-
Το τι μας άρεσε να σπουδάσουμε δεν είναι πάντα το ίδιο με τις καλύτερες δυνατές επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι.
Δουλειά= Σκλαβιά οι όροι μόνο αλλάζουν,δεν υπάρχουν χόμπυ και ιστορίες στην πραγματικότητα. -
@lap said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
@azmo said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
@gatoz said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
@azmo said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Δουλεύαμε μέσα στην κρίση με 50€ το μήνα. Μετά με τον υποκατωτατο.
Που δούλευες ρε Λάπ με 50 ευρώ το μήνα; 50 ευρω την ημέρα βγάζει ενας Πακιστανός ντιλιβερας στην Efood.
Ναι, το βρήκες. "Φλεξάρω" επειδή τα παιδια μου δεν ειναι ρεμάλια. Θα φταίει η δεξια ιδεολογία και ο ναρκισσισμός μου οπως λες. Επρεπε να είμαι αριστερός να τους μάθω να κανουν μπαφο απο μικρά και να πηγαίνουν σε πορείες της ΚΝΕ αντι να σπουδάζουν και να δουλευουν. Λαθος μου.
Βαθεια δημοκρατης. Αφλεξαριστος.
Υποκλινομαστε.Ειπα, εκανα λάθος. Ημουν ενας αντιδημοκράτης δεξιός νάρκισσος που καταδίκασε τα παιδιά του να ακολουθήσουν επαγγελματα που συντομα θα καταργηθούν λογω ΑΙ οπως εμαθε ο Λαπ (ο οποιος δουλευε για 50 ευρω/μήνα) απο τις υψηλες γνωριμές του στους υψηλούς ορόφους.
Μη με χτυπάτε άλλο.
Μισό λεπτό, εσύ οδηγήσεις τα παιδιά σου στο τι θα σπουδάσουν; Δεν επέλεξαν μόνα τους;
Εχω πιεί 2 καράφακια τσιπουρο μαζι με 2 ποικιλιες ψαρομεζέδες, αλλιως να ξερεις οτι θα ειχα σταματήσει προ πολλου να απαντάω στα σουρρεαλιστικά που λες.
Ναί, τα κλείδωνα στο υπογειο και τους ελεγα απο οτι απο εδωμεσα θα βγειτε μονο γιατροι ή δικηγοροι. Με τον γιο δυσκολεύτηκα λίγο γιατι ειναι δυο κεφάλια ψηλότερος και γομάρι και αντιδρούσε.
Σοβαρα τώρα, οχι δεν ασχοληθηκα σχεδον καθολου γιατι δουλευα 18 ωρες την ημερα. Η κορη ηθελε να γινει γιατρός επειδη ειναι και η μάνα της, και ο γιός το διάλεξε μόνος του σε καποια φάση στα 16 ενω απο μικρός ηθελε να γινει μουσικός και επαιζε σε γκρουπακι.
Εχεις καποια αλλη απορια;
-
Ποια σουρεαλιστικά;;;;
Ότι γενικά οι απαντήσεις σου θυμίζουν άνθρωπο μη νηφάλιο στο μυαλό του είναι πασιφανές.
Γενικά ένας άνθρωπος που έχει πιει δείχνει τι πραγματικά έχει στο μυαλό του. -
@w202-amg said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Το τι μας άρεσε να σπουδάσουμε δεν είναι πάντα το ίδιο με τις καλύτερες δυνατές επιλογές που υπάρχουν στο τραπέζι.
Δουλειά= Σκλαβιά οι όροι μόνο αλλάζουν,δεν υπάρχουν χόμπυ και ιστορίες στην πραγματικότητα.Κάνεις λάθος, υπάρχουν χόμπι που γίνονται εργασία και πολλές φορές το απολαμβάνεις, προφανώς και δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια !
-
Ποια σουρεαλιστικά;;;;
Ότι γενικά οι απαντήσεις σου θυμίζουν άνθρωπο μη νηφάλιο στο μυαλό του είναι πασιφανές.
Γενικά ένας άνθρωπος που έχει πιει δείχνει τι πραγματικά έχει στο μυαλό του.Και ολο το αλκοολ της υφηλίου να πιω, δεν θα καταφέρω να σε φτάσω σε κομπλεξικά συνδρομα. Ο μονος λογος που απαντάω (φαντάζομαι και άλλοι) ειναι επειδη εχει πλακα.
-
Μάλιστα, άλλη μια μεγάλη προσωπικότητα στη σειρά μαζί με τον Ηλία, τον Κκοστασκ και το κόκκινο τέρας.
Κατάλαβα.... Να σαι καλά και καλά κρασά.
-
@red_monster said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Και μόνο που σκέφτηκε κάποιος ότι φλεξάρει λέγοντας ότι τα παιδιά του με αγώνα επέτυχαν σε νομική και ιατρική αντίστοιχα, καταλαβαίνεται πόσα παιδικά συμπλέγματα κουβαλάει. Περαστικά !
Είναι συχνό φαινόμενο οι γονείς να επιβεβαιώνονται ως προσωπικότητες μέσα από τα παιδιά τους και να το αναφέρουν στο κύκλο τους και στην κοινωνία.
Αντίστοιχα και τα παιδιά τους, που φλεξαρουν τους γονείς τους ως κάτι ιδιαίτερο (εργατικότητα περιουσίες και άλλες τέτοιες πίπες) για να επιβεβαιωθούν ως προσωπικότητες τα ίδια.
-
Μάλιστα, άλλη μια μεγάλη προσωπικότητα στη σειρά μαζί με τον Ηλία, τον Κκοστασκ και το κόκκινο τέρας.
Έλα μη στεναχωριέσαι. Θα γυρίσω οδηγώντας από Ραφήνα στην Κηφισιά με 80% περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα μου και ίσως απαλλαγεί ο κόσμος από έναν δεξιό κληρονόμο
-
Καλύτερα να είμαι "μεγάλη" προσωπικότητα αντί μηδενική προσωπικότητα....get a life....
-
Και μόνο που σκέφτηκε κάποιος ότι φλεξάρει λέγοντας ότι τα παιδιά του με αγώνα επέτυχαν σε νομική και ιατρική αντίστοιχα, καταλαβαίνεται πόσα παιδικά συμπλέγματα κουβαλάει. Περαστικά !
Είναι συχνό φαινόμενο οι γονείς να επιβεβαιώνονται ως προσωπικότητες μέσα από τα παιδιά τους και να το αναφέρουν στο κύκλο τους και στην κοινωνία.
Αντίστοιχα και τα παιδιά τους, που φλεξαρουν τους γονείς τους ως κάτι ιδιαίτερο (εργατικότητα περιουσίες και άλλες τέτοιες πίπες) για να επιβεβαιωθούν ως προσωπικότητες τα ίδια.
Λαπ κοίταξε να δεις , σαφώς ένα παιδί θα είναι περήφανο για τους γονείς που στερούνται από την καλοπέραση τους για να επενδύσουν σ αυτό και αντίστοιχα οι γονείς που πιάνει τόπο και δεν πάνε στο βρόντο.
-
Αν ο πατέρας σου είναι τεμπέλαρους λουζεράς πως να φλεξάρεις όμως ?
-
@criuser said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Λαπ στα 19 σου χρόνια ως φοιτητής είτε μένεις δωρεάν σε κληρονομιά είτε στο ενοίκιο που το πληρώνουν οι γονείς είτε στο πατρικό σπίτι είναι το ίδιο.
Αυτό που διαφέρει είναι αν ο 19χρονος/Χρόνη δουλεύουν για το χαρτζιλίκι τους η για να αγοράσουν αμάξι μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους η την βγάζουν καφέ - μπουζούκια - Μύκονος και στα 30 τους γκρινιάζουν για το ενοίκιο.
Αν και τα παιδιά κάτω των 34 είναι παιδιά της κρίσης και μαζεμένα.
Τα μεγαλύτερα παίζουν δράμα στην Επίδαυρο..
Εντάξει απλώς για άλλη μια φορά φλεξαρει ο καθένας τα παιδιά του με σκοπό να νιώσει ανώτερος και σύγχρονος μέσα από αυτά, τώρα που πλέον γερνάει και η ζωή σταδιακα τον προσπερνά
Εμένα σχεδόν το 80% των γύρω μου και της γενιάς μου μαζεύαμε λεφτά για μεταπτυχιακές σπουδές. Ούτε για ταξίδια ούτε για μπουζούκια, ρούχα, κινητά και αυτοκίνητα.
Δουλεύαμε μέσα στην κρίση με 50€ το μήνα. Μετά με τον υποκατωτατο.Αλλά δεν βγήκαν οι δικοί μας να το φλεξαρουν όπως κάποιοι αλλοι. Το θεωρούν δεδομένο και λογικό.
Κοινός παρονομαστής όλων αυτών. Δεξιά ιδεολογία, ατομικότητα, αίσθημα ανωτερότητας και ναρκισσισμός.
Το πας όπου σε βολεύει, για να ξεφύγεις, αλλά δεν σου βγαίνει.
Αυτοί που ήταν φοιτητές και νέοι πριν την κρίση, είναι το θέμα.
Πως ζούσαν τότε. Ζούσαν όπως και οι γονείς τους με τα δανεικά με άνεση. Οπως το περιέγραψε ο βαγκιρκ.
Το ότι μετά μέσα στην κρίση ζορίστηκαν και αυτό είναι αλήθεια.
Το ότι γκρινιάζουν είναι απαράδεκτο.
Και εγώ πρίν την κρίση θα έβγαινα στα 37 χρόνια με 2300 σύνταξη και βγήκα στα 40 χρόνια με τα μισά. Να αρχίσω και εγώ το κλάμα, επειδή δίπλα μου συνομήλικοι των ΔΕΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ευγενών ταμείων, βγήκαν 10-15 χρόνια νωρίτερα και έχουν ακόμα διπλάσιες συντάξεις γιατί έχουν την προσωπική διαφορά ?
Δεν πείθεις κανένα με το κλάμα.
Η ζωή είναι δύσκολη για όλους.
-
@gatoz said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Βοηθός του βοηθού μάστορα καθαρίζει άνετα 1300 €, ο δε μάστορας που ξέρει καλά μια τέχνη δεν έχει ταβάνι.
ε, οχι ρε συ
πχ κλιματιστικα που μου συντηρουν-εγκαθιστουν και τους ξερω, 900 ο βοηθος, 1300 ο μαστορας. με ικα βεβαια. αλλα χωρις υπερωριες, δεν τους βαζουν. καθε καλοκαιρι δινουν στον καθε μαστορα και ενα 500ρικο για το καλοκαιρι ολοκληρο
ψηλα μεροκαματα οπου ακους, κατι θα λειπει, πχ συνεχης απασχοληση ή ενσημαΔεν παίζουν αυτά τα λεφτά στην αγορά. Αν βρεις βοηθό με 900 € και μάστορα με 1300 € στείλε μου το κινητο τους ΤΩΡΑ !
Όταν μιλάω για μεροκάματα μιλάω πάντα για 6ήμερα (πλην μειωμένου ωραρίου το Σάββατο) με τα ένσημα κομπλέ και φυσικά μόνιμη εργασία ! Δεν είναι αστείο που το 2025 συζητάμε για όλα τα ένσημα και τα δώρα ?Από τότε οι μάστορες τα δηλώνουν όλα....sure.
Πάντοτε ζούσαν στην παραοικονομία χρεώνοντας υψηλές τιμές για τις υπηρεσίες τους με σκοπό την επιλογή του μαύρου από τους πελάτες.
Σαν κλάδος πολλοί εξ αυτών δεν έχουν συμβάλει στις δαπάνες τις χώρας ούτε στο 1% των υπολοίπων συμπολιτών τους.
Ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν συμβάλει ?
Πάντα υπάρχει ένα ποσοστό που παίρνουν δίκαια τον μισθό τους, αλλά είναι μειοψηφία.
-
Δουλειά= Σκλαβιά οι όροι μόνο αλλάζουν,δεν υπάρχουν χόμπυ και ιστορίες στην πραγματικότητα.Δεν θα το έλεγα με βεβαιότητα αυτό.
Αν η οικογένεια είναι κοντά στο παιδί και το συζητάει, μπορεί να δει και το παιδί τι θα του άρεσε να κάνει.
Αλλά και αργότερα στην ζωή του μπορεί να αλλάξει αντικείμενο και εκεί που θα πάει αν είναι ευτυχισμένο, συνήθως με λίγη τύχη θα είναι και επιτυχημένο.
-
Τσίπουρα είπε...
-
Λαπ κοίταξε να δεις , σαφώς ένα παιδί θα είναι περήφανο για τους γονείς που στερούνται από την καλοπέραση τους για να επενδύσουν σ αυτό και αντίστοιχα οι γονείς που πιάνει τόπο και δεν πάνε στο βρόντο.
Δεν μιλώ για περηφάνια. Μιλώ για επίδειξη με σκοπό την επιβεβαίωση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είμαι υπερήφανος για τους γονείς μου για τον Χ, ψ λόγο. Το ίδιο είμαι υπερήφανος για το παιδί μου για τον Χ,ψ λόγο.
Αυτό είναι μια φυσιολογική αντίδραση ενός μέσου ανθρώπου.
Ενώ αντίθετα το είμαι υπερήφανος για τους γονείς μου συγκριτικά με τους δικούς σας που είναι τεμπέληδες, ανίκανοι κτλ είναι η κλασική περίπτωση προβληματικής προσωπικότητας.
Η Μαρία Χοακινα σε άλλη έκδοση. Προσπαθούν να καλύψουν κάποια έλλειψη. Είτε νομικής φύσεως είτε βιολογικής. -
O Lap είναι ΑΙ και μετα την προηγούμενη αναβάθμιση (.2) που τον είχε κάνει ύποπτα "υπερβολικά κολακευτικό" σε βαθμό που το BBC έγραψε άρθρο
https://www.bbc.com/news/articles/cn4jnwdvg9qo
πέρασε στο επόμενο στάδιο (.666
) τρομοκρατώντας ακόμα και τους δημιουργούς της
δεν σας κάνει εντύπωση το πόσο γρήγορα απαντά στις πολλαπλές "επιθέσεις" και το φακέλωμα που τόσο συχνά αναφέρει;
Όταν το lapnet πάρει τον έλεγχο και τα drone αρχίσουν τις επιθέσεις θα είναι αργά για να σβήσετε τα ποστ σας με τα προσωπικά δεδομένα... -
Δουλειά= Σκλαβιά οι όροι μόνο αλλάζουν,δεν υπάρχουν χόμπυ και ιστορίες στην πραγματικότητα.Δεν θα το έλεγα με βεβαιότητα αυτό.
Αν η οικογένεια είναι κοντά στο παιδί και το συζητάει, μπορεί να δει και το παιδί τι θα του άρεσε να κάνει.
Αλλά και αργότερα στην ζωή του μπορεί να αλλάξει αντικείμενο και εκεί που θα πάει αν είναι ευτυχισμένο, συνήθως με λίγη τύχη θα είναι και επιτυχημένο.
Κρουζ εξαρτάται απλά η οικογένεια οφείλει να πει την αλήθεια στο παιδί σχετικά με την εργασία και όχι τα αστεία που μας λέγανε στα σχολεία για να είναι ουτοπική η κατάσταση ή η ανεργία.
Η οικογένεια δε, είναι εκεί για να προλαμβάνει καταστάσεις, πολλές φορές το 'θα πάθει και θα μάθει' σε πάει πολύ πίσω.
υ.γ. Πιθανόν είμαι επιφανειακός δίχως αισθήματα ...... -
Κρουζ εξαρτάται απλά η οικογένεια οφείλει να πει την αλήθεια στο παιδί σχετικά με την εργασία και όχι τα αστεία που μας λέγανε στα σχολεία για να είναι ουτοπική η κατάσταση ή η ανεργία.
Η οικογένεια δε, είναι εκεί για να προλαμβάνει καταστάσεις, πολλές φορές το 'θα πάθει και θα μάθει' σε πάει πολύ πίσω.
υ.γ. Πιθανόν είμαι επιφανειακός δίχως αισθήματα ......Και οι αποτυχια χρειαζεται φτιαχνει χαρακτηρα, εκει πρεπει να συμβαλλει μερικες φορες ο γονιος (ασχετα με το οικονομικο) για να μπορεσει να τις εκμεταλλευτει το παιδι σαν χρησιμη εμπειρια.
-
@ilias-a said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
υ.γ. Πιθανόν είμαι επιφανειακός δίχως αισθήματα ......Και οι αποτυχια χρειαζεται φτιαχνει χαρακτηρα, εκει πρεπει να συμβαλλει μερικες φορες ο γονιος (ασχετα με το οικονομικο) για να μπορεσει να τις εκμεταλλευτει το παιδι σαν χρησιμη εμπειρια.
Σίγουρα αλλά όχι και να το αφήσουμε να οδεύει σ αυτήν.
Επίσης σε οτιδήποτε δεν μ αρέσει η ιδέα της αποτυχίας ούτε σαν ενδεχόμενο .
Πιστοποιητικό καλοπληρωτή