-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@cruiser αποκλιμάκωση των τιμών πότε βλέπεις?
χα χα χα το αλλο με τον τοτο το ξερεις ;
ηδη μου ζητησε μαυρο το ενοικιο που θα παρω λεει απο τον μητσουτακ , ασχετα αν δεν παρω .
ευχομαι σε ολους τους πουσταντρες να περασουν τα παιδια τους σε αλλη πολη .
αλλα και αν επαιρνα θα ηταν τιποτα , οσο δηλωμενο εφορια γιατι τα περισσοτερα τα θελουν μαυρα.Το εννοείς σου ζήτησε μαύρο ενοίκιο; Αλλάξατε το συμβόλαιο;
Ο καραγκιόζης του ζήτησε το ένα ενοίκιο που δίνει ο Κούλης .....
Μου θύμισε μια ταβέρνα εδώ που είναι στο ενοίκιο. 400ευρω συμβολαιο 950 σύνολο. Πάει η κόρη και λέει του ιδιοκτήτη....' δουλέψατε πολύ καλά το καλοκαίρι, δώσε κάτι παραπάνω στον μπαμπά μου'
Φυσικά η κόρη είναι 60+ χρονών -
Η ακατάσχετη απληστία του νεοέλληνα που έχω αναφέρει τόσες φορές….για 100 ευρώ κάποιοι πουλάνε την ψυχή τους.
-
Ναι έχει γίνει της πουτανας τώρα στην αγορά των ενοικίων με αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης, όλοι ζητάνε υπέρογκες αυξήσεις στις ανανεώσεις πλέον.
Στα ίσια σου λένε πλέον τουλάχιστον 1/12 αύξηση αφού θα το πάρεις πίσω.
-
Βγαινει το αλλο το μ......νο και λεει δινω ενα ενοικιο αφου ξερει οτι θα του το παρουν αμεσα απο τον ενοικιαστη (τι θα κανει μετακομιση και να βρει εναν αξιο ιδιοκτητη ; αυτα στα ονειρα του κρουζερ ) , τα μμ εξαπατησης πηχιαιους τιτλους παιρνουν 800ε η 900ε .
Επισης γιατι να μην υπαρχει και τειρεσιας ιδιοκτητων απατεωνων ; διαβασα οτι για να σου δειξουν το σπιτι ζητανε ενα ενοικιο μπροστα .
Ολη αυτη η πουστοχωρα παει κατα διαολου .
Α και διαβαζα οτι για τον τειρεσια ενοικιαστων θα λαμβανεται υποψη αν χρωστας στο κρατος η στον εφκα η στον δημο .
Υπαρχει ανθρωπος που δεν χρωσταει στο κρατος ; -
Βγαινει το αλλο το μ......νο και λεει δινω ενα ενοικιο αφου ξερει οτι θα του το παρουν αμεσα απο τον ενοικιαστη (τι θα κανει μετακομιση και να βρει εναν αξιο ιδιοκτητη ; αυτα στα ονειρα του κρουζερ ) , τα μμ εξαπατησης πηχιαιους τιτλους παιρνουν 800ε η 900ε .
Επισης γιατι να μην υπαρχει και τειρεσιας ιδιοκτητων απατεωνων ; διαβασα οτι για να σου δειξουν το σπιτι ζητανε ενα ενοικιο μπροστα .
Α και διαβαζα οτι για τον τειρεσια ενοικιαστων θα λαμβανεται υποψη αν χρωστας στο κρατος η στον εφκα η στον δημο .
Υπαρχει ανθρωπος που δεν χρωσταει στο κρατος ;Εχει κανει καποιος ανανεωση συμβολαιου μισθωσης χωρις αυξηση τα τελευταια 7-8 χρονια?
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Υπαρχει ανθρωπος που δεν χρωσταει στο κρατος ;Εχει κανει καποιος ανανεωση συμβολαιου μισθωσης χωρις αυξηση τα τελευταια 7-8 χρονια?
Εμείς το νοικιάζουμε στην ίδια τιμή από το 2019, έχουν μείνει δύο οικογένειες, το συμβόλαιο λήγει 31/12/2026. Φέτος το ανανεώσαμε χωρίς αύξηση.
Λογικά θα το αυξήσουμε το 2027, αν θέλουν να μείνουν. -
Σε ετησια συμβολαια ισως, στα 3ετη δεν εχω ακουσει να μην βαζουν αυξηση.
-
Θέλω πάω σε άλλο μαγαζί, συμφώνησαμε χωρίς καμία αύξηση για 20 χρόνια. Γίνεται στα χαρτιά ή πάντα προβλέπουν τα συμβόλαια αυξήσεις?
-
Θέλω πάω σε άλλο μαγαζί, συμφώνησαμε χωρίς καμία αύξηση για 20 χρόνια. Γίνεται στα χαρτιά ή πάντα προβλέπουν τα συμβόλαια αυξήσεις?
Εφόσον υπάρχει τέτοια συμφωνία πρέπει απλά να αναφέρεται στο συμβόλαιο. Δεν είναι υποχρεωτικό να προβλέπεται αύξηση παρά μόνο αν αναφέρεται ρητά στην ανάλογη παράγραφο.
-
Οι επαγγελματικοι χωροι εχουν ενα τεραστιο πλεονεκτημα για τους ιδιοκτητες, ολες τις ανακαινησεις τις κανει ο ενοικιαστης.
Στο συμβολαιο δεν υπαρχει υποχρεωση γιια αυξηση ή οχι, οτι συμφωνησουν μεταξυ τους οι συμβαλλομενοι. -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Εφόσον υπάρχει τέτοια συμφωνία πρέπει απλά να αναφέρεται στο συμβόλαιο. Δεν είναι υποχρεωτικό να προβλέπεται αύξηση παρά μόνο αν αναφέρεται ρητά στην ανάλογη παράγραφο.
Βασικά δεν έγραψα σωστά τι έχω στο μυαλό. Εννοώ τα συμβόλαια αυτά που κάνεις αποδοχή ηλεκτρονικά μέσω taxis χωρίς να υπογράφεις συμβόλαιο με όρους και παρουσία. Αυτά ορίζουν μόνο χρονικό διάστημα?
-
Περιέχουν ότι περιέχει και το έγχαρτο συμβόλαιο, διάστημα, τιμή, όρους, τα πάντα.
-
@dg79 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Περιέχουν ότι περιέχει και το έγχαρτο συμβόλαιο, διάστημα, τιμή, όρους, τα πάντα.
Όταν κάνεις συμβόλαιο μέσω taxis υπάρχει εγχαρτο?
-
Όχι απαραίτητα, αλλά και μόνο μέσω taxis να κάνεις, οι πληροφορίες που καταχωρούνται είναι όλες όσες αναφέρονται και στο έγχαρτο συμβόλαιο.
-
Όχι απαραίτητα, αλλά και μόνο μέσω taxis να κάνεις, οι πληροφορίες που καταχωρούνται είναι όλες όσες αναφέρονται και στο έγχαρτο συμβόλαιο.
Τέλεια!
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Σε ετησια συμβολαια ισως, στα 3ετη δεν εχω ακουσει να μην βαζουν αυξηση.
2ετη και 1,5, ετήσιο δεν βολεύει γιατί παίρνουν την επιδότηση ενοικίου
-
Να θυμάστε ότι και μονοετές να κάνετε, ισχύει αυτοδικαίως για τρία χρόνια. Είναι το ελάχιστο που προβλέπει ο νόμος.
-
FYI, το ηλεκτρονικό μισθωτήριο είναι η πρωτοκόλληση του έγχαρτου.
Νομική δέσμευση προκύπτει από έγχαρτο με τις ιδιόχειρες υπογραφές.
Γι' αυτό στις "Σημειώσεις" λέει "Σημειώσεις" και όχι "Όροι".
-
@cruiser αποκλιμάκωση των τιμών πότε βλέπεις?
Ποτέ.
Μέχρι τώρα αποκλιμάκωση τιμών είχαμε μόνο την περίοδο της κρίσης, γιατί αυτή ήρθε μετά από μια περίοδο του 2002-2008, έντονης προσφοράς τζάμπα χρήματος, οπότε υπήρξε μεγάλη προσφορά νέων οικοδομών.
Με την κρίση βρεθήκαμε με προσφορά, αλλά και με την στοχευμένη επίθεση στα ακίνητα.
Υπήρχε μία μελέτη της Αλφα Μπάνκ πριν 10 χρόνια που την έχω δημοσιεύσει και σχολιάσει στο θέμα για τα Ακίνητα εδώ που λέει Αν δεν αγοράσατε ακίνητο, μην αγοράσετε.
Σύμφωνα με την μελέτη αυτή κάθε 10ετία από το 1960 χτίζονταν στην Ελλάδα κάπου 500000 σπίτια έως 800000 σπίτια.
Αυτό είχε και μια λογική γιατί όπως έλεγε και ένας παλιός εργολάβος στα νιάτα μου, στην Αθήνα γίνονται 70000 γάμοι τον χρόνο. Αρα έχουμε ανάγκη νέων σπιτιών, τουλάχιστον για τους μισούς από αυτούς.
Με την κρίση από το 2008 έως το 2019 η παραγωγή νέων σπιτιών μηδενίστηκε.
Αρα έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα. Δεν είναι μόνο που δεν χτίζονται πολλά καινούργια σπίτια λόγω του αυξημένου κόστους κατασκευής, αλλά ότι και πολλά από τα παλιά των οικοπεδούχων που έβγαιναν προς ενοικίαση τώρα τα χρησιμοποιούν τα παιδιά τους που μεγάλωσαν.
Νέες οικοδομές λοιπόν με κόστος κατασκευής χωρίς το οικόπεδο από 1600-2500 δεν πρόκειται να έχουμε παρά μόνο σε ακριβές περιοχές.
Αρα η προσφορά δεν θα αυξηθεί.
Επίσης παλιά υπήρχαν πολλοί μικροί κατασκευαστές που με ένα μικρό κεφάλαιο και λίγο τραπεζικό δανεισμό σήκωναν κάποια μικρή οικοδομή των 400-700 τμ.
Με 800-1000 κόστος κατασκευής η οικοδομή αυτή ήθελε 150-250000 το πολύ χρηματοδότηση.
Σήμερα η κατασκευή αυτή θέλει πάνω από 500000 που είναι λεφτά που τα έχουν λίγοι και ακόμα λιγότεροι θέλουν να ρισκάρουν σε τόσο ακριβές δουλειές.
Οπότε μικρή η προσφορά, η ζήτηση κάθε μέρα θα μεγαλώνει, βάλε ότι είμαστε και τζάμπα για τους διεθνείς αγοραστές, ποιος ο λόγος να πέσουν οι τιμές.
Είδα κάπου ένα άρθρο σήμερα για φούσκες για το πόσα χρόνια χρειάζεται κάποιος για να πάρει 60 τμ κοντά στο κέντρο της πόλης.
Η Αθήνα ούτε που αναφέρεται αφού είναι τζάμπα.
-
Υπαρχει ανθρωπος που δεν χρωσταει στο κρατος ;Τίποτα από αυτά δεν λέει η λογική.
Να υπάρχει Τειρεσίας για όλους. Αλλά για τις σχέσεις που λέμε. Τις μισθωτικές.
Εχεις φάει εξώσεις για απλήρωτα ενοίκια ? Αυτό ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη. Τίποτα άλλο.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ