-
Αν υπάρχει δυνατότητα ας κοιτάξει και σε μη συστημικές, π.χ. Procredit.
-
@famas said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Αν υπάρχει δυνατότητα ας κοιτάξει και σε μη συστημικές, π.χ. Procredit.
Σωστά, όπως και Όπτιμα, που ειναι κυρίως για επιχειρήσεις.
-
@criuser said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@stef4 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
6 χρονια ειναι η διαρκεια αποπληρωμης
πολλα μου φαινονται
τα εχουμε τα χρηματα αλλα μετα δε θα εχουμε ρευστοτητα με το νεο καταστημα
πηγα σε αλλη τραπεζα δεν τα καταφερα
επισης ουτε τεπιχ
τι κανω; προχωραω;Το επιτόκιο είναι 7,8 αλλά υπάρχει και η εισφορά του 0,60 άρα πας στο 8,4.
Αν έχεις τοκοχρεωλυτική δόση, τότε με ένα μπακάλικο τρόπο που τα υπολογίζω θα έχεις τόκους στην 6ετία κάπου στο 25 % του κεφαλαίου σου, δηλαδή ακριβώς 20000 και θα επιστρέψεις συνολικά 100000, δηλαδή θα έχεις δόση1390 τον μήνα περίπου.
Κοντα στα 25.000 ευρώ και 32% του κεφαλαίου το βγάζω εγώ.
Α ρε φίλε. Τι ζητάς και εσύ στην Ελλάδα. 32% του κεφαλαίου για να παράξεις πλούτο.
Κλειδώστε την χώρα και δώστε κάπου τα κλειδιά. Δεν υπάρχει σωτηρία.
Για να είναι βιώσιμη η επιχείρησή σου πρέπει να έχεις το ελάχιστο 18Κ ΚΑΘΑΡΟ κέρδος ανά έτος. Από το 1ο έτος!!!
-
@lap said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@criuser said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
6 χρονια ειναι η διαρκεια αποπληρωμης
πολλα μου φαινονται
τα εχουμε τα χρηματα αλλα μετα δε θα εχουμε ρευστοτητα με το νεο καταστημα
πηγα σε αλλη τραπεζα δεν τα καταφερα
επισης ουτε τεπιχ
τι κανω; προχωραω;Το επιτόκιο είναι 7,8 αλλά υπάρχει και η εισφορά του 0,60 άρα πας στο 8,4.
Αν έχεις τοκοχρεωλυτική δόση, τότε με ένα μπακάλικο τρόπο που τα υπολογίζω θα έχεις τόκους στην 6ετία κάπου στο 25 % του κεφαλαίου σου, δηλαδή ακριβώς 20000 και θα επιστρέψεις συνολικά 100000, δηλαδή θα έχεις δόση1390 τον μήνα περίπου.
Κοντα στα 25.000 ευρώ και 32% του κεφαλαίου το βγάζω εγώ.
Α ρε φίλε. Τι ζητάς και εσύ στην Ελλάδα. 32% του κεφαλαίου για να παράξεις πλούτο.
Κλειδώστε την χώρα και δώστε κάπου τα κλειδιά. Δεν υπάρχει σωτηρία.
Εσύ τα βγάζεις με μάκρο και ως συνήθως λάθος.
Εγώ τα βγάζω με μπακαλομίκρο και ως συνήθως σωστά...
-
Μικρο είναι αυτό
Αφορμή του φίλου, η υπενθύμιση της κατάντιας της χώρας.
-
Και σκεφτείτε ότι το είδα τυχαία στο κάτω κάτω μέρος των δόσεων που έλεγε 20.000 € τόκος
Γι' αυτό χαμογελούσε η τράπεζα και ήταν αρκετά αισιόδοξη για την έγκριση... -
Τόσοι είναι οι τόκοι πάντα.
Δεν είναι θέμα χαμόγελου.
-
μετα γιατι μας λενε 7% επιτοκιο και μας μπερδευουν...
ας μας πει αρχικα οι τοκοι στα τοσα χιλιαρικα ειναι τοσοι να τελειωνουμε να μη χανουμε 20 μερες με δικαιολογητικα -
Προβληματισμός...
η τράπεζα για αγορά σπιτιού με σκοπό να το κάνεις airbnb στη συνεχεια σου δίνει στεγαστικό? Ή θα έρθει και θα σου πει μέχρι την αποπληρωμή δεν το νοικιάζεις ,δεν το κάνεις airbnb όπως στο πρόγραμμα σπίτι μου? -
Προφανώς ότι θέλεις το κάνεις αρκεί η άδεια του να είναι κατοικία.
-
Γιατί έτσι έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, να σου λένε το ετήσιο επιτόκιο δανείου και καταθέσεων. Ώστε να μπορείς να συγκρίνεις, ειναι ο πιο σωστός και διάφανος τρόπος.
@w202-amg said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
η τράπεζα για αγορά σπιτιού με σκοπό να το κάνεις airbnb στη συνεχεια σου δίνει στεγαστικό? Ή θα έρθει και θα σου πει μέχρι την αποπληρωμή δεν το νοικιάζεις ,δεν το κάνεις airbnb όπως στο πρόγραμμα σπίτι μου?
Φυσικά και σου δίνει, δεν απασχολεί την τράπεζα τι θα κάνεις το σπίτι - δικό σου ειναι, ό,τι θες κάνεις. Θα την απασχολουσε εαν το έπαιρνες ως επιχειρηματικό δάνειο, τότε θα κοίταζε εαν βγαίνει το business plan. Εφόσον ειναι στεγαστικό, με υποθήκη το ακίνητο, η χρήση του είναι αδιάφορη.
-
@fanis75 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Γιατί έτσι έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, να σου λένε το ετήσιο επιτόκιο δανείου και καταθέσεων. Ώστε να μπορείς να συγκρίνεις, ειναι ο πιο σωστός και διάφανος τρόπος.
η τράπεζα για αγορά σπιτιού με σκοπό να το κάνεις airbnb στη συνεχεια σου δίνει στεγαστικό? Ή θα έρθει και θα σου πει μέχρι την αποπληρωμή δεν το νοικιάζεις ,δεν το κάνεις airbnb όπως στο πρόγραμμα σπίτι μου?
Φυσικά και σου δίνει, δεν απασχολεί την τράπεζα τι θα κάνεις το σπίτι - δικό σου ειναι, ό,τι θες κάνεις. Θα την απασχολουσε εαν το έπαιρνες ως επιχειρηματικό δάνειο, τότε θα κοίταζε εαν βγαίνει το business plan. Εφόσον ειναι στεγαστικό, με υποθήκη το ακίνητο, η χρήση του είναι αδιάφορη.
Ισχύει ότι μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο δάνειο για 5ετια και στο τέλος τον 2 χρόνων να το αποπληρώσεις όλο χωρίς έξτρα τόκους?
-
ας μας πει αρχικα οι τοκοι στα τοσα χιλιαρικα ειναι τοσοι να τελειωνουμε να μη χανουμε 20 μερες με δικαιολογητικαφιλε μου εισαι σιγουρος οτι θες να εχεις επιχειρηση?
βλεπω αγνοια των κανονων της αγορας και βασικα λαθος προσεγγιση στο κοστος χρηματος
και οταν υπαρχει κατι τετοιο σε βασικοτατο πυλωνα του επιχειρειν, η αποψη μου ειναι κανε κατι αλλο
το 7% ΤΟ ΧΡΟΝΟ ειναι ενα μεχρι και 'δικαιο' επιτοκιο για νεα επιχειρηση με μεγαλο ρισκο απο τη πλευρα της τραπεζας (οκ οχι και τοσο μεγαλο προφανως εχεις τις οικονομικες εγγυησεις σε προσωπικο επιπεδο τουλαχιστον), παντως ειναι σε λογικα επιπεδα. πρεπει να εισαι εδραιωμενη και κερδοφορα επιχειρηση για να δεις επιτοκια euribor με 1 εως 3 % ΤΟ ΧΡΟΝΟ παντα και ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (καπου 3-5% λαϊκά) που δεν εχεις επιστρεψει τα χρηματα πισω.
εαν τα εχεις καβατζα τοτε θελει παραπανω σκεψη εαν πρεπει να συνεχισεις να τα εχεις καβατζα ή οχι, εαν για καποιο λογο δεν πανε τα πραγματα χρηματοοικονομικα (να στο πω απλα απο αποψη εισπραξεων και πληρωμων εξοδων-εμπορευματων-προσωπικου μπορει να χρειαστει να βαλεις το χερι στην τσεπη για μηνες) τοτε εαν, υπαρχει η καβατζα, θα μπορεσεις ανταπεξελθεις, τουλαχιστον προσωρινα, εαν δεν υπαρχει, ξεχνα το δανειο εκ των υστερων καθως τα αποτελεσματα θα κανουν την τραπεζα αρνητικη.
επειδη πολυ το ανοιξα, καλυτερα συμβουλεψου καποιον σοβαρο επιχειρηματια απο το περιβαλλον σου, η αγνοια που διαβαζω στα ποστ σου με τρομαξε λιγο, καποιοι στα λενε κομψα, εγω οχι, αλλα ειναι μια προσπαθεια μου να σε προστατεψω χωρις να σε ξερω -
@gatoz said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
ας μας πει αρχικα οι τοκοι στα τοσα χιλιαρικα ειναι τοσοι να τελειωνουμε να μη χανουμε 20 μερες με δικαιολογητικαφιλε μου εισαι σιγουρος οτι θες να εχεις επιχειρηση?
βλεπω αγνοια των κανονων της αγορας και βασικα λαθος προσεγγιση στο κοστος χρηματος
και οταν υπαρχει κατι τετοιο σε βασικοτατο πυλωνα του επιχειρειν, η αποψη μου ειναι κανε κατι αλλο
το 7% ΤΟ ΧΡΟΝΟ ειναι ενα μεχρι και 'δικαιο' επιτοκιο για νεα επιχειρηση με μεγαλο ρισκο απο τη πλευρα της τραπεζας (οκ οχι και τοσο μεγαλο προφανως εχεις τις οικονομικες εγγυησεις σε προσωπικο επιπεδο τουλαχιστον), παντως ειναι σε λογικα επιπεδα. πρεπει να εισαι εδραιωμενη και κερδοφορα επιχειρηση για να δεις επιτοκια euribor με 1 εως 3 % ΤΟ ΧΡΟΝΟ παντα και ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (καπου 3-5% λαϊκά) που δεν εχεις επιστρεψει τα χρηματα πισω.
εαν τα εχεις καβατζα τοτε θελει παραπανω σκεψη εαν πρεπει να συνεχισεις να τα εχεις καβατζα ή οχι, εαν για καποιο λογο δεν πανε τα πραγματα χρηματοοικονομικα (να στο πω απλα απο αποψη εισπραξεων και πληρωμων εξοδων-εμπορευματων-προσωπικου μπορει να χρειαστει να βαλεις το χερι στην τσεπη για μηνες) τοτε εαν, υπαρχει η καβατζα, θα μπορεσεις ανταπεξελθεις, τουλαχιστον προσωρινα, εαν δεν υπαρχει, ξεχνα το δανειο εκ των υστερων καθως τα αποτελεσματα θα κανουν την τραπεζα αρνητικη.
επειδη πολυ το ανοιξα, καλυτερα συμβουλεψου καποιον σοβαρο επιχειρηματια απο το περιβαλλον σου, η αγνοια που διαβαζω στα ποστ σου με τρομαξε λιγο, καποιοι στα λενε κομψα, εγω οχι, αλλα ειναι μια προσπαθεια μου να σε προστατεψω χωρις να σε ξερωΠολλές μικρές και κυρίως μεγαλύτερες επιχειρήσεις γιατί χρησιμοποιούν τον δανεισμό έντονα τη στιγμή που έχουν την ανάλογη ρευστότητα. Εκτός από το προφανές δλδ το ενδεχόμενο ευκαιριών. Πιο γρήγορη ανάπτυξη και μεγαλύτερο 'άνοιγμα΄? πληρωμή μετρητά επί των αγορών άρα εκπτώσεις άρα υπερκαλύπτουν το κόστοσ δανεισμού?
Είναι κάτι που δεν κατανοώ προσωπικά πλήρως ..... και με απασχολεί κατά καιρούς -
Ισχύει ότι μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο δάνειο για 5ετια και στο τέλος τον 2 χρόνων να το αποπληρώσεις όλο χωρίς έξτρα τόκους?
Iσχύει εφόσον ειναι με κυμαινόμενο επιτόκιο. Εαν είναι με σταθερό (για 2-3-5-10 έτη κλπ.), για όσο είναι εντός της περιόδου σταθερού επιτοκίου, η πρόωωρη αποπληρωμή επιφέρει επιπλέον κόστος, ίσο με την ζημιά της τράπεζας. Οπότε εαν σκέφτεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο, είτε το παίρνεις εξαρχής με κυμαινόμενο επιτόκιο ή το παίνεις με σταθερό για λίγα έτη (2-3) και μετά που γυρνάει σε κυμαινόμενο το αποπληρώνεις.
-
Πολλές μικρές και κυρίως μεγαλύτερες επιχειρήσεις γιατί χρησιμοποιούν τον δανεισμό έντονα τη στιγμή που έχουν την ανάλογη ρευστότητα.
Γιατί ειναι ο ενδεδειγμένος και μόνος σωστός τρόπος επιχειρήν. Με μόχλευση. Ποτέ δεν βάζεις δικά σου λεφτά, πάντα με τον άλλων. Τα λεφτά πρέπει να φέρνουν λεφτά στην επιχείρηση και ακόμα καλύτερα εαν τα λεφτά δεν ειναι δικά σου. Υπάρχουν πολλά σχετικά βιβλία, ενα από τα καλύτερα: https://www.public.gr/product/books/english/family-home/self-improvement--body-and-spirit/rich-dad-poor-dad/1767565
-
Εάν μια επιχείρηση έχει υψηλό δείκτη απόδοσης των κεφαλαίων της, (δηλαδή πάει πολύ καλά και πουλάει), υψηλότερο του ονομαστικού επιτοκίου που επιτυγχάνει, θέλει να εμφανίζει ταμειακά διαθεσιμα για χ, ψ στρατηγικούςλόγους και δείκτες όπως ο γνωστός δείκτης κάλυψης τοκοχρεολυσίων , δηλαδή πόσες φορές μπορούν τα λειτουργικά κέρδη να καλύψουν την εξυπηρέτηση των δανείων είναι σε ένα υψηλό επίπεδο όπως σίγουρα άνω του 1,5
Τότε συμφέρει. Διότι οι τόκοι μειώνουν την φορολογητέα βάση
ΟΛΟ αυτό ονομάζεται όπως σωστά λέει ο φανης… μόχλευση
-
Το καλύτερο ειναι να είσαι εισοδηματίας, ακομα καλύτερα από κληρονομια από κανα μπαμπα εργολάβο
καθεσαι στον καναπε, δεν κουνιέσαι, τα ξύνεις και εισπρατεις, αυτό λέγεται μούχλευση
-
Δηλαδή @@@δι και χιλιάρικο?
@@@@δια επένδυση
-
@cirus said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Το καλύτερο ειναι να είσαι εισοδηματίας, ακομα καλύτερα από κληρονομια από κανα μπαμπα εργολάβο
καθεσαι στον καναπε, δεν κουνιέσαι, τα ξύνεις και εισπρατεις, αυτό λέγεται μούχλευση
Απολύτως τίποτα? Για πές με ενδιαφερει. Εγω εχω πετυχει κάτι πολύ κοντινό. 1-2 ωρίτσες remotely στο λαπτοπ απο την αυλή του εξοχικού μου και μισθός στην τράπεζα.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα