-
Στα λόγια μου έρχεσαι....
Όταν βλέπεις επίδειξη κάποιων περιπτώσεων που φλεξαρουν εργατικότητα υψηλή νοημοσύνη και ανωτερότητα, χωρίς να αμφιβάλλω για κάποιες ιδιαίτερες εξαιρέσεις, κάτι τέτοιο κρύβεται από πίσω.
Δεν είναι κακό, αλλά δεν γίνεται συζήτηση σε σωστή βάση.
Η καλώς εννοούμενη κληρονομιά ( διότι υπάρχει και η κληρονομια χρεών) είναι ένας πλούτος που διαπερνά τις εποχές σε κάθε μορφή που λαμβάνει και ενισχύει την αγοραστική δύναμη όσων την απολαμβάνουν.
Μάλιστα εκτός από την αθροιστική της συμβολή στην τελευταία γενιά που την κεφαλαιοποιει, πολλές φορές αυτή είναι και εκθετική αναλόγως των ευκαιριών ανά περιόδους.Συνεπώς όταν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις θα πρέπει είτε να το αναφέρουμε, είτε να το παραλείψουμε ώστε να αξιολογήσουμε σε όσο δυνατόν απόλυτες τιμές.
Το να λέμε πως ένας νέος που του παρέχεται δωρεάν η μεγαλύτερη δαπάνη ενός ανθρώπου είναι πιο εργατικός από έναν άλλον που δεν του παρέχεται και για αυτό γκρινιάζει για τις δυσκολίες του μήνα, είναι μια λάθος σύγκριση.
-
@wantone said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
@w202-amg said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
@criuser said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
@ilias-a said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
@lap said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Οπότε πίσω ολοταχώς. Φωτιά, κεριά και νερό από το ποτάμι.
Ούτε σπίτι με 4 ντουβαρια και θέρμανση, ούτε τίποτα.
Πολυτελειες των νεότερων γενεών. Πφφφ.
Γιατί;;; Μα διότι ο σύγχρονος κόσμος δεν ταιριάζει στους νέους και στα κέρδη των ομίλων και των μετοχων.
Οταν εχει σπουδασει ο ανθρωπος ανοιγουν οι οριζοντες του.
Καθε χρονο καινουριο απλε ή σαμσουνγκ τη ναυαρχιδα βεβαιως βεβαιως, 3 με 4 φορες το χρονα αλλαξη γκαρνταρομπας μην τυχων και μας πουν μπαναλ, τζαμαριες ηλιου τελευταια της μοδος για τον ιδιο λογο, τσεπη που φτανει για 600-700 ενοικιο αλλα εμεις γουσταρουμε στα 900-1000, φαγακι καθημερινο απο ντελιβερι.
Ξερω ξερω αυτα υπαρχουν μονο στον κυκλο μας και στον δικο σου οχι.
Υ.Γ. ολος αυτος ο υπερκαταναλωτισμος δε γεμιζει τα κερδη των ομιλων και των μετοχων?Ξέχασες τον καφέ που τον παραγγέλνουν στο σπίτι και το θεωρούν και λογικό.
Είσαι άδικος, όλοι έχουν το δικαίωμα να νιώσουν ''κάποιοι'' ή νεόπλουτοι....... Έχω την χειρότερη άποψη για αυτούς ,δούλευα ντελίβερι, iq για βραβείο.
Αν δεν είσαι ικανός να κάνεις καφέ στο σπίτi όταν ξυπνάς και περιμένεις άπλυτος τον ντελιβερά για να πιεις μια γουλιά.......είναι ξεπεσμός.Γνωριζω ζευγαρι που παραγγελνει ντελιβερι πρωινο στο σπιτι περα απο τα υπολοιπα γευματα και ζει μια χαρα ζωη. Καθε μερα θαλασσιο σκι ανοιχτα της Γλυφαδας, τον χειμωνα σκι στην Γαλλια, πολυτελη ξενοδοχεια, ακριβα αυτοκινητα κλπ Αν εχεις χρηματα εχεις καλυτερα πραγματα να κανεις απο το να ετοιμαζεις πρωινο καθε μερα.
Ωραίο παράδειγμα, ταιριάζει με ότι συζητάμε και με τους προβληματισμού μας !! Γιατί όμως δεν έχουν προσωπικό σεφ να τους μαγειρεύει με βιολογικές πρώτες ύλες παρμένες από το δικό τους παρτέρι που τα καλλιεργεί ο προσωπικός τους κηπουρός ? Που πήγε το γουελλιβινγκ ?
-
@ilias-a said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Μιας και ειμαι καπνιστης, οντως ειναι μεγαλη ηλιθιοτητα, μην την πω αλλιως, αλλα δεν κατηγορω τον εχοντα που παραγγελνει καφε ή φαγητο, κατηγορω αυτον-ην που αυτα τα περιττα εξοδα μειωνουν την ηδη μικρη αγοραστικη δυναμη του, αν τα προσθεσεις καλυπτουν ανετα ενα 3ημερο διακοπων το μηνα, διαφωνεις και σε αυτο?
Στην περιπτωση μου, η κορη μου και τα 2 καλοκαιρια μετα στις εξετασεις 2 βδομαδες διακοπες και μετα για 1,5 μηνα δουλεψε κανονικοτατα σε εμπορικο καταστημα, απο δικη της επιλογη.
Ναι ο γονιος κοπιαζει σε ολη τη ζωη του και πρεπει να μπορει να βοηθησει τα παιδια του στο ξεκινημα τους να μην ειναι στο πρωτο σκαλι αλλα στο 2ο ή και παραπανω, το αν θα καταφερουν να εξελιχθουν περισσοτερο ειναι θεμα ικανοτητων.Μα μπορείς να μην είσαι περήφανος για αυτό το κορίτσι ?
Να την καμαρώνεις και να εκτιμάει και αυτή τις θυσίες που κάνουν οι γονείς της (που από τα γραφόμενά σου είμαι βέβαιος ότι το πράττει). -
Λαπ στα 19 σου χρόνια ως φοιτητής είτε μένεις δωρεάν σε κληρονομιά είτε στο ενοίκιο που το πληρώνουν οι γονείς είτε στο πατρικό σπίτι είναι το ίδιο.
Αυτό που διαφέρει είναι αν ο 19χρονος/Χρόνη δουλεύουν για το χαρτζιλίκι τους η για να αγοράσουν αμάξι μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους η την βγάζουν καφέ - μπουζούκια - Μύκονος και στα 30 τους γκρινιάζουν για το ενοίκιο.
Αν και τα παιδιά κάτω των 34 είναι παιδιά της κρίσης και μαζεμένα.
Τα μεγαλύτερα παίζουν δράμα στην Επίδαυρο..
-
@gatoz said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
@red_monster said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Βοηθός του βοηθού μάστορα καθαρίζει άνετα 1300 €, ο δε μάστορας που ξέρει καλά μια τέχνη δεν έχει ταβάνι.
ε, οχι ρε συ
πχ κλιματιστικα που μου συντηρουν-εγκαθιστουν και τους ξερω, 900 ο βοηθος, 1300 ο μαστορας. με ικα βεβαια. αλλα χωρις υπερωριες, δεν τους βαζουν. καθε καλοκαιρι δινουν στον καθε μαστορα και ενα 500ρικο για το καλοκαιρι ολοκληρο
ψηλα μεροκαματα οπου ακους, κατι θα λειπει, πχ συνεχης απασχοληση ή ενσημαΔεν παίζουν αυτά τα λεφτά στην αγορά. Αν βρεις βοηθό με 900 € και μάστορα με 1300 € στείλε μου το κινητο τους ΤΩΡΑ !
Όταν μιλάω για μεροκάματα μιλάω πάντα για 6ήμερα (πλην μειωμένου ωραρίου το Σάββατο) με τα ένσημα κομπλέ και φυσικά μόνιμη εργασία ! Δεν είναι αστείο που το 2025 συζητάμε για όλα τα ένσημα και τα δώρα ? -
@azmo said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Οπότε πίσω ολοταχώς. Φωτιά, κεριά και νερό από το ποτάμι.
Ούτε σπίτι με 4 ντουβαρια και θέρμανση, ούτε τίποτα.
Πολυτελειες των νεότερων γενεών. Πφφφ.
Γιατί;;; Μα διότι ο σύγχρονος κόσμος δεν ταιριάζει στους νέους και στα κέρδη των ομίλων και των μετοχων.
Ναι, λάπ. Ο "συγχρονος κόσμος" είναι δύσκολος για τους νέους που "δεν βρίσκουν δουλειά" γιατί "δεν υπαρχει κάτι που να τους ταιριάζει" οταν ο μπαμπας τους επιχορηγεί μεχρι τα 35 για να αραζουν στις καφετέριες και τα μπαρακια, και να πηγαίνουν διακοπες στα κυκλαδονήσια, και να παιρνουν iphone 16 Pro με 1500 ευρώ και κυριλέ ρουχα και παπουτσια. ΟΛΑ ειναι δυσκολα για αυτούς, και ΟΛΟΙ εκμεταλλευτες που χαντακωνουν την ζωή τους.
Εγω απο την άλλη, παρόλο που ζω στην ιδια χώρα, και δεν ειμαι εφοπλιστής ή γαλαζοαιματος, δεν ανυσυχω για το μελλον των δικων μου παιδιων μηπως δεν τους ταιριαξει ο "συγχρονος κοσμος και τα κέρδη των ομιλων" γιατι ειναι αξια παιδιά. Ο μεγαλος τελειωνει Νομική και δουλευει απο τα 19 του ως ασκουμενος, και η μικρή περασε Ιατρικη και επιασε ηδη δουλεια ως βοηθος σε κλινικη. Ο γιος πηρε ηδη αυτοκίνητο με ΔΙΚΑ του χρήματα, και η μικρή ενω εχει 3 σπιτια να διαλεξει να μείνει γιατί περασε Αθηνα, νοικιασε διαμερισμα μαζι με φιλη της και μου σπαει τα νευρα καθε φορά που προσπαθω να της δωσω χρηματα ή να της παρω ενα αυτοκινητο γιατι δεν μου λεει οτι δεν χρειάζεται τιποτα.
Οποτε καταλαβαίνεις, οτι υπάρχουν δυο κατηγορίες νεων. Αυτοι που βλεπουν παντου εμποδια και κλειστές πορτες και γκρινιαζουν και κατηγορουν τους αλλους, και αυτοι που παιρνουν την ζωη στα χερια τους και προοδευουν ανεξαρτητως συνθηκων.
Άλλος από εκεί ! Εύγε και ξανά εύγε !!
-
@criuser said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Λαπ στα 19 σου χρόνια ως φοιτητής είτε μένεις δωρεάν σε κληρονομιά είτε στο ενοίκιο που το πληρώνουν οι γονείς είτε στο πατρικό σπίτι είναι το ίδιο.
Αυτό που διαφέρει είναι αν ο 19χρονος/Χρόνη δουλεύουν για το χαρτζιλίκι τους η για να αγοράσουν αμάξι μέχρι να τελειώσουν τις σπουδές τους η την βγάζουν καφέ - μπουζούκια - Μύκονος και στα 30 τους γκρινιάζουν για το ενοίκιο.
Αν και τα παιδιά κάτω των 34 είναι παιδιά της κρίσης και μαζεμένα.
Τα μεγαλύτερα παίζουν δράμα στην Επίδαυρο..
Εντάξει απλώς για άλλη μια φορά φλεξαρει ο καθένας τα παιδιά του με σκοπό να νιώσει ανώτερος και σύγχρονος μέσα από αυτά, τώρα που πλέον γερνάει και η ζωή σταδιακα τον προσπερνά
Εμένα σχεδόν το 80% των γύρω μου και της γενιάς μου μαζεύαμε λεφτά για μεταπτυχιακές σπουδές. Ούτε για ταξίδια ούτε για μπουζούκια, ρούχα, κινητά και αυτοκίνητα.
Δουλεύαμε μέσα στην κρίση με 50€ το μήνα. Μετά με τον υποκατωτατο.Αλλά δεν βγήκαν οι δικοί μας να το φλεξαρουν όπως κάποιοι αλλοι. Το θεωρούν δεδομένο και λογικό.
Κοινός παρονομαστής όλων αυτών. Δεξιά ιδεολογία, ατομικότητα, αίσθημα ανωτερότητας και ναρκισσισμός.
-
Τα παιδιά θα έχουν επαγγελματικό θεμα. Γιατροί, δικηγόροι είναι τελείως πληθωρισμενα επαγγέλματα και θα γίνουν ακόμα χειρότερα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Οι δικηγόροι στην εποχή της AI θα πάνε αδιαβαστοι. Το ίδιο και οι περισσότεροι ΔΥ.
Δάσκαλοι με υπογεννητικότητα άλλος κουβας εκεί.
Γενικά ο κόσμος περνάει σε αλλη φάση, από το χωράφι περασε στη βιομηχανία, από τη βιομηχανία στο γραφείο, με την AI τελειώνει το γραφείο και θα μείνουν μόνο αυτοί που δουλεύουν hands on δουλειές και μερικοί πολύ εξειδικευμένοι που θα δουλεύουν και εξ αποστάσεως. -
Είπα πιο πάνω ας περιμένουν 5-7 έτη ακόμα και ας γυρίσουν να δουν τι έγραφαν με στόμφο
-
Δουλεύαμε μέσα στην κρίση με 50€ το μήνα. Μετά με τον υποκατωτατο.
Που δούλευες ρε Λάπ με 50 ευρώ το μήνα; 50 ευρω την ημέρα βγάζει ενας Πακιστανός ντιλιβερας στην Efood.
Ναι, το βρήκες. "Φλεξάρω" επειδή τα παιδια μου δεν ειναι ρεμάλια. Θα φταίει η δεξια ιδεολογία και ο ναρκισσισμός μου οπως λες. Επρεπε να είμαι αριστερός να τους μάθω να κανουν μπαφο απο μικρά και να πηγαίνουν σε πορείες της ΚΝΕ αντι να σπουδάζουν και να δουλευουν. Λαθος μου.
-
Βοηθός του βοηθού μάστορα καθαρίζει άνετα 1300 €, ο δε μάστορας που ξέρει καλά μια τέχνη δεν έχει ταβάνι.
ε, οχι ρε συ
πχ κλιματιστικα που μου συντηρουν-εγκαθιστουν και τους ξερω, 900 ο βοηθος, 1300 ο μαστορας. με ικα βεβαια. αλλα χωρις υπερωριες, δεν τους βαζουν. καθε καλοκαιρι δινουν στον καθε μαστορα και ενα 500ρικο για το καλοκαιρι ολοκληρο
ψηλα μεροκαματα οπου ακους, κατι θα λειπει, πχ συνεχης απασχοληση ή ενσημαΔεν παίζουν αυτά τα λεφτά στην αγορά. Αν βρεις βοηθό με 900 € και μάστορα με 1300 € στείλε μου το κινητο τους ΤΩΡΑ !
Όταν μιλάω για μεροκάματα μιλάω πάντα για 6ήμερα (πλην μειωμένου ωραρίου το Σάββατο) με τα ένσημα κομπλέ και φυσικά μόνιμη εργασία ! Δεν είναι αστείο που το 2025 συζητάμε για όλα τα ένσημα και τα δώρα ?Από τότε οι μάστορες τα δηλώνουν όλα....sure.
Πάντοτε ζούσαν στην παραοικονομία χρεώνοντας υψηλές τιμές για τις υπηρεσίες τους με σκοπό την επιλογή του μαύρου από τους πελάτες.
Σαν κλάδος πολλοί εξ αυτών δεν έχουν συμβάλει στις δαπάνες τις χώρας ούτε στο 1% των υπολοίπων συμπολιτών τους.
-
@johnny-0 said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:
Τα παιδιά θα έχουν επαγγελματικό θεμα. Γιατροί, δικηγόροι είναι τελείως πληθωρισμενα επαγγέλματα και θα γίνουν ακόμα χειρότερα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Οι δικηγόροι στην εποχή της AI θα πάνε αδιαβαστοι. Το ίδιο και οι περισσότεροι ΔΥ.
Γενικά ο κόσμος περνάει σε αλλη φάση, από το χωράφι περασε στη βιομηχανία, από τη βιομηχανία στο γραφείο, με την AI τελειώνει το γραφείο και θα μείνουν μόνο αυτοί που δουλεύουν hands on δουλειές και μερικοί πολύ εξειδικευμένοι που θα δουλεύουν και εξ αποστάσεως.Τι έχεις να μας πεις για τα νούμερα του τζόκερ ?
-
Γενικά ο κόσμος περνάει σε αλλη φάση, από το χωράφι περασε στη βιομηχανία, από τη βιομηχανία στο γραφείο, με την AI τελειώνει το γραφείο και θα μείνουν μόνο αυτοί που δουλεύουν hands on δουλειές και μερικοί πολύ εξειδικευμένοι που θα δουλεύουν και εξ αποστάσεως.Εντάξει. Οταν μιλήσουμε θα τους πω να παρατήσουν τις σπουδές και τις δουλειες τους, λογω AI. Μην κουράζονται ασκοπα.
Εχεις κάποια άλλη συμβουλή προχειρη γιατί πρεπει να φυγω;
-
Που δούλευες ρε Λάπ με 50 ευρώ το μήνα; 50 ευρω την ημέρα βγάζει ενας Πακιστανός ντιλιβερας στην Efood.
Είδες που έχεις μια τελείως στραβή εικόνα για την πραγματικότητα. Οταν εσύ ήσουν στο δημόσιο, εάν θυμάμαι καλά όπως είπες εκτός εαν σε μπερδεύω με άλλον, και εγώ έλυνα ασκήσεις κοστολόγησης και αξιολόγησης πραγματικών ισολογισμών στο χαρτί με στυλό και κομπιουτερακι, μας έλεγαν πως για να επιβιώσετε πρέπει να μάθετε κάτι που να είναι πρακτικο όπως το να χειρίζεστε λογιστικά προγράμματα. Οι ασκήσεις με το στυλό οπως τα χρέωση και πίστωση είναι για διδακτικούς λόγους. Άρα, πάμε και εμείς να βρούμε σε λογιστήρια εργασία λάντζας για να μάθουμε τη δουλειά. Περνούσαμε τιμολόγια ίσα με το ταβάνι και ελεγχαμε με δειγματοληψία εάν γινόταν σωστά οι έγραφες.
Όλοι έλεγαν "στη ζούλα τζάμπα θα έρθεις και εγώ θα σου δείξω πως να βγάζεις ΦΠΑ, αυτό θα σου φανεί χρήσιμο μετά". Μας έδιναν και ένα 50€ έτσι για τον καφέ μας."
Σαν εμένα πάρα πολλοί. Πείτε στους νέους σήμερα εκτός μεγάλης κρίσης εαν θα εργαζόταν για 80€ όπου τόσο είναι περίπου η ισοτιμία .
Μιλάμε για εποχές βαριάς οικονομικής κρίσης!Ναι, το βρήκες. "Φλεξάρω" επειδή τα παιδια μου δεν ειναι ρεμάλια. Θα φταίει η δεξια ιδεολογία και ο ναρκισσισμός μου οπως λες. Επρεπε να είμαι αριστερός να τους μάθω να κανουν μπαφο απο μικρά και να πηγαίνουν σε πορείες της ΚΝΕ αντι να σπουδάζουν και να δουλευουν. Λαθος μου.
Γιατί τα παιδιά των κομμουνιστών είναι ρεμαλια και κάνουν μπάφους;;
Τι παραστάσεις έχεις; Πραγματικά απορώ.
Στα πανεπιστήμια ειδικά τα παιδιά των αριστερών έλεγαν και λενε πως ειναι πρώτοι στα μαθηματα και πρώτοι στον αγώνα.
-
Ναι, το βρήκες. "Φλεξάρω" επειδή τα παιδια μου δεν ειναι ρεμάλια. Θα φταίει η δεξια ιδεολογία και ο ναρκισσισμός μου οπως λες. Επρεπε να είμαι αριστερός να τους μάθω να κανουν μπαφο απο μικρά και να πηγαίνουν σε πορείες της ΚΝΕ αντι να σπουδάζουν και να δουλευουν. Λαθος μου.
Δεν φλεξάρεις φίλε μου, απλά έχουμε μεταξύ μας μια αλεπού που επειδή δεν φτάνει ούτε μέχρι τη χαμηλή φυλλωσιά, τα κάνει κρεμαστάρια !
-
Βαθεια δημοκρατης. Αφλεξαριστος.
Υποκλινομαστε. -
Και μόνο που σκέφτηκε κάποιος ότι φλεξάρει λέγοντας ότι τα παιδιά του με αγώνα επέτυχαν σε νομική και ιατρική αντίστοιχα, καταλαβαίνεται πόσα παιδικά συμπλέγματα κουβαλάει. Περαστικά !
-
Γενικά ο κόσμος περνάει σε αλλη φάση, από το χωράφι περασε στη βιομηχανία, από τη βιομηχανία στο γραφείο, με την AI τελειώνει το γραφείο και θα μείνουν μόνο αυτοί που δουλεύουν hands on δουλειές και μερικοί πολύ εξειδικευμένοι που θα δουλεύουν και εξ αποστάσεως.Εντάξει. Οταν μιλήσουμε θα τους πω να παρατήσουν τις σπουδές και τις δουλειες τους, λογω AI. Μην κουράζονται ασκοπα.
Εχεις κάποια άλλη συμβουλή προχειρη γιατί πρεπει να φυγω;
Έχω άτομα σε τεράστιο όμιλο της Ελλάδας. Δεν φαντάζεσαι τι συζητιέται στους ψηλούς ορόφους. Σε λίγα έτη θα τα κοινοποιήσουν και στους υπαλλήλους.
-
Υποκλινομαστε.Ειπα, εκανα λάθος. Ημουν ενας αντιδημοκράτης δεξιός νάρκισσος που καταδίκασε τα παιδιά του να ακολουθήσουν επαγγελματα που συντομα θα καταργηθούν λογω ΑΙ οπως εμαθε ο Λαπ (ο οποιος δουλευε για 50 ευρω/μήνα) απο τις υψηλες γνωριμές του στους υψηλούς ορόφους.
Μη με χτυπάτε άλλο.
-
Υποκλινομαστε.Ειπα, εκανα λάθος. Ημουν ενας αντιδημοκράτης δεξιός νάρκισσος που καταδίκασε τα παιδιά του να ακολουθήσουν επαγγελματα που συντομα θα καταργηθούν λογω ΑΙ οπως εμαθε ο Λαπ (ο οποιος δουλευε για 50 ευρω/μήνα) απο τις υψηλες γνωριμές του στους υψηλούς ορόφους.
Μη με χτυπάτε άλλο.
Μισό λεπτό, εσύ οδήγησες τα παιδιά σου στο τι θα σπουδάσουν; Δεν επέλεξαν μόνα τους;
Πιστοποιητικό καλοπληρωτή