-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ποιος πάει να δουλέψει ή να ασχοληθεί επαγγελματικά με το Δημόσιο και είναι διατεθειμένος να εργαστεί σκληρά, να σκεφτεί, να κουραστεί, ακόμα και να πάρει ρίσκα για να πετύχει κάτι καλύτερο?
ο Άδωνης μόνο!!
Αδικεί τον εαυτό του. Παραείναι κομματόσκυλο. Θα μπορούσε να έχει λίγο πιο "αυτόνομο" και μετριοπαθές προφίλ.
Και κάνει και κακή εκτίμηση των καταστάσεων και του συσχετισμού δυνάμεων. Αντί να βλέπει και να μαθαίνει από το Δένδια, που πάει ολοταχώς για επόμενος αρχηγός, του επιτίθεται.
Νομίζω έχει πιάσει ταβάνι ο Άδωνις, ξεκινάει η πτώση του από δω και πέρα.
-
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δειτε το , δεν θα το πιστευετε
Ο Άδωνις είναι Υπουργός με @@ όχι @@ Υπουργός!
Μετά απ αυτό το βίντεο δείτε και το άλλο, που αναρωτιόταν γιατί λατρεύουμε τον Θεό των Εβραίων κι όχι τους δικούς μας Ελληνικούς θεούς.
-
Ποιος πάει να δουλέψει ή να ασχοληθεί επαγγελματικά με το Δημόσιο και είναι διατεθειμένος να εργαστεί σκληρά, να σκεφτεί, να κουραστεί, ακόμα και να πάρει ρίσκα για να πετύχει κάτι καλύτερο?
ο Άδωνης μόνο!!
Αδικεί τον εαυτό του. Παραείναι κομματόσκυλο. Θα μπορούσε να έχει λίγο πιο "αυτόνομο" και μετριοπαθές προφίλ.
Και κάνει και κακή εκτίμηση των καταστάσεων και του συσχετισμού δυνάμεων. Αντί να βλέπει και να μαθαίνει από το Δένδια, που πάει ολοταχώς για επόμενος αρχηγός, του επιτίθεται.
Αν και Νεοδημοκράτης κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου Άντυ για τα εσωκομματικά των Αρίστων!
Και στον Μητσοτάκη επιτίθοταν ο Σπύρος κι έτσι έγινε ο Γενικός Γαμ@ω του κόμματος. -
Αφού έγινε η φορολογική δήλωση και ήρθε το εκκαθαριστικό με το τεκμαρτό στο κεφάλι, θυμήθηκα όλα αυτά τα χρόνια, πόσο επιβαρυμένοι ήταν φορολογικά οι ΕΕ σε σχέση με τους μισθωτούς, από τις φορολογικές κλίμακες, τον φόρο από το πρώτο ευρώ, τα τέλη επιτηδεύματος, τις περαιώσεις, τα τεκμαρτά κέρδη και βέβαια όταν ήρθε η κρίση και στράβωσαν όλα, τότε βρέθηκαν οι ΕΕ χωρίς λεφτά με αναδρομικούς φόρους, με φόρους στα ακίνητα και χωρίς να έχουν έσοδα, βρέθηκαν χωρίς εισόδημα, αφού δεν προβλέπεται επίδομα ανεργίας, ή άλλο βοήθημα και κυρίως χωρίς περίθαλψη και χωρίς σύνταξη.
Και όλα αυτά γιατί λέει φοροδιαφεύγουν και μας κουνάνε το δάχτυλο οι διάφοροι Λαπ.
Τελικά δηλαδή σου παίρνουμε παραπάνω λεφτά και δεν έχεις καμία παροχή, επειδή φοροδιαφεύγεις, αλλά ταυτόχρονα σε κράζουμε που φοροδιαφεύγεις...
Και κερατάς και δαρμένος...
Και όλα αυτά για κάποιους που πράγματι κερδίζουν πολλά, κυρίως στον χώρο της νύχτας και της εστίασης, σε ακριβά και τουριστικά μέρη και επειδή αυτοί ταίζουν τους πολιτικούς και τους διεφθαρμένους ΔΥ, δεν τους ακουμπάνε και οι ΑΡΔ δείχνουν την μάζα.
Αν λοιπόν υπάρχει φοροδιαφυγή 20-30 δις, μπορεί τα 15 δις να είναι από μεγάλους που δεν τα ακουμπάνε, τα άλλα 15 δις που μοιράζονται σε εκατομμύρια μικρούς, δεν υπάρχουν γιατί τους τα έχουν φορολογήσει με την διαφορά φορολογίας σε σχέση με τους μισθωτούς...
Αποφάσισα λοιπόν να συμπεριφέρομαι ανάλογα σε όποιον στοχοποιεί ΕΕ στο μέλλον, θεωρώντας τον ως πλυντήριο...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Αφού έγινε η φορολογική δήλωση και ήρθε το εκκαθαριστικό με το τεκμαρτό στο κεφάλι, θυμήθηκα όλα αυτά τα χρόνια, πόσο επιβαρυμένοι ήταν φορολογικά οι ΕΕ σε σχέση με τους μισθωτούς, από τις φορολογικές κλίμακες, τον φόρο από το πρώτο ευρώ, τα τέλη επιτηδεύματος, τις περαιώσεις, τα τεκμαρτά κέρδη και βέβαια όταν ήρθε η κρίση και στράβωσαν όλα, τότε βρέθηκαν οι ΕΕ χωρίς λεφτά με αναδρομικούς φόρους, με φόρους στα ακίνητα και χωρίς να έχουν έσοδα, βρέθηκαν χωρίς εισόδημα, αφού δεν προβλέπεται επίδομα ανεργίας, ή άλλο βοήθημα και κυρίως χωρίς περίθαλψη και χωρίς σύνταξη.
Και όλα αυτά γιατί λέει φοροδιαφεύγουν και μας κουνάνε το δάχτυλο οι διάφοροι Λαπ.
Τελικά δηλαδή σου παίρνουμε παραπάνω λεφτά και δεν έχεις καμία παροχή, επειδή φοροδιαφεύγεις, αλλά ταυτόχρονα σε κράζουμε που φοροδιαφεύγεις...
Και όλα αυτά για κάποιους που πράγματι κερδίζουν πολλά, κυρίως στον χώρο της νύχτας και της εστίασης, σε ακριβά και τουριστικά μέρη και επειδή αυτοί ταίζουν τους πολιτικούς και τους διεφθαρμένους ΔΥ, δεν τους ακουμπάνε και οι ΑΡΔ δείχνουν την μάζα.
Αν λοιπόν υπάρχει φοροδιαφυγή 20-30 δις, μπορεί τα 15 δις να είναι από μεγάλους που δεν τα ακουμπάνε, τα άλλα 15 δις που μοιράζονται σε εκατομμύρια μικρούς, δεν υπάρχουν γιατί τους τα έχουν φορολογήσει με την διαφορά φορολογίας σε σχέση με τους μισθωτούς...
Αποφάσισα λοιπόν να συμπεριφέρομαι ανάλογα σε όποιον στοχοποιεί ΕΕ στο μέλλον, θεωρώντας τον ως πλυντήριο...
Για να τα λεμε ολα, το καλο που εκανε ο Συριζα ηταν οτι και οι ΕΕ που χρωσταγαν στο ταμειο και οι ανασφαλιστοι απεκτησαν προσβαση για περιθαλψη στα νοσοκομεια.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
ο Άδωνης μόνο!!
Αν και Νεοδημοκράτης κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου Άντυ για τα εσωκομματικά των Αρίστων!
Και στον Μητσοτάκη επιτίθοταν ο Σπύρος κι έτσι έγινε ο Γενικός Γαμ@ω του κόμματος.Η ΝΔ δεν έχει Γεν. Γαμ@ω. Είναι κόμμα εξουσίας. Όσοι δε συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου είναι αναλώσιμοι. Όποιος όμως παίζει καλή μπαλίτσα και φέρνει ψηφαλάκια σαν τον Άδωνι, θα έχει τη θέση του, ακόμα κι αν βρίζει όλο το σόι του Κούλη.
Θα μπορούσες να πεις ότι υπάρχει και ένα είδος αξιοκρατίας μέσα στο κόμμα, που για τα ελληνικά δεδομένα δεν το συναντάς αλλού.
Αυτά είναι ψιλά γράμματα βέβαια για την αριστερά, που είναι ένα συνονθύλευμα ιδεολόγων χωρίς αρχή, τέλος, στόχο και προορισμό.
-
Απεγνωσμένες προσπαθείς να θολώσεις τα νερά.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον οπαδισμό να υπερασπιστείς τον οποιο αληταρά συνάδελφο σου εε που φοροδιαφεύγει συστηματικά μόνο και μόνο επειδή είναι συναδέλφος. Αυτός ο οπαδισμος φταίει για την κατάντια της χώρας. Κάποιοι εξ αυτών είναι έως και κακούργοι διότι οι τζίροι που διαχειριζόταν είναι πολλών κυβικών.
Ο στρατηγικός φοροφυγάς όπως και ο στρατηγικός κακοπληρωτής είναι οι δύο οψεις του ίδιου νομίσματος του παραβάτη. Πολλές φορές είναι το ίδιο πρόσωπο.
Αντί λοιπόν να βρίσεις τους παραβάτες του κλάδου σου και να φορτώσεις σε αυτούς την όντως υπερφορολόγηση σου που είναι και κάπως άδικη μπορώ να πω, σε έναν βαθμό καθεσε και αναλώνεσαι υπερασπίζοντας τους. Αυτοί είναι εν μέρη οι υπαίτιοι καθώς έστρωσαν τον δρόμο για τα μέτρα που ήρθαν.
Οπως εγώ φίλε ταξιδευτή δεν υπερασπίζομαι τον αληταρά στρατηγικό κακοπληρωτή ενοικιαστή που οδηγεί τα ενοίκια στα ύψη και τους ιδιοκτήτες από φόβο να ζητούν προκαταβολή τα ενοίκια ενός έτους, μόνο και μόνο επειδή είναι ενοικιαστής σαν εμένα, έτσι και εσύ δεν θα έπρεπε να υπερασπίζεσαι τους στρατηγικούς φοροφυγάδες που οδήγησαν τους τίμιους εε που όντως υπάρχουν αρκετοί να υπερφορολογούνται αλλά κυρίως να φορολογούνται παράλογα.
Οι στρατηγικοί φοροφυγάδες εάν είδες δεν τόλμησαν να κάνουν ένσταση για επανέλεγχο, ενώ η πλειοψηφία των εε σε δημοσκοπήσεις υποστηρίζει τη ΝΔ. Τι σημαίνει αυτο; Ότι και λίγα τους έβαλαν…… και το ξέρουν και αυτοί και όλοι τους, και όλοι μαζί παίζουν θέατρο!
Έπρεπε οι πολιτικοί να εμφανιστούν ως διώκτες της φοροδιαφυγής και το τεκμαρτό που επέβαλαν για πολλούς είναι μέρος του πραγματικού. Οπότε όλοι ή έστω οι περισσότεροι κερδίζουν.
Και κάθετε ο τίμιος μεροκαματιάρης εε που είναι αρκετοί σαν αυτόν είτε εκ των πραγμάτων και της φύσης της εργασίας του, είτε και λόγω της ιδιοσυγκρασίας του και πληρώνει την παράσταση που δίνουν όλοι αυτοί μαζί.
Εγω γούσταρα τον @otso που δεν υπερασπίστηκε κανέναν από τα λαμόγια του κλάδου του. Να κοιμηθούν όπως έστρωσαν είπε και έχει δίκιο
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Απεγνωσμένες προσπαθείς να θολώσεις τα νερά.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τον οπαδισμό να υπερασπιστείς τον αληταρά συνάδελφο σου εε που φοροδιαφεύγει του κερατά μόνο και μόνο επειδή είναι συναδέλφος. Αυτός ο οπαδισμος φταίει για την κατάντια της χώρας. Κάποιοι εξ αυτών είναι έως και κακούργοι διότι οι τζίροι που διαχειριζόταν είναι πολλών κυβικών.
Ο στρατηγικός φοροφυγάς όπως και ο στρατηγικός κακοπληρωτής είναι οι δύο οψεις του ίδιου νομίσματος του παραβάτη. Πολλές φορές είναι το ίδιο πρόσωπο.
Αντί λοιπόν να βρίσεις τους παραβάτες του κλάδου σου και να φορτώσεις σε αυτούς την όντως υπερφορολόγηση σου και καπως άδικη μπορώ να πω, σε εναν βαθμό καθεσε και αναλώνεσαι υπερασπίζοντας τους. Αυτοί είναι εν μέρη οι υπαίτιοι καθώς έστρωσαν τον δρόμο για τα μέτρα που ήρθαν.
Οπως εγώ φίλε ταξιδευτή δεν υπερασπίζομαι τον αληταρά στρατηγικό κακοπληρωτή ενοικιαστή που οδηγεί τα ενοίκια στα ύψη και τους ιδιοκτήτες από φόβο να ζητούν προκαταβολή τα ενοίκια ενός έτους, μόνο και μόνο επειδή είναι ενοικιαστής σαν εμένα, έτσι και εσύ δεν θα έπρεπε να υπερασπίζεσαι τους στρατηγικούς φοροφυγάδες που οδήγησαν τους τίμιους εε που όντως υπάρχουν αρκετοί να υπερφορολογούνται αλλά κυρίως να φορολογούνται παράλογα.
Οι στρατηγικοί φοροφυγάδες εάν είδες δεν τόλμησαν να κάνουν ένσταση για επανέλεγχο, ενώ η πλειοψηφία των εε σε δημοσκοπήσεις υποστηρίζει την ΝΔ. Τι σημαίνει αυτο; Ότι και λίγα τους έβαλαν…… και το ξέρουν και αυτοί και όλοι τους, και όλοι μαζί παίζουν θέατρο!
Έπρεπε οι πολιτικοί να εμφανιστούν ως διώκτες της φοροδιαφυγής και το τεκμαρτό που επέβαλαν για πολλούς είναι μέρος του πραγματικού. Οπότε όλοι ή έστω οι περισσότεροι κερδίζουν.
Και κάθετε ο τίμιος μεροκαματιάρης εε που είναι αρκετοί σαν αυτόν είτε εκ των πραγμάτων και της φύσης της εργασίας του, είτε και λόγω ιδιοσυγκρασίας του και πληρώνει την παράσταση που δίνουν όλοι αυτοί μαζί.
Εγω γούσταρα τον @otso που δεν υπερασπίστηκε κανέναν από τα λαμόγια του κλάδου του. Να κοιμηθούν όπως έστρωσαν είπε και έχει δίκιο
Εχμμμ, ναι, όταν όμως σου έλεγα ότι μέσα στο 90% της "κλίμακας μαρινακη" κρύβονται και ολοι αυτοί που αναφερεις και πως ο συριζα έκανε γιουρια "στο πλουσιο" 10% (δλδ απ οσους δεν μπορουσαν να κρυψουν) για να τους δίνει και επιδόματα από πάνω, άλλα μας έλεγες... Πρέπει λοιπόν να αποφασίσεις αν όσοι δηλώνουν "φτωχοι" είναι όντως φτωχοί (και η κυβερνηση κακως τους φτωχαινει) η μας δουλεύουν ψιλό γαζι και καλά κάνουν και πληρώνουν τεκμαρτο (άρα καλώς ή κυβέρνηση τους φτωχαινει).
-
Μα σου ειπα…. Βγάλε απ έξω αυτούς. Εγω μιλώ για τους 80% που είναι μισθωτοί, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και συνταξιούχος. Πάνω σε αυτήν την βάση συζητούμε.
Οι εε τότε όντως ήταν αρκετοί πτωχευμένοι και αυτό φαινόταν και από τις ασφαλιστικές τους ενημερότητες.
Μέσα σε αυτούς ναι υπήρχαν και στρατηγικοί φοροφυγάδες καμία αντίρρηση σε αυτο.
Αλλα ρε συ φιβερ οταν εγω έπαιρνα 400 €…όντως δεν λέω ψέματα…τόσα έπαιρνα…. Και εσύ 2500-3000 …ε εντάξει φαντάζομαι ξέρεις ποιος θα πληρώσει φόρους.
Εκτός εαν ήθελες να αλλάζαμε θέσεις …..
Σήμερα όπου λέω ότι έπαιρνα 400 ευρώ το μήνα τη εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης με κοιτάνε με μισό μάτι. Ακόμα και σήμερα θεωρείται εξαιρετικά χαμηλός μισθος…δεν το πιστεύουν!
-
Μα σου ειπα…. Βγάλε απ έξω αυτούς. Εγω μιλώ για τους 80% που είναι μισθωτοί, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και συνταξιούχος. Πάνω σε αυτήν την βάση συζητούμε.
Οι εε τότε όντως ήταν αρκετοί πτωχευμένοι και αυτό φαινόταν και από τις ασφαλιστικές τους ενημερότητες.
Μέσα σε αυτούς ναι υπήρχαν και στρατηγικοί φοροφυγάδες καμία αντίρρηση σε αυτο.
Αλλα ρε συ φιβερ οταν εγω έπαιρνα 400 €…όντως δεν λέω ψέματα…τόσα έπαιρνα…. Και εσύ 2500-3000 …ε εντάξει φαντάζομαι ξέρεις ποιος θα πληρώσει φόρους
Πως να τους βγάλω έξω? Αφού είναι μέσα στις στατιστικές και κάνουν τα στοιχεία πλασματικά και αναξιόπιστα. 750Κ ειναι οι εε, δεν είναι ούτε 10 ούτε 20 χιλιάδες να μην επηρεάζουν την στατιστική, 85% δηλωνε κατω απο 10Κ το 23. Και για κάθε "εσενα" που έπαιρνες τοτε πραγματικά 400 υπήρχε άλλος ένας που ψευδως δηλωνε τόσα η λιγο παραπανω και τον επιδοτουσαμε κιόλας. Και ο μαρινακης πανηγυρίζει που ο συριζας τους αύξησε τα εισοδήματα! Ουδεμία συσχέτιση μεταξύ επιδομάτων και περιουσίας (τώρα τουλάχιστον υπαρχει), επιδοτουσαμε "φτωχους" με 250Κ αντικειμενική ακίνητη και ακούγαμε κιόλας ότι πρέπει να τους βοηθάμε μη την χάσουν (με κόστος βέβαια εμείς να μην αποκτήσουμε ποτε μήτε τροχόσπιτο...). Μιλαμε για εγκληματα...
-
Φιβερ μου λίγο τα μεγαλοποιείς.
-
Δεν είναι οι 750 χιλ πραγματικοί ε.ε Ένα μεγάλο μέρος είναι σύζυγοι ε.ε που απλώς δηλώνουν ένα τζίρο για να έχουν μια σύνταξη,
-
Τότε όντως ταν φτωχευμενοι, όχι όλοι αλλά αρκετοί. Το ξέρω αυτό καλά. Έβλεπα τα στατιστικά.
-
Και πάλι όμως συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές και τη ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσα ίσα που με τεκμαρτό και τη ΝΔ, νομίζω ένα έτος καταμετρήθηκε, βλέπεις πως οι πραγματικές αυξήσεις των μισθών ήταν επι συριζα.
Δηκαδη ακόμα και με την εμφάνιση ενός μέρους των μαύρων και πάλι δεν αυξήθηκαν τα πραγματικά εισοδήματα.
- Το ζήτημα των επιδομάτων είναι κάτι το διαφορετικό από την στατιστική. Εκεί σε αυτό το κομμάτι από παλιά εάν θυμάσαι συμφωνούσαμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό.
Δεν πήρα ποτέ επίδομα μισθού ή κάτι άλλο. Πήραμε τότε επι ΣΥΡΙΖΑ 110 ευρώ επίδομα ενοικίου διότι τότε άνοιγα τα φτερά μου και έμενα σε ένα ερείπιο. Έβλεπα τοίχο με αναρυχωμενα φυτά. Αλλα νιάτα….τα μυαλά τα είχαμε στο….. διάβασμα!
Σήμερα ούτε απ έξω δεν θα περνούσα…μπούχτισα.
Τα μαζέψαμε και πληρώσαμε μέρος των μεταπτυχιακών μας.
Σήμερα δεν παίρνουμε τίποτα. Ούτε καν επίδομα για ηλιακό θερμοσίφωνα….διοτι είμαστε για το κράτος άνω του μέσου όρου… ελεος
-
-
-
Δεν είναι οι 770 χιλ πραγματικοί ε.ε Ένα μεγάλο μέρος είναι σύζυγοι ε.ε που απλώς δηλώνουν ένα τζίρο για να έχουν μια σύνταξη,
-
Τότε όντως ταν φτωχευμενοι, όχι όλοι αλλά αρκετοί. Το ξέρω αυτό καλά. Έβλεπα τα στατιστικά.
-
Και πάλι όμως συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές και τη ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσα ίσα που με τεκμαρτό και τη ΝΔ, νομίζω ένα έτος καταμετρήθηκε, βλέπεις πως οι πραγματικές αυξήσεις των μισθών ήταν επι συριζα.
Δηκαδη ακόμα και με την εμφάνιση ενός μέρους των μαύρων και πάλι δεν αυξήθηκαν τα πραγματικά εισοδήματα.
- Το ζήτημα των επιδομάτων είναι κάτι το διαφορετικό από την στατιστική. Εκεί σε αυτό το κομμάτι από παλιά εάν θυμάσαι συμφωνούσαμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό.
- Είναι δεν είναι, στις στατιστικές μετράνε. Και αν τα μεγαλοποιω εγω, μην γκρινιάζεις κι εσύ για τους εε, αποφάσισε, 500Κ συμπολιτες μας που δηλωναν κατω των 10Κ εισοδημα, ειναι τελικα φτωχοι η "φτωχοι"...
- Επίσης είχαμε και πολλούς απολυμένους μισθωτούς, η μισθωτους με κουτσουρεμενους μισθους, όλοι είχαν πρόβλημα. Επειδή κάπου τα έχεις μεγσλοποιησει, το 17 έφτασα πολύ κοντά κι εγώ να εγκαταλειψω την χώρα, απλά στάθηκα τυχερός και βρήκα ανεκτή δουλειά εντος.
- Όπως βλέπεις το τεκμαρτο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 24 οπότε θα έχουμε το θαύμα της Κανα, ξαφνικά καμία 500ριαK αφμ θα "πλουτίσουν ", οποτε να δω τι θα λέει ο μαρινακης τότε για τα Greek statistics και την ΝΔ που θα "ανεβασει" τα εισοδηματα στο 90% του πληθυσμου. Κι όπως λες κι εσύ ελάχιστοι πήγαν για να κάνουν επανέλεγχο, "και λίγα τους εβαλαν" (συ ειπας...).
- Ναι αλλά έτσι έκανε την εκπληκτική "αναδιανομή πλουτου" ο συριζα που θαυμάζει ο καθηγηταρας εκ Σιγκαπούρης.
ΥΓ: Γενικά το θέμα μου με τον συριζα δεν ήταν ότι πλήρωνα, ήταν ότι πλήρωνα για πολλους που εμφανώς ήταν πιο ευκαταστατοι εμου και η (αριστερη) κυβερνηση δεν έκανε ξεδιαντροπα τίποτε να το αλλάξει αυτό
-
-
@ilias-a said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Για να τα λεμε ολα, το καλο που εκανε ο Συριζα ηταν οτι και οι ΕΕ που χρωσταγαν στο ταμειο και οι ανασφαλιστοι απεκτησαν προσβαση για περιθαλψη στα νοσοκομεια.
Βεβαίως έτσι είναι. Ο Σαμαράς για να γίνει πρωθυπουργός είχε κάνει πραγματικό πρωθυπουργό τον Βενιζέλο και αυτός ως κλασσικός πασόκος έσκιζε τους ΕΕ υπέρ των ξυστών.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
-
Δεν είναι οι 770 χιλ πραγματικοί ε.ε Ένα μεγάλο μέρος είναι σύζυγοι ε.ε που απλώς δηλώνουν ένα τζίρο για να έχουν μια σύνταξη,
-
-
- Είναι δεν είναι, στις στατιστικές μετράνε. Και αν τα μεγαλοποιω εγω, μην γκρινιάζεις κι εσύ για τους εε, αποφάσισε, 500Κ συμπολιτες μας που δηλωναν κατω των 10Κ εισοδημα, ειναι τελικα φτωχοι η "φτωχοι"...
Μιλάμε για δυο διαφορετικές περιόδους, το πλαίσιο είναι διαφορετικό.
Στην πρώτη περίπτωση ειναι μια κυβέρνηση μετά από περιπέτειες και με ευθύνη της αλλά και πτωχευμένο μεγάλο μέρος του λαού. Οι τζίροι είχαν πέσει αισθητά. Για πολλούς και για εμένα που τα κοιτάω διαφορετικά τα πράγματα η οικονομία είχε έρθει στις φυσιολογικές της διαστάσεις από την εποχή του 50! Ηταν μεγάλη ευκαιρία καθώς μηδενίσαμε το κοντέρ και μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου.
Και εκεί είδαμε πως τουλάχιστον στην λευκή οικονομία, η πραγματική άνοδος των εισοδημάτων, επηρεασμένη από τον πληθωρισμό (αποπληθωρισμό) μιας χώρας σε κρίση, ήταν αρκετά υψηλότερα έως πολύ συγκριτικά με την μετέπειτα πορεία της ΝΔ.
- Επίσης είχαμε και πολλούς απολυμένους μισθωτούς, η μισθωτους με κουτσουρεμενους μισθους, όλοι είχαν πρόβλημα. Επειδή κάπου τα έχεις μεγσλοποιησει, το 17 έφτασα πολύ κοντά κι εγώ να εγκαταλειψω την χώρα, απλά στάθηκα τυχερός και βρήκα ανεκτή δουλειά εντος.
Χαίρομαι για εσένα, και εγώ ήταν να φύγω…υπάρχαν κάποιες προτάσεις αλλά ήταν κάπως στο φλου. Στο στείλε μεν βιογραφικό..τι βιογραφικό με δουλειές του ποδαριού μέσα στην κρίση αλλά τεσπα, θα έρθεις έλεγαν για δοκιμή κτλ Ήταν από πρώην συμφοιτητές μου που πήγαν και έστρωσαν το περιβάλλον και άρχισαν να δημιουργούν τα teams τους.
Για άλλους όμως δικούς μου λόγου, δεν πήγα.- Όπως βλέπεις το τεκμαρτο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 24 οπότε θα έχουμε το θαύμα της Κανα, ξαφνικά καμία 500ριαK αφμ θα "πλουτίσουν ", οποτε να δω τι θα λέει ο μαρινακης τότε για τα Greek statistics και την ΝΔ που "ανεβαζει" τα εισοδηματα στο 90% του πληθυσμου. Κι όπως λες κι εσύ ελάχιστοι πήγαν για να κάνουν επανέλεγχο, "και λίγα τους εβαλαν" (συ ειπας...).
Ναι περιμένω να δω. Όσον αφορά τον επανέλεγχο…Ω Ναιιιιιι Πολλοι κάνουν τον σταυρό τους και λένε φθηνά την γλύτωσαν.
Δεν έχεις καταλάβει όμως τι έχει συμβεί. Η ΝΔ ανεβάζει ονομαστικά τα εισοδήματα της οικονομίας αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σχεδιάσει σωστά την οικονομία. Η οικονομία πάει στον αυτόματο. Δες λίγο το βίντεο με το κόστος της ενέργεια που συζητήθηκε σήμερα στο κανάλι της Ναυτεμπορικής. Θα κατανοήσεις πολλά.
- Ναι αλλά έτσι έκανε την εκπληκτική "αναδιανομή πλουτου" ο συριζα που θαυμάζει ο καθηγηταρας εκ Σιγκαπούρης.
Οντως έγινε, απλώς η οικονομία ήταν στο ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΕΘΟΣ. Ξέρω ότι δεν θα είμαι δημοφιλής που το λέω…αλλά αυτοί ήμασταν . Για τόσα ήμασταν ικανοί. Οπότε είχε ξεκινήσει η χώρα ξανά από το μηδέν.
Σήμερα ζούμε ΞΑΝΑ μια φούσκα και αυτό φαίνεται από το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Εάν το ισοζύγιο ήταν όπως επι συριζα ή και θετικό τότε φίλε φιβερ το αφήγημα θα άλλαζε. Ολοι θα λέγαμε πως όντως η ΝΔ χτίζει την οικονομία ξανά σε γερές βάσεις. Δυστυχώς δεν συμβαίνει. Προσωπικά έχω πολλά άτομα γύρω από τη ΝΔ στο περιβάλλον μου. Θα μπορούσα να λέω το αφήγημα τους και να είμαι αρεστός. Δεν ισχύει όμως. Εμένα με νοιάζει η χώρα. Ξέρω ακούγεται κλισέ αλλά έτσι είναι.
ΥΓ: Γενικά το θέμα μου με τον συριζα δεν ήταν ότι πλήρωνα, ήταν ότι πλήρωνα για πολλους που εμφανώς ήταν πιο ευκαταστατοι εμου και η κυβερνηση δεν έκανε ξεδιαντροπα τίποτε να το αλλάξει αυτό
Το κατανοώ….αλλα σκέψου πως φαίνεται και από τα μάτια κάποιου που έβγαζε όσο κόστιζε ο καφές σου (που λέει ο λόγος) και να διαβάζει ότι πληρώνει και λίγο παραπάνω φόρο. First world problems που λένε. Αλλα οκ σε καταλαβαίνω. Εργάζεσαι, πουλάς τις γνώσεις σου και θες τίμια αντιμετώπιση. Σε αυτό είμαι μαζί σου. Οταν κάτι είναι τίμιο και ας είναι και δεξιό εγώ είμαι μαζί του.
-
-
Ξεχνάτε βασικά πράγματα.
Στους 750000 υπάρχουν πολλές κατηγορίες.
Αυτό το 85 % που δήλωνε κάτω από 10000 καθαρά, είχε τζίρο που μπορεί να ήταν 20-30-40000.
Επίσης μεγάλο μέρος των ΕΕ έχει και άλλα εισοδήματα, είτε μισθό, είτε μέρισμα από εταιρεία, είτε ενοίκιο, οπότε δεν μπορείς να τα τσουβαλιάζεις.
Ειδικά στο επιστημονικό κομμάτι κάποιος μπορεί να έχει ατομική και να είναι και μέλος εταιρείας.
Για αυτό είχαν βγει και τα τεκμήρια.
Δηλαδή κάποιος έχει 7000 κέρδη από την ατομική, 10000 κέρδη από την εταιρεία που συμμετέχει, 10000 από ενοίκιο και έχει και άλλα 14000 η γυναίκα του. Εχουν 42000 εισόδημα και έχουν τεκμήρια, σπίτι, δύο αυτοκίνητα και δάνεια κάπου 30000.
Γιατί αυτός θα πρέπει να επιβαρυνθεί με τεκμήριο στην ατομική του.
Από την άλλη αν δεχτούμε ότι κάποιος "γλύτωνε" 2000 φόρο από μη δήλωση εσόδων, στην πράξη αυτά τα λεφτά του είχε πάρει το κράτος με το τέλος επιτηδεύματος και το μηδενικό αφορολόγητο και τους ψηλούς συντελεστές φόρου σε σχέση με ένα μισθωτό.
Ας δούμε τώρα και κάποια άλλα πράγματα στην εστίαση κυρίως.
Στο 90 % της χώρας εκτός των μεγάλων πόλεων, ο τουρισμός έχει διάρκεια 40 ημερών.
Αλλά θέλουμε τα μαγαζιά να κόβουν αποδείξεις.
Και πως θα επιβιώσουν τις υπόλοιπες 325 μέρες ?
Η θέλουμε να αδειάσουν όλες οι περιοχές της χώρας ?
-
Θα μπορούσες να πεις ότι υπάρχει και ένα είδος αξιοκρατίας μέσα στο κόμμα, που για τα ελληνικά δεδομένα δεν το συναντάς αλλού.
Βρε ο,τι κατεβάσει η νεοδημοκρατική του κούτρα θα μπορούσε να πει οποιοσδήποτε Νεοδημοκράτης.
Θα μπορούσες να πεις ότι υπάρχει και ένα είδος αξιοκρατίας μέσα στο κόμμα, αφού είναι όντως αξιοκρατική η θέση του Σπύρου ως το Νο 2 του κόμματος, γιατί μεγαλυτερος καραγκιόζης απ τον Άδωνη είναι μόνο ο Αρχηγός.
Αυτό που δεν θα μπορούσες να πεις, όσο Νεοδημοκράτης και να 'σαι, είναι ότι υπάρχει και ένα ίχνος αξιοπρέπειας μέσα στο κόμμα. -
Α καλά …..άλλος και αυτός ο κλάδος. Αν αρχίσω δεν θα τελειώσω ούτε σε μια ώρα.
Στο τέλος δεν θα μου μιλά κανείς που μιλά ελληνικά.
Θα μάθω σουαχίλι να κατηγορώ τους φοροφυγάδες στην χώρα που μιλάνε σουαχίλι. (Ούτε ξέρω ποια είναι)
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Βρε ο,τι κατεβάσει η νεοδημοκρατική του κούτρα θα μπορούσε να πει οποιοσδήποτε Νεοδημοκράτης.
Θα μπορούσες να πεις ότι υπάρχει και ένα είδος αξιοκρατίας μέσα στο κόμμα, αφού είναι όντως αξιοκρατική η θέση του Σπύρου ως το Νο 2 του κόμματος, γιατί μεγαλυτερος καραγκιόζης απ τον Άδωνη είναι μόνο ο Αρχηγός.
Αυτό που δεν θα μπορούσες να πεις, όσο Νεοδημοκράτης και να 'σαι, είναι ότι υπάρχει και ένα ίχνος αξιοπρέπειας μέσα στο κόμμα.Δεν είμαι προφανώς μελος της ΝΔ, αλλά για Νο 2 ο Άδωνις δεν μου φαίνεται. Είναι απλά κάποιος που τον καιρό του συριζα έκανε αντιπολίτευση, φωναζε κλπ, κουβαλήσε η συγκρατήσε ενα πιο δεξιο ακροατηριο και ανταμειφθηκε αναλογα.
Δεν υπάρχει πιθανότητα να πάρει την αρχηγία της ΝΔ, δεν ταιριάζει με το Κολωνάκι, ειναι πολυ "λαικο παιδι". Η ΝΔ πάει εκτός απροόπτου (Κουλης για τρίτη 4ετια) για Δενδια -
Και εγώ πιστεύω πως πάμε για Δένδια. Χτίζει βιογραφικό στα κατάλληλα υπουργεία ώστε να πάρει και το δαχτυλίδι.
Προσωπικά και σαν άνθρωπος από όσο τον βλέπω στην τηλεόραση, μου είναι πολύ συμπαθής. Σέβεται τη αντίθετη άποψη.
Εκεί που σηκώθηκε και υπερασπίστηκε το κκε ανοιχτά και με φωνασκίες και τα έβαλε με το ίδιο του το κόμμα και κάποια από τα στελέχη του όχι γιατί είναι κκε αλλά γιατί το να διχάσεις τον λαό, ως πολιτικός δεν προσφέρεις υπηρεσία στην πατρίδα …πήρε πολλούς πόντους. Ήταν από τις στιγμές που πολλοί τον ξαναπροσεξαν.
Στο λυβικο κάπως μας τα χάλασε. Αλλά περιμένουμε να δούμε πως θα πάει και αυτό.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
-
-
-
Μιλάμε για δυο διαφορετικές περιόδους, το πλαίσιο είναι διαφορετικό.
Στην πρώτη περίπτωση ειναι μια κυβέρνηση μετά από περιπέτειες και με ευθύνη της αλλά και πτωχευμένο μεγάλο μέρος του λαού. Οι τζίροι είχαν πέσει αισθητά. Για πολλούς και για εμένα που τα κοιτάω διαφορετικά τα πράγματα η οικονομία είχε έρθει στις φυσιολογικές της διαστάσεις από την εποχή του 50! Ηταν μεγάλη ευκαιρία καθώς μηδενίσαμε το κοντέρ και μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου.
Και εκεί είδαμε πως τουλάχιστον στην λευκή οικονομία, η πραγματική άνοδος των εισοδημάτων, επηρεασμένη από τον πληθωρισμό (αποπληθωρισμό) μιας χώρας σε κρίση, ήταν αρκετά υψηλότερα έως πολύ συγκριτικά με την μετέπειτα πορεία της ΝΔ.
Χαίρομαι για εσένα, και εγώ ήταν να φύγω…υπάρχαν κάποιες προτάσεις αλλά ήταν κάπως στο φλου. Στο στείλε μεν βιογραφικό..τι βιογραφικό με δουλειές του ποδαριού μέσα στην κρίση αλλά τεσπα, θα έρθεις έλεγαν για δοκιμή κτλ Ήταν από πρώην συμφοιτητές μου που πήγαν και έστρωσαν το περιβάλλον και άρχισαν να δημιουργούν τα teams τους.
Για άλλους όμως δικούς μου λόγου, δεν πήγα.- Όπως βλέπεις το τεκμαρτο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 24 οπότε θα έχουμε το θαύμα της Κανα, ξαφνικά καμία 500ριαK αφμ θα "πλουτίσουν ", οποτε να δω τι θα λέει ο μαρινακης τότε για τα Greek statistics και την ΝΔ που "ανεβαζει" τα εισοδηματα στο 90% του πληθυσμου. Κι όπως λες κι εσύ ελάχιστοι πήγαν για να κάνουν επανέλεγχο, "και λίγα τους εβαλαν" (συ ειπας...).
Ναι περιμένω να δω. Όσον αφορά τον επανέλεγχο…Ω Ναιιιιιι Πολλοι κάνουν τον σταυρό τους και λένε φθηνά την γλύτωσαν.
Δεν έχεις καταλάβει όμως τι έχει συμβεί. Η ΝΔ ανεβάζει ονομαστικά τα εισοδήματα της οικονομίας αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει σχεδιάσει σωστά την οικονομία. Η οικονομία πάει στον αυτόματο. Δες λίγο το βίντεο με το κόστος της ενέργεια που συζητήθηκε σήμερα στο κανάλι της Ναυτεμπορικής. Θα κατανοήσεις πολλά.
Οντως έγινε, απλώς η οικονομία ήταν στο ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΕΘΟΣ. Ξέρω ότι δεν θα είμαι δημοφιλής που το λέω…αλλά αυτοί ήμασταν . Για τόσα ήμασταν ικανοί. Οπότε είχε ξεκινήσει η χώρα ξανά από το μηδέν.
Σήμερα ζούμε ΞΑΝΑ μια φούσκα και αυτό φαίνεται από το ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Εάν το ισοζύγιο ήταν όπως επι συριζα ή και θετικό τότε φίλε φιβερ το αφήγημα θα άλλαζε. Ολοι θα λέγαμε πως όντως η ΝΔ χτίζει την οικονομία ξανά σε γερές βάσεις. Δυστυχώς δεν συμβαίνει. Προσωπικά έχω πολλά άτομα γύρω από τη ΝΔ στο περιβάλλον μου. Θα μπορούσα να λέω το αφήγημα τους και να είμαι αρεστός. Δεν ισχύει όμως. Εμένα με νοιάζει η χώρα. Ξέρω ακούγεται κλισέ αλλά έτσι είναι.
ΥΓ: Γενικά το θέμα μου με τον συριζα δεν ήταν ότι πλήρωνα, ήταν ότι πλήρωνα για πολλους που εμφανώς ήταν πιο ευκαταστατοι εμου και η κυβερνηση δεν έκανε ξεδιαντροπα τίποτε να το αλλάξει αυτό
Το κατανοώ….αλλα σκέψου πως φαίνεται και από τα μάτια κάποιου που έβγαζε όσο κόστιζε ο καφές σου (που λέει ο λόγος) και να διαβάζει ότι πληρώνει και λίγο παραπάνω φόρο. First world problems που λένε. Αλλα οκ σε καταλαβαίνω. Εργάζεσαι, πουλάς τις γνώσεις σου και θες τίμια αντιμετώπιση. Σε αυτό είμαι μαζί σου. Οταν κάτι είναι τίμιο και ας είναι και δεξιό εγώ είμαι μαζί του.
Για να μην απαντάω σε ολο το σεντόνι, "η ΝΔ ανεβαζει ονομαστικά τα εισοδήματα της οικονομίας αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό απ ότι ο συριζα"?
Κάτσε να δεις τι στατιστικά θα βγούνε του χρόνου με καμια 550ρια χιλιάδες εε (τόσοι δηλωναν κατω απο 10Κ) θα δηλώσουν τεκμαρτο 30%-50% (τουλαχιστον) παραπάνω. Θα τρελαθεί ο μαρινακης, κοσμογονια...
Γενικά ο,τι στατιστικό στην Ελλάδα έχει να κάνει με εισόδημα είναι πολύ της πλάκας και απορώ που κάποιοι το παίρνουν στα σοβαρά. Αν κάποιος θέλει πραγματικά στατιστικά δεν πρέπει να μιλάει γενικά αλλά ΜΟΝΟ για μισθωτούς. -
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3