗ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ
Φταίω εγώ λοιπόν που γίνομαι γραφικός ή εσύ που δεν τα διαβάζεις..??!! Δεν είναι όλοι Ελβετία φίλε...!!!
Σου έγραψα για την Γερμανία, μου απάντησες λάθος σύγκριση, σου ξανάγραψα για 20 Ευρωπαικές χώρες με άλλα δεδομένα, πρώην Ανατολικές κ.λπ...., πάλι τα ίδια, ε έτσι δουλειά δεν γίνεται...!!!
Δεν διαφωνώ με αυτά τα τραγελαφικά που περιγράφεις, με άλλα διαφωνώ, ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, αν εσύ πιστεύεις ότι θα μας συνετίσουν , εγώ λέω ότι θα μας βγάλουν στο κλαρί και ήδη το πανηγύρι άρχισε, θα δούμε ποιος έχει δίκαιο...!!!
Τώρα γιατί στην Ελβετία π.χ. που έχουν την πιο άριστη οδηγική παιδεία της Ευρώπης, τα πρόστιμα είναι για ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΡΟΜΕΡΑ, αυτό εξήγησε το μας σύμφωνα με τη λογική σου...!!!
Πήγες 10-15 χλμ. πάνω από το όριο, πάει ΣΕ ΞΕΣΚΙΣΑΝ, ανάλογα με τη φορολογική σου δήλωση...!!! -
Δηλαδή το πρόβλημα σου είναι άμα είσαι πλούσιος να πληρώσεις παραπάνω και άμα είσαι φτωχός, ή δηλώνεις φτωχός να πληρώσεις λιγότερα και όχι να μην κάνεις την παράβαση ?
Να μου πεις ότι έχουν κάνει λάθος κατηγοριοποίηση στις παραβάσεις να το δεχτώ και να συμφωνήσω, αλλά η λογική βάλε 20 ευρώ το πρόστιμο και μην βάλεις κράνος, ή μίλα στο κινητό και όλα τα υπόλοιπα, σε μια χώρα που όλοι νομίζουμε ότι είμαστε ο Βασιλιάς Ηλιος και η Βασίλισσα του και οι άλλοι είναι υπήκοοι μας, δεν δουλεύει.
-
Δηλαδή το πρόβλημα σου είναι άμα είσαι πλούσιος να πληρώσεις παραπάνω και άμα είσαι φτωχός, ή δηλώνεις φτωχός να πληρώσεις λιγότερα και όχι να μην κάνεις την παράβαση ?
Να μου πεις ότι έχουν κάνει λάθος κατηγοριοποίηση στις παραβάσεις να το δεχτώ και να συμφωνήσω, αλλά η λογική βάλε 20 ευρώ το πρόστιμο και μην βάλεις κράνος, ή μίλα στο κινητό και όλα τα υπόλοιπα, σε μια χώρα που όλοι νομίζουμε ότι είμαστε ο Βασιλιάς Ηλιος και η Βασίλισσα του και οι άλλοι είναι υπήκοοι μας, δεν δουλεύει.
Την μπαλα στην εξεδρα κρουζερ και με κουντουπιε οπως ερχοταν κι αναπηδησε , μισο μετρο απ το τερμα .
ΑΦΟΥ βαριεσαι τι πληκτρολογεις ; -
Προχτές είμαι Μεσογείων με κίνηση της πτανας, 1,35 λεπτά από Χαλάνδρι στο Κουκάκι, με παρακάμψεις από στενά, αλλά νόμιμος χωρίς να μπω σε λεωφορειολωρίδα.
Βγάζω φλας να αλλάξω λωρίδα από μεσαία αριστερά με μηχανή 50 μέτρα πίσω μου, ο οδηγός δεν μου άναψε φώτα, αλλά όταν πέρασε η συνοδηγός πίσω του με κοίταξε ότι τάχα τους έκοψα...
Ο κώλος της όντως ήθελε κόψιμο, γιατί περίσσευε από την σέλα.
-
Αστυνομικοί ζητούσαν «φακελάκια» για να μην κόβουν κλήσεις – Η δράση τους
-
Αυτό αντιλαμβάνεσαι από αυτά που γράφω..??
Ή προσπαθείς εντέχνως αλλά ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΨΑ να το ρίξεις εκεί..??!!
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΦΗΣ ΦΙΛΕ...!!
Αναφέρομαι σε υπέρογκα πρόστιμα και ποινές τιμωρητικές, πολύ σκληρές και ενάντια στο κοινωνικό σύνολο με μακροχρόνιες πολύ κακές συνέπειες, για παραβάσεις που δεν είναι επικίνδυνες, που είναι ανούσιες και πολύ μικρές...!!
Μία πράξη που γίνεται από τον πολίτη επειδή έχει συνειδητοποιήσει το σωστό και το λάθος, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από χίλιες που γίνονται κάτω από την απειλή της τιμωρίας, σε οποιαδήποτε δε στιγμή θα μπορέσει , να είσαι σίγουρος ότι θα βγάλει αντίδραση...!!
Αυτή είναι λογική ολοκληρωτικών καθεστώτων του περασμένου αιώνα...!!!
Μόλις πριν σου έγραψα ότι είναι παράλογο να αφαιρούν το δίπλωμα σε ιδιωτικά πάρκινγκ ,επειδή χωρίς να προσέξεις έβαλες το αυτοκίνητο σου στο Λιντλ σε θέση όπου φορτίζουν τα ηλεκτρικά...!!
Ή επειδή άνοιξες το παράθυρο σου και μίλησες, ή επειδή δεν φοράει ζώνη ο πίσω σου στο αυτοκίνητο, κ.λπ....κ.λπ....
Είπα εγώ ότι εγκρίνω να πηγαίνεις στην κατηφόρα με 150..??!!
Τι τελικά δεν καταλαβαίνεις..??!!
Τη μία μου λες για οδηγική παιδεία των άλλων χωρών, σου φέρνω παράδειγμα την Ελβετία με την απόλυτη οδηγική παιδεία και τα τρομερά πρόστιμα σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεσαι, σου ξαναφέρνω παράδειγμα κάποιες χώρες ,αρκετές που έχουν πολύ μικρά πρόστιμα σε σχέση με εμάς , οι οποίες δεν έχουν καλύτερη οδηγική παιδεία από εμάς, τώρα σε τι διαφωνείς..??!!
Σου γράφω πως είμαι σύμφωνος σε όλα τα παράλογα που βλέπουμε να συμβαίνουν και πως είμαι μαζί σου σε αυτά, τι άλλο θέλεις..??!!
Εσένα σου αρέσει τελικά να πληρώνεις 350 εκεί που οι άλλοι πληρώνουν 50 και να σου παίρνουν ένα μήνα το δίπλωμα..??!!
Πιστεύεις ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε κι εμείς οδηγική παιδεία με το βούρδουλα που είπε και κάποιος...??!!
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ..??
Έχω παραθέσει τόσα πολλά παραδείγματα..!!
Πιο έντιμο είναι ,το να παραδεχθείς απευθείας ότι ΝΑΙ είμαι κι εγώ της λογικής να πέσει βούρδουλας, γιατί με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι θα συνετιστούμε, παραβλέποντας βέβαια τις κοινωνικές συνέπειες που έρχονται...!!
Οι ιδέες μας μας χαρακτηρίζουν, πολλές φορές δεν χρειάζονται πράξεις για αυτό...!!!
Αλήθεια, κατ΄επέκτασιν αν το δούμε, πιστεύεις πως το ότι σήμερα μαχαιρώνονται δεκατετράχρονα κοριτσάκια στα σχολεία, δεν έχει να κάνει σε τίποτε με τον τρόπο σκέψης σου σε ένα κομμάτι του..??!!
Προβληματίσου λίγο......
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.