- 

@w202-amg said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τι τύπο σκυροδέματος υποτίθεται βρήκατε;;;;ποιον;;;
Δεν μας λες....οπότε πως ξέρουμε ότι τα επέλεξες σωστά....
Ο οπλισμός μιας και θα υπάρχει παγετός θα πρέπει αν έχει ένα σχετικό βάθος και να καλύπτεται καλά
Ρώτα παιδί μου έναν μηχανικό.... Μη κάνεις εργασίες έτσι στο κουτουρου
Lap υποτίθεται ίδιο τύπο που δίνει στην τερνα αυτή την περίοδο. Το πρόβλημα δεν είναι οι προδιαγραφές του σκυροδέματος για παραγγελία, βρίσκεις ότι θες,το πρόβλημα είναι αν θα σου παραδώσει ότι πρέπει. Με αφορμή και μόνο ότι δίνει στην τερνα ευελπιστώ σε ποιότητα ειδάλλως καλά κρασιά.
Για αυτό οι ίνες,οι ρητίνες κτλ. Μπας και έχει κάποια τύχη. Μηχανικό ρώτησα...... Όλα εξαρτώνται αν θα φέρει κάτι αξιοπρεπές. Όλοι πάντως είναι της άποψης νωρίς πριν τον προορισμό να ρίξουμε έξτρα σακιά τσιμέντο στην μπετονιερα,δεν μου φαντάζει εφικτό.....Δεν υπάρχει περίπτωση να παραγγείλεις και να σου φέρει κάτι διαφορετικό. Έχουν ειδικά στανταρτ, εκτός αν μιλάς για κανένα νο νειμ σκυροτεματάδικο.
Θα χρειαστείς κάποιο υλικό εμποτισμού για τον υδροφοβικό υμένα - 

@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μην άγχεσαι, δεν είναι χρειάζεται κανένα εξειδικευμένο υλικό, περισσότερη σημασία έχει η εφαρμογή - 

Ο οπλισμός μιας και θα υπάρχει παγετός θα πρέπει αν έχει ένα σχετικό βάθος και να καλύπτεται καλά
Lap υποτίθεται ίδιο τύπο που δίνει στην τερνα αυτή την περίοδο. Το πρόβλημα δεν είναι οι προδιαγραφές του σκυροδέματος για παραγγελία, βρίσκεις ότι θες,το πρόβλημα είναι αν θα σου παραδώσει ότι πρέπει. Με αφορμή και μόνο ότι δίνει στην τερνα ευελπιστώ σε ποιότητα ειδάλλως καλά κρασιά.
Για αυτό οι ίνες,οι ρητίνες κτλ. Μπας και έχει κάποια τύχη. Μηχανικό ρώτησα...... Όλα εξαρτώνται αν θα φέρει κάτι αξιοπρεπές. Όλοι πάντως είναι της άποψης νωρίς πριν τον προορισμό να ρίξουμε έξτρα σακιά τσιμέντο στην μπετονιερα,δεν μου φαντάζει εφικτό.....Δεν υπάρχει περίπτωση να παραγγείλεις και να σου φέρει κάτι διαφορετικό. Έχουν ειδικά στανταρτ, εκτός αν μιλάς για κανένα νο νειμ σκυροτεματάδικο.
Θα χρειαστείς κάποιο υλικό εμποτισμού για τον υδροφοβικό υμέναΕμμμ νο νέιμ είναι το θέμα..... Παίρνουμε και αδρανή από το ποτάμι, το περνάμε κόσκινο να φύγουν τα πιο χοντρά και έτοιμο........ Αυτά φοβάμαι ή τσιγκουνιες.
Έχεις υπόψιν σου κάποιο που να έχει λογικό κόστος? Το πιο φθηνό που βρήκα 20lt 350€ εξωτερικό. Η εταιρεία εδώ δεν μου το δίνει απευθείας, να βρω ιδιώτη συνεργάτη της που δεν το χει στοκ κανένας,να το παραγγείλει για να μου το πουλήσει .... Το 500€ το πιάσε για πλάκα υποθέτω. Άσε που μου δίνουν τα τεχνικά τμήματα να μιλήσω πέραν δύο τύπων ψαγμενων που κατάλαβαν κατευθείαν ,οι υπόλοιποι γοογλαραμε μαζί για τους δείξω το προϊόν τους.
Edit η εταιρεία που βρήκα δεν το έχει Ελλάδα εν τω μεταξύ......
Revinex ψεκασμα μετά το στρώσιμο να ξεμπερδευουμε? - 

Θα χρειαστείς κάποιο υλικό εμποτισμού για τον υδροφοβικό υμέναΕμμμ νο νέιμ είναι το θέμα..... Παίρνουμε και αδρανή από το ποτάμι, το περνάμε κόσκινο να φύγουν τα πιο χοντρά και έτοιμο........ Αυτά φοβάμαι ή τσιγκουνιες.
Έχεις υπόψιν σου κάποιο που να έχει λογικό κόστος? Το πιο φθηνό που βρήκα 20lt 350€ εξωτερικό. Η εταιρεία εδώ δεν μου το δίνει απευθείας, να βρω ιδιώτη συνεργάτη της που δεν το χει στοκ κανένας,να το παραγγείλει για να μου το πουλήσει .... Το 500€ το πιάσε για πλάκα υποθέτω. Άσε που μου δίνουν τα τεχνικά τμήματα να μιλήσω πέραν δύο τύπων ψαγμενων που κατάλαβαν κατευθείαν ,οι υπόλοιποι γοογλαραμε μαζί για τους δείξω το προϊόν τους.
Edit η εταιρεία που βρήκα δεν το έχει Ελλάδα εν τω μεταξύ......
Revinex ψεκασμα μετά το στρώσιμο να ξεμπερδευουμε?Σου είπα οτι αυτά που ζητάς είναι πανάκριβα και δεν έχουν νόημα για την κατασκευή που σκοπεύεις να κάνεις
Το θεωρώ απίθανο να χρησιμοποιούν πυριτικά αδρανή γιατί είναι πολύ ακριβότερα.
Δεν χρειάζεται κάτι φοβερά εξιδεικευμένο, δες τη σειρά sikagard της sika για ψεκασμό ή της πενετρον για προσθήκη στη βαρέλα (ορισμένοι παραγωγοί σου προσθέτουν ανάλογα τη ζήτηση). Ζητάς μελέτη σύνθεσης και μετά τη σκυροδέτηση λαμβάνεις δοκίμια για να εξακριβώσεις την ποιότητα. - 

Να δεις πόσους ονειροπαρμένους ξέρω που θέλουν να πουλήσουν σπίτια χρέπια σε τιμή βίλας.
 - 

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Να δεις πόσους ονειροπαρμένους ξέρω που θέλουν να πουλήσουν σπίτια χρέπια σε τιμή βίλας.
α μπράβο, επειδή κοιτάζω συνέχεια ακίνητα στην περιοχή μου (Νέα ΦΙλαδέλφεια), κάποιοι εξυπνάκηδες πουλάνε σπίτια του 80 στα 2.500 χιλιάρικα (σε μια μεσοαστική περιοχή, χωρίς πάρκινγκ) το τετραγωνικό...και σου λέει και άμα κάτσει? δυστυχώς αυτή ειναι η λογική του Έλληνα πωλητή για αυτό σου λέω, η θεωρία του φθηνού μεταχειρισμένου ηλεκτρικού απέχει πολύ στην πράξη. Μόνο αμα βρεθεί κάποιος συνειδητοποιημενος που γνωρίζει ακριβώς τι αγόρασε και πως μεταβάλλεται η αγορά (ελάχιστο ποσοστό στα ηλεκτρικά) και θέλει να το διώξει για να μην έχει άλλη χασούρα ή κάποιος που έχει ανάγκη από χρήματα.
 - 

Δεν μας λέει όμως κάτι αυτό, ειδικά αν είσαι επαγγελματίας.
Για παράδειγμα οι μεσίτες που ελάχιστοι είναι επαγγελματίες, παίρνουν τέτοια σπίτια και ταλαιπωρούν κόσμο και εκτίθενται σε υποψήφιους αγοραστές.
Για αυτό ο σωστός επαγγελματίας δεν αναλαμβάνει τζάμπα ρίσκα.
Πως μέχρι τώρα πήγαινες να δώσεις δίλιτρο σε έμπορο και γέλαγε. Ετσι γίνεται και με τα ηλεκτρικά.
Φίλος έχει προσεγμένο τζιελσι πετρέλαιο και προσπαθεί να το δώσει 1,5 χρόνο. Η τιμή του για πώληση μετρητά αφού είναι ιδιώτης είναι 30 % κάτω από εκεί που ξεκίνησε και 15 % κάτω από εκεί που είναι τώρα και θα πέφτει. Αφού του είπα να το κρατήσει γιατί χάνει λιγότερα τώρα με τα χαμηλά τεκμήρια και φόρο πολυτελείας.
 - 

Του 80 μπορεί να αξίζει 2500€/τμ, μπορεί και όχι, το θέμα είναι, ποιος μπορεί να το αξιολογήσει ; Εσυ έχεις υπόβαθρο ;
 - 

@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Του 80 μπορεί να αξίζει 2500€/τμ, μπορεί και όχι, το θέμα είναι, ποιος μπορεί να το αξιολογήσει ; Εσυ έχεις υπόβαθρο ;
για να μην παρεξηγηθώ, έχω ήδη διαμέρισμα του 80 και ναι, δεν θα το πουλούσα 2500 το τετραγωνικό, στο πάνω ταβάνι θα το έδινα 1500. Μεταξύ μας και 1000 ευρώ να το έδινα, κερδισμένος θα ήμουν... αξιολόγηση σε μία αγορά που αγορά που έχυουν δεσμευτεί ακίνητα απο servicers, τράπεζες και νόμους Κατσέλη, με ξένουν που "επενδύουν" έχοντας στο μυαλό τους τους μισθούς Γερμανίας κτλ, δεν θα κάνω, γιατί πολύ απλά όλα ειναι που αποσκοπείς. Οταν πλέον μισθός πάνω απο χιλιάρικο θεωρείται καλός μισθός, δηλαδή πραγματικά τραγική η κατάσταση, τι νόημα έχει να συζητάμε για ένα παλιό σπίτι σε τιμές καινούργιου? Καταλαβαίνω οτι αυτό βολεύει μία σειρά επαγγελμάτων, οπως μεσίτες, κατασκευαστές, τράπεζιτες, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, και φυσικά το ίδιο το δημόσιο για να έχει αυξημένα έσοδα απο τις πωλήσεις, αλλά αντικατοπτρίζει την πραγματική δυνατότητα της οικονομίας? Εκτός βέβαια αν θέλουμε να γίνει αλλαγή πληθυσμού και να έρθουν οι ξένοι να μείνουν στην Ελλάδα, και φυσικά δεν αναφέρομαι στους πακιστάνούς κτλ, που πλέον και αυτοί φεύγουν, αλλά για ευκατάστατους γαλογερμανοάγγλους... Μία φούσκα ειναι αγαπητέ, θες σε 1, θες σε 2, θες σε τρία, θα σκάσει, όπως έσκασε και το 2010, οι τιμές αυτές δεν εχουν αντίκρυσμα στο πραγματικό εισόδημα των ελλήνων - βγάζω εκτός το κατασκευαστικό κόστος που ναι έχει ανέβει καθώς έχουν ανέβει τα υλικά
 - 

@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
για να μην παρεξηγηθώ, έχω ήδη διαμέρισμα του 80 και ναι, δεν θα το πουλούσα 2500 το τετραγωνικό, στο πάνω ταβάνι θα το έδινα 1500. Μεταξύ μας και 1000 ευρώ να το έδινα, κερδισμένος θα ήμουν... αξιολόγηση σε μία αγορά που αγορά που έχυουν δεσμευτεί ακίνητα απο servicers, τράπεζες και νόμους Κατσέλη, με ξένουν που "επενδύουν" έχοντας στο μυαλό τους τους μισθούς Γερμανίας κτλ, δεν θα κάνω, γιατί πολύ απλά όλα ειναι που αποσκοπείς. Οταν πλέον μισθός πάνω απο χιλιάρικο θεωρείται καλός μισθός, δηλαδή πραγματικά τραγική η κατάσταση, τι νόημα έχει να συζητάμε για ένα παλιό σπίτι σε τιμές καινούργιου? Καταλαβαίνω οτι αυτό βολεύει μία σειρά επαγγελμάτων, οπως μεσίτες, κατασκευαστές, τράπεζιτες, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, και φυσικά το ίδιο το δημόσιο για να έχει αυξημένα έσοδα απο τις πωλήσεις, αλλά αντικατοπτρίζει την πραγματική δυνατότητα της οικονομίας? Εκτός βέβαια αν θέλουμε να γίνει αλλαγή πληθυσμού και να έρθουν οι ξένοι να μείνουν στην Ελλάδα, και φυσικά δεν αναφέρομαι στους πακιστάνούς κτλ, που πλέον και αυτοί φεύγουν, αλλά για ευκατάστατους γαλογερμανοάγγλους... Μία φούσκα ειναι αγαπητέ, θες σε 1, θες σε 2, θες σε τρία, θα σκάσει, όπως έσκασε και το 2010, οι τιμές αυτές δεν εχουν αντίκρυσμα στο πραγματικό εισόδημα των ελλήνων - βγάζω εκτός το κατασκευαστικό κόστος που ναι έχει ανέβει καθώς έχουν ανέβει τα υλικά
Η σύγκριση με το 2010 είναι εντελώς άτοπη.
Τότε τα λαμόγια του πασοκ και της ΤτΕ το 2002, είπαν ότι οι Ελληνες δεν έχουν ιδιωτικό χρέος και μαζί με τα άλλα λαμόγια των τραπεζών, άνοιξαν τις κάνουλες και έδιναν λεφτά σε όλο τον κόσμο.
Αργότερα σε συνδυασμό με την ευφορία των Ο. Α. του 2004 ξεφύγαμε εντελώς.
Διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, στεγαστικά στο 120-130 της εμπορικής αξίας του ακινήτου, χρυσές κάρτες σε ανέργους χωρίς περιουσία, όλα αυτά τα εγκληματικά που βέβαια κανείς δεν μπορούσε να τα σταματήσει.
Ηρθε όμως η διεθνής κρίση του 2008 και τα σταμάτησε.
Παράλληλα τότε μπήκαν στον χώρο της οικοδομής ένα κάρο άσχετοι, που αύξησαν τις τιμές των οικοπέδων και τα ποσοστά της αντιπαροχής και υπήρξε και μια μικρή σχετικά αύξηση του κόστους κατασκευής και όλο αυτό κατέληξε σε πολλές οικοδομές και σε φούσκα όταν έκλεισε ο διεθνής διακόπτης.
Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει σήμερα.
Το κόστος κατασκευής από 1000 ευρώ το τμ το πωλούμενο διαμέρισμα, που συμπεριλαμβάνει μπαλκόνια, ημιυπαίθριους, πιλοτές και υπόγεια και κλιμακοστάσια μέσα σε αυτό το ποσό, σήμερα είναι από 2200 έως 2800 σύμφωνα με τις τελευταίες τιμές της αγοράς.
Τα οικόπεδα είναι λίγο πιο φτηνά από παλιά γιατί δεν υπάρχει πολύ ζήτηση, αλλά έτσι και αλλιώς είναι λίγα, οπότε η κατασκευή νέων σπιτιών πηγαίνει μόνο στις ακριβές και πολύ ακριβές περιοχές.
Και κάθε χρόνο όπως θα δεις και στα στατιστικά της ΧΕ και τους Σπιτόγατου, η προσφορά ακινήτων μειώνεται.
Αρα φούσκα δεν πρόκειται να υπάρξει με την έννοια που είχαμε.
Μπορεί να υπάρξει, ήδη υπάρχει στασιμότητα, αλλά αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κατασκευής νέων οικοδομών.
Μπορείς να το δεις και μόνος σου, αν σκεφτείς πόσο συχνά βλέπεις μπετονιέρα στους δρόμους.
Τώρα το ποιοί θα αγοράσουν δεν εξαρτάται από εμας.
Οπως είμαστε πρώτος προορισμός για την μετανάστευση από Ασία και Αφρική λόγω της γεωγραφίας, για τον ίδιο λόγο σε συνδυασμό με τις αστείες τιμές που έχουμε σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είμαστε χώρα αγοράς κατοικίας από Ευρωπαίους και Μεσανατολίτες και άλλους.
Τώρα για το πόσο κάνει το ακίνητο σου, υπάρχουν αντικειμενικοί τρόποι μέτρησης. Οχι αυτοί που μαθαίνουν κάποιοι σε κάτι σεμινάρια από άσχετους χαρτογιακάδες με βαρύγδουπους τίτλους, αλλά από αυτούς της αγοράς.
Δεν έχουν σχέση με τους μισθούς και άλλα τέτοια, αλλά με την θέση, την αξία της γης που είναι χτισμένο, την ποιότητα κατασκευής του, τον προσανατολισμό του και τα συγκεκριμένα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Ακόμα και τις επενδυτικές του δυνατότητες, όχι μόνο σαν κατοικία, αλλά είτε σαν γραφείο, είτε σαν τουριστική χρήση.
Είναι πολλά τα κριτήρια και βγάζουν αξιόπιστα στοιχεία.
 - 

@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πώς θα σκάσει η «φουσκα» όταν η ζήτηση ειναι πολλαπλάσια της προσφοράς ;
Το κόστος κατασκευής αυτό είναι, τι να κάνουμε τώρα ;
Οταν λες Πακιστανοί, δεν κατάλαβα το λες υποτιμητικά ; Γιατι πακιστανός με 1000 € δεν νομίζω να υπάρχει, τα διπλά και βάλε ! Τι τους περασες τεμπελχαναδες ξυστές του γραφείου ; - 

https://www.zougla.gr/money/agores/erchetai-fouska-stin-agora-ton-akiniton/
Η ΤτΕ
Η Κομισιόν
Το Δ.Ν.Τ
Ινστιτούτο μελετών
Η ΕΛΣΤΑΤ
Ολοι καταλήγουν με διάφορες μελέτες στο ίδιο συμπέρασμα!
Απλώς ζούμε σε εποχές προ το ξεφούσκωμα της φούσκας στις τιμές των ακινήτων!
Θα επέλθει αυτόματη διόρθωση στις τιμές κάποια στιγμή! Ήδη υπάρχουν σημάδια έντονης στρέβλωσης!
 - 

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν έχουν σχέση με τους μισθούς και άλλα τέτοια, αλλά με την θέση, την αξία της γης που είναι χτισμένο, την ποιότητα κατασκευής του, τον προσανατολισμό του και τα συγκεκριμένα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Ακόμα και τις επενδυτικές του δυνατότητες, όχι μόνο σαν κατοικία, αλλά είτε σαν γραφείο, είτε σαν τουριστική χρήση.
προφανώς και έχει σχέση με τους μισθούς και γενικά την αγοραστική δύναμη του κοινού. Δέχομαι οτι το 10 το πρόβλημα ηταν διαφορετικής φύσης, λόγω υπερδανεισμού, ενώ τώρα ειναι καθάρα θέμα ζήτησης και προσφοράς. Αν δεν έχει ο κόσμος χρήματα, πως θα πληρωθούν τα ενοίκια? και μην ξεχνάμε, οτι ένα ακίνητο, έχει κόστος συντήρησης, αν δεν ειναι για ιδιοκατοίκηση, το να το έχεις να πληρώνεις κοινόχρηστα ένφια και συντήρηση δεν ειναι μικρό κόστος. Τσέκαρε τα χρέη των ιδιωτών προς το δημόσιο. Επίσης, γύρω απο την γειτονιά μου, βλέπω πλέον συνέχεια γερανούς που κάνουν μετακομίσεις, πέφτουν πολλά πιστόλια.
Η κατάσταση θυμίζει πώληση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ξεκινάω να πουλάω στα χρήματα που νομιζω οτι θα πάρω, οπότε ή θα πέσω για να πουλήσω, ή απλά θα περιμένω μήπως να βρεθεί ένα κορόιδο...
Πώς θα σκάσει η «φουσκα» όταν η ζήτηση ειναι πολλαπλάσια της προσφοράς ;
Το κόστος κατασκευής αυτό είναι, τι να κάνουμε τώρα ;
Οταν λες Πακιστανοί, δεν κατάλαβα το λες υποτιμητικά ; Γιατι πακιστανός με 1000 € δεν νομίζω να υπάρχει, τα διπλά και βάλε ! Τι τους περασες τεμπελχαναδες ξυστές του γραφείου ;το κόστος κατασκευής ισχύει για τα ακίνητα που φτιάχτηκαν πρόσφατα, οχι του 15 ή του 10, που και πάλι πρόσφατα ειναι. Αφού η ζήτηση ειναι πολλαπλάσια της προσφοράς και οικόπεδα υπάρχουν, θα έπρεπε να βλέπουμε παντού μπετονιέρες.
 - 

Και ποιος θα τα αγοράσει ; Ο μισθωτός των 1000 € ;
Ούτε κατασκευαστές υπάρχουν ούτε εργατικό προσωπικό. Για αυτό οι τιμές ήρθαν για να μείνουν ! - 

Και ποιος θα τα αγοράσει ; Ο μισθωτός των 1000 € ;
Ούτε κατασκευαστές υπάρχουν ούτε εργατικό προσωπικό. Για αυτό οι τιμές ήρθαν για να μείνουν !οτι πάει να πουληθεί σε λογικές τιμές, φεύγει εύκολα για τα πιο παλιά, για τα καινούργια πάμε σε μια άλλη κουβέντα κόστους και προδιαγραφών αλλά αρκετά off topic βγήκαμε ήδη.
Η αγορά εχει ανέβει πολύ, αλλά πόσο τυχαία ανέβηκε οταν βγήκε η Κουλα? και φυσικά μην ξεχνάμε οτι έρχεται και το 32 που θα ξεκινήσουμε να πληρώνουμε και τόκους, το ταμείο ανάκαμψης δεν θα υπάρχει, η πλασματική ανάπτυξη που ακούμε στα νούμερα δεν θα υπάρχει, θεωρώ οτι έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια σε μια οικονομια που δεν πείθει, και όλα ξεκινάνε απο εκει.
Στο θέμα μας, είδα το καινούργιο Y απο κοντά παρκαρισμένο, θα έλεγα οτι τελικά ειναι πολυ ωραιότερο από το προηγούμενο, η μπάρα μπροστά πολύ εντυπωσιακή, μόνο οι τροχοί (ειχε τις απλές ζάντες) με χάλασαν κάπως, κατά τα άλλα πολύ εντυπωσιακό.
 - 

Όντως, γιατί δεν συνεχίζουμε στη συζήτηση των Οικοδομών το τι σπίτια θα αγοράζουν οι Πακιστανοί Επενδυταί;
Το θέμα που αφορά εδώ είναι, θα αγοράζουν μονοκατοικιες με κλειστά γκαράζ για να φορτίζει το ηλεΧτρικό, ή σε διαμερίσματα θα τα ρίξουν κι αυτοί, και θα πάρουν κορολες;
 - 

Η ΤτΕ
Η Κομισιόν
Το Δ.Ν.Τ
Ινστιτούτο μελετών
Η ΕΛΣΤΑΤ
Θα επέλθει αυτόματη διόρθωση στις τιμές κάποια στιγμή! Ήδη υπάρχουν σημάδια έντονης στρέβλωσης!
Που χάθηκες το πρωί; Μπαναρισμενος ήσουν;

- 

Προχθές όπως χάζευα στο google maps και στο street view λέω δεν ρίχνω και μια ματιά σε ένα οικόπεδο που έχω εκτός σχεδίου μη άρτιο μη οικοδομήσιμο υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης Γέρακα - Παλλήνη, όπου είχα να πάω από τον χειμώνα και προς έκπληξή μου διαπίστωσα πως το όμορο είχε ρίξει πλάκα εδάφους και είχε αφήσει αναμονές ! Πήγα λοιπόν σήμερα βόλτα από εκεί και βλέπω ισόγειο κτίσμα με κολώνες, μπετά, τούβλα και αναμονές για τον επόμενο όροφο αλλά και ότι έχει κολλήσει στο όριο του δικού μου οικοπέδου χωρίς να αφήνει απόσταση. Χτυπάω κουδούνια στις γειτονικές κατοικίες (αυθαίρετες προ 1990) και μου λένε δεν σε ειδοποιήσαμε, ούτε την Πολεοδομία - Αστυνομία γιατί μια γειτονιά είμαστε και ο ιδιοκτήτης είναι εργολάβος - μπετατζής της περιοχής ! Τον σταμάτησε τελικά μετά το Πάσχα η αστυνομία σε μια περιπολία στην περιοχή αφού δεν είχαν αναρτήσει κανέναν αριθμό αδείας και δεν τηρούσαν κανένα μέτρο ασφαλείας/προστασίας. Τώρα θα δω τι μέλλει γενέσθαι με την Υδομ και το τμήμα Αυθαιρέτων αλλά με φοβίζει το ενδεχόμενο να έχει τη δυνατότητα να εκδόσει οικοδομική άδεια κατηγορίας 2 για νομιμοποίηση αυθαίρετης κατασκευής και πιθανή προσθήκη ορόφου. Δεν μπορεί να είναι τόσο αφελής και να ρίσκαρε ρίχνοντας τόσα μαύρα λεφτά τζάμπα.
 - 

@a-d-p said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Η ΤτΕ
Η Κομισιόν
Το Δ.Ν.Τ
Ινστιτούτο μελετών
Η ΕΛΣΤΑΤ
Που χάθηκες το πρωί; Μπαναρισμενος ήσουν;

Τι έγινε το πρωί;;
Ήμουν με τα παπάκια μου στην μπανιέρα, μπανιαρισμενος
 - 

αυτες τις μερες επισκευες με επισκευαστικο ταχυπηκτο σοβα .
ειχα απο το 1917 οικοδομικη ρητινη , δεν εριξα μεσα , αλλα ψεκασα αραιωμενη σαν ασταρι . οι οδηγιες λενε οτι κραταει εναμιση χρονο , σε συζητηση που ειχα παλιοτερα με μηχανικο της Isomat που του ειχα θεσει το θεμα μιας και σαν ερασιτεχνης παντα εχω περισευμα μου ειχε πει να μην τα χρησιμοποιω γιατι ενδεχεται να κανουν κακο . Εγω φυσικα σαν αγυριστο αλβανικο κεφαλι (τζορας) σιγα μην ακουσω .
Ακομα και τα τσιμεντα τα κραταω σε οικοδομικες πλαστικες σακουλες για μπαζα και δεν πετρωνουν ποτε . 

ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ